Wednesday, October 01, 2014

Höst! Var är du?

Godmorgon oktober-människor!!


Ja, tänk att det idag är den första oktober. Min systerdotter Ebba fyller 18 år idag! Visst, jag och min syster hade lyckan att få två tjejer som är födda med tre månaders mellanrum. Det hade inte kunnat bli bättre! Snacka om att de två har haft/har kul med varandra!


September är slut.
OCH det var en lång månad, ja jag tycker verkligen det.
Egentligen vet jag inte varför jag tycker att den var så lång? Kanske för att ett nytt kapitel har tagit sin början?
Vem vet?
På ett sätt är jag glad att september är slut, och att vi nu knatar in i hösten. På riktigt. Typ.


Jag säger så här, jag kan uppskatta alla väderlekar. Jag tar det som bjuds, och “dealar” med det. Det är sällan jag klagar över vädret.
Men, nu är jag så innerligt trött på de kläder som jag använt sen i slutet av april. Jag är så less på mina sommarkläder att jag KNAPPT orkar se dem.
Jag vill byta garderob. NU!!
Jag ser inget ulitmat i att gå i flip-flops i oktober, eller att gå utan strumpor i skorna. ELLER gå barbent i november.
NEJ, ge mig boots nu! Ge mig tjocka strumpbyxor (opaquer), ge mig koftor och sjalar! Ge min murriga färger. Ge mig hösten!!!
Jag är så redo!!

Det här är äkta-Annika-boots!!



Och de här!!!
Ja tack!!



Naturen är fortsatt grön.
Visst, det skiftar lite, lite på vissa ställen nu. DET är härligt. Det lustiga är att då det väl börjar så går det med fart.
Höstfärgerna här i The Mid-Atlantic brukar vara som vackrast i slutet av oktober/början av november.
Redan i mitten av november är alla träd kala. Så, när det väl börjar skifta så går förloppet ganska fort.


Igår tog jag bort alla de krukor jag haft ute i min trädgård, jag plockade också bort samtliga sommarprydnader. De är undanstoppade nu. See you in April, ma dears!!
Det känns bara BRA!
HAHA, ja visst är jag TRÅKIG!!!
Nej, men saken är den att på måndag kommer The Queen of Halloween att väckas ur sin 11-månaders dvala. På måndag ska jag börja pynta upp hus och hem inför Halloween!!
Visst, det är jag, Annika i Barnsliga Huset.
I år utan egen unge hemma.
Men, jag har bestämt mig, jag löper linan ut iår också.
The Queen of Halloween kan man inte ignonera så lätt. Hon vill väckas upp, och vara med!
SÖT ska också få vara med. Ni minns väl SÖT? Min “halvruttna” råtta som ligger i sin fälla, mohohohahaha!!
SÖT ska snart få komma ur sin plastlåda.



Jaha, här har ni mig i fjol, The Queen of Halloween anno 2013.  Undrar hur hon kommer se ut iår? 

Jag för statistik över då jag byter garderober varje år. Jag vet exakt, på dagen, när jag börjar använda sommar/vinterkläder.
Under hösten brukar det alltid ske några veckor in i oktober.
Det är samma sak med värmen/AC:n, jag vet exakt då den slås på varje höst och varje år. Jag vet på pricken vilken dag jag börjar julpynta.
Jag vet exakt vilken dag vi “höstbonar” deck och täppa. Likaså vilken dag vi gör det redo får våren.
Det är en lika skön känsla, varje årstid. Det känns så RÄTT att antingen “Hösta” eller “Våra” deck och trädgård.



Karolina kommer hem nästa fredag. DÅ har hon beställt ett hus som ska vara totaldekorerat inför Halloween! DET ska hon få!  Coming right up!!
Till middag har hon beställt Flygande Jakob! DET skall hon också få :-)


Ha nu en riktigt fin 1 oktober, kära ni!!!

30 comments:

Äventyret framtiden said...

Hösten är här Annika!
Vi kan byta lite grann om du vill. Jag tar gärna lite mera värme lite längre tid, så jag säkert hinner höststäda i trädgården innan vintern gör sitt intåg.
Du får göra som vi brukar säga när vi har middag på gång och gästerna dröjer. Äta fram dem...ett vanligt uttryck, för när man börjar äta så kommer de. Naturligtvis. I den andemeningen får du ta på dig stövlarna, de varma kläderna osv..höstgarderoben. Då kommer den säkert, hösten.
Ha det bra bästa Halloweenqueen!
Här blir det som vanligt, en pumpa på sin höjd, men det är ju rätt långt dit ännu...en hel månad.
Kramar!

Desiree said...

Happy första oktober på dig Annika, jag gillar oktober en fin höstmånad. Helt rätt av dig att gå in för fulla muggar med Halloween dekorationerna. Nu har du dessutom en extra stor anledning att pynta om K kommer hem och vill ha det Halloween pyntat.
Här har det också varit för varmt ännu för att ta fram den riktiga höstgarderoben. Fortsätter med en mix mellan sommar och lite lätta höstkläder. Ha en fin onsdag.
Kram!

Channal said...

Ska du redan pimpa halloween!! Haha du är ju galet underbar! Men det är klart, önskar Karolina det så förstår jag. Mysigt att få rå om henne nästa helg! Minns inte när jag åt flygande Jakob! Färdiggrillad kyckling, banan, salta jordnöttet, bacon, ris, grädde och chili! Är det verkligen gott?!!

Snygga boots! Köpte nya förra veckan. Men går fortfarande i ballerinas. Vi har ett fantastisk väder. Kyliga morgnar men dagarna är ljuvliga. Träden börjar gulna... så fint!

Du ska ha en härlig dag Annika! KRAM Anna

Anonymous said...

Här åker långkalsongerna på nu, blir mer och mer värmande kläder efter varje morgon som jag står och fryser i väntan på bussen. Idag är det tre plus men det verkar bli en solig dag och löven är vackert gula.Tycker ju att hösten kan vara mysig men det är inte roligt att frysa!Ska bli jkul att se bilder från din halloween, det är ju första året jag är med här.Själv är jag mer julmänniska! Flygande Jacob är gott tycker jag,det var ett bra middagsförslag. /eva i dalarna

Sahra said...

Hösten är definitivt här. Minus två grader i morse och jag fick skrapa rutorna på bilen. Burr. Men det är vackra dagar. Jag vill helst ha sommar året runt. Står inte ut med mörkret och kylan. Försöker bara överleva nu.
De höga stövlarna var snygga, men jag skulle aldrig kunna gå i dem.
Kram

alegningela said...

Kom hit, här blev det brutalt kallt över en natt. Vi har haft -4 i natt, och jag sitter här inne och huttrar trots att termometern visar på 21,4 inomhus. Bara tanken på minusgrader får mina tänder att skallra. Du vet vad jag tycker om det kommande halvåret. :/
Snygga boots. Jag behöver ett par svarta chelsea boots har jag kommit på. Måste åka på jakt endera dagen. Det är dock inte så lätt att hitta sådana i läder och lite varmare foder.
KRAM

Anonymous said...

Här har hösten definitivt anlänt det är väldig kallt på morgon så det är svårt att klä sig för under dagen blir det varmt.Vi har ju haft en otrolig tur med vädret den senaste veckan har det varit perfekt fotoväder. Vi har aldrig firat Halloween hos oss men jag har förstått att det firas rejält hos er. Det ska bli spännande att se dekorationen. Flygande Jacob är supergott. Martin har också en kusin som det skiljer 5 månader emellan och dom har haft mycket roligt ihop även som vuxna. Ha det så gott! Många kramar/Anita

Humlan said...

Vilka snygga boots! Dom skulle jag också gärna ha. Jag ska försöka ge mig ut och se om jag hittade några som passar...

Numera gillar jag hösten, förr såg jag den bara som den korta tiden innan den hemska vintern kom, men numera njuter jag. Jag har blivit betydligt bättre på att vara i nuet, njuta av årstiderna och inte tänka framåt.

Kul att du fortsätter att dekorera för Halloween och roligt att Karolina har beställt "mammas dekorering" i år också.
Önskar dig också en riktigt fin dag!
Kram!

Miss Marie said...

Ser fram emot Halloween-dekorationerna i år också! :)

Anonymous said...

Flygande Jakob åt vi förra veckan! Helt klart en underskattad 80-tals klassiker. Fast här hos oss heter den Flygande lillebror av förklarliga skäl ;-)
Förstår att du längtar tills K kommer hem på besök!

Erica said...

Oktober ja! Här hos oss har månaden börjat (vädermässigt) på bästa tänkbara sätt :-)
För min del tycker jag att september 2014 gick oerhört snabbt; men jag förstår absolut att det var en längre månad för er. En månad med stora förändringar.

De sommargrejerna du räknar upp har nästan "motsatt effekt" på mig ;-) Barbent i november, t.ex, låter underbart :-D
Som du vet så, bortsett från fotoaspekten, är hösten inte min melodi. Eller vintern.
Vår och sommar forever! :-D
Jag är lite udda, kan man säga... Trots att jag bor här uppe så brukar jag börja med långkalsonger typ i januari och sluta kanske i början av mars. Och jag är barfota i vinterskorna ;-) Jag är så varmlivad att jag svettas i vinterkläder även om det är 20 minusgrader ute...
MEN... höstklädernas FÄRGER är bland det bästa jag vet!

Härligt att du pyntar upp inför Halloween i år också! Jag tycker absolut att man ska fortsätta med sådant om man gillar det :-D

Hoppas du får en fin onsdag!
MVH /Erica

eastcoastmom said...

Flygande Jakob, det har jag nog inte ätit sen jag flyttade hemifrån...

bettan said...

+17C i Lund. Dis och dimma. Stundtals regn. Snygga boots. Mina nya är invigda. Nu har jag hittat ett par till, som det känns jag måste ha. Inte klokt så mycket det finns som jag inte hade en aning om att jag VERKLIGEEN behöver.
Kul Karolina kommer hem till pyntat hus.
Tycker dock att SÖT kan få vila i frid i sin kartong(i ert förråd;))
KRAMAR!!

Annika said...

Karin:
Ja, jag vet att ni har den!!
Jodå, jag skulle gärna byta lite med er. Jag är ganska så less på värmen nu.
Ja, jag får anamma ditt tips, haha. OCh jag låg ocj tänkte på just det denna morgon, jag får nog börja med höstkläder innan det är höst sas. Kommer gör den ju, och jag gillar!!
Halloween är en hel månad bort, ja. Men att pynta upp nu, eller på måndag, känns helt rätt :-)
Kramar!!


Desiree:
JAG med!! Gillar oktober, vill ha klara fina dagar med hyfsade temps, lite regn ibland (som just när jag skriver detta) etc. Här har jag inte kunnat ha ett enda höstplagg ännu, för varmt. Men jag får väl ta tag i det ändå :)
HAHA!!!
Ja, nu har jag en god anledning att pynta eftersom det ligger på beställning, haha!!
Kramar!!

Annika said...

Channal:
HAHA; japp!
PÅ måndag!! Beställningsverk ;-)
Nä, men den 1 november ska ju allt pynt ner så det är lika bra att köra hårt nu. Eller på måndag då. Flygande Jakob är min dotters älsklingsrätt, så den ska hon få. Jodå, den är god!!
Samma här, för varmt för boots. BUT I CANNOT WAIT.
Låter som om vi har väldigt lika väder just nu.
Kramar!!!



Eva:
Låter helt normalt och sunt. Det ska ju inte vara så varmt i september/oktober hemma. Så visst kan jag förstå att du fryser nu.
OOOH ja, jag är också julmänniska, det är den bästa tiden på hela året. DÅ ska du få se på myntning härifrån.
Halloween gillar jag skarpt också. KUL att du hänger med!!!
Stora kramar!!!

Annika said...

Sahra:
Ja, nu har ni kallt, men det verkar ju rätt härligt ändå med vackra dagar och kalla nätter. Har förstått att det varit en osedvanligt varm höst hos er.
Här med, men det är ju inget ovanligt.
Nej, jag skulle deppa ihop i evig sommar, skulle inte funka för mig. Men, jag vet ju att det är många som vill leva så.
De där stövlarna är verkligen snygga, haha! Tänkte åka och ta mig en titt på dylika don idag :-)
Kramar!!


Ingela:
Ja, jag förstår att det kom in en brutal kallfront. haha!
Men på andra sidan har ni ju haft så osedvanligt varmt denna höst, så ngn ggn måste det vända.
Bara dagarna är fina och soliga så är det väl OK?
:-)
Boots ja, jag tänkte dra iväg och ta mig en titt idag. Hoppas du hittar ett par bra också.
Kramar!!

Annika said...

Humlan:
Ja, de där bootsen gillar jag också. Ska nog ge mig ut på en liten runda redan idag. Det regnar nu, så det kan passa bra. Ingen PW kanske...
Ja, jag älskar verkligen hösten. Mkt säkert för att den oftast är så vacker här.
GLAD att du också uppkastar hösten. Men jag vet ju att många bara ser den som en inkörsport till vintern.
HAHA, ja jag ska pynta upp på måndag, det ska bli KUL!! Klart jag gör det för Karolinas skull.
Ha det så bra, Humlan!!
Kramar!!


Marie:
HAHA, coming right up!! I nästa vecka!!

Annika said...

Brysselkakan:
MKT GOD!!!
Gillar den också, men gör den så sällan! Nu är den beställd, och så blir det.
Ja, det ska bli roligt att träffa henne härhemma denna gång :-)


Erica:
Oktober it is.
Ja, jag tycker månaden varit så otroligt lång. Jag tycker det är skönt att den är över, på ett sätt.
VARM har den ju varit, varmare än normalt. Samma hos er.
Erica, du skulle behöva flytta!!
:-)
Jag skulle nog dra på mig långkalsonger direkt om jag vore du :-)
Men, heja dig! Vet ju att du är varmblodig okså!
Halloween till nästa helg är ett beställningsverk, men gärna för mig :-))))
I like it!!!
Ha en finfin dag!!!

Annika said...

AM:
men då tycker jag det är dags att du lagar det till familjen They'll love it. Karolinas älsklingsrätt, and she's the picky one :-)


Bettan:
Ni har varmt, har läst att sgs hela sverige ligger långt över det normala. Som sagt, det är bara att tacka och ta emot.
Idag ska jag ge mig ut på en liten bootsrunda.
Bettan, SÖT, han kommer ut BARA för dig!!
:-)))
Ja, det är kul att K vill ha pyntat hus.
Stora kramar!!

Cecilia/svengland said...

Och min yngsta dotter fyller tonåring idag! Yikes! Mor till en tonåring en andra gång...det ska vi väl fixa!!! 😀 Här i London har vi fortfarande runt 20c varje dag så än inte så vidare höstlikt! Kram!

Annika said...

Cecilia:
Grattis!!!
Så roligt! 13 is big!! Ja, ni har också varmt. Konstigt väder överallt, men också skönt. Förstås!!
Kram!

Musikanta said...

Underbara Annika! Jag blir så glad och uppiggad av ditt inlägg idag.

Här är det ju så kallt för det mesta att man inte behöver byta garderober utan kan ha ungefär samma året om. Men jag har ju i alla fall köpt ny VINTERKAPPA som du kanske har läst. DEN har jag bara haft på mig en enda gång och då var den för varm. Så den får vänta någon månad.

Så roligt att Karolina kommer hem över helgen! Nu har du verkligen fått något att göra i veckan som kommer. Jobba inte för mycket bara.
Stor kram från Ingrid

Annika said...

Ingrid:
TACK vännen, och du gör MIG glad!!!
HAHA, njaee...nog har ni tydliga gränser mellan årstiderna också.
Kappan har jag ju sett. SÅ FIN!!
Det ska bli jättekul att få hem K nästa fredag. Nä, att pynta inför Halloween är BARA kul!!
Stor kram!!

Nettan said...

Oktober och november anses ju av många som rätt tråkiga månader, men jag gillar dem båda två, oktober för att jag får förbereda för den långa höst/vinter som det kan vara här i södra Skåne, för alla fina färger ute i skog och mark, för alla mysiga kvällar med tända ljus, musik, en god kopp te och en bra bok/film/tv-serie. November i sin tur är också en fantastisk månad då det förbereds för första advent, och alla ljus som lyser upp i novembermörkret, något jag verkligen älskar!
Ser fram emot ditt Halloween-pynt, och så roligt att Karolina kommer hem nästa helg! Mysigt!

Ta hand om dig och ha en fortsatt fin onsdag

Kramar
Nettan

Annika said...

Du vet vad jag tycker om oktober och november... Värsta månaderna på året. Här är björkarna gula och bruna och massor med löv har redan ramlat till marken. Inga sprakande färger direkt... Men solen skiner i alla fall och vi har haft +8 grader idag (-5 imorse). Temperaturen gnäller jag inte över - det är mörkret som gör mej deppad. Nu hinner det med nöd och näppe bli ljust på morgonen när vi cyklar iväg till fritids och jobb, och det börjar skymma innan jag hinner iväg ut på kvällen. Känns som att jag lika gärna kan stoppa undan kameran ett bra tag framöver :-(.

Härligt med jämngamla kusiner! Våra tjejer har inga kusiner... Nej, nu ljög jag - de har inga kusiner på min sida men de har ett par kusiner på Håkans sida som de aldrig har träffat.

Åh, så härligt att få hem Karolina! Känns säkert skönt för henne också att få komma hem ett par dar :-). Eller hur länge är hon hemma förresten?

Kram!!

L said...

Snygga boots! Älskar de där med den höga klacken, även om jag väldigt sällan har klack nu för tiden. Men de där i mitten - dem skulle jag ge mycket pengar för! Har du dem? Super!

Flygande Jacob, ja det är ju så gott. Vi struntar i det där med matmode - vissa av våra vänner skulle aldrig sjunka så lågt att tillaga sån där omodern mat. Vi säger bara mums!!

Annika said...

Anita:
Din kommentar hade fastnat i filtret igen, ifall du undrar. Konstigt, men jag kollar det filtret nästan varje dag.
Ja, underbart fint väder hos er. Jag ser ju på dina insta-foton att det är alldeles underbart där du bor. Jag vet, man vill verkligen fota!!!
Halloween är så stort här. Verkligen.
KUL att du hänger med!!! Gillar det.
Flygande Jakob ja, så himla gott!!!
OCH så roligt med jämnåriga kusiner. Jag har inga kusiner alls i min egen ålder. Alla mkt äldre än jag. Så det är guld för K att ha alla sina på två håll.
Kramar!!!

Trillingnöten said...

Jag HÅLLER MED! Sommaren här i USA är väldigt lång och man hinner tröttna (medan man i Sverige precis hinner börja gilla läget så är sommaren över!). Det är ganska skönt att ha den känslan. Att man är REDO för höst och vinter. Nu önskar jag ju en mildare vinter än den som var :) I en storstad blir det lätt kaos och det kan man vara utan. Dock var det skönt med SNÖ, så att barnen kunde leka ute. Utan snö finns det ju inte mycket att göra...
SÅ härligt att Karolina kommer hem nästa helg!! Något att se fram emot! Kram!

Annika said...

Nettan:
Jag med! Jag gillar dem verkligen.
Sanningen är att jag gillar alla månader, vill inte vara utan en enda en.
Absolut, och jag skriver under på allt du säger.
Våra vintrar liknar ju varandra en hel del. Vissa är är det ingen skillnad mellan senhöst och vinter. Allt går i ett.
Men jag gillar det också.
Halloweenpyntet kommer jag absolut att visa.
Kramar!!


Annika:
Nej, jag vet :-(
Men du är inte ensam. Många tycker ju att de månaderna är jättetrista.
Björkar brukar inte direkt vara så vackra så det höstas, jag vet. Men annars är det ju tjusiga och underbara.
Ja, mörkret har ni ju i så mkt större omfattning än jag. Jo, jag kan förstå att det kan bli tungt ibland...
Det är jättekul med kusinerna i samma ålder.
Karolina är hemma i 4 dagar. Kort och intensivt.
Kramar>>

Annika said...

Lisa:
TACK!
Ja, jag köpte ett liknande par, och sanningen är att klacken är så hög att jg har problem, haha. men snygga är de!
HAR tyvärr inte mittenparet. Det är Frye, kan jag tala om. Tycker också de är jättefina!!
Flygande Jakob ja, GOTT. Matmode struntar vi fullständigt i.
Det som är gott är gott. Basta!!
:-)



Trillingnöten:
VISST är den!!
Man tröttnar och lessnat på den, vilket är rätt skönt. HAHA!
Jag har hört att det ska bli en jättekall vinter, men med mindre snö än i fjol.
Brr....
Jag vet, snön betyder kaos, men det är ändå mysigt.
Var beredd på kyla dock, eller så säger de som vet :-)
Ja, kul att få hem K om en vecka.
Kramar!!!