Thursday, June 26, 2014

Säsongens sista punktinlägg...

Hej och hå kära läsare!


Nu kommer terminens sista punktformande från mig.
Återupptar torsdagspunkterna i augusti igen!


* Halvårstema!
Imorrn kör vi halvårskoll, gott folk!
HOPPAS att ni är många som vill vara med. Halvårstemat var det mest uppskattade tema vi hade under åren med “Show and Tell” och “Galleri Fredag”. Inget annat tema inbringade intresse som just detta!
SÅ! Imorrn kör vi igen!
ALLA är välkomna att vara MED! ALLA! Passa på! Även ni som ALDRIG skriver på tema! Detta är inget (harvande) återkommande veckotema! No FEAR, ma dear!!
Det är ett tema som endast kommer att återuppväckas två gånger om året, i juni och i december.
Alltså, kolla igenom era bildarkiv sedan januari 2014, lägg ut en bild (eller flera) per månad från januari till juni. Skriv lite om bilderna och berätta om ditt halvår.
Återigen, alla är välkomna!!! Jag kommer att försöka lägga in en länk här på bloggen där ni alla kan skriva in er. På så sätt vet vi att just DU med!
Välkommen!!!* Karolina i Carolina!
Karolina lever ett skönt strandliv nere i North Carolina nu! På The Outer Banks, närmare bestämt!
Härligt! The OBX är en av de platser i världen som jag älskar mest! Jag har dock inte varit där nu på ett par år. Längtar alltid tillbaka!!
Hon kommer hem på lördag igen!


Här bor de!  Alla ungarna!  Trist ställe va?  Ja, astrist.  Det är annat det än när jag for till Linköping på skolresa och bodde i barrack.  Det var tider det!  Sånt här hus? Pfft....det hade man inte velat ha, fniss.  Nej, jag skämtar såklart, här bor 20 ungdomar och en mamma just nu!  OCH de lär ha det toppen i värmen! Avis? Jag? NOOT.... ;-)

Trist pool också, som tillhör huset, här lär de nog inte bada ALLS.  Hehehe....


* Vad hände med hattarna (the caps) efter att de blivit uppslängda?
Detta är en fråga som flera av er ställt. På en amerikansk examensceremoni är det tradition att slänga upp sina hattar innan man tågar ut mot “friheten”.
Många elever dekorerar sina hattar, och då vill man ju givetvis ha den tillbaka sedan! Jag kan tala om att de höll KOLL på sina hattar då de slängde dem i luften. Stenkoll. Alla fick sin hatt tillbaka.
Färgerna på The Gown (kåpan).
Ja, precis, färgen på kåpa och band är skolfärgerna. I Karolinas fall blått och grönt.
Jag gick förbi South Lakes High School igår på min PW och fick en liten klump i halsen…
Ja, jag fick verkligen det.
Jag har INTE landat!!* In i ett kylskåp?
Ja, jag erkänner att sommarvädret hemma skrämmer mig lite. Ummmmm….ni har ju verkligen haft en KALL juni. Inte roligt.
Tyvärr är det ofta så att en taskig, mild vinter (som ni trist nog hade) följs av en ganska dålig sommar. MEN låt oss hoppas att sommaren ska återkomma till det ljuva norden!! DET måste den!!
Jag lägger in en beställning om 25 grader varmt och strålande sol nästa onsdag. Japp, och sen kan sommaren fortsätta så!! Capice!! BRA!!
Nu får vädergudarna leverera!!
Jag får försöka suga värmen ur NoVA nu de sista dagarna innan vi beger oss.* Kul vara trendsetter!
Det gläder mig att så många av er tagit efter mina torsdagspunkter. Sådant är verkligen roligt för mig.
Älskar att klicka mig in till er som gjort torsdagspunkterna till era också.  Jag fortsätter med torsdagspunkterna då jag kommer hem till USA i augusti igen.
När jag åker hem på tisdag kommer mitt bloggande att bli mer sporadiskt. Jag kommer säkert att blogga lite från Stockholm, men sen då jag kommer till mitt älskade Skären blir det inget bloggande alls. Då tar denna blogg semester i en månad.
På skären råder wifi-skugga, och det tycker vi alla är bra!
Jag kommer att hålla instagram kokande, och jag kommer nog att skriva lite på Facebook ibland. Jo, jag passar på då jag är på bibblan i Närpes, där har de bra wifi som man kan hoppa på. I like that!!


Ha nu en bra dag, fina ni!!28 comments:

Millan said...

Ja det var inget daligt hus! Jag tror vi brukade campa pa golvet I nagon gymnastiksal nar vi hade skolresa ;-).
Harligt att du snart aker! Sjalvklart kommer solen tillbaka for trots att juni varit kallt sa foljde det I alla fall I Goteborg och Karlskrona tva manader av otroigt fint och somrigt vader. Nar jag var hemma min lilla snabbvisit hade vi 22 grader och sol hela helgen. Ljuvligt! Jag hoppas verkligen att solen kommer tillbaka sa att alla hemma och aven vi som ska semestra dar far det lite somrigt!
Kram!

Millan said...

Ps, ah sag précis ditt svar pa inlagget nedan. Skulle sa garna vilja traffa dig ocksa! Eftersom jag nog nastan last varenda inlagg du skrivit sedan 2007 (!!) sa glommer jag faktiskt ibland att vi aldrig setts I verkligheten. Skumt det dar! Jag tror nastan sakert att vi kommer att aka till USA (kanske NY) inom de narmasta aren sa da far vi se till att ses!! Kram

Nettan said...

Vilket hus ungdomarna bor i, wow. Hoppas att de har en skön vecka.
Så härligt att kunna vara där en vecka efter avslutningen. Här drar ju ungdomarna till Prag eller Barcelona innan avslutningen.
Förstår att du inte har landat ännu, det tar ett tag att hitta rätt efter en sån omvälvning som det är men det kommer.
Kylskåp, jotack det är så kallt att mina leder stelnar och det är inte skönt, inte alls, längtar efter värme.
Och dina torsdagspunkter, alldeles underbart, just nu är bloggformen låg men det kommer tillbaka som alltid eftersom det går i cykler för mig, under sommaren blir det längre mellan inläggen!

Ha en underbar torsdag

Kramar
Nettan

Jenny said...

Älskar OBX! Ska nog göra en liten throwback om det ikväll, tack för påminnelsen! :) Och tack för terminens sista punkter! Kram

Miss Marie said...

Haha, värsta lyxhuset! Bortskämda ungar! ;)

Håller inte riktigt med om en dålig juni i Sverige, visst, midsommar var kall men innan dess var det dryga veckan med fint väder. Då låg jag i sängen men Alfred sprang runt naken ute i trädgården! :)

Desiree said...

Förstår fullt att du längtar jättemycket efter Karolina. Det gick ju snabbt allt på slutet med examen och examensparty, mottagning ect. Då hinner inte intrycken och känslorna landa. Men jag är glad att ni far till Sverige och sedan till Finland tillsammans och får en fin härlig sommar tillsammans. Bara vara, umgås och ha det skönt. Njuta av tid tillsammans med familjen. Det är nog det du behöver precis just nu. Men nog kommer det ta lång tid att vänja sig tyvärr och kännas otroligt tomt i höst då K inte är hemma. Men men nog om detta nu. Först ska ni ha en fin sommar tillsammans.

Ja brrr hoppas att kylan ger med sig och att ni får njuta av lite skön sommarvärme i skandinavien. Det känns som det varit en iskall juni där uppe.

Jaaa vad kul med halvårskontroll. Det hakar jag mer än gärna med på.
Kram!

Erica said...

♦ Jag ska försöka hänga med på temat imorgon :-)
Jag tycker det är riktigt roligt att Halvårskollen lever vidare, trots att själva Fredagstemat dött ut :-)
Jag tror nästan att en gång i halvåret passar bäst för de flesta som var med på Fredagstemat. Det var antagligen "för litet" (för få deltagare) för att det skulle fungera regelbundet. Jag gissar att för att få bra snurr på ett sådant tema (om man ska köra en gång i veckan) så behövs ganska många deltagare; kanske likt t.ex. Fototriss.

Men som sagt; det ska i alla fall bli roligt med halvårskollen imorgon. Speciellt roligt att kika in här på din blogg; ni har ju haft ett mycket händelserikt halvår :-D

♦ Oj! Ja, det var inget dåligt hus ungdomarna bor i den här veckan! :-D
Är det ett hus man hyr, eller är det någon i gruppens familj som äger det?

Vi var aldrig på klassresa när vi kom upp lite i ålder, så jag kan inte säga var vi hade bott. Om man, i och för sig, inte räknar med franskagruppens resa till Paris, förståss. Men det var ju trots allt utomlands, så då bodde vi på hotell.
I 3:an var vi iväg med klassen och sov över i en gammal skola/bygdegård (bara en natt).
Och i 6:an var vi på klassresa till Ammarnäs. Då bodde vi i en speciell lägergård, med rum och stugor.
Inte direkt lika glamoröst som det lyxiga huset på bilderna i detta inlägg :-)
Hoppas att de har toppenroligt!!

♦ Jag känner mig nästan lite smådum angående examenskåporna... Jag hade inte ens tänkt på att färgen på dem kunde bero på skolans färger ;-)
Jag har flera gånger funderat över varför en del har typ blå, röda, vita o.s.v. Men jag har aldrig tänkt på skolfärgerna ;-)
Det blev typ denna reaktionen "Jamen! Det är ju sjääälvklart!" nu när jag såg det i skrift ;-)

♦ Ja, jag hoppas verkligen att sommarvädret kommer hit snart! Att juli blir en FIN månad efter kalla juni.
Såg i någon kommentar ovan att i princip bara midsommarveckan var kall; men här uppe hos oss (i Piteå) har i princip hela månaden varit kylig.
Någon dag har det varit mer som sommar, men det är inte många dagar som termometern gått upp mot 20 grader.
Det har varit typ 10-14. Ibland (bara ibland, som tur är) har det till och med varit nere på ensiffrigt.
Så du får gärna packa ner lite USA-värme och ta med hit ;-)

♦ Jag förstår att flera har tagit efter Torsdagspunkterna -det är en jättebra idé!
Jag tror jag skrivit i punkt någon enstaka gång också, men det har nog mest blivit lite sporadiskt vilka dagar det varit.
Jag älskar verkligen ditt veckoschema för bloggen!
Jag kommer som vanligt att sakna din blogg nu under sommaren, precis som alla andra somrar.
Men jag förstår till fullo att det är väldigt skönt med internetuppehåll när man är på semester. Jag behöver bara gå tillbaka till mig själv: Jag tycker det är så härligt att komma ut till stugan, där vi inte heller har någon täckning. Inte för internet, och knappt för mobiler. Man kan verkligen koppla av på ett annat sätt :-D

Hoppas du får en fin torsdag!
MVH /Erica

ullrika said...

Vicken kåk dom bor i! Älskar denna typ av arkitektur och saknar den så i vårt "tråkiga" designklimat i Sverige. Ett sånt här hus hade fått så mycket skällning här... men är så otroligt vackert och spännande!

Hoppas du hinner blogga lite även från Sverige, om inte annat ser jag ju dig på IG :)

bettankax said...

Stackars arma barn som tvingas bo och leva under de omständigheter du visar;):)
Hinner tyvärr inte med att kommentera som jag önskar men jag håller koll.
Allt så roligt och intressant i samband med Karolinas avslut. Snacka om milstolpe i livet.
Önskar dig en fin och härlig sommar.
Tusen KRAMAR!!

Annika said...

Millan;
Tråkigt hus va?
Vem vill bo där?
SPOILED BRATS!!! HAHA!! De har det toppen därnere!!
Ja, vi ska verkligen HOPPAS att sommaren kommer tillbaka. Maj var ju fin hemma, men juni dålig. Men vad 17!! DET lär ju komma mer värme.
Ska bli toppen att åka hem.
Fniss bodde i barrack på vpr skolresa + på en annan i ett gammalt militärsjukhus. SÅ var det :-))))
OOOOO, om du kommer till NYC så hoppas jag att ni kan komma upp. Annars kan jag verkligen rekommendera ett besök till The Nations Capital också!!
Kramar!!Nettan:
Jag vet, inget dåligt hus.
Så fint.
Inte dåligt att åka till Prag eller Barcelona heller på skolresa. Lite annat är Linköping ;-)
Här åker de på lite olika skolresor innan skolan är slut, de som läser franska åkte till paris under påsklovet. K till NYC med dramat etc.
Nej, jag har inte landat än...
OCH det lär väl ta ett tag.
KUL att du gillar dessa punkter, TACK!!!!
Kylskåpstemp ser jag inte fram emot. Inte alls. MÅ det bli bättre på den fronten. MÅ. DET. BLI. BÄTTRE!!!
Kramar!!


Annika said...

Jenny:
Ja, the OBX är en mkt speciell plats på denna jord.
Älskar DEN!!!
KUL att du ska skriva om det!!Marie:
Spoiled BRATS, jag vet!!
HAHA!!
Säkert är det olika var i Sverige man befinner sig. Sthlm har haft dåligt tex. Samtlidigt vet jag at västkusten haft a ok!!
Nåväl, på onsdag blir det fint!! DÅ kommer jag!!!

Annika said...

Desiree:
Ja, mest är det nog livssituationen jag försöker landa i. Att inte längre ha en unge på den kommunala skolan som bor hos oss.
Nu sa hon bort och iväg.
Suck.
Men det blir bra det med.
Nu har hon det bra på the obx. Det gläder mig.
Sen ska vi ha en skön sommar hemma!!
OCH sen...ja, det tar vi sen!!
juni i Sthlm har verkligen varit dålig. NU måste det vända!!
MÅSTE!!
Jag tror att det gör det också, känner det på mig.
KUL att du är med i halvårskollen!!
Kramar!!Erica:
Ja, vad roligt att du är med imorrn!
Ja, temat hade hållit på för länge.
De flesta teman jag ser på bloggar blir trötta efter ett tag.
Bäst att låta allt sådant ta långa pauser.
Men halvprstemat kommer att leva kvar.
Detta hus hyrs. Det hyrs av den vuxna som är med, men alla ungar har betalat in lika mkt för att vara med.
Samma med mig, bodde i barrack och på ett gammalt militärsjukhus på mina resor, haha!
Hey, hur skulle du kunna veta att kåpornas färger var skolfärger?
Inte känna dig dum, Erica!! Jag hade aldrig vetat om det inte vore så att jag bodde här.
Tycker också jag bara läst om dålig sommar hemma i juni. I Sthlm var den dålig, det vet jag. OCH i Närpes piss, och i Umea dålig. Nej, nu ska vi hoppas att det blir varmt. JAG tror det blir det. Känner det på mig!!
Awwww, tack Erica, du värmer mitt hjärta. SÅ gullig du ÄR!!
Det är desto roligare att börja blogga då jag kommer hem igen.
Men jag håller insta och FB lite kokande iaf.
TACK Erica!!!

Annika said...

Ullrika:
Det är en kåk det. OCH en typiskt OBX-kåk! Nästan alla är sådär stora och utsmyckade.
Gillar också stilen.
nej, den skulle nog inte funka hemma. Utskälld? Precis, det tror jag också.
Bloggen kommer nog att leva första veckan i Sthlm, men sen går den i skugga.
Självvalt också.
Insta sysslar jag med, och även FB, tror jag.
Kramar!!!


Bettankax:
STACKARS BARN!!!
Jag tycker de skulle åkt till min gamla barrack i Linköping, det är vad jag tycker :-)
Fniss!!
Nä, de där lyxungarna lever nog ett bra liv därnere vid kusten. UNGARNA!!!
Tack Bettan, förstår om det är ont om tid.
Stora, stora kramar!!

eastcoastmom said...

Just det, typisk OBX-kåk. Vi hyrde ett något mindre för några år sen, men det var för två familjer och egen pool. Underbart. Vi hyrde i Waves och har också bott på hotell i Buxton ett annat år.
Vädret i Sverige... well, it is what it is. Vi reser i slutt av juli, så hoppas på bra sensommarväder.
Torsdagspunkter är kul! Bra att du startade det.

Annika said...

AM:
Typisk OBX-kåk a la Corolla! Absolut.
ÅÅÅ Waves är så fint! De yttre OBX är verkligen speciella.
Precis, man kan inte göra så mkt åt vädret, bara att hänga med och göra det bästa av det. Packa varma kläder etc.
Men, jag tror det vänder nu.
SÅ kul att du också hängde med på torsdagspunkterna.

Vform said...

Ååå, så fint hus!
En riktig kontrast till skärihuset ni kommer till!
Men det är väl det som är poängen i det hela ... och skönt!
Vi hoppas absolut att sommarn kommer på riktigt då .... åtminstone tills ni kommer och till T.karnevalen :)
Vi ska göra vårt bästa så att du får din beställning 20-25, ska passa bra!
Inte långt kvar nu!
Ha det gott!
Kramar!

Äventyret framtiden said...

Jag har mycket att läsa fast mig på din blogg och så ska ske men jag passar på litet nu och då och när du tar semester från alltihopa för att vara i den här delen av världen så hinner jag säkert läsa allting medan du är borta och inte hinner skriva på ett tag:). Ha en finfin semester och vistelse i knutarna runtomkring mig.

Stor varm kram
Karin

Anonymous said...

Du får mer än gärna ta med dig lite värme hit, visserligen bättre igår och idag men inte varmt så man svettas direkt!
Vilket fint hus K och vänner hyrt! Tycker dock lite synd om den ensamma mamman som är där... Men hon har kanske hur kul som helst!

Channal said...

Känns roligt och spännande att göra halvårskollen! Inte klokt vad tiden går... lite overkligt nästan!

Tack så mycket för dina torsdagspunkter... kommer sakna! Men du kommer ju snart igen!

Ni kommer få det riktigt fint i Sverige och Karolina måste ha det kanon i Carolina. Vilket ställe!

KRAMAR Anna

L said...

Ser helt underbart ut. Tänk att vistas en vecka med alla sina kompisar i ett sånt hus! Super!

Sverige-vädret, ja jag hoppas också på sensommarfint. Åker hem 22 juli. Kommer nog vara urtrött på hettan dessförinnan..... ;)

Anonymous said...

Åh, the OBX hade jag gärna velat uppleva när jag var i Charlotte, men det var fel säsong. Har sett dina bilder därifrån och det ser s å himla fint ut - vilken fantastisk avslutning med skolkamraterna för Karolina.:-)

Kan tänka mig att det är extra skönt att få vila ut på skären nu den här sommaren efter att ha haft så fullt upp det här skolåret. Hoppas du tar solen med dig till Norden!

L said...

Hej igen!
jag har precis överraskat mig själv med att göra ett inlägg i riktigt god tid (halvårstemat för imorgon) och t.om schemalagt det för tidig publikation.
Så, I'm in! :)

Charlie sa ... said...

OBX…på min lista!! Vilket superställe att fira examen på. Rebecca tar sin idag och nu väntar lite härlig ledighet för henne med.

Vad roligt med halvårstema!!!

KRAM!!

Annika said...

Vivan:
Fniss!
GUD tänk om ngn skulle bygga en sådan kåk på skären! Vilket RAMASKRI det skulle bli, och så UDDA det skulle se ut. Det är som två världar som krashar. Tanken svindlar.
Men på OBX är det helt rätt :-)
OCH ja, jag älskar ändå mitt skärihus mest av alla, hihi!!!
JAG är rätt säker på att värmen kommer nu, Vivan!!!
Faktiskt, känner det på mig.
T-karnevalen missar jag, anländer mitt i natten den 9 juli..
Kramar!!Karin;
Det är jobbigt att läsa ikapp på en blogg. SÅ strunta i det :-)
Det brukar inte jag direkt göra heller. tar bara vid där jag kommer in igen.
Du kan spana in mitt halvårstema, där är allt koncentrerat. HAHA!!
ja, jag ska ha det härligt i sommar, men vi får hoppas att ni tar er ut ur kylskåpet!!
Kramar!

Annika said...

Brysselkakan:
Visst är det fiiint!!!
Så fint.
Mamman ja....hoppas hon har det fint.
Det finns två mammor till därnere, de bor på hotell och jag vet att de dyker upp varje dag. Idag sista dagarn, städdagen. TRIST!
Imorrn åker de hem.
Ja, jag tar med värme. Känner på mig att det blir fint hemma snart.
:-)


Channal:
JA, nu är det dags igen. Hoppas du hänger med på färden!!
Tiden går så fort.
TACK, du är gullig. Jag tar upp punkterna i aug igen.
Ja, nog har Karolina det bra i carolina. Alldeles säkert!!
Kramar!!

Annika said...

Lisa:
Ja, visst är det ett fint hus. Lyxhus för ungar :)))
Precis, jag har inte så stor stress egentligen över sverigevädret, jag har ju hetta nu, och jag får hetta då jag kommer tillbaka. Men det är klart att jag inte vlll ha kyla och så i sommar.
Hoppas på det bästa...
OCH jag vet precis vad du menar med at vara LESS på värme, för det blir man om man är här sgs hela sommaren.Penny:
Ja, det är så fint. Det är en av de platser jag älskar mest i världen!!
En bra bit fr Charlotte, kanske 6-7 timmar??
Hoppas du kommer dit en dag.
Det ska bli så härligt att komma hem.
:-)

Annika said...

Lisa.
YAY, skriv in dig i min länk, om du inte redan gjort det!!
KUL!!


Lotta.
DU skulle ÄLSKA the OBX!!
Så fint där!!
Rebecca, grattis till henne. Förstår att hon ser fram emot härlig sommar nu!!
Underbart!!
Hoppa på temat, vettja!!
Kramar!!

Camilla said...

Vilket härligt hus de åkte till! Hoppas att de verkligen tog vara på tiden och NJÖT tillsammans :)

Jadu, jag har haft semester i 2 veckor och börjar jobba imorgon (30 juni), och första halvan av första veckan, då jag var i Göteborg, var det underbart väder. Men sedan gick det utför kan man säga. Dock inget regn på midsommar (kors i taket), men därefter har det inte varit något vidare. Så himla kallt, typ 14 grader, och regn.
Jag hoppas att det blir bättre tills nästa gång jag har semester. Har ju 4 veckor kvar :)

Hoppas att ni tar med värme och sol till Sverige.

Kram