Wednesday, March 26, 2014

I vilken jag tänker på bloggen, vädret, årstider och påsken...

Hej!

Idag är det onsdag. The Hump Day!

Onsdagar är de dagar jag vanligtvis viker till mina mer “matiga” inlägg. Jag lägger ganska mycket krut på onsdagsinläggen.
Men, jag lade rätt mycket kol på gårdagens inlägg också, den om trakten där jag bor. Pressen och stressen som finns här! Jag ångrar lite att jag inte skrev det på svenska, men, men…NI kan ju engelska ni...

Egentligen lägger man--som mer seriös bloggare--krut på samtliga inlägg. Inget inlägg skriver sig själv, inga bilder tar sig själva.
När jag bestämt vad jag ska skriva så skriver jag ner det jag har på hjärtat. Jag använder mig av “Pages” här på min Mac. När jag körde med PC skrev jag samtliga inlägg på "Word". Sen klipper och klstrar jag in texten på blogger.
Det funkar bäst för mig.

När inlägget är skrivet lägger jag undan det ett par timmar. PÅ eftermiddagen korrekturläser jag det hela, rättar och korrigerar. DET kan ta tid! Jag lovar!
Att driva en blogg är som ett jobb, man får in rutiner och vanor. Det tar tid, för det mesta.
Jag är glad att jag har den tiden. Om jag hade haft ett arbete utanför hemmet så skulle jag inte kunna blogga lika ofta som jag gör idag.

När jag skriver detta inlägg på tisdagen snöar det ymnigt ute.
Det snöar ordentligt.
För ett år sedan hade vi också en snöstorm av det större slaget just den 25 mars. Då hade min syster och hennes familj just kommit hit från ett Stockholm som var bottenfruset efter en iskall, lång vinter. De förväntade sig värme, men fick snö! De fick knappt känna på värme alls under de två veckor de var här. I fjol var det också en sen vår, men vi hade inte någon sträng vinter då, som vi haft iår.


Igår...

Jag tror att vädret här på vår jord håller på att ändras.
Allting har fått sig en knäck.
Det är inte längre normalt. I fjol började körsbärsträden inte blomma förrän i mitten av april. I år kommer det bli något liknande. Faktum är att jag inte tror det blir någon vår.
Jag tror att vi kommer att drabbas av en TUNG värmebölja snart, en sådan som bjuder på 30 grader i flera dagar. Våren skippas och sommaren kommer direkt. NO, me NOT likey!

De som kan, de kunniga trädgårdsmästarna och hortonomerna, säger att denna vinter bjudit på enormt motstånd för växtligheten. De tror att många plantor och blomster har strukit med. Mycket av det som växer här är inte menat för köldknäppar a la polar vortex. Växterna grejar det inte, helt enkelt.
Vi har ju här, i the Mid-Atlantic, haft en vargavinter.
Denna vår kommer vi att sakna en del av det som annars brukar blomma.
De kunniga säger också att ALLT kommer att blomma samtidigt när det väl börjar.
Forsytian samtidigt som körsbären samtidigt som dogwood samtidigt som easten redbud.
Det kommer att explodera.
Jag vill inte för mitt LIV missa det!


Ja, stackars dem!


Våren i DC är lika farlig som hösten i DC för mig.
Jag vrider huvudet av mig då jag tittar på alla blomstande träd, blommor och buskar. Att färdas i bil med mig under vår och höst är förenat med livsfara. Jag kollar mer på naturen än på vägen, haha!!

Jag har också märkt, med åren, att allt bara blir vackrare och vackrare. Jag lägger märke till saker jag aldrig förr reflekterat över.
Jag ser allt det vackra på ett så glasklart sätt. Så här har det varit i många år nu, det blir bara “värre och värre”, eller vi kan kalla det “bättre och bätre”.
Våren, den blommande våren, är som en explosion i ren skönhet.


Den här veckan har naturen inte bjudit på något nytt. Jo påskliljorna har försiktigt börjat blomma, men inget annat.
Just nu försvinner påskliljorna under  ett tjockt lager av snö.


Från mitt sovrum...

Nej, jag stressar inte över den snö som faller.
Det är vad det är iallafall. Orkar inte bry mig om den, men jag har NOLL lust att fota den.
Jag spanar efter brevbäraren, förstås...
Det gör jag jämt nuförtiden.

Påsken närmar sig också. Påsken som jag ju faktiskt inte bryr mig om.
I fjol, när jag hade besök, gick jag ALL IN och dekorerade både hus och täppa innan gästernas ankomst.
Himla trevligt.
Jag har ganska mycket påskpynt nu, men jag kommer inte att pynta hus och framsida. Näppeligen.
Vi åker bort i påsk, under påsklovet. Det är absolut ingen stor resa vi ska ut på, nej tvärtom.
Vi ska bara till Myrtle Beach i South Carolina där Peters föräldrar hyrt ett stort hus där vi ska semestra  med dem. Det ligger precis vid stranden, så det kan bli najs.
Karolina ska ta med en kompis.
Jag är inget stort fan av Myrtle Beach, men jag är glad över att Karolina är SÅ glad över att åka. SHE NEEDS IT!!
Alltså är det ingen ide att pynta inför påsken iår.


Instagrambild från i fjol.  Det var kul att pynta upp inför påsken!  

Jaha, det här blev ett inlägg som handlar om ditt och datt.
Allt från bloggeri, vädret, årstider och påsk.

Ha nu en fin onsdag, bästa läsare. Den snö som föll igår försvinner alla gånger idag.

31 comments:

My kids' Mom said...

Godmorgon Annika,

Jag tycker att du har fantastiskt fina blogginlägg med bilder, information och reflektioner som inte går av för hackor. Det är alltid sååå intressant att läsa det du skriver och speciellt för mig som sitter här i Dalarna och längtar tillbaka till USA (Vi flyttar tillbaka till San Diego i Juni).

Det där med college hysterin i USA oroar mig. Jag tror att det är så ohälsosamt att sätta sådan press på ungdomarna. Som Svensk mamma har jag alltid tagit det hela med en nypa salt, men tycker synd om folk som fastnar i stressen och lever med oron. Någonstans kommer de in, och hittills är det ingen som frågat mig VILKET college jag har min B.S från. I Sverige är det även mycket vanligt nu att man väntar några år md att söka till Universitet och högskola. Man reser, jobbar som au-pair i USA eller tar ett jobb på hemmaplan medans man funderar ut vad man vill göra i livet.

Hoppas det går bra för din dotter att komma in någonstans.

Tack för en fin blogg Annika!

Kram, Anniel i Dalarna

Äventyret framtiden said...

Godmorgon Annika, ja, här är det morgon:)

Klimatförändringar får vi räkna med men som en liten tröst så har det varit liknande vintrar också förr med jämna mellanrum.
Men allt har sitt pris, så länge människan inte förstår och vill förstå att alla grova ingrepp som görs i naturen, så kommer det inte att bli bättre, dessvärre. Naturen slår tillbaka.

Ni har vinter nu i motsats till oss, som brukar ha den. I fjol vandrade vi på isarna mellan holmar och skär här. I år inte. Nu funderar vi på att sätta ut båten

Ha en fin fortsättning på onsdagen!
Kramar!

Nettan said...

Snön kommer och går, tom i Skåne under gårdagskvällen, lönt när det inte varit vinter alls men aprilväder i mars inte helt ovanligt.
Påskpynt i all ära, är inte ett fan av det, har aldrig varit det, möjligen att jag köper påskris utan fjädrar och hänger äggen i men som sagt påsk firas inte så mycket hos oss, vi har inga traditioner tror att de dog tillsammans med min mamma det året hon gick bort när jag var barn.
Känner igen ditt sätt att planera blogginlägg och tankarna kring skrivandet!

Många kramar
Nettan

Musikanta said...

Jag tycker att din blogg är fin och alltid intressant att läsa. Det märks att du lägger ner mycket arbete på den.

Här snöar det också utanför fönstret idag, men den smälter redan när den kommer till marken som väl är. Det har varit kraftig blåst och vi har haft ett långt strömavbrott i natt.

Vattnet drivs av elen så det är det som försvinner fortast när det blir avbrott. Nu är allting OK igen men vädret inbjuder inte till någon promenad. Det får bli datorn och "ateljén" i stället.
Kram från Ingrid

Desiree said...

Du lägger verkligen ner MYCKET jobb på dina blogginlägg. Jag brukar ladda ner mina bilder först och sedan skriver jag texten. Just nu känns det som jag inte har så mycket bilder och inget direkt nytt att skiva om så jag inväntar lite mer inspiration mot slutet av veckan.
Usch så trist att våren kom av sig igen hos er. Det har verkligen varit ett väldigt konstigt år vädermässigt på många håll runt om. Jag hoppas innerligt att vintern visat sitt ansikte för sista gången hos er och att ni får njuta av lite vår på riktigt här framöver snart.
Kommer inte att pynta inför påsken heller. Vi åker faktiskt till sverige över påsken.
Härligt med en trip ner till Myrtle Beach. Gå strandpromenader och få lyssna på havet är alltid rogivande. Jag hoppas ni får fint väder att njuta av då ni är där.
Kram och ha en fin onsdag.

eastcoastmom said...

Det där med att blogga ja... för mig går det på rutin, som fd journalist kan jag alltid få fram en text om något... jag vet att min mamma, svärföräldrar och syskon läser varje dag och att de uppskattar att kunna följa vårt liv fast vi bor långt bort. Det behöver inte vara mycket, bara ett livstecken.

Vi har inga planer för spring break. Känns jätteskönt.

Erica said...

Jag älskar verkligen mixen av dina blogginlägg -en toppenblandning av allvarligare ämnen och mer lättsamma! Och en perfekt balans mellan bilder och text!
Det märks verkligen att du lägger ner mycket tid på dina blogginlägg!
Faktiskt så är din blogg en av de mest välarbetade bloggar jag vet :-D
Och det är underbart att gå in på en sådan blogg till motsats mot bloggarna i det svenska bloggklimatet.
I det här landet tycker jag typ 85-90% av alla bloggare är under 22 år, och ett välarbetat inlägg för många är att de typ gått ut och fotat en outfitbild istället för att ta den via spegeln...

Ja, klimatet/vädret här på jorden håller absolut på att ändras.
Det har varit en sådan udda vinter på alla möjliga håll, och jag tror inte det kommer vara en engångsföreteelse... Med tanke på växthuseffekten kommer vi garanterat att möta fler konstiga vintrar...

Men vad tråkigt om växter inte överlever. Håller tummarna att flera av dem är tåligare än man tror. Och att körsbärsträden klarar sig :-D
Dock låter det underbart vackert det där med att allt kanske kommer blomma samtidigt!
Hoppas att ni i alla fall får lite vår, och att sommarvärmen väntar lite :-)

Vilka mysiga påskbilder!
Jag pyntar inte heller till påsk. Äger typ en liten prydnadskyckling och en prydnadshare. Tror inte riktigt jag ids, då påsken är så kort som endast en helg (och hos er är den väl ännu kortare?)
Dock älskar jag de vårkänslorna man får av påsken!
Och i år kanske vi till och med får ha snöfritt den helgen, om vi har tur :-D

Och det låter underbart att komma iväg en helg för att ta det lugnt!
Njut :-D

Och ha en fin onsdag!
MVH /Erica

Annika said...

Anneli:
Men tusen tusen tack för dina fina ord.
GISSA om de gör mig glad!
Jag försöker ju blanda och ge, att vara mångsidig.
Men just nu blir det ju mkt college.
Ja, visst är det galet…
OCH det visste jag nog innan K sitter där hon sitter också, dvs innan vi var inne i processen.
Det är som det är.
Det är inte så många som tar gap-years här, som du vet. Men jag känner två av karolinas kompisar som ska göra det. Den ena ska till paris som au pair ett år. HON har ju redan sökt college här, och hoppas kunna fördröja starten med ett år. Den andre ska till London, även han sla fördröja starten till college med ett år. Men de söker in NU med alla andra, så måste de göra.
Det är lite knivigare att ta gap-years här än hemma.
Tack, vi ska tro att min dotter kommer in på ett bra ställe.
Kram o tack för fina ord!!!


Karin:
Ja, det är morgon här med :-) När jag skriver detta. När det lades var det däremot mitt i natten för mig :-)
Ja vädret har ändrats. Tror inte vi kan skylla det på normala cykler, milda vs stränga vintrar. Vädret håller på att ändras på riktigt.
OCH ja, det är vi som ligger bakom det. Nej det är många som inte fattat det ännu.
Så oroväckande.
Tänk att ni ska sätta ut båten…
Krmar!!

Annika said...

Nettan;
Jag såg att Skåne fått snö.
Hemma är det ju inget ovanligt med snö i mars och aptil, men denna vinter vet man ju inte vad som är normalt, och inte normalt.
Du är heller ingen påsktjej. Jag har fina påskminnen från förr, men USA har förstört påsken för mig. Här är det bara en enda dag, känns så larvigt att pynta för det. OCh vi är alltid borta, sgs.
KUL att vi är lika i vårt skrivande.
Kramar!!


Ingrid:
TACK!!
Det är lite skönt att det märks att jag lägger ner tid, för det gör jag verkligen.
Vill inte hafsa. SÅ tusen tack!!!
Snä hos er är ju som det ska vara sas. Skönt att den smälter.
Ja, strömavbrott vill vi INTE ha.
Ha en fin dag!!!
Kramar!!

Annika said...

Desiree:
Tack, ja det gör jag. Men det tror jag att du också gör. Sådant märks.
Jag har heller inga roliga bilder att blogga ut. Inte alls.
Det finns inget att plåta.
Vädret ja…say no more.
Så konstigt.
JO, jag tror verkligen att vintern visat sitt fula tryne för sista ggn nu. HHaha, uner vintern går det bra, men inte då det är vår.
Myrtle Beach blir nog lite skönt.
KUL att ni ska HEM!!!


AM:
Det går på rutin för mig också, men det ska ju tänkas ut. Planeras.
Rutin är bra, det gör det så mkt lättare.
Ja, familjen är ju bloggen toppen för. Det är bara en bonus att så många andra läser också :-)
Ibland är det bara SÅÅÅÅ skönt att inte ha ngra planer!!

Annika said...

Erica:
Tusen tack,vännen!
Det är så bra att du tycker det!
Precis, jag tycker nog att det ska vara en blandning av lätt och mer allvar. Det blir roligare då, och roligare att skriva också.
Ja, jag vet att det finns unga tjejer som bara bloggar ut ditten och datten och tar bilder direkt från mobilen etc.
Inte min grej. Men det är väl olika sorters bloggar, helt enkelt.
nej, detta väder är ingen tillfällighet, jag tror att vädret överallt föralltid fått sig en knäck. Det kommer vridas nu, på ett otrevligare sätt.
ja, det blir nog mkt som inte blommar iår. ja, inte de stora träden etc, men de mer ovanliga blommorna. De är inte gjorda för den här sortens vintrar.
Vi får se.
Jag vill ha vår, inte sommar direkt. Men så kommer det att bli.
Jag känner till det här stället…
Exakt, USA har förstört påsken för mig. Hemma ha ni fyra dagar, vi har en! En enda!
Nej, jag ids inte.
Men påskpynt är lite mysigt.
Vi är borta en vecka. Men det ska nog bli kul. Jag är inte så förtjust i just den beachen, men det får gå :-)
Slipper ju pröjsa ;-)
Ha en fin dag!!

Anonymous said...

Vi fick oxå en liten släng av snön imorse men nu är den borta igen.Inatt var det ordentlig storm o det gillar jag inte!!
Vårt vindskydd blåste sönder, stolarna blåste iväg o mitt fina hjärta på ytterdörren flög iväg (Undrar vart det tog vägen, lätt som det är!)
Mitt påskpyntande är väldigt väldigt litet.
Vi åker ju oftast ner till mina föräldrar över ledigheten o då verkar det ju onödigt att pynta fram o så pynta bort det första man gör när man kommer hem.
De år jag får främmande kör jag oxå all in :-)
I år åker hela familjen till Paris så då får pyntet vara....
Kramar från Anette!

Annika said...

Anette:
Ni också. ja, normalt hos er.
Jag svor när jag skrapade bilen imorse. FULL av snö och isbark.
BLÄ!!
Tror dock att detta är det sista vi får.
Ja, det är kul om man får besök att pynta upp, men åker man bort är det ju ingen vits alls.
PARIS!! LYLLOSAR!!
Kramar!!

Martina said...

Blogga... det kan nog göras pa tusen och ett sätt. Minst. Alla har vi olika syften, stilar, olika mycket eller lite tid. Ibland är vi mer eller mindre inspirerade och motiverade, mer eller mindre seriösa och allvarliga, ibland är man glad, arg, ledsen... ibland har man tusen bilder att visa, ibland ingen alls, ibland kommer ett inlägg som ett rinnande vatten fran ingenstans, ibland kan man sitta och fundera i evigheter för att fa fram nagra rader.

Och det där med att vissa skriver pa engelska eller som du ibland pa svenska och ibland pa engelska, det är nagot som jag inte ens ser eller tänker pa faktiskt!

Mycket kan skrivas och diskuteras om bloggar och bloggande! Men kul är det och intressant dessutom. Speciellt när man pa sa sätt hittar nya vänner. Lite av nutidens brevväxlande och brevvänner!

Kramar

L said...

Annika,
jag är så glad att jag hittat din blogg, den är välarbetat och mycket trevlig att läsa. Jag kommer allt hänga kvar här länge.

Själv går jag på inspiration som kommer över mig. Jag har aldrig varit skribent (frånsett inom jobb/forskning), aldrig skrivit dagbok eller något sådant. Startade min blogg för att ge vänner och familj möjlighet att följa med vad vi hittar på under vår tid här i Boston. Vissa dagar blir det bättre, andra betydligt sämre och oinspirerat.
Men, det är ju litegrann som livet är, inte sant?

Jag tror som du på att våren blir kort och snabbt övergående i sommar. Synd då våren är så underbar och vacker när den långsamt smyger sig på en.
Menmen, inte mycket att göra åt.

Annika said...

Martina:
TRUE DAT!
Huvudet på spiken faktiskt! DEN nya tidens brevvänner!
HUR sant är INTE det!!
en fin bloggrunda jag tar varje morgon.
Uppskattar er alla!!

Men tid tar det!!
TID tar det! Att tänka ut inlägg, att skriva dem, att fota, att redigera.
Att svara på kommentarer (JA; det tycker jag att man SKA), att kommentera!

SANT, ibland får man tänka efter ett bra tag innan man vet vad man ska pränta ner. Ibland har man nästan hela veckan uttänkt.
Ja, vilket bloglandia vi är i, Martina!!

Stora kramar!!


Lisa:
OCH jag är glad att jag HITTAT din! Numera LÄNKAD så att du är en del av min rutin!!
OCH tack för snälla ord. Jag blir så glad!!

Jag har alltid skrivit, hela mitt liv. Dagböcker, skrifter, ibland lite frilans.
Så det hör med bloggen är bara så roligt. men det tar tid, det gör dock inget. Tiden HAR jag ju!
Än så länge…

Lite som livet självt ja!!

Ha det så fint i Boston idag. HÄR är det ISANDE kallt. Jag vet att det är detsamma hos er!

Esther said...

Det är få som skriver så bra som du.
topp kvalite blogg.

Annika said...

Esther:
Tack snälla!!!

Anonymous said...

Förstar att du lägger ner mkt tid & möda pa din blogg and it really pays off!!! Inte manga som skriver sa interessant & trevligt som du Annika! You are my absolute favorite ;-)
Visst haller vädret pa att ändras. Vi hade värmebölja förra veckan, forsytian star i full blom...idag är det kyligt & gratt. Konstig var. Tror ocksa att sommaren kommer snart...förra aret var det saaaaaa varmt redan i april!
Varför tycker du inte om Myrtle Beach? Är det för turistigt? Har aldrig varit där...men det later nice med lite beachlife.
Har det kommit nagra brev med posten?
Kramar, Lisa

Annika said...

Lisa:
Tusen tack för dina genomsnälla ord.
De gör mig så glad. OCH det sporrar till nya genomtänkta (nåja) inlägg.
TACK!!!
Vi har ALLT annat än värmebölja. Det är helt enkelt ISKALLT.
Ingen forsythia, ingenting…
Här kommer det att gå från 0-180. Gillar INTE det.
Myrtle Beach är inte min strand, för turistigt, för många hotell, för mkt krimskrams. Men förhoppningsvis blir det varmt och skönt.
Kramar!

Channal said...

Hej min favoritbloggare!
Här har vi ett riktigt aprilväder. Snö sol regn storm! Hoppas våren snart kommer på riktigt. Snart är det väl dags att ta fram påskpyntet.

KRAMAR Anna

Annika said...

Jag förstår att du lägger ner mycket tid på din blogg! Därför är den så läsvärd också! Personlig, trevliga bilder, varierande ämnen - och att läsa och svara på alla kommentarer måste ju också ta sin lilla tid för dej. Du gör ett bra jobb med din blogg! Det känns som om man känner dej :-).
Jag önskar att jag kunde skriva ett inlägg varje dag, men för mej finns inte riktigt den tiden... Nu längtar jag efter en roligare omgivning (nu är det skitiga snöhögar lite här och där, inte så vackert) så det blir kul att gå ut med kameran igen. Tills dess får det bli instagram :-).

Påsken är den ledighet jag tycker minst om på året. Jag säger inte nej till ett par extra lediga dar, men ändå... Nej, påsken är inte så kul. Hoppas i alla fall att det blir soligt och varmt väder.

Snön är envis hos er i år... Mycket konstigt. Här är ju snö inte alls ovanligt i april, men jag hoppas, hoppas att vi slipper snö framöver. Jag vill ha vår på riktigt nu!

Kram!

Annika said...

Channal:
DITTO!
Tack!
ja ni har nog äntligen fått riktigt normalt väder. Här är det iskallt. Sol, men KALLT.
Ta fram pyntet du :-)
Jag avstår iår.
Stora kramar!!!


Annika:
TACK, vad glad jag blir!!
Yes, babe!! Bloggen tar mkt tid. Ja, att svara på kommentarer tar tid, men det gör jag så gärna!!
Du skriver så SNÄLLT och du gör mig så glad.
Jag är rätt glad att jag inte skriver på helgena längre. Det gör nog att jag skriver än bätre blogg under veckan, tror jag.
Nej, skulle jag jobba heltid, som du, skulle jag inte blogga på det sättet jag gör idag.
samma här, det finns inget att fota här. INGET!!
Jag längtar tills det blir vår, på riktigt.
Fram till dess ligger Canon där den ligger. Instagram har jag tom svårt med just nu, haha!!! Att få till.
Påsken är noll kul hör i USA. En enda fattig dag. MUCH ado about NOTHING.
Så jag kan så lätt avstå.
Som sagt, jag tror att ngt är totalfel i vädret. OCH jag tor också att detta är ngt vi måste vänja oss vid.
Hemskt.
Kramar!!

Anne-Marie said...

Du och jag har ju "pratat" om det här att skriva blogginlägg och att det tar tid. Man lägger inte bara upp ett par bilder och skriver några rader. Det skall finnas ett budskap och något som (förhoppningsvis) kan intressera även andra. Och som du säger, det skall korrekturläsas och se bra ut.
Nej, har men ett heltidsjobb hinner man inte med riktigt lika mycket. Men jag försöker i alla fall skriva flera inlägg per vecka även när jag jobbar.
Och sedan vill man ju hinna läsa sina favoritbloggar dessutom.
Och jag är så glad att Anne (i Oregon) hade en länk till din blogg så att jag hittade till dig. :) Det var för litet drygt 7 år sedan. Men du, vad tiden går fort!
Nu har vi fått mer normalt marsväder med litet regn, moln och blåst. Känns rätt skönt faktiskt.
Påsken kommer att gå obemärkt förbi hos oss. Låter fint att åka bort ett tag som ni kommer att göra.
Stor kram!!

Annika said...

AM.
DET har vi absolut avverkat, du och jag. Jag tror det är svårt för många att förstå hur mkt tid vi som bloggar lite mer seriöst lägger ner på vära bloggar, och andras bloggar.
Ja, det ska korrekturläsas. Fel finns alltid att hitta. Det är dörför jag brukar läsa om det flera timmar senare, då hittar jag alltid fel som jag inte sett tidigare.
Ja, du är så bra, AM, du skriver så informativt i alla dina inlägg fastän du jobbar heltid. HEDER åt dig!
Ja, det är så lustigt hur man hittar varandra i bloglandia. En länk leder till vänskap. Det är inte klokt så fint detta medium ÄR!!
Påsken kvittar mig totalt. USA har förstört den för mig. Skönt att åka bort.
Varma kramar!!

Anonymous said...

Påsk var min favorithelg, när jag bodde i Sverige. När man var liten och var påskkäring och delade ut papperslappar som man ritat ägg och kycklingar på. Och så fanns det påsksmällar. Som vuxen var det 4 dagars ledighet, och vanligtvis vår i luften. Dessutom var det ibland min födelsedag vid påsktiden.

Hade alltid Easter egg hunt för ungarna. Bodde i Palo Alto, så man kunde gömma äggen utomhus. Maken fick alltid ett chokladägg, som han absolut inte delade med sej. :) Ungarna fick godis, förstås. På den tiden gick dom i söndagsskola, och då skulle det vara nya finklänningar och lackskor. Det var faktiskt kul att ha påsktraditioner. Men nu blir det ingenting extra. Känns inte att det är helg en gång.

Till slut: I LOVE YOUR BLOG!!!

Ruth i Virginia

Annika said...

Ruth:
Ja, jag hade inget emot påsken hemma. Den var mysig, och LÅÅÅÅNG!!!
Ja, det var kul då man gick påskkärring.
jag tycker USA förstört påsken för mig. Den är så ynkligt kort. Jag tappar lusten.
Hade jag varit hemma hade jag pyntat och satsat mer. men nu ids jag itne.
OCH tack snälla Ruth!! SÅ glad över att du gillar min blogg!!!

alegni said...

För mig personligen känns det som att du satsar fullt ut på de flesta av dina inlägg. Och det uppskattas!!
Sicket väder...
KRAM

Annika said...

Ingela:
Det gör jag! Det är bra att det märks eftersom jag lägger ner mkt tid på dem!
Ja, nu är ju snön på väg att försvinna, men trist är det…
Kramar!

Jane said...

Din blogg ÄR välskriven och du är så duktig med att lägga upp bilder. Påsken är bra mysig i Sverige. i USA sög den och den är väl liten halvdan i Tyskland. Ska pynta för första gången i år.
Kram!

Charlie sa ... said...

Japp, att blogga tar tid och jag hinner tyvärr inte mer än två inlägg i veckan. Men det känns bra, försöker hålla den rutinen.

Dina inlägg är härliga, välskrivna, inspirerande, gör mig glad och får mig att längta efter dig.

KRAM!!!