Thursday, March 24, 2011

Punktbabbel...

Jaha, och så var det nyfredag, och the weekend is almost upon us...
Jag har alltid en sådan skön känsla inombords på torsdagar, alltid. Allvarligt talat tror jag att det alltid varit så för mig.

Idag får det, helt enkelt, bli ett inlägg i punktform. Det kan passa en helt vanlig torsdag i mars.

• KOLL-KOLL-KOLLA vad jag hittade på World Market igår! Ja, äkta saltlakrits från Holland. Saltisarna från Nederländerna som vi på ”min tid” kallade Hollands Drops. De godiset köpte vi alltid på finlandsbåten. ÅH vi var galna i Hollands droppsen. Ett annat MÅSTE att köpa i båtens tax free affär var Saltpastiller från Danmark. Älskade dem också. Annat saltgodis jag hittade på WM var Katjes, från Tyskland, och dessa har jag ätit förr. Jättegoda!
På WM finns så MYCKET gott! Det är WM som säljer Guttsta Källa julmust på julen, de säljar mandelkubbar ibland och de säljer Nyåkers pepparkakor i olika vackra burkar HELA året. Kort sagt, jag älskar WM! Dessutom har de jättemycket fin inredning. Man kan säga att WM är som Indiska, minus kläder och PLUS MAT och VIN! Hittade också den supergoda chokladen Ritter Sport som sålde två för två dollar. JEPP, gjutet. Folks, godare än Marabou mjölkchoklad any day of the week, enligt mig alltså.






• TUSAN alltså att jag lider av fotfobi. Det gör det så svårt för mig att hitta skor under vår och sommar. Igår var jag på DSW (jättestor skoaffär) utan att hitta ett enda par som föll mig i smaken. ALLT är tålöst, och sen är det bara sandaler där hela foten syns. Usch, snuskigt. Jag tycker inte att jag har så fina fötter att jag vill visa upp dem hela sommaren. URK. Andra har det säkert. Jag kan inte kolla in folks fötter och undviker att se på dem om jag kan. Samtidigt älskar jag skor. Förklara det den som kan.

• Igårkväll (tisdag, THIS is pre-published från onsdag em) hamnade Peter och jag framför BBC America. Där hände det sig SÅ att vi klickade oss in på den brittiska motsvarigheten till ”Halv 8 hos mig” som heter ”Come dine with me” i England. Vad kan man säga? JO, att det svenska programmet är ÖVERLÄGSET!! Jag tyckte det engelska var så jobbigt. Det gick mest ut på att de fick varandra att må dåligt. De var rent taskiga. Sedan fick man inte se hemmen direkt heller. Nej, det var mycket, mycket, mycket sämre än det svenska. Faktum är att det inte ens går att jämföra. Maten var inte ett dugg aptitlig heller.

• Nu har det blivit lite kallare igen, men det tycker jag är bra. Det gör så att körsbärsträden och magnolian inte slår ut så fort. I helgen hade vi tänkt åka in till DC, men det lär ska regna/snöa och vara kallt. Det känns inte lockande att åka in till stan då. Istället får jag hoppas på att det blir fint nästa helg, och att körsbärsträden blommar som finast då istället.
Faktum är dock att man börjar se enstaka körsbärsträd som håller på att slå ut redan nu.


• Alla större festligheter runt Körsbärsblomsfestivalen kommer att vara nedtonade iår. Det pga av situationen i Japan. Japan har mycket stort inflytande över The Cherry Blossom Festival här i DC eftersom det var Japan som skänkte alla träd till DC år 1912.

• Idag svennefrulle likaså. Trevligt.

Ha en fin nyfredag så hörs vi imorrn igen!

31 comments:

Erica Pettersson said...

World Market verkar vara väldigt trevligt :) Vad roligt att kunna få tag i saker från övriga världen :)

Det där med att ha svårt för att hitta skor känner jag väl igen!
Själv har jag alltid tyckt det varit så tråkigt att köpa skor... Men som tur är så har jag i alla fall blivit lite mer intresserad den senaste tiden :)

Vad tråkigt att den engelska versionen av "Halv 8 hos mig" inte var så bra.
Jag fick upp ögonen för det programmet (det svenska) efter att en gammal klasskompis från gymnasiet var med :D

Åh, vad härligt att bo där det finns en massa körsbärsträd! DET är någonting som jag har velat fota sedan jag skaffade min kamera :D

Hoppas att du får en trevlig "nyfredag"!
MVH /Erica

Annika said...

Erica:
WM är en mkt tervlig affär! Skönt att de har lite hemifrån och allt det där så att jag inte alltid behöver åka till IKEA :-)
Skor är kul, men fötter...NOT!!
JA, jag minns att jag tänkte på dig då de hade ½8 från Pite. KUL!!!
Ja, Erica, du hade älskat att vara här under körsbärsblomningen!!!
KRAM!!!

Charlie sa ... said...

Trevligt med torsdag och läsa ditt inlägg, lite som en blandad godispåse. Vilket ös det var igår med tankar kring dubbelmoral ;)

Jag googlade WM och dem finns inte här, bummer!

Kramar!!

Katarina said...

Torsdag och lakrista! Wow. Vad kul att finna lakris i butiken.

Skor,, ha , ha jag tror banne mig det finns för många skor att välja bland.

Kram

Miss Marie said...

Jag håller med om Come Dine With Me, de är riktigt taskiga där! Håller med om att svenska versionen är mkt bättre!

Härligt med lakrits, mmmm!

Annika said...

Lotta:
TACK vännen!! DET var trevligt att höra. Lite mer nedtonat idag ärn gårdagens dubbelmoral :-)
KUL med alla kommentarer och allt tyck!
TRIST att WM inte finns hos er :(
KRAMAR denna smpduggiga morgon!!

Katta:
ja, jag blev så glad över dessa Hollands drops!! Hurra!
Skor...jag VILL HA!! Men tycker inte det finns ngt för mig trpts att butikerna är proppfyllda..
Kram!!

Marie:
RIKTIGT genuint elaka. Surprise, trode de skulle vara vänliga i engöland. en tjej tom grät vid bordet. WTF?? Så ska det inte vara. Det svenska är överlägset!!!
Lakrits...mums!!!

Loppan flyttar västerut... said...

Vilket härligt inlägg, lite charmigt spretigt. Jag älskar listor i alla former. O WM, det måste letas upp här i krokarna, hoppas att jag hittar.
Fin gest med tanke på Japan på nåt sätt, inte fel med lite eftertanke emellanåt. Tror jag har drabbats av världssamvete just nu.

Ha en härlig nyfredag, tror jag snottar det ordet!

//Åsa

Annika said...

Åsa:
Att skriva i punkt gör jag då och då. Då kan säga en del i mindre paragrafer.
WM ja, kolla om ni har det! Toppenaffär!!
Ja, jag håller med, tycker också det är en fin gest att tona ner festligheterna.
HEY, kul att du gillar nyfredag! I förra veckan var det en person som använde et på FB och jag blev så glad :-)
KRAM!!

Malin said...

Mmmm så mycket gott!
Låter inte som så kul väder ni ska få i helgen... Läste på Anna of Swedens blogg i morse att det snöar...
Skor är kul, speciellt här där jag tycker att jag hittar mycket mer än i Sverige!
Kram

Malin said...

Kollade just upp om det finns någon WM här i närheten, men det finns det inte :( KOnstigt när jag ser att den finns på många andra håll i Florida...det bor ju ändå rätt mkt folk här i sydöstra delen.

Saltistjejen said...

Mmmm härligt med godiset! Vi köpte också just sådana lakritsbukar bl a när man åkte Finlandsfärjan som yngre! Synd att WM inte finns här...
Haha ja du Annika din fotfobi är ju inte den lättaste under sommarhalvåret. Då GÅR ju de flesta i öppna skor.
Kram!

Annika said...

Malin:
Inget kul väder, men blir det snö så blir det inget av det, om du fattar vad jag menar. Just nu pissregnar det här...
SYND att ni inte har WM hos dig. DET är en riktigt BRA affär på mkt.
Skor är svårt på sommaren för en fotfobiker som jag ;-)
Kram!!

Saltis:
ja, det är äkta klassikst båtgodis. Minns du katterna? DE var godast!!
MUMS!!
Imorrn ska jag smaka då det är fredag.
USCH ja, Saltis, ingen lätt match för mig på sommaren. Svårt att hitta skor och svårt att undvika folks fötter, hehehe!!!
KRAM!!!!

Äventyret framtiden said...

Din fotfobi är intressant, tycker jag:). Har du någonsin försökt ta reda på varför du har så svårt med bara fötter? Självklart finns det en orsak...

Den holländska lakritsen är en av mina favoriter:)

Ha en fin torsdag!
Kramar!

Desiree said...

World Market är ju asbra! Jag hittade alltid massor med smått och gott där. En himla trevlig butik. Jättekul att de äntligen har börjat sälja saltlakrits och inte bara sötlakrits. Låter smart att satsa på att åka in till DC nästa helg då vädret inte ska vara något bra denna helgen. Visst inte att det var Japan som hade skänkt alla körbärsträden till DC en gång i tiden. Interessant. Ja man kan förstå att festivalen blir lite nedtonad i år. Ha en fin fin torsdag. Jag håller med dig om att just torsdag är en skön dag i veckan.
Kram!

Anne said...

WM är bara bäst! Skriver under på det du säger, en underbar affär. Aha, så de har de klassiska holländska saltisarna (hehe, burkarna ser ju precis ut som de alltid gjort, eller hur), det måste man ju ha.Måste för övrigt också hålla med dig om Ritter, tycker också den är godare än Marabou. Dessutom så har de så roliga olika smaker att välja mellan.
Pepparkaksburkarna som de säljer året om som du nämnde. Jaaa, de är så fina. Har faktiskt köpt nån gång bara för att få burken, har en grön-blå-vårig burk från i fjol som jag använder som jag använder som stå-framme-förvarings-burk bara för att den är så fin.
Torsdagskänslan är absolut skön, det har du rätt i!
KRAMAR

Elisabeth said...

Mmm, Ritter Sport! Absolut godare än Marabou, det är ett som är säkert. Visst är det en med jordgubb/yoghurt (den rosa) med förresten?

Jag har också lite svårt för bara fötter. Tålösa skor har jag bara hemma (inklusive när jag går åt med sopor och liknande) och på stranden, annars har jag alltid skor med tå. Sandaler, nej tack, det är inget för mig. Dessutom tycker jag att sandaler är så obekvämt!

Taina said...

Hörru "punktaren", har du fotfobi? Hoppas det inte är för varmt när vi har bloggträff för då går jag garanterat i öppna skor och jag har aldrig varit på pedikyr! Hahahaha! DEN du! Men för DIN skull, Annika, ska jag göra mig till och ha "ordentliga" skor. Förresten, så kan vi ju alltid ta ett extra glas vin för då är allas fötter fina ;)

KRAMAR!!!

Anonymous said...

MUMS för riktig saltlakrits! Jag tycker också om Ritter Sport, det är lite mer "drag" i chokladen än i Marabou. Oj så jag skrattade när jag läste om fotfobin!! Jag är precis likadan! Tycker att fötter (inkl mina egna) är skitläbbigt och föredrar ballerinor och pumps med stängd tå! Jag har alltid välklippta tånaglar, och sen ett nagellack med lite pärlemorskimmer i, för att fötterna ska se liiite fräscha ut iaf =).
Blev lite ledsen i hjärtat över det här med Körsbärsträden. DU vet att det är mina absoluta favoriter, så konstigt det blir i år...
KramKram Lia

Marianne said...

Härligt med en affär som WM, antar att de har mat från hela världen där, att du kan hitta många spännande saker.

Haha, du är rolig med din fotfobi! Själv tycker jag att det är jätteskönt med öppna sandaler när det är jättevarmt, fast såna som bara är med öppna tår får vara för min del. Men det beror mest på att jag får ont i tårna av dem, tårna åker fram och fastnar i hålet : )

Såg nyss Halv åtta, men jag tyckte inte att veckans deltagare var så roliga.

KRAM!

Magdalena and Co in US said...

Fasen Annika vad godis du har, fast saltisarna kan du få behålla inte min smak. Vad rolig du är med din fotfobi! jag har små fötter men skulle beskriva dom som ankfötter. Det gör att inga Italienska smala fina skor känns bra.
kram

Erica Pettersson said...

Hej!
Jag tänkte bara skriva att jag skrivit ett svar på din kommentar till mitt inlägg om Fotoskolan (i min blogg).
Länk: http://pitetjej.webblogg.se/2011/march/img-srchttppitetjejwebbloggseimages.html#comment

Tänkte bara att jag skulle meddela detta i och med att det var en del fotofrågor :D

MVH /Erica

Anne-Marie said...

Jaha, WM kan jag leta efter förgäves. Du bor på ett BRA ställe Annika. Här får man vara glad att man hittar det mest grundläggande. Gnäll. ;) Då får vi vänta litet med de fantastiska körsbärsträdbilderna. Kanske bra att det blir litet kallare. Här har vi fått 0,5 m snö idag! Inte vad jag vill ha nu, en vecka från 1 april. Lade ut litet bilder på min blogg. Kramar!

Livet enligt Jenny said...

MUMS för lakris!! Svennefrulle låter så himla trevligt och jag önskar jag kunde få till en sådan frukost med mina vänner någon gång.. Visst är halv 8 hos mig ett helmysigt program! LOVE IT!! Fotfobi.. Riktigt jobbigt om man älskar skor kan jag tänka mig. Du får helt enkelt gå i fotterapi Annika! ;)
Kramen

Millan said...

Haha, nu har jag last igenom de senaste inlaggen och insag efter ett tag att jag satt och nickade och holl med om precis allting. KUnde lika garna varit jag som skrivit! :-)

Forst: Dubbelmoral ja... det ar precis lika fanigt har i england. Innan kl 21 far inga svarord horas pa radio eller tv, och inget sexigt heller for den delen. Men... efter kl 21 blir kanalerna som galna och da kan man i stort sett se porr pa tv om man nu kanner for det. Nagot magiskt hander alltsa kl 21 .... ;-)

Det dar med sex ar ju skrattretande. Jag bor i landet med flest tonarsmodrar i hela europa men de behover inte ta del av sexualundervisning i skolan och bor ju inte ha hort eller sett nagot om sex pa tv heller pga cencuren.
Lika fel blir det med skoluniformen tycker jag. En av anledningarna till att den finns ar att eleverna ska ha anstandiga klader pa sig till skolan. Men hur fel ser det inte ut nar tjejerna drar upp kjolarna sa att man nastna ser halva rumpan pa dem, drar ur slipsen sa att den hangder sa dar lite smasexigt och blusen ar halvt uppknappt. Som Briteney Spears in sin video... Det blir ju varre an om de ;gud forbjude' skulle ha pa sig jeans eller t-shirt till skolan!

Fotfobi - usch ja... jag har ocksda det!! Fast jag har faktiskt blivit battre med aldern. Men jag spanar aldrig in andras fotter direkt!

COme dine with me - ar anledningen till att jag inte forstatt eller aldrig ens har sett ett avsnitt av Halv Atta hos mig. Jag klarar INTE av den engelska serien och trodde den svenska var likadan. Men det ar den alltsa inte?!

Hoppas du hade trevligt pa svennefrullen och ha en finfin helg!!

Kram

Annika said...

Karin:
Jag har ingen aning. Men jag minns att jag redan som mkt litet barn ville gömma mina fötter på badhuset o på stranden.
Jag är så långt ifrån fot-fetishist som man kan komma i denna värld.
Hollandsdroppsen är en klassiker från finlandsbåtarna :-)
Love them!!
KRAM!!

Desiree:
WM är en toppenaffär!
Älskar den!!
Ja, där hittar man alltid goda saker av alla de slag!
OCH schyssta grejjer till hemmet.
Vädret i helgen ska bli skit. Jag oroar mig för alla körsbärsblommor, tänk om de regnar och blåser bort?
KRAMAR!!

Anne:
JA, nu får du skynda till WM!! VISST är det en superbra affär!
GILLAR!!
OCH burkarna ser likadan ut som de på båtarna, och det gillar VI!!
Ja, pepparkaksburkarna är så fina.
jag kan gå omkring inne på WM länge.
Ritter är outstanding! Slår Marabou! OCh ja, roliga smaker!
Torsdagar är finfina dagar!
KRAM!!

Annika said...

Elisabeth:
JAJAMEN!! Undrar om det inte var DU som skrev om Ritter Sport, och sen hittade jag dem här i flera affärer. Jag föll direkt!!
Underbara!
Bättre än marabou! Precis, det är jordgubb. Ska bli spännande att smaka den!
Ja, det där med fötter på sommaren...irrk...
Måste jobba på det.
OCH ja, sandaler är svåra att gå i!


TAINA:
HAHAHA, du är UNDERBAR!!!
Jag tackar redan NU för att DU ska ha ANSTÄNDIGA skor när VI ses i MAJ!! TACKAR!!
HAHA, du vill inte riskera att jag blir grön i fejset och inte kan dricka VIN då vi ses...
Masssor av KRAMAR!!!

Lia:
Ja, du vet, riktig saltlakrtist är god...
OCH jag tycker de får till den toppen i Holland och i Tyskland!
TACK, vad skönt att du också är fotfobiker...
PUST!!
ja, det är ett helsike på sommaren med alla öppna skor...
IRRK.
Blir trött på ballerinor ibland, men vad göra?
Ja, körsbärsträden ja...JAG hoppas att det blir av att vi ser dem iår. DET är som en DRÖM!
KRAMAR!!

Annika said...

Marianne:
WM är en toppenbutik! Precis, grejjer från hela världen.

Usch, fötter...ja, det är ingen kul tid för mig på sommaren med alla fötter man ser, hehe...
var glad att du inte lider av ngt liknande, hehe!!

Jag ska kolla in veckans avsnitt av ½8 idag. Trist om veckan inte var ngt kul. Dock, inget kan vara värre än programmen i england.
KRAM!!

Erica:
Du är bäst!
TACK för fotoskolan. DEN kom i RÄTTAN tid för mig!!
har läst ditt fina svar!
KRAM!!

Magdalena:
Ja, nu har jag saltgodis så det räcker. Skönt för dig att INTE sakna det här!
Mina fötter är stora 39:or som dessutom är breda. Så våra fötter liknar nog, fast inte på längden :-)
Kram!

Annika said...

A-M:
Ja, och jag känner för DIG som har så dåligt utbud därborta i din vackra avkrok.
Komme snart och kollar in bilderna.
trist med snö, men det snackas om snö här också i helgen. Men det blir nog det lilla!
Kram!!

Jenny:
JA; blev så glad över saltlakritsen. Du vet, sådan hittar man inte i var butik precis.

Svennefrullarna är alltid trevliga!

ja, jag älskar ½8!! Ska se veckans avsnitt i em!!
Härligt!

Fötter ja, svårt, svårt.
KRAM!!!

Millan:
TACK!!!!
TRODDE väl nästan DET, att England är lika fånigt.
Fast ni verkar slå över klockan 21 :-).
Beepar man ut låtar på radion också? Eller sjunger the cleaned up versions?
JAPP, det förvånar mig inte heller att england har så gott om tonårsmödrar. DET är väl som här, det mest förbjudna blir spännande och sen utan sexundervisning, o tysstnad fr fldrar, går det som det går...
PUST!
SKOLuniformer ja..Jag har inte tänkt på att de skulle kunna ha de konsekvernserna, men det är klart att det är så när du säger. Solklart.
Här är det bara privatskolorna som har uniformer.
HAHA, en till med fotfobi!!
Visst är det jobbigt? OCH sneglar man på ngns föttter kan man ge sig fan på att man får se äckliga tånaglar och nariga, spruckna hälar. FI FAN!
Det svenska ½8 är LJUSÅR, ja eoner, från det engelska. KOLLA, Millan!! GÖR det!!
KRAM!!!! OCH tack för tyck och TÄNK runt detta!! jag väntade faktiskt på dig! :-) Kram igen!!!

Anne said...

Inspirationen och suget höll i sig. Så var en runda till WM i torsdags och hittade samma sortiment även hos mig. Köpte även fruktisarna. Saltisarna klart bäst, har redan mumsat i mig.

Annika said...

Anne:
AHA, härligt!!
Har inte öppnat mina än, men till nästa helg så :-)
Kram!

Anna, Fair and True said...

Intressant vad du skriver om Come dine with me. Mina brittiska kollegor har klagat på att det svenska programmet är för snällt :)