Wednesday, October 02, 2013

Shutdown, eller något är galet fel med systemet.

Kom inte till DC nu.

Staden är "bommad och stängd".
Det på grund av att politikerna inte kan samarbeta.
Faktum är att det är som ett mycket dåligt skämt. Man tror knappt att det är sant att detta kan hända i ett land som kallar sig “The leader of the free world”, men det gör det...
Sanna mina ord, det GÖR det!

Ingen vet för hur lång tid staten nu har stängt sina portar.
Vi ska hoppas att det är snabbt övergående.
Det är nog önsketänkande--tyvärr-- att det ska gå fort.
Jag känner SÅ för, och med, alla som just nu inte har något jobb att gå till, och därmed heller ingen lön.
Ibland gör USA mig galen.Det är som att republikanerna inget hellre vill än att kasta sten på Obama, och demokraterna. Att de ska stjälpa det som stjälpas kan.  Det är ren och skär pajkastning.
Det ska fan vara president i detta land...

SÅ lite kalla fakta från DC:

ALLA Smithsonians museer är stängda (de privata har öppet som vanligt), The national zoo är stängt, samtliga monument och memorials. Det betyder att du inte kan gå in och titta på tex Lincoln där han sitter i sin jättelika stol vid Lincoln Memorial. DU kommer inte in där. Visst, du kan se det utifrån, men sen är det stopp.
Kort sagt, att vara turist i DC just nu SUGER! Du kommer ingen vart. Stackars alla som planerat in resor hit, säger jag. DC som är en sådan turistmagnet hela året.

800,000 federalt anställda får inte gå till jobbet. De har heller ingen lön att vänta under tiden stat och regering har klappat igen.
Jag känner flera stycken som inte har jobb att gå till just nu. Oroliga? Ja, det är de.
GISSA!
Just nu vet de inte ens om de kan få ut den lön som de har innestående, alltså de pengar som de redan tjänat in. Om de får sin nästa utbetalning, eller inte, får de veta först imorgon. Troligtvis får de ut sin nästa lön, men sen då?

De som är beroende av socialhjälp och matkuponger får ingenting under denna lookdown.

Listan kan göras lång.Än så länge får vi post, skolorna är öppna etc. Men om detta fortsätter länge så vet vi inte rikigt vad mer som kommer att stängas härnäst..

The Capital of the free world: Closed until further notice.
Så stod det i The Washington Post igår.

Jag tänker inte gå djupare in på detta eftersom jag ingenting kan om ekonomi.
Men, jag tycker det är för jävligt att man dragit det så här långt. ATT man faktiskt inte KAN samarbeta över gränserna. Det är mer infekterat än någonsin mellan blocken.

Det är inte första gången det sker en Lockdown här. Nej, förra gången det skedde satt Clinton som president, och jag minns det mycket väl. Det var i december 1995 och då varade krisen i 22 dagar.

Peter jobbar inte för staten, så han är inte drabbad.
Men otroligt stora delar av DC, NoVA och Suburban Maryland jobbar för staten, och just nu har de inget jobb att gå till. OCH på väldigt kort sikt inga löner att vänta.

DC är nerstängt. Låst. Bommat tills vidare.

Ingen ide att komma hit UNTIL FURTHER NOTICE!!

41 comments:

Saltistjejen said...

Så jävla GALET om du frågar mig Annika!!! Jag FÖRStåR verkligen inte!!!! Hur kan detta ens vara möjligt?!? Hur kan man ha ett sådant politiskt system som möjliggör sådana här saker? Diskuterade med M igårkväll en del eftersom han är så mycket mer kunnig och insatt i hur det här landet styrs och sköts och han försökte förklara lite men jag tycker fortfarande det är GAELT! Att staten bara kan stänga ner och plötsligt inte ge sina anställda lön! Då borde det ju finnas ngn form av backup tycker jag med pengar (typ liknande en strejkkassa) som kan kicka in under sådana här omständigheter. Det känns så fel och så hemskt för alla som inte får ut sin lön! Utan att det är deras fel alls!!!!
Vi får verkligen hoppas att det inte ska dröja så länge som förra gången innan det hela är löst. Men så har vi ju skuldtaket också. Huh! Riktigt illa.
Nej, vi borde kanske alla lära oss mandarin eftersom Kina ju mer eller mindre "äger" hela USA, hahahaha! ;-)
En mycket konstig början på oktober måste jag säga att det blev i år. Men vädret är iallafall ljuvligt. Något att glädjas åt.
KRAM!!!!

eastcoastmom said...

Verkligen knasigt. Som värsta sandlådan.
Bra rubrik i Washington Post, verkligen spot on! Jag muttrade ofta för mig själv när vi bodde i CT, land of the free, my a... över alls småregler och bestämmelser.

alegni said...

Ja, herregud, det är sjukt. Man fattar inte att en nation som kallar sig modern tar till sådana metoder. Något är riktigt ruttet i det amerikanska systemet.
Hoppas det löser sig snart.
KRAM

Jenny said...

Ja det är verkligen pajkastning och sjukt! Vi får verkligen hoppas att det inte håller 22 dagar denna gången... Låt oss hålla tummar och tår på att alla inser allvaret och hur barnsligt detta faktiskt är. Det är ju meningen att de ska vara där FÖR medborgarna, nu är de mer MOT dem....

Annika said...

Saltis:
SÅ jädra sjukt.
Det är som sura ungar som brpkar i en sandlåda...NÄM du får inte min hink...BUUU!!
Fy tusan.
OCH vi bor i världens modernaste land? pfffft, fan tro't...
Det är löjeväckande.
Jag tycker så synd om alla de som verkligen inte har ett jobb nu, och på sikt inga pengar. DE oskyldiga drabbas hårdast. Gräsrötterna, som vanligt.
Ja, jag tror det kan dra ut på tiden. Dessvärre.
Man skäms över att bo här.
OCH sen detta att det Obamacare...Nä, jag orkar inte...
Vad är det för FEL på folk?
Men vädret är fint, alltid ngt :-)
KRAMAR!!!


Eascoast:
Ja, helt sjukt!
Man undrar, skulle detta kunna hända ngnannanstans i västvärlden?
OMG om du visste vad jag håller med dig om The land of...
Jag är precis som du, tänker samma saker.


Ingela:
Ruttet är ordet.
OCH oskyldiga jobbare drabbas, som vanligt.
Ja, ngt är så fel i systemet.
Kramar!!

Annika said...

Jenny:
Så galet allting.
Ja, de stjälper för de oskyldiga. SÅ totalt.
Vi håller tummarna för att det inte ska bli alltför långvarigt. Men jag befarar det värsta, att det drar ut på tiden länge.

Charlie sa ... said...

Ja, det här är obegripligt. Känner så med de som nu inte kan gå till sina arbeten och få ut lön. Hoppas detta blir kortvarigt!

Kram!!

Anonymous said...

Jag är en federal employee, måste gå till jobbet eftersom jag arbetar på ett sjukhus och jag får inte betalt. Crazy! Kanske jag ser pengarna innan jul.
Lite irriterad med andra ord!

Annika said...

Lotta:
Ja, det är sjukt!! OCH så många som inte har ngnstans att gå, och inga löner.
Som alltid gräsrötterna som drabbas hårdast. Blir så föörrrrrrrbb..
Se Maries kommentar nedan. DET är ju obegripligt.
HOPPAS det blir kortvarigt.
KRAMAR!!!


Marie:
FY fan, Marie, du har det värst. MÅSTE till jobbet, men utan lön.
Tänker på dig, och jag hoppas att det ska gå snabbt. Förbannade korkskallar i kongressen.
Stora styrkekramar.

Erica said...

Oj! Trodde inte sådant kunde hända!
Det borde inte kunna hända...
Låter som om man kan fundera på om det är barn som styr världen...
Och som fler här ovanför skrivit; alltid är det de vanliga människorna som drabbas hårdast. ALLTID.
De som är högst uppsatta klarar sig ju sig oftast bra under sådana här perioder, då de har tillräckliga förmögenheter som de kan leva på.
Så egentligen; de som oftast är orsaken sitter alltid säkert, medan det som sagt slår HÅRT mot de oskyldiga!

Hoppas det blir kortvarigt :)
Kramar /Erica

Annika said...

Erica:
OCH det är inte första ggn det händer.
Nej då.
Visst är det sjukt?
Alltid är det arbetare och tjänstemän som drabbas. det är för jävligt.
HOPPAS det blir kortvarigt, verkligen.
Kramar!!

Suzesan said...

Oj oj oj. Javisst ALLTID gräsrötter som drabbas. Stackars dem. Empati och mitt deltagande.


Men Amerika är väl inte världens modernaste land om sånt kan hända. MEN skuldtaket. Vem lånar ut och vem bestämmer. Som barnungar i sandlådan och de tror sig styra HELA världen. Skrämmande. Titta ute på landet och i städer där fattiga bor. Hurdan frihet är det.

Jag är -mycket- insatt i politik då jag följer med och har varit politiker i unga år. Men kan inte så mycket om de olika sidorna i Amerika. Men så som min magkänsla är så är det nån som satt ner foten. I någon form.

Därför skriver jag bara några få rader. Folk i Amerika och ,då säger jag inte alla, kanske ska börja engagera sig i de viktiga frågorna.

Inte bara åka på att de är bäst i världen för den epoken börjar mynna ut. DET behövs inga världspoliser. Jag är mycket insatt i både det ena och det andra men har forum för det. Så jag känner medlidande för dem som inte får lön. Kanske ändå bra att en broms dras. För att få en reaktion. De flesta i Amerikat är ju inte "översmarta".

Min son sa -Vad för frihet har de i Amerika?- Vad för frihet??? Med så mycket fattigdom och hemlösa. Detroit som gått i konkurs osv. En ny era är på gång och den kommer inte ljudlöst....och nytt tänk.

NEJ jag gillar INTE BoBama längre. Sorry!

Han visade sig tydligt att inte vara den han lät många tro att han är. Men jag lämnar det nu. För jag vet för mycket och det passar sig inte att skriva I DITT kommentarsfält.

(Jag är fortfarande FÖRBANNAD på att han kom hit och lät oss betala nästan 200 miljoner för det kalaset. FÖR de flesta insatta med ögonen öppna vet att det var inte av en slump. Rätt många över internet som samlas ihop i de mest seriösa frågorna som sträcker sig lite längre än människor comfortzon. De som blundar för sanningar. Men de flesta vet inte ännu. Men det kommer bli tydligare och tydligare.

Nej jag tycker det är urbota att svetsa igen gatbrunnar och köra bort vanligt folk runt honom. Så jävla dumt så det finns inte. Alla höll väl bara andan så att det inte skulle hända nåt och vårt land skulle stå i rampljuset för det. ) Jag har alltid arbetat med samhällsfrågor och politik så jag har ofta bra balans innan jag gör en analys. Väl påläst. Vet vad jag pratar om. Tar reda på. Nu är jag engagerad igen för mina barns skull och och mina barnbarn. Jag gör saker och tar reda på för att vara deras röst. Vi är nog miljoner nu som tänker på framtiden. Den framtid AMERIKANARE inte tänker på. Många och inte alla. Många gör det men de tystas. Kan man säga. Inte lätt att göra sin röst hörd i den folkmängden.

Tragiskt att det ska bli så att allt stängs fast samtidigt roas jag av det. För att det enda sättet att få folk ur soffan och reagera är när nåt händer som märks. Tänk om de tar det i konkurs. Shit pommes.

Alltid har det ropats att USA är bästa och världsledande. Men nu ser vi ju att "om man sätter sig på för höga stolar är fallet högt. " VEM äger USA?? Med skuld på 16 700 miljarder dollar. MEN hoppas de löser det och inget dramatiskt ska hända. Tycker synd om vanligt folk jag. Hoppas ingen ska behöva gå i personlig KONKURS, jag vet hur det är. Att inte ha jobb och få in pengar som man behöver.

Sandlådepolitiker. De ska främja värdsfred och inte slåss som barnungar.

"Du är dum och jag vill inte vara med och leka" TYP så.

Kram
/Susanne

Annika said...

Suz:
Oj det var mkt.
Jag orkar inte gå in på det där just nu.
Det är vad det är.
OCH visst engagerar sig folk? Mer så än hemma i mångt o mkt.
Och jag gillar Obama, men han får ju hela tiden jobba i motvind.
Så, det är allt jag går in på detta.
Det var inte det inlägget handlade om. Skulle isf kunna skriva en avhandling, och det har jag ingen lust med.
Just nu. Fridens.
Kram

Suzesan said...
This comment has been removed by the author.
Anna-Lena McGrath said...

Trist med politik, för ordet politik har en negativ känsla för mig. Det handlar om pengar och makt och inte om människor.

Precis som religion. Religion handlar om makt, pengar och sex för mig...Och om och om igen bekräftas detta för mig.

Jag ska inte heller ge mig in i en Demokrat vs. Republikan debatt, men det känns verkligen som en sandlåda. Och mycket sten i glashus kastande!!! Och skygglappar! Typ. jag har bestämt mig för vilken sida jag står på och jag ser bara alla fel den sidan gör!!! (Skrapa lite på ytan under den andra sidan! Ha, ha...)

Kram,
A-L
P.s...jag har en barndomskompis som kommer till USA i mitten på oktober för att se DC...Hoppas det är över då!

Anonymous said...

Det här är verkligen världens största sandlåda! Det är läskigt när man tänker på att ett land med så mycket makt över hela världen hanterar sitt eget land så här. Här i vårt lilla område i Silicon Valley märks nedstängningen som tur var inte än, så länge man håller sig till sin hemma-skola-tränings-vardag, men jag lider med alla berörda.

Lisa said...

It's UNBELIEVABLE!!! Stackars, stackars, stackars alla som är drabbade. Det maste vara fruktansvärt. Att staten far göra sa...
Kramar, Lisa

Madeleine i USA said...

Obegripligt och ledsamt. Hoppas precis som flera skrivit, att det blir kortvarigt.

Anne said...

Kom min kommentar in? Jag tror inte det, min uppkoppling lade av. Ta bort kommentaren om det är dubbla upplagor.

Suzesan,

UsA är ju ingen diktatur, all makt och handlingsfrihet ligger inte i Obamas händer. Jag tycker han är bra, han gör så gott han kan utgående från det motstånd han ständigt får.
Det är ju ledamöterna i kongressen som är orsaken till det senaste tumultet, de som har ansvaret.

Det här du upprepar flera gånger, hur dyrt det var för Sverige vara värdland för Obamas besök. Hur man än vänder och vrider på det, vad man än tycker så är fakta att USA är världens enda fria supermakt, världsledande och med det kommer fiender, miljtonals som inte annat skulle vilja än att skada presidenten så självklart måste Amerikas president ha ett rigoröst skydd då han reser. Det är ju helt självklart, även om det kan tyckas löjligt med fastborrade markbrunnar och allt vad nu nu nämner. Men så är det. Dessutom, Sverige är ju inte direkt känt för att kunna skydda sina politiker...bara i modern tid och de senaste 30 åren har ju landets två högst uppsatta politiker blivit mördade på öppen gata. Pinsamt.

USA väcker känslor och man får förstås tycka vad man vill. Jag tycker bara det är tröttsamt med det här tugget om dumma, osmarta amerikaner som bara röker på osv osv. Det är ok häckla och håna amerikaner och Amerika på ett sätt det inte är att göra mot andra nationer och nationaliteter. Det är bara så tröttsamt.

Annika, sorry jag började bubbla på här. Jag tänker inte gå i debatt med dina andra läsare. Jag sätter punkt här. Ska inte kapa kommentatorsfältet. Punkt från mig här.

Tillbaka till det här med stängningen. Ur ett rent egoistiskt perspektiv så är jag glad det inte skedde då vi nyligen var i DC. Känns som vi precis med en hårsmån missade det... Tycker synd om alla turister som längtat och planerat efter sin DC resa och så är allting lapp på luckan. Absolut värst förstås för alla anställda, som inte vet när de får gå på jobb och få lön.
Usch ja.

KRAM

Annika said...

A-L
Japp, håller helt med dig!
Delar din åsikt om religion också. Odelat!
Nej, har noll lust att debattera här.
De flesta delar min åskit, det vet jag. Så jag trasslar inte in mig i ngt.
ÅÅÅÅ vad jag HOPPAS detta är över då din kompis kommer. Annars blir det tunnsått med aktiviteter.
SÅ trist.
För att inte tala om alla jobbare...
Stor kram till dig!!!

FamLalloo:
Amen till det!
Jag märker det inte heller så mkt, men har ju många här i DC som jobbar för staten, olika departement etc. Flera bekanta som inte kan gå till sina jobb.
HOPPAS det går över snabbt!!!


Lisa:
VISST är det!
Som en ond saga. Ett dåligt skämt. En sandlåda.
Må det gå snabbt.
KRAM!!

Annika said...

Madeleine:
VI ska HOPPAS DET.
TÄNJKER PÅ DIG!! det här underlättar ju inte precis för dig :-(


Anne:
Jag vägrar ge mig in i den debatten med Suz.
Tycker hon har så mkt om bakfoten att jag inte ids.
Men jag håller med dig till 100%.
Skulle kunna ha skrivit det du skrivit. SÅ tack!!
Du har alla rätt i det du skriver.
Också så sjukt less på det där tugget om dumma amerikaner. ATT folk orkar.
USCH!!
Tack Anne.
Kram!!

Desiree said...

Detta är helt sjukt!!! Tycker så himla synd om alla som inte kan jobba och få lön. Ibland är USA som ett u-land istället för ett i-land. Man blir riktigt förbannad på dessa republikaner som alltid vägrar att sammarbeta. Detta måste ju vara långt sämre för landet och kosta mer i slutänden än att försöka komma överrens och kompromissa.
C ska till Boston på söndag. Jag är ärligt talad glad och lättad att jag inte ska med och att vi inte plannerade någon resa i samband med detta. Skönt att Peter inte är drabbad och hoppas det inte ställer till för mycket strul för Karolina i skolan heller.
Kram!

Annika said...

Desiree:
VISST är det!!
Helt galet.
Republikanerna vägrar verkligen att ge med sig. Rena rama dagis.
Ja, vi ska hoppas att det inte ställer till det mer
n vad det redan gjort. Skolorna kan bli drabbade, och det vore förödande på så många plan.
Vi håller tummarna nu.
Boston är nog också rätt drabbat. Varenda stat har drabbats .-(
Kramar.-

Svensk i USA said...

Anne, vill tacka dig för det du skrev.
Du har så rätt.
Annika, tack också för ditt inlägg idag.
Det som händer nu ÄR inget annat än galet.

Anonymous said...

Intressant att få en lektion i amerikansk politik från en person som verkligen är beläst och, följaktligen, vet så mycket om USA!

Ruth i Virginia

Annika said...

Ruth:
HAHA, ja true dat...

Nettan said...

Läste de flesta raderna om det igår och förvånad över politikernas sandlådenivå. Precis som barn som bråkar om leksakerna. Vad hände med att göra det bästa möjliga för så många som möjligt! Att det sedan påverkar världsekonomin gör det ju inte bättre heller. Nåja hoppas att det snabbt går över och att alla får gå till sina jobb igen!

Kramar
Nettan

Annika said...

Nettan:
Ja du, det är lekisnivå.
Sanslöst i världens största demokrati.
Man tror inte det är på riktigt.
Exakt, det påverkar hela världen.
Låt oss hoppas på att det blir kortvarigt.
Kramar!!

Suzesan said...
This comment has been removed by the author.
Annika said...

Suz:
Tråkigt att du tycker det.
Men du är välkommen tillbaka närhelst du vill.

Anna-Lena McGrath said...

@Suz, jag tycker du sätter dig själv på en väldigt hög pedistal!

Du *kan* det ena än det andra. Du vet tydligen mer om USA än vi som bor här...för du (jag kopierar ditt eget inlägg) "har ett stort kontaktnät i Amerika i ett annat forum". Du säger att du *nu* har "kött på benen" och att Anne tänker som man gör *innan* man fått kött på benen!!! Aj. Och här kopierar jag nåt annat du skrev "Jag ÄR utbildad på områden i detta. Tusentals timmar men lämnar det.".

Du skriver också (jag kopierar igen från ditt inlägg) "Jag är -mycket- insatt i politik då jag följer med och har varit politiker i unga år. Men kan inte så mycket om de olika sidorna i Amerika"

Jag måste erkänna att det inte alls känns som du är utbildad inom *just* detta! Du verkar tro att Obama kör sitt eget race här i USA! Han heter inte Bobama (som du skriver på ett mycket barnsligt sätt). Detta är ett exempel på vad vi kallar "name calling" och detta accepteras inte i våra hem, i skolorna eller på andra ställen.

Du verkar få mycket av din information av Facebook (i "gemensamma öppna grupper") och på andra ställen på nätet. "Jag är med i olika communitys och som dem är jag med och sprider en tanke ett budskap." Jag tycker det hela låter otäckt. Just det där att du "sprider en tanke ett budskap". Min doktor brukar skaka på huvudet ibland när jag kommer med diagnoser som jag hittat på nätet! LOL

Och vad sjutton har Clintons snedsteg att göra med det hela? Eller faktum att Obama inte vågar röka??? Det hela låter så sandlådeaktigt när du skriver så. Det är inte många presidenter, kungar, och ministrar som är helt "oskyldiga" och lever ett helt perfekt liv. Och det är ingen ursäkt alls för dålig moral, dåligt beteende eller snedsteg, men så är det!!!

Du skriver allt möjligt negativt om USA. Från hur dumma vi är, och att vi röker hasch dagarna i ända, och att vi inte har nån frihet. Och att din son var besviken på "den amerikanska drömmen". Men samtidigt skriver du
"Men kommer nog dit nån dag kanske". "Varför" frågar jag mig själv när jag läser det?

Anonymous said...

Önskar att Suzesan kunde visa lite´mer respekt för President Obama. DET är hans namn, trots allt. Snacka om sandlåda! DÄR använder ungarna öknamn, när dom inte kan komma på något bättre.

USA är långtifrån Utopia, men landet är en hel del bättre än de flesta andra.

Ruth i Virginia

(som bott i USA i över 60 år på både öst- och västkust plus Alaska. Dessutom ett par år i Indonesien)

Annika said...

Tack Anna-Lena, och tack Ruth!
Blir lättad att läsa det ni skriver.
Man kallar inte varandra för öknamn här. Snacka om respektlöst.

Tycker faktiskt att det blev väldigt otäck stämning genom de ogenomtänkta kommentarer som kom in dag . Sådant är jag inte van vid här.
Visst får man tycka emot mig, absolut.
Men inte gå på i ullstrumporna och vara aggressiv och gapig.

Vi som bott här länge vet att landet har sina stora brister, och att mycket kunde göras annorlunda.
MEN, vi vet också hur MYCKET är.
Alla mynt har två sidor.

Suzanne, du får så gärna läsa och tycka till, men i lugnare och trevligare ton.

Du vet, vi som bott här länge har en viss koll, trots allt.

Hälsar jag.

Annika said...

HUR BRA mycket är, ska det stå.
För, det är det verkligen.

Anonymous said...

Idag hade jag en veteran som tackade mig för att jag jobbar utan att få pengar. Han hade väntat länge på sin operation. Klart att jag är där för honom och de andra veteranerna. De har ju kämpat för vår frihet. Löne checken kommer när den kommer.

Kram!

Annika said...

Marie:
Vad fint.
Jag tycker du är skitbra. Det är sådana som du som verkligen betalar priset nu.
Respekt!!
Kram!

Bookman said...

Hej. Tack för en bra blogg, jag följer bara den amerikanska politiken lite smått sådär i media här i Sverige (och family guy) så jag kan inte direkt påstå att jag har någon djupare insikt, plus att det är lite som att kritisera någons föräldrar när man var tonåring, det låter alltid värre när det kommer utifrån än inom familjen så jag hoppas att ingen tar illa upp nu?

Det jag inte riktigt förstår är att från min synvinkel så saboterar republikanerna den demokratiska ordningen? Motsätter dom sig inte ett beslut som har röstats fram och har stöd hos befolkningen?

Rimmar det inte illa med viss retorik som man använder i utrikespolitiken?

En stor skillnad på Europa och USA verkar vara att makthavarna i USA inte verkar känna så stort ansvar för folket (inte i alla fall tillräckligt för att rucka på sina principer)
I många europeiska länder har det bildats allianser över blockgränserna med tanke för landets bästa (Tex. i Tyskland där CDU och SPD bildade regering)men man verkar inte ha samma tänkt i USA.

Nu sitter jag säkert på en mycket förenklad bild av verkligheten och det är egentligen ganska hemskt då distansen gör att man ibland får ett skevt perspektiv och nästan glömmer att det är verkliga människor som drabbas så jag vill verkligen beklaga sorgen för er som råkat illa ut pga detta. Hoppas att det löser sig snabbt. Mvh Tommy Bildström

HeLena said...

Mycket märkligt att ett land får/kan göra så! Men, det är väl som med så mycket annat, "Störst EGO vinner", "Det måste vara rättvist"... osv...
fast, det tror inte jag på. Vissa saker måste man helt enkelt göra tillsammans. Grrr, jag går igång på det här så jag slutar nu.
Många kramar!

ps finfina bilder i alla inlägg tidigare och jag ser fram emot kommande höst och halloweeninlägg:D. ds

Annika said...

Tommy:
Hej och välkommen till min blogg!
Haha, gillar det du säger om att kritisera ngns fldrar. Du vet, det är helt OK. Jag är själv kritisk även om jag faktiskt inte är speciellt politiskt kunnig, eller ens direkt intresserad.
Men detta är ju så stort, och galet, att man måste få tycka till.
Ja, jag tycker att republikanerna stjälper allt de kan och orkar. Bara de kan få ner Obama är det gott i deras värld.
Det är ruttet.
Håller med att det rimmar illa med deras utrikespolitik, helt rätt.
Åh, ja gissa vad jag skulle önska att det kunde bildas allianser här också.
I dagsläget känns det som en omöjlighet. Det känns som det är totalt låst mellan de två blocken. Sorgligt.
OCH så ofantligt ofattbart detta är för alla som jobbar inom den federala sektorn. De förlorar pengar nu som de kanske aldrig får tillbaka.
Tack för kloka ord, Tommy. Jag hoppas också att detta ska blåsa över snabbt.
Känner personligen många som drabbas MYCKET hårt av detta.
Varmt välkommen tillbaka!!!


Helena:
VISST är det. OCh en stor demokrati som USA därtill. Låst läge.
Helt rätt, Helena, det känns som om störst ego ska vinna.
Helt sjukt.
Vi ska se när, och hur, det löser sig.
OCH tack för bildberöm.
Nu är det en fin tid!!
Stora kramar!!!

Esther i Stockholm said...

Ser att kvinnan som skrev dom osammanhängande och aggressiva kommentarerna plockat bort dom.
Bra dom hörde verkligen inte hemma hos dig på din blogg, Annika.
Vi tyckte nog alla att dom var hemska och väldigt blurriga.
Soliga hälsningar från Stockholm

Annika said...

Esther:
Ja, hon tog bort dem.
Visst får man tycka emot, men det måste vara på ett schysst, balanserat och inte aggressivt sätt.
Jag hoppas Suz kommer tillbaka då det lugnat sig lite för henne.
Tack för sälla ord.
Kram