Thursday, October 17, 2013

Eftersom det är TORSDAG blir det PUNKTERAT!

Godmorgon vänner!

Vi skriver torsdag igen. Vi gläder oss över den veckodag jag ibland kallar nyfredag. Vi gläder oss också över att helgen stundar.

Eftersom det är torsdag så ska jag ta det i punkt, som den vanemänniska jag är!


*   Absolut rätt!
Det är helt rätt att ni i norden alls inte har lika många “ljuspunkter” (med nick mot gårdagens inlägg)  under hösten som vi har här i USA. Här har vi många ljusa fyrar längs höstens kust,
Halloween den 31 oktober är den första! En jättetrevlig dag!
Det tycker jag, och alla barn!
Sen har vi Thanksgiving i slutet av november. Thanksgiving är SÅ trevligt, och ett så FINT sätt att avsluta hösten på. Hela Thanksgivingveckan bjuder på grym helgkänsla.
SÅ, det är absolut rätt att NI därhemma TYVÄRR inte har lika många “hamnar” under hösten som vi har. Vad jag vill säga med detta ÄR att jag förstår att många av er tycker att hösten är lång.


*   Kläddilemma
Det är höst. Det är verkligen HÖST!! Men folk vet inte riktigt vad de ska ha på sig...
Det är nu man kan se shorts, linne och flip-flops på en person. Hos nästa person kan man se tjocktröja, sjal, jeans och boots. En salig blandning, med andra ord.
Är det så att allt går an denna tid på året? Ja, på ett sätt gör det väl det då det är 17-20 grader varmt ute.
MEN, på ett annat sätt tycker jag det ser SJUKT fel ut med sommarkläder i oktober. Ja, till och med här i Washington. Vi har verkligen INTE sommar längre.


*   Matprogram på TV
Japp, det gillar jag!
Jag gillar det verkligen. Under en period i mitt liv tyckte jag att matprogram var det tristaste man kunde se. Min attityd ändrade sig för många år sedan. Kanske då jag själv blev mer intresserad av matlagning? Numera älskar jag att se på både svenska och amerikanska matlagningsprogram. SÅ roligt! OCH faktum ÄR att jag fått många mattips via alla dessa matprogram.
Just nu tittar jag gärna på “Niklas Mat” på SVT Play! Vilket mysigt program!! OCH vilken otroligt trevlig kille denne Niklas ÄR.  Niklas är en helt ny bekantskap för mig.   “Halv 8 hos mig” ser jag också på, men jag sparar det till på torsdagarna så att jag kan se hela veckan i en sittning.
TACK tekniken! TACK!!!
*   Golfbanan på den säkra sidan!
Ja, ni minns säkert att jag berättat om golfbanan utanför oss som legat "i fara". Ni vet, vi får ju tunnelbana i Reston (som tar oss hela vägen in i DC och ut till Army/Navy Yards. Precis, där dödsskjutningarna ägde rum) i början av nästa år.    I och med tunnelbanas ankomst fick vissa “herrar” dollartecken till ögon och ville sälja UT golfbanan och bygga hus på den. Det blev såklart ramaskri i trakten! Starka grupper bildades direkt och folk var ärligt förbannade.
NU vet vi att vi får behålla golfbanan. OCH det är jag så galet glad över! Det är ju DEN jag har utsikt över från mitt hem.  Det är längs den jag vandrar vissa morgnar. Jag bara ÄLSKAR den!  Jag var nog aldrig rädd på riktigt över att golfbanan skulle säljas, men det känns SKÖNT att veta att det är helt klubbat nu.
Nej, jag golfar inte själv.


*   Vilken app blev det?
För någon vecka sedan undrade jag om ni kunde tipsa mig om bra redigeringsappar för foto på ajfånen.
TVÅ av mina favoritappar försvann när jag uppdaterade till ios7, Laminar Pro och KitCam.
Det blev så att jag  laddade ner Photoshop Touch och den gillar jag. Jag tycker inte lika mycket om den som Laminar, men den är absolut bäst hittills.
I ärlighetens namn använder jag mest min ajfån till att fota bilder till Instagram, annars är det Canon som jobbar.*   Svennefrulle
Eftersom det är torsdag är det dags för svennebrudarna att träffas över svennefrulle. Så ock idag. Idag ska vi till Herndon.

Ha en fin torsdag!!

27 comments:

Channal said...

Den ljuspunkt jag har att se fram mot är Halloweenlight och höstlovet! Sen stundar advent!

Mat-tv är kul! Kan det ha med åldern att göra kanske! Nu tittar jag på Mia som gör franska bakverk! Små fina delikata gosaker!

Ha en trevlig frulle! Här blir det fika!

KRAMAR Anna

eastcoastmom said...

Den där Niklas ska jag kolla in! Gillar också matprogram.
Apparna som försvann med uppdateringen kommer nog tillbaka, men jag jag ska kolla in dina nya tips också. Fast jag gör ytterst sällan nån seriös redigering av bilder, ibland nån kul bara.

Annika said...

Channal:
Ja, ni har en bit att vandra till advent, men tiden går fort.
DET gör den!
Ja, jag tror också att intresset för matprogram har en del med åldern att göra.
Tack, det ska bli trevligt med frulle.
ha en mysig fika.
Kramar!!!

Eastcoast:
JA!! GÖR DET!!
Du kommer inte att bli besviken! SÅ trevligt program!!!
Nej, jag tror apparna är borta. De finns inte längre i the app store heller. TRÅKIGT nog.
Men, men...
Kram!!!

Erica said...

Härligt med nyfredag :D

Ja, det hade varit härligt om vi också haft några "hållplatser" att se fram emot under hösten. När man gick i skolan var det ju i och för sig en veckas höstlov, men det har jag ju inte nu ;) Nåja, tiden går trots allt väldigt fort nu för tiden, oavsett vilken årstid det är :)

Sommarkläder brukar jag ha så länge som det bara går, trots att jag faktiskt gillar höstkläder. Tror det är mycket för att jag inte vill att sommaren ska ta slut ;)
Dessa ämnen känns lite extra aktuella just idag, då årets första snö fallit över oss. en stund var det ett rätt rejält snöfall, och snötäcket på bilen var kanske 2-3cm tjockt.
Rätt läskigt att köra idag... så vinterdäcken härnäst :)

Matprogram är tyvärr inte riktigt min grej. Förmodligen för att jag avskyr att laga mat!
Jag önskar så innerligt att jag hade tyckt det var roligare, då det ser så roligt ut att vara matintresserad :)

Vad skönt att golfbanan är säkrad. Även om man är ganska säker på en viss utgång så känns det alltid skönare när det blir bestämt/officiellt :)

Vad tråkigt att dina favoritredigeringsappar försvann. Jag tycker oftast det börjar krångla när man uppdaterar något i iPhone... Sist jag uppdaterade en del av mina appar (som behövde uppdateras) så slutade flera av dem att fungera.
Jag redigerar inte mina mobilbilder så mycket, av den anledningen att jag är väldigt dålig på att komma ihåg att fota med mobilen ;) Vilket i sin tur gör att jag är väldigt dålig på att uppdatera Instagram...
Här är det också Canon som får jobba mest :D

Hoppas du får en riktigt fin nyfredag!
MVH /Erica

Annika said...

Erica:
Ja, visst!!
En härlig dag!
När jag gick i skolan hade vi inget höstlov. Det är en ny uppfinning, hihi!!!
JAG såg att ni fått snö på Insta.
INTE kul!!
Inte alls.
OCH jag vet ju hur himla läskigt det är att köra på sommardäck på vinterväg. Det gör ju vi hela vintern här.
Ja, golfbanan, så skönt att den är helt säkrad.
PUST!!
Jag har nog enbart redigering för Instagram. Tur att Insta finns, annars hade jag inte använt den kameran, tror jag.
Fast, jag fotar ju alltid via Camera+ på den.
Canon äger, that¨s for SURE!!!!
Ha en finfin nyfredag!!!!

Erica said...

Jag kom på en sak angående det jag skrev om höstlovet, så det här blir ett litet tillägg till min kommentar :)
Under tiden jag gick i grundskolan (större delen av min skolgång) hade vi i och för sig oftast inte en hel veckas lov, utan en långhelg vid allhelgona.
Tors-sön, fre-mån eller liknande.
Det var nog mer de sista åren det ändrades till att vara en hel veckas lov :)

Vform said...

DU fick rätt Annika!
Vi har fått snö idag! Hoppas (;)) den försvinner, vi har mycket ogjort ute ännu!
Javisst är matprogrammen i Tv intressanta ... men hinner inte se alla! Men 'halvåtta' är favoriten!
GLAD över att er golfbana får vara kvar!!
Ha en trevlig svennefrulle och helg!
Hoppas allt är ok!
Kramen till DIG!!

Annika said...

Erica:
SÅ det är en nyhet även för dig alltså :-)
Skönt att höra ;-)))

Annika said...

Vivan:
OOOO NOOOOO!!!
Det ville jag inte att ni skulle. MEN vi ska tro att en försvinner lika fort som den kom. Jag tror den viker hädan snabbt.
Matprogram älskar jag. Visst var det KUL då halv 8 var i Vasa. HOPPAS de kommer tillbaka till Öbotten!!!
Allt är OK.
Mailar.
KRAMAR!!!!

Miss Marie said...

Skönt att ni får behålla golfbanan! Det är ganska konstigt hur många pengak*ta människor det finns vars liv bara går ut på att tjäna mer pengar. Ganska läskigt ändå, tycker jag!

Svennefrulle... najs! :)

Äventyret framtiden said...

Ljuspunkt nummer ett är höstlovet då stora T och lilla W kommer hem från Uppsala. Då tänder vi alla ljus och bara myser tillsammans, läser sagor och kramas.
Adventsljusen nästa efter det.
Men ljus den här tiden i stora mängder sitter alltid bra.

Ha en fin fortsättning på dagen!
Kram
Karin

Camilla said...

Vilken tur att den golfbanan inte förvandlas till bostadsområde. Det behöver ju inte byggas på varenda plätt som bara finns. Det måste ju finnas andra områden för det.

Hösten är ganska lång och mörk tycker jag. Men i år känns det som om den inte kommer att bli lika lång eftersom det har varit bra väder hittills.

Kram

Anna-Lena McGrath said...

Vad skönt att ni har golfbanan säkrad. När det gäller $$$ förstör vi människor vad som. Mat, natur och oss själva.

Jag var på Michael Pollan här i Charlotte och han sa nåt i stil med (jag kommer inte ihåg exakta tiderna) att vi spenderar 20 min per dag i köket och preppar maten, och 5 min undan plockning/disk efter (dvs slänga pizza lådorna). Han sa att däremot spenderar vi i genomsnitt 12 h per vecka framför tv:n och ser matlagningsprogram!

Jag tänkte på dig och Niklas Mat. LOL...Å andra sida tycker jag att många av oss svenskar inte helt har tappat det där med matlagning och hamnat på take-out bandwagon. Vi har nog det där med "husmanskost" i ryggraden. Det är så viktigt för vår hälsa, vikt och välbefinnande.

Michael Pollan berättade hur kakmixen fick sitt genombrott i USA. Först hade de ägget i mixen och folk behövde bara blanda i vatten. Då sålde de inte alls. Men så kom de på att om man måste knäcka ett ägg i kakmixen, då kändes det mer som hembakat, och då sålde de!!!

Jag vägrar fortfarande kalla kakmix för "hembakat", även om det är ok att använda ibland.

Nu ska jag kliva av min soapbox och ta hand om disken! Jag spenderar MYCKET mer än 5 min undanplockning och disk i köket!

Stor kram,

Martina said...

Precis sa där med kläderna är det här ocksa nu. Men det ÄR svart att veta vad man ska ha pa sig. Pa morgonen är det "kallt" med 15 grader och pa dagen kan det bli nästan upp till 25 grader om det är en fin dag. Sa ja, ena dagen flip flops, nästa vinterboots!

Gillar ocksa matprogram! Och Sverige maste ju ha rekordet pa sant!!! Det är alltid matprogram, överallt! Per Morberg är rätt kul tycker jag.

Kramar

Anonymous said...

Jag gillar också Niklas!

Hösten här är lite som våren i Sverige, så fort påsken har kommit så är det småhelger här och där fram till sommaren.

Här är det sommar fortfarande, men inte på morgnarna. Barnen biter ihop och cyklar frysande iväg till skolan i shorts på morgnarna då det är ca tio grader, för när de kommer hem igen är det 25.

Anonymous said...

Det blir Niklas senare idag. Måste ju spana in matlagningen i Charleston!

Kram

Anonymous said...

Det här med klädsel tyckte jag var lite lustigt i Charlotte - att se folk i shorts och linne på själva julafton!=)

Så skönt att det är klubbat att golfbanan blir kvar, betydligt trevligare med öppna vyer framför byggarbetsplatser i sin utsikt...

Mysigt med er traditionella torsdagsfrukost!

Saltistjejen said...

Låter som ett jättetrevligt program det där med Niklas på SVT Play. Jag kollade en hel del på matprogram ett tag men har nu slutat kolla på TV nästan helt haha. Ser endast TV-serier via Netflix och då o då ngn film. Tiden räcker liksom inte till....
Och ja kläddilemmat är som alltid här på höst o vår. Man ser folk i flipflops och schorts samtidigt som man ser andra med tjocka kläder och boots. Lite lustigt. :-)
Kram!!

Anonymous said...

Mysig med alla helger ni har under hösten. Blir lite avis!
Men det är bara att bita ihop, gilla gråvädret och rusket. Just nu vräker regnet ner ute, blött, kallt och mörkt.
Men inne är varmt, nästan för varmt, eldade på rejält i brasan i kväll!
Och du! Några appar kan man leva utan, tänk på mig som blivit av med wifi i iPhonen! MYCKET värre!

Desiree said...

Torsdag i punktform är alltid kul och uppskattat. Gillar att läsa om dina olika reflektioner. Matprogram och morgontv gillar jag också skarpt. Men jag ser otroligt lite på tv sedan vi flyttade hit. Beror dels på språket och dels känner jag inte att jag hittat några riktiga favoriter ännu. Men jag tycker att det känns rätt bra att faktiskt inte se så mycket på tv längre. Det blir inget strötittande även om jag kan njuta av en stund med ett bra program eller en bra film under helgen.

Sommarkläder nu känns absolut fel. Men minns helt klart att folk gick i flipflops nästintill hela vintern i Alabama om det inte var snorkallt ute.

Åh så skönt att golfbanan får vara kvar orörd. Underbart. Vilken lättnad.
Kraaam!

Anne-Marie said...

Hösten är väldigt lång i Sverige. Helt sant att vi har mer helger och avbrott här i USA.
Men så härligt att golfbanan får finnas kvar. Det betyder alltså att vi får se fler fina bilder från dina promenader. :)
Matprogram är jag inte särskilt intresserad av men jag tittar gärna på HGTV. Kul att se när folk letar bostad tycker jag.
Kramar!!

ullrika said...

Jag ligger lite efter i läsningen här i din blogg men såg att du efterlyst redigeringsappar till mobilen! Kanske är det ett gammalt tips men det gör ju inget? Jag använder "snapseed" väldigt mycket. Den är lättanvänd och snäppar upp fotona lite!

Annika said...

Marie:
Ja, så glad att det är klubbat med banan.
Pengar kan verkligen ställa till det för folk!!
Svennefrullen så trevlig.


Karin:
Förstår att det är en stor ljuspunkt.
Härligt.
Ni får mysa ordentligt.
Kram!


Camilla:
Jätteskönt!!
Var väl aldrig rädd på riktigt eftersom banan ingår i the master plan. Men skönt att veta iaf.
reston har stora restriktioner på var man får bygga. Det är bra.
Ja, och din höst har blivit kortare eftersom du var här + såklart att ni har haft så fint väder. Härligt!
Kram!!

Annika said...

AL:
Jag tror på det där med matprogram och faktiskt tid i köket :-)
Här finns det ju kanaler som enbart handlar om att laga mat.
Jag tillbringar också mer tid i köket.
NEJ!!! En kakmix är sannerligen inte hembakat. NOOOO!!!
Jag gjorde mitt eget pajskal och grannarna blev impade. Herregud, det säger en hel del va?
OCh min kompis S gjorde sockerkaka, på riktigt, och folk blev impade.
ja, jag säger då det...
ha en fin fredag!!
Kramar!!!


Martina:
ja, nu är det svåra tider eftersom det skiftar så.
Jag har dock tagit bort alla mina sommarkläder. kommer inte att använda dem förrän i april igen. No matter WHAT! HAHA!!
Sverige har nog ngt slags rekord på matlagningsprogran. PM har jag svårt för, men måååna gillar ju honom.
Kramar!!


Fam Lalloo:
Ja, han är mysig!!
Gillar honom mkt!!
Samma hos er alltså med kläder.
Svårt det där.
Ja, sant, sverige har sina helger under våren. DÅ har inte vi många.


Annika said...

Marie:
THAT you do!!
Kram!!


Penny:
Nej, det är så inte RÄTT!!! Även om det är varmt så är det ändå så galet fel klädsel på vintern, om man inte bor i FLA eller så.
SÅ glad för banan.
Frullarna är verkligen trevliga.


Saltis:
KOLLA Niklas Mat. Du kommer att gilla det!!
Visst är det komiskt med kläderna nu.
Allt är visst gångbart.
Men jag erkänner att jag ryser då ngn kommer i shorts och flip flops i okt.
Ha en fin fredag!!
Kram!

Annika said...

Brysselkakan.
Ja, det är inte dumt att ha dem.
Riktigt mysigt.
Fast ni har fler på våren.
Skönt med värme inomhus då det ruskar ute.
Härligt att brasor kan värma så.
Ja, det är verkligen trist med din telefon. USCH!!
Wifi är ett måste ju!!!
Men dessa appar kommer aldrig tillbaks, de finns inte mer. OCH jag tror de hade funnits om jag inte uppgraderat till ios7...buuuhuuu!!!


Desiree:
TACK!!
KUL att du tycker det!!!
Förstår att du ser lite tv numera.
DU får kolla in svt play och tv 4 etc då du är där.
DET funkar ju.
Nej, jag vet, det ser så fel ut med flip flops under höst och vinter. Gillar inte.
Tack, sp skönt med banan.
KRAMAR!!


AM:
Den är nog det, även om jag aldrig led av den då jag bodde hemma.
Men, jag förstår ju att många tycker den är lång. Vi har ju mkt som bryter den här.
HGTV gillar jag också. OCH speciellt House Hunters!!!!
SÅ kul att SE!!!
Kram!!!

Annika said...

Ullrika:
Tack för tips. Ska kolla den, men jag har visserligen hittat sådana jag gillar nu.
Undrar om jag inte har snapseed? Mkt möjligt.