Thursday, May 08, 2014

Punkter i veckan

Godmorgon torsdag!

En varm, ja het dag, gryr över Washington med omnejd.
Det lär ska bli hett, ja. Det ska tydligen bli över 30 grader varmt idag.

Men, varför inte babbla i punkt eftersom det är torsdag, trots allt.


*  AC
Vet ni, vår AC har inte varit igång en enda gång iår. Det är mycket ovanligt. Tror aldrig det hänt tidigare att AC:n inte varit påslagen i maj. I oktober slogs värmen i huset på, och den värmen har varit på sedan dess.
Idag kanske det blir första AC-dagen? Vem vet?
Det är lite trist att det inte varit någon egentlig mellanperiod iår (då man varken behöver AC eller värme), utan det går från det ena till det andra.
Men, ja, en het dag blir det. OCH hett ser det ut att bli framöver likaså.
*  Apple
Ja, just det. Jag, och Peter, satt där en dryg timme igår.
Vi satt medan Apple-geeken kollade in både TimeMachine och iPhoto.
Bilderna lär ska finnas, enligt geeken. Det blir ett pill att ta ladda ner dem igen. Inte svårt, men tidskrävande.
OCH så fick jag lite “bannor”. Jag har 55,000 bilder på iPhoto. En enorm volym! Något som iPhoto inte “klarar av”. Geeken sa att iPhoto klarar upp till 20,000 bilder, sen börjar det oftast strula. Ja, jo…
Nu är en “top of the line” extern hårddisk inhandlad. Geeken sa även att han tycker jag ska börja använda Aparture, och det ska jag väl göra då. Aperture kan hantera tusentals och åter tusentals bilder.
Jag har photoshop på den här datorn, och där kan man också lägga större volymer.  Men när jag laddar över foton går de per automatik direkt in i iPhoto.  Ska bilder in på PS blir det extra bök.  Allt måste vara LÄTT. Inget får vara bökigt när det gäller detta.
Så det var det om det. NU tänker jag inte tala med er mer om detta. Jag orkar inte, och inte ni heller…
*  Grilltillbehör!
Nu är det snart dags att inviga grillen för året. Mysigt.
Nej, vi har INTE grillat än heller. Ja, jag vet, vi är verkligen SENGÅNGARE iår.
NU ska ni får tipsa mig om era bästa recept.
I fjol läste jag, på någon blogg tror jag, ett tips om hur man föst kokar potatis, skivar den tunt. Man lägger den sen i folie och häller över grädde, fetaost och gräslök + kryddor. Sedan lägger man folieknytet direkt på grillen och låter det ligga ett tag så att allt gosar ihop sig i värmen. Alltså, detta recept är grymt gott! OCH vi gjorde det åtskilliga gånger i somras. Jag brukade variera innehållet också, tog lite vad jag kände för och blandade med potatisen. Det blev alltid LIKA gott.
MUMS!!!
Så tipsa på om grilltillbehör! Sallader,  tillbehör. småplock och sådant som är gott en varm sommarkväll då grillen går varm.
Jag är redo!


*  When it rains it pours!
Det är en slogan på ett av USAs stora saltmärken. Det salt jag alltid köper. Burken är stor och gulligt gammaldags.
When it rains it pours kan man också säga om regnvädren här. Så fort det börjar regna är det som om himlens portar bara öppnar sig. Det finns liksom inga regn som är LAGOM. Ett stilla vårregn? VAD är det. Nej, ska det regna så ska det.
Igår fick vi några verkliga skurar som totalt blötlade allt inom loppet av ett par sekunder.


*  Papperstidning?
Hur läser du din dagstidning? Via dator/platta/smartphone? Eller, har du kvar den gamla, hederliga papppersversionen?
Jag vill INTE sluta med papperstidning! INTE! Jag vill ha min Washington Post varje morgon! Jag vill bläddra i de olika delarna och läsa det som intresserar mig. Jag tycker om känslan av att hålla i en tidning.  Det känns som om jag läser mer ur en papperstidning än ur en tidning som ligger online.
De dagstidningar jag läser på nätet är svenska, och det går ju bra det med. Men jag föredrar verkligen papperstidningar.
OCH att läsa magasin och veckotidningar på dator eller platta känns totalt främmande. ÄR det ens KUL? Kan man någonsin få samma känsla av välbefinnande av att läsa en veckotidning på platta som man får då  en tidning  hålls i handen?
YOU tell me! Nyfiken!!


*  Svennefrulle.
Hos mig idag. Jag hoppas vi kan sitta ute. Men, det tror jag.

Önskar er alla en fin dag. Vi höres imorrn igen!!!

25 comments:

Millan said...

Ah det later helt underbart med varmt och soligt vader. Vi har ca 13 grader och regn. Alltsa detta eviga regn - jag blir galen!

Mums vad gott det lat med potatis i foliepaket. Hur mycket gradde slar du over? Ringlar man lite over eller rejalt? Later otroligt gott!

Stor kram

Erica said...

Vad jobbigt med sådan värme! Jag kan tänka mig att det är tråkigt när naturen hoppar över "mellanperioden" och som du skriver; bara går från det ena till det andra på en gång.
Om du vill kan du få skicka över några grader till oss ;-)
Vi har visserligen bra väder, men trots tidig vår så envisas tyvärr temperaturen med att endast ligga på ett par plusgrader ;-)

Vad skönt att bilderna verkar finnas kvar i alla fall, trots att det blir en del jobb :-)
Och oj! Det var en ordentlig mängd med bilder :-D
Går bilder direkt in i redigeringsprogrammen i mac? Oj, det skulle inte min dator klara av ;-) När jag laddar in dem i min dator hamnar de i mappen "Mina bilder", och därifrån för jag över dem till den externa hårddisken; så jag har aldrig några bilder på själva interna hårddisken (datorn). (Men jag vet ju i och för sig att mac och pc inte är lika) :-)

Vad mysigt, och GOTT, med grillat!
När jag i nästa bostad har uteplats (ett krav på nästa lägenhet, då jag INTE kommer att bo inne i stan) kommer det bli en del grillning... :-D
Receptet du tipsar om låter hur mumsigt som helst :-D

Angående tidningar...
Allra bäst tycker jag om att läsa papperstidningar! När jag bodde hemma satt jag alltid med tidningen samtidigt med frukosten, och det är så trevligt att starta dagen på det sättet.
Tyvärr har jag inte råd med PT (PiteåTidningen) nu när jag bor själv.
Den är tyvärr äckligt dyr att prenumerera på... kostar typ 2500 spänn per år.
Förut kollade jag den tidningen via deras hemsida, men det går inte längre. PT har låst den, så man måste vara prenumerant för att kunna läsa tidningen på webben. Och samma gäller för appen. :-(
Så det blir väl mest att jag är in på t.ex. Expressen och/eller Aftonbladet och kollar in nyheter. Men jag tycker dock det är tråkigt med PT; då det hade varit roligt att kunna fortsätta läsa nyheter som skrivs lokalt också :-)

Hoppas du får en fin torsdag!
Själv ska jag snart bege mig till Arbetsförmedlingen för att upprätta en ny handlingsplan (typ det enda de gör där...) och senare blir det att gratta mormor på födelsedagen :-)

MVH /Erica

Cari said...

Skicka hit lite värme ;-) kallt och regnigt i Stockholm idag (6 grader "varmt").
Dagens Nyheter läser jag varje dag till frukosten. Papperstidning så klart (jag är så gammal så det är det enda som gäller).
Sen under dagen kan jag läsa Aftonbladet/Expressen/DN på nätet också för att kolla om något hänt.

Sahra said...

Hur mycket grädde pratar vi om? Bara någon matsked eller upp mot en dl?
Tidningar ska läsas i pappersform. Totally agree with u. Men jag läser nästan bara tidningar fre-sö. Prenumerar inte på någon utan sitter länge på favoritfiket och läser istället.
Kram

alegni said...

Det ska absolut vara papperstidning till morgonkaffet! Jag har Readly-appen i min iPad och har laddat ner en del tidningar, men jag bläddrar/läser ALDRIG i dem! So much for that!

I går inledde vi grillsäsongen, men det blev bara enkelt med lax, majs och tomat, och en god sås till.

KRAM

Humlan said...

Oj så hett! Tråkigt att ni missar mellantiden, våren ska vara lång med sakta stigande temperatur tycker jag. Fast i år så har jag missat mycket p.g.a. pollen, men det är jag ju inte ensam om. I dag har vi en grå, regnig dag och det är ett stilla strilande, så det hade du nog gillat. Det passar mig perfekt för jag behöver en vilodag i dag, så jag är ändå bara hemma och jag kan vädra länge utan pollenproblem (med kofta på för det är svalt här inne nu).

Skönt att bilderna finns kvar! Jag måste hitta ett bra sätt att organisera mina bilder, dom ligger bara i en massa mappar, oftast i datumordning, och det är hopplöst att hitta något.

Just nu har jag ingen papperstidning, men jag håller helt med dig, det är bästa sättet att läsa tidningen (men det tar en massa tid). Nej, papperstidningar och -tidskrifter får gärna vara kvar ett tag till.

Ha en bra dag!
Kram!

Annika said...

Millan:
Jodå. det är skönt med värme. Vi har haft runt 20 grader nu ett bra tag under dagstid, och jag är glad att det varit så relativt svalt iaf.
Förstår att du är less på 13 grader och regn. Inte kul alltså.
ja, det där potatisreceptet är grymt. Jag tar grädde så pass att det täcket botten på paketet, och sen på med ost. Jag har haft parmesanost också. Jättegott.
Prova. mUMS!!
Kram!!


Erica:
Just nu tycker jag mest det ska bli skönt :-)
Behöver värma upp mina leder lite.
HAHA!
Men ja, efter ngra dagars värme är det lite mkt. men AC är ett måste och med den blir det drägligt.
Ja, jag har förstått att ni hemma har trist väder. Inte kul.
Smart. Vet du, precis som du gör borde jag också ha gjort. Ja, de går direkt in på iPhoto, och jag har låtit dem ligga kvar där.
Korkat va?
Men sen helt förlitat mig på back-uppen.
Men, P och jag förstår nu att detta kommer vi inte att greja, det är svårare än vi tror. Så ja, masen pc Time Machine måste in IGEN!
Papperstidningar ja, de är härliga. Jag förtår att du saknar din.
Men vilket sätt av er lokaltidning att låsa den så...usch vad tråkigt.
Alla artiklar alltså?
HOPPAS att AF kan hjälpa dig med ngt nu.
Trevligt att fira din mormor.
Ha en bra torsdag!!

Annika said...

Cari:
Ja, jag har förstått att ni har det ruggit kallt. INTE kul!
Inte alls.
Må värmen återkomma.
Ja, det är ngt alldeles särskilt med papperstidningar. Tror också det kan vara en ålderssak.
Ha en fin dag!!


Sahra:
jag brukar ta så att det täcker botten av knytet. Mmm...
Tidningar är absolut bäst i pappersform. Det är mkt mysigt att läsa tidningar på fik!!
Ahhh!
Kram!

Annika said...

Ingela:
JAPP! DET ska det.
Ingen vits för mig att direkt lassa ner tidningar. För, nej, jag läser dem inte på iphone iaf På datorn läser jag ngra svennetidningar per dag. Mysigt med grillsäsong.
Nu har den börjat.
Kram!!


Humlan;
Mkt trist att missa mellantiden.
Så är det ju ofta här, att våren blir het. Men iår har den varit sval. Vilket jag uppskattar mkt.
Men nu verkar det vara dags för sommaren då.
Regn gillar jag. Jag tycker också det är vilsamt med regn ibland. Speciellt om det är av den stilla sorten.
Pollen är ett stort problem här också. USCH och FY!!
Bilderna finns, men P och jag fixar det INTE. För det strular ju, såklart.
Så både dator och Time Machine måste in...
Igen.
BLÄ!!!
Ja, låt oss bevara papperstidningar och tidskrifter länge än. De är bäst!!
Kramar!!

L said...

Jag håller med dig om papperstidning även om man känner sig stenålders när man säger så.
Frukosten är verkligen inte densamma utan denna.
Här köper vi tidningen på helgerna, men hemma har vi Sydsvenskan dagligen (mmm, ser verkligen fram emot det...).

Synd att ni inte får den där milda värmen som en introduktion inför sommaren. Den bästa tiden är ju när man kan sitta ute, gärna i lite sol, och äta och bara njuta.

Ha en härlig dag!

Annika said...

Lisa:
Visst är det härligt med papperstidning, stenålders eller inte :-)
Vi har nog haft den där milda värmen, om man räknar 20-22 grader dit, ganska länge nu.
Hade gärna fortsatt ett tag till.
Men, ja, det är väl dags nu. Inte en enda värmebölja har vi haft iår ännu. Inte en enda en. Mkt ovanligt, men däremot just det där svala under lång tid. Uppskttar, även om det varit väl kallt ibland.
Ha det så gott!

Äventyret framtiden said...

Jisses, så många bilder du har!:)
Jag har blivit duktig på att radera, kanske alltför duktig, för när jag behöver någon så finns den inte längre:) Balans, vad är det?

Jag läser tidningar på webben och tycker att det är skönt att slippa allt papper...bara ibland saknar jag prasslet

Ha det skönt i värmen Annika, här är fortfarande kylslaget men liiite bättre, det regnar och blåser.

Vårliga kramar!

Anonymous said...

Papperstidningar som gäller!!! Precis som du skriver...jag vill halla i en tidning & bläddra i de olika delarna. Tycker INTE om att läsa tidnigar pa nätet, fast vissa som jag inte har tillgang till maste jag ju läsa digitalt.
Hoppas du far tillbaka alla dina bilder!!!
Vi har redan grillat i ar. Det är sa mysigt. Ska prova potatisknytet du tipsade om nästa gang. Later jätte smarrigt!
Kramar, Lisa

Nettan said...

Annikas torsdagspunkter, alltid lika bra och välformulerat. Härligt efter en stressig jobbdag att komma hem och läsa ikapp lite. Skönt att äpple-fixarna levererade. Programmet du skriver om har jag aldrig hört talas om innan men det blir säkert bra det med.

Mysigt med värme, här har vi inte ens bytt ut vintertäckena ännu något vi brukar göra i mitten av april, så det känns som om allt är sent just i år. Märks också på förkylningarna som inte vill släppa taget om barnen denna vår.
Grilltips kan jag dela med mig av när vi grillat lite mer, då kommer det nog ett eget inlägg om detta!

Ha en underbar torsdag.

Kramar
Nettan

Anne-Marie said...

Bara bilderna går att rädda verkar det ju bra. Fattar inte hur få bilder jag tar jämfört med dig. :)
Nu har vi litet mer "normalt" väder här. Litet moln, några regnskurar lär vara på väg (inte den typen regn du pratar om - tvärr), och behagliga temperaturer. Nästa vecka skall det dock bli uppemot +30 vilket vi absolut inte skall ha i maj.
Jag läser nästan inga dagstidningar. Det blir egentligen bara DN på nätet. Blir så trött på allt elände i tidningarna och vet att man inte rapporterar det som egentligen är viktigt. Då går jag till nätet och kollar in ett antal bra hemsidor i stället.
Kramar!

bettankax said...

Papperstidning!! Absolut. Älskar mina morgonrutiner, där bl a tidningsläsning ingår. Bäst lördag-söndag, då jag tycker mig ha oändligt med tid att läsa.
Gott med grillat.
Gott med frulle.
KRAMAR!!

eastcoastmom said...

Älskar papperstidningar! Vi har NY Times, men bara på helgerna i pappersformat. Sen har jag prenumerant tillgång till de andra dagarna via internet, funkar bra de dagarna.

Men herregud så många bilder! Klart du ska ha en extern hårddisk...

Martina said...

Sa ni har fatt varmt och fint väder nu igen! Härligt!

Usch ja, min, mina datorer, telefoner, minneskort... allting är alltid överfullt! Suck.

När jag är i Sverige gillar jag att läsa DN i pappersform, men här nere läser jag faktiskt ingen. Det blir bara lite pa nätet.

Kramar

Annika said...

Papperstidning utan tvekan! Ingen morgon utan tidningen! Folkbladet är den dagstidning vi prenumererar på. Jag läser inga tidningar på nätet.

Åh, receptet med skivad potatis och övriga ingredienser i folie på grillen lät jättegott!! Jag älskar fetaost. Och grillat är aldrig fel på sommaren.

Kram!!

Charlie sa ... said...

Här har det regnat hela dagen! 0 sommarkänsla. Det ska fortsätta, tyvärr men det kan ju bli bättre än vad iPhonevädret utlovar.

Bök med datorn Annika! Maj gadd. Ibland prövas tålamodet. Hur har det gått med luren, har du bytt ut den?

Jag hinner inte läsa papperstidning, men tycker mycket om dem. En dag så….

KRAM!!

Lotta

Annika said...

Karin:
Ja, jag har sååå många. Borde väl också radera, men framförallt föra över till en extern hårddisk.
Det är onekligen logiskt att läsa tidningar på nätet, men jag förstår ju att du saknar prasslet. Men inte pappershögarna :)
Vi har nog sommar nu,
Håller tummarna för att er värme kommer tillbaka.
Kramar!


Lisa:
Håller helt med. Vill hålla i alla delar, Tror jag läser mer ur en papperstidning än de jag läser online.
Men vissa läser man ju enbart online.
Bilerna grejar vi inte själva. De finns, men vi lyckas inte.
Så allt måste IN återigen.
Testa potatispaketen så goooda.
Kramar!

Annika said...

Nettan:
Tusen tack, vad glad jag blir!!
Du är så snäll och du sporrar mig. SÅ gulligt!!
OOH ja, allt sent iår. Våren så sen, jag planetader inte i mi trädgård förrän i tisdags, jag har inte AC ännu. Vintern så långt.
OCH sen igår blev det plötsligt så varmt.
Nu ska det väl vara varmt ett tag då...
Jag hoppas innerligt att värmen hittar till er snart.
Tack, ser fram emot grilltips.
Fick ju inga här så, hahahaa!!
Ha en fin dag!
Kramar!!AM:
Ja, jag tror nog att de finns bilderna. Bara väl gömda.
Jag har skitmånga, helt sjukt. Inte konstigt att iPhoto inte orkade...
Vi har hett nu. Men det kom sent, minsann.
Jag tycker det är skönt när tempen ligger på runt 20 som det gjort länge nu.
Ja, mkt elände i tidningarna, det är det.
Kramar och mail kommer!!!!

Annika said...

Bettankax:
Papper är bäst. På helgerna är verkligen tidningen matad. Love it.
Ja, trevlig frulle, fast med strömavbrott.
Ovh nu helg.
Kramar!!!


AM:
De är bäst!!
Speciellt på helgerna, ja!!
Säkert går det toppen att helt vänja sig att läsa digitalt på nätet.
Ja, det var ju det jag hade TimeMachine till ju!! OCH det var inte det att TimeMachine inte orkade. Den har ju såååååå mkt space, men det var iPhoto. OH well, nu har jag en snabb extern hårddisk. Time to get busy.

Annika said...

Martina:
Varmt ja, kanske för varmt. Men nu är det nog sgs sommar.
Ja, datorer får inte strula, och vårt elände är inte över. SÅ tröttsamt.
DN ja, jag älskar att läsa pappers-DN. Underbar!!
Kramar!!

Annika:
Håller med!
Så rätt med att bläddra i en tidning. Skönt och mysigt.
Testa potatispaketen, sååå goda.
Kramar!!

Annika said...

Lotta:
Det kommer, det kommer!
Absolut!
Vi hade ju taskigt väder, till och från, fram till igår. Kallt, regnig rått...
Men även dagar med sol och runt 20 grader, sköna. men igår slog nog sommaren till.
OCH den är på väg uppåt.
Tror dock det blir en hel del åska här, inte så kul.
Luren har jag knappt hunnit tänka på. Apple kan ju nästan bara ta en grej åt gången då man kommer dit. men den ska bytas.
Otrolig otur med det där äpplet nu.
Kramar!!