Thursday, April 14, 2011

Vi tar det i punkt, va?

Torsdag igen.
Skönt.

Eftersom jag är något av en vanemänniska tänker jag skriva i punktform även idag.
Jag tänker absolut inte göra detta ”punktliga” till någon grundmurad företeelse varje torsdag. Det får helt enkelt bli då jag känner för att skriva i punkt.

Idag är det en sådan dag, so here goes:

• Jag ser att maxiklänningar är högsta mode i sommar igen. Ja, jag vet inte vad jag ska säga om den saken. Vem klär egentligen i en maxiklänning? Måste man vara 1,80 och supersmal för att kunna klä sig i en sådan utan att se ut som en ”frump”? Japp, jag tror faktiskt det. Jag har aldrig sett någon som riktigt klär i en maxiklänning, knappt modeller faktiskt. Tycker tyvärr oftast att det ser ut som om personen ifråga har nattlinnet på. Ett svårt plagg, helt enkelt. Dessutom är gravidrisken stor, dvs att man ser ut som är på smällen. Nej tack, säger jag och hänger undan samtliga maxiklänningar och satsar på knälånga solklänningar istället. Så’re så!!





• Jag hade slutat att kolla på Dancing with the stars, trodde jag. Det är det programmet som ni i Sverige kallar för Let’s Dance, JU!!! Jag blev sjukt trött på programmet för ett par säsonger sedan, men i måndags blev det faktiskt så att jag tittade, och föll pladask igen. Det var ”classical week”, och alla paren skulle dansa wienervals eller paso double till FULL sympfoniorkester och klassiska stycken! DET var så mäktigt, och så coolt att jag inte kunde slita mig från programmet.
Nej, jag röstar inte, och har ingen direkt favorit. Det är bara så roligt att se dem dansa med sina duktiga partners. Japp, jag är fast i DWTS-träsket igen. Har aldrig någonsin sett på Let’s Dance, men borde göra det bara för att jämföra.




• På tal om maxiklänngar och solklänningar och sådana livsviktiga saker kan jag tala om att jag rensade min garderob häromdagen. Jag bytte vinter mot sommarkläder och kunde krasst konstatera att jag inte har något roligt alls i gareroben. Alla plagg känns trötta, trista och slitna. USCH, vad trist det är att tittta in i den garderoben nu och se alla oinspirerande plagg som hänger där på parad. Nä, jag stänger dörren till den garderoben igen.

• Som jag skrivit om i tidigare inlägg har Karolina fullt upp med sina repetitioner nu. Premiären på ”Röda Nejlikan” är den 27 april! Så de repar nu till närmare 22 på kvällarna. TUR att min lilla docka tycker att det är så roligt, om hon inte tyckt det hade det aldrig gått. Just nu känns det som det enda Karolina gör i sitt hem är att sova, resten av tiden är hon i skolan. Hon gör sina läxor då hon inte behöver vara på scenen, och hon har så roligt med sina kompisar, de andra ”theatre geek:sen”.

• Jag har fått lite förfrågningar om skolan. Jag får det med jämna mellanrum, så snart ska jag vika ett helt inlägg till skolan. Men, att det skulle vara lätt med amerikansk high school, att man inte behöver kämpa etc är en ren MYT. SKA man ha bra betyg, har man siktet inställt på universitet och college är det bra betyg, en massa volontärarbete och aktiviteter som gäller. Har man däremot tänkt sluta plugga efter high school (ICKE att rekommendera) kan man säkert komma rätt lätt undan med enklare klasser, men det gäller absolut inte de flesta. DET lovar jag er, gott folk.

• Jaha, så haver då Peter och jag börjat beta av säsong fyra av Mad Men. Mad Men måste vara en av de mest briljanta serier som någonsin skapats, och vilken stilstudie det är av 60-talet. Jag säger bara; WOW!! Sedan gläder jag mig åt att AMC kommer att producera fler säsonger av denna underbara serie. I säsong tre var det en del småsaker som retade mig i det Draperska hemmet. Don Drapers kvinnoaffärer tex, en av de affärerna var så långsökt att jag nästan blev förbannad. Men nu i säsong fyra är det nya tag som gäller. I simply love it!





Ja, och i och med det så önskar jag alla mina fina läsare en alldeles särdeles fin nyfredag!


Japp, alla bilder från webben idag också...

26 comments:

Äventyret framtiden said...

Hej punktliga Annika!:D
Jag ser nästan alltid på klockan den här tiden och tänker att nu har Annika bloggat. Jättekul!
Här tas långklänningarna ut ur garderoben istället. Gillar "schamoga" kjoltyg:).

Torsdagskram!
Karin

Charlie sa ... said...

vi tycks vakna samtidigt Annika!! Och Pettas är fenomenalt snabb på att kommentera. Du la upp det här för typ 19 min sedan!

Klänningarna är svåra och inte min grej heller. Rent generellt är jag mer excited över höstgarderoben.

Jag känner igen mig i Karolina. Så roligt att hon brinner för teater. Så orkar hon med skolan också. Duktig hon är! High School är ingen dans på rosor.

Ha en skön tordsdag! Kramar

Annika said...

Karin:
HAHA, jajamään!!
Eftersom jag förpublicerar lägger jag alltid ut dem klockan 06:00 :-)
Det blir 13 på Åland det :-)
KUL med snabb respons. I love it!!!
Stor kram!!

Lotta:
Ja, jag lägger ut mina inlägg dagen före, men ställer alltid in dem på 6!!
HIHI!
men vi vaknar nog samtidigt. Jag kliver upp 5:48 piiiiip!!!
HEEEY, jag med!!!
Jag gillar höst och vinterkläder mkt, mkt mer än jag gillar sommarkläder.
nej, HS är verkligen ingen dans på rosor. Jag vet inte varifrån myten kommer med att det skulle vara lätt? Men förmodligen från såna som verkligen tagit lätta klasser alla fyra år igenom. men då tar det stopp sen också...glöm college...
KRAM!!!

Camilla said...

De där maxiklänningarna begriper jag mig inte heller på. Vem sjutton vill se ut som om man vandrar runt i ett tält? Dessutom har ju merparten av oss inte heller kroppsform som blir snyggare i en sådan skapelse.

Vilken tur att Karolina har hittat något som hon verkligen tycker är jättekul. Men synd för er som i princip aldrig ser röken av henne.

Kram

Annika said...

Camilla:
Visst är de märkliga!!
Jag vet knappt ngn som passar i en sådan. Provade en själv i fjol, men fick stora skälvan vid åsynen, hehe!!
NU ser vi inte röken av Karolina, det äre helt sant.
Men snart är det påsklov och DET är så skööönt!!!
KRAMAR!!!

Sporty Spice said...

Jag kan gilla solklänningar, men som du säger, det krävs en viss kroppstyp för att man inte ska se ut som ett vandrande tält. Jag har en som jag faktiskt älskar! Den är från H&M (såklart) och lite hippie-style i lila och orange men den är skuren så att den sitter ganska tight över byst, mage och höfter och sedan "svallar" ut nertill. Jag använder den inte ofta men när jag gör det känner jag mest att jag vill dansa barfota och sätta blommor i håret. Jag lovar att ta bild på mig i den så du får se. =)

Annika said...

Petra:
solklänningar av kortare modell är snygga!!
Jag har flera stycken, men de slutar vid knäet eller strax ovanför.
Din klänning låter fin!!
Just det att de inte är empireskurna är a och o!! DÅ blir det gravidvarning direkt. Sen får det inte vara för mkt tyg i dem.
HAHA, ja dansaa med blommor i sitt hår och PLÅTA!!!
:-(

Anonymous said...

Nä, inte många som kan ha sådana låååånga klänningar! Man får kapa av dem!

Miss Marie said...

Jag har en totalt annan syn på amerikanska skolan, att den är stenhård med mycket läxor o långa dagar. Som den är i stort sett alla länder förutom Sverige! Sen kan man ju diskutera vilken modell som är bäst, för svenska eleverna verkar varken kunna mer eller mindre än andra elever?

O maxiklänningar, de är ju supersköna, men som du säger, inte f*n ser man snygg ut i dom... ;)

Anna, Fair and True said...

Håller helt med om maxiklänningarna!

Elisabeth said...

Ja, YTTERST få personer klär i dessa klänningar, och jag är absolut inte en av dem. Det skulle se ut som om jag skulle gå på maskerad, utklädd till fyrkantig tant. ;D

Marianne said...

Jag hoppar också över långklänningarna, det är bara snyggt till gala tycker jag. Och som du säger är det svårt att vara snygg i dem, det måste vara klänningar som är sydda åt en.

Jag längtar efter min garderob! Snart får jag den. Men jag gjorde superfynd i går på Lindex - där jag aldrig handlar annars. Det var rea på rean, så för 121:- fick jag tre fina vardagstoppar!

Hon är duktig din Karolina. Men som du säger hade hon aldrig klarat det om det inte var så roligt. Tur att de har många olika ECA att välja på så att det finns någonting för alla. Finns det verkligen folk som tror att det är lätt att klara av amerikansk skola? SVENSK skola går man visst igenom utan att anstränga sig, men amerikansk har jag alltid haft för mig är bra på det sättet att barnen tvingas lära sig saker.

KRAMAR!

Musikanta said...

Eftersom jag nu börjat cykla varje dag p.g.a. fredagstemat förra veckan (säg inte att det inte är bra att blogga)så är inte första prioriteringen för mig en maxiklänning. Lite likt modet i vissa länder där inte kvinnorna får utöva någon sport eller köra bil...

Kul med dina punkter, smart när man vill berätta om lite av varje som har hänt i ens vardag!
Många kramar från Ingrid

Christina said...

Har precis hittat din blogg, jättekul att läsa! Har inte sett ett avsnitt av Mad Men (jag är nog den enda :-) ) men ska nog ta och köpa första säsongen. Är lite sugen på en maxiklänning men tältvarningen gör att jag tvivlar :-)

Humlan said...

Jag älskar långa, vida kjolar, men jag som är kraftig ser verkligen ut som ett jättetält i de där maxiklänningarna. :(

Vilka dagar K har! Men dom som går hem och fixar läxor och träffar kompisar sedan har väl egentligen inte kortare dagar, det är bara inte inbokat på samma sätt. Fast här i landet så börjar dom ju inte så hemskt tidigt som hon gör, det har jag verkligen svårt att fatta!

Hoppas du haft en bra dag!

Kram!

anna of sweden said...

Jag gillar dina punktlistor! Tänkte precis samma sak som du när jag tittade i garderoben idag. Där är fullt av kläder. Men jag har liksom inget.

Kvällshuggies från ett vårigt Philly!

Anne-Marie said...

Men vilka klänningar. Skulle aldrig själv kunna ha en sådan. Kul att du "fastnat" igen i DWTS. :) De är fantastiskt duktiga tycker jag den här säsongen. Precis som AI - vilken chock det var förra veckan att Pia röstades bort. Men hon var litet trist faktiskt att titta på även om rösten var fantastisk. Mad Men har jagj aldrig sett och vet inte vad det är för serie. Har du sett Body of Proof? Mycket bra serie som startade för ett par veckor sedan. KRAMAR!

Suzesan said...

Jag har en maixiklänning som är en solsommarklänning. men även för mig som ÄR 179,5cm är det svårt att hitta nån som är maxi. Däremot gillar jag dem som går till NÄSTAN hela vägen ner annars ska en klänning vara kortkort (strax ovanför knät....eller vanlig strax nedanför knät för min smak.

Riktiga maxiklännigar är snygga om mna går på gala OCH HUR OFTA gör man det dårå;)

Mad men har jag aldrig sett måste nog göra det då de flesta säger att den serien är sååååå bra.

Ha en bra helg Annika.

Kram
/Susanne

Suzesan said...

...ibland kan de vara sköna om de är gjorda så att de faller snyggt. Skönt att ha en sån klänning runt fötterna. PÅ sommaren bafota med sand mellantårna:)..kom jag på....

kram
/Susanne

Magdalena and Co in US said...

Hej tjej, Trött efter dagens klass och stupar i säng, ville bara skicka ett hej. Kram

Annika said...

Brysselkakan:
Nej, jag känner nog ingen. Kapa av dem vore bra!

Anna FT:
BRA!! :-)

Elisabeth:
SVÅRA!!!
Jag skulle också se ut som en fyrkant...

Annika said...

Marie:
DÅ har du rätt bild av den!
Svenska skolan har jag typ noll tilltro till, det är sant.
Svenska skolor brukar ligga rätt lågt vid jämförelser. Amerikanska också, men det är för att de tar med varenda kommun, och vissa kommuner är UNDER ALL KRITIK i USA, men vissa ligger så högt (som vår).
Maxiklänningar är nog som en dröm att ha på sig, men inte är de klädsamma!

Mariannae:
Japp, långklänningar är snyggt på gala, men då ska de vara "på riktigt".
Förstår att du längtar efter din garderob!!
OCH vilka fynd du gjore!!
SÅNT är uppiggande!!
Karolina har roligt fastän hon är i skolan hela, låååånga dagen.
Jag är så glad över att hon har så kul med sina vänner!
Nej, amerikanska skolan är fasiken ingen LEK!!
INTE om man har siktet inställt på Uni och det har de flesta i vårt område.
Tuffr.
Svenska skolan har jag ingen bra bild av. Alls.
KRAM!!!

Ingrid:
HAHA, du ÄR en sann bloggerska!!
Maxiklänning får du ha då du INTE cyklar ;-)
Punktinlägg funkar nästan alltid. Prova!!
Kram!!!

Annika said...

Christina:
VARMT välkommen till bloggen!!!
Ska kolla in din blogg också!
Mad Men kan jag varmt, varmt rekommendera!!!
Maxiklänningar ngt mindre ;-)
Välkommen tillbaka!!

Humlan:
Säkert är klänningar underbart sköna att ha på sig, som nattlinnen :-)
Jag skulle också se ut som ett tält. Lovar dig, det gör de flesta!!
JA, nu är det verkligen tufft för K, men hon klagar ALDRIG!!!
HOn har så roligt med de sina på skolan. Det gläder mig.
DOCK, att de vbörjar så tidigt är heeeelt sjuuukt!!!
KRAM!!

Anna:
KUL att du gillar punkterna!
Precis, jag har verkligen bara triiiista paltor i min garderob.
Huggies!!

Annika said...

A-M:
Knappt ngn som kan ha en sådan klänning.
JA!! DWTS var ju sååå bra i måndags. Vilken ORKESTER!! OCH ja, visst är de duktiga!! Jag blir tagen igen!
Idol så bra också!! Pia fattar jag inte att hon åkte!! Med den rösten!! Gillade henne.
Vill ha Haley kvar länge. OCH, jag vill att Jacob ska vinna!!!
Har inte sett serien du pratar om ,men tackar fr tipset, alltid trevligt.
KRAM!!!

Suz:
Du som är så lång ser säkert helt OK ut i en sådan klänning, men flertalet a oss ser ut som tält :-)
Tycker nog den mest klädsamma längden är strax ovanför knäet.
Har flera solklänningar som slutar där. Precis, fallet måste vara rätt isåfall KAN de vara rätt även för oss kortisar. Men svårt är det...
MAD Men måste du se!!
NU heög igen!!
Då blir det KUL att läsa om dina äventyr i snårskogen!! HIHI!!
KRAAAM!!!

Magdalen:
TACK för hälsning, och jag hoppas att natten var GOOOD!!!
KRAM!!!!

Suzesan said...

Hahaha lovar komma med rapport. Roligt det stämmer det är snårskogen...hahaha. Tack för mitt gapskratt. Jag skrattade HÖGT. Så där HAHAHAAAHA..typ.
Kram
/Susanne

Annika said...

Suz:
DET är så skitkul att läsa om dina äverntyr i den skogen!!
HOPPAS du hade kul igår, och har kul ikväll!
Vässa pennan :-)
KRAM!!!!