Thursday, February 13, 2014

Vintriga torsdagspunkter

Hej och godmorgon!!

Jaha, vem vet hur vädret ser ut just nu?
Jag förutsätter att det snöar. Kan uppdatera er alla om det så fort jag slagit upp min blå!

Det är torsdag och vi tar det därför i PUNKT!


UPPDATERING!!!
Det är så mycket snö som fallit att jag inte sett dess like sedan Snowmageddon 2010! OCH det bara fortsätter att snöa!! Det är en vit värld! Totalt vit. Inte en människa är ute. Jag har tagit några bilder som jag lagt upp på Instagram och Facebook!! Tung snö. Snart dags att skotta några varv.
Inte kul.  Sen ska jag försöka plåta denna snö med Canon.  OM jag kommer ut!!  HAHA!
Fortfarande ingen aning om vi åker imorgon, eller inte. Men låt oss säga att det ser dåligt ut…
Visserligen ska det bli mildväder nu, men...


* Avvaktar
Vi har inte bestämt hos hur vi ska göra med vår resa till Connecticut ännu. Det lär ska sluta snöa någon gång under eftermiddagen/kvällen idag, om vi ska tro meteorologerna.
Vi får hoppas att det inte råder köldgrader. Om det är mildväder borde det inte vara några större problem på de stora vägarna.
Men, som sagt, vi avvaktar ännu så länge.
Jag skriver detta på onsdagen, och det finns inte en flinga på mils avstånd än så länge.
Igår, klockan 20:00, var det sagt att det skulle börja snöa, enligt vädergubbar och gummor.


Yup, på TV igår...* State of Emergency

Undantagstillstånd i Virginia, DC och Maryland nu. Sådana inträffar ofta under dramatiskt väder. Redan igår utlystes alltså detta undantagstillstånd som nu råder.Bilderna är tagna med min iPhone, igår och i förrgår.  Isen ligger tjock på sjöarna.  Jodå, jag gillar detta.  Vinter när det är vinter!* OS
Jag är dålig på att spana in OS, märker jag. De amerikanska kanalerna visar OS på flera kanaler under dagtid, men jag missar det! HELA tiden. Det är då de visar tävlingar i dess helhet.
Varje kväll är det sammandrag mellan 20-23, men det går inte att titta på det. Det är SÅ upphackat, och SÅ koncentrerat på Team USA att det till slut blir löjligt. Igår skulle jag se paråkningen, tänkte jag. Men den idrottsgrenen låg utspridd över hela kvällen. De visade kanske tre par, och sen gick de över till någon annan sport. En halvtimme senare visade de tre par till. ORKA!!
Jag blir mest förbannad, och sur.
OCH sen all denna reklam. Nä, jag vissnar!! MÅSTE börja kolla under dagtid då de verkligen VISAR tävlingarna.
OCH jo, det är klart att jag kan förstå att de koncentrerar sig på sina egna idrottsmän, de har ju en så stor---OCH DUKTIG--trupp. Men det blir så dammigt när det bara är Team USA och att allt handlar om det.
Kort sagt, prövande att titta på.
Men, under dagen är det, som sagt, en helt annan sak. TUR det.
Dessutom stör det mig att de valt Sochi som vinter-OS ort. Det är ju mer sommar där än vinter, för tusan. Skidåkarna har ju stora problem med snön och dess kvalitet. Sämsta vinter-OS på länge, I am afraid...
Men jo, jag såg det ryska vinnande paret igår. HERREGUD så bra det VAR!!! Jag bara dog lite i soffan. Tyskarna, som kom tvåa, var FANTASTISKA de också.


* OS-hockey!
Såg matchen mellan Sverige och Tjeckien igår. YAY, det gick ju strålande för de våra! Det funkade jättebra att se matchen på kabelkanalen USA, som är en av de kanaler som visar OS under dagtid. Matchen visades totalt i sin helhet. Låt mig därför säga att MÅNGA evenemang går att se precis som de ska på tv här, men under dagtid, då se sänds. Sammandraget på kvällen fortsätter att vara rent USELT!!


* Sotarmurre!
Sotaren var här igår och tog sig en lång, och god, titt på våra bägge eldstäder och dess skorstenar. Han hittade ett litet hål i skyddsnätet på skorstenen. Nytt nät lades på, och nu får vi hoppas att vi ska slippa fler besök av kreatur av allehanda slag.
Den trevlige sotaren gav oss också klartecken att elda. Så okej då, ikväll en brasa och lite rödvin framför den öppna spisen, works for me!!


* Vinterfoton
Ja, jag räknar med att fota denna storm. Såklart.
Tycker om att dokumentera stora snöoväder, och ni lär ju få se resultatet. Tyvärr har jag ju endast mitt 50 mm objektiv nu. Men det får gå det med. Att använda objektivet som är på 55-250 funkar inte speciellt bra för den här sortens foton.
OH well…


* Puffar
Jag puffar lite för min finalplats om “Bästa USA-Blogg” igen.
Jag är glad att det är jag , och två andra goda blogg-veteraner, som bland andra ligger i final. Saltis är en finalist, och det är Anne-Marie i Kalifornien också.
Jag läser dessa tjejers bloggar varje dag, och älskar dem bägge!. Vi skriver helt skilda USA-bloggar, vi tre. A-M skriver från en liten, liten stad bland bergen i norra Kalifornien. Hon bor i en del av USA som är väldigt olik den del jag bor i.
Saltis skriver från New York City, hon bjuder på många bilder och ger ofta tips som är matnyttiga om man ska resa till den stora staden. Saltis har dessutom många tips på vad man kan göra med småbarn i NYC. OCH så jag, med min saliga blandning av bilder och texter från DC-området. De andra sju USA-bloggarna känner jag inte till. Jo, jag ska spana in dem! YOU bet!

Här nedan är länken. Ni klickar på mitt namn (om det är mig ni ger rösten) och sen får ni ett mail. Öppna mailet och bekräfta röstningen via en länk. Det är allt.


Travel Blog Awards 2013!
Upptäck hur billigt du kan flyga till New York.

* Kallt.
Jag fryser hela tiden. Hela tiden är jag kall. Det har jag varit hela denna vinter. DET är som om jag aldrig tinar upp.
Jag köpte en värmefilt till Peter i julklapp. ACK och OOO vad vi gillar den. Den är så effektiv, och så skön!!
Det är egentligen inte kallt i huset. Men jag fryser iallafall, nästan jämt.


OH well, signing out. Tror att det--ganska bestämt--inte blir någon svennefrulle idag. Näppeligen, det blir det ICKE!!

Ha en finfin torsdag, och ni som finns här på den amerikanska östkusten får hålla i hatten idag!!! OCH låta snöskyfflarna jobba!!

22 comments:

Anne-Marie said...

Du måtte lägga ut dina inlägg tidigare nuförtiden eftersom jag ofta verkar vara först här. Inte mig emot. :)
Bilderna du visade igår ser ju nästan ut som Mt Shasta. Kan tänka mig att allt blir lamslaget utan dubbdäck och 4-wheel drive. Här regnar det och jag har nog aldrig uppskattat regnet så som jag gör nu i år.
Hoppas verkligen att ni kan komma iväg till CT under säkra förhållanden.
Har faktiskt inte tittat på OS eftersom jag inte kan se under dagtid och jag orkar inte bara se Team US. Blir litet väl tjatigt.
Och vi "veteraner" har nog inte så stor chans gentemot de unga tjejerna som troligen raggar upp alla sina 600 FB-vänner. ;) Men vi får känna oss hedrade. Kul är det i alla fall tycker jag också!
Kramar!!

Cari said...

Hörde på radion i morse att det var/är isstorm på flera ställen i östra USA. Usch. Dödsfall och elavbrott.
Jag har missat OS helt, är inte så intresseras men konståkning gillar jag ju. Så tack för tipset måste försöka se det i efterhand.
Och lycka till med ev resa till universitetet.

Desiree said...

Jag känner mig också dålig på att kolla in OS. Nu har ju redan en hel vecka av OS gått och jag har inte sett mycket förutom invigningen. Igår hann jag kolla in lite av en sammanfattning på BBC. Men som du säger så är det inte jättekul för nästan allt fokus ligger då på UK och hur det har gått för dem av naturliga skäl. Dagtid tycker jag är supersvårt att få till att kolla på tv. Det funkar inte för mig.

Håller tummarna för att ni lyckas komma iväg. Förstår att du fryser en hel del. De amerikanska husen är inte byggda för sådana vintrar som ni haft i år. Här är det riktigt regn och ruskväder idag. Igår var däremot en jättefin vårdag.
Kram!

Anonymous said...

Jag har naturligtvis lagt in min röst. Så roligt!
kram
Marie

Annika said...

AM:
SANT!!
Jag lägger ut dem 00:30 min tid. BRA va!! :-)
Ja, jösses. det blir lamslaget här. NU så mkt snö att det faktiskt liknar bilderna nedan.
OCH det bara fortsätter att snöa.
4-wheel drive är get många som har här, vi också, men det hjälper ju föga om det inte är ordentliga däck.
Vi får se hur vi gör imorgon. GAAAHHH!!!
Kvällssändningen under OS går inte att se. Lika bra att låta bli. Blir så avtänd.
Ja, vi gamla rävar har nog ingen chans i den där tävlingen. HAHA. Den tar de unga tjejerna hem.
Kramar!!!


Cari:
ja, främst söder om oss är det isstormar. Här är det MASSOR MASSOR med snö, och det snöar ganska mkt än.
En jättestor snöstorm, helt enkelt.
Konståkningen så fin. Igår ännu finare, två ryska par tog guld och silver. OTROLIGA. OCH sen tyska paret trea. En ljuvlighet att se!!!

Annika said...

Desiree:
Precis, ska man se det ska det ses under dagen! Det går inte att se i efterhand.
Samma sak i UK alltså att det koncentrerar sig på de sina. OCH ja, vilket land gör INTE det? Det kan jag ju förstå.
HOPPAS vi kommer iväg. Det ska bli mildgrader, ochdet talar för oss. Men…
Just nu är det snö, snö, snö, snö!!! OCH det bara kommer mer..
Kram!!


Marie:
TACK min vän!!
Kram!!

Anonymous said...

Uppe tidigt. Härliga grannen kom ut med sin snöslunga och blåste rent trottoarerna i hela vår lilla cul-de-sac PLUS min uppfartsväg. Mina grannar ser efter mej. Tidningen låg alldeles under dörren, snötäckt men torr. Har världens bästa tidningsbud.
Det är vackert ute, men jag tror det redan börjar töa, så det blir nog möjligt för er att köra norrut. Det beror ju också på hur vädret är i Connecticut!

I går kväll såg jag på damernas slalom. Två hade EXACT samma tid; båda fick guldmedalj! Det var underbart att se, hur glada dom båda var. Tydligt att dom gillade varandra OCH guldet. Bild i WashPost, där man ser dom
hålla varandra i hand.
Idag blir det hockey. Gillar det bättre än konståkning :)

Ruth i Virginia

Annika said...

Ruth:
Vad skönt att ha en granne med snöslunga som kan hjälpa er!
SÅ tung snö denna att skotta. Peter är ute och drar ett varv nu.
Ja, så vackert det är.
Måste ut och fota. Exakt, det är ju vädret norrut som spelar in också.
Läskigt det där.
Såg bara konståkningen igår. OCH där dominerade ryssarna och var helt otroliga!!!
Men på dagen såg jag hockeyn, men jag ser den bara om det är Sve som spelar, eller fin kanske, eller USA. Annars tittar jag inte.
Ja, vi får se vad vi gör med denna resa…
Känns lite jobbigt att bara ta beslutet.
Stay warm. VI har nog inte fått ngn tidning idag.

Anonymous said...

Jösses vad mycket snö...kollade just Insta...här har vi rena rama varen. CRAZY!!!
Kramar, Lisa

Martina said...

Sag pa din insta att ni fatt en del snö nu... Herregud, vad mycket! Kom allt det där i natt?
Okej att det har kommit mycket snö, men undantagstillstand?! Really?!! Det later ju superallvarligt.
Hur gar det med er trip till CT?
Ok, as we speak poppade ditt svar pa insta upp.
Hoppas du far en fin torsdag trots allt och att vi snart far se vackra snöbilder!
Kramar

Annika said...

Lisa:
Jodu, nog är det snö alltid.
Lisa, vem är du på Insta? DO tell!!!
Kram!!

Martina:
JA! Nu jädrar ska vi konkurrerar med 2010…haha!!
Undtantagstillstånd kör de ofta med när vädret blir dramatiskt. Odta vid snöstormar av denna kaliber.
Vet inte hur vi gör. Mildgrader ska det ju bli…
GAAAHHH!!!
Nu är det snöblandat regn och underkylt regn. Inget som lockar mig på enfet fotoprommis. MEN, jag ska försöka senare…
Kramar!!!

Musikanta said...

Nu har jag röstat på dig!
Kram från Ingrid som håller tummarna.

Annika said...

Ingrid:
Tack din gulliga!!!!
Kram!!

Nettan said...

HU vilken snöstorm ni har där på andra sidan Atlanten, här har det varit knasväder, först stora snöflingor och sedan strålande sol från klarblå himmel. Dock tillbringades dagen på jobb och det är verkligen influensasäsong just nu!

Hoppas nu att det blir lugna dagar vädermässigt för er.

Kramar

Nettan

Annika said...

Nettan:
Ja, nog blev det en storm alltid.
DET kan man säga.
Ni har tidernas skummaste vinter hemmavid.
Ja, denna flunsa ja…kan tro att det är bråda tider för er nu.
ja, vi ska hoppas vi kommer iväg imorrn.
Kramar

Anonymous said...

Vädergubbar och -tanter ÄLSKAR sånt här väder. Det är just ingenting annat på TV. Dom står i snödrivor, för att visa hur djup snön är och lindar halsdukar omkring nacken men är vanligtvis utan mössa. - Tycker verkligen synd om alla som inte kan flyga.

Tittar in på BBC då och då och ser foton från de förskräckliga översvämningarna i vissa delar av England; ser hemskt ut.

Ruth i Virginia

Annika said...

Rut:
Jar orkar inte se det där…
jag vet precis vad du menar. SENSATION!!! Tröttsamt.

Själv stöter och blöter vi vår eventuella resa och vet varken UT eller IN.

Ja, alla flygplatser stängda…

Channal said...

Vilket snöoväder ni har fått! Brrrr... men du gillar ju det! Hoppas det blir lugnt på vägarna så ni kommer iväg.

Här har all snö nästan försvunnit! Så skönt!

OS går varmt här! Kul med skidor o hockey! Sen är jag svag för konståkning.

KRAM Anna

eastcoastmom said...

Ja vilket väder! Vilken snöstorm, vi har fått runt 1ft snö. Och det blåser!

Annika said...

Eastcoast.
ja, vi har också en feet, skulle jag tro. SNUSKIGT mkt snö.
Detta är som Snowmageddon. OCH jag är så totalt osäker på vår resa till CT…

Anonymous said...

Snöplogen kom och gjorde en stor vägg mot uppfartsvägen, som den alltid gör. Tur nog har jag en tonåring, som kommer och skottar en öppning så jag får bilen ur garaget.
Det låter inte särskilt rosigt med vädret norrut. - Fy va´kymigt för er. Tycker så synd om er, i synnerhet Karolina. Det är ju så viktigt för henne and hennes framtid att hon får sina auditions avklarade. Sänder mina allra bästa vibes att allting ordnar sej.

Ruth i Virginia

Ruth i Virginia

Saltistjejen said...

Helt otroligt så mycket snö ni fått Annika!!! Här kom det mesta som snöblandat regn. Ikväll var det det riktigt trist väder och gatorna var fulla av snöslask blandat med is.... Djupa och stora issörjepölar i varje gathörn. Jag gick med gummistövlarna på. BLÄ!!
Hoppas ni kan komma iväg till CT imorgon och att allt går bra med körning och så.
Kram!!