Woot!!
Nu känner jag mig bättre. Inte bra, men bättre!
Ja, det är skönt.
Jag har inga roliga bilder att bjuda er på. Jag älskar ju verkligen att visa er det jag plåtar, men de senaste dagarnas sjukstuga har inte direkt lockat fram några ”photo-ops”.
Istället får jag försöka maxa bilder i nästa vecka istället.
Vädret är ju inte så fotovänligt heller, mest gråväder och regn. Fast, tro inte att det är kallt för det är det INTE. Det är runt 28 grader på dagarna och därtill fuktigt så visst har vi varit tvungna att återigen slå på Ac:n, men det förvånar mig inte. DET brukar inte bli kallt, på riktigt, här förrän i mitten av oktober iallafall.
Nu är det återigen torsdag, eller nyfredag då som jag också döpt dagen till. Den här veckan tycker jag har krupit fram som sju svåra år, men dt beror ju såklart på att jag varit så däckad.
Idag har vi iallafall svennefrulle igen, säsongens första. Det blir trevligt att sätta igång med den traditionen igen. Nu är vi inne på ELFTE året. Jo, man kan säga att tiden flyger.
Karolina och jag for till Bondens Marknad igår igen. De fortsätter att sälja till långt in på hösten! Det är ju där jag köper alla mina persikor, och det mesta av mina tomater.
DÄR finns också, måste jag säga, den godaste glass jag smakat.
Tyvärr håller ju jag (fan) diet nästan jämt så inte är det mkt jag smakar, bara en sked. Men ändå; glassen är gudomlig. Den görs av mennoniter i Pennsylvania och den kommer de nedkörande med hit varje onsdag.
Helt underbar, helt ljuvlig!!!
Bondens Marknad, inte billig, men GOOOD!!!
Persikorna kommer från West Virginia.
Ah, men tyvärr var detta allra sista dagen för persikor och nektariner. Nu är det äpplen och päron som gäller. Samt pumpor och squash av allehanda spännande slag...
Igår tillagade jag en riktig stapelrätt som jag inte alls lagade under de två år som jag avstod från vita kolisar i maten. NU tillagar jag den Viktväktar-lasagne som jag en gång älskade så. Familjen är glad, de har inte fått den på över två år! Jag är också glad. Fasiken, att gå tillbaka till VV har blivit frihet i en liten ask.
Suveränt god! Points: 8.
2 gula lökar
Vitlök efter smak
Svamp
Blekselleri
Lasagneplattor (helst fullkorn)
Kalkonfärs, ca 600 gram
Krossade tomater (1 stor burk)
Tomatpure
Fettfri keso
Riven mozzarellaost med låg fetthalt.
Fräs ihop lök, svamp och selleri
Lägg i färsen och fräs tills allt är genomstekt. Blanda i tomater och tomatpure. Pressa ner vitlök. Krydda på med de kryddor du gillar. Mycket kryddor gör det hela ännu smarrigare.
Lägg en tredjedel av tomatsåsen i botten av en långpanna
På med ca tre lasagneplattor.
Bred över en del keso.
På med lasagneplattor.
Bred över tomatsås.
Lasagneplattor igen.
Keso.
Lasagneplattor.
På med sista lagret tomatsås och sedan mozzarella ost.
Grädda under folie i ugn i 1 timme på 225 grader C, ta sedan av folien och grädda ytterligare femton minuter.
Servera med stor grönsallad.
För mig är det omöjligt att äta en middag utan en stor grönsallad till. Älskar sallader i alla former.
ENJOY!!
Nu känner jag mig bättre. Inte bra, men bättre!
Ja, det är skönt.
Jag har inga roliga bilder att bjuda er på. Jag älskar ju verkligen att visa er det jag plåtar, men de senaste dagarnas sjukstuga har inte direkt lockat fram några ”photo-ops”.
Istället får jag försöka maxa bilder i nästa vecka istället.
Vädret är ju inte så fotovänligt heller, mest gråväder och regn. Fast, tro inte att det är kallt för det är det INTE. Det är runt 28 grader på dagarna och därtill fuktigt så visst har vi varit tvungna att återigen slå på Ac:n, men det förvånar mig inte. DET brukar inte bli kallt, på riktigt, här förrän i mitten av oktober iallafall.
Nu är det återigen torsdag, eller nyfredag då som jag också döpt dagen till. Den här veckan tycker jag har krupit fram som sju svåra år, men dt beror ju såklart på att jag varit så däckad.
Idag har vi iallafall svennefrulle igen, säsongens första. Det blir trevligt att sätta igång med den traditionen igen. Nu är vi inne på ELFTE året. Jo, man kan säga att tiden flyger.
Karolina och jag for till Bondens Marknad igår igen. De fortsätter att sälja till långt in på hösten! Det är ju där jag köper alla mina persikor, och det mesta av mina tomater.
DÄR finns också, måste jag säga, den godaste glass jag smakat.
Tyvärr håller ju jag (fan) diet nästan jämt så inte är det mkt jag smakar, bara en sked. Men ändå; glassen är gudomlig. Den görs av mennoniter i Pennsylvania och den kommer de nedkörande med hit varje onsdag.
Helt underbar, helt ljuvlig!!!
Bondens Marknad, inte billig, men GOOOD!!!
Persikorna kommer från West Virginia.
Ah, men tyvärr var detta allra sista dagen för persikor och nektariner. Nu är det äpplen och päron som gäller. Samt pumpor och squash av allehanda spännande slag...
Igår tillagade jag en riktig stapelrätt som jag inte alls lagade under de två år som jag avstod från vita kolisar i maten. NU tillagar jag den Viktväktar-lasagne som jag en gång älskade så. Familjen är glad, de har inte fått den på över två år! Jag är också glad. Fasiken, att gå tillbaka till VV har blivit frihet i en liten ask.
Suveränt god! Points: 8.
2 gula lökar
Vitlök efter smak
Svamp
Blekselleri
Lasagneplattor (helst fullkorn)
Kalkonfärs, ca 600 gram
Krossade tomater (1 stor burk)
Tomatpure
Fettfri keso
Riven mozzarellaost med låg fetthalt.
Fräs ihop lök, svamp och selleri
Lägg i färsen och fräs tills allt är genomstekt. Blanda i tomater och tomatpure. Pressa ner vitlök. Krydda på med de kryddor du gillar. Mycket kryddor gör det hela ännu smarrigare.
Lägg en tredjedel av tomatsåsen i botten av en långpanna
På med ca tre lasagneplattor.
Bred över en del keso.
På med lasagneplattor.
Bred över tomatsås.
Lasagneplattor igen.
Keso.
Lasagneplattor.
På med sista lagret tomatsås och sedan mozzarella ost.
Grädda under folie i ugn i 1 timme på 225 grader C, ta sedan av folien och grädda ytterligare femton minuter.
Servera med stor grönsallad.
För mig är det omöjligt att äta en middag utan en stor grönsallad till. Älskar sallader i alla former.
ENJOY!!
Comments
Jag kanske skulle ha haft bättre koll på skördefesterna här i krokarna - det är de som har kolonilotter som brukar ställa till med lite grillning och försäljning... Har dock aldrig tagit mig för att kolla in någon...
Så kul med Farmer's Market! Jag ska gå ned på marknaden runt hörnet nu, de har så goda tomater just nu! :)
Ja, det är ett riktigt bra sätt att få tag på bra frukt och grönsaker på!!
GODA!!
Kan verkligen rekommendera!
Marie:
Den lasagnen är så goood!! Upptäckte den då jag tog mitt första varv med VV för 13 år sen...
Sen blev det en stapel.
Så lätt at göra, så god att äta.
JA, visst är det trevligt med farmer's market!! Love it!!
Din lasagne ser supergod ut även om min matlust är botten just nu. Men jag tror jag har gjort en liknande. Vi har 2 st viktväktarkokböcker och har lagat massor av rätter ur dem. Så goda rätter de flesta av dem.
Regn här med och behaglig temperatur.
Ha en god frulle nu.
KRAM
Du åkte verkligen på en hård variant av förkylningen.
Tänk om det är flunsan???
HOPPAS innerligt att du snart blir bättre.
Ja, VV har otroligt GODA recept!!
Många av mina stapelrätter har kommit ur de kokböckerna.
Mer fuktigt här än hos er, skulle jag tro, men regnar gör det.
KRAM och KRYA PÅ DIG!!
Och så blev jag sugen på att gå på marknad.
Inte nyttigt att läsa din blogg idag när jag sitter här i flyttröran ...
Huggies!
Skönt att du känner dig bättre också! Det är sådan lättnad när det vänder tycker jag.
KRAM från ett mycket fuktigt och gråmulet NYC!
Ja, jag förstår att det inte är lätt för dig att tillaga minsta lilla rätt i nuvarnade läge :-)
HUGGIES!!
Saltis:
Meget gött!!
Jag är också hungrig, men får väl frulle om en timme eller så...
Ja, mkt bättre nu, men fortfarande har jag den där förkylningssmaken och lukten...
JA, otroligt fuktigt och varmt och mulet idag...Samma hos er som här.
KRAM!!!
Lasagnen ser supergod ut! Tycker ocksa om att äta sallad till lunch & middag.
Härligt med bondens marknad! Här blir det organic festival till helgen...de brukar ha jätte god mat!
Kul med svennefrulle. 11 ar, det var en lang tid. Hur manga är ni som träffas?
Have a great thursday (best day of the week ;-) )!
Huggies, Lisa
L. här hemma säger att vi bör nog också börja med viktväktar recepten,, så du har två anhängare här nu. L´säger,,, wow, it look great.. So.. Vi plockar nu recpeten från dig... Ha, ha.
Kram
SÅ skönt, och snart försvinner npg den där snuskiga lukten och smaken av förkylning också, urrkk...
Ja, jag är salladsgalen, älskar alla grönsaker, utom aubergine ;-)
Ja, elva år. Vi är fyra stycken just nu, ibland kommer en femte med också, men det är bara då och då.
Torsdagar är riktigt BRA dagar!!!
KRAMAR!!
Katarina:
nejmen, vad tråkigt...
Blogger...
Ja, den där ska ni prova. Supergod!! KUL, du får berätta sen om du gillade den!
KRAM!!!
Den där ser ju hur god ut som helst! Och det är den säkert ;) Grönsallad är ett måste på vårt bord också ... åtminstone med gurka och tomat i !
Regn om vartannat har vi här just nu (i flera veckor) men rätt behagliga temperaturer, 13-14 grader!
Hoppas snörvlandet går över snart! Jag har klarat mig ... ännu (peppar ..) ;)
Nu är det jumppa-kurs i kväll som gäller, styv som man är, men kanske det blir bättre så småningom :O)
Ha det bra, och krya på dig!
KRAM!
Den där lasagnen såg riktigt god ut! Måste nog prova någon gång :D
MVH /Erica
Kul att du påminde om det. Ska göra det igen någon gång.
Vad mysigt att ni kommit igång igen med era svennefrulledagar! Det låter så trevligt.
Kram kram kram!
Tack för receptet, som jag absolut skall testa nästa gång det är dags för lasagne.
Ha det gott!
Kramar!
Jag lever smala dagar nu, efter en för god sommar, så det passar utmärkt.
Regniga hälsnigar från septembermörkt Kronoberg, nej ingen frost ännu :-)
Hej Helena i Småland
Ha det gott och hoppas du är helt frisk snart.
Kram!!!
Stor kram!
Härligt att kunna åka till Bondens Marknad och få tag på frukt och grönt av bra kvalité.
Visst var det du som skrev om nektariner med vitt kött? Jag testade det i somras och det var ju sååå gott! Vita persikor har jag provat tidigare (och det var efter att jag hade läste om det här hos dig) men jag tror nästan nektarinerna var godare.
Här är också förkylningen på övergående. Nu är det mest en envis hosta, men den ska väl också gå över snart (hoppas jag), så jag hoppas att jag kan ta mig ut och få lite gjort i morgon.
Kram!
Tack, ja den är verkligen god!!
Grönsallad är ett måste, ja. Om jag bodde i Närpes skulle jag också ha tomater varje dag, och gurka. Godare finns INTE än där!!
Mer höst hos er än här. Så ska det ju vara denna tid på året.
Jag är frisk nu, det får man säga.
Hoppas gympan var bra.
Kram!!
Erica:
Ja, jäteskönt.
Lasagnen är supergod!
Prova!!
Kram!!
Elisabeth:
Den är god. Du skulle kunna byta ut försen mpt ngt vegetariskt, det är jag säker på!!!
Gjorde en supergod vegetarisk lasagne ett tag, också via VV, borde kolla upp den igen.
Receptet är amerikansk. Det är lätt att hitta kalkonfärs här, kanske lättare än í sverige.
Mozzarella ÄR verkligen löjligt gott fatän det knappt smakar alls :)
JA, det är verkligen en klassiker från den tiden jag hade min fösta runda med VV. SÅÅÅÅ god!!
Prova den igen, det är en den värd!!
Ja, svennefrullen är trevlig!!
Kram!
Karin:
Ja återuppväckt gammal trotjänare :-)
Prova den, så god!!
Kram!!
Linnea:
JA, testa!! Toppen!!
OOO vad KUL om du lagar den!!
Den är så jättegod, tycker jag.
Ja, jösses, sommaren har satt sina spår, minsann.
Jag vet!!
Kan tro att det börjar mörkna över Kronoberg nu!
Men säkert lika mysigt ändå, eller ÄNNU mysigare förresten.
KRAM!!
Desiree:
Tack, det är nog bra nu med förkylningen. Härligt!
Ja, den lasagnen är god. Gillar kalkonfärs!
Glassen är så sjukt god och så långt ifrån nyttig man kan komma, det är väl därför den är så god.
Hoppas du hittar ngn bondens marknad i Sthlm.
Kram!
Christina:
JA, prova!!
SÅ god!
Visst, jag gillar också bondens marknad så mkt här!! Så goda saker!!
Kram!!
Den är så god!
Det går inte att tro att det är VV!!
JA, det är nog jag som skrev om vita nektariner!
Visst är de GODA!!!!
Älskar vita persikor och nektariner så mkt mer än vanliga.
Min förkylning är sgs bra, hoppas din är det också!
Kram!!!