Tuesday, April 26, 2011

This Week: A bit of this and a bit of that..

Good morning!

* We left Reston a week ago for the beach. When we left Northern Virginia it was drizzly, damp and cold.
And, as we returned from the beach on Sunday night we were welcomed by summer like temperatures! It feels like we got hardly no nice spring days this year. We skipped spring and jumped right into summer...

* I have got to fix up my garden. Today, I will make my little garden a cozy oasis again. I do love puttering around in the soil, planting flowers and see them all grow.
I love filling up all my pots with flowers and plants. I even enjoy weeding if it is not too much.
Today, I think it'll be a little trip to the nursery. It is time!

* The nature is so beautiful right now. Everything is in bloom! I am in awe during my power walks. I should have my camera glued to me at all times. I do not want to miss a thing.
It was a bit hard for me to go away to the beach during the most beautiful time of the year in the DC-area. But, what the heck??? I cannot let some flowers rule my life, hahaha!

* How sick and tired are you of the upcoming royal wedding in London? I AM!! The US has a crazy love for the British royals. It is all the media is talking about right now; the WEDDING, the DRESS, the GUEST LIST etc, etc...
I get so tired. But, I just skip all that stuff. However, it is kind of hard to avoid since IT IS everywhere you look.
But, I am not a royalist either, I was so sick of the royal wedding in Sweden last June as well.
Call me a party pooper, if you like...
But, I will check out HER DRESS!!! Heck, I even had a dream about that DRESS!! ME!! A dream about a royal wedding dress (I AM telling you; this wedding is really EVERYWHERE)!!THE DRESS in my dream consisted of a white , wide skirt, a burlap jacket and she wore RED tights...

* Today my dad in Stockholm is turning 78!! My dear dad! His present from me will arrive when I bring it this summer.
I hope PAPPA will have a really nice day today with a long walk, maybe a picnic in the sun, a good dinner, cake and maybe a whiskey to top off the day! Happy Birthday!!! Grattis på DIN dag!

* We had ONE rainy, damp and cold day at the beach. Peter claims that a rainy day at the beach beats a sunny day in the office (but I don't know if that is true). We took advantage of the bad weather and went to see "Water for Elephants". What a great movie. We loved it. Peter and I have read the book as well. We really did think that the casting was great!* Time for me to take my PW and to enjoy the morning for all it is worth (today I am bringing the Canon-cam so tomorrow it WILL be current pics posted on this blog)

24 comments:

Charlie sa ... said...

Jag vill gärna ha skön vår innan sommaren men det är ju ingen ordning på temperaturerna längre. I Sverige var det sommarvärme i påskas ;)

Det här med blommor och så: minns när min mamma ville att vi skulle åka hem tidigare från vår semester för att inte missa syrenerna! Det var ingen hit tyckte Lotta 14 år.

Fin bild på din pappa och K. Inte så långt kvar tills ni ses!!

Kram och happy Tuesday!

Annika said...

Lotta:
Det slog liksom till och blev sommar direkt. Vi var tvungna att dra igång AC:n igår...
Men, vårtempen kan nog komma tillbaka.
HAHA, som sagt, det är liiiiite tantvarning att känna stress för blomningen. Att inte vilja missa...
Tom Annika, 45,får ta sig en funderare över det.
Inte långt tills jag träffar familjen nu, inte...
KRAMAR till dig Lotta!!

Desiree said...

Stort grattis till din pappa hoppas han får en fin födelsedag. Ja här i Sverige har våren verkligen kommit igång. Så vackert och så skönt. Äntligen!!!! :-)
Jag skulle också vilja bara gå runt med kameran och fota. Tänkte ta med mig den imorse men så glömde jag så jag får försöka ta med den imorgon istället och fota lite av alla fina vårblommor. Vitsipporna är bara ljuvliga.
Ha en fin PW.
Kram!

Annika said...

Desiree;
Tack, vad snäll du är!
Vad glad jag blir över att våren mötte er då ni kom hem!
Underbart!!
Nu får du plåta.
Vitsippor står ständigt på min saknarlista!
Tack, det var en varm PW, och kameran fick jobba också :-)
KRAM!!!

Saltistjejen said...

Hoppas din papa får en riktigt fin födelsedag. Just sådana här dagar önskar man alltid att man kunde fira tillsammans.
Haha jag skrattar åt Peters kommentar. Jag tycker nog det stämmer. Hellre en regnig dag på stranden än en solig på jobbet.... ;-)
Filmen verkar intressant. Har inte hört talas om den men ska kolla upp boken också.
Stor KRAM!!!!

Äventyret framtiden said...

Finstämd bild av din far och din dotter:).

Kram!

Christina said...

Jag är också jättetrött på det där bröllopet. Var så förundrad igår vid tidningsstället, hur många tidningar kan det finnas om hela den där cirkusen?
Fin bild på din pappa och dotter, ser fram emot fler fina bilder imorgon! Kram!

Keith said...

Happy birthday to your dad!!
Nice, warm day to putter in the garden!
Yep, tired of the whole royal wedding thing...

Anne-Marie said...

Förstår att du längtar att pyssla i er täppa. Här har det ännu inte blivit vårvarmt. Den gångna helgen var riktigt trist och kall. Jag ser fram emot vårvärme i Stockholm. Härlig bild på din pappa och K. Det känns litet motigt ibland tycker jag att det är så långt till våra närmaste. Hoppas att din pappa får en riktigt fin dag! Kramar!

Elisabeth said...

Det där bröllopstjafset är så tröttsamt. Här har det TACK OCH LOV varit ganska lugnt om det, fast nu har SVT börjat rulla en trailer om att de sänder bröllopet på fredag. Varje gång jag ser den, vilket jag lyckas göra alldeles för ofta, tänker jag att det är så skönt att det inte är här i år.

Och haha, jag drömde en gång att jag åkte flygplan genom Göteborgs gator tillsammans med Maud Olofsson. Inte precis min favorit, om man så säger. ;D (På tal om att drömma om konstiga saker alltså.)

Petchie75 said...

Ha ha, själv tycker jag att det är kul med det kungliga bröllopet på fredag och diskuterade just med några kollegor hur vi ska kunna se det på kontoret ;-) Två av mina kollegor hade varit i London i helgen och i tunnelbanan fick vissa när de köpte sina sk "oyster-cards" (biljettkort som man kan ladda med pengar) med bröllopsparet på. Jag kanske inte är trött på bröllopet eftersom vi inte har tv och därför känns det inte det minsta uttjatat ;-)
Härlig bild på K och din pappa, hoppas att han har fått en fin födelsedag!
Vill se Water for Elephants, gillade också boken jättemycket! En belgisk kollega berättade att hon sett den dansk-svenska filmen (Hämnden tror jag den heter) av Susanna Bier och med Mikael Persbrandt och hon ÄLSKADE den! Ska se om mina franska kompisar vill gå och se den med mig - O uppskattar inte filmer textade på franska och min svenska kompis här i Bryssel fattar inte danska och hennes franska är också ganska dålig. Mao, det gäller att välja vem man ska gå och se "utländska" filmer med :D
KRAM!

HeLena said...

Men du är väl inte så mycket för "The Royal shit" heller... Jag är lyckligt ovetande... har hört något om kommersen kring det på radion men annars inget. Hoppas dom blir lyckliga!
Grattis till Pappen!
Kramisar!

Anna-Maria said...

Mysigt att fixa i trädgården! Ser fram emot att se bilder sen! :)
Bröllopet vill jag nog se en glimt av. Jag måste erkänna att jag tyckte väldigt mycket om Victoria och Daniels bröllop, även om jag tyckte lite synd om dem som inte fick ha så mycket i fred.
Kram!

Anna-Maria said...

Mysigt att fixa i trädgården! Ser fram emot att se bilder sen! :)
Bröllopet vill jag nog se en glimt av. Jag måste erkänna att jag tyckte väldigt mycket om Victoria och Daniels bröllop, även om jag tyckte lite synd om dem som inte fick ha så mycket i fred.
Kram!

Marianne said...

Men hjälp vad länge jag har varit borta från nätet! Du har hunnit med en vecka vid beachen till och med! Jag har inte läst allt, men det såg härligt ut på bilderna även om det inte var OBX som du älskar mest.

Här är våren som vackrast just nu med mängder av vitsippor. Det är så vackert att jag cyklar runt och bara njuter. Det doftar så gott här av träden och blommorna, och när det hade regnat en skvätt i eftermiddags doftade det ännu mer. Otroligt så vackert det är i Sverige!

Jag har inte kommit längre med trädgården än att hitta lite som växer. Måste rensa mer innan jag kan börja tänka på att plantera.

Här tycker jag inte att bröllopet får så stor plats. En del, men det är inte överallt så fort man vänder sig om eller öppnar en tidning. Ska kika lite på fredag, kanske om jag inte har annat för mig, men jag ska inte klistra mig vid burken som när Victoria gifte sig : )

KRAMAR!

Linnéa i Alabama said...

Vad härligt men en trådgård att påta med! Jag håller med ang. the UK wedding. Lyssnade på NPR idag men tvingades byta kanal för jag blev mätt på ämnet. Ha en fin kväll!

anna of sweden said...

Ja, vad hände med vädret? När vi var i New York var det sex kalla grader och så nu detta ...

Hoppas att din pappa hade en fin födelsedag.

Huggies!

Camilla said...

Vilken härlig semestertripp ni hade! Och så har du ju resan till hemlandet att se fram emot. Tiden går så fort att det inte är riktigt klokt.

Att pyssla ute i trädgården är mysigt. Och jag saknar verkligen det, för här har jag inte ens en pytteliten balkong. Så är det att bo under takåsen. Men en vacker dag ska jag ha en trädgård. Det är drömmen i alla fall:)

Vilken fin bild på din pappa och K.

Ha en skön dag.
Kram

Klixofax(penguin luvr) said...

Saltis:
Tror nog den käre fadern hade en bra dag igår. Det lät så då jag pratade med honom.
Visst känns det som om man är långt borta på fdlsedagar och vid andra tillfällen.
Fniss, ja den kommentaren som Peter fällde stämmer säkert :-)
Boken är så bra, Saltis!! DEN borde du läsa!!
KRAMAR!!!

Karin:
TACK!! ja, jag gillar den också!
Kram!

Christina:
Ja, hur mkt kan de klämma in överallt om det bröllopet. Tröttsamt!
Ja, idag blev det bildbomb igen!
Kram!!

Klixofax(penguin luvr) said...

Keith:
Thanks!
No gardening for me yesterdy. It will have to be today...
I know, that wedding drives me nuts!!

A-M:
Oj, oj och oj vilken sen vår ni har!
Det måste vara senare än vanligt allting iår? Speciellt hos dig.
Här är det nog sommar nu, kan man säga...
hoppas att det fortfarande är vårvarmt då du åker till Sthlm!!
Visst känns det långt till sverige under fdlsedagar o dyl, håller med!!
Kram!!!

Elisabeth:
Du skulle ha blivit tokig här. DET är allt media är upptagen med nu. Otroligt hur stort det brittiska bröllopet är här!
Förstår att du är glad över att det inte är knugabröllop i sve iår.

drömmar ja...Komiskt med Maud Olofsson och flygplan genom gbgs gator...
HAHA!!

Klixofax(penguin luvr) said...

Petra H:
Jag förstår att rojlister över hela världen gläder sig mkt över detta bröllop. det finns inget kungahus som är så stort som det engelska.
Här i US behandlas det med stor vördnad och beundran, skulle jag påstå!!
Hela USA gpr i bröllopsyra!
Jag ska också spana in jippot på fredag, mpste ju se klänningen!!
Bodde jag i england hade jag vareit sjuuuukt less vid det här laget.
Water for elephants var en helt underbart bok!!
OCH, jag tycker att filmen hålller den också!!
Se den!!
Hämnden är nog en jättebra film. Hoppas att du får ngn med dig!!
Kram!!

Helena:
The Royal Shit är inte min grej, inte ngnstans.
Tröttsamt, tröttsamt på alla plan.
Ja, jag önskar dem all lycka.
Tack, pappa hugo hade en bra dag igår.
Kram!!

Anna-Maria:
Ja, kul med trädgården, men igår hann jag inte med den. Det får bli idag istället.
Ja, jag tittade också lite på Vickans bröllop, och det var ju fint.
Men du vet, jag är inte rojalist så det tar emot en hel del...
Kram!!

Klixofax(penguin luvr) said...

Marianne:
HOPPAS att ditt bredbans funkar som det ska NU!!
Ja, vi har varit i SC.
Åker till OBX i juni så jag får in det med :-)

Vitsippor och blåsippor och vita björkar står ständigt på min saknarlista.
Här är det också strålande vackert nu. Den vackraste tiden på året!

Hä får bröllopet såååå stor plats. Det är som om det skulle äga rum här...
FATTAR inte att amrisarn har en sådan kärleksaffär med det brittiska kungahuset.
Jag ska glo lite på fre också, måste ju se klänningen!!!

Kramar!!!

Linnea:
Tack, det är lite mysigt med en täppa. Igår hanns den inte med, så jag hoppas att det blir idag.
Menar du att NPR också snackar sönder det? Bröllopet alltså.
Vad less jag blir, tom NPR!
Kram!!

Anna:
Det gick från råkallt till sommar på en tioöring.
AC:n på i huset och allt det där...
Pappa hade en fin dag igår.
Huggies!!

Klixofax(penguin luvr) said...

Camilla:
ATT bo under en takås är inte det sämsta heller.
Låter underbart mysigt i mina öron!!
ja, nu kommer tiden att rusa fram tills att vi sticker. Galet!!
Tack, vad roligt att du gillade bilden med min pappa och K!
KRAMAR!!

Anna, Fair and True said...

Här är det inte så mycket i media även om tidningarna givetvis skriver en del om det och t ex TV4 kommer sända mellan 10 och 15. Och jag kommer titta! Kommer nog flippa mellan alla kanaler som sänder :)