Thursday, May 22, 2014

De sedvanliga punkterna

Godmorgon torsdag!


Vi hoppar rätt på det vi SKA göra idag.
Det som förväntas en torsdag…

THE LISTA i PUNKTER!!* Fix på semestern…
Hur mycket tid ägnar ni åt fix och renovering på er semester? Är det roligt, tycker ni? Eller skulle ni hellre sitta i en solstol med en tidning och filura istället för att måla om er sommarstuga?
Är det skönare att bara lata sig än att  tex bygga en ny brygga?
Jag är så jädra kluven. Jag tycker om att jobba med kroppen vid mitt sommarhus under min ledighet, men jag vill inte bara göra sånt "som måste göras". Jag vill ha lata dagar också, bara sitta och glo. Eller åka på utflykter.
Har man sommarstuga så MÅSTE det fixas med den, och med all mark omkring den, hela tiden.
Vi hjälper också en kär familjemedlem med hennes sommarstuga, och med det som ska ske runt den i form av omvårdnad.
Plus att vi har min mormors och morfars stuga kvar.
Jag har en svåger som är en som en Ernst och en Martin i en och samma person. HAN kan allt! OCH han gillar att jobba, men han gillar OCKSÅ att lata sig. SUNT!!
Jag kan tycka att all denna fix alla gör på sina hus och stugor hela semestern är lite hysterisk.
Det bästa med att jobba runt husen är då det är klart! Då man gjort sitt verk. En skön känsla.
Men det allra, allra bästa är nog att vakna till en perfekt morgon, bestämma sig för en båtutflykt, packa matsäck och dra iväg till en ö!
DET är verkligen så ljuvligt!!
Ni som har sommarstugor, berätta lite om er uppdelning, och vad ni gillar bäst!!
En vanlig syn!  OCH en trevlig syn!  Här bygger Håkan ett deck vid vattnet.  Det stället älskar vi!  Tror det var andra däcket han byggde hos oss.  I fjol somras fixade han en ny brygga.  Vi hjälper till, men det är Håkan som är den drivande kraften.  Tur för oss det!!Men sen är det ju bara dubbelt så ljuvligt att slå sig ner och ta en drink!! Jag tycker att sommarsemestern ska innehålla både jobb och vila, men vilan ska väga lite tyngre ;-)
OCH så här ser det ut i färdigt tillstånd!  Klart för ett liv i solen!

* Collegetröjor vart man ser!
Det är så lustigt så här i “collegetider”. Alla Karolinas kompisar som ska gå på college i höst, och det är varenda en av dem, har skaffat tröjor med universitets namn på. Så fort man blir antagen införskaffas en tröja från sagda skola.
OCH sen bär man den tröjan med stolthet. Ofta skaffar även föräldrarna tröjor, och bildekal, från den framtida skolan.
Lite kul, tycker jag.
Vi skaffade allt det där från Hartford, för att sen byta till Elon. I ärlighetens namn har vi inte skaffat Elon-prylar än, men vi ska köpa idag då Karolina kommer hem från skolan. Ja, man kan skaffa allt sådant online.
Ni minns väl alla UCLA-tröjorna (och var det månne Princeton också???) som “alla skulle ha” under tidigt 80-tal i Sverige?
- ÅÅÅÅ har du också fått en UCLA-tröja!! COOLT!
Det var nog första gången jag kom i kontakt med ordet collegetröja. Här i USA är skolstoltheten STOR. Varenda “unge” har skoltröjor och skolprylar.
* Nyttigt…
Haha, kolla in de här popcornen som jag hittade på World Market i förrgår.
Med smak av bacon och choklad.
Undrar just hur de smakar? Nej, jag köpte dem inte.
Som min syster, dietisten, säger: man kan nästan känna hur kolesterolvärdet stiger bara genom att titta på dem…
Håller med henne. Jag kan ju inte låta bli att skicka bilder--via iMessage-- till henne då jag ser galna matvaror här, och sånt ser jag ofta.
KUL!
Alltid kul att höra vad dietisten har att säga.
Fniss!!
Hittade Freedom Chips också (röda, vita och blå) och chirre med avocadosmak (guac) också igår. Guac-chirrarna köpte vi, och de var galet goooooda!!!!Vem vill ha???  Undrar hur goda de är???


* Svennefrulle.
Varje torsdag, men snart är terminen slut och alla drar hem till svedala igen. Uppehåll  med frullen fram till i höst blir det inom snar framtid.

Ha en finfin torsdag!!

31 comments:

Malin said...

Vi har båt, och mina föräldrar har sommarstuga. Blir en del fixande med båda. Jag tycker det är skönt när det är projekt som inte är måsten, utan som man gör för att man tycker det är kul. Men en del av "måstefixandet" är inte så dumt det heller, så länge det inte sker under tidspress.

Tröjor med collegetryck. Tror att UCLA-tröjor var populärt igen bland kidsen här i Sverige för något år sedan. Tyckte man såg dem överallt. Själv hade jag, i början på 2000-talet, en Princeton t-shirt som jag köpte när jag var och hälsade på en kompis som var där på en utbytestermin. Kommer ihåg att jag tyckte den var väldigt snygg :)

Sahra said...

Jag kallar inte det där du beskriver i punkt ett för jobb. Jag tycker det är avkopplande att göra något med kroppen. Det är semester för mig att göra allt det där jag inte hinner till vardags då jag sitter vid ett skrivbord hela dagarna eller kör mellan alla aktiviteter eller står kedjad vid spis o tvättstuga. Allt annat är otroligt välkommet. Jag är en resultatinriktad människa och jag älskar att se resultat av hårt arbete. En välansad rabatt efter timmar på alla fyra. Eller en ren och snygg och nymålad grind efter hårt höst och vinterslitage. Men jag är också bra på att njuta i en hammock/solstol. Dock inte att ligga och pressa. Det blir jag tokrastlös av. Lyssna på musik eller någon pod/radiosändning eller läsa. Eller babbla med någon vill jag helst göra.
Collegetröjor ja. Jag hade ingen UCLA, men var grymt avis på de som hade. Mellansonen som till hösten börjar sjuan i en av landets prestigeskolor har beställt hoods och träningsbyxor. När terminen startar blir det skoluniformsköp också. Jag kan inte hjälpa det. Vet inte riktigt varför jag gillar det så mycket. Det är väl det där med tillhörighet. Att vara i ett större sammanhang. Vara stolt över något och vilja visa det.
Kram

Cecilia/svengland said...

På semestern kommer nog den där lata sidan upp istället för byggarglädjen men eftersom vi inte har nån sommarstuga här i England så blir det mest att man går och pular lite hemma! Även om jag är ganska händig och kan fixa saker. Vi reser oftast nånstans på sommarlovet och i år blir det tyvärr ingen resa till Sverige för oss, utan vi gör den där drömresan till Australien istället! Soooo excited!

Cecilia/svengland said...

Och tröjorna glömde jag ju! Jodå vi fick också införskaffa University of Kent tröjor och visst är de stolta över sina skolor även här! Och det ska de ju vara också - det är ju en stor achievment att komma in! Här gar de ofta avslutnings Hoodies också - med årtal och alla namnen på de i årskursen, vilket jag tycker är ett kul minne!

olgakatt said...

Ägnar mig synnerligen gärna åt trädgårdsarbete men helst inte fastighetsunderhåll. Sommarstuga hör till det förflutna numera men huset kräver ju sitt. Förut fixade vi själva men numera lejer vi för det mesta. Väntar just nu på offert för utomhusmålning som är av nöden.

I går hämtade jag ett lass stallgödsel som ska läggas ut i trädgården idag. Härligt skitjobb;)

Erica said...

♦ Jag vill nog gärna ta det så lugnt som möjligt under somrarna. Kanske, som du skriver, hitta på utflykter och sådant :-) Jag tror inte jag skulle klara av att endast t.ex. sitta/ligga stilla en hel sommar.
T.ex. mamma kan ligga stilla och sola hur länge som helst! Men jag blir alltid så rastlös efter typ en kvart ;-)
Finns ju något man skämtsamt brukar säga när semestern närmar sig slutet: "Vad skönt det ska bli att komma tillbaka till jobbet, så man får vila upp sig" ;-)
Men jag tycker att om det är så, så har det blivit fel någonstans...

Mamma och pappa har ju som sagt en sommarstuga en bit utanför Piteå.
De senaste åren har de jobbat ganska mycket med den, bland annat har pappa byggt ut verandan så att den är dubbelt så stor. De har röjt upp på gården, dragit upp havsvattnet till en utomhusdiskbänk (för att enkelt kunna diska, eftersom det inte finns rinnande vatten) o.s.v.
Dock tar de det lugnt också när de är ute där under somrarna :-)
De har några bekanta som typ aldrig blir klara med fixandet. Så fort de är färdiga med ett projekt så hittar de direkt på ett annat och dyker ner i nästa renoveringsprojekt.
Jag kan tycka det är lite hysteriskt. Man vill ju gärna hinna njuta lite av det man byggt också :-)

♦ Vad roligt med collegetröjorna :-) Nu har jag ju i och för sig bara film som referens, men jag har alltid tyckt det verkar så trevligt det där med att man använder en collegetröja från den skola där man ska gå :-)
Roligt att sådana amerikanska-skol-tryck på tröjor var populärt även här tidigare :-) Hade inte så stor koll på det (men jag har å andra sidan aldrig varit särskilt modeintresserad).
Dock, de tryck på collegetröjor som var allra hetast när jag växte upp (90-talet) var "Champion" och "Complete". Minns att jag hade båda, men fler "Complete", då det var mer av den när jag gick i högstadiet (slutet av 90-talet).

♦ Usch! "Chocolate bacon" lät verkligen äckligt!
Jag gillar inte t.ex. snacks med baconsmak (gillar knappt bacon överhuvudtaget). Och att blanda det med choklad...
Det finns verkligen mycket märkligt i matväg att köpa i världen ;-)

Hoppas du får en fin torsdag!
MVH /Erica

Anna, Fair and True said...

Yuck, nej tack!

Angående collegetröjor är det komiskt att tröjor med andra skolors tryck, särskilt amerikanska, är mode av och till, men inte lika många i Sverige som diggar sin egen skolas tröja, i alla fall inte när jag gick i skolan, kanske annorlunda nu.

Anna, Fair and True said...

Och förresten, när jag var lite fattade jag inte att "collegetröja" kom från "college" utan för mig var det ett namn på sweatshirt, ett material i viss tjocklek liksom.

Desiree said...

Jag måste säga att jag vare sig vill hålla på att snickra eller sitta still i solstolen. Jag är helt enkelt inte den som vill ha eget sommarställe. Jag tycker om att se mig och och resa runt istället. Vill inte behöva ta ansvar för ett ställe som måste rustas varje säsong. Nej jag hyr hellre något och njuter på plats och kan komma till olika platser runt om i världen. Eller kör en roadtrip av något slag. Det är den typen av semester som passar mig bäst. Blir alldeles för rastlös av att sitta still i en solstol men vill inte heller ägna tid och pengar till att renovera. Det där med sommarstuga är vare sig min eller Calles dröm. Mina föräldrar har inget sommarställe och Calles föräldrar har sin går. Men det är ändå något som räknas som deras hem där de bor minst halva året. När vi kommer dit kommer vi dit som besök och inget annat.
Fy för de där choklad bacon popcornen. Urk inget för mig. Håller med din syrra om att man känner hur man mår dåligt bara man tittar på dem.
Ha en fin torsdag.
Kramar!

Nettan said...

Kommentar i punktform

Ingen sommarstuga ännu men om några år kanske? Vi pillar med svärföräldrarnas hus i stället, de är gamla och behöver mycket hjälp och huset behöver omvårdnad, så nästa helg är det dags igen.

Collegetröjor, jodå, visst fanns det en sådan i mitt hem på 80-talet när det var högsta mode och visst sneglar sonen på framtida tröjor från sitt universitet men det är inte som hos er.

Min man skrattade när han såg tortillachipsen och de gräsliga popcornen och sa det där finns bara i USA, jag vet inte, dock för jag tycker det dyker upp konstigheter här hemma med? Men popcorn med choklad och baconsmak, vem äter det?

Ha en underbar torsdag!

Kram
Nettan

Channal said...

Att pyssla och göra fint tillsammans är kul men med motta! Att bara jobba under ledighet ska vi vara försiktiga med. Semester är att njuta av och bara ha det skönt!

Fy vilka äckliga popcorn! Ryser av obehag!

Minns du vad ucla collegetröjor var populära när vi var unga? 1978-81 typ!

Ha en jättemysig frulle! KRAM Anna

Annika said...

Malin:
Hej, tror du är ny här! Välkommen!
Ja, visst är det kul att jobba, det tycker jag med, Särskilt då man får ta i med hela kroppen.
Måstejobben näste ju göras, där har man inget val!
OCH det är ju så skönt då det är gjort!!!
Aha, så Ucla-tröjor var inne igen för ngt år sen, hihi.
Ja, många collegetröjor är fina, så jag förstår att du gillade din.
Välkommen tillbaka!!!Sahra:
Nej, det fina med de där jobben är ju JUST resultaten. Att verkligen SE att det blev fint.
Men visst finns det många måsten då man har en sommarstuga. Massor, massor.
En balans måste det vara. Det skönaste är då det är gjort, ett dagsverke, och att då slå sig ner i i en stol på en altan. DÅ känns det så skönt i både den arbetade kroppen, och i själen.
Skolstotlheten är ju jättestor i USA, och det är ngt mkt trevligt med det!
Så jag förstår att även du tycker det är fint att det finns hemma. Varför inte? Det stärker!! Skoluniform har K aldrig haft, men jag kan verkligen SE dess fördelar.
Kram!!

Annika said...

Cecilia:
Det låter bra, tycker jag!!
Säkert fixar ni mkt under året, att ha ett hus kräver ju en hel del hela tiden. I know it all too well!!
Ja, jag såg det där med Australien. SÅÅÅÅÅÅ underbart!!
Det är ett drömresemål för mig också.
Skolstoltheten gillar jag verkligen!! SÅ ska det vara. KAN tro att den är stor i England också. Precis som det ska vara!!
KramarOlgakatt:
DET gör jag också!!!
Riktigt trevligt allt sådant!! OCh skitjobben också, haha, som gödsel och att köra ut jord etc.
Men att fixa på huset är jag inte så bra på, så jag är glad att det verkligen finns de som tar tag i det!!
Husmålning ett måste, har målat flera hus. Jobbigt, men kul också. Men det underlättar ju om man är ngra stycken som håller på. OCH förarbetet ÄR skittråkigt. Rent utsagt!!

Annika said...

Erica:
Ja, det är skönt att ta det lite lugnt, det tycker jag okså.
Eller, att hålla en bra balans. DET tror jag är det bästa.
Nej, att ligga och pressa och pressa är inte min grej heller. Absolut inte.
Precis, det är det jag menar, så fort ett projekt är slut måste inte nästa påbörjas.
Men, som sagt, det finns ju verkligen det som ska göras, och det som görs mer för att det är trevligt.
Nej, en bra balans. A och O.
Skolstoltheren är jättestor här, och det gör att alla med glädje bär sina tröjor.
Härligt.
Ja, de där trycktröjorna minns jag också, de som du nämner.
Haha, jag vet, cgokladbacon är verkligen komiskt, och det låter inte gott.
Ha en fin dag!!!


Anna FT:
Antar att du menar popcornen, haha!!
Collegtröjor är verkligen stort här. OCh ja, det var stort när jag var i tonåren också.
Nej, det är inte samma skolstolthet hemma, men det kanske blir en dag?
Vem vet...
Sant, hemma blev nog den dör modellen käns som just collegetröja. Även utan tryck.
SÅ sant.

Annika said...

Desiree:
Nej, men det funkar ju det med. Jag tror absolut inte sommarstugor passar alla, just med tanke på allt jobb som de verkligen kräver. OCH det är ju en hel del. Tycker om era semestrar, och ert upplägg. Himla skönt.
Men jag gillar min stuga också, och vill inte vara utan den.
TROTS jobb ;-)
Popcornen ja, jag vet...herregud, allt kommer de på :-)
Kramar!!Nettan:
Det är bra, och en jättefin känsla, att hjälpa dem som inte längre kan ta hand om sina stugor. DET gillar jag också.
Mycket.
Collegetröjor är verkligen bara så självklart här! Det finns nog ingen som inte skaffar en sån.
HAHA, ja only i USA? Håller med, man ser mer och mer av den "maten" hemma också.
Jag undrar också vem som vill äta choklad med bacon.
Kramar!!

Annika said...

Channal:
Amen och JA!
En bra balans är det nog som ska till!
Absolut!!
HAHA, popcornen, får nästan lust att köpa dem bara för att smaka, fniss.
Måste vara grymt äckligt.
EXAKT, tänkte att de där UCLA-tröjorna måste ha varit som störst där runt 80.81! Så snygga, tyckte man.
Tack, ha en bra dag!!!
Kramar!

eastcoastmom said...

Det är en del fixande när man har sommarhus. Som tur är har vi svärfar, barnens farfar, som gillar att fixa med det mesta, men han är 82 så frågan är hur länge han orkar och hur det blir sen...
Collegetröjor ser jag många av här nu, sonen är ju med i skolans track och springer och de som är seniors har såklart collegetröjor!
Baconpopcorn, uähhhhh...

L said...

Iiii, vad läskiga popcorn.
Inte nog med att smakkombinationen minst sagt är egendomlig, så kan man ju fundera på vilka kemikalier de använt för att få till det hela. Hua!

Håkan said...

Jo du Annika fixa det gillar jag men Ernst, jag vet inte om jag kan tillåta mig själv att sjunka så lågt men Martin absolut tack för det. I år får vi hitta på något lagom på Skären inget jätteprojekt.
Ha en bra dag, kram

Anne said...

De där guac chipsen vill jag ha! Vågar lova jag skulle gilla dem, tror dig då du säger farligt goda....
Men uäk för choklad och bacon popcorn. Låter skitäckligt och verkligen sunkigt. Vad är det med den här trenden (som väl varit i flera år nu) med bacon i choklad och allt möjligt annat.

Jag förstår du älskar er stuga, det är ju en pärla av rang. Otroligt vackert och förutom det underbara att vara i naturen på det sättet som du är på stugan så misstänker jag att minst lika mycket som stuglivet i sig för dig handlar om att umgås, samlas med dina syskon, syskonbarn, kusinerna, föräldrarna. En plats där ni alla samlas och har fina sommarminne ihop och skapar nya varje år förstås.

haha, jag läste att nämnde Håkan inte tog det som en komplimang att jämföras med Ernst ;)
Ernst som är SÅÅÅÅÅ mysig och imponerande. Seriöst jag tycker ju det men Håkan är nog inte ensam om att dissa Ernst, det verkar hur många män som helst som inte gillar Ernst :)

Och ja, håller med dig. Det ska vara en balans mellan vila och jobb på stugan.
Att ha ett krävande hus (Åretrunt bostad) som kräver sitt och sen en stuga, DET skulle jag absolut inte orka med. Inte med eget och ensamt ansvar. Det bästa med stugan för dig är kanske också att det inte bara faller på dig, ni är många som delar ansvaret och det tycker jag låter skönt.

KRAMAR!

Bloggblad said...

Som väl är, har vi ingen sommarstuga. Men maken lägger hellre energin på att piffa båten än huset.
Att underhålla ett hus är nödvändigt, alltså ett måste. När vi var yngre kändes det lättare att tapetsera om och måla, nu tar det emot...
Jag har sagt i flera år att vi ska renovera övervåningens stora tv-rum/hall, men "det duger" har maken sagt. Nu har han ändrat det till "..när vi renoverar övervåningen" heja heja. Då är det inte så många år kvar.

Camilla said...

Tycker att man bara ska göra vad man känner för på semester, oavsett vad det är.

Hoppas att ni inte sätter en sådan där dekal på bilen. Gillar inte det alls :(

Jag kommer snart igen, men det har varit maximal turbulens i min familj den senaste månaden.

Kram

Musikanta said...

Nej, något fixande med hus blir det inte för min del. Det får männen i familjen styra med. Nere på Öland är det alltid något som ska göras om och åtgärdas eller byggas, och Kent hjälper till när han är där. INTE jag. Det räcker med att vara med barnen och diska ibland när diskmaskinen är full...

Så UTMÄRKT med collegetröjan - det blir ju som en sorts skoluniform tillsammans med jeansen. Så slipper ungdomarna jämföra dyra märken!
Kram från Ingrid

Anonymous said...

Jag är som Desiree - hade inget intresse för stuga-cabin, etc.
Med en geolog som make, fick vi många somrar vara ute i norra Nevada, där han gjorde field work. Amerikaner har inte semestrar som svenskarna. Mycket kortare.

Vi campade mycket när barnen gick i skolan; norra Calif. och Sierra Nevada, bl.a. Vi hade också förmånen att få disponera ett hus i Carmel under jul- och påsklov.

Vi reste mycket, när Don blev pensionär. Ville se så mycket vi kunde istället för att åka till samma plats, fast måste säja, att det blev många Sverige-resor inblandade.

Lite´ skryt - har besökt varje stat i USA (bodde i Alaska ett år)
och kört hela trans-Canadian highway fr Stilla havet till Toronto. Det var när vi blev förflyttade fr Alaska till Virginia. Så mycket att se i vårt USA!!!

Ruthi Virginia

Ruth i Virginia

Anne-Marie said...

Har aldrig haft en sommarstuga och inte haft några stora projekt heller som jag jobbat med under semestern.
Mina två senaste somrar fick jag delvis ta semester när jag åkte till Sverige men det var banne mig inga semestrar med tanke på allt jobb jag gjorde för min mamma. Först allt hon behövde hjälp med när hon blev sjuk och sedan begravningen och genomgången av lägenheten förra sommaren.
Jag skrev precis på min blogg om semestern och att denna sommar är den första på 17 år när jag inte "måste" åka till Sverige.
Ja just det, de där UCLA tröjorna hade var och varannan person. Jag hade ingen vad jag minns. I Sverige har de ju ingen betydelse egentligen men i USA kan jag tänka mig att det verkligen betyder något.
Men du - bacon och choklad! Vad är det för konstigheter? Fattar inte hur man kommer på allt. Läste du innehållsförteckningen? ;) Troligen fanns allt med som inte är bra: high fructose corn syrup, GMO soja, GMO Canola oil, MSG osv. Jag avstår gärna!
Kramar!!

Annika said...

AM,
Ja, det är onekligen mkt fix med sommarstugor. Hela tiden.
Ett kärt besvär.
Bra att ni har farfar, men jag förstår ju om han inte orkar.
Ja, det är kul med collegetröjorna!!
GILLAR!!!
Förstår att du ser dem på HS!!


LIsa:
Haha, de där popcornen ja...wtf är det??
Man kan verkligen UNDRA!!!!

Annika said...

Håkan:
Awwww..men när jag talar om Ernst så vet ju du att jag menar det som den största komplimangen EVER!!
Som jag skrev till Sara idag, fantastiskt med allt du tar tag i. Uppskattar helt enormt!!
Kramar!!!


Anne:
ÅÅÅ de är såååå goda!!
Köp dem!!
Men resten kan vi låta bli, eller hur?
HAHA!!
Så sant, Anne, skäristugan är precis allt du listar. precis så.
ALLA uppskattar vi den precis av just de där anledningarna.
Ja, vad är det med Ernst och alla som inte gillar honom?
Fattar inte. Han är ju så BRA!!! OCH så sympatisk.
Men, som du säger, Håkan är inte den ende man som INTE gillar Ernst.
Ja, det som är skönt med stugan/stugorna är att vi är många som delar på jobbet.
Kramar i massor!

Annika said...

Bloggblad:
Alltså, det där med att ha hus är ju verkligen ett evigt fix. Jag vet.
OCH med sommarstuga därtill blir det ju ännu mer.
Båtar kräver ju verkligen jobb också.
Ett måste, precis som med husen.
Jodå ,jag känner till det där med att inte få ändan ur sas...
HAHA.


Camilla:
Visst, bara det blir en balans och folk inte bränns ut under semestern. Tror det är lätt hänt.
Menar du en college-dekal på bilen? Klart vi ska ha en sån. Jag gillar dem!! School spirit, du vet. Då finns det ju mkt värre dekaler att ha på bilen, stick-figurer eller politiska ställningstaganden. Nej, men college-dekal ska vi givetvis ha. OH yes!!
Usch, låter inte kul med det som hänt i din familj. hoppas allt är OK.
Kram!!

Annika said...

Ingrid:
Mycket fix blir det med stugor. jag gör en hel del, precis som min mamma och syster. OCH såklart alla män.
Men det är ett måste. Precis som på Mirrens ställe.
Collegetröjor är inte som en uniform, utan mer ngt man köper för att visa var man går i skolan, eller ska gå i skolan.
Men, precis, jag gillar dem skarpt.
Kramar!!


Ruth:
Nej, det är ju så att vi alla är olika. Och jag förstår verkligen er som inte känner för att ha en stuga, för det förpliktigar verkligen.
Men jag är van sedan barndomen, och vill inte ha det på annat sätt, trots mkt jobb.
Tänk att du varit i alla stater. DET är läckert.
DET har inte jag...
Men jag skulle gärna vilja.
Jo, sverigeresor tar mkt tid, och pengar.
Och ja, det finns verkligen mkt att se i USA!!! Vill se allt, jag också.


Annika said...

AM:
Ja, det är mkt jobb med sommarstugor. Trevligt, men krävande.
Ja, de senaste åren har du verkligen inte haft ledigt då du åkt hem.
Jag vet.
Säkert lite av en lättnad för dig nu att du inte ha piskan över dig att du måste åka hem.
Komiskt det där med collegetröjorna som var så poppis, det var speciellt UCLA, men även någon annan skola. Minns inte vilken.
Men vi sa UKLA, haha!!!
De där popcornen ja...precis, vem KOMMER på eländet.
Innehållsförteckningen var milslång...
Fniss.
Kramar!!

alegni said...

Vi brukar varva jobb med total idleness. I sommar har vi tänkt börja renovera fönstren på vår stuga, men just nu lockar tanken inte alls. Det ska dock göras, och går väl rätt smärtfritt bara vi kommer i gång. Men vi är också superbra på att göra ingenting när det vill sig, och det är SKÖNT. Det behöver vi!