Thursday, October 09, 2014

Och så blir det lite punkter...

Hej på torsdagen!Without further ado!

Punkterna!


*  Gone Girl!
I lördags innan kräftskivan gick Peter och jag på bio. Vi såg filmen Gone Girl. Både Peter och jag har läst boken, och vi gillade den VERKLIGEN!
Jag är inget större fan av deckare, men denna är MYCKET speciell och annorlunda i hela sitt upplägg. Filmen gillade vi mycket, de har följt boken så nära det bara går. OCH ja, de har lyckats.
Filmen är mörk, på ALLA plan. Ben Affleck och Rosamund Pike (ny för mig) ÄR verkligen Amy and Nick!
SE denna film, gott folk. OCH läs boken. Författaren heter Gillian Flynn.


*  Julmusik.
Alltså, nej! Att börja lyssna på julmusik redan nu ringer så ILLA i mina öron. Är det verkligen kul, och speciellt, att börja lyssna på julllåtar redan i september (som jag läst att en hel del gör)? Förlorar då inte musiken all sin glans då det äntligen blir december? Jaja, each to their own, I guess.
Det kanske är lättare här i US där hösten har så många fyrar längs kusten som delar in den i klara och tydliga högtider.
Först har vi Halloween, och sen har vi den största helgen av alla, Thanksgiving, i slutet av november. Efter Thanskgiving kör jag julmusik fullt ut, men inte innan.
Vet, som sagt, att hösten inte är lika uppdelad hemma. Men, snälla, inte julmusik redan, och inte jul i någon form! Inte än!
Här ser man att julen börjar dyka upp i affärerna. Den ligger på lut bakom alla Halloweenprylar och bidar sin tid.
Efter Halloween kommer nästan alla butiker att börja julskylta.

*  Då blundar jag…
Nu är det snart Halloween! Eller ja, inte än, det är den 31 oktober, som alltid. MEN detta är skräckfilmernas stora tid. Nu släpps de flesta av dem, och man ser flertalet trailers på TV. Alltså, jag kan inte ens se de trailers för skräckfilmer som visas på TV.
Jag får titta bort, blunda eller prata riktigt högt med Peter om något bara för att slippa höra och se det LÄBBIGA på TV.
Samtidigt känner jag stor fascination inför hela skräck-genren, men det är ingen ide för mig att se en skräckis. Jag skulle bli SÅ rädd, och min sömn skulle bli förstörd i några veckor. Det är, helt enkelt, inte värt det. Även om jag kanske innerst inne skulle vilja…*   Milda dagar.
I helgen hade vi ganska kyligt väder, och i måndags var det så pass kallt inne i vårt hus att vi bestämde att det var dags att slå på värmen för säsongen.
SÅ skedde, och jag noterade såklart det hela i min dagbok.
Nu är det milda dagar återigen. Regn i massor på kvällar och nätter, och soliga dagar. Ganska så PERF!
Jag kan lätt sitta ute och äta frulle nu, och bli svettig i solen (solen steker ner på min framsida på morgonen). Dagstempen ligger på runt 20-23 grader nu.
På kvällar och nätter blir det självklart mycket kallare. Till helgen lär det ska regna non-stop, det gör inget.De här bilderna tog jag igår.  De är alla från bostadsområdet The Wharf här i Reston.  Tagna med min lur.


*  Tack,  och oro.
Tack för alla fina, och kloka, kommentarer i gårdagens inlägg. Ibland skriver jag ju om lite allvarligare saker, och då känns det bra för mig med feedback från er.
Inget nytt finns att säga om fallet Hannah på UVA. Det verkar som om utredare och polis står vid en återvändsväg. Så frustrerande. Den misstänkte mannen säger inget alls.
Nej, det är klart att JAG inte går omkring och är nervös, eller livrädd, för att detta ska hända min dotter. SÅ kan ingen leva, då blir man knäpp väldigt snart. MEN, eftersom detta är en så bekant skola och område (för oss i DC-området), så blir det absolut på det sättet att de flesta av oss i DC-NOVA engagerar oss, och tänker mycket på detta. Oro och skräck är en sak, men undran och frustration en helt annan.


*   Svennefrulle.
Ja, det har vi idag.
Jag är oerhört tacksam och glad för mina svenska vänner, som ni vet. OCH jag är så glad att vi kört denna svennefrulle på veckobasis i 14 år!! Otroligt va!!
Otroligt, men sant!!


Önskar er alla en finfin dag!

24 comments:

Sahra said...

Läst boken och sett filmen. Håller med. Mycket bra. Har du missat rosamund pike? Gillar verkligen henne. En liten kameleont. Hur kan man vara så satans snygg i ena stunden och se så otroligt oattraktiv i andra
Kram

Nettan said...

Läst boken och ska se filmen på söndag med en tjejkompis som också läst boken! Ska bli trevligt.
Julmusik innan advent, förekommer inte mer än i körövningssammanhang för min del.
Fina vackra bilder från din runda, måste vara underbart att ha så många bra rundor att välja på!
Hoppas så att de ska hitta Hannah och att den historien slutar väl!
Många kramar och njut av dagen.
Kram
Nettan

Cari said...

Så otroligt vackert det är där du bor (jag vet att jag tjatar om det men du tar ju så fina bilder).
Och svennefrukost i 14 år! Imponerande. Och trevligt förstås. Antar att några i gänget har bytts under de åren. Och hur får ni veta när nya svenska tjejer kommer till stan? Så att de kan komma med? Om ni tar in nya förstås.

alegningela said...

Just precis där vid vattnet vill jag bo. Så vansinnigt fint att det inte är sant!
Jag gillar julen, men julsånger redan nu är faktiskt fööör mycket även för mig. Mot slutet av november börjar det bli okej.
Vad underbart att ni har varandra, du och dina tjejer!
KRAMAR

Humlan said...

Sådär som på dina bilder, skulle jag också vilja bo! Visst, det finns säkert nackdelar, men när man tittar på bilderna så vill man bara vara där!

Julmusik nu! Nä, julmusiken är ju stämning och känsla som man vill ha i december, inte nuuu.

Jag är som du när det gäller skräckfilm och precis som du så skulle jag nog vilja, men ... ;-)

Härligt med ett gäng som fortsätter att träffas i så många år! Otroligt och roligt!

Önskar dig också en fin dag!
Kram!

Desiree said...

Gone Girl vill jag absolut se. Har inte läst boken men när jag kollade trailern här kände jag både ett stort sug efter att se filmen och läsa boken.
Vilket supermysig litet radhusområde. Undebart att bo med lite vatten precis inpå husknuten. Nackdelen är väl att det kan bli mycket insekter på sommaren om det är både varmt och fuktigt. Men jättefint!
Gudars neeej, ingen julmusik nu!!! Herregud no way. Inte innan första advent eller efter Thanksgivning som du säger.
Jag är väldigt barnslig då det gäller skräckisar.Vågar inte kolla för då vågar jag inte somna sedan på kvällen. Nej skräckisar är inget för mig men en bra thriller uppskattar jag.
Kram och ha en njutningsfull Svennefrulle.

Miss Marie said...

Vill också se Gone Girl! Ska försöka komma iväg på den... Rosamund Pike är så cool. Har du sett Stolthet & Fördom med Keira Knightley i huvudrollen? Rosamund spelar storasystern. Hon har också varit Bond-brud med Pierce Brosnan (i samma film som Halle Berry är med!). Jag gillar henne! :)

Annika said...

Sahra:
HELT ny för mig, Rosamund Pike. Fick googla henne, och såg ju att hon en gång varit Bond-brud. Hon måste ha det perfekta skådisutseendet! Vacker som en dag, men även en som det går att göra väldigt alldaglig, tom ful.
Filmen MYCKET bra, och mkt, mkt mörk!!
PÅ alla plan.
Kramar!!


Nettan:
KUL att du ska se den! Tycker nog den följer boken så bra det bara går. Roligt att du ska se den!
Nej, låt julmusiken vara tills advent. Så kn jag tycka, även om jag fattar att det kan vara lockande...
Men hur kul blir det så det verkligen gäller?
En annan sak med körer etc. Det måste ju övas :-)
OCH det är bara KUL!
Tack, ja jag gillar verkligen mina rundor.
Inget nytt om Hannah, vad jag vet :-(
Kramar!!

Annika said...

Cari:
TACK!!
Ja, jag älskar mitt område, och alla slingor jag kan välja mellan.
Roligt att du tycker om mina bilder.
Svennefrullen ja. Så sant, många har bytts ut genom åren. Hur nya kommer in? Ja, om ngn av oss lärt känna en ny svensk, och vi blivit ngtlunda kompisar. Nu var det länge sen ngn av oss träffade ngn ny. Antar att vi inte heller är på jakt på det sättet vi var i början, då vi var nya här. Hörde man ngn prata svenska kastade man sig över personen, haha. Ibland satte jag tom lapp på ngns bil där jag såg svenska flaggan, haha!!! Idag händer det att jag inte ens ger mig till känna om jag hör svenska. Så olika kan det också bli på 14 år. Kvoten är aldrig fylld, kommer det ngn ny med i gruppen är det bara roligt också!!


Ingela:
DET området är såååå fint. Jag gillar det, men jag förstår ju att det finns nackdelar. Tänk en stilla kväll, och folk sitter ute på sina deck med vänner. ALLT de säger måste höras över det lilla vattnet. Kan tänka mig att precis allt hörs. OCH har ngn en fest så stör det säkert kopiöst.
och sen vet jag att de har vissa problem med ormar där...
MEN, förutom DET så är det sååå mysigt. OCH på vintern förvandlas allt till en stor isbana där de åker skridskor. HUR mysigt är inte det!!!
The Wharf är mysigt!!Humlan;
Jag vet, det är såååå mysigt där. Jag vet att det finns nackdelar, att folk har klagat. Men på det stora hela är det verkligen så otroligt MYSIGT!!!
Exakt, ingen julmusik nu. I slutet av november då kan man tuta och köra!!
Men inte NU!!
Exakt, skräckfilmer har en lockande effekt på mig. Skulle älska att se dem, men vara skiträdd, och sen skulle jag få sota för det länge efteråt. Ingen ide alltså...
Roligt med frullen är det.
Kramar!!

Annika said...

Desiree:
Se den!!
Den är jättebra!!
Verkligen en bra, och mkt MÖRK, film. Ingen skräckis, så du kan vara lugn :-)
Visst är det ett mysigt område, men det har sina nackdelar. Absolut, insekter och även ormar. OCH att allt ljus färdas över vattnet. SÅ jag vet att det är svårt att sitta ute på däcket och snacka en lugn natt, för det stör så...Ljudet liksom ekar över dammen.
Men så mysigt är det. Ska vika ett inlägg till det här området ngn ggn, för det ÄR verkligen mkt speciellt.
Julmusik är verkligen inte OK nu, men i slutet av november är det det.
HAHA!!
Jag vet att du delar min uppfattning om skräckisar.
HIHI!!
Kramar!!!


Marie:
SE DEN!!!
Jag var tvungen att googla Rosamund Pike!!! Visste inget alls om henne. BRA!! Vilken skådis. Som jag sa ovan, hon måste ha det ideala utseendet. Vacker som en dag, men ändå sådan som det går att få alldaglig till max, eller tom ful.
SÅG att hon varit Bond-briud. OCH jag har sett Stolthet och Fördom med Keira Knieghtly. DU ska höra denna Pike snacka sydstatsengelska, det gör hon med bravur!! OCH även NY-amerikanskan har hon down to a tee. Blev förvånad så jag såg att hon var från england. Jag tänkte genast att DENNA tjej kommer att bli stor!!!
Impad av henne!!!

Linda said...

Jag har läst boken men inte sett filmen än. Alltid tveksam till filmer baserade på böcker jsg gillar eftersom de aldrig riktigt får till det. Skönt att hörs att de lyckats här! Ska definitivt se till att gå och se den!

Musikanta said...

Jag läser nog boken innan jag ser filmen. Jag har just läst ut Vassa föremål av Gillian Flynn efter att ha läst hennes första, Mörka platser.

Hon har ett enastående språk (även i översättning), men så här efteråt tycker jag böckerna är ovanligt otäcka. Inte heller är det något lyckligt slut som i de flesta andra deckare.
Jag avstår nog från Gone Girl...
Kram från Ingrid

L said...

Sätter upp boken på min "att läsa lista". Den är ganska lång just nu, men det är bara bra :)

L said...

Hmmm, gick till min lista och ser att den faktiskt står där redan. Tänk så det kan bli. Då måste den verkligen inhandlas ASAP!

Anne said...

Har ni verkligen kört svennefrullar i 14 år. Imponerande. Fantastiskt med den sortens vänskap och traditioner. Verkligen fint.
Jaaaa, vill också se Gone Girl. Så den var bra alltså, ja har förstått det på recensioner och så men kul höra från nån man känner som verkligen sett den.
Skräckfilmer annars, nej pallar inte heller med att se dem. Skulle gärna...men vet att nattsömnen är förstörd för år framöver, haha.
Det går verkligen några ruskigt äckliga trailers på tv just nu, bara de är för mycket för mig.
Har du förresten fått upp allt pynt nu? Kör ett gäng med bilder så fort du fått ordning på huset :) Vill se!!!!
kramar!!!

Eva i Dalarna said...

Ja jag såg ju Gone girl i måndags som jag skrev förut och jag tyckte den var bra. Har inte läst boken dock. Men det ska jag nog göra. Julmusik redan nu? Nej men omkring första advent är det mysigt tycker jag. Nu väntar jag på bilder på din halloweenpyntning! Hade en del sånt när barnen var små men numera blir det mest att tända ljus på kyrkogården på Allhelgonahelgen o laga god mat. Levande ljus på bordet förstås..Hösten är här på allvar nu; har regnat några dagar o är kallt.Men i helgen bär det av neråt i landet, till vackra Bohuslän för att fira äldsta dotterns 30årsdag. Undrar just var de 30 åren tog vägen....

bettan said...

Tack för bok -och filmtips. Låter som nåt för mig. Skräckfilm kan jag INTE se! Senast sedda var Exorcisten på 70-talet. Blev riktigt skrämd och kan få rysningar bara jag ser en säng med höga sängstolpar än i denna dag.
Älskar det vackra bostadsområdet8ser framemot vår vin-och grillkväll;))
Läste gårdagens inlägg om värsta mardrömmen. Det hemskaste är att den är på riktigt. Ofattbart hemskt. Måtte man förskonas.
KRAMAR!!

Anne-Marie said...

Känner inte till varken bok eller film. Jag måtte vara helt "frånkopplad". ;)
Nej men inte kan man börja lyssna på julmusik i oktober. Under december kan det väl vara okej men inte 2,5 månad i förväg.
Jag gillar inte alltför otäcka filmer. Litet otäckt är okej men inte så att man blir mörkrädd och inte kan sova. Det går en trailer för en film nu som ser mycket otäck ut. Annabelle tror jag den heter. Vill absolut inte se den.
Regn, vad är det? ;) Solen skiner och det tycks vara fortsatt sommar här. Härligt att du har regn.
När jag ser dina bilder inser jag hur mycket jag saknar vatten. Det kan inte vara bra att inte ha vatten i närheten där man bor. Inte för mig i alla fall.
Svennefrulle i 14 år låter inte dåligt. Kul och trevligt. :)
Kramar!!

alegningela said...

Usch, där fick du mig att ändra åsikt om att bo där. Ormar gillar jag icke, och det där med att allt hörs över vattnet tänkte jag inte på. Det märker man ju ute på stugan under lugna dagar, man kan nästan uppfatta vad folk på andra sidan fjärden diskuterar. :)

Annika said...

Linda:
Absolut! Ja, allt finns ju inte med. Somligt har måst stryka på foten. Men, jag tycker nog att de följer boken mkt, mkt bra!!
Du kan se den!! :-)))Ingrid:
Detta är den enda bok jag läst av Gillian Flynn, men jag läser gärna mer av henne. HAR bara hört bra om Mörka Platser.
Ja, hon skriver så otroligt bra!
Det är annorlunda deckare, helt klart. OCH jag tycker det är lite uppfriskande att de inte alltid slutar som man vill.
Se du Gone Girl, även om du inte tänker läsa boken.
Kramar!!

Annika said...

Lisa:
KUL!!
Ser fram emot att höra vad du tycker om den!!


Anne:
Ja, helt otroligt va!!??
Innan frullarna sågs vi ibland på kvällen och åt en snabb middag eller fikade på ngt ställe. Men sen var det ngn som sa att vi borde börja ses hemma, och så har det fortsatt. SÅ roligt!!!
Gone Girl var mkt bra, och mkt MÖRK. PÅ samtliga plan!!
Se den!!
Skräckisar ja, så inte för mig. Den där om Annabelle tex kan jag inte ens se en sekund av...
Fy fan.
Jodå, huset är klart, men bilder får vänta tills i nästa vecka.
Kramar!!!

Annika said...

Eva:
Ja, roligt att du sett den.
Himla BRA!!!
Förstår att du gillade den!
Julmusik nu är inte så kul, men absolut i slutet av nov!!DÅ kan man köra järnet!!
Lovar att visa lite bilder av pyntet i nästa vecka!!
Ha en toppenfin helg. Ja, vart tar åren vägen!!!
Kör försiktigt och ha KUL!!


Bettan:
GILLAR att du ska flytta till The Wharf :-)
Då blir vi grannar!! Ännu en svenne i gruppen :-)
HAHA!!
Nä, men det stället har sina nackdelar, men vi ska bara tänka på fördelarna nu :-)
HIHI!
Ja, men ja...du vet att exorcisttrappan ligger i DC va? I Gtown!! Man riktigt ryser då man är där...
Ja, gud, den där mardrömmen ja...den blir sanning alltför många gånger. Ryser, och kan inte tänka på det. OCH fallet står HELT stilla.
Kramar!!

Annika said...

AM:
HAHA, ja då har du ngt bra att läsa och att sedan SE!!!
SÅ bra bok, och likaså film!!
OMG; jag VET!! Den där Annabelle-filmen kan jag inte ens se en sekund av. SÅ läskigt. Måste lämna rummet då entrailer av den visas. Såg att den fått mkt mkt bra kritik.
HAHA, jag kommer då inte att se sen!!
HUA!!!
Ja, jag förstår att du saknar regn som bara den. ÅÅÅ vad jag skulle unna er massor av det. Måtte det komma till er, och måtte hösten göra sin debut.
Roligt med svennefrulle är det. Julmusik nu, ett tort no-no :-)
Kramar!!


Ingela:
Jag vet...
Jag känner ngra som bott/bor där. De har mestadels gott att säga, men just detta med framförallt ekot över vattnet är mkt störande. Ormar finns, och insekter också. SÅ, stället har absolut nackdelar. En person,en bekant, flyttade för de orkade inte med just detta med sommarkvällar och att alla var ute. De hade sovrummet mot vattnet.
Lite för tätt kanske, och lite för lite vatten...
jag vet, en lugn kväll i sundet hos oss kan man i princip höra vad folk som fiskar långt ut säger...
Kramar!!!

Bloggblad said...

Härliga höstfärger! Fantastiskt med vattenspegeln. Nu ska jag svida om, måla dit ett ansikte på mig oc ta bussen in till Norrköping för att se och höra Sound of Music ikväll. Fick se ett bekant namn, min bästa kompis under ungdomsåren har sin dotter med i ensemblen. Extra roligt.