Thursday, June 14, 2012

Det blir en punktlig torsdag

Happy Thursday!
GLAD NYFREDAG!
Härlig torsdag!

Visst ska vi ta det i punkt, eller vad säger NI?

* Idag är det sista svennefrullen för säsongen. Vi ska ses uppe på Panera Bread om en stund.  Ja, sen drar hela skaran till Sverige inom snar framtid. Alla gläder sig lika mycket som jag.

* Ikväll ska jag på “Graduation Party”. Min kompis Ingrids tvillingpojkar går ut High School idag. Det känns nog i Ingrids hjärta. I höst bär det av till universitet för bägge killarna.

* Jag har ingen SPIS!! Jag kan inte koka mat. Häromkvällen då jag vred på ugnen bara blixtrade det till därinne och jag kunde se hur det började brinna i “grillaggregatet”.
FY tusan vad rädd jag hann bli innan vi hunnit baxa ut spisen och dra ut kontakten. Känner mig handikappad utan spis. Såklart. Idag kommer de hit för att fixa den.

* På tal om spisen. Kanske dags för en ny spis, tänker ni? Ja, absolut, det tycker jag med. Men i höst ska vi göra om vårt kök, och jag vill INTE köpa en spis innan jag vet hur vi vill att köket ska se ut. Hoppas att det inte blir för dyrt att laga spisen. Ibland lönar det sig icke att laga...

* Jag är så sjukt stolt över min systerdotter Ebba. Kolla in hennes betyg. DET är det finaste jag sett! I höst blir det Norra Real där hon ska läsa Naturlinjen. Det var Ebba, och en person till, på skolan som hade dessa toppbetyg. Hatten av, säger en imponerad MOSTER!






* Karolinas betyg kommer inte förrän ett par veckor efter att skolan har slutat. Som ni kanske minns skriver hon sitt slutprov i matte på avslutningsdagen, alltså imorgon.

* På lördag har vi Karolinas Sweet 16 party. Det blir pool-party tillsammans med två andra tjejer som fyller 16 i dagarna. Mycker planering inför det partyt har det varit. Skönt att det snart är överstökat, haha!!

* OOO, alla NI!! GLÖM inte att vi som hastigast ÅTERUPPVÄCKER Show and Tell imorgon för en HALVÅRSKOLL!! Halvårskollen var bland de absolut roligaste ämnena vi hade på Show and Tell! SÅ imorgon skriver vi som vill alltså: HALVÅRSKOLL!!

* Karolina och jag spelar “Draw Something” som galningar. Vi spelar med familjen, och vi spelar med andra. Det är verkligen ett KUL spel.

* Vi har vackert väder, som alltid. Just nu ganska behagliga temperaturer, 28 grader, och låg luftfuktighet. Ganska perfekt. Det ska fortsätta veckan ut, och kanske längre.

* igår började DALLAS igen. Just det, DEN serien vi alla kommer ihåg. Nu är Christopher Ewing och John Ross vuxna (bebisar på 80-talet). Bobby har fått cancer. JR är sjuk (men han lär ju bli bättre...)
Ja, ni vet...Undrar hur det ska gå för serien den här gången? Världssucce på 80-talet, blir det så igen?

* Och så här ser min trädgård ut. JUST precis NU!!!
























25 comments:

Erica Pettersson said...

WOW! Vilka betyg! MVG i allt är ju typ näst intill omöjligt.
Ett ord: IMPONERAD!
Hon har VERKLIGEN anledning att fira :D

Halvårskollen kommer upp på min blogg imorgon också :) Känns som det hänt mycket och ingenting i mitt liv under första delen av 2012, så vi får se vad det blir ;)

Dallas såg jag aldrig i och med att jag bara var några år på 80-talet. Men jag minns att mamma brukade se det ibland.
Känns som om det trots allt är en av de mest kända såporna genom tiderna...

Vackra bilder du visar idag!
Hoppas du får en bra "nyfredag" :D
MVH /Erica

Taina said...

VILKA BETYG!!!!!! Grattis till din systerdotter!

Kul med svennefrulle. Jag får nog köra racerfrulle istället, hahahaha!

Det här med poolpart verkar vara väldigt poppis här med. En del av våra tidigare grannar som har pool har ju haft lätt med den saken så fort de ska ha poolparty. Förstår att det är mycket att göra och fixa till partyt och det blir säkert kanonbra! När de blir så där stora kan de ju vara med och fixa lite. Eller hur?

Jag såg inte Dallas igår! Vilket nätverk visas den på?

Åh Annika, jag önskar du kunde komma hit och hjälpa mig med min trädgård!!! Du verkar kunna det där med blommor!

Kram kram!!

Annika said...

Erica:
Jag vet, vilket BETYG!!
Jag har en god vän i Sverige, och hennes dotter gick också ut nian igår med MVG i allt!!
Impad är jag!!
Halvårskollen är ju jättekul!
roligt om vi är många som skriver den imorrn!!
Dallas ja, säkert en av de mest poppis serierna ngnsin.
Undrar om den överlever idag?
Ska bli intressant. Jag slötittade bara...
Tack för bildberöm.
Ha en fin torsdag!

Taina:
TACK, ja vilket betyg va!!

Poolparty är det tacksamt att ordna även om det öär mkt jobb med det också.
Men det ska bli skönt då det är över, haha!!
HAHA, de fixar sådär hjälpligt mkt, men de kommer att få hjälpa till med att dekorerar etc.
SÅ det så!!
Dallas går på ngn kabelkanal, TNT eller ngt sånt...
ÅÅ jag skulle gärna kolla in din trädgård!!
Den ser fin ut, tycker jag.
Kram!!

Millan said...

Josses ja vilka betyd! Forstar att hela familjen ar stolta. Min lillebror hade sadana betyg med undantag av idrott dar han hade VG och nu laser han till jurist i lund. Det blir nog nagot stort av de barnen! :-)

Vad roligt med Sweet 16 party! Hoppas att helgen blir superrolig. Det later toppen med sol och poolparty. Jag tror bara Karolina var i tioars aldern nar jag borjade lasa din blogg :-).

Jassa har Dallas borjat!? Jag har hort rykten om det men trodde bara det var det .. rykten alltsa. Lite roligt. Maste jag kolla upp!

Kram och hoppas svennefrullen blir rolig

Min Mans Mat said...

Hej Hej
Oj vilket fint betyg vad roligt.
Jobbigt utan spis, vi gjorde om vårt kök i höstas, det var jobbigt, men oj så kul att få nytt och fint, hoppas ni får spisen halvladag tills dess.
Vackra bilder från trädgården, ska ut och fotografera själv, inspirerad. Vad söta småtomtarna som vaktar trädgården var :-)
Ha en fin dag Hej Helena i Småland

Annika said...

Millan:
ja ett top of the line betyg!
SÅ duktigt att de klarar av det hela, för lätt är det ju inte.
DIN bror hade lika bra betyg,
Tror också det blir ngt speciellt av "såna barn".
Sweet 16 ja...
Stort!
OCH väder får vi!
Så det är bara att tuta och köra. Men det ska bli skönt då det är ÖVER!!!
Karolina var nio då jag började skriva bloggen. Otroligt va!!
DALLAS har börjat!!
Det blir väl lika mkt intriger som det brukade vara.
HAHA.
Kramar!!

Helena:
TACK, ja ett bra betyg fick hon!
Minst sagt!
Spisen är det inte kul att vara utan, inte alls. USCH.
Hoppas det inte ska bli för dyrt att laga den. har ingen lust att skaffa ny spis nu...
Vill vänta tills i höst.
TACK, kul att du gillar bilderna.
HIHI, tomtarna kunde jag inte motstå.
Kram!!

Äventyret framtiden said...

Grattis till allt utom spis"eländet"!:) Tur att du hann få ut den. Hoppas att de kan fixa den bra till ett rimligt pris.
Onödigt att sätta dyra pengar på den om ni ändå skall renovera allting i höst. Håller tummarna.

Söta tomtar!:)

kramar

Annika said...

Karin:
ja, det är ett helsike att vara utan SPIS!!
ja, jag var bra skärrad ska du veta medan det blixtrade inne i den. Peter var inte hemma, så jag hämtade en granne, och vi baxade ut spisen. INTE LÄTT!!
Ja, jag vill INTE spendera pengar på en ny spis nu. Jag vill vänta...
TACK för tumhållning!!
HAHA, tack..ja tomtarna passar därute...
Kramar!

Desiree said...

Oj läskigt med din spis. Förstår att du känner dig helt handikappad utan den. Det är ju inte lätt att göra något i köket utan spis. Hoppas att den går att laga och att det ska ske snabbt. Förstår också att du gärna vill avvakta med ny spis tills ni ska göra om i köket. Vi kommer att byta ut lite vitvaror i köket i nya lägenheten eftersom vi vill ha en fullstor frys och fullstor kyl och inte bara en halva av vardera som det finns nu. Vi vill också ha en inbyggd micro.

Stort stort grattis till Ebba med dessa fina betyg. Så otroligt duktig hon är. Förstår att hon kommer in på en riktigt bra skola med dessa betyg.

Jag är laddad inför show and tell imorgon med halvårskollen. Satt och gick igenom bilder igår och försökte välja ut vilka jag ska ha. Jättekul.

Du får njuta av en sista svennefrulle och sedan släpps även ni ut på sommarlov ;-)

Sweet 16, oj känns som ett sekel sedan man själv firade just sweet 16. Vi bodde i Nicaragua då och jag hade party ute i trädgården minns jag. Jag hoppas Karolina får en underbar fin Sweet 16 i helgen.
Kram!!

Moster Mjölgumpa said...

Kanonbetyg. Jag förstår att ni är stolta.

Jag blev lite konfunderad över att hon fått betyg med det gamla systemet. Min son får med det nya A-F.

Är det kanske så att årets nior fått hänga kvar i det gamla systemet. Min son går ut åttan.

Finns det någon lärare som läser här som kan förklara?

Sara said...

Åh vad trist med spisen! Sånt där kan ju vara svårt att fixa också, det brukar vara bäst att köpa nytt... Kul att ni ska göra om köket, ni har ju pratat om det ett tag nu.
Jag ska fixa pastasallad till ikväll och så ska vi fira barnen litegrann. Det blir jordgubbar, glass och grädde till dessert, ska bli mysigt. Puss, kram & älskar!

Coolaannna said...

Vad mycket roligt du har framför dig! Härligt med engagerade människor!

Fina betyg. Jag har en här hemma som har precis likadant. Men även två som kämpar för att nå G. Konstigt det där.

Åh, vad kul att du ska göra om köket. Blir spännande för oss att följa det!

Kramar!

Sahra said...

Det var inga dåliga betyg. Vad ska det månne bli av den unga damen. Så där såg inte mina betyg ut. Iallafall inte nians. Förstår att ni är supderstolta.
Jag trodde W skulle få betyg nu i sexan. Vi har bara väntat på det. Jag trodde det var bestämt, klappat och klart med betyg från sexan. Men tydligen inte. Jag är för betyg. Tycker det är ett bra sätt att veta hur man ligger till. Även om man har utvecklingssamtal så brukar de vara ganska ljumma och det är svårt att få grepp hur de egentligen står sig i konkurrensen.
Ha en kanondag. Kram

Anne said...

Förstår du är en stolt moster. Vad roligt du kan glädjas så hjärtligt åt din systerdotter, det är så härligt höra. Min mamma har två systrar men det har aldrig varit så äkta mellan dem, mycket avundsjuka, missunnsamhet och sånt tråkigt. Trist när det blir såna familjer, har många gånger tänkt att då är det nog mer ledsamt egentligen med syskon än det skänker glädje.
Men du, vad kul med den kommande köksrenoveringen. Minns från bloggen att du till och från pratat om att det är ett projekt du gärna skulle vilja göra. Hur omfattande blir det? Nya vitvaror? Nya köksluckor? Kanske så avancerat som att försöka riva nån vägg, förändra planlösningen totalt?
KRAM

Christina said...

Wow!! Vilka betyg! Hon kan bli vad som helst! Vad häftigt!
Härligt med Sweet 16, kan tänka mig att det är mycket planering, hoppas det bli lyckat!!
Mycket intressanta punkter, Dallas alltså, jag såg att det skulle börja snart....
Halvårskoll, ja det kanske man skulle göra en :-)
Stor kram!

Elisabeth said...

Även jag är - naturligtvis! - MYCKET imponerad över dessa betyg! Natur är ett bra program att gå, rätt svårt ibland (tyckte jag, fast det var ju jag, det finns säkert många som inte tycker att det är svårt), men sedan ligger alla utbildningsvägar öppna, och det är alltid bra.

Spännande med Sweet 16. Hoppas att du rapporterar om det sedan! Jobbigt med spisen däremot. Även om jag tycker att matlagning är urtrist skulle inte vilja vara utan.

Marianne said...

Sweet sexteen ... Hjälp vad stor hon är! Hur känns det inte för dig ...

Återuppliva Show and Tell? Är det nerlagt? Jag ska säga att jag undrade när jag såg någon lista med väääldigt få deltagare och de flesta för mig nya. Eller är det bara över sommaren det är nerlagt? Vad har annars hänt? Varför?

Så fint du har i din trädgård, Annika! En vacker dag kanske min också prunkar så där fint. Men inte i år : )

Ebba är en riktigt stjärna, ser jag. Inte konstigt att hon kan säga stensäkert vilket gymnasium hon ska gå! GRATTIS till henne! Hon måste ha jobbat hårt för det betyget.

Vad KUL att ni ska göra om köket! Jag stormtrivs i mitt, och Klas har också kommenterat att det är så trevligt att stå och laga mat där. Jag ska fota i morgon och lägga på halvårskollen - jag om någon behöver verkligen göra en : ) Våra grannar rakt över har gjort om sitt kök också, och det roliga är att de har gjort exakt så som vi hade tänkt göra om vi hade flyttat köket. Jag kanske ska göra ett köksinlägg en dag, sånt där man bör tänka på när man gör ett kök.

KRAM!

Channal said...

Finaste betyget, hon har hela världen och framtiden framför sin fötter! Hon kan bli vad hon vill! Men det ligger mycket jobb bakom det! Inget är gratis! Imponerande, heja Ebba!

16 årskalas o poolparty, så mycket roligt för söta Karolina! Och snart får hon träffa sin kusin Ebba!

Nytt kök, underbart! Vi fixade köket våren 2010, verkligen ett lyft! Ni får grilla, äta sallad och micra så länge! Hoppas det fixar sig med spisen! Läskigt med det som hände!

KRAM Anna

Suzesan said...

Grattis till DET betyget. MVG i allt. Inte dåligt. Duktigt.

(Min son hade det med i nian och nära på i gymnasiet med. Nästan alla ämnen. )

Poolparty så kul.

Fina blombilder.

FY vad hemskt med spisen.

Åhh jag vill ha ett splejsans nytt kök jag med och FYRKANTIGT. Stort.

Avskyr mitt kök. Sånt smalt först med en matplats. Avskyr det.

DALLAS ..jag har hört om det och jösses vad jag ser fram emot det. Missade INTE ett avsnitt. Spännande. Men de ska väl sända det här på nån kanal jag inte har. Säkert så.

Våra betyg då 1-5. Haha jag hahaha hade 1,6 i medel när jag gick ur nian. Var bäst i klassen tills jag tröttnade. PÅ nåt. Nåååt.
Jag skrev iallafall inga prov. Haha ja inte så många iallafall...det framgår nog.

Kram
/Susanne

Charlie sa ... said...

Mon dieu!! Vilka betyg. Har aldrig sett något liknande.
WOW helt enkelt!

Jag hörde Dallas signaturmelodin igår....gillar! Det blir nog inte samma hype alls som då, men roligt att de kör en runda till.

Din trädgård är fab!! Hortensia är en av mina toppfavoriter. Love it!!

KRAM!!

Annika said...

Desiree:
Ja, det var skitläskigt när spisen började gnistra. SÅ läskigt!!
OCH ja, det är verkligen handikappande att vara utan den.
Inte kul.
Men nu är den fixad, och det gick på nolltid.
Härligt.
Nej, vill inte köpa ny spis nu.
I höst ska vi göra om i köket.
Förstår att du vill byta ut en del vitvaror. Kyl och frys får gärna vara stora.

Ja, vilket betyg va!
Riktigt strong gjort.

Idag ska det bli KUL med kollen!!
Och sista svennefrullen var trevlig också.

Kramar!!

Moster M:
Ja verkligen fint betyg!!
Så din son har A-F.
Så är ju vårt betygsystem också. Funkar bra!
Vet inte varför Ebba inte fick det.
Men det kan ju vara precis som du säger, att utgående nior har gamla systemet.

Sara:
USCH ja, men nu är det grejjat!
SKÖNT!!
Inte så dyrt heller.
Ja i höst ska vi väl ta tag i det där med köksupprustningen.
Mysigt kväll ni verkade ha!
SÅ ska det vara.
Kramar och älskar!

Annika said...

Coola Anna:
En del skoj, ja.
Det ska bli skönt då partyt är över!!
HAHA!
Ja, toppenbetyg det där!
OCH det har inte kommit gratis, hon har kämpat.
Ja, alla är vi olika där med plugg och betyg.
Köket ska det bli skönt att göra om.
Kram!

Sahra:
Ja, jättefina betyg.
Sådär såg inte mina betyg i nian ut heller, det kan jag försäkra.
Jag gillar också betyg. OCH är numera så van vid dem efter mina år i USA.
Tycker det är toppen med den kollen, vi har betyg fyra gånger om året. Gillar.
Kram!

Anne:
Ja, jag är verkligen stolt över henne.
Den lilla kämpande ungen.
S¨där olika kan det vara mellan systrar också, som mellan din mamma och hennes syrror.
Ja, köket ja...
Vi ska väl byta ut alla skåp, vitvaror etc. Vet inte hir designenen blir i köket, men vi ska inte slå ut väggar etc.
Ja, det ska bli roligt.
kram!!

Annika said...

Christina:
Ja, med såna betyg ligger verkligen ALLT öppet!
Härligt!
HOJTA till om du är med i haövårskollen!
Dallas, lite komiskt att det dragit igång igen.
Kram!!

Elisabeth;
Ja, betyget kan man bara inte låta bli att förundras över. Jag har aldrig sett ett så fint betyg förr.
Natur tror jag blir en bra linje för henne, svår är den ju, men en BRA grund.
Sweet 16 blir nog bra, längtar dock tills det är över!
:-)

Marianne:
HAHA, JO!!!
Det känns helt galet att hon är 16 snart...

ST ja, som jag skrev hos dig hade det överlevt sig själv.
Det var dags att lägga ner det.
Jag hoppas att vi kan återuppliva det i höst igen, men då på annat sätt.
Helst med rena fotoutmaninar.
HOPPAS det går!!
Ebba ja, hon kan verkligen komma in var hon vill med DET betyget.
Stort.
Köket ska det bli så fint att göra om.
Jag förstår att ni trivs toppen i ert nya kök.
Underbart!!
Kram!!

Annika said...

Channal
VISST är det ett fint betyg.
Hatten av. Som du säger så kan hon bli vad som helst.
OCH nej, inget kommer gratis. DETTA hade hon kämpat för!.
Mkt kul för Karolina nu,
snart åker hon en sväng till beachen också. Bara roligheter just nu :-)
Köket ska det verkligen bli skönt att LYFTA. DET behövs.
Just nu är det funktionellt, men inte mer.
Nu är spisen fixad. DE var här igår. Skönt!!!
Kramar!!


Suz:
Tack, ja det var då inget dåligt betyg det inte ;-)
Mitt betyg i nian var ingen höjdare, kan jag säga. Runt medel.
Härligt att din son hade så fina betyg.
Poolparty ska bli kul, men jag ser fram emot tills att det är över, haha!!
Köket ja, ska vli skönt att fixa upp det. jag är ganska less på mitt kök också.
Dallas, lite komiskt att de drog igång serien igen.
Vi får se om det bär!
KRAMAR!!

LOtta:
Ja, vilket betyg!!
Det är det finaste jag sett!
Signaturen till Dallas är verklgien top of the line. Nej, samma hype blir det inte.
Ska bli kul att se om det bär.
Tack för berömmet om bilder...
KRAMAR!!

Fröken Anki said...

Fina Bilder på trädgården igen! Ser riktigt somrigt och härligt ut. Saknar värmen där borta gör jag! Och lummigheten. Men det är rätt fint här nu också, om än lite kallt och blött. Hoppas verkligen att sommaren ordnar till sig!

Graduation party är alltid trevligt! Det är nåt speciellt med skolavslutningar tycker jag. Fröken som jag är!

Haha, Dallas igen. Att det finns intresse för att återuppväcka det. Ojoj, men följde det gjorde vi ju såklart den gången det begav sig. Tror dock inte att det blir lika stor hype den här gången.

Stackars dig som inte har nån spis. Hoppas den går att laga så att du kan fundera i lugn och ro på ditt NYA kök! :)

Ha en fin helg!
kram