Ugglorna bor vid golfbanan!

Godmorgon fredagsmänniskor!


Fredag igen!

Vi ska hoppas och tro att det blir en bra dag idag. Det är ju fredag, trots allt.


För ett tag sedan föreslog jag en ugglesafari här mitt dragiga lilla hus vid golfbanan.
Igår riggade jag äntligen kameran på stativet och tog en liten tur i uggleland.

Ni ska få följa med på min färd…Här har vi en stor turkos uggla som hamnade i huset i julas.  Alltså en julklapp.  Lägg märke till lampan också!  OCH de gamla ljusstakarna från Iitala har fått komma till heders igen.Ugglekuddar i säckväv.  Inte så sköna att lägga under huvudet. Men, det är ugglorna som räknas.  ALLTID!  Ugglekudden kommer från en butik som alla som färdats efter vägarna i USA känner till, Crackel Barrel.  YUP SANT!  Där kan man fynda om man gillar lite "country living" stil!


Här ser ni den andra stolen, som ju givetvis också har en uggla.


I mitt kök.  På bordet syns mina salt och pepparströare…OCH ja, eftersom det inte är vår ute (jo nu ska det visst bli 18 grader varmt) så får jag ta in våren.  Själv är bäste dräng :-)


Köket.  Här har vi två Anthro-ugglor som håller utkik.  På hyllan över dem finns en vit ugglemugg som jag fått av min bloggvän, Brysselkakan!!  Ah, och ja, skålen med fredagsmys har jag fått av min vän Lotta!


De här ugglorna sitter i en ljusstake.  De är värmeljus. Jag kommer aldrig att tända de där ljusen.  Aldrig.  Ugglebo, ska det vara!!


Jag har två fönster i mitt kök.  Detta är det ena.  Ugglelampan kommer från World Market.  Jag har en likadan lampa i mitt andra fönster.  Givetvis ser ni ju ljusstakarna också.  JAPP, ugglor!!  ÅSSA två kråkor som jag har köpt på marknaden i Kristinestad i Österbotten.


Vi är kvar i köket…Ugglan på bänken har jag fått av min granne Ingrid, hon har köpt den i sin hemstad i Bayern.  


Ingen uggla, men en väääldigt söt fågel!!  Den har jag fått av min syster Sara!  Sara köpte den år mig på Anthro i fjol då de var här.  SÅ söt liten fågel!!  Fotot till höger är min mormor och morfars bröllopskort från 1939...


Ännu ett fynd från Crackel Barrel.  Min köksklocka!!

Ugglan och katten återfinns i mitt kök.  DET är egentligen en Halloweeen-dekoration.  Men, sanningen är den, jag tycker SÅ mycket om den att den får sitta uppe året runt!


Det här är mitt källarrum.  I det här rummet bor de gäster som kommer hit.  Det var det  här rummet som drabbades av översvämning i januari.  Nu har vi nytt golv härnere.  Jag kan lika gärna visa er detta eftersom kameran sitter på stativet...


Öppna spisen i källaren.  Japp, det var härigenom som ekorren kom in.  GAAAHHHH!!  Ekorren har dock dragit till nya trakter nu, tack och lov!  Nattgäster har vaknat av gästande tvättbjörnar som ibland letar sopor i min soptunna som står utanför.  INTE kul.  Life in suburbia...


En ugglevas återfinns i källaren!  Jamen, åvv kårs!!!


Rummet i källaren från en annan vinkel.  Det finns en stor skjutdörr med bara fönsterglas mot golfabanan, och det finns även ett gasnka stort fönster i källarummet.  Det fönstret syns inte på någon av dessa bilder.  Rummet ligger i sutteräng .  Det blir KALLT som bara den i detta rum, det är den stora nackdelen.  Men, det är här som Karolina hänger då hon har kompisar hemma.  OCH det är alltså här nattgäster som kommer hit sover. Vi har värmefläktar och "baseboard heating" som vi får dra på om någon ska vistas länge i rummet.  Ja, jag säger ju att mitt hus är gammal och dragigt...SÅ, det var det det. JA, jag inser NU att jag har massor med ugglor kvar som ni inte har sett. Jag sitter och tittar på ett par stycken medan jag skriver detta. Jaja, ni förstår iallafall genom dessa bilder att det är ett ugglebo här.
Jag har dock ännu  INTE sett en levande uggla i mitt liv. Inte här, och inte hemma. GISSA om jag skulle vilja se en! JAG hör ibland en uggla utanför mitt hus, men jag har aldrig fått syn den.
Ugglor är speciella. Jag tycker verkligen om dem!


Samlar DU på något? Isåfall, vad?


Med detta önskar jag er alla en finfin helg!!


Comments

Hej Ugglemor!
Ugglor är fina...även här finns tre stycken, inte lika många som dina men dock. Två likadana sparugglor och en uppstoppad (egentligen uv)
Roligt inlägg som ger idéer. alla har vi våra saker som vi tycker särskilt mycket om. Måste fundera på vad jag har samlat på mig som kunde visas
Ha en fin fredag!
Kramar!
Nettan said…
Åh vilka fina ugglor! Härligt. Samlar på något, jodå pennor, vet ej varför tillsammans med fina anteckningsböcker!
Ha en underbar helg
Kram
Nettan
Erica said…
Ja, det var en hel del ugglor du har!
Roligt att få följa med på ugglesafari hemma hos dig :-) Och jag måste även få säga att det ser jättemysigt ut hemma hos er!! Så hemtrevligt!

Jag har alltid tyckt det verkar så roligt att ha någonting att samla på.
Har tyvärr inget speciellt jag gillar så pass att jag samlar på det.
Dock har jag alltid haft ganska svårt för att slänga saker. Är lite av en hamster, vilket jag förmodligen har efter mamma. Hon sparar också på mycket. Pappa är tvärtom; han slänger nästan för mycket ;-)
Just nu är jag inne i en "slänga/rensa-period" då väldigt mycket åker bort.
Så jag har kanske sedan plats att börja samla på någonting ;-)

Det enda jag kan komma på att jag samlat på tidigare i mitt liv är i mellan -högstadieåldern, när jag samlade på Tvillingböckerna.
(B.Wahlströmsböckerna, med röd rygg, Tvillingarna i Sweet Valley av Francine Pascal). Det skulle inte förvåna mig om det var i och med dem som grunden till min USA-dröm lades :-)

Hoppas du får en toppenfin helg!
MVH /Erica
Malin said…
Åh vad kul! Ska visa 1,5-åringen ikväll, hon som är uggletokig och har Ikes gosedjursuggla som snutte.
Miss Marie said…
Det där är en serious owl collection! :) Jag gillar!

Ha en kanonfin helg!
Millan said…
Ah jag laser men hinner inte kommentera den har veckan! Lunchrasten racker inte till! Vilken nervos vecka for er att ga och vanta pa besked. Hoppas att K kommer in pa de skolor han allra helst vill in pa!
Josses vad ugglor du har! Nej jag har nog inte nagot sadant som jag sprarar pa egentligen men jag gillar verkligen din samling. Just ugglor har varit valdigt mycket i mode i England det senaste aret sa man ser dem lite overall faktiskt.

Tack sa jattemycket for boktipset!! Jag brukar ha samma smak som dig sa den ska jag abslut ladda ner pa plattan infor semestern nasta vecka. Har du last nagot mer bra det senaste? I sa fall tar jag valdigt garna emot tips!

Stor kram
Millan
Malou said…
Hästar! Trähästar från Dalarna, men oxå en del andra djur - Smålandsoxar, Storsjöodjuret, Fågelsjöhästen...Fler saker: yttepyttesmå saker till mitt gamla tryckerikast, kylskåpsmagneter - och grodor!
I "verkligheten" tycker jag inte om grodor och jag är allergisk mot hästar!
Desiree said…
Det var många ugglor Annika. Många väldigt fina ugglor. Du är allt lite "uggeltokig":-)
Vad fin källaren blivit. Mysig och väldigt inbjudande. Gillar alla härliga kuddarna vid öppna spisen också. Fina färger som är rogivande i rummet.
Du får ha en fin och härlig fredag vännen.
Kram!
Jenny said…
oj, oj, oj vilket skoj inlägg! Jag gillar Uggle-safari! Du är ju "värre" än mig med mina rävar! För hos mig kan man gå på räv-safari! :) Detta inlägg är roligt både för att det är kul att se mer av ert hem, men också för att se att någon annan har pippi på ett djur som jag också har. Och jag blir jättesugen på att vara en gäst därnere och ligga i soffan med öppna skjutdörrar mot golfbanan. :)

Ha en fin helg, Annika!
Annika said…
Karin:
Visst är de!
Antar att ni även har några levande på Pettas?
Häftigt!
Kul att du gillar inlägget, och roligt om det kan ge ideer.
Ha en fin helg.
Kram!!


Nettan:
TACK!!
Pennor är lite kul att samla! Lätt att förvara också.
Ha en fin helg!
Kram!
Annika said…
Erica:
TACK!
OCH tack för att du gillar det lilla du ser från min hem.
Blir glad över att du tycker att jag har det hemtrevligt.
Egentligen är det ju bara ganska bra att du inte samlar på ngt.
Jag skulle också vilja bli bättre på att slänga.
Det är så skönt då man kan kasta, eller göra sig av med, prylar.
Tvillingböckerna läte jag aldrig, men väl Lotta-böckerna och Kitty fr Wahlstöms.
KUL om det var just Tvillingböckerna som väckte din dröm om USA :-)
Ha en fin helg!!


Malin:
KUL gör det!! :-)
Ha en bra helg!!
Annika said…
Marie:
That I do!! Gillar mina ugglor. OCH detta är inte alla :-)))
Ha en toppenhelg!!!


Millan;
Fattar att det är fullt upp för DIG!!!
TACK, ja jag tror jag håller på att få magsår. Detta med uni upptar mina tankar hela tiden. KAN inte koppla av, it is EATING me!!!
Uglor är coola. Men jag vet att de är lite av en modegrej nu.
En dag kommer de att försvinna fr affärerna, men de kommer inte att försvinna fr mitt hus :-)))
Gone Girl!! You'll love it, Millan!!! Det är en mkt special bok. OCH väldigt BRA!!!
Vill höra vad du tycker om den sen!!
Kramar!!!
Annika said…
Malou:
Låter som trevliga grejjer att samla på!
Allihopa!!
Grodor kan vara lite söta!
Ha en toppenhelg!!


Desiree:
TACK! ja, många ugglor blir det, fniss.
KUL att du gillar det hela.
Källaren blev vi nöjda med, men jag kan tala om att golvet agerar som ett stort köldelement. DET är mkt kallare där nu än när vi hade matta.
Riktigt isande kallt.
Men det blir stora fördelar då det bli hett, hihi!!
Så glad att du gillar rummet.
Kramar och ha en bra helg!!
Annika said…
Jenny:
TUSEN tack!!!
Ska du inte visa lite rävsafari på bloggen?
Vpre kul.
Rävar är söta. Jag har en som bor på golfbanan och den ser jag nästan dagligen.
Ja, vad kul att du tycker om att e mer av mitt hem. Du är så välkommen att slagga i min källare när du vill.
Kramar och trevlig helg!!
L said…
Mys! Kul med tema i hemmet. Jag har sett en enda levande uggla i mitt liv, och det var i skymningen hemma i Lomma när jag var ute och sprang intill skogen. Där satt en rackare i ett träd och flaxade upp precis när jag kom någon meter intill. Egendomlig upplevelse.
Är det något jag samlar på så är det böcker. Älskar stora välfyllda bokhyllor.
Ha en skön helg i vårvärmen!
Anonymous said…
När vi först flyttade till Herndon, hörde vi ugglor varje kväll i Runnymede Park bakom vårt hus. Vi hade en ornitolog boende hos oss och han kunde "call in" ugglor. Vid skymningen gick vi ut och han ropade: "whoooo cooooks for yoooooo". Nästan alltid fick vi svar, och ugglorna närmade sej; kunde få en skymt av dom i trädtopparna. Det har alltid varit mystique omkring ugglor. - Det var en rejär samling du skrapat ihop. Själv samlar jag ingenting.

Ruth i Virginia
Millan said…
Lovar beratta vad jag tyckte om den sedan! tack igen for tipset. Kram
Annika said…
Lisa:
TACK!!
Alla som träffat levande ugglor säger att det varit en magisk upplevelse, lite mystiskt och stort.
Jag skulle så gärna vilja vara med om det också.
Ugglor är speciella.
Böcker ja, det är HÄRLIGT!! OCH det ger ett hem själ!
Tack, ha en fin helg. Det ska bara regna här, men det gör detsamma!


Ruth:
Men vad läckert!!
Jag skulle ha velat vara med er då ni lockade på ugglorna.
Sant, det har alltid varit mystik runt ugglor. Mkt speciella fåglar.
ja, en rejäl samling har jag.
Skönt att du är samlarfri, det gör det enklare på många sätt.
Ha en fin helg i regnet, Ruth!!
Annika said…
Millan.
Can¨t wait!!!
Kram!!
Anonymous said…
Haha! Ja, du har en del ugglor! Och muggen från mig fick vara med!
Trevlig helg nu och hoa inte för mycket när mörkret faller ;-)
Victoria said…
Det var manga fina ugglor du har, jag tanker alltid pa dig nar jag ar i affaren och ser en uggla, hihi!

Jag samlar pa igelkottar (sorgligt eftersatt samling, det finns ju inte nagra kottar har i Fl!) och shotsglassamlingen forstas. Den haller pa att vaxa ur hyllan dar den bor just nu..

Kram och trevlig helg!

PS. Skriver pa jobbdatorn och dar finns inget svenskt tangentbord...
Annika said…
Brysselkakan:
THAYT I do!!
:-)
OCh jag gillar den vita muggen!!
JO jag vill hoa och locka fram gugglor :-)
Ha en fin helg!!


Victoria:
TACK! KUL att du tänker på mig då du ser en uggla.
Man kan inte ha för många ugglor :-)
Igelkottar är SÖTA!!!
Shotsglad kan jag tro är ett tacksamt samlarobjekt. Brukar du använda dem?
Kram och ha en jättefin helg!!
Trillingnöten said…
Tänk vad många ugglor som får husera hos dig! Det ÄR väldigt fint med ugglor tycker jag med. Det finns nåt tidlöst över dem, och de känns alltid moderna på nåt sätt. Som inredning tänker jag mest på :) Påminner mig om programmet Från A till Ö :) Lite nostalgi! Hoppas du får en fin helg du med! Kram!
Humlan said…
Vilken ugglesamling du har! Jag gillar också ugglor, men jag har inte plats för att börja samla, men får jag lite plats någon gång så kommer det nog komma in några ugglor här också.
Jag hade ett fantastiskt ugglemöte på Gran Canaria för några år sedan med en uggla i (stor) bur (tror att jag berättat om det), jag stod med kameran i handen men tog inga bilder trots att jag tog massor med bilder den dagen. Att titta in i ögonen på en uggla som stirrar stint på dig och sedan lägger huvudet på sned för att se dig ur en annan vinkel... en mycket speciell händelse!
Önskar er också en fin helg!
Kram
Anonymous said…
Då fick man äntligen se nya golvet I källaren...kul!!!

Ha en bra helg!!

SB
Martina said…
A sa fint och mysigt du har det hemma hos dig!! Verkligen roligt att se hur du har det!

Och sa alla dina ugglor da... Som jag sa tidigare, sa fort jag ser ugglor sa tänker jag pa dig numera!!
Hur länge har du samlat pa ugglor?
Kramar
Anonymous said…
Jätte trevligt med alla ugglor. Jag säger det aterigen...hög mysfaktor hemma hos dig!!! Det blev jätte fint med det nya golvet.
Have a great weekend!
Kramar, Lisa
PS. Här är det varmt & soligt & alldeles alldeles underbart! Satt t.o.m ute & at lunch. Vilken lyx!
Anne-Marie said…
Så roligt att få se en del av dina ugglor. Vackra, kloka och fina ugglor. :) Och nog får du plats med några till. ;)
Och mitt minne av den vita ugglan/uven i Lake Shastina skulle jag gärna ha delat med dig.
Jag samlar inte på någonting. Tror att jag fick nog av allt min pappa samlade på och som var del av min uppväxt.
SÅ mysigt ni har fått det i källaren. Jättefint!!!
Jag gillar också att du inte tycks bara ha vita väggar vilket är så vanligt nuförtiden. Det ger mer liv till ett hem när inte allt är vitt.
Kramar!!
Charlie sa ... said…
Men vad roligt det här var! Ugglesafari -- love it!

Och jag skrattar när jag läser "Inte så sköna att lägga under huvudet. Men, det är ugglorna som räknas. ALLTID! " RÄTT!!!

Jag vet inte om jag samlar på saker (förutom visst porslin tidigare) men jag har kuddar så jag kan öppna kuddaffär och så har jag filtar och korgar en masse!

Allt är inte framme samtidigt tack och lov även om min hubby tycker jag förvandlat soffan från en tresits till en ensits ;)

KRAM och trevlig helg!!
Anonymous said…
Du har det så fint och hemtrevligt!
Jag samlar på Starbucksmuggar och porslin.=)
mammaxtre said…
Detta inlägg påminner mig om min fas som en så kallad gås samlare. jag hade gäss hemma i alla olika former :-)

De har åkt ut nu allihopa, sedan några år tillbaka. Och jag saknar dem inte alls :-)

Uggla har jag endast sett på Skansen. Vore coolt att se dem i deras egna miljö.

Ha det gott
Junitjej said…
Ugglekudden gillar jag verkligen!!!
Channal said…
Så fint med den teglade öppna spisen och fönster! Ljuset! Mysigt för besökande att komma hem till er.

Min mamma samlar på ugglor! Tycker om ugglor jag med men jag har ingen samling som du. En favoritbild är med tomtebobarnen går i skolan o ugglan är lärare. De sitter på en gren uppe i ett träd. En ekorre är med i klassen. En söt ekorre!

Skön söndag till dig! KRAMAR Anna
Anonymous said…
Jisses så många ugglor!! :-)
Varifrån detta intresse?
Gillar övriga familjen ugglor lika mkt som du eller accepterar de bara? :-):-)
Kramar från Anette!!
Madeleine i USA said…
I like it! Man kan aldrig få för mycket av det man tycker är fint. Jag samlar nautiska saker...haha. Ha en fin söndag!
Annika said…
Trillingnöten:
Tack, ja här har de sitt bo :-)
Kul att du gillar dem!
Just, uggland Helge ja!!
Hoppas helgen varit fin!!


Humlan:
KUL att du också gillar ugglor.
De är verkligen speciella. men ja, de tar plats.
Jag förstår att mötet med ugglan var speciellt. Alla som träffat på ugglor vittnar verkligen om det.
Härligt.
Kramar!!
Annika said…
SB:
Du får väl komma hit och ta en titt IRL…


Martina:
Tusen tack!!
KUL att du gillar!!!
KUL att du tänker på mig då du ser ugglor.
Ja du, kanske 3-4 år???
Kram!!
Annika said…
Lisa:
TACK!
Blir så glad över dina ord!
Mysfaktorn är det viktigaste i ett hem. Alltid.
Så jag är glad att du tycker jag har mysigt.
Hoppas helgen var bra!!
Kram!!


AM:
TACK!!
Ja, visst får jag plats med ngra till ;-)
Ditt möte med den vita ugglan låter så magiskt. Jag hade velat vara med.
Just att alla som möt ugglor säger att det är ngt alldeles speciellt.

TACK, kul att du gillar att jag inte har vitt. Nej, den trenden är nog inte riktigt min grej.
Kramar!!
Annika said…
Lotta:
TACK!!
KUL att du gillar!
HIHI kuddarna ja, fniss. nej, de är inga höjdare att luta sig mot.
Men söta ugglor får bo på dem ;-)
Kuddar är mysigt. Mysigt.
Filtar också. Har också många sådana.
Våra hubbies får helt enkelt digga läget.
Kramar!!!


Penny:
TACK vännen!
Yes, Sbux-muggar, det vet jag :-)
Härligt!!
Annika said…
Mammaxtre:
Ja, vi får se var dessa ugglor hamnar om ngra år. Det kan mkt väl hända att jag lessnar på dem. Men nu får de bo här :-) OCH fler lär väl komma.
Ja, jag skulle gärna se en uggla, i vilt tillstånd.
Hoppas helgen var god!


Junitjej:
Välkommen till min blogg.
TACK kul att du gillar kuddarna som verkligen bara är för prydnad :-)
Välkommen tillbaka!!
Annika said…
Channal:
TACK vännen! SÅ kul att du gillar!!
Jag tror nog att de som kommer hit gillar min källare, och sover bra där.
Kul med din mammas samlande av ugglor.
OCH ja, den där bilden ut tomtebobarnen ja, sååå ljuvlig!!
Kramar!!


Anette:
Det kan man säga va!!
Jag vet inte varifrån intresset kom. Resten av familjen får bara digga läget :-)
Kramar!!
Annika said…
Madeleine:
TACK!!
Nej, man kan inte få för mkt. Nautiska prylar gillar jag också!!!
Alltid!!
Ha en fin måndag!!