Tuesday, March 29, 2011

This Week: A look back. Part 3.

Good morning out there! Or, good afternoon to all my readers in Europe!


It is Tuesday again, and I thought I would dig down into my archives of old photograph's. Usually the photo's just lay around in the hard drive of the computer. When does one really take the time to look at old photo's? It was so different back in the day when we all took our analog rolls of film to the photo shop, we got them developed and then we got the hard copies in our hand. It was so fun sitting around watching photographs. I was so good at putting all my photo's into albums. Nowadays, it is a bit different. It is not really THAT easy to look at photo's anymore. TOO bad, it is really TOO bad. I am trying to make photo books ever so often, but I don't make books of all the photo's I take. No, I am not even close to that.Anyway, here is a look back on a few pics that I shot with my second digital camera, the Kodak. I really did LOVE that camera.In the early summer of 2004. Mother's Day 2004. One of my best friend's in the world, Monika, came over to visit us from Sweden. Karolina and Abby, our neighbor, sold golf balls by the golf course and all the proceedings went to the American cancer society. A neighborhood get-together in 2003 Peter and Karolina in front of George Washington's home, Mount Vernon, here in Northern Virginia. Karolina is Pippi Longstocking at the Swedish Schools end of the year party in 2004.In the summer of 2004, my Kodak was NO more. It became history during Independence Day 2004 while we were in DC together with my sister and her family. It broke down. Very SAD. That fall I got my third digital camera, a little Sony Cybershot. I still have that camera, and it has been a good little companion. It is not as good as the Kodak was, but it has lasted 7 years. No, not exclusively, but as a compliment to my bigger cameras. However, it was the one and only camera for me for 2½ years. Karolina in the fall of 2004 Karolina in 2005 after her performance.


Mother's Day 2005, I was 39 and Karolina almost 9.

No, no I am not going to bore you any longer. I might post a "part 4" soon, but I don't know when. Yet. Oh well, time for me to hit the trails for my morning walk.Have a good one!!

28 comments:

bettankax said...

Håller med dig om att det är speciellt roligt att kolla fotoalbum. Blir aldrig detsamma i datorn. Jag tittar ofta och gärna i gamla album från förr, när jag och mina bröder var små(har kanske med min ålder att göra??;)). För att inte tala om när min mor var liten.
Kul som du gjort idag, år till år. Det blir så påtagligt hur mycket som händer med ens barn på kort tid.
KRAMAR!!

Annika said...

Bettankax:
Precis, det blir inte samma sak då man ser biler över datorn.
Gamla album är underbara! SÅ roligt att titta i dem.
Ja, det är roligt att dyka ner i arkiven ibland och välja bland gamla foton. OCH visst sysns åren tydligt i ens barn.
KRAMAR!!!

Charlie sa ... said...

Jamen visst är det så! De gamla kära fotoalbumen. Det var så spännande att skicka in rullen och vänta i en vecka innan det var dax att hämta ut bilderna. Sedan var det lyx att få dem hemskickade. Nästa nyhet var 1-timmes framkallning i butik. Oj, då gick det undan tyckte man.
Och sedan hem och pyssla med albumet. Vem gör det nu för tiden?

Underbara Kodakbilder. Stunder som man minns som igår, framförallt för att man hade sin lilla älskade kamera. Bilder med mycket känsla och engagemang. Det är annorlunda nu. Om någon hade sagt för 10 år sedan att jag skulle fota med min telefon framöver hade jag väl nog inte trott på det!

Härligt inlägg!! Kramar!!

Annika said...

Lotta;
Ja, those were the days...
Vad kul det var. Just det att få kopiorna i sin hand, titta och välja bort ngra so inte var bra.
SÅ kul att alla kompisar var lika intresserade.
Ofta beställde man dubbelkopior direkt...

TACK, ja tiden flyger och man ser flykten i sina barn.
HAHA, sant, om ngn föreslagit kameratfn förr hade man ju inte trott på det.
KRAM!!!!

Taina said...

Ljuvliga bilder! Älskar de där morsdagsbilderna. SÅ fina! För att inte tala om Pippi-bilden, hahahaha!

Själv har jag miljoner gamla fotoalbum och de är i och för sig lätta att ta fram och titta i. Men sedan bilderna hamnade i burken blir det mer sällan. Jag har gjort en fotobok som jag gav våra bästa grannar i julklapp. Det var bilder på allt vi gjort ihop med dem under tiden vi bott här. De grät när de fick den!

Jag ska köpa mig en ny kamera snart men vet inte vilken än...tips? Vill ha en lite en.

KRAMAR!!!

anna of sweden said...

Så roligt att se! Tiden flyger verkligen iväg. Lite för snabbt tycker jag.

Big huggies!

Miss Marie said...

Det är alltid så kul att få följa med i ditt album. K är ju så söt! :)

Annika said...

Taina:
TACK, ja de där mors dags bilderna har det blivit en del genom åren. Roligt att se tillbaka på dem.
Fotoböcker är BRA!!
OCH så tacksamma presenter, så personliga. Jagförstår att era grannar började gråta. Det är så mkt tanke bakom en fotobok.
Du vill ha en liten kamera va? Jadu, vet inte vad jag ska tipsa om. Jag tror de smp Lumixarna är bra, liksom Canons. men jag måste varna för Nikon, de små. K har haft två, och bägge har varit dåliga.

KRAM!!

Anna:
KUL att du tycker det. TACK!!
Ja, tiden flyger för fort. Hjälp!!
Huggies!!

Marie:
ROLIGT att du tycker det. TACK!!

Saltistjejen said...

Men Annika, du kan ju fortfarande se bilder tillsammans jättebra tycker jag om du använder TVn! Kan ni inte fixa det så`Minns ett tag så brände man ju foton på dvd-skivor och kunde se genom att använda dvd-spelaren. Nu har vi ju Apple-TV och kan hur enkelt som helst se på foton från datorn på TVn. Har man en kabel brukar det gå att koppla ihop TV och dator också. Jag tycker nästan det är enklare nu än tidigare då man hade album, för är man fler än typ 2-3 stycken är det svårare att huka över ett fotoalbum än kolla TVn. :-)
Jättefina bilder har du! Kul att se Karolina för ett par år sedan. Snacka om att de växer snabbt!
Kramar!!!

Annika said...

Saltis:
Jodå,visst kan vi det. Men det är inte samma sak som att plocka fram ett hederligt album och slå upp det.
TVn är bra, men inte bäst sas. datorn funkar ju också, men det blir inte av.
Egentligen är et nytänk som gäller, som du säger. Det gäller bara att komma dit.
OH YESS, time does fly...
Gosh, gosh...
Kram!!!

Suzesan said...

Jul att jämföra och så ser man ju den söta mammas lilla sockergryn Karolina. Fina bilder. Tänker på Sandra när hon varliten och hon är mitt allt. Ja och så Toss förstås han är mitt hjärta.

Men Sandra har varit med längre ....gör ingen skillnad men Sandra har en mer nära roll jag och hon. Vi har en historia ihop och sen kom Christoffer och vi har en annan historia ihop. Däremellan var vi tre och skapade den livstråden. Vi tre. "Jag och barna".

Njuuut Annika nu innan tösabiten lämnar boet. Flyger iväg på egna vingar. Men förbered dig noggrant för den dan. Den är JOBBIG!

Kram
/Susanne

Suzesan said...

Jaja jag har gjort riktiga foton i mängder. Jag Vill ha papperskopior och fotoalbum. FujiFilm är så bra. Fina bilder.

kram
/Susanne

Annika said...

Suz:
EXAKT, jag borde göra mer foton än jag gör. Skriva ut papperskopior. jag har en svägerska som är fena på att göra album än i denna dag. FENA på att skriva ut bilder. Perfekt.
DET borde jag också göra, men jag gör det inte.
USCH, jag vill inte tänka på den dagen K flyttar. USCH! Samtidigt vill jag ju inget hellre än att hon ska gå på uni.
Så det är jag spm ska digga läget då!
Det ordnar sig no de ndagen.

Så fint med familjer,som din!
Härligt med starka familjeband. OCH olika stories som man ju har med sina barn

Kramar!!

Äventyret framtiden said...

Bara att konstatera att liten har blivit stor!:)
Fina bilder!

Kram!

Anne said...

Annika, jag blir nostalgisk av DINA bilder, vilket ju är lite konstigt. Så du kan tänka dig hur nostalgisk jag blir av att blicka bakåt i mina egna album och bilder...
Man kan lätt förlora sig i timmar bland gamla bilder.
Som andra skrivit, visst är det via barnen man ser att tiden gått. 5-6 år en lång tid då, så mycket som hänt och förändrats. Det syns så tydligt på din tjej, medan du ser likadan ut som 2005 medan hon blivit stora damen.

Jag vet inte hur det är med dig, men då jag gör fotoböcker så blir det oftare teman med naturbilder som fokus (typ årstidsbilder) eller kanske semesterbilder eller liknande. Men mer sällan fokusering på personbilder. HAr många gånger tänkt att man borde verkligen göra det, nåt tema med mycket människor bara. Kanske nåt för dig också? Att ta tag i gamla bilder, gå igenom och göra nån form av sammanfattning för säg de senaste 10 åren (eller ännu längre än man är ambitiös och t.om. orkar scanna in gamla pappersbilder).

Visst är det super man kan kolla på bilder i datorn eller tv:n men jag tycker inte det är samma sak. Det blir inte samma begrundande, det blir inte samma känsla eller bestående minne heller tycker jag.
Min plan är att nu när lilla Stella kommer till oss att verkligen försöka sammanfatta en fotobok varje år där fokus är mycket på familj, hennes utveckling , vårt vardagsliv och inte bara "vackra" bilder på natur och annat. Att även fylla fotoböckerna med mycket text.
Får väl se om jag orkar med den ambitiösa planen, men ska försöka få ihop en fotobok/år och sen när hon är 18 ska det vara 18 samlade minnesböcker (blir lite svårare upprätthålla när barnet flyttar hemifrån). Får se om det håller, men NÅT SÄTT att dokumentera bilder på annat än i datorn det måste jag hitta känner jag för jag må vara gammalmodig men jag tycker om känslan av fotobok/fotoalbum.

Lång utläggning. Del 4 nästa vecka tack!!
KRAM

Elisabeth said...

Jag skickar faktiskt ibland en del foton till framkallning. Eller ja, jag laddar upp dem på internet, och får sedan vanliga foton hemskickade. Mycket smidigt. Har ibland tänkt att göra fotoböcker, men jag tycker inte att jag är tillräckligt duktig/estetisk för det. Men visst är det stor skillnad mot förr ändå, för då hade man ju inte sett hur fotona blivit, utan det var alltid spännande att se om de blev bra eller inte.

Roligt med gamla foton hur som helst! Jag skulle gärna se en del 4.

Malin said...

Det är SÅ roligt att titta på gamla foton!!
Kul inlägg, 2003-2004 känns ju som igår, men jag ser ju på Karolina att det är ett tag sedan...=)

Kramar

Unknown said...

Even your "not as good" camera takes nice pix. Is it the camera or the camera woman ;-) Thanks for sharing again!

Marianne said...

Men du tråkar verkligen inte ut oss! Tvärtom! Man njuter ju för fulla muggar att se den här lilla sötnosen och er två tillsammans. Det strålar kärlek om er!!!

KRAMAR!

Anna-Maria said...

Kul att se gamla bilder Annika! :) Jag minns en resa när jag var liten när jag tog sååå mycket bilder bara för att upptäcka när jag kom hem att filmrullen inte satt som den skulle - inte en enda bild blev det! :( Tacka vet jag digitalkameran! :)
Kramar

Linnéa i Alabama said...

Tack!. Annika, jag tog mig friheten och skrev ett inlägg om dubbelmoralen jag med och så började jag läsa om sexualundervisningen i Alabama (helt vansinnig) så jag skrev ett rätt arg inlägg och det, I början länkade jag till dig, säg till om du vill att jag ska ta bort länken.

Anne-Marie said...

Visst var det härligt att titta på pappersfoton och diabilder. Min mamma har massor med diabilder som min pappa tog. Det tyckte jag var jättemysigt att ta fram diaprojektorn, den vita skärmen och kolla på bilder. Kul att se dina nostalgibilder. :) Kramar!

Annika said...

Karin:
TACKAR!!
Ja, det är bara att konstatera!
Kram!

Anne:
VAD du är söt!!
TACK vännen! DET var värmande att höra. Ibland undrar jag om detta kan vara av intresse för ngn annan än min familj och mina vänner. Desto roligare att ni bevisar motsatsen!
Jag är ju själv en sådan som alltid har bläddrat i folks fotoalbum och tyckt om det.

Det är samma meed mig. Mina My Publisher böcker är fulla med naturbilder. OCH det är ju dumt. Faktum är att jag har en mapp på min dator där jag bara lagt in bilder på personer och den ska jag göra en fotobok av , är det tänkt.

Nej, nej..inte är det samma sak att se bilder via tv eller dator. Det är inte samma sak som att ta fram ett album med bilder. Eller att bläddra genom en bunt med bilder.
Inte alls.
Visst, kul att se på TV.n och så men inte samma feeling av närvaro.

Bra ide med Stellas fotobok!!
GO for it. Jag skulle önska att det funnits ngt liknande då K var baby, men jag får trösta mig med alla mina album, och det är ju inte det sämsta. men nu kommer du att bli en ännu flitigare kund hos MP.

Tack gullis, del 4 kommer ju bara därför :-)

KRAMAR!!

Elisabeth:
BRA!!
Jag måste bli bättre på det själv, jag gör det bara så jag skickar till min familj. Måste göra det för mig också. DET är ju så KUL. OCH lätt via nätet.
TACK, Elisabeth!!
Ni har nu övertalat mig att skriva en del 4.

Annika said...

Malin:
TACK!!
Roligt att du tycker det!
Ja, time flies. Minsann!!
Kram!

Keith:
THANK YOU!
It might be the one behind the lens ;-)
See you soon!!

Marianne:
GULLIS!!
TACK!!
Roligt att ni tycker det. Det blir en fyra, bara därför :-)
Kram!!!

Annika said...

Anna-Maria:
TACK!!
Vad roligt att du tycker det!
Ja visst är digital att föredra. jag skulle aldrig ngnsin vilja gå tillbaka till det gamla, trots att det var kul med pappersbilder. Vilken mardröm för dig med filmen som satt fel
Kram!!!

Linnea:
Ja, jag såg!! BARA roligt att du länkade hit. TACK! Jag märker av det på min statistik! HIHI!!
Otroligt ämne är det, och ,man KAN inte låta bli att RETA upp sig på det. Jag vet.
DET värsta är att man aldrig vänjer sig. Mkt annat vänjer man sig vid, men just dubbelmoralen är så befängd.
Stor kram!!!

A-M:
Ja, visst var det härligt!! Så "verkligt" på ngt sätt.
Både papperskopior och diabilder. Inte för att jag skulle vilja lämna digi-tekniken för aldrig det. men just album och sådant saknar jag.
Roligt att du gillade dagens inlägg.
kram!!

Katarina said...

Visst är det roligt med fotoalbum, hederliga fotoalbum! Du och Karolina är verkligen lika varandra, men det har du väl hört massor av gånger.

Ha de gott!

Annika said...

Katta:
TACK!! ja, numera hör jag att K och jag är lika. Förr sa alla att hon var såå lik Peter.
Roligt att du tycker vi liknar.
KRAM!!!

Anna, Fair and True said...

Tycker också det är trist att man inte framkallar foton längre. Måste bli bättre på att göra fotoböcker helt enkelt!