Wednesday, June 22, 2011

Snickelisnack...

Mörrn, mörrn...

Jaha, nu ligger jag visst på latsidan med kameran igen. Jag skyller på att jag har för mycket att göra.
Igår drog jag runt som en liten skållad råtta hela dagen och somnade utmattad vid midnatt.

På morgonen då jag tog min sedvanliga PW blev jag stoppad av en äldre man jag pratat med förr, lite snabbt, i förbifarten.
Han brukar berömma min energi bla. Den här gången stod han och VÄNTADE på mig. Jag blev stoppad med orden: Are you the lady that walks this loop in 12 minutes?
Ja, det är det ju…
-OH, I did not recognize you today since you don’t have your pink top on.
-Well, you know I have to change clothes sometimes.
Sen säger den gamla mannen:
-I’ll walk with you today...
Jaha, och där sinkades den power walken å det grövsta. Han var snäll och vänlig och han tyckte jag såg ung ut.
”Way too young to have a 15 year old. You must have been young when you had her”. (Eller hur???)
Ack ja, du gamle man…
Han pratade och pratade och istället för 12 minuter tog det en halvtimme i långsam takt.
Nu får det bli en annan rutt för mig. Tursamt nog kunde jag säga till honom att jag snart reser till Europa och att jag blir borta i 2 månader nästan.
Han hade varit i Stockholm, och började prata om det.
Snäll, så snäll, men så långsam, så långsam. Någon gång i senare i augusti ska jag ta loopen igen, men inte innan dess. Uppraggad av en 75 åring har jag ingen större lust att bli, hehe...

Värmen dallrar och det är tungt fuktigt.
Just nu tror jag att det regnar lite varje dag, och kanske varje natt också.

Jag kan pricka av fler och fler punkter på listan. Och idag, onsdag, skall det sista köpas innan resan hem. Japp, och sen kan jag börja packa väskorna så smått.
Jag köpte sju påsar Beef Jerky på Costco igår tex. Ni förstår, beef jerky (torkat nötkött) gillar min familj därhemma. Jelly Beans också, så de ligger också redo, svartpeppar i små plåtburkar från McCormick som de tycker är så fina. Kitchen Aid prylar till sis...OCH mycket, mycket mer!

Pool partyt så...
Jamen, ja..
Vad kan man säga?
Klockan 20 började det åska. OCH inte blev det en snabbt övergående urladdning heller. Regeln är att ingen får simma i poolen förrän det gått en halvtimme efter sista blixten. Tell you what, det blixtrade till klockan 21:30! Som tur är regnade det inte, så alla kunde sysselsätta sig RUNT poolen med olika saker. Klockan 22 var det fritt fram att hoppa i!! OCH gissa om ungarna var glada!! Det roliga varade i 45 minuter tills nästa urladdning kom, men då var partyt nästan slut ändå.
Snopet, snopet.
Grodorna kväkte så högt i natten, och när inte barnen låg i poolen låg åtminstone tio stora paddor i vattnet och kväkte. Eldflugorna var som glitter i träden. OCH kvällen var varm och fuktig, men åskig alltså.

NÅJA, nu är årets party överstökat.

OCH idag ska jag se till att ta bilder!!

17 comments:

Millan said...

Men josses vilken skum liten man. Han verkar lite smatt sallskapssjuk!! Jag forstar att du garna undviker att ga med honom igen om det dessutom tog mer an dubbelt sa lang tid ;-).

Harligt att det borjar arta sig infor era semestrar. Later helt underbart!

Kram

Annika said...

Millan:
HAHA, han stod verkligen där och väntade på mig.
OCH sen sinkade han mig så totalt.
Snäll, men mkt sällskapssjuk ja...
galet.
Nä, den rutten ska undvikas nu...
JA, och för din semester också!!
Kram!!

Anonymous said...

Visst är det kul med samtal men ska man gå FORT vill man göra det. I Sverige hade jag några granntjejer som ville gå med mig ibland. När vi möttes för att gå stod de där i vanliga kläder och takten de gick i gjorde mig inte ens svett... hade lätt varvat dem ;-) Nä, då går jag hellre själv för det är ju motion det handlar om och inte en chans att komma utanför dörren själv ;-)

Annika said...

Brysselkakan:
Precis, det finns prommisar och sen finns det PW.
OM jag är ute på det sistnämnda vill jag verkligen gå fort.
När min kära granne hänger med mig så går vi fort, men inte tillräckligt fort för mig. Hon blir svettig, men inte jag. Måste ha i åtanke att hon är tio år äldre.
Gubben i lådan dock, han gick sååååå långsamt.
Precis som du går jag helst ensam...

Äventyret framtiden said...

Det är inte så lätt att tampas med vänliga människor som gärna vill ha sällskap när man själv har det stressigt. Annars kan det vara väldigt trevligt att prata med äldre människor som har varit med "before".
Det behöver ju inte vara helt av ondo utan faktiskt tvärtom. Men då behöver man ju själv vara mentalt närvarande, förstås:D.
Du får säga till att du har en tid att hålla så förstår han nog utan att bli sårad.
Stressa lagom och ha det gott!

kram!:D

Christina said...

Ha ha, jösses vilken pratsam man :-) Men du får se det såhär, du har inspirerat honom till att börja motionera ;-) Vi har en man i vårt hus som det inte finns någon hejd på, han slutar aldrig att prata och man står där med sina matkassar i garaget och glassen smälter.... :-)

Trist att det blev så mycket åska på poolpartyt, tur att dom fick sig ett dopp iaf. Paddorna är jag mycket tveksam till, gillar dom inte nämnvärt... men kan tänka mig att eldflugorna var vackra.

Blev helt paff när jag såg vad Kitchen aid kostade i USA. Ville helst släpa hem en stor matberedare men lyckades hålla mig :-)
Lycka till med packningen!!
Kram!!

Annika said...

Karin.
Så snäll, den gamle mannen. SÅ pratsjuk och vänlig, men det var inte rätt dag för mig, precis.
Men ändå gick vi där i lugn takt innan jag drog vidare.
Han hann berätta en hel del om sin dotter som bor´i NYC och är i filmbranchen, om mäklare, om resor till europa...På en halvtimme hanns mkt sägas.
Jag drog ju iväg sen efter att vi skakat hand etc.
HAHA!!
Kram!!

Christina:
Ja, jag får se det så, fniss. Han kanske blir snabbare och snabbare...
Men visst är det lite jobbigt att bli så sinkad som jag blev. Precis som med er man hos er :-)
Åskan igår var mkt oläglig, usch!!
SÅ typiskt att det finns inte...
KitchenAid är skitbilligt här. Jag känner många som tagit hem deras köksmaskiner fr US. Min sis ska få andra grejjer fr KitchenAid, småsaker. Men det är ju ett HOT märke hemma :-)
KRAM!!!

Desiree said...

Åh stackars Karolina med åskvädret som satte stopp för badandet en bra stund. Hoppas hon hade ett bra party ändå och tur att de ändå fick bada i 45 minuter.
Hi hi så du höll på att bli picked up av en 70+:are. Man vill ju inte vara ovänlig men samtidigt vill man ju få sin runda som man tänkt så jag hade gjort precis som du och kört en annan sväng ett tag. Kör du PW när du är i Finland också?
Jag måste berömma min ICA i Sickla där de har både Beef Jerkey och Jelly Beans i sin USA sektion. De har utökat sortimentet där nyligen och det finns lite smått och gott. Stort plus till dem.
Ha en bra onsdag. Jag har inte heller tagit så mycket bilder senaste veckan så jag får också ta med mig kameran och se till att få lite färskt matrial till bloggen.
Kram!

Fröken Anki said...

Nä vad tråkigt att det åskade så länge. Men vad göra, vädret rår man inte på. Så bra att de hade roligt ändå runt poolen!

Haha, vilken raggningsteknik.;) kanske tur att du ska åka bort. Så kanske han hittar nån ny att gå med. Men komplimanger är ju alltid kul!

Så det finns saker som de i Sverige vill ha varje gång? Jaa, jag funderar ju också på vad som är värt att köpa nu innan vi åker. :)

Ha en fin dag och lycka till med packningen.
Kram

Annika said...

Anki:
Ja, åskan ställde verkligen till det igår. Inget regn iom åskan, och det var väl tur det iaf.
HAHA, japp gubben är ju lite kul, snäll och vänlig och allt men så sinkande...
Ja, det finns en stående lista på önskemål som jag alltid kn dra till med.
TACK, ni åker väl också snart?
KRAM!!

Saltistjejen said...

Ja riktigt åskoväder är på g här också. Luften är fuktig fuktig och tung och varm där ute. ACn går på här inne. Idag lär det bli en hel del åskskurar gissar jag med tanke på luft och hur det ser ut utanför fönstret (grått med ännu mörkare inslag på himlen.
Skönt att ni ska på semester snart och TUR att det timade nu när du fick sällskap på din PW runda. Kan inte låta bli att le. Gissar att han är väldigt ensam den gamle mannen och kände att han äntligen fick någon att prata med. Tyvärr alltför vanligt. Men visst, det är bra att du ändrar rutt och sedan försvinner ett tag så han inte står och väntar på dig varje morgon... ;-)
KRAM!!

Elisabeth said...

Vad typiskt med åskan! Jag måste dock säga att det låter som en bra regel att ingen får vara i poolen förrän en halvtimme efter sista blixten. I Sverige (och säkert på andra ställen också) har vissa så dålig respekt för åskan. En gång kände jag en person som tyckte att det var "såååå mysigt" att bada när det åskade. Men det var i alla fall tur att de hann bada ett tag!

Haha, ganska komiskt med den äldre mannen. :D

Charlie sa ... said...

Fick mig att tänka på mitt möte med George! Vilka raringar, men ofta all tid i världen och inte går det snabbt heller ;)

US badregler är inte att leka med. Åska ska iofs ha respekt för. Men lite badat blev det iallafall, det var ju skönt!!

Idag: hög luftfuktighet, regn, inget regn, regn, inget regn.

Skållad råtta-syndromet känner jag igen ;)

Skönt, SNART semester!!!

Kramar!!

Anne-Marie said...

Har man all tid i världen förstår man nog inte alltid att andra har mer för sig. Du får kanske prova en annan runda. Kanske han hittar på annat medan du är borta. Raggar upp någon annan ung, vacker dam. ;) Tänk att det är så stränga badregler - hade aldrig hört talas om det faktiskt. Här har det varit runt +32 idag. Litet väl hett för mig. Men vi har torr värme. Det är stor skillnad. Kramar!

Annika said...

Saltis:
Japp, hela veckan ser ut så. men igår hade vi en klar dag utan åska, men UJ så het.
Idag blir dt nog mkt av detsamma, tror jag.
Den gamle mannen ja...
Snäll och så vänlig, men itne vad jag vill bli sinkad av då jag är ute. Att jag åker nu faller sig otroligt passligt :-)
Idag blir det en annan rutt :-)
KRAM!!


Elisabeth:
Ja, visst var det typsikt. Igår åskade det inte alls och det var en sådan där het sommarkväll som skulle ha varit perfekt för poolparty.
Ja, reglerna är stränga vid åska om vad som gäller vid poolen. Jag tycker också att det är bra regler. USCH och fy för att gå ut i simma i åska, som din kompis.
jag ryser vid tanken.

Lotta:
Ja, som din George.
Lite väl långsamt i arla morgonstund, men, men...
Precis, badreglerna här är inte att leka med, speciellt inte vid åska. Då är det verkligen hårda bud, vilket är klokt på många sätt.
Så, ni hae regn igår...vi hade klart och hett.
Idag ser det lite mer hotfullt ut...
Ja, snart semester.
Kram!!!

Annika said...

A-M:
Jo, reglerna är tuffa vid åska och bad här. Likaså måste alla under 16 ha break en ggn i timmen i 1-15 minuter.
Mannen ja, jo han var sällskapssjuk och snäll och allt det där, men att sinkas så varje morgon är inte min grej. Idag blir det annan rutt, och sen blir det ju inga prommisar av naturliga skäl.
Ni har varmt också, men torr värme är ju så mkt mer behaglig.
KRAM!!

leopardia said...

Du får ta ännu en annan tröja på dig när du tar den vägen - så känner han inte igen dig ;)