Thursday, April 03, 2014

På torsdagar punktas det i vanlig ordning

Hej och godmorgon!


Det är torsdag igen.
Vi ska, såklart, köra torsdagsinlägget i punkt. Det går ku inte att göra det annat än så numera.


* Nu är våren kommen...
..nu är våren här!
Jomen så är det nog! Vi kommer inte att få mer snö nu. Inte en chans.
April är dock en månad som även här bjuder på omväxlande väder. I april får vi ofta mycket regn. Det kan vara småkyligt, runt 8 grader. Det kan också vara brännande varmt, runt 30 grader.
Så är aprilvädret här.
I år är våren svårt försenad, som ni vet. Det gör inget. Jag vill inte att den ska gå försvinnande fort.
Sommaren? Nej, dit längtar jag inte. Många har knappt fått syn på den första vårblomman så börjar snacket; KAN det inte bli sommar SNAAART!
Gott folk, vila i tiden! SE det som finns här och NU.
Ge våren en chans innan sommaren klampar in.Tog dessa bilder på min PW igår, med min iPhone.  


* Med åren...
..har jag faktiskt blivit bättre på att leva HÄR och NU. Ja, tro det eller ej. Det tog en herrans massa år att komma hit. MEN nu har jag äntligen verkligen börjat leva i det som finns här NU.  Inte i det som har hänt, och inte heller vad som ska komma SEN!


* Tack!
Ja, det är standard, nästan, att jag tackar er fina läsare för allt ni skriver på min blogg. Jag uppskattar verkligen då ni tycker till, som i gårdagens inlägg.
Ämnet “att bo i utlandet” har jag skrivit om massor med gånger! MASSOR! Dock, det blir aldrig dammigt, det är ständigt aktuellt.
OCH eftersom ni är så många som sitter i samma sits--eller har suttit---eller som kommer att sitta---så finns det alltid massor att tala om. TACK för långa, fina och KLOKA kommentarer!!!


* Mer och mer
Bara som kontrast mot det jag hävdade tidigare, om att leva i nuet, kan jag ABSOLUT erkänna att mina tankar ofta går till det som snart ska hända, att Karolina ska flytta i augusti.
NEJ, hon har inte bestämt vilken skola hon vill gå i ännu. MEN ett vet vi säkert, och det är att hon flyttar. Den skola hon väljer ligger långt härifrån. Man åker inte helt lättvindiggt emellan orterna (vilken hon än väljer). Jag tänker ofta på att hon i höst inte kommer att vara hemma. Precis som en nybliven mamma försöker jag fånga alla dagar nu fram till flytten. Höra alla ljud, höra alla skratt, musiken, pratet, se henne vid sin dator, vid sin iPhone, med läxor, med vänner...
Listan kan göras lång.
OK, jag lever inte helt i nuet. Not a chance, men jag har blivit bättre på det, lovar!!!


* Welcome to Sweden.
I förra veckan började vi, alla tre, titta på TV-4 serien “Welcome to Sweden”.
Amy Poehlers bror, Greg Poehler, har skapat serien. Det handlar om amerikanen Greg som flyttar till Sverige med sin svenska flickvän. Komiskt.
Igenkänningsfaktorn är ganska så hög, skulle jag vilja säga!
Scenen ur bastun skulle kunna vara tagen direkt ur Peters liv. Sällan glömmer han den gången i Närpes när vi var bjudna till goda vänner till mina föäldrar på skären. Först kom vi dit och fick en stark välkomstdrink och gott tilltugg. Sedan skulle de som ville bada bastu innan middagen. Peter hoppade glatt in i bastun och hoppade upp på högsta laven. När de tre andra männen kommit in öste husvärden vatten över stenarna och Peter storknade nästan och flög ner på golvet. Nej, han svimmade inte, men han sa att det var nära. OCH nej, han hoppade inte i sjön efteråt.  Aldrig, 17-18 grader i vattnet är WAY tooo cold for my sweetie!
Vi skrattar rätt gott åt programmet härhemma. Frågan är dock hur bra serien kommer att gå då den ska börja sändas på NBC här i USA i september? Det svärs något enormt, kan jag tala om...
hihi.  ANTAR väl att det finns en version som är vikt till USA också.
Vi höres imorgon igen!!

35 comments:

Katta said...

Härlig torsdagslista. Fina bilder i fin miljö.kram

Äventyret framtiden said...

På sätt och vis så lever du också i nuet när det gäller Karolinas flytt långt bort från hemmet.
Så där är det att vara förälder och så är det att känna just nu inför framtiden. Man tänker, känner i nuet även om det handlar om framtiden eller dåtiden. Helt i nuet tror jag att nästan är en omöjlighet att vara, så länge man kan tänka och känna.
Ni står inför en stor förändring i familjen och det är helt naturligt att fungera precis så där. Du vet ju att det är på gång. Hennes eget liv börjar snart, hon börjar bli vuxen
Den första bilden är magnifik!
Torsdagskram!

Nettan said...

Efter nästan 20 timmar på jobb är det så härligt att läsa din torsdagslista innan ögonen faller ihop! Blir allt sämre på att klara av jetlag som det blir när man åker på dubbla pass.
Häftig saunabeskrivning tycker lite synd om din Peter. Läste gårdagens inlägg i natt på jobb så kommentar kommer lite senare, verkligen superintressant ämne!

Hoppas du får en fin torsdag!

Kramar
Nettan

Vform said...

En sak är nu säker angående vädret ... 30 grader får vi INTE i april!
Men hälften av det vore ju skönt!
OCH våren har varit på gång nu några veckor ... men ... alltid finns det något någon kan klaga på!
Du har så rätt ... vi ska SE det som finns NU!
Du ska se att hösten blir nog bra ändå ... det är något vi föräldrar får lov att klara av, barnens flytt!
LER när jag läser om bastubadandet!
Det är inte alla som gillar det :)
Ha en bra dag!!
KRAMAR!!

Channal said...

Vila i tiden! SE det som finns här och NU. Underbart Annika! Det citatet snor jag! Kloka fina ord! Njut av Karolina nu... snart är hon en vuxen kvinna. Tänk det där såg man inte själv som ung! Nu förstår jag min mamma varför hon ringde mig nästan varje morgon. Och din mamma som fick dig på andra sidan Atlanten. Livet är härligt!

Så Welcome to Sweden ska sändas i USA. Kul! Hoppas det går bra!

KRAMAR Anna

Millan said...

Jag undrar om inte det dar med att leva i nuet ar lite av en sak man lar sig med aldern? Jag kanner att jag ar mycket battre pa det nu an innan. Brukade ju alltid redan planera nasta resa innan jag ens akt pa den forsta!! Dock forstar jag att du oroar dig infor hosten for redan nu tycker jag att aren gar sa himla fort. Man vill liksom halla fast tiden (och barnen) lite :-).

Ah den dar serien vill jag sa garna se! Men funkade inte fran UK sa maste skaffa mullvad igen nar jag kommer hem sa jag kan se den.

Nu aker vi till Singapore sa jag lar inte lasa bloggar pa nagra veckor. Ha det sa gott och Glad pask!

Ps, ja nar ses vi?? Jag far helt ta med mig Ben och aka till USA tror jag. En date i NY hade val inte varit fel?
Kram!

Liz said...

Annika,
forst och framst, jag menade verkligen inte att skriva sa langt i ditt forra inlagg. Det var forst som jag skulle posta det som jag markte att jag behovde posta fler an en gang, och att det blev langt, ursakta!

Later sa klokt att njuta av det som ar nu! Det ar ju sa det ar, man kan inte skynda pa anda, sommaren kommer tids nog, och ni far ju sol sa det racker iallafall! Fina varbilder fran dig, sadar sa man kan kanna klar och kylig morgonluft, innan varmen kommer. Innan det har blivit gront och lummigt ute.

Sa spannande med Karolinas val av skola. Jag hoppas att hon/ni kanner att det blir ratt, vilket dar sakert blir nar valet ar gjort och man kan landa i den vetskapen att nu ar det sa har, och kan slippa oron och allt daromkring. Blir nastan tarogd nar jag laser, hora alla ljud, hora alla skratt, se henne vid sin dator etc...hua, kan inte ens tanka mig nar det ar dags for Cassie att flytta! Tur att det ar nagra ar kvar och att jag da har tva kvar har hemma. Det ar sa definitivt da, nar dom flyttar till college, barndomen ar over! Aven om dom eventuellt flyttar hem en svang efter det, innan jobb, mellan jobb etc, blir det aldrig samma sak igen. Ett kaptitel stangs, eller rattare sagt, en hel bok stangs och nasta ligger och vantar pa att oppnas..

Kul med Welcome to Sweden. Jag har hort om den, och att den ska vara ganska rolig, aven om jag inte sett nagonting fran den. Kan tanka mig att den blir dubbad om den ska sandas har. Svordomar ar inte OK! :)

Ha en jattefin torsdag!
Stor kram!

Desiree said...

Welcome to Sweden låter verkligen som en rolig och underhållande serie. Extra kul för er som också får så hög igenkänningsfaktor.
Jaaaa, så underbart att ni äntligen äntligen har fått vår nu!!! Den som väntar på något gott, men nu så ÄNTLIGEN!
Din iPhone tar så himla fina bilder. Har du behandlat dessa lite eller är de plockade direkt från kameran?
Tack tillbaka till dig för denna superhärliga blogg som har. Alltid något nytt, alltid något kul och spännande att läsa här eller vackra bilder att njuta av.
Har faktiskt också känt att jag blivit bättre på att leva här och nu. Vet inte om det har med ¨ålderna att göra eller om det är för att jag har fått det mindre stressigt för tillfället. Men det känns underbart i vilket fall som helst.
Kram!

Miss Marie said...

Men, hur kan du se Welcome to Sweden i USA? Jag kan inte se den här i England vilket jag är supersur över! Första avsnittet var ju kanon, "I'm a retarded sea captain!" ;)

Förstår att det känns konstigt att K ska flytta ut!

Anonymous said...

Först svar till Miss Marie: Skaffa ett VPN-konto! Då kan du bestämma om du surfar från Sverige, UK eller US! Så gör vi ofta och det funkar bra! Vill du ha tips på bra ställen för VPN-konto så kan jag fråga vår J för han har koll på sånt, han kikar nästan enbart på tv från UK.

Härliga bilder Annika och det blir bra när K flyttar, ni kommer kliva in i en ny fas av ert liv som du kommer älska!

Cecilia/svengland said...

Oj vad våra liv är lika Annika - fast jag gick igenom det där med Uni och flytt för ett par år sen nu, men jag vet PRECIS hur du känner dig!Jag gick helhjärtat in för allt med Unibesök och ansökaningar hette, vilket jag tyckte var otroligt intressant, speciellt när jag aldrig gick i skolan i England och aldrig gick på Universitet heller! Jag var supermorsan som handlade saker till hennes nya boende och var superpositiv! Dagen hon flyttade är och förblir den värsta dagen i mitt liv. Att bara lämna henne där mitt i allt det nya, att vända ryggen till och gå iväg kände som om hjärtat slets ur kroppen på mig.Jag har aldrig känt mig så tom och jag har nog aldrig gråtit så mycket som jag gjorde den kvällen! MEN man vänjer sig och man får stötta så gott man kan. Som tur är hade/har jag hennes 12 åriga lillasyster att koncentrera mig på! Hon var 18 år när hon flyttade och nu är hon 21 och håller precis på att avsluta sin Universitetskarriär - 3 år har gått så fort. Nu bor hon ihop med sin pojkvän och kommer inte att flytta hem när hon slutar Uni men det är hennes tid att bygga sig ett liv som hon trivs med, jag är så otroligt stolt över min tjej men jag saknar henne varje dag.Hon tar sin examen i sommar och jag kommer att stå där som den stoltaste mamman ever! Kram!

eastcoastmom said...

Vilka fantastiska bilder, det är verkligen fotografen som tar bilden, inte kameran, så det spelar ingen roll om det är en bra kamera eller en mobil!

Annika said...

Katta:
Tack! Bra at du gillar. Här bor jag :-)
Kram!


Karin:
Tror också det är svårt att vara helt i nuet. Kanske omöjligt.
Men att ta vara på tiden nu tycker jag ändå jag lärt mig along the way.
Det blir skitsvårt i höst, det vet jag. Ett helt annat liv.
Mkt konstigt.
Men det ska gå det med.
Kramar!!

L said...

Bilderna är magnifika!

Annika said...

Nettan:
Awww, tusen tack!
Du är så snäll!!
OCH oj vad du har jobbat!
Jetlag av jobb kan inte vara kul. I feel for you.
Ja komiskt med Peter, haha.
Kramar!!


Vivan:
Nej, skulle NI får det skulle det vara så sjukt fel att det finns inte.
HAHA.
Man får vara glad om det blir 30 grader i juli hos er. Fast, det behöver ju inte bli så varmt heller, tycker jag.
Hösten ska gå den också, bara man vet att hon trivs så blir det toppen.
Bastun ja, han var så oförberedd. Det var "åp Rörgronn", då kanske du vet vem värdarna var :-)
SÅ mysigt. Men lite chockartat för Peter.
Sen dess har han badaat bastu, men under lite lugnare former. Fniss.
Kramar!!

Annika said...

Channal:
TACK vännen!!
Det är det vi måste göra. Inte ständigt vänta på sommaren. Sommaren är inte allt på jorden. Våren är ljuvlig den med, liksom höst och vinter.
Tycker vi ska sluta rusa genom årstiderna och ständigt längta till sommaren.
Ja, min mamma fick en dotter i USA.
Så kan det gå.
Welcome to Sweden är verkligen lite småkul. Tror det är i december den ska börja sändas här.
Fåh se då…
Kramar!!Millan:
Jag tror det.
Absolut.
Det är inte förrän alldeles nyligen jag lärt mig det.
OCH jag lever ju inte här och nu heller direkt. Det är som Karin ovan så klokt säger, det finns nog ingen som gör det.
Singapore…så ljuvligt.
Underbart. HA så roligt!
ja, skaffa Mullvad sen!!
Kramar!!!

Martina said...

Fantastiskt vackra bilder! Och intressanta punkter.
Leva här och nu... det är inte min starkaste sida men jag jobbar pa det. Kommer nog aldrig att bli världsbäst pa det men jag försöker bättra mig i alla fall.

Ah gud, jag känner verkligen med dig vad gäller K's flytt. Sa mycket känslor. Stolthet, glädje, lättnad men även förstas ledsamhet, sorg och rädsla. Allt pa en gang. Läskigt!!! Men som med alla etapper i ens barns liv; sa snart man har vant sig vid en period sa börjar en ny och det känns lika läskigt igen.
Jag tycker mina barn växer upp alldeles för fort och jag förtränger starkt att de en dag ska flytta.

Den där serien later väldigt kul! Vill se!

Kramar

Annika said...

Liz:
Herregud, din kommentar var sjukt intressant. TACK för den!!
Läste den med största intresse, och svarade på den.
Ja, jösses, Liz. Du har minsann varit med om krux.
All heder åt dig!!
Nej, jag tycker man ska sluta längta efter sommaren. Eller iaf spilla energi på det.
Njut nu av våren istället, vårljuset allt det vackra.
Det är liksom så sorgligt att gå ett helt år och vänta på tre månaders sommar.
Hellre då leva i den årstid dom finns och se det fina där.
Ja, detta att K ska flytta ja…
det är inte så lätt.
Men jag vet att det blir bra vara hon trivs. Absolut!!
Ja, undrar hur Welcome to Sweden kommer att sändas. Kanske med text, hoppas det. Redan nu är mer än hälften på engelska.
Spännande.
Kramar!!Desiree:
Den är lite småkul!
Frågan är hur bra den funkar här sen?
Men att få en sit-com att bli etablerad krävs ngt av ett mirakel. TÄNK så många som bara får ett par avsnitt och sen inget mer
Nu har vi vår. SÅ härligt.
Min iphone ja,. Jomen absolut redigerad, jag kör camera + för de allra mesta. Det har jag gjort här. Deras rtedigeringsprogram. Så där blått är det inte i verkligheten.
Men just med instagram och iphonebilder är det kul att redigera lite överdrivet. Gör det aldrig med mina riktiga bilder. Jo jag redigerar dem, men inte hårt.
Tror att detta med att leva i nuet har med ålder att göra. Absolut.
Kramar!!

Annika said...

MArie:
OOO ladda ner Anonine.com.
Du får då en anonym IP-adress. SÅ ser jag nästan all svensk tv eftersom så mkt är skyddat. SÅ värt det!!
Det kostar lite, men inte mkt.
Lycka till.
Ja, så skumt med Karolina i höst :-/


Brysselkakan:
Precis, det är det enda sättet jag kan se svensk tv på. SÅ mkt är skyddat.
Jag har anonine, tycker det är bra.
Men det finns ju mkt annat.
Ny fas i livet ja, ja jag tror att jag ska finna min plats,

Erica said...

Härligt att våren har kommit nu!
Ja, april kan vara nyckfull; men vi ska hoppas på det bästa :-D

Ja, leva mer i nuet borde nog alla vi människor bli bättre på. Att ta vara på och se det vi har runt omkring oss just NU :-) Som du skriver: sommaren kommer ju till slut i alla fall :-)
Dock är jag rätt dålig på att leva i nuet, även fast jag i alla fall blivit lite bättre än förut (förmodligen kamerans förtjänst).
Men, som jag skymtade i någon av ovanstående kommentarer när jag scrollade ner; jag tror också det är svårt att riktigt till 100% befinna sig i nuet.
Framtiden finns alltid där, på något sätt. Vilket jag tror är viktigt för vår utveckling :-)

Jag har ju inga barn, så det känns fel att skriva "jag förstår" angående känslan när ens barn flyttar. Men jag kan tänka mig att det känns mycket konstigt; speciellt om man bara har ett barn.
Det har nog ändå varit ganska "lyxigt" för mina föräldrar, då alla vi syskon fortfarande bor kvar i Piteå. En av oss bodde i och för sig i Västerås några år, men bor numera här i Piteå också :-D

Den där Sverigeserien såg jag några ögonblick av för ett tag sedan, men jag ides inte fortsätta.
Jag brukar tycka de brukar vara lite för "pinsamma" för min smak, men det kanske mest handlar om att de är för träffande ;-P
Ja, jag kan tänka mig att det blir en "krock" när den ska visas i båda länderna;
när det kommer till amerikanarnas Pryda syn på vad som får visas/höras på TV jämfört med Sveriges avsaknad av censur.
Jag tycker dock Sverige är bättre i den frågan :-)

Rolig historia det med bastun :-D Det är riktigt roligt med just historier man kan skratta åt i efterhand :-D

Hoppas du får en fin torsdag!
MVH /Erica

Anna, Fair and True said...

Undrar varför det svärs så mycket. Men än det svärs på riktigt tycker jag. Han Greg är kompis med min svåger, de jobbade ihop på en advokatbyrå innan Greg fick nog och ville göra annat, bl a göra den här serien. Undrar hur mycket han överdriver, hennes mamma verkar ju helt koko. Och brorsan. Och morbrorn... ;)

Anonymous said...

Leva NU! Det kan ni banne mej vara säkra på, när man har 14 år kvar till 100!
Planera inte allting! Wing it! Var spontan! Dammråttorna flyttar inte på sej, men den ljuvliga vårdagen kommer ej igen.

Things you can never get back:

The stone you have thrown
The words you have said
The chance you have missed
The time that has passed

Dotter nr 1 "enlisted" i US Army efter att ha fått sin BA från UC Santa Barbara - utan varning! Ni kan tro att DET kändes ...

Ruth i Virginia

Trillingnöten said...

Vilken kul serie det verkar vara! Den måste jag kolla in! TACK för tipset :) Ja, att leva i nuet är svårt tycker jag också. JAg försöker, men så kommer jag på mig själv att tänka framåt, längta. Och så när den dagen kommer som jag längtat till, tar jag sikte på en annan sak...Känns lite så där. Men bara man är medveten om sitt tänkande så kan man ändra lite sakta :) Nu är det i alla fall VÅR som jag längtat till! Håller tummarna att det blir varmare och ingen mer snö! Kram!!

Musikanta said...

När Åsa flyttade hemifrån tyckte jag plötsligt allting var meningslöst och tråkigt. Jag såg inte fram emot någonting längre, jobbet var tråkigt, allting var tråkigt, livet framöver var bara en lång, lång räcka av meningslösa dagar.

Tills jag förstod att min (lätta) depression måste bero på detta och då blev allt lite lättare igen. Man har ju så mycket att vara glad över ändå. Glad att man är frisk, att man har det bra, att man har en man som man tycker om och som tycker om en. Det hade nog varit lättare kanske om jag hade haft bloggen på den tiden och kunnat få lite tröst från mina bloggvänner.

Men döttrar kommer tillbaka i dubbel (eller kanske tre- eller ännu flerdubbel)bemärkelse med tiden. Så oroa dig inte.

Trots att man VET långt innan att dottern ska flytta blir det sorgligt ett tag ändå. Men det går över som sagt :-). Numera kan man ju prata varje dag med varandra på datorn också.
Varm kram från Ingrid

Bloggblad said...

Ser nästan ut som höst...

Jag tycker att Welcome to Sweden är kul så här långt, förstår att det är ännu roligare för er.

Freedomtravel said...

Fantastisk bild med husen som speglar sig! Otroligt att det går att få så fina bilder med en iphone!

Anne said...

Leva i nuet är så svårt, men precis som du har jag också blivit bättre på det men men långt ifrån perfekt. Samtidigt kan jag vara lite allergisk för det där hetsandet "njuuut nuuuu, lev i nuet, det går så fort, sen är ungen skolgammal, sen är ungen utflugen, sen är du på hemmet, sen". Visst, det är så. Tiden går fort och man ska absolut leva här och nu, stanna upp, andas in det som pågår här och ta vara på det. Definitivt och precis som du är jag rätt bra på det men ibland oroar jag mig alltför mycket för framtiden (smått som stort) och kan känna en viss stress över det där leva i nuet också. Ibland VILL jag bara grotta ner mig i nostalgiska minnen också...
Men leva i nuet, så viktigt, jag håller ju med. Så är det.

Aaahhh, så serien har börjat visas nu. Tror jag via dig eller var det på FB jag först hörde talas om den men då jag kollade så hittade jag inget mer. Men den är uppe nu alltså, det går att se avsnitt. Måste kolla, vore kul visa den för amrisarna här också.

Förresten Annika, hojta till när du vet nåt mer om sommarens Nordenplaner. Så kan vi kolla kalendrarna lite, jämföra och kanske kanske KANSKE vi skulle kunna lyckas få till en enkel, snabb fika i Sthlm eller så.

Kram!!

Annika said...

Cecilia:
VI är lika!
KUL att du var lika intresserad som jag då det begav sig för dig.
Snart dags för tvåan för dig va? Önskar nästan att jag hade haft ett barn till som jag kunde slussa in. Ja, med erfarenhet denna gång :-)
Japp, jag kommer att vara som DU, det vet jag. Jag vet redan hur mkt vi kommer att handla till hennes studentrum, vi kommer att planera etc.
OCH aj vad jag kommer att gråta när vi ska skiljas åt, och vi ska åka…
Törs knappt tänka på det…
Du ska vara stolt över din duktiga, fina dotter. Du har slussat ut henne i livet.
Stora, stora kramar till DIG från mig!!Eastcoast:
TACK!! Det var snällt sagt.
Liiite skillnad är det allt på kamera vs mobil. Men jag blir så glad över dina superfina ord.

Annika said...

Lisa:
Jättestort TACK!!!


Martina:
TUSEN tack!!
Ja, jag vet. DET är INTE lätt att leva i nuet. Inte alls.
Men ja, vi blir bättre på det med åldern. Helt klart.
USCH ja, jag kan knappt tänka på augusti. Det kommer att bli så tungt.
J, TIDEN GÅR så himla fort att man blir mörkrädd. Lyssnade på Karlavagnen nyligen, de talade med en mamma som hade en tre veckor gammal baby. Programledaren sa att det skulle bara ta en suck så skulle den lilla fylla 18. Jag bara gick och nickade. PRECIS då är det.
Kramar!!!!

Annika said...

Erica:
Ja, april kan bara mkt nyckfull.
Ni lär väl få liet snö till oh från än.
Precis, det går väl egentligen knappt att leva helt i nuet. Omöjligt.
Men vi kan bli bättre på det.
Vi behöver inte hela tiden längta till sommaren hela året tex.
DET kan vi kanske ändra på. Sen att vi alla ggr tänker framåt och bakåt, det tror jag också är svårt att värja sig mot.
Absolut lyxigt för dina fldrar att ha alla barn på samma ställe.
Mina fldrar har ett barn i Umeå och ett barn här i US. Två kvar i Sthlm.
kul för er syskon att vara på samma ställe också-
Welcome to Sweden är lite småkul, absolut.
Ja, jag undrar hur den kommer att gå här??
Tycker också det är sundare hemma där man varken är rädd för svärord eller naket.
You bet.
:-)Anna FT:
ja jösses vilket svärande. OCH de värsta orden också nästan.
Varför?
KUL att ni känner Greg lite. Måste vara totalskruvat. Mamman är ju inte klok, haha!
Och morbrorn…
Fniss...

Annika said...

Ruth:
DET är bra!
Som vi sa, det är nog ngt man lär sig med åren.
DET är du ett levande exempel på!
Så heja!!!
Förstår att DET kändes, Ruth.
Oj oj!!


Trillingnöten:
KOLLA! Lite småkul!!!
Ja, det är så svårt att leva här och NU.
Jag vet.
Otroligt svårt.
Ja, NU är det VÅR. DEN ska vi ta till oss. Sommaren här kommer ju iaf med besked.

Annika said...

Ingrid:
OCH det förstår jag, till 100%.
Det skulle inte förvåna mig om jag kommer att känna ngt likande också.
Tänker ganska mkt på det…
ja, jag är glad att jag har bloggen. Jag kommer att behöva skriva av mig.
SANT, döttar kommer tillbaka, det vet jag…
Alltid. DET är en tröst.
Jag ska se till att det blir en bra höst.
Kramar!!!Bloggblad:
Ja, redigeringen gav dem kanske en lite gul ton.
Men det är VÅÅÅÅR!!!!!!!!!!!
Ja, Welcome to Sweden känner vi igen :))))

Annika said...

Freedom:
TACK!!!
Blir så glad. Önskar att jag haft min stora kamera.


Anne:
VISST är det svårt. SÅ svårt. jobbar på det. OCH det har blivit såå mkt bättre.
Det är åren som gör det.
Men visst tänker man framåt.
Att åren med en liten går fort är skrämmande sant…
Oj oj.
KOLLA serien. Absolut småkul.
Sommarplaner har jag nu lite vagt.
Blir nog nästan bara Österbotten. Men jag ska kolla upp det mer. Vore ju GRYMT att ses!!
Kramar!!!

Cecilia/svengland said...

Lillasystern är bara 12 år nu så förhoppningsvis har vi henne hemma i en sisådär 6 år till i alla fall! :-) Men nästa gång vet man ju lite mer hur det funkar! Var inte meningen att låta lite negativ i förra inlägget men det ÄR ju känsligt för oss mammor!!! :-) Vill du ha tröst och råd är det bara att höra av dig - maila mig på cecuk72@hotmail.com - I'm with ya' sister!!! :-) Kram!

Annika said...

Cecilia:
BRA!
Måste kännas så skönt.
Tror det blir så mkt lättare nästa ggn, då vet du.
Du lät inte negativ, tvärtom. jag förstår PRECIS hur du kände. Uppskattar din ärlighet.
TACK, jag har tänkt höra av mig.
Kramar!!