Monday, December 19, 2011

Pyntade hus...

Godmorgon/eftermiddag/afton!

SÅ har vi då gått in i julveckan.
Ja, det är sant. NU är den inledd.
Det här året också...

Jag ligger bra till planeringsmässigt, men jag har ändå en del ärenden kvar att uträtta denna vecka.
Jullovet, eller winter break som det heter här, börjar på fredag.
Karolina gläder sig. Lovet är kort, en dryg vecka. Redan den 3 januari börjar skolan igen.

SOM sagt, det är PYNTAT ute och inne nu, ska ni veta. Den ena ska bräcka den andra.

Det finns ett ställe här i Reston där grannarna verkligen gör allt för att sprida julstämning. In absurdum.
In i det området åker bil efter bil bara för att de vill kolla in pyntet.

Ni ska få hänga med...Det här huset är juvelen i kronan. Bilden gör det inte rättvisa. Varenda buske och träd på tomten är dränkta i ljusslingor, och detaljerna är otaliga. Hur mycket tror ni deras elräkning kostar efter jul? Flera tusen dollar, utan tvekan. Huset är sanslöst! Inomhus kunde vi räkna till åtminstone fem granar, ymnigt pyntade. Såklart. ALLTSÅ, de granar vi kunde se utifrån huset, från trottoaren. För ingalunda gick vi IN i huset, oh nej. Gissa om jag hade velat det :-)Här har vi ett annat hus i samma område.Ännu ett hus i området. Här spelades nötknäpparmusiken och ljusen blinkade i takt. Jag önskar att ni kunde se det på rikigt. HELT otroligt. Nej, musiken spelades inte högt, men ändock...
Ytterligare ett hus i samma villaområde. Observera tomten på trappan!


Vi körde sedan till ett mer modest villaområde i nästa förort, Herndon. På denna gata är nästan vartenda hus pyntat också! Lite kul, och fastän en hel del är lite för mycket (och lite tacky) blir jag glad av den här gatan.


Vem vill ha en "larger than life" Buzz Lightyear och Woody i sin trädgård? Bring it on, eller?


Eller, vem tycker inte det är coolt att ställa upp fyra stora dockor i trädgården och klä ut dem till "carolers"? Jag skulle förmodligen bli räddare än på Halloween om jag såg dem stå och glo in för evigt fastfrusna. Men hey, why NOT!?Eller, vad säger ni om detta!! En stor tomte som dansar på trappan! Därtill spelades julmusik! Jaja, keep the spirit up. Jag blev bara så FULL i skratt!!


Ja, det var ett axplock av hus i närområdet.
Jag skulle kunna gå ut och fotografera HUR mycket som helst.
I år tycker jag att folk satsar mer än någonsin. Det är julpyntat och julslingat överallt.
Gissa om jag tycker det är kul.
Det är ju bara en enda gång om året, trots allt.

Jag tillbringade flera timmar med att slå in julklappar igår. Det var trevligt. Jag lyssnade på Sveriges Radio under tiden. Verkligen mysigt. Jag är verkligen ett SR-fan! Lyssnar på ett program sänt via Sveriges Radio varenda dag. TACK!!!

Sedan lade jag klapparna under julgranen. Jag vill ha en massa olika omslagspapper i olika mönster och färger. Enfärgade paket? INTE i mitt hus.

Hur är allt med er?
Börjar ni känna er färdiga nu?
Redo för att njuta av julen?

Jag snör på mig mina gympaskor och beger mig ut på min sedvanliga PW.

Ha en fin dag!

40 comments:

Anonymous said...

Färdig med paket och sånt, bara ett gäng i Sverige som måste slås in när vi kommer fram. Tyvärr ser det ut som att i alla fall två beställda saker inte kommer fram i tid...
I övrigt? Lätt panik... mina tre dagar att fixa all packning och alla andra tusen saker innan vi åker krympte sent i lördags till två. Vi far redan på onsdag istället för torsdag. Blir bättre och mindre stressig resa men mer stress för mig nu innan...
Ser just nu mest fram emot de tre dagar vi ska ha för oss själva i Malmö innan vi far hem. Julen lär bli stökig och full av måsten och annat... Och så att krama mina söner!

SwedishCorner ~ DownUnder...Pernilla said...

Inte ett paket inslaget ännu... Granen inte heller klädd, men annars så är väl det mesta gjort - kalvsyltan tillagad och fryst. Skinkan ska vi hämta imorgon, efter att vi hämtat min Mamma på flygplatsen!!

Julkram från Australien♥

Annika said...

Brysselkakan.
Ni har en hel del i görningen.
OCH mkt att komma hem till.
KAN förstå att du ser fram emot de tre dagarna i Malmö.
Lycka till med allt!

Pernilla:
DU hinner!
KUL att din mamma kommer från Sve!
En annorlunda jul för henne!!
OCH så roligt för er alla!
KRAMAR!!!

tinajo said...

Jösses - vilket tålamod att få upp alla dessa ljus! För att inte tala om att ta ned dem, det är ju ännu tråkigare. Tjusigt ser det ju onekligen ut! :-)

alegni said...

jag har slagit in mina julklappar i dag. djeez, vilket jobb... jag sitter dessutom på golvet när jag gör det, och när jag är klar, är jag så styv så jag knappt kommer upp därifrån. ;)
flerfärgade paket blev det här också för det mesta, men inte så många färger, faktiskt.
jaa, vad ska jag säga om husen du visar? too much is too much, kanske... ;)
all julmaten ska lagas denna vecka, och så skulle jag helst vilja baka något än, men vi får se hur det blir med den saken. städningen fixar gubben, so no worries there!
KRAM

Freedomtravel said...

Waow, helt extremt i en svensks ögon! Men häftigt ändå, imponerande vad folk måste lägga ner energi på de här juldekorationerna!

Desiree said...

Jag gillar det där första huset jättemycket. Tycker att de har dekorerat smakfullt och vackert. Många lampor, ja men det blir ljust och fint. Vilket jobb de måste lagt ner på att sätta upp allt det här. Man är lite nyfiken på hur pass stor skillnad det blir på elräkningen under december månad för dem. Tycker även att de andra husen här i det första området var snyggt dekorerade. Sådant här känns ju inte extremt längre i mina ögon. Bring it on när det kommer till juleljusen.
Klapparna stod vi också och slog in i lördags med lite glögg och mycket levande ljus medan det var ruskväder ute. Ha en skön PW.
Kram!

anna of sweden said...

Trodde aldrig att jag skulle säga det. Men jag gillar the American style. Ljus i överdåd och en och annan smaklös uppblåsbar sak. Det är kul.

Redo att njuta? Nej, inte än. "Ska bara" först.

Huggies!

Annika said...

Tinajo:
VISST!! OCh jag är ganska säker på att de lejar hjälp för detta. Det måste ta en enorm tid.
Säkert har de hjälp att ta ner allting också sedan.
Men visst är det storslaget. DET tycker jag med!

Ingela:
HAHA, jag vet!!!
Jag satt på golvet i flera timmar igår, i skräddarställning. Gissa om ryggen tog stryk, och mina artrosknän. UJ UJ!!!
Mkt matfix för dig!
OCh jag tänkte göra köttbullar idag och frysa in samt lite godis. Mkt fixande och grejjande i dessa dagar.
Jag gillar husen, har nog blivit väldigt amerikaniserad i det fallet :-)
Kram!!

Freedom:
Ja, helt annorlunda mot vad man ser hemma, jag vet.
Jag tycker också det är imponerande.
Vilket JOBB!!!

Annika said...

Desiree:
JA, det är SÅÅÅÅÅ maffigt då du anar inte då man ser det i verkligheten.
Jag läste en artikel om det huset och dess invånare för ngra år sen i loklatidningen. Där stod det var elräkningen var och den var häftig. Ska se om jag lyckas hitta den på nätet, elelr info om huset.
Nej, jag blir mest bara glad av detta även om det ibland går över gänsen.
Jag blir genuint fuzzy inside, hihi!
J, jag tycker också folk kunde satsa mer hemma. Varför inte?
Jag tror iofs att allt punt är mkt, mkt billigare här. Jag vet ju vad en vanlig ljusslinga kostar hemma och de är inte billiga. här kostar en slinga på 100 ljus ett par dollar.
Tycker er helg lät mysig.
Kram!

Anna:
VISST är det roligt!
Man blir ju glad av det hela!
Bring it on, säger jag!
Jag har också en del "ska bara" kvar.
Huggies!!

antonia said...

Oj jisses! Fast det där var i allafall inte så tacky som en del kan vara. Men det är mysigt men julbelysning, det är det, men i lagom mängd. Det finaste tycker jag är när man ser granen glittrar genom glaset i ytterdörren :)

Annika said...

Antonia:
Nej, vissa ställen är inte det minsta tacky, bara storslagna och smakfulla. Vid andra råder tackiness-faktorn lite mer, men även det är kul.
Jag blir glad av det.
Nej, inte lagom...tycker gott man kan vräka på mer i sverige också, faktiskt :-)
it is once a year.
ja julgranar är så fina!!!

Saltistjejen said...

SR rocks!! Verkligen! jag äslkar att lyssna på deras podcasts i min telefon. :-)
Men detta med julpynt här KAN verkligen gå till överdrift my god! Jag tycke om att det är ljus och så eftersom det är en mörk årstid, men även om huset på första bilden inte var direkt tacky så känns det bara för mycket för min smak. Man måste ju liksom inte överdriva. Då tappar man lite av spänningen och det mer stillsamt stämningsfulla med julen tycker jag. För min del handlar julen ÄVVEN om stillhet och frid på något vis och mer om att skapa MYS än att skapa något som er ut som i en film eller ett utställningshus. Men men, det är rätt underhållande att se ändå. Vi gick runt i Bronx för ett par år sedan och kollade allas trädgårdar där. Ojoj en del var riktigt riktigt tacky. OCH ett av husen där är vida känt för att tanten alltid har hur många "dockor" (typ skyltdockor) som helst där som sjunger och rör sig och det spelas HÖG musik dygnet runt. STACKARS hennes grannar säger jag bara....
Kraaam och hoppas du får en fin vecka nu innan jul!

Annika said...

Saltis:
VISST är de bra!!
Jag lyssnar inte på ngt annat. Behöver inget annat.
Nej, jag tycker det är KUL!!
Bring it on!!

Men visst, på vissa ställen är det verkligen tacky som regerar.
OCH ja, jag är glad att jag inte är granne med ett hus där det ständigt glittrar och glimmar och spelas julmusik. Men annars tycker jag bara att det är KUL!
De vet hur det ska glimma i mörkret, kan vi ju säga. HAHA!!

Absolut handlar julen om stillhet och frid, men jag tycjker detta är så skönt på ngt sätt!
Festligt och kul och lite tacky!!!

Kram!!

Taina said...

Hahaha, vilka underbara hus! Vi körde omkring på lördag kväll och såg liknande hus med dekorationer. Häftigt på ett sätt.

Här hemma börjar det väl bli någorlunda klart. Ska handla mat. Lax ska gravas och köttbullarna trillas. Knäcken ska kokas och lussebullar bakas. Men Bella och Albert ska ju ha något att göra när de kommer, eller hur?

Jag har ett par paket kvar att köpa, men det mesta av det är klart. Fattar inte hur det gick till. Måste ha gjort en del i sömnen?

Kramar i massor!

Annika said...

Taina:
Ja, man blir liksom glad av dem.
OCH snäll o glad ska man ju vara i juletid.
Visst är det häftigt.

japp. jag har också lite att dona med idag och resten av veckan.
Japp, klart att Bella och Albert ska jobba då de kommer, hihi!!

HAHA, nog för att du är multitaskninges drottning, men i sömnen...
HAHA.
YOu rule.

Kramar!!

Sahra said...

Min jul är ganska sparsmakad. Iallafall inomhus. Utomhus skulle jag utan problem gå helt bananas. Jag älskar amerikanska överdådigt pyntade hus. Älskart. Hur ser ert eget hus ut? /Sahra

Anonymous said...

Vilka hus! Jag tycker det är gräsligt. För mej räcker det med en ljusslinga på framsidan och en på baksidan. Sen' är jag nöjd, men men smaken är ju som baken......Huvudsaken man själv blir nöjd!
Såg just idag att Aftonbladet utlyser en tävling om Sveriges mest pyntade hus. Ingen kommer nog ens i närheten av dom du visar :-)
Allt julfix är klart hos mej (kontroll- o planeringsfreak som jag är) o paketen väntar bara på att få läggas in i bilen o sen under granen i Kalmar.
Kramar från Anette!

Anonymous said...

OMG! För mycket för min smak... Jag är en sån där "lagom är bäst"-typ :-).

Vi är så gott som redo för julen. Alla klappar är inhandlade men inte inslagna. Nästan all mat inhandlad, men köttbullarna ska göras (brukar Håkan och tjejerna fixa, och det ska vara köttbullar med älgfärs). Ska göra lite julgodis med tjejerna också, men det brukar vi roa oss med på julaftonsförmiddagen :-).

Vi har fått snö men den håller på att slaska bort... :-(

Nilla said...

Läckert hus det där översta i inlägget!

Elisabeth said...

Det första huset är verkligen fint, speciellt ljusslingorna i träden. I största allmänhet blir jag alltid imponerad över alla som lägger ner så mycket tid och pengar på att sätta upp alla dessa ljusslingor! Har sett liknande i Sverige också, fast bara i olika reportage, aldrig i verkligheten.

Annelis hantverk said...

Men så mycket juldekorationer runt huset, de är ju vackra men kanske en del litet för mycket. Det måste ju vara en enormt fin upplevelse att kunna gå runt och se på all prålighet. Här har jag ingen stress allt är under kontroll.
Kram
Anneli

Alexander said...

Tycker amerikanare verkligen att det här är snyggt? Jag kan tycka att det är SNYGGT GJORT men samitidigt SÅ smaklöst.

God Jul på dig Annika och din fina familj!

Evas blogg said...

Wow. Vilka hus!

Marianne said...

Ja oj, oj, oj, lite skillnad där! : D

Vi har inte ens en enda ljusslinga ute. Nästa år ska vi ha det, jag har beställt en kontakt utomhus för det av elektrikern. Jag är inte alls klar för jul. Kommer att jobba som en dåre ända fram till strax efter nyår, då lättar det lite för mig. Alla ska ha allt klart ill nyår ... Men jag måste slå in klappar!!!

Nu har jag ändrat lite design hos mig. Sorry, men det blev lite samma färger som du har, ingenting annat blev bra! Men snyggast är ju snyggast, liksom : )

Stora bamsekramar!

Christina said...

Det här är i mesta laget för mig måste jag erkänna.... :-) Måste hinna spana in vår motsvarighet är, den gatan ska tydligen vara något alldeles makalöst också :-) Här är det poppis att ha sin egen radiofrekvens så att man kan ratta in den på radion och lyssna på musik som är koordinerat med julbelysningens blink.... Vi är nästan redo, behöver köpa några klappar till och packa men sedan räknar jag med att julstämningen dyker upp när vi landar i Sverige ;-) Kram!

Katarina said...

Oj, det första bilderna känns nästan overkliga ut,, så mycket jul.

jo, jag är klar sdan läääänge,, vi firar alltså inte jul utan det fick räcka med lussebullar, ljusstakarna och hemma gjord glögg!

Kram

Anne-Marie said...

Wow! Väldigt amerikanskt och något man troligen aldrig skulle se i Sverige. Det finns folk som har pengar i ditt området, det ser jag. Litet skillnad mot Weed det. ;) Känns litet pyttigt (nytt ord? :)) här i Weed faktiskt. Ja du, elräkningarna måste bli astronomiska med så mycket ljus. Inga julklappar här men dina paket ser fina ut. Kram!

Annika said...

Sahra:
Välkommen hit!!!
OM du scrollar bakåt, till i början av dec, har du bilder på hur mitt hus ser ut.
Det kommer säkert flera :-)
Ja, jag tycker också det är maffigt med dessa hus, och jag njuter av dem. Även de som är lite mer tacky, sas!
Varmt välkommen tillbaka!

Anette:
HAHA!!
För den som bara vill ha en slinga bakom huset ochframför huset måste detta vara lite chockartat. Jag förstår det!!
Nej, jag har aldrig sett ngt liknande ngnsin då jag varit hemma på julen. Om ngn säger att "DÄR ochDÄR finns helt otroligt pyntade hus" så tycker jag inte att de är ngt alls att rya om, hahahaha!!
SÅ olika ÄR det.
Personligen älskar hag ju detta, som du vet...
Ju mer desto härligare.
KUL med tävlingen Sveriges mest pyntade hus. Måste kolla in den sen!!
Skönt att allt är fixat!
Stora kramar!!

Annika:
HAHA, jo men jag fattar att detta är överdådigt för de flesta svenskar!
SÅ annorlunda mot Sverige.

Ja, du såg ju mitt inlägg på FB om köttbullarna igår, Satan vad arg jag var.
Älgfärs, oh get skull jag gärna ha haft, men nun sådan finns inte att få tag på i den del av USA där jag bor.
No way, tyvärr...Men det är så gott!
Skönt att det mesta är fixat hos dig.
Kram!

Annika said...

Nilla:
Ja, det är som en diamant...det är så storslaget!

Elisabeth:
ja, det är ett maffigt hus!
OCGH hela trädgården är dränkt i ljusslingor. KUL.
Men visst, det kostar dem multum.
OCH jag är rätt säker på att de har hjälp med att sätta upp och packa ner. Folket som bor där har det mkt gott ställt, minst sagt.
Har aldrig sett ngt liknande hemma under mina jular i Sverige.

Anneli:
Ja, en viss skillnad mot hur det är i Norden.
Jo, det äR verkligen KUL att titta på detta.
Man kan ju inte låta bli att skratta alt. bli impad!
Skönt att allt är under kontroll. Hoppas ni får snö!
Kramar!!

Annika said...

Alexander:
jag tror så här, vissa som sätter upp det lite mer "tacky" pyntet gör det för att det ser kul ut, helt enkelt.
Medan de i huset överst alla ggr gör det för maffighetens skull. Det är ju snyggt, ska inte förnekas.
Men SÅ annorlunda mot ngt man ser i Norden.
Alexander, ha en toppen jul och vad ROLIGT att du läser här!

Eva:
Eller hur!!???

Marianne:
Ja, visst är det SKILLNAD!!! Mot hur det är hemma.

Jag förstår att du har fullt upp, vännen!
Skönt om allt lugnar ner sig efter nyår.
Hoppas det.
Ta det lugnt på julhavet.

KUL att vi har liknande design. Jag skulle så gärna pimpa min sida mer om jag bara visste hur man gick till väga!

Kramar!!!

Annika said...

Christina:
HAHA, lovar dig att då du bott här ett par år kommer du att tycka att detta är så naturligt och rätt, fniss...
Jag minns hur tagen jag var de första åren av allt överdåd.
Man vänjer sig.
KUL med er pyntade gata. Skulle gärna se bilder!
Samma här, poppis att synka utebelysningen till radiofrekvens...
Ortroligt.
Ni åker väl i dagarna?
Kram!!

Katta:
DET är JUL det. I massor :-)
Ni har firat ert, men jag hoppas ändå att ni får det lite mysigt under julaftonen och juldagen.
Kramar!!

AM:
MKT amerikanskt. Nej, jag har aldrig sett dess like hemma, även de husen som varit väldigt pyntade i Sverige skulle inte kunna tävla med dessa hus.
Pengar finns. Kommunen är näst rikast i hela USA. Den rikaste kommunen är grannkommunen, Loudon. Så pengar finns och det syns. Överallt.
Stor skillnad på hur det är his dig, jag vet. Otroligt stora skillnader i detta land.
elräkningarna måste bli astronomiska. Vet att jag läst ngt om hur mkt de betalar, men jag har glömt det. Huset har varit i lokaltidngen.
Kram!!

Camilla said...

Vilka haftiga hus! Vi ska ocksa ivag och kolla in juldekorerade hus nu nagon kvall. Och da aker kameran med var sa saker:)

Kram

Annika said...

Camilla:
OCH då måste du skriva om det på din blogg!!!
KUL att du är här. Kamerakabel får du skaffa på närmsta teknikaffär!!!
Kram!

olgakatt said...

Bevare mig väl....
Jag är nog en tråkmåns men jag tycker att less is more, om du förstår hur jag menar!
Här kommer inte fram något pynt förrän den 23! Men sen står det till Tjugondag Knut.

Annika said...

Olgakatt:
Vi tycker alla olika.
Less is more är inget för mig i juletid, men jag förstår SÅ väl om nordbor reagerar över detta.
Det är ju annorlunda här, som du vet. Julen åker upp redan efter Thanksgiving och den är slut så fort nyår passerat.
Ingen 13 helg och absolut ingen 20 dag knut.
Mitt åker ut den 3 jan.
Men som sagt, det där är ju annorlunda överallt. Bodde jag hemma skulle jag ta ut julen den 13 jan också, men jag skulle sätta upp den mkt tidigare än den 23 :-)

Musikanta said...

Jag tycker faktiskt att "mitt" hus hävdar sig ganska väl i kokurrensen även om det är hälften så stort som "dina" hus. Fast det första slår väl allt annat som man sett. Det var dock inte några ljusslingor på taket mer än på gavlarna :-)! Kanske du ska påpeka det tills nästa år, haha.
Förstår inte att folk retar sig på det som en del gör i Sverige. Dockorna däremot skulle jag nog inte velat haft i min trädgård - jag är säker på att de skulle ha spökat...
Många kramar från Ingrid

Annika said...

Musikanta:
Det skulle ha kunnat passa in, ja.
Ditt hus var extremt för att vara Sverige, absolut!
Men sånt är bara kul!
Nej, de här husen är enormt stora, iaf i det första området!
De ligger väl på sisådär en 6-700 kvm.
Mindre palats allihopa.
Ah, hus nummer ett skulle kunna pimpas ännu mer :-)
Dockorna, aldrig i livet!! Jag skulle bli totalt spökrädd, haha.
Helt sant!!
Kramar!!

Min Mans Mat said...

Åh vilket fantastiskt inlägg, Tack för du fotograferar och visar dessa hus o alla dekorationer :)
Fina gran/paketbilder
Kram Helena i Småland

Annika said...

Helena:
TACK själv!!
VAD glad jag blir!!
Kramar!!