Thursday, May 05, 2011

Sökningar

Och så blev det nyfredag igen och min dator är tillbaks hos sin rätta ägare. Igår fick den följa med Peter till jobbet och besöka en IT-doktor för en liten rundsmörjning.
Det känns skönt att ha maskinen i min famn igen. Just nu sitter jag med den i knäet. Varm och go...

Onsdagen var en ruggigt kall och rå dag. Vädret, som i förrgår bjöd på 27 grader och hög luftfuktighet, bjöd igår på 9 grader, regn och mulet väder.
Fun, fun, fun...
Nej. Inte. Men, jag ska inte klaga eftersom ni i Sverige och Finland och övriga länder i norra europa nyligen har haft SNÖ! DET har iallafall inte vi haft, och det kommer vi inte helller att få...

Klippte och slingade mig igår, och tycker att det som vanligt att min kära frisör kunde ha klippt mer SAMT varit modigare med färgen.
Nu ser det ut så här.

Före:
Efter:
Ibland är det kul att kolla in Googlesökningar som kommer in till bloggen. DET är KUL att se hur folk hittar hit, och genom vilka sökord.
Flertalet av de som googlar kommer aldrig mer tillbaka. DET är jag säker på.
Jag har själv googlat mig in på många bloggar som jag sedan aldrig återvänt till.
Fast, det vore ju roligt om någon fastnade, förstås...

* Bra TV-serier.
Ja, du, det är ju en sökning som kan leder till ett brett spektrum. De serier jag tycker är bra kanske inte DU, kära googlare, är så förtjust i. OM jag skulle söka på tv-serier skulle jag nog precisera mer. BUT, that’s just me! WE are ALL different!!

• Kavalkad.
Ah, du kära gamla radioprogram. Jag bara antar att du, kära googlare, var ute efter det radioprogrammet. Jag tyckte också om det då det begav sig. Jag kan lova dig att jag satt med kassettspelaren beredd. Kavalkad kan ju vara något helt annat också, men jag utgår ifrån ATT det är det gamla radioprogrammet som avses.

• Finns det vanor som är typiskt svenska?
Hmmm...jadu, säg det? FINNS det det? Det gör det, och jag hoppas att du hittade vad du sökte här på min blogg. I skrivande stund kan jag dock inte få in andra vanor i skallen än de som är rent universala, men självklart har jag skrivit om svenska och amerikanska vanor flera gånger.

• Prinsesstårta.
WHAT’S not to LOVE!!! Den godaste tårta som finns i Svea rike. Dock tror jag inte att det finns ett endaste recept på den här på the blog. Men gott och väl bilder. Hoppas du inte knyckte dem från mig...
Ja, iallafall inte utan att länka.

• Gamla fina låtar.
Ah, men det är ju LOVELY!!! Det är ju samma tema som KAVALKAD!! Signaturmelodin med Glenmarks. Gotta find it on youtube and put it here ONLY for YOU!Nej, jag hade velat haft Glenmarks, men det här är vad som finns. Iallafall är det här låten. OCH jag kan lova att det är många av oss som kan den! VISST!!


• Kankaglen och Life in the Suburb.
Jag får flera sökningar på dessa. BINGO, people, ni fann precis vad ni sökte. TACK för det!

• Mall Walking.
Detta märkliga amerikanska fenomen som jag skrev om för inte så länge sen. Ja, man förvånas inte över att människor tycker att det är underligt. Man kan nog säga: ONLY in America!

• Barn och meta.
Ja, vad ska jag säga? Jag skriver om barn ibland. FRÅGAN är dock om jag skriver om fiske? OCH metande? INTE mycket. Fast i detta fall var det kanske någon med namnet Meta som söktes?

• Finns det finsk glass i Stockholm?
Ja, Valio lär ju finnas. Men vad mer? Vad menas? Inte tror jag att du hittar Ingmans eller Pirkka eller Jakobstads glass. I Stockholm finns mest svenneglass + väääldigt god italiensk glass, gelato. Mmmm...Ett hett tips till dig som söker, nere vid strömbron nedanför Sheration, ligger en liten glasskiosk på sommaren, och där har jag köpt extremt GOD gelato. DOCK inte finne-pinne glass...


Med detta önskar jag er en alldeles särskilt BRA torsdag!

24 comments:

Erica Pettersson said...

Ja, i förrgår snöade det här... Men som tur var så lade det sig aldrig, och nu är det härligt vårväder igen (i alla fall här hos oss i Piteå) :D

Kan tänka mig att det är roligt att kolla lite då och då vilka sökord som gör att folk kommer in på ens blogg. Förstår att man kan få sig något skratt ibland och kanske något frågetecken då och då ;)
Tänkte fråga: Är det någon speciell sida där man kan kolla upp sådant? Har funderat på det ett tag, men inte hittat någon.

Fin frisyr förresten :)

Hoppas att du får en riktigt trevlig "nyfredag" :D
MVH /Erica

Annika said...

Erica:
SÅ deppigt med snö i maj att det finns inte. men jag förstår att det inte är helt ovanligt på era breddgrader i norra sverige.
Jasg kollar sökningarna via min sitemeter, och där kan man verkligen få ett gott skratt för det är så långsökt ibland, och man måste leta så långt tillbaka bland sidorna. Men kul är det att kolla.
Tack, ja jag är nöjd med frillan även om jag hade hoppats på lite mer "dramatik".
Kram!!!

Äventyret framtiden said...

Bra ser du ut både före och efter!
men skillnaden är inte stor.:)
Det har du helt rätt i!

Här är halvmulet, småkyligt och annars bara bra:D

Kramar!

Elisabeth said...

Usch, +9 grader är ju också kallt! Vi hade nog ungefär likadana temperaturer här igår, och ändå var det kallt överallt, inne också, för det finns ingen värme på elementet längre. Ser fram emot 20 grader i helgen!

Dessa sökord var åtminstone någorlunda normala, i alla fall vettigare och mer passande än en annan gång. Då var vissa av dem helt uppåt väggarna, minns jag. Prinsesstårta är för övrigt verkligen gott, det har jag alltid tyckt.

Annika said...

Karin:
Blir ibland så irriterad då jag säger en sak, och hon inte går hela vägen. Frisören alltså...
Så försiktig, på gott och ont.
Men tack!!!!
Låter bra allting, Karin.
Kram!!

Elisabeth:
Ja, det var inget kul igår. Körde just K till skolan, 7 grader då. men det blir ju varmare så fort solen värmer.
Nej, kyla i maj vill vi inte ha...
Denna ggn var det lite vanligare sökord.
Prinsesstårta är den godaste av tårtor, och Schwarzwald!!
Kram!!!

Miss Marie said...

Vad roligt med Google-sökningar! Har inte kollat på länge vad folk söker på för att hitta till mig, men kanske borde göra det snart!

Tycker du blev kanonfin i håret!

Loppan flyttar västerut... said...

Visst är det så här, att frisörer är lite väl försiktiga väl?
Jag fick be min frisör att ta en rejäl bit, typ 10 cm så att hon skulle förstå att det inte bara var den yttersta mm som skulle bort.

Googlesökningar. Jag fattar inget. Underbart och skrämmande. Känn på dom här från min blogg... "Sjuåriga pojkar, (läskig sökning), "en kort saga om en säl" och "knorvat"Hihi, helt underbart.

Ha en skön torsdag!

Kram

Annika said...

Marie:
Först och främst; TACK! När jag ser på bilderna tycker jag det är en sådan liten skillnad...SÅ jag blir glad över att du tycker det!
Ja, kolla google-sökningar, det är kul. Jag kollar inte varje dag, bara ibland.

Annika said...

Åsa:
Ja, iaf är min kära frisör försiktig. Jag gillar henne så o gillar hennes känsla för färg och allt, men igår hade jag velat bli ännu ljusare och lite korthårigare.
Kommer inte att byta frisör för jag tycker hon är så bra trots allt.
Googlesökningar är så kul! Och märkliga, som din...sjuåriga pojkar????
KNORVAT förstår jag dock :-)
Kram!!

Vform said...

Hej igen Annika!
Jodå, ibland är man jättenöjd med frisyren efter en klippning och ibland inte ... fast man besöker "sin egen" frissa! Du ser så fin ut både "före och efter" :)
Ang. googlesökning fann jag DIG på "Österbottniska bondstugor" :))
Och har som du ser återkommit många gånger sedan dess!
Vi firar Morsdag nu på söndag, så vi hoppas på lite värme till helgen! Min mor har fyllt 89 nyligen och själv har jag tre killar (vuxna) med familjer! Två barnbarn :o) Så här ska firas!
Ha det bra i värmen (kylan)
Kram Vivan

Annika said...

Vivan:
SÅ du kom in på det sättet!! OCH du fastnade!!
VAD KUL!!!
DET var en sökning som jag missade!
Kollar ju inte varje dag på hur folk kommer hit, kanske ngn ggn i veckan.
ROLIGT!!!TACK, kul att du gillar håret.
Mors Dag här på söndag också!!!
Det firas ju stort i Finland. Min mosteroch hennes man, som just varit över, tog mormor till Casa :-). De firae lite i förväg.
Hoppas att ni får det jättefint på söndag!!
Kram!

Charlie sa ... said...

Å, gillar "före och efter frissan" bilder - så fin du blev! Snyggt, som alltid!

Dem gånger jag inte har varit nöjd med slingorna eller så, har jag ringt upp och dem har fixat till det. No big deal. Det är dyrt som det är, man måste säga till. Nu tycker jag ju att du är perfekt som det är, men om du hade tänkt dig något mer eller annat, så ring upp tycker jag.

Haha, googlesökningarna är ju för roliga. Jag hade ett inlägg den första vecka när jag började blogga som hette "Agneta Eckemyr drastic sale" - hur många sökningar som helst visade sig!

Nu packar jag, är helt virrig, blir nog inte så mycket bloggande och jag kommer sakna att läsa din blogg Annika. Men jag kollar så snart jag får chansen såklart. Vi ses snart och det längtar jag efter.

Stor kram!!

Annika said...

Lotta:
TACK!
Är nöjd, trots allt.
men hon är försiktig.
Ska dit igen den 15 juni innan det bär hem till svedala...
DYRT som krut är det. Skrämmande dyrt!!
TÄNK att du åker så snart!!
Fy tusn, jag är AVIS!!!!
Ni kommer att få det så fint och ni kommer till ett så vackert land!!!
KRAM!!!!

Katarina said...

Härligt att ha varit till frisören för att bli ompysslad. du är fin i håret både före och efter, dock är det inte så stor skillnad...

Det där med google sökningar är intressant! Roligt också. Jag brukar också kolla hur de hittat till min blogg, tyvärr är det oftast om sex och Filippinerna!

Ja, tänk att man inte gör Skagen röran oftare! Tack för inspirationen, hi hi.

Kram

bettankax said...

Du är fin men jag håller med dig. Lite kortare och ljusare hade passat fint. Du får satsa på det i juni:)
Jag tycker du blivit smalare i ansiktet(konstigt det låter..) Och NEJ jag tycker INTE du varit rund tidigare;) Sen kan det såklart bero på hur fotot är taget.
Kul du visar före och efter. Det gillar jag.
KRAMAR!!

Saltistjejen said...

Hej Snygging!!!!
Du blir alltid så fin i håret! och lite kortare passar ju bra på sommaren. Enklare att sköta då om man badar mycket ute etc. :-)
Visst är det lustigt hur folk hittar bloggarna!
Kram!

Anne said...

Tycker också det syns skillnad på frisyren och före-efterbilderna, ser jättefräscht och somrigt ut!!
Vet förresten precis vilken glasskiosk i Stockholm du menar, där har jag också ätit supergod glass. KRAM!

Christina said...

Du är så snygg både före och efter! Tycker hon fick till en bra form som passar ditt ansikte bra!
Får tacka för att du påminde mig med ditt inlägg igår om en affär jag hade glömt bort, som jag älskade när jag bodde i Boston ett kort tag för några år sedan. Spenderade ganska mycket tid på deras hemsida igår.... Fast min plånbok kanske inte kommer tacka dig :-)

Suzesan said...

Åhhhh de r väl skönt att gå till frillan och fixa dig. Snyggt Annika.

Wohaaa du är snygg som redan sagt både före och efter. Som vanligt ett härligt inlägg. I helgen går paketet till dig från mig..iväg. Om några dar kan du gotta dig.

Kram
/Susanne

Desiree said...

Dagen började kall och ruggig här också men nu till kvällen börjar det se bättre ut. Ha ha det är himla kul att kolla in vad folk har sökt på. Det kommer upp mycket smått och gott.
Underbart att få fräsha upp med att vara nyklippt och nyslingad. Jag ska slinga mig nästa månad och se till att bli lite fin inför midsommar.
Tack för tipset om gelatton. Det låter farligt gott.
KRam!

Anne-Marie said...

Du ser jättefin ut efter ditt besök hos frisören. Skönt att ha det gjort innan du åker till "höga Norden". :) Har faktiskt aldrig kollat vilka sökningar folk gör när de hittar till bloggen men kan tänka mig att det är alla möjliga konstiga ord och sökbegrepp. KRAM!

Annika said...

Katta:
TACK!
Det var snällt sagt.
Nej, jag tycker ju inte heller att det var så stor skillnad. Ska faktiskt dit en ggn till innan jag ska hem.
Googlesökningar är intressanta!
Hmm...jag kanb tänka mig det du säger om f-pinerna...
Ja, Skagen ja...jösses, jag har knappt lagat den under alla mina år här. Varför har jag inte gjort det? När det är så gott och lätt.
S^kul att jag inspirerade dig!
KRAM!!!

Bettankax:
TACK!!
Absolut, jag tycker ju det också...lite kortare och ljusare, suuuuck!!!
Jaja, fixar det nästa ggn!!
Tycker du? Tackar för det.
Jag gillar också före och efter, så det är kul att du också gär det!!
Kram!!

Saltis:
Tack gulle!!
Alltid lika snäll!
Ska tillbaka i juni igen och då får hon allt klippa lite mer :-)
Ja,sökord är roliga.
Kram!

Annika said...

Anne:
TACK!!!
Snällt sagt.
Ja, du, den glasskiosken säljer nog Sthlms godaste glass!! Totalt lovely!!
Kram!!

Christina:
TACK, vad glad jag blir.
Jag gillar min frisör, mkt. Klipper och slingar alltid så fint.
AHA, ja Anthro är den bästa affär jag vet. SÅ fina kläder, och saker. men inte så budgetvänlig, nej...
Finns den hos er? Det gör den säkert.
Kram!!!

Suz:
TACK snälla SUZ!!
Alltid lika snäll!
OCH det där med paketet är ju för rart!!!
Gulle dig!!
KRAMAR!!!

Annika said...

Desiree:
Kallt häör också för årstiden, faktiskt.
JAG kan inte minnas en kallare vår...brr...
Samma sak överallt verkar det som.
Skänt att fixa sig lite inför sommaren, ville bli ljusare och allt det där.
JA!! DÄR ska du bara äta gelato!!
MUMS!!!
KRAM!!!

A-M:
Tack, vad snäll du är!!!
Ja, googlesökningar är roliga. KOLLA ska du se vad folk söker på hos dig!
Hihi!!
Kramar!!!