Wednesday, September 17, 2014

Favoritaffärer här i USA

Varje dag ramlar det in nya turister och besökare i USA.
En del kommer hit för allra första gången, och man vet kanske inte vad man har att vänta sig då man kommer hit på semester.
Vad ska man se?
Vad ska man göra?
VAD ska man äta?
OCH, var ska man HANDLA!!??


Nu tänker jag tipsa er som inte varit här, och er som kanske varit här flera gånger, om mina favoritaffärer. Om ni har frågor på andra ställen, och inte delar intresset vad gäller just "mina" affärer så kan ni fråga på i kommentarsfältet!


Mina favoritaffärer: Kläder!


Anthropologie.
Det är nog min absoluta favoritaffär. Här kan jag i princip köpa vad som helst (ja med reservationer då, haha).
Det är verkligen min stil på det allra mesta. Anthro säljer även inredningsprylar, smycken och porslin.
De säljer världens gulligaste handdukar och förkläden, tex.
Att gå in i en Anthro-butik är en fröjd för alla sinnen, tycker jag. Men så är jag ett stort fan av den affären också.  Anthro har massor, massor med snygga koftor, och för en koft-o-man som jag är det rena, rama godisbutiken!
När jag är på jakt efter något nytt så börjar jag nästan alltid på Anthro!


J. Crew
En annan av mina favoritaffärer är J. Crew. De säljer ganska klassiska kläder. Själv tycker jag det är väldigt lätt att handla där. Kanske lite för lätt…


Free People
De kör lite samma stuk som Anthro, samma stil. Men, det man främst ska spana in på Free People är deras rea-avdelning. DÄR kan man verkligen fynda. DETTA gäller för övrigt samtliga butiker i detta land; SPANA in ALLT som är på REA. DET är mycket som blir nedsatt snabbt.

GAP
Japp, GAP är en klassiker.  Jag tycker nog att man alltid ska besöka den butiken då man kommer till USA.
Deras sortiment kan gå upp och ner. Ibland hittar jag NOLL där, och ibland massor. MEN, jag tycker oftast att det är där man kan köpa de allra bästa baskläderna, tex lång/kortärmade t-shirts. GAP kan ha enorma reor likaså.
Kolla in deras skor också!


Banana Republic

Detta är Gaps “finare” storasyster. Stilen är ganska lik J Crew och det går att hitta riktigt snygga kläder här. Jag har även köpt “KILLER BOOTS” på Banana. Ni vet, min stil; höga, smal, spetsiga boots. Annika-style-galore!!!





Lord and Taylor!
PÅ jakt efter en finare klänning?
Det var på Lord and Taylor jag arbetade som dekoratör en gång i världen. OCH ja, ska du ha en klänning av lite finare snitt är det HIT du ska gå!
De har massor, massor, massor med långklänningar, finklänningar, dräkter etc. Det kanske inte är det hippaste stället i stan, men det är inte alltid man är på jakt efter det ballaste heller. Iallafall inte jag.
Lord and Taylor är ett varuhus. Här kan du även hitta smink, herrkläder, barnkläder, underkläder etc.


Ann Taylor Loft
En annan favvis! Det är butiken Ann Taylors lite mer prisvärda “lillasyster”. Vardags och jobbkläder till bra priser.
De har även snygga smycken!


South Moon Under.
PÅ jakt efter designerjeans? Designerväska? Designerskor? Då kan du gå till affären South Moon Under. Massor med snygga plagg. Bra reor? JA!  Absolut! MEN, ta med den tjockare plånkan!!


Francescas , Loulous och Charming Charlie.
Accessoarer GALORE!!!
Det mesta färkoordinerat, massor, massor, massor med scarves, sjalar, smycken, klockor, väskor, strumpor.
YOU name it, these store WILL HAVE IT!!!


BCBG/Max Azria
Här finns också jättesnygga klänningar, kjolar och accessoarer.
En av mina favvisaffärer.


Target
Ja, alltså, detta varuhus MÅSTE listas.
Det är verkligen SÅ BRA! OCH här, mina vänner, kan ni göra finfina fynd! HÄR kan ni köpa inredning, skor, kläder, leksaker, elektronik. Tycker ofta att Target har väldigt snygg design på sina inredningsprylar.
BRA priser har de också!!
På Target köper jag alla mina strumpbyxor under höst och vinter. Superkvalitet och massor, massor med färger och mönster!
KOLLA in deras LJUS också. De har alla prisklasser och massor med coola ljusstakar.
Target är en drömaffär runt Halloween och jul!!
En liten varning: Går ni in här så var beredda på att ni går ut 200 dollar fattigare. Target kommer att  ha den effekten på er, haha!!
När min syster och hennes familj kommer till USA så stannar vi alltid till på Target innan vi åker hem till oss. Det är här de köper det schampo, dusckräm, tandkräm, hårsprayer etc som de vill ha under sin tid i USA då de är här. Target = första stoppet!!



SKOR!!


DSW
Jag köper sgs samtliga mina skor och stövlar på DSW, Designer Shoe Warehouse. Här går du omkring i egen takt och kollar in skor i en jättebutik. Som jag säger, det finns massor, massor, massor här.


Nordstrom
Ett varuhus som har massor med skor i alla prisklasser (mycket är dyrt, tyvärr) är varuhuset Nordstrom.
Men, de har massor att välja mellan. Ska man ha riktiga KICK-ASS skor tycker jag man ska besöka Nordstrom. Återigen, ta med den stora plånboken.
Nordstrom säljer allt som ett varuhus säljer för övrigt. BONUSTIPS; gå till deras cafe om du är hungrig! Supergoda sallader, mackor och bakverk!! OCH vill du ha vin har de även det!


Jaha, hörni!
Jag tror vi stannar där för idag! Men, om ni är intresserade ska jag gärna (MED NÖJE) lista fler butiker, matvaruaffärer, restauranger och sådant som jag tycker är kul, och ska upplevas här i US.
YOU tell me!  I will let you know


Kom också ihåg att USA är ett stort land. Alla de affärer jag listat här finns i Washington DC med omnejd. Det betyder att några av dem kanske inte finns på tex västkusten, eller i södern. En del kanske inte finns ens i New York. Tror dock att de flesta butiker jag listat här finns över hela östkusten. Eller, jag tror förresten att de flesta av dem finns i de största städerna över hela landet.


Nu ska jag återigen bege mig ut i en vacker, vacker höstmorgon.
Hösten är bara så underbart vacker här!!!

27 comments:

Miss Marie said...

Oh, vore en dröm att få besöka alla de där affärerna! :)

eastcoastmom said...

Lustigt, Anthro är så himla fint men jag lyckas ändå inte köpa nåt där!

Marika Carvalhal said...

Ohh, ska till NY på fredag med kära maken, o jag ääälskar Macys, massa o välja på, alltid rea. Sedan tycker jag TJ Maxx ibland kan ha superfina grejer. Älskar även utbudet i US, här kan man inte handla en cashmere kofta utan att bli rånad...Ann Taylor loft är bra, gillar de stickade...

Bloggblad said...

Även om jag inte känner till någon av affärerna eller märkena, får jag lust att åka och hälsa på och shoppa loss... ;)

Annika said...

Marie:
En dag kanske? Vem vet! ? Jag hoppas det!!


AM:
Tur att vi är olika! :-) Jag har nästan alltid "tur" där!

Nettan said...

Antro är en butik jag gillar på nätet har dock inte handlat där än men jag spanar.
Spännande med så många roliga affärer att besöka, vissa av dem finns ju i Köpenhamn och i London men andra är ju enbart amerikanska.

Kom gärna med fler tips för jag lägger dem i minnesbanken.

Kramar
Nettan

Nettan said...

Antro är en butik jag gillar på nätet har dock inte handlat där än men jag spanar.
Spännande med så många roliga affärer att besöka, vissa av dem finns ju i Köpenhamn och i London men andra är ju enbart amerikanska.

Kom gärna med fler tips för jag lägger dem i minnesbanken.

Kramar
Nettan

Annika said...

Marika:
KUL att du är på ingång igen!
Ja, Macy's är bra också. Jag har lite svårt för TJ MAxx, har väl aldrig bemästrat det där med att lusleta bland fynden, fniss. My loss.
Ja, jag gillar också priserna. Ha så kul in da US!!

Annika said...

Bloggblad:
ÅÅÅÅ KOM HIT!!!
:-)


Nettan:
Anthro har så fina saker. Förstår att det är svårt med nätshopping därifrån, dock.
Ja, jag tänkte jag skulle ge lite tips :-)
Fler kommer, jag lovar.
KUL att du gillar.
KRAMAR!!!!

Anonymous said...

Åh vad jag blir sugen på att gå en shoppingrunda. Jag var på Macys när vi var i NY då hittade jag massor. Jag glömmer aldrig Martins min när vi kom in i en skivaffär där det var 3 våningar med bara skivor han blev köpgalen hihihi!!! Sen var ju jeans otrolig billigt där. Jag har tänkt flera gånger att vi ska åka tillbaka för det var alldeles för kort tid så vi missade en hel del. Tack för tipsen.Ha det så gott. Kramar/Anita

Carin said...

Åh, nu vill jag gå och shoppa! Älskar Anthro.

Min stora favorit här i England är Monsoon. Vet inte om den finns där du bor, men tror du skulle gilla deras stil också. Lustar lika mycket efter deras grejer som Anthros.

Annika said...

Anita:
Jag vet, jag med. Det var lä nge sen jag var ute och handlade nu, känns det som :-)
Macy's ja, de har mkt bra! BRA varuhus.
Jeans ja, det ska man nog verkligen köpa då man kommer hit. Verkligen så mkt billigare.
Hoppas ni kommer tillbaka.
Kramar!!


Carin:
Anthro ja. Min stora favvis!!
Monsoon finns inte här, men jag kan TRO att jag skulle gilla den! Absolut!

Musikanta said...

Kul att kika in i alla varuhusen - tack för titten!
Kram från Ingrid

Anonymous said...

Bästa shoppen för träningskläder eller väldigt bekväma plagg är helt klart Athleta. Där kan jag smälla pengar hur lätt som helst!

L said...

Jag älskar också Anthropologie! Så läckra grejor och så luktar där alltid så gott.
Håller också med om att man ibland kan hitta snyggt på GAP men ibland finns där absolut ingenting. Däremot kan man superfynda där. Har köpt ffa barnkläder oerhört billigt, både till dottern när hon var liten och till sonen. Bra kvalitet.
Instämmer också i Target. Där finns verkligen allt!

Anonymous said...

Gillar samma butiker... Måste dock lägga till Marshalls. Inte för kläder men för inredning. Har köpt en massa fina saker där. Soffa från Laura Ashley, glas från Kosta Boda och jättefin servis från Rosenthal. Fördelen med de europeiska märkena är att de inte nödvändigtvis är populära i USA. Ser det samma nu när vi bor i Kanada, fast här heter det Home Sense.
Ha en bra dag,
Anna

Anonymous said...

Jag är ingen stor hejare på shopping - mest blir det till o shoppa på nätet...och hoppas att det passar. Men nu vet jag vart jag ska gå om jag nånsin kommer till USA i allafall, tack för rundvandringen! Du hade jobbat som dekoratör skrev du, är det nåt du vill ta upp igen kanske? Ifall du tänkt börja jobba igen? Själv önskar jag att jag kunde sluta jobba - tyvärr tillåter inte ekonomin det :-( mvh Eva i Dalarna.

Katta said...

Kul med din lista på affärer. Många av dem finns världen över men en och anann ny bekantskap blev det. Jag söker oftast sjlv de små affärerna där man finner lite mer personliga och de små designerna. Däremot gillar jag GAPs stil men är lite okunnig på om de fortfaande använder sig av barnarbetskraft i Asien.

Anthro, gillar jag också .Kram

Desiree said...

Verkligen bra lista och tips för dem som inte varit i USA så mycket. Men jag måste säga att även jag som bott i USA fann en hel del bra tips här. Just för assesoarer. Target ska man absolut inte underskatta. De brukar ju även sammarbeta med stora designers och ha en hel del snyggt att sätta på sig. Lord and Taylor får jag ta och kika lite mer i nästa gång jag är i USA.
Kram!

Channal said...

OjOj!! Nu vill jag till USA!! Antro har så mycket fint! Lite bohemchic, me like! Finns hur många roliga affärer som helst där! Inte bara HM o Lindex =) Sephoria gillade jag. En riktig godisbutik med märken som inte finns här. Sen gillar jag Pottery Barn, B&H Photos, Saks, Appel Store, Forever och många fler.

KRAMAR!! Anna

Bloggblad said...

Det vore görkul! Jag är ju ganska flygrädd, men har övervunnit det flera gånger, så det är inte alls omöjligt - om jag får lite tillskott av stimpengar och royalties... Jag var ju på Mallis och hälsade på en annan bloggarkompis.

Molly said...

Vad roligt med lite shoppingtips! Skriv gärna mer sånt.Jag samlar alla möjliga USA-tips inför min resa nästa vår eller sommar till sydstaterna och New York.

Ha det bra hälsar Molly (som alltid läser, men nästan aldrig kommenterar)

Annika said...

Musikanta:
HAHA, det är bra det :-)
Kramar!


Marie:
Athleta ja. Det har precis öppnat en sådan affär i Reston. Meget poppis!!
Kram!

Annika said...

Lisa:
Ja, verkligt trevlig affär!
Gillar stort! Jag et, luktar så gott där, mmm...
Gap ja, ibland massor, ibland inget.
Men fina barnkläder har de, och bra kvalitet därtill på dem.
Target, top spot!!

Anna:
Just det, och Home Goods! Kanske det som är Home Sense hos er?
Så fina grejer!!
Gillar också att man kan hitta lite euro.grjer där till bra priser. Som du säger är det oftast inte lika poppis här.
Ha det så gott!!

Annika said...

Eva:
Det är så bra att man kan handla online.
DET gillar jag också.
Nu vet du iaf var du kan handla om du kommer hit.
Dekoratör ja, det var länge sen jag var med i gamet nu. Kanske, kanske inte...
Ha en fin dag!


Katta:
Sant, alla listade butiker ovan är stora. Kan inte direkt tipsa om mina små mom and pop stores, :))
Anthro är jättefint.
Ha det så gott

Annika said...

Desiree:
TACK!!
KUL att du tycker det också som bott här!
Jättekul!
Target ja, nej man ska verkligen inte underskatta dem.
Kolla på L&T, de har butiker i Florida också, det vet jag.
Kramar!!!


Channal:
TACK!!
Hoppas du kan komma på en liten tur snart.
Anthro ja, de har lika boheme-chica kläder, absolut!!
Ska tipsa om lite andra affärer sen också, senare. DÅ kommer jag att nämna en del av de du skriver om. Håller med om samtliga!! Ja inte Forever 21, får huvudvärk av den, men resten ;-)))
Kramar!!

Annika said...

Bloggblad:
Jag vet!!
OCH flyger du till Mallis kan du komma hit :-) Det är bara lite längre bort.
HIHI!!!


Molly:
Hej och välkommen till min blogg!!
Vad roligt att du gillar sådana här inlägg. LOVAR att skriva fler sådana snart, snart.
KUL att du är på ingång till USA.
Varmt välkommen tillbaka till min blogg!!