Monday, August 19, 2013

Boston Love!!

Så kom vi då till den stad som jag numera ÄLSKAR!
Vi kom till den stad dit jag vill flytta om sådär en fem år.
Vi kom till Boston!

För mig var det lite som att "komma hem". Jag förälskade mig i staden ögonblickligen.
Varför kan man fråga sig?
Boston är lagom! Lagom stort!
Boston talar till nordiska själar. Jag tror att Boston är en stad, och en miljö, som skandinaver älskar. Jag tror att hela delstaten Massachusetts är som gjord för nordbor.
Den ligger precis vid havet, och det där att känna havslukt på gatan är verkligen LJUVLIGT!
Boston har mysiga stadsdelar, mycket vatten, massor med restauranger, massor med sevärdheter, gott om museum. DESSUTOM är det en collegestad av RANG!
I Boston ligger otaliga universitet och college.
Varje år kommer 250,000 nya studenter, freshmen, till staden.
Här ligger USAs HÖGST rankade universitet: Harvard.

Jag gillade rytmen i stan. Inte så hektiskt som i NYC, och i DC.
Jag tyckte folk var otroligt vänliga. Jag gillar dialekten däruppe.
You can Pahk your Cah over there...

Kort sagt; Boston I love you!!
Här är huspriserna till och med snäppet billigare än i skitdyra DC och Northern Virginia.
HIT vill jag flytta (Jag skojar INTE).
Vintrarna tuffa? SOM om det skulle bekomma MIG! Jag skulle tvärtom välkomna det!
Om fem år tar vi nog vårt pick och pack och drar till Boston.

Jag inser hur gärna jag vill bo vid havet. Jag inser hur gärna jag vill komma ut i skärgården.
Jag är nog inte riktigt gjord för att bo i inlandet vid en flod.
Jag måste UT, ut till havet.

Som ni vet trivs jag toppen i Reston och DC.
Men, det betyder inte att vi kommer att bo kvar här för alltid.

Jag har fallit för Boston. Min nya pärla!!
Detta är vid Harvard Square i Cambridge i Boston.  Supermysig stadsdel!  Här ligger Harvard!Posande dotter vid tunnelbanan, som faktiskt heter "The T" i Boston!Mitt på Harvad Square!


På en av "The Quads" vid Harvard!  Här fanns stolar utspridda i alla möjliga färger.  Trevligt.  Säkert mysigt för eleverna att hänga här!


Dagen därpå hade vi tid för visning på Boston University.  Boston U är en skola dit Karolina absolut kommer att söka.
De har en finfin teaterskola.  I höst börjar en av Karolinas bästa killkompisar från Reston på Boston U, och på teaterskolan.  Där kom han in, och han är så duktig att han kom in på "IN state tuition" trots att han bor här i NOVA.  Så kan det gå!!  Det ska bli så roligt att följa hans resa på Boston U.  Jag är bra bekant med hans mamma också.  Karolina och Sean har samma "acting coach", teaterlärare (privat).

BU ligger precis vid Charles River, och dess campus är utsträckt.   Karolina gillar såklart att campus ligger MITT i stan!  Min lilla urbana unge!Ganska mysiga studentbostäder!!
Typisk college tour, guidning.  Student som guidar runt gruppen och berättar om byggnader och platser på campus.  Trevligt!!

I hallen på BU CFA, Boston University College of Fine Arts.  Här skulle Karolina gå om hon kommer in!  Inspirerande miljö!!!
Boston University Bridge!  Den knatade vi över på väg hem till hotellet.  Vi bodde precis vid Charles River i Cambridge.
Det här är den kända Old North Church som ligger i The North End i Boston.  Det var här man myntade utrycket "One if by land, two if by sea" under Kolonialtiden då engelsmännen anföll.  Boston Tea Party är känt, det ägde rum i hamnen utanför.


Nu har vi kommit ut till vattnet.  Till havet.  Havet omringar The North End.  The North End är också Bostons Little Italy, och det är EXTREMT mysigt där!Jatack, jag tar gärna ett av de här radhusen nere vid hamnen.  Gärna, gärna, gärna!!!
OCH alla dessa båtar.  Överallt....


Här på Gennaros åt vi en EXTREMT god middag.  OCH mysfaktorn var total.  Åker ni till Boston måste ni äta en middag här.
Boston Skyline!Christopher Columbus Park.
Nu har min kompis Monika kommit!
HURRA!
Så mysigt.
Nu blir det DC-sightseeing en masse.  Hennes Patrik har varit mycket i USA, men aldrig i DC.

Ha en fin måndag. Imorrn fortsätter jag min reseberättelse!
37 comments:

eastcoastmom said...

Boston har otroligt hög mysfaktor, jag håller med. Vi leker också med tanken på vart man skulle kunna flytta när barnen flyttar hemifrån... Om man vill flytta alls (nu snackar jag södra CT). Trevliga tankar.

Elisabet. said...

Det är inte ofta jag möter min överman vad gäller superlativer, men se ..., nu var det nära ,-))

U n d e r b a r a bilder .,. tänk, jag skulle nog också kunna bo i Boston!

Nilla Tankebubblor said...

Efter att ha sett alla dina bilder så älskar jag också Boston! Jag har också en längtan till havet!

Annika said...

Eastcoast:
ja, det har ju det!
Otroligt hög mysfaktor!
Jag gillar den SÅ!
Reston trivs jag i som bara den, men det är nog havet som lockar ut mig.
OCH klimatet.
Trevliga tankar, ja.


Elisabet:
HAHA, denna resa har BARA varit superlativ för mig.
Hela tiden.
Jag liksom svämmar över :-)
Ja, Boston skulle det vara LÄTT att bo i!!


Nilla:
TACK!!!
Det är en UNDERBAR stad!!

alegni said...

Du vet ju att jag gillar Boston och Mass, så jag tycker det var skitkul att se bilderna därifrån!
Vad säger Peter om dina planer att flytta dit?
KRAM

alegni said...

Har du förresten noterat att jag dedikerat ett helt inlägg till dig på min blogg? ;)

Bloggblad said...

Roligt med en rundresa även för oss som kan ligga hemma i soffan och följa den via bloggen, fantastiskt vackra ställen.

Min enda erfarenhet av Boston är att vi landade där när jag skulle till Auburn den där sommaren -71. Min enda USA-resa.

Lisa said...

Boston star faktiskt högst upp pa min lista av "must see...". Blev ännu mera inspirerad av dina underbara bilder. Instämmer...behöver ocksa havsluften...och sa bor jag i inlandet...visserligen finns det härliga sjöar men det är liksom inte samma sak. Saknar havet nagot enormt.
Varför vill du flytta om fem ar? Varför just fem ar? Om K kommer in pa BU kanske ni flyttar tidigare? Kul att hennes killkompis kom in där. Da kan han berätta vad han tycker.
Kramar, Lisa

Anna-Lena McGrath said...

Jag är förvånad att huspriserna i Boston ligger under DC och Northern WV! Det beror väl på vart man kollar, eller hur? Jag VET att vår bostadsrätt INNE i Boston (South Boston - F Street and Broadway) kostade lika mycket som TVÅ hus som vi bor i här i Charlotte. Och då hade vi bara en etta med loft i Boston. Råttor stora som katter i källaren, mögligt tak som regnade in, trots att vi fixade det tre gånger. Och det var hemskt svårt att få tag på hantverkare. Man fick betala kontant på slutet vi bodde där.

Men vattnet, klimatet, människorna och allt annat är underbart. Detta kan låta fel, men intelligensnivån känns mycket högre där än den gör här.

Många av mina kompisar flyttade till the North Shore...Manchester on the sea, Beverly osv...Underbara suburbs. Och då kan man ta tåget in till stan hur lätt som helst. Men husen här var inte billiga heller! LOL

Just nu tycker jag det är rätt skönt att bo lite längre från mina in-laws, och håller mig nog undan Boston området ett tag till...LOL Det kanske blir Colorado eller annat ställe, vem vet?

Kram,

Anna-Lena McGrath said...

Northern VA menar jag!

Anna-Lena McGrath said...

Men husen "där" är inte billiga heller...Jag skriver som en potta idag.

Desiree said...

Tack för turen till Boston :-)
Det ser vackert ut med många mysiga stadsdelar precis som du beskriver. Extra roligt för mig att få se lite av Boston via dina bilder då jag inte kommer att kunna följa med Calle på hans tjänsteresa till Boston i oktober trots allt. Förstår att du älskar denna stad och att du skulle trivas superbra om ni flyttade hit.
Har även njutit av dina bildbomber och reseberättelser nedan från er tur på östkusten och de olika universiteten. Wow vad mycket fina, imponerande och pampiga universitet det finns. Kollade upp på karta vart Ithaca låg. Såg helt underbart mysigt ut. Jag kan tänka mig att det skulle kännas tryggt om K kom till en sådan collagestad förutom att den också var otroligt charmig. Roligt att ni efter denna rundtur känner att det finns många bra ställen att söka till.
Hur går det till med visningarna. Bokar man in sig på en tur? Har de visningar av de olika universiteten dagligen eller mer sällan?
Cornell såg helt fantastiskt vackert ut. Vilka miljöeer! Jättekul att få se alla dina bilder. Kul också att du är tillbaka på bloggen.
Kram!

Sahra said...

Jag har alltid varit svag för Boston. Känns som en intellektuell stad. Kanske kom det efter ally mcbeal. Vet inte. Jag vill verkligen dit och jag tror det är en toppenstad att bo i
Tusen tack för dina ord om bilderna. Anna är en bra fotograf och hon respekterar att jag inte vill vara alltför tydlig med mitt face. Kram

bettankax said...

Lätt att bli kär i Boston efter ditt inlägg och magnifika bilder. Har aldrig varit i Boston men mina föreställningar kom helt på skam. Jag trodde det var en helt annan typ av stad. Där ser man. Älskar att lära mig saker hela tiden och din blogg är en guldgruva.
Njut av ditt besök och ha det så trevligt.
KRAMAR!!

Kattas Betraktelser said...

Oj, vilken bildbombning! Förstår att du nu är in love! Många av mina vänner som bott I Boston har verkligen gillat det! visa ställen I världen fastnar man bara för! Kram

Anonymous said...

Annika: Sa roligt att du alskar The Northeast och New England, det gor jag ocksa. Kan inte for en sekund tanka mig att bo nagon annanstans. Akte ni Mass Pike till Boston? Synd att ni inte kom via Vermont,vi har gott och plats har! Min bror ar har fran Sverige, vi plockade en stor pase kantareller i gar! Du maste komma hit nar ni bor i Boston! Sommar kramar Ann

Anonymous said...

PS Ja, underbara Boston! Jag vill ha en liten condo pa Shephard Street i Cambridge!

Anonymous said...

Skulle Boston annonsera efter en PR direktör, hoppas jag du söker. Ingen har presenterat Boston på ett så suveränt sätt som du med dina otroligt fina och skickliga bilder. Kan inte tänka mej att K. skulle föredra Syracuse eller Cornell efter att ha sett Boston. Boston eller New York blir det!

Kom till Worcester, Mass. fr Sverige och firade min första USA nyårsafton i Boston. Första smaken på scallops. Yummy!

Ruth i Virginia

Lotta said...

Topp att ni fick se Boston med sol! Det ösregnade när vi var där...men what the heck. Älskar stan ändå. Hubbys bror bor där sedan 30 år...han blev helt fast efter MIT. Goda vänner här i CT är från Boston och accenten är ljuvlig ;)

Så ja, tror Boston passar som hand i handsken. Känner alltid att jag trivs när jag kommer dit.

Jättefina bilder!!!

KRAM
Lotta

Anne said...

Wow, vad härligt höra om din förälskelse i stan. Jag tror dig (utan att ha varit där) att det säkert är en stad som passar en skandinavs sinne. Det där med vattnet också....mmmm, ja det är ju nåt som drar så oerhört vad gäller det.
Jag blir jätteinspirerad, så tusen tack för bilder och intryck! Mera, mera....
KRAM

Pettas said...

Underbart härligt att få se bilder från Boston! tack för det Annika!
Jag har en viss anknytning dit, på sätt och vis...mina farföräldrar bodde där ett tag och på vägen därifrån över havet mot Norden fanns ett litet knytt i farmors mage som senare blev min far. :D
Undrar om det finns ett munkkokeri där någonstans ännu...donutskokeri

Farmor lärde sig göra donutsar i Boston.

Kramar

Channal said...

Förstår vad du menar... Boston är en stad jag skulle vilja se! En annan stad som jag är sååååå sugen på att få besöka är San Francisco! Du o Lotta har gjort mig så sugen o fascinerad av hela USA!!

Älskar dina bilder! KRAM!! Anna

Coolaannna said...

Jag vill bli student igen när jag ser dina fina bilder Annika! Boston ser ut som en stad där jag också kan tänka mig att bo :)

Jag är glad över att du delar med dig av ditt liv <3

Kram Anna

Camilla said...

Gud vad kul att se en massa bilder från Boston eftersom det är en av mina favoritstäder! Jag har väl varit där sisådär 6 ggr när jag jobbade på sjön. En jättehärlig stad med en underbar, mer avslappnad attityd. Inte så mycket stress här inte. Det gillar jag.

Jättekul att få se dina fina bilder:)

Kram

Miss Marie said...

Har hört mycket gott om Boston, verkar vara en mysig stad. Kanske tilltalar svenskar, precis som du säger! Skulle ni verkligen kunna flytta dit? Trots att Peters släkt bor i närheten av Reston? Verkar vara riktigt mysigt iallafall! :)

Anonymous said...

Ahh, Boston! LJuvlig stad. kan bara instämma i dina lyriska beskrivningar. Ett besök har vi gjort där hittills, men vill tillbaka!!!
kram

Pernilla said...

Åh vad roligt att få se dina fina bilder från Boston! Min allra första USA-resa gick dit -93 för att hälsa på släktingar. Tyckte stan var så mysig och så fick jag ju se puben där "Cheers" spelades in...=)
Stortrivdes också i området, var även uppe i York, Maine, hos en annan av släktingarna och vi åkte runt. Upp till Kennebunkport och Ogunquit, åh vad jag längtar tillbaks nu!
Ha det så bra och det är så roligt att få följa er resa via alla fina foton (och även det du skriver så klart).

Nettan said...

Oj vilka härliga bilder. Jag kan nog också tänka mig en lång vistelse i Boston den dagen vi hälsar på vår släkt i Maine, de bodde ju i Boston innan de drog upp till Camden.
Alla bilderna ser så mysiga ut.

Ha en härlig tisdag!

Kramar

Nettan

Suzesan said...

Åh vad kul med kompis på besök. Boston verkar vara en cool stad gammalt nytt stort och smått och kullersten och hav.

Krram
/Susanne

Annika said...

Ingela:
NEJ!!! JG MÅSTE GENAST KOLLA!!!
Jag har sp lite datortid nu när jag har besök.
Boston är underbart.
Peter är helt med på noterna!!!
Kram!!


Bloggblad:
TACK.
Ja det är bloggens fördelar, att man kan resa via datorn. Love it.
Boston är en hell of a town.
Du borde komma tillbaka :-)


Lisa:
OOO vad kul.
TACK!
Ja, Boston är verkligen en riktigt fin stad.
Jag tycker den ska stå på allas listor!
Sant, varför fem år?
Ja, det kanske blir tidigare.
Karolina vill ju inte att vi ska följa efter henne, hahahaha!!!
Ja, skitkul med Sean. Jag känner hans mamma också, d¨det blir kul att höra.
Kramar.


AL:
Jag är inte så förvånad.
Jag bor i USAs rikaste del.
Här är allt så överhettat. Runt DC ligger 7 av USAs tio rikaste counties. jag bor i ett av dem.
Så nej, Boston priserna även inne i stan var inte så chockerande för oss so,m man kanske skulle kunna tro.
Förstår att det nog kan vara skönt att inte leva så nära svärisarna.
OCh visst kan jag förstå det där med intelligensnivån. Vi talade om det igår, jag och mina svennar. Hur hög den känns i DC jämfört med mindre städer.
Det gäller ju alla storstäder, mer eller mindre. OCH inte minst Boston med ALLA sina unis.
Så jag förstår vad du menar.
Kram!

Annika said...

Desiree:
Varsågod!
KUL att du gillade det hela!
Just det, synd att du inte kan hänga med C i höst då han ska dit.
Underbar stad.
Du skulle gilla den massor!
Itahaca är dröm.
Man bokar turerna, collegevisningarna, och när jag tänker efter måste man nog ha ett barn som ev ska börja med sig.
Tror inte vem som helst kan ta de där visningarna. Men man kan ju hänga med lite diskret om man ser en visning :-)
De har visningar varje dag, eller närapå varje dag, tror jag.
Detta är viktigt för skolorna.
Kramar!!


Sahra.
Boston är intellektuell. Utan tvekan. Du vet, här finns så många unis tex, och i unis spår följer mkt positivt.
Ja, du var jättefin!!!!
Kramar!!!Bettankax:
TACK!!!
Vad glad jag blir.
Boston är underbart.
En finfin stad.
TACK för dina supersnälla ord.
KRA;AR!!

Annika said...

Katta:
TACK!!
Ja, det blev en bomb av rang, haha!!!
Boston är en stad att älska.
Kram!


Ruth;
HAHA, tackar!!
Ja, jag skulle kunna jobba både för dem och DC-NOVA.
Ruth, du är spot on vad gäller Karolina. Visst, hon vill vara i en storstad. Det är hennes grej.
Worcester är verkligen en plats för skandinaver. Känner många finlandssvenskar som bor/bott där.
Scallops. MUMS!!Ann:
Underbart ställe i detta land.
Du bor himmelskt. Räknas VT till New England? Det kanske det gör?
Vi åkte interstate från Itahca till Boston, möjligtvis Mass Pike sen vi kom in i MASS.
Klart jag kommer till VT om vi flyttar till Boston. YOu bet!!
Kram!!!

Annika said...

Lotta:
TACK!!
Ja, vilken stad!!
Förstår att hubbys bror fastnade där.
Jag skulle lätt kunna fastna där också.
Underbart dialekt däruppe, aaahhh!!!
Trivdes som fisken så fort jag kom dit.
Kramar!!Anne:
TACK!!
ja, jag tror du skulle gilla den här stan.
Helt KLART!!
Den är perfekt för nordbor.
TACK för det havet, och ngt annat som jag inte kan ta på.
Kramar!!Karin:
TACK!!
Vad glad jag blir.
Många nordbor har nog anknytning till MASS, tror jag. SÅ många som kom hit från Norden. OCH jag förstår dem alla.
Det finns alla ggr munkbagerier i Boston.
KUL, du har verkligen band till stan.
Kramar!!

Annika said...

Channal:
TACK!!
Ja, Lotta och jag är ett radarpar. Hon har sin bit av USA, och jag min, hihi!!
SF är UNDERBART vackert!!
Det borde du se!!
Kram!!


CoolaAnna:
Jag vet. jag med!!
Det är så roligt att dela med sig, och glad att du gillar mina inlägg.
Kramar!


Camilla:
JA!!
Vilken stad.
KUL att du varit där mkt.
Mindre stress än i NYC,DC!
Kram!

Annika said...

Marie:
SÅ mysig stad.
Älskar den.
Jodå, nog kan vi flytta. Det tar 80 min att flyga till DC, så det är OK, HIHI!!!Anki:
Lovely!!
Jag hoppas ni kommer tillbaka!!
Kramar!


Pernilla:
Vad roligt att du varit där, och sett så mkt.
Det är verkligen en fantastisk stad.
TACK för snälla ord.

Annika said...

Nettan:
Ja, en stad att verkligen tycka om.
Kom och se den!!
Kramar!!


Suz:
jättekul med besök.
Ja, Boston är en fin stad.
Kram!


Julia said...

Hej!
Jag undrar om du vet något om flera colleges/universitet i Boston? Det känns som om majoriteten är private.. Eller har jag fel? Är oerhört sugen på att plugga där.
Om du har något tips på skolor i Boston, hur priserna ligger, populärt bland svenska studenter?
Tacksam för svar :) Kram!