Thursday, August 21, 2014

Mot Elon och torsdagspunkterna!

Hej och godmorgon!


Det är just idag vi reser ner till Elon.
I denna dag bär det av!

Jag tar långhelg från bloggen, men ni kan följa mig på Instagram (skandigirl) och på Facebook. Jag lär behöva “skriva/fota av mig” där lite.
Annars går det bra att vänta till måndag. Då bör det bli en fet bildbomb här.


Eftersom det ÄR torsdag ska vi ta det i punkt. Vi ska köra på i gamla rutiner så mycket det bara går.
Balans i en ny verklighet.


* TACK!!!
Tusen och ett tack till er ALLA som kommenterar här. UTAN er skulle jag INTE skriva denna blogg. Era kommentarer,  era mails och tillrop, ger mig INSPIRATION och driv att skriva "Suburben".
Igår gav ni mig så fina, varma och kloka kommentarer. TACK för dem alla. TACK! Ni är bäst!
Ni förstår alla att det är ett helt nytt liv som väntar nu.
En ny verklighet. Något helt nytt att tackla.
Ja, jag hoppas och tror det det blir bra. Men, i dessa dagar känns det svajigt, och det måste det nog få göra.
TACK igen, kära läsare!!


* SR-appen!
Alltså, den appen är i världsklass, SRPlay! Tack vare den kan jag under mina Power Walks lyssna på verklig kvalitetsradio. Herreminje vad jag uppskattar det!
Lyssnar på Sommarprogram jag inte hörde i somras, eller i sommar ska jag säga.
Igår lyssnade jag på Bea Uusma och blev helt tagen av henne, och hennes passion för Andrees expedition i Nordpolen.
Nu vill jag BARA läsa hennes bok! Jag kan förstå, verkligen förstå, den besatthet hon har av den expedition som slutade så illa.
Någon av er som läst boken?
VAD tyckte ni?
Lyssnade också på Tomas Tengby häromdagen, då han höll sitt fina, fina minnestal till Carin Mannheimer. DÅ kunde jag inte riktigt hålla tårarna tillbaka fastän jag var ute på PW.
Sveriges Radio är den enda svenska radio jag lyssnar på. Faktiskt inte på några andra svenska radiokanaler, det kanske jag borde?
Mina SR favoriter är:
Mannheimer och Tengby
Karlavagnen
ALLA dokumentärer på P1, P2. P3 och P4.
Språket i P1.
Tendens
Elfving Möter
Söndagarna med Stina Wolter
Och, sen lyssnar jag på Ring så Spelar Vi när jag städar :-)
TACK SR för att jag kan ladda ner alla dessa program!
Jag uppskattar det enormt!


* Augusti är en sommarmånad!
Kom detta ihåg, kära vänner. Augusti är INTE en höstmånad. Blir lite beklämd då folk börjar skriva om “höstsol” redan i augusti. Eller att man ens kallar augusti för höst.  NEEEJ, det är inte höst.
Augusti, sensommar då den är som bäst. Regnet och rusket kanske kom lite chockartat hemmavid efter en rekordvarm sommar. Men tänk positivt, värmen kommer ATT komma åter!! Jag bara vet det, och jag är lite av SYNSK väderguru.  DET vet ni ju,  haha!
Hos mig är augusti oftast sommarens hetaste månad. Man talar om The dog days of Summer, och de kommer alltid i augusti. I år har augusti här varit svalare än på år och dagar. Sommaren här har varit sval överhuvudtaget.


I min täppa just nu.  Ännu går de säkra från rådjurens glupskhet.  Frågan är, hur länge till?* Parenthood.
Peter och jag letar ständigt efter bra tv-serier som vi kan titta på. Nu när vi betat av stora favoriter som Orange is the New Black, House of Cards, Orphan Black mfl gäller det att hitta något nytt.
Jag hade hört talas om serien Parenthood av många. Många som vittnat om hur BRA den serien är. Häromdagen började Peter och jag titta, och vi föll pladask!!
Vilken underbart bra serie!!
Den handlar om ett äldre föräldrapar och deras fyra vuxna barn; två söner och två döttrar  Den handlar om deras barnbarn, relationer, mågar och svärdöttrar + att Aspbergers Syndrom har en framträdande roll i serien. Det ena barnbarnet har den diagnosen. En verklig kvalitetsserie som jag VERKLIGEN kan rekommendera. Den finns på Netflix.
Någon av er som sett den? Serien är aktuell med en ny säsong som snart drar igång på TV igen.


Nu ska jag önska er alla en trevlig helg.
Sänd mig en tanke då och då under de dagar som följer!!

31 comments:

Sahra said...

Vilken tur för mig att du är en sådan punktlig rutinmänniska. Det innebär att jag får en stund underhållning på det tråååååkiga pendeltåget.
Parenthood ska jag se men kollar just nu white collar igen. Alla pratar om Bron och den måste jag se. Sv/dansk serie. Och homeland. Inte heller sett. Hej höst!
Lycka till med allt idag. Det kommer gå bra. Man vänjer sig vid allt till slut. Även om det inte är kul. Inte det man vill. Och det vet ju du åxå. Att det blir bra så småningom. Bara svårt att ställa om sig. Kram

Äventyret framtiden said...

Så är ni rakt uppe i förändringen och plötsligt så har den också passerat och allt ramlar på plats, precis så där som när man pusslar och hittar rätt bit. Det går givetvis hur bra som helst, navelsträngen är förstås lite naggad...livets gång. Tänker på dig Annika och vet att det är småjobbigt....
Varm kram!

Nettan said...

Börjar med att kommentera din fråga om någon lästa Beas bok. Och ja det har jag, det är en otroligt bra bok, välskriven om hennes egen expedition i galningen Andrés fotspår, för det finns en anledning till att jag skriver så men för att förstå det, så är det dags att läsa boken.
Vi passerar ju hans hemstad Gränna på våra turer till och från Värmland och har ätit lunch/middag i hans gamla hus, som i dag är restaurang. Det finns till och med ett museum i Gränna som handlar om bland annat polarexpeditionen och dess öde.

Jag gillar dina torsdagspunkter skarpt. Och att det kommer lyssningstips till radion att lägga till nya favoriter, sommarpratarna lyssnar jag ofta på till och från jobbet eller när jag är ute och går.

Bra med nya Tv-serier att kolla på, det är tur att det kommer nya lagom till att hösten kommer med blåsiga kvällar och mörker. Netflix är ju en suverän källa till att kunna kolla bra TV.

Tänker mycket på dig vännen i dag, vet att det är tufft det som ligger framför men det kommer gå bra, banden bryts inte helt och våra ungdomar är så fina, kloka och starka och framför allt så vet de vad de vill. Kör nu försiktigt och var rädda om er!

Kramar
Nettan

Cari said...

Ja, jag har läst boken rekommenderar den verkligen och om du köper den köp den stora boken med illustrationer, även om den är dyrare. Hon skriver fantastiskt bra och det är en spännande historia (även då jag vet hur det slutar).

Ett till radiotips: Spanarna i P1 sänds (i alla fall i våras har haft sommaruppehåll) fredagar kl 15 med repris lördag kl 10 (kan kanske hjälpa till att leta upp programmet).

Önskar er alla en bra helg.

Marika Carvalhal said...

Parenthood e kanon, men jag måste tipsa Er om The Good Wife, väldigt bra ! Förstår det känns jobbigt, våra killar är 14 nugget 17, vågar inte tänka på att de en dag ska flytta...

Miss Marie said...

Håller med om att augusti är en sommarmånad, men det känns onekligen som höst! Burrr! Hopppas du har rätt och att vi får lite sommarsol snart igen :)

Anna, Fair and True said...

Håller med, även om vädret här i Bryssel synnerligen känns som höst, så är det inte höst än! Augusti är fortfarande en sommarmånad!

Jag tyckte också Beas sommarprat var så bra. Har länge velat läsa boken och nu måste jag verkligen det!

Desiree said...

Åh tack så mycket för bra tips om ny serie. Jag är på jakt efter något nytt att ladda ner och börja kolla in. Har också kollat på de stora populära seriena som du skriver att du och Peter kollat in och gillat alla dessa.
SR appen är guld värd. Har lyssnat på nästan alla sommar pratare denna sommar och Bea Uusma var helt klart en av mina favoriter. Lyssnade även på lite otippade personer som jag egentligen kanske inte skulle valt i första hand som Loa Falkman som var riktigt bra. Agnes Wold kan jag rekomendera hennes program var också superbra.

Helt korrekt. Håller med dig till 100% augusti är INTE en höstmånad utan sensommarmånad. Än är det inte höst.
Jag önskar er en bra resa ner till NC. Ha en fin helg Annika den kommer om inte annat att bli händelserik.

Anonymous said...

Håller med helt om Sveriges radio, den är fantastisk, så otroligt många program av hög kvalitet! Och bäst av allt är sommarpraten, de är min absoluta favorit, alla kategorier!

Jag har inte fastnat för Orange... eller house of cards, men Parenthood gillar jag verkligen. Hade inte koll på hur många säsonger som kommit ut och blev grymt besviken när jag plötsligt hade sett sista avsnittet! Hoppas jag kan komma åt nästa säsong nu när vi flyttat till Sverige.

eastcoastmom said...

Jag är nog den enda i hela universum som inte tittat på tv... jo, jag kollar på The Big Bang Theory, men det är allt. Kanske Parenthood vore nåt för mig...

Brunkullan said...

Har inte sett den, men betar av massor av serier nu på Netflix:)

Ha det så jättebra i helgen! Ni har väl köpt storpack med Kleenex så ni är förberedda!

Ser fram emot bildbomb:)

Kram Susanne

Annika said...

Sahra;
HAHA!
TACK min vän!!!
Homeland ska du se!! SÅÅÅÅ BRA!!!
Ser fram emot säsongspremiären! White Collar, tack för tips.
Bron ja, den skulle jag också vilja se.
Tack, ja allt ska gå bra, jag vet det också. Nu ska vi snart åka. GULP!!!
Kramar!!

Karin:
Ja, om en timme drar vi. Så börjar det.
Men, jag vet också att det ska gå bra. OCH jag hoppas och tror att K ska trivas riktigt bra där på Elon.
Tack för tankar.
Kramar!!!

Annika said...

Nettan:
OO vad KUL att du läst den boken. Den har jag beställt nu av en vän som fortf är i Sverige. Ser verkligen FRAM emot att läsa den!
Blev helt tagen av Beas sommar. SÅ bra!!
Ja, att han var smått tokig, det förstår jag. Oj oj.
Wow, ska bli kul att läsa!!!
TACK för att du gillar mina punkter. BLIR så glad.
Absolut, det är bara lite annorlunda nu. En timme kvar ungefär innan vi tar bilen. Bilen är knökpackad!!!
TACK för dina tankar. TACK!!
Kramar!!!Cari:
KUL att du också läst den!! OCH gillar den!
Har beställt den av vän som bor här som fortf är hemma. Vet inte vilken hon köper. Skulle ju förstås vilja ha den du rekommenderar.
Spanarna har jag länge tänkt lägga till på min favoritlista. Ska göra det.
Trevlig helg!

Annika said...

Marika:
Parenthood är verkligen SÅ bra!!
The Good Wife har jag inte fastnat för, tyvärr. Borde kanske ge den en chans igen?
Många gillar den ju skarpt.
Jadu, tiden flyger!!!
Tack för tankar!!
Trevlig helg!!Marie:
Visst är det DET!!
Utan tvekan!
Ja, min synskhet gäller ju främst Sverige då :-)))
England är det lite svårare att sia om ;-)))
Men du ska se att ni får sommaren tillbaka också!
DET tror jag!!

Annika said...

Anna FT:
Augusti är sommar. Inget annat.
Trist att det blev bakslag där efter denna sommar, men jag är så säker på att det blir vackert igen.

Ja, visst var Beas program rent outstanding!! Kände direkt att jag bara MÅSTE läsa den boken!!


Desiree:
Ja, den ska ni se!! SÅ BRA!!
KUL att du gillat allt jag tipsat om förr. Blir glad!!
SR Appen ÄR verkligen GULD!! SÅ bra den är. Beas program var så fint!
Ska lyssna på Loa och på Agnes W. TACK!
Visst är augusti sommar, inget annat.
OCH tack, snart åker vi. En enda timme kvar.
Kramar!!

Annika said...

Sara;
Ja, vilken guldgruva det är. Sommarprogrammen är verkligen BRA! Tycker om vartenda ett nästan. Speciellt kanske dem man inte ens känner till.

Parenthood kommer i sin femte säsong på NBC nu i höst. Det lär vara den avslutande.
Verkligen en bra serie. Helt otroligt bra. KUL att du också gillar den!!!


AM:
Kanske det kanske. Testa!


Annika said...

Susanne:
Netflix så bra.
HAHA, bra tips med storpack med Kleenex!!
Bildbomb bör absolut komma!!!
Ha en toppenhelg!!

Humlan said...

Nu har jag läst både dagens och gårdagens inlägg. Det är så intressant att läsa om Karolinas nya tillvaro och snart har ju ni också en helt ny tillvaro! Men jag förstår att det är mycket känslor och tårar just nu.

Jag gillar också dina torsdagspunkter, jag är glad att du fortsätter med dom! Och visst är det sommar! Det är lite svalare, lite mörkare på kvällarna men augusti är absolut en sommarmånad.
Tänker på er i dag och i helgen, och jag kommer att titta in på Instagram och Facebook för att se hur det går.
Kram!

Annika said...

Humlan:
TACK Humlan!! Ja stora förändringar i faggorna, men det ska väl gå det med.
Jag har inte gråtit en tår än, men det kommer....tro mig,
K däremot har fällt en och annat med kompisarna.

TACK, roligt att du gillar dessa punkter.
Ska absolut fortsätta med punkterna på torsdagar.

Visst är det sommar.


TACK snälla för tankar och allt.
Kramar och trevlig helg!!

Anonymous said...

Jag håller med dig om att augusti inte är höst än men just nu är det riktigt burrigt!!!! Jag har alldeles nyss skaffat netflix och det verkar finnas hur mycket som helst att titta på. Jag ska kolla lite serier i helgen. Jag tänker på dig och förstår hur det känns men det kommer att gå bra. Lycka till och ha det så bra! Kram/Anita

Annika said...

Anita:
Trist att det blev så kallt hos er efter den sommar vi hade hemma.
Men, det kommer tillbaka.
Netflix är så BRA!!
TACK för ALLA tankar!!
Kram och trevlig helg!!!

Anonymous said...

Eastcoastmom:
Du är inte den enda som inte ser på TV! Vi har en TV-apparat, men inget abonnemang utan bara för att se på film och spela spel. Big Bang och Parenthood är de enda serierna jag ser regelbundet och de har jag sett på Netflix. Får väl se hur det svenska Netflixutbudet är... För att se Big Bang har man behövt ta hem DVD och den tjänsten finns inte i Sverige.

Annika said...

Sara! Tror det gäller många! Så smart att man kan streama. Netflix är guld! Hoppas svensks netflix är t belåtenhet!

Madeleine i USA said...

Lyssnar också på SR-appen. Det blir mycket P1 sommar och började nästan grina första gången jag hörde signaturen...haha jag hade hemlängtan den dagen :)
Roligt att du lyssnar på Ring så spelar vi...det är också minnen hemifrån, då mina föräldrar lyssnar på det varje lördag.

Stort lycka till med nya skola och studier. Det kommer K att fixa galant.
Kram!

Channal said...

Tack för tipset! Den serien ska jag titta på nu när vi har fått höst! Augusti ska vara sommar!! Ernst har lyst upp ikväll med sommar!

Ha det nu bra och kör försiktigt! Jättekul och spännande för Karolina att få komma till ett så fint universitet.

KRAMAROM!! Anna

Annika said...

Augusti må vara en sommarmånad, men vädret känns som höst. 15 grader och ösregn. Säkert får vi soliga dagar framöver, men någon riktig värme, som mitt i sommaren, blir det nog inte mer. För mej är sommaren över.

Jag ska definitivt tänka på er i helgen! Kram!

Anne-Marie said...

Vad vore en blogg utan kommentarer. Och svaren! :) Som vi pratat om.
Lyssnar faktiskt aldrig på svensk radio. Så konstig är jag. Vet inte varför.
Augusti är verkligen ingen höstmånad här i USA. Inte i Sverige heller antar jag mer än att det kanske känns litet mera som om hösten är på väg där.
Tänker på dig och er nu när ni är på väg ut till nya äventyr.
Stor kram!

Hemma hos Kibell said...

Vilket vacker universitet Karolina ska plugga vid.
Förstår att det känns konstigt.
Det känns onekligen som höst här i Stockholm fast det fortfarande sommar.
Idag har vi drygt 16 grader.
Men det sägs att värmen ska komma tillbaka och det hoppas jag.
Parenthood ska jag nog leta upp och se nu när jag måste vänta så länge på Orange is the new black kommer igen.

Annika said...

Madeleine:
Verkligen en toppapp!!
SÅ mkt bra där.
Alla sommarprogram, sgs, är värda att lyssna på.
Ring så Spelar vi en klassiker. gillar!
HA DET fortsatt fint hemma!
Kram!


Channal:
Japp, augusti ÄR sommar, inget annat.
Ernst tittar jag på nu i efterhand. GILLAR!!
Kramar!!

Annika said...

Annika:
Visst är det sommar.
Hösten kom tvärsnabbt till er. Men jag är säker på att det blir en finfin och mild höst också.
Tack för tankar.
Kram!!


AM:
Exakt, vad vore en blogg utan kommentarer? Inte mkt.
SÅ tacksam över mina! OCH du över dina, det vet jag ju!!
Lyssna på SR, det finns så mkt bra där att det inte är klokt!!!
Tack för alla tankar.
Kramar!

Annika said...

Kicki:
Så vackert där!!
Som en dröm!!
Trist att augusti blev så kylig för er.
Men jag tror nog det blir varmt igen.
SE Parenthood. SÅ bra!!
Kramar!