Thursday, April 10, 2014

Punkt på punkt...

Hej på er alla torsdagsmänniskor!
Det är så trevligt att ha er här, på min blogg!


Ja, you all KNOW the DRILL so here it goes!


* Jamen visst är det skönt!
Ja, visst är det skönt nu när detta beslut är taget. Det känns lite som att en sten har har lyfts från hjärtat.
Lite som att komma i hamn efter en lång resa till havs i ostadigt väder.
Som jag skrev i mitt inlägg igår är jag så stolt över Karolina. Hon har haft ett sådant driv hela tiden. Inget har kunnat stoppa denna dröm. Inget. OCH ingen!
Inga  försök med att säga; men du ska väl kanske bli journalist istället? Du, som är så duktigt att skriva, och har sådant människointresse.
Nej, detta har varit en resa på räls för henne, om än en räls som ibland bjudit på krökar, men att hon skulle bli skådis har stått klart för henne sen hon var mycket liten.
Hon började sin karriär på berget utanför sommarstugan vid sundet.  På det berget roade hon familjen med många föreställningar.  Hon säger själv att det var där allt började, på ett berg vid ett sund under ystra sommarkvällar i juli och augusti.  Ja, och så detta att locka fram skratt från publiken som såg på, gissa om de skrattade.
Nu ska hon få skådespelarutbildning. Hon ska få en genuin, gedigen, klassisk utbildning under fyra år.
Hatten av till dig, min fina, fina unge!!!
Tack till er ALLA som skrev så fint på min blogg, och på Facebook, igår. Ni gjorde mig mjukt rörd.


På delar av detta berg började resan!

* Resan som nästan inte blev av...
Ja, det var ju faktiskt så att vi var en HÅRSMÅN från att inte åka till Connecticut i vintras.
Vi tänkte ett tag att vi skulle avskriva de två CT-skolorna. Dagen innan vi styrde kosan norrut drabbades vi av en av vinterns stora, stora snöstormar.
OCH ja, även om det inte längre snöade då vi for till CT så var vägarna inte roliga till en början.
Redan då vi färdades på The Beltway (ringeleden runt DC)  funderade Peter och jag på att ställa in.
GISSA om vår resa till Connecticut betalade sig! Karolina kom in på University of Connecticut också (BFA), liksom på Hartt (uppenbarligen).
Tänk om vi inte hade åkt...
Under vår vistelse i Hartford var det iskallt, grått och snöigt.
Men två auditions gjorde hon. Bägge gav frukt.
TACKSAM så in i bomben att vi FOR!!Hartford i vintras. SÅ kallt och SÅ mycket snö!


* Vår
Nu är det vår här! Det är vår med stort V!
Det är fråga om en dag, eller två, innan körsbärsträden blommar. Washington på våren är en enda dröm!
Jag är livrädd för att jag kommer att missa det vackraste. Vi ska åka till Myrtle Beach i South Carolina en vecka med start på lördag. Fasiken, det är INTE roligt att inte vara HÄR då det är som vackrast.
Karolina förstår inte alls mitt resonemang, och inte Peter heller, tror jag. De har inte samma känsla för allt som blommar som jag har.


* Rensat ogräs
Japp, det sysslade jag med igår.
OCH det var en hel del det. Nu växer gräset så det knakar. Allt växer. Naturen går på steroider!
När jag kommer tillbaka från stranden kan jag börja fundera på planteringar!
Härligt.
Tyvärr klippte jag även ner alla mina hortensior i botten.  MED SORG!  Men de har varit sjuka i två somrar, så jag tror att detta är det enda raka.  Hortensiorna har varit min trädgårds stolthet, så det är var inte roligt att klippa ner dem, men ett måste.


Snacka om att jag HADE maffiga, vackra, underbara hortensior!  Varför o varför skulle de behöva drabbas av sjukdom!  JAG KOMMER ATT SAKNA DEM ENORMT.  Hortensia är min stora trädgårdsfavorit.  Älskar den blomman mer än någon annan.  Älskade, fina…HOPPAS att jag ska kunna driva upp nya, friska...

* Sommaren
Nu är det snart dags att planera sommaren.
Det blir en resa hem, och det ser vi alla fram emot. Härligt.
Examen ska det också planeras för. Hjälp. Det känns som om allt har varit “pausat” i vårt liv under flera månader. Nu kan vi trycka på knappen igen och se framåt.


* Isbox
Ni vet ju att vi lade in trägolv i källaren efter vår vattenläcka i januari.
Smart eller mindre smart, det är frågan.
Jösses vad det golvet kyler det rummet. Ibland har jag tänkt att vi var dumma som inte la in en heltäckande matta där istället. Under vintern är källarrummet alltid kallt, men jag lovar er att det nu har blivit ännu kallare. Ja, snyggt är det, men det är ju synd om ingen vill använda rummet eftersom det är så isande kallt. OH well, nu är det snart sommar och rummet kommer att kännas skönt och svalt.


* Svennefrulle
Idag är den hos Lotta.
Jag känner redan snålvattnet rinna till!


Ha nu en fin dag idag så höres vi imorgon igen!!

25 comments:

Katta said...

Ja nog har ni lagt ner ett stort jobb på valet kring skola. Förstår att det känns bra nu när det är bestämt var hin ska plugga.önskar henne lycka till. Kram

Erica said...

Jag förstår absolut att det känns härligt nu när det stora beslutet är taget och den här resan (med antagningarna) är över :-D
Som jag skrev igår förstår jag verkligen att ni är stolta över Karolina!
Och hon har all anledning att verkligen vara stolt över sig själv också :-D
Vad fantastiskt att ha ett sådant driv när det gäller ett speciellt mål/en speciell dröm man har! Jag har alltid avundats sådana människor; de som äger just sådan drivkraft!

Vilken tur att just den resan i vintras blev av i alla fall, trots vädret :-)
Kanske var lite "meant to be"... ;-)

Kan även tänka mig att det är skönt att kunna börja planera mer inför sommaren, och framtiden :-)

Och så härligt att våren verkligen kommit på allvar till er nu :-D
Vad tråkigt om du skulle missa den mesta blomningen. Det låter dock riktigt härligt med en veckas semester :-)
Jag är typ likadan numera när det gäller just vårblomning; om jag skulle befinna mig en vår i dina trakter skulle jag förmodligen bli rätt okontaktbar, då jag skulle vara så uppslukad av allt grönskande och blommande. Och blommande träd!! :-D

Vad tråkigt med blommorna. Men jag håller tummarna att det lönar sig i längden; att de växer upp igen, friska och i all sin prakt :-D

Hoppas du får en riktigt fin torsdag!
MVH /Erica

Miss Marie said...

Ja, det finns ju en anledning till att folk lägger in heltäckningsmattor i dåligt isolerade hus... Du får köpa fårskinnstofflor i olika storlekar och erbjuda gästerna! :)

Vackra blommor, hoppas de kommer upp igen. Hortensia är en favoritblomma för mig också, särskilt den där vackra blå färgen.

Härlig med semester. Tänk vad fint det kommer vara när du kommer hem! :)

Nettan said...

Vilken underbar känsla det måste vara nu när beslutet är fattat och ni och Karolina vet vad som händer i höst, härlig lättnad måste det vara! Att kunna andas ut och slappna av på ett annat sätt! Har Karolina fått något stipendium till skolan också? Kul i så fall.

Och våren ja, här hemma i Skåne har den nog kommit av sig lite, dåligt väder med isvindar har varit melodin de senaste dagarna och jag hoppas att vi får våren åter till helgen. Hoppas nu att du får fina vårdagar innan ni ger er av söderut och får njuta lite av blommande körsbärsträd!

Kramar
Nettan

Desiree said...

Gud vilka underbart vackra Hortensior! Wow, du har ärvt din fars gröna fingar och det märks. Maffiga och helt underbara.
Så skönt att beslutet är fattat vad gäller Universitet. Det har varit en väldigt krävande process för er alla tre på många sätt och på olika sätt. Men det är fantatiskt att K får chansen att leva sin dröm och ni kan vara sååå stolta över henne.
Nu kommer våren med stort V till er ska du se. Även om du åker iväg till Beachen under helgen så finns det som hinner slå ut denna helg kvar så du kan fota massvis nästa vecka.
Härligt och alltid gott med er svennefrulle.
Ha en bra dag Annika.

Desiree said...

PS Ni får lägga in en stor go matta på trägolvet nere i källaren (vanlig matta alltså men lite större format) så blir det skönare och lite varmare.
Kram igen!

Anonymous said...

Vilka hortensior!!! Synd att de skulle drabbas av sjukdom. De var underbara! Förstar precis vad du menar angaende allt fint som kommer att blomma medan du är borta. Fast mycket finns nog kvar när du kommer tillbaka...och det blir skönt för er att ta igen er lite efter denna helt otroliga resa ni gjort. Ja, tänk, det blev nästan inte nagot besök i CT...tur att ni kunde ta er dit igen & att K kunde skugga en student. Det var väl det som avgjorde, eller? Var det ett svart val? Hade du tyckt bättre om Ithaca eller tyckte du ocksa att Hartt var #1? Nu är det bara 9 veckor kvar till graduation!!! WOW, time flies!!!
Kramar, Lisa
PS. Kul med svennefrulle!

Annika said...

Katta:
DET har vi gjort. Vi har lagt ner ett jättejobb, det kan jag ärligt säga.
TACK, jag tror att detta blir jättebra.
kramar!


Erica:
TACK!
Ja, det där drivet avundas jag karolina. Ngt sådant driv hade inte jag. Brann inte för ngt yrke.
Det här har liksom varit ostoppbart.
Jag är så glad att hon nu verkligen ska få bli skådis.
Ja, nog var CT-resan meant to be. Absolut. Så innerligt glad att vi for.
J,a Erica, jag förstår nu att jag nog kommer att missa blomningen och det är INTE kul.
Fy fasiken. Jag avskyr när det händer.
Jag vill inte missa körsbären, men de kommer att blomma här efter det att jag åkt. MORRRRRRR!!!!!
ja, trist med de hortensior som nu är nedskurna i botten.
Fy tusan, men det var ett måste.
Ha en finfin dag!!

Annika said...

Marie:
NOG är det så!!
NOG är det SÅ!! Jag kan tycka att vi gjorde fel. Nu i efterhand. trägolven på mellanplanet kyler inte, men i källaren är det en annan sak. OCh ändå har vi värmefläktar och annat dänere. Det får helt enkelt bli så att jag köper fler mattor till golvet i höst. Nu i sommar blir det nog mest skönt med ett svalt golv.
Hortensiorna var min stora stolthet. Men, jag hoppas kunna driva upp nya. Ska försöka. Men kanske måste jag vänta ett år för att veta att sporerna av möglet gått ur marken.Nettan:
Ja, så skönt.
karolina har ett stipendium, ja. Det är skönt. Det kunde ha varit högre, men…
Ett stipendium finnes för alla fyra år.
Våren ja---
Ja, jag kommer att missa körsbären, jag vet det nu :-(
Men, men…
Du ska se att våren stabiliseras hos er, det är ju ändå bara april.
Kramar!!

Anna, Fair and True said...

Så häftigt att hon velat detta sedan hon var liten!

Tänkte på vår och blommor när jag läste ditt inlägg från gårdagen. Du skrev att magnolian var på väg att blomma i CT. Här har den redan blommat över! Våren i Bryssel är verkligen tidig (alltid eller i år bara?). Igår luktade det som det gör i maj i Sverige.

Ang golvet, kanske en stor matta, nästan wall-to-wall istället?

Martina said...

Lite i efterskott.... GRATTIS till fina och duktiga K som kommit in pa sa manga skolor och som nu gjort sitt val!!! Grattis, grattis bade till henne och till er som föräldrar.

Sa mycket av allt, energi, engagemang, tid, vilja, pengar, känslor... ni alla har lagt ner pa att K ska fa genomföra sin dröm!! Hatten av till er alla tre!

Och nu aterstar bara att önska ett stort Lycka Till!!!

Annika... en ny epok i ert liv har just börjat!

Kramar

Annika said...

Desiree:
ja, jag HADE fina hortensior innan de blev sjuka! innan de fiock den där sjukan som inte lär gå att bota.
BUHU!
Nu är det inte fint därute, bara stumpar som sticker ur marken. GAAHH!!
men jag ska ge ngt annat ett försök istället. Försöka, försöka. Byta jord etc.
Tyvärr är jag borta en hel vecka när jag åker till beachen, så blomningen iår vad gäller körsbären kommer jag att missa. Det suger.
Men det finns ju annat jag inte kommer att missa. Kwanza körsbären blommar ju senare, de rosa du vet…
Tack de ska bli gott idag.
Ja, det får bli flera mattor i källaren, vi har en stor redan, men det måste nog in en till...
Kramar!!!


Lisa:
Ja, de var underbara medan de var friska. FU så trist att de fick den där mögelsjukan.
Nej, jag gillade Hartt bättre hela tiden, Mkt för att de har ett bättre teaterprogram än Ithaca. Eller, det är ju därför jag gillar Hartt mer. Ithaca är så fokuserat på sin musikteater.
Peter höll nog på Ithaca, egentligen.
Ja, skuggningen i måndags var en avgörande faktor sant att se campus utan snöstorm och två meter snö.
Kramar!Humlan said...

Vilken tur att ni kom iväg i vintras! Jag kommer ju ihåg hur du skrev dagarna innan om era funderingar ifall det öht gick att ta sig dit. Jag förstår att det är skönt nu när alla resor är gjorda, alla prov är utförda och alla beslut är tagna (både av utbildningsskolorna och av er). Det låter verkligen som det blev helt rätt! Det är så härligt när någon vet så säkert vad man "vill bli" och får chansen att satsa och försöka. Man vet ju aldrig hur det går sedan, men just att man faktiskt har fått försöka, tror jag är viktigt.

Du har ju haft många bilder på dina hortensior här på bloggen och jag förstår så väl att du har gillat dina stora, maffiga buskar. Tyvärr är det ju så med växter, dom kan bli sjuka hur väl man än behandlar dom, och då får man i bästa fall klippa ner och börja om, i värsta fall kassera och köpa nytt. Hoppas dina hortensior tillfrisknar och börjar frodas igen!

Kram

Annika said...

AnnaFT.
TACK!!
Ja, sedan hon var liten, liten.
Hon har bara vetat. Ingen ide att kämpa mot ngt sånt.
HAHA:
jag har en stor matta därnere, men en till måste nog in i höst om rummet ens ska användas, haha!!
Magnolian blommar inte här ännu heller, men den är på G!! Verkligen på G. Ni har haft en extremt tidig vår, och vi har en sen sådan.
Jag är mest ledsen över att jag kommer att missa det finaste (spoiled effing brat I am).Martina:
TACK!!
ja, nu är det bestämt. Idag ska pappret skickas in där man bekräftar sin plats. Samtidigt får de andra skolorna nobben fr oss.
Jag är så glad att hon hade så många att välja på i slutändan.
Ja, nog har det kostat på, vad gäller ALLT.
Så glad att detta är över.
Tusen tack för fina ord.
Kramar i massor!!

Annika said...

Humlan.
Ja, jag tror vi stod i valet och kvalet så sent som midnatt dagen innan. Sen när vi började åka var det hemskt, snösörja, halt och sen allt detta vatten som kastades upp av bilar på vår vindruta.
Men det blev snabbt bättre. Tack och lov. men alltså även i bilen tvekade vi.
Tack och lov att vi for! OCH att det gick bra!!
Ja, att detta är rätt för Karolina råder det ingen tvekan över.
Nu ska det börjas.

Hortensiorna…
en sorglig historia…
Funderar nästan på att gräva upp rötterna, byra ut joden och börja om.
Men rotknälarna är enorma. Så det kommer att bli ett slit. Dock tror jag att det är det enda raka. Känner at jag vill ha hortensior igen…
Min älskling bland älsklingar.
Kramar!!

eastcoastmom said...

Jag älskar också hortensia, ska plantera massor när vi flyttar tillbaka till vårt hus!
Kalla golv, hatar... det beror ju på isoleringen underifrån. Stor tjock matta blir nog bra. Been there done that...

L said...

Jag instämmer i att hortensia är fantastiskt vackra. Hemma i Skåne har jag aldrig lyckats med dem men här växer de stora och fina.
Äntligen vår igen! Tänk att körsbärsträden slår ut snart. Underbart!

Annika said...

AM:
Ja, det är underbara underbara underbara…HELA sommaren.
Jg kommer att sakna mina iår…SÅ mkt!!
Ja visst, här ligger golvet rätt på betongen i princip, som ligger rätt på kall mark…Eller ja, men du förstår.
Tjocka mattor i höst igen då…


Lisa.
Ja, visst är de!!!
Horetnsior älskar det här klimatet. Har heller aldrig sett hortensia blomma så vackert som de gör här.
Äntligen vår. SÅ härligt!!!

Anne-Marie said...

Jag hann som sagt inte skriva här igår men du fick (hoppas jag) min lilla hälsning via FB. Återigen ett jättestort GRATTIS till K och er alla! Måste kännas fantastiskt bra att skolan är klar, ni vet vilken riktning som gäller och att det går att gå vidare med era liv.
Och jag förstår verkligen att du är otroligt stolt över K. Vilken tjej och vilken beslutsamhet! Heja K! :)
Nu fick jag svar på min fråga hur länge ni skall vara borta. :) Förstår din känsla av att vara borta från allt det vackra hos er - när det nu äntligen kommer - men samtidigt kanske det kan vara skönt med ett miljöombyte efter all nervpress med Ks skola.
Hos oss går naturen också på steroider just nu med så varma temperaturer som vi har. Litet tidigt hos oss tycker jag men den här vintern går ju till minnet som den mest konstiga vinter jag varit med om. Kanske likadant för dig.
Vi får höras snart när du vet mer. :)
Kramar!!

Anonymous said...

Så skönt att skolvalet är gjort. Grattis K!

Herregud, jag väljer Myrtle Beach över Cherry blossoms I DC närsomhelst! Bryr mig inte... Njut av stranden för sjutton!

Visst, trägolv känns kallare men är så mycket snyggare!

Hoppas vi ses då efter nästa vecka! Ha det bra!!

sb

Annika said...

AM:
Absolut!!
Svar kommer!

OCh ja, det känns absolut skönt att verkligen veta nu!
Underbart.
Nu kan vi ta nästa steg.

Jag vet, jag gillar inte att åka bort när det är som finast i naturen.
HAHA.
TANTVARNING eller ngt :-)
Idag så vackert väder.
Magnolian blommar på många håll. Måste nog fota det.

Konstigaste vintern jag kan minnas också, AM.
Totalt knäpp.
Men jag tror det är "nya melodin".

Kramar!!


Susanna:
HAHA, ja jag tycker inte om att åka bort då det är som finast här. SUCKS!!
Jag vill se allt det vackra. INTE missa det.
Jag är itne så förtjust i Myrtle beach, men havet är ju alltid havet så det går nog bra.
Sen är jag less på att resa på det hela taget.

OCH TACK! Det är verkligen skönt att skolvalet är över.

Trägolvet ja, det både känns och ÄR kallt.
Ångrar det lite…


Anonymous said...

Det kommer bli fyra toppenår för K!=) Mina år på universitet var den roligaste tiden i mitt liv.

Trist att behöva klippa ned hortensiorna, men förhoppningsvis blommar de storartat redan nästa år igen.

Så härligt att åka till havet, håller tummarna för att du kommer hem i lagom tid till körsbärsblomningen. Så glad att jag faktiskt fått sett den en gång.=)

Anonymous said...

Härligt att K valt. Nu kan ni koncentrera er på att se framåt!
Våren är härlig och jag insåg idag att jag får körsbärsblommning två gånger: här i Berlin och hemma i Sverige!

Annika said...

Penny:
TACK!!
Ja, det tror jag med!! Alla som gått college säger att de åren är de bästa. Tror alla ggr att K får det toppen.
Ja, att klippa ner mina hortensior gjorde ONT!!
Tror de måste upp med hela rotsystemet och sen får jag helt enkelt plantera nya :-(((
Körsbärsblomningen kommer jag att missa rejält. Jag vet det.
Suck.


Brysselkakan:
Tack, ja så skönt med valet!
Härligt när man som du får uppleva våren TVÅ gånger. Det är det allra bästa. Fortsätt att ha det så fint!!!

alegni said...

Ja, herregud, tänk om ni inte hade åkt! Den tanken vill man inte ens tänka!
Jag förstår att du inte skulle vilja åka bort just när naturen exploderar, men du får väl tänka att det kommer flera vårar. Ledsamt att dina hortensior har mått dåligt. Hoppas verkligen de kommer igen, för de har varit ena riktiga praktexemplar innan!
KRAM, trevlig helg!