Friday, December 27, 2013

Galleri Fredag med Halvårskoll i Fokus

Godmorgon och trevlig fredag!

Vi har så kommit till årets allra sista fredagstema.
OCH, vi har också kommit till vårt sista veckotema.
Från och med nu ska Galleri Fredag gå i träda. Galleriet behöver näring, och VILA!!!


I januari kommer vi att börja med månadstema. Månadstemat kan säkerligen bli veckotema igen om några månader. Men först måste det få sin "mojo" tillbaka.
VEM vill ta över värdskapet i januari?
VEM vill bestämma vårt enda tema under nästa månad?Jag tycker att temat måste äga rum en bestämd dag/helg. OM vi inte kör under samma dag/helg tror jag intresset helt faller bort.
Mitt förslag är att månadstemat för januari sker fredagen den 17 januari.
Som sagt, om DU vill vara värdinna i januari så hojta till nu direkt i kommentarsfältet nedan.

Men, NU är det NU och vi avslutar året med halvårskollen!!
Halvårskollen är  ett favorittema sedan flera år tillbaka.

Här är veckans Widget, ni vet vad som gäller!
Skriv in DIG och DU syns!!


Juli!Sommaren 2013 blev annorlunda för oss.  Vi for inte till Sverige och Finland som vi brukar.  Karolina kom istället in på New York University's sommarskola för drama.  Den chansen försatte vi inte, och Karolina fick en underbart lärorik sommar i NYC.  
Nu drömmer Karolina om få studera på NYU i fyra år (med start hösten 2014) och ta sin B.F.A (bachelor of fine arts) i drama från just denna skola.Peter och jag tog tillfället i akt att semestra i NYC en vecka medan Karolina gick på NYU.  Vi fick en underbar vecka med massor av restaurang och barbesök.  Vi träffade även Saltis och Charmiga Charlie (Lotta) medan vi var där.  SÅ kul!!!


Vi hamnade i NYC under årets hetaste och fuktigaste sommarvecka.  Hettan var BRUTAL och den kostade på!  TUR att Peter och jag är vana vid Washingtons enorma hetta.  Hettan i NYC var grym, och den var påfrestande till max.
Jag fick skrinlägga mina power walks och spara mig till Peters och mina utflykter.  Hur varmt?  Runt 40 grader med en luftfuktighet som sög mycket ur oss.  Jag är, som sagt, glad att jag är VAN från Washington.  Vi hörde talas om nordbor som var i NYC samma vecka och inte orkade gå ut under dagtid.
Som sagt, sommarvärmen på den amerikanska östkusten måste UPPLEVAS för att förstås….

Augusti!
I mitten av augusti avslutades sommarkursen på NYU.  Karolina var lycklig som en lärka, och mer taggad än någonsin, när kursen var slut.
Att få utbilda sig till skådespelerska var nu en självklarhet för Karolina.  Ingen utväg.  Allt utstakat.  På bilden Karolinas favoritdramalärare, och Teaching Assistants, samt dramaelever från sommarskolan.


Vi lämnade NYC och for till upstate New York.  Jag föll pladask för det överjordiskt vackra landskapet.  Anledningen till att vi for norrut var för att kolla in olika universitet.  Som sagt, jag upptäckte ett landskap så perfekt att jag döpte det till "Norden på steroider".  På bilden ovan syns innanhavet Lake Ontario.Här har vi kommit till staden Itahca i NY State.  I Ithaca ligger Ivy League skolan Cornell.  Det är vid Libe Slope vid Cornell som Karolina sitter på bilden ovan.  Karolina i sin tur kommer att söka till Ithaca College, som har en mycket fin teaterskola.  Hela Ithaca Stad var som en dröm!!  SÅ vackert!!!Efter Ithaca och Syracuse (en annan favoritskola) for vi mot Boston i delstaten Massachusetts. Japp, jag blev återigen kär!!  Jag upptäckte en favoritstad!  Jag kom till staden jag vill flytta till om x-antal år.  Staden som har ALLT enligt min bok!!  Yours Truly blev galet förälskad!!!


Då vi var klara med Boston for vi ut till Cape Cod.  Cape Cod tog andan ur mig med sin skönhet.  Jag bara vill TILLBAKA!!  TILLBAKA!!!!  TILLBAKA!!!!
I augusti fick jag också besök hemifrån av en av mina bästa vänner, Monika och hennes man Patrik.
September!
I slutet av augusti styrde jag kosan mot Finland och Sverige.
I Närpes fick jag vara med om Villavslutningen (stugsistan) på skären för första gången  i mitt liv.  DET var underbart stämningsfullt och vackert.  Det var en upplevelse att vara i Närpes under förhösten, och jag njöt till 110% av allt.  På bilden min brorson Edvin som kom över från Umeå för att vara med på Villaavslutningen!
Jag fick också vara med och fira min älskade mormor då hon fyllde 95 år.  Jag är så INNERLIGT glad att jag for till Norden!!!


Vår strand i september!!


Underbara eftermiddagsfikor med grisar (munkar), smörgåsar och lokaltidningen på verandan!


Lingon fanns det gott om.  Jag njöt av precis ALLT!!!


Efter Närpes tillbringade jag ett par veckor i Stockholm.  Fantastiskt fint att var hemma i stan då DET INTE var högsommar.  


Kväll på Hornsbergs Strand på Kungsholmen där min syster och svåger bor.  Underbart!!!Oktober!Jag kom tillbaka till USA igen i slutet av september.  Då var det dags att börja förbereda inför en av mina favorithögtider, Halloween.  Jag dammade av min gamla Queen of Halloween-roll och gick ALL IN!!!

Karolina och hennes vänner samlades hos oss på Halloween för sin Halloweenrunda.  Nästa år går de ALLA i college.  OCH jag undrar lite om jag ska satsa lika stort på Halloween nästa år som jag brukar?  Förmodligen kommer jag inte att kunna låta bli.  Karolina är "No Face" från filmen Spirited Away.November!
November är en underbar höstmånad hos oss.  Vi tre for ner för att kolla in universitet Elon i North Carolina.  Det gjorde stort intryck på oss alla och är nu en av de skolor Karolina söker in på!


Jag tog otaliga power walks i Reston.  Varje morgon en gåva!!  Ni som följer mig via Instagram har sett  många, många foton från "mina" sjöar i  södra Reston.


Brinnande färger under första halvan av månaden.  Under andra halvan har träden hunnit bli kala, och det ser vintrigt ut i naturen.

Föreställning av Leading Ladies på skolan!! Karolina spelade den gamla Florence med den äran!!
December!Så blev det december, och det snöade mycket i mitten av månaden!  Jag julpyntade i slutet av november/början av december.  Det är min grej, jag vill ha JULpyntat innen jul.  Njuta av allt innan julen träder in.  OCh som ni alla vet så satsar jag STORT på julen både ute och inne!!I december är det som vanligt många julfester och träffar.  Trevligt tycker jag.  Detta är min julbänk!!


Snö föll och jag gladde mig som ett barn!!  Tyvärr är vädret en en enda berg-å-dal-bana här om vintern.  En helg kan vi ha -7 grader och snöstorm.  Helgen därpå kan det vara 20 grader varmt.
Galet och schizat, som ni vet!!Nu finns ingen snö på backen längre.  Lustigt nog fick vi en kyligare jul här än på många platser hemma i Sverige.  DOCK utan snö.


Nu befinner vi oss mitt i mellandagarna. Jag älskar dessa dagar!
Idag ska jag BARA ta det lugnt. Ja, jag ska visserligen trilla köttbullar och sådant (vi ska äta svenskt julbord ikväll igen), men förutom ATT fixa inför det ska jag inte GÖRA ETT DUGG!!! OCH det ska bli underbart SKÖNT!!!!


Ha en fin helg!!!

26 comments:

Lisa said...

Tack för halvarskollen. Jätte spännande att läsa. Vad mkt som hände hos er...
Här har vi haft regn, regn, regn. Har inte hunnit ikapp än med allt, men snart ;-) da ska jag bara ta det lugnt & njuta ;-)
Ha en underbar helg! Inte manga dagar kvar innan det nya aret!
Kramar, Lisa

Vform said...

Hej Annika och God fortsättning!!
Trevlig läsning och fina bilder ... tänk vad mycket som händer under ett halvår! OCH fort går det ...

Borde komma lite snö nu annars har kråkorna och skatorna sina bon byggda snart! Tycker de har fullt upp :)Lite snöslask kommer idag, men ack SÅ MÖRKT!! + 3 grader!
Julen har gått och nu får vi vänta in ett nytt år ... och ingen av oss vet vad det för med sig!
Hoppas det blir bra!
Snart helg igen ... ha det så bra!
KRAM! ♥

Annika said...

Fina bilder från ditt halvår! Känns som att ni haft ett händelserikt halvår, gjort mycket, rest mycket. Även om ni inte tillbringade sommaren i Sverige/Finland så verkar du vara nöjd med dina veckor där i början av hösten istället. Ibland måste man ändra på sånt som man "alltid" gjort och det kan bli bra ändå.
Önskar dej en god fortsättning!

Erica said...

Jättefina bilder från ditt halvår :D
Ja, ni har verkligen haft ett händelserikt år med t.ex. de collegeturnéer ni varit på! Tycker det verkar vara så roligt att åka runt och titta på skolor, men jag kan förstå att det även kan kännas stressande ;)
Det var så roligt att Karolina fick chansen att tillbringa en sommar på sin drömskola, och jag håller tummarna att hon blir NYU-student "på riktigt" nästa höst :D

Och måste bara få skriva att Cornell verkligen verkar ligga makalöst underbart till! Din bild därifrån är helt fantastisk!

Och vad roligt att du ändå fick chansen att komma iväg till Sverige/Finland även i år, även om det inte blev under den vanliga sommarsemestern.
Men ganska roligt att åka under "off-season" någon gång också, kan jag tänka mig :)

Ja, angående vädret så känns det som om det varit VÄLDIGT konstigt överallt. Som du vet har ju inte ens vi haft snö i december...
På julafton hade vi ju dock snö och 15-16 minusgrader.
MEN redan på kvällen gick det upp till plusgrader och redan på juldagen hade vi slask och isbana på vägarna igen...

Dina bilder är i alla fall, som sagt, underbara :D

(Jag har gjort iordning mitt temabidrag. Dock krånglar blogg.se lite just nu, så jag avvaktar med att publicera det till lite senare.
Har även skrivit en sak i slutet som inte handlar om mig direkt, så jag inväntar svar om jag får publicera det. men mitt bidrag kommer att komma upp, förhoppningsvis innan dagen är slut).

Hoppas du får en fin fredag, och helg!
MVH /Erica

Annika said...

Lisa:
OH you bet!! Detta är en favorite hos oss alla som är med i galleriet. Ett gjutet tema!!
Regn regn låter som ett tema över hela europa denna jul. Trist.
Vi har haft bättre väder än de flesta här, tror jag.
Inte många dagar kvar till nyår nu!
Kramar!!!


Vivan:
Detsamma önskar jag dig!!
Ja, mkt händer under 6 månader. Verkligen. OCH fort går det onekligen!
Ja, ert väder…
HELT otroligt. Det måste vara mkt, mkt, mkt ovanligt att ni inte har snö oc kallt denna tid på året?
Vintern kommer ju, men den blir sen iår. trist.
VI får hoppas att 2014 ska bli fint för oss alla, Vivan!! Stora bamsiga kramar till dig!!!Annika:
TACK!!!
Det har hänt mkt.
Det var bara fint och underbart att komma till Närpes och Sthlm off-season!!
Det gör jag gärna igen! Ibland måste man rucka på invanda rutiner, och i det här fallet blev det till det allra bästa.
God fortsättning, Annika!!
Kramar!!!

Annika said...

Erica:
TACK!! Roligt att du tycker det!!
DET är jättekul med collegeturneer, det tycker jag.
Stressen är att söka in, och att sedan vänta på att få en tid för audition etc.
Många av Karolinas kompisar är redan antagna. De som läser rena akademiska ämnen.
Men eftersom K väljer en konstnärlig inriktning tillkommer det en hel del.
Cornell, som en enda dröm!!!
Det var mkt, mkt fint at komma hem off-season. Jahg gör gärna om det igen.
Så underligt ert väder ändå är…NI ska ju inte ha plusgrader nu.
Det verkar helt galet överallt, vädret. Vi hade kallare än de flesta platser i södra sverige under julhelgen.
Det låter spännande med ditt tema. I cannot WAIT!!
Ha en superfin dag, bästa Erica!!!

Nettan said...

Vilka underbara bilder Annika, minns så er collegeturné i slutet av sommaren och likaså turen ner till North Carolina, vilka bilder du bjöd oss läsare på, som en sagovärld!

Underbara bilder även från resten av halvåret!

Många kramar och hoppas tt du får en underbar helg!

Kramar
Nettan

Nilla Tankebubblor said...

Ja detta är ett bra tema som vi såklart kommer att lägga upp, med eller utan temat.
Fina bilder du visar!

Annika said...

Nettan:
Tack snälla du!!!
Du är så gullig!
Stora,stora kramar!!!!!


Nilla:
OOOH absolut!!! MED eller utan tema ska vi ALLTID ha halvårstema!! Alltid.
Det är SÅ tacksamt och så roligt!!
Tack Nilla för snälla ord-
Kram!

Anna-Lena McGrath said...

Vad fint! Gör du en bok varje år av allt ni gjort på "Publisher" eller vad sidan hette? Jag skulle så gärna göra fler böcker (jag gjorde dem då K var liten), men det tar sån tid tycker jag.

Att ni fått snö är riktigt fuskigt. Men yo yo effekten kan man ju skippa. Vi har också 3 C här ibland och så 24 C vissa dagar.


Mellandagarna är UNDERBARA tycker jag. Man får "leka" med alla julklappar, sova länge på morgonen och ta tid med frukosten och bara mysa.

Kram,

Cari said...

Tack för att du visar ert senaste härliga halvår.
Du fotar alltid så vackert.

Annika said...

AL:
TACK!!
Jag borde göra fler fotoböcker än jag gör. My Publisher brukar jag alltid använda mig av. SÅ bra!!!
Snön är ett minne blott, men kallt har vi. Ja, iaf relativt kallt.
Älskar mellandagarna. SÅ himla sköna!!
Nu ska jag vila!!
HAHA.
Kramar!!!


Cari:
Tusen tack för supersnälla ord!!!
Så trevligt att dela med mig då jag har så fina läsare!!

Anonymous said...

Ett annorlunda och händelserikt halvår - så roligt med dessa vackra tillbakablickar. Det skall bli himla spännande att se var Karolina hamnar på college. :-)

Äventyret framtiden said...

Ditt halvår visar mångfald och förändring från månad till månad.
Vackert, intressant.:)

Och så blir det ett månadstema. Det blir nog bra det med och så får vi se hur det blir i framtiden. Kanske bäst så till att börja med.

I januari avstår jag temat, tror jag. Har en del annat för mig så jag vet inte om jag hinner vara med på ett hörn, men senare så...

Kramar
Karin

Annika said...

Penny:
Ja, det händer mer än man tror.
Jag vet, vart kommer Karolina att hamna när det är dags för college?
IIIHH!!!


Karin:
Tack, det är ju det bästa, och mest intressanta, tema vi hart detta.
Att det måste ändring till i fredagstemat är totalt gjutet.
Det är SÅ svalt intresse. Det måste vila, för allas bästa.
Det blir bara ett tema per månad, och den som är med är med. Samma som nu, ingen behöver anmäla sig, det är bara att skriva in sig.
Låter som om du har mkt på g i januari. Roligt!!
Kramar!

Anne-Marie said...

Mycket har hänt för familjen Bohn. :) Och mer kommer säker att hända under 2014 när K går vidare med sina studier.
Jag tror att jag helst inte ser tillbaka på 2013 - inget roligt år egentligen alls med den allvarliga fotskadan och min mammas bortgång. Men samtidigt vet jag att allt har en anledning och jag hoppas att 2014 skall bli mer inspirerande. :)
Kramar!!

Desiree said...

Så kul med en halvårskoll med massor av fina bilder. Dina bilder från Näpes i september är ju helt makalöst vackra. Gillar bilden på dig och Peter i era Halloween outfits. Ni ser supercoola ut!
NY var ju väldigt coolt att ni fick chansen att komma dit och hyra en lägenhet där och bo där några dagar. Men jag förstår helt klart att hettan och fukten måste varit oerhört påfrestande. Cape Cod vill jag absolut till någon dag framöver.
Jag är också glad för din skull att du fick lite snö i december och fick njuta av ett av ett vackert vitt landskap.
Kramar och trevlig helg vännen.

Christina said...

Vilket härligt halvår!! Vad mycket som hänt! Jättefina bilder! Och du jag blev också så kär i Boston och vill flytta dit, så vi kanske ses där någon dag ;-) Gott nytt år och stor kram!

Marianne said...

Vilken tur jag har som ramlar rakt in i halvårskollen! Så fick jag ett litet hum om vad som har hänt på senaste tiden. Roligast är så klart att höra att Karolina trivdes så bra på sommarkursen och att framtiden nu är spikad! Ska bli spännande att se var hon börjar plugga så småningom.

Och massor av fina bilder som vanligt, härligt att se några vinterbilder också, för här har vi så varmt att jag plockade örter i trädgården till potatisen i förrgår.

Både du och jag har en slö dag i dag, tydligen! Då kan vi slöa ihop. :-)

Nu är jag bloggtaggad igen!
Kramar!

Channal said...

Vilket halvår! Så mycket kul!! Tiden bara springer iväg!!

Jag ska försöka att inte göra ett dugg jag med! Kolla in mina bilder det senaste halvåret! Kul tema!! Få lite perspektiv på allt!

Ha det underbart! KRAMAR❤ Anna

Musikanta said...

Fantastiska bilder som vanligt. Men vilket jobb för er (även om det är kul) att åka runt och kolla alla universitet...
Hoppas nu Karolina hittar sitt drömuniversitet inte alltför långt bort från er, eller?

Många kramar från Ingrid som önskar hela familjen ett riktigt Gott Nytt År!

Martina said...

Vilket ar! Och sa galet fort det har gatt!
Nu när man tänker tillbaka inser man verkligen hur mycket som har hänt, allt man har gjort och allt man fatt vara med om. Det är MYCKET! Och samtidigt känns det som att det var igar det blev 2013.
Jag önskar dig ett riktigt gott slut och hoppas att 2014 ska bli ett kanonar!
Kramar

Annika said...

AM;
Ja, en del som hänt, och mer som händka skall under nästa år.
Jag hoppas att ditt 2014 ska bli ljusare än ditt 2013.
Kramar!!

Annika said...

Desiree:
TACK!!
Ja, detta är ju ett oerhärt tacksamt tema. Det bästa vi har.
Det kommer att leva kvar även då galleriet går i graven.
Tack, ja jag hade en så fin vistelse hemma i sept.
Hoppas ni har det jättefint i FLA nu!!
Kramar!!


Christina:
TACK!!!
Ja, Boston är verkligen en stad att älska!!
Kramar!!


Marianne:
JA!! KUL att ha dig här.
OCH du hamnade rätt in i vårt bästa tema!!
Karolinas NYU-sommar var verkligen one of a kind!!
Så roligt!!
Nu ska vi se vart det bär av i höst.
Sjukt milt ni har, inte roligt.
Hoppas att du börjar blogga igen!
Kram!!

Annika said...

Channal.
Tack!
Ja, det händer mer än man tror.
Kul att se allas halvårskoller. GILLAR det!!
Idag blir det inte så slappt, mat ska handlas etc.
Men liiite tid i soffhörnet blir det nog också.
Kramar!!


Ingrid:
TACK!! Många bilder blir det under ett år :-)
Ingrid, vi sitter mitt i processen nu, collegeprocessen. En del är klar, men alla auditions återstår. Vi vet den 1 april, inte innan dess.
Ja, det är ett hästjobb detta, men att SE skolorna har bara varit kul.
Att göra allt annat är jobbigt och komplicerat. Men snart är det gjort!!
Gott Nytt År, bästa Ingrid!!!Martina:
Det har verkligen gått så SJUKT fort!
Mkt har hänt, och mkt har vi gjort.
Det är nyttigt att se tillbaka via dessa koller.
OCH nu skriver vi snart 2014…
Gott Nytt År!!!
Kramar!!!

Anonymous said...

Vilka Fina bilder som vanligt. Och 2014 Kommer nog bli spännande också med tanke på Ks skola och så :) gott nytt år till dig. Jag är som vanligt sen med mitt bidrag till galleri fredag :)