Thursday, March 03, 2011

Nyfredagen i punkter...

Igår lillördag. Idag nyfredag. Ingen vidare logik där, men what the HECK! It is what it IS!!

Idag tänkte jag att jag skulle ta det punkt för punkt igen. Det kan passa en dag som denna.

• Efter flera dagar med en hackande och hostande make hemma så gick han igår till doktorn och fick diagnoserna halsfluss och bronkit.
Håhåjaja, jag säger då DET! Här har jag suckat över hans gnäll, och sagt till honom hur bedrövligt det är med förkylda och snuviga karlar. NU får jag äta upp det, han var verkligen sjuk. OCH, det HAR jag ju hört på honom också. OM jag klarar mig ifrån att bli smittad nu är det inget mindre än ett mirakel. Jag brukar åka på flusser, tvi vale. OH well, the hubby har iallafall fått antibiotika och han borde snart känna sig bättre. Sjukskriven? Pfft...we’re in the states, remember. Peter jobbar hemifrån också ofta, så det finns liksom ingen pardon. Men, visst skulle han BEHÖVA få vara lite sjukledig, sova och vila. Förhoppningsvis mår han mycket bättre då ni läser detta inlägg.

• Då jag uträttat lite ärenden igår slank jag in på Barnes and Noble och tog en fika. Så skönt där. Älskar det stället.
Snart slår Barnes and Nobles största konkurrent, Border’s, igen sina portar för gott. Border’s är den andra stora bokkedjan i USA. Den har gått i konkurs, och det är egentligen inte konstigt. Det återstår att se hur länge till det finns bokhandlar här i världen. De digitala böckerna håller ju på att ta över mer och mer. Barnes and Noble har klarat sig mycket bättre än Border’s eftersom de har sin NOOK, alltså sin framgångsrika läsplatta. Jag är bara tacksam och glad så länge dessa butiker finns. De är som oaser där man kan sjunka ner med en tidning/bok och en latte. OCH faktum är att jag köper mycket från Barnes and Noble, nästan alla böcker köper jag därifrån. Det är dags att börja gynna dessa bokhandlar nu om vi vill ha dem kvar. Tror nog att inom tio år är de endast ett minne blogg (NEJ VILL INTE!!!).
Tycker SÅ synd om Border’s också. Vi har flera stycken omkring oss här i Norra Virginia, och alla utom någon enstaka, ska nu slå igen sina portar för alltid.


• Jag har återupptäckt American Idol. Efter flera trista säsonger (då vi knappt har tittat alls) har vi nu blivit fans igen. Det började med att jag läste på olika bloggar om hur BRA alla tyckte att det var med de nya domarna. När gänget kom till Hollywwod, och Hollywoodveckorna började, så började vi titta på det igen. JA, absolut!!! Programmet är SÅ BRA igen!! OCH de nya domarna så sympatiska och KLOKA. Heja Steven Tyler, och heja JLO!
OCH, vilka deltagare detta år!! DET är talang!! Vi är återigen ”sålda”. Saknar jag Simon? Nej, faktistk INTE. Ja, jag är jätteförvånad själv över denna insikt.


LYSSNA på HONOM!! Vilken RÖST!!!


OCH HÄR!! Killen har både Tourettes och Aspergers syndrom!OCH HÄR!!! OMG!! RAW TALENT!!!

Ikväll är det tjejernas tur, det är därför jag ännu inte har någon video på någon av tjejerna. Det är nu de sex bästa av tjejerna, och de sex bästa av killarna skall väljas ut.

• Veckan kändissnackis här in da US of A är, förutom Oscargalan, Charlie Sheen. Charlie Sheen med sina divalater och droger och sitt rehabbande får just nu en väldig uppmärksamhet. Den mest populära sit-com:en i detta land är ”2½ Men” och där spelar Charlie Sheen huvudrollen. En roll som går hand i hand med hans egen person. Just nu har flera kanaler intervjuat Sheen, och han verkar verkligen underlig, sönderdrogad, tom och totalt sälvupptagen. Nu har CBS stoppat vidare produktion av den populära serien. Det återstår att se Sheen orkar ta tag i sitt trasiga liv, eller inte. Synd, synd, tycker jag. Det är så sorgligt med honom, och det har gått så många år med Sheen på dekis. Serien är verkligen ROLIG, skruvad och ibland så politisk inkorrekt, vilket ÄR befriande. Jag hoppas att det går vägen för den, och för Sheen (även om det verkar helt hopplöst, för tillfället).
• I slutet av den här månaden kommer körbärsträden stå i full blom i Washington DC. Då körsbärstäden blommar blommar även så mycket annat. DET är den vackraste tiden på hela året. Hela DC i blom! OM ni ska åka hit så är det DÅ ni ska komma! Körsbärsträd, hyacinter, tulpaner och så mycket annat i skiraste grönska och blomning. Om jag längtar tills dess? Svar: JA!!!

Ha nu en rikigt fin dag så ses vi över lite ”show and tell:ande” imorrn igen!

27 comments:

Taina said...

Hyvää huomenta ystäväni!

Sitter här med en kopp kaffe och är lite småstressad. Jonas. Men så läser jag din blogg och blir alltid lika glad. Det är ju nyfredag och vips så förvandlades stressen till filbunke och jag vet att imorgon blir det liiite lugnare.

Jag har kollat en del på American Idol och jag tycker domarna är riktigt bra. Försökte först att inte tycka om dem men det gick inte! JLO ÄR bra och sympatisk. Hon verkar ju veta vad hon pratar om. Och så snygg då!!!! Det är hög klass på sångarna i år även om ett par tjejer gjorde mig besvikna igår. Nerverna kanske?

Ja vad ska vi göra utan boklådor? Vi behöver atmosfären även om vi sitter med våra läsplattor. Nu har jag laddat ner min första bok på Paddan. Få se hur det känns...

KRAM KRAM

Äventyret framtiden said...

Tack för att du påminde mig! Nu skall jag klippa några kvistar körsbär och ta in för blomning i vas. Så blir det här:).
Du får se till att förebygga eventuell förkylning med tanke på att den finns så nära dig just nu. Hoppas att maken blir frisk, snart, snart och att du inte blir sjuk!

Kramar från ett soligt Åland!

Annika said...

Taina:
Hyvää huomenta!!

TACK så hjärtinnerligt för berömmet. TACK, Taina!! Blir så himmelens glad över dina ord!!

AI håller hög klass!! Tjejerna var sämre än killarna på det hela taget, tråkigt nog. men det är starka röster med iår. Ja, nog är domarna bra denna ggn. JLO verkar så schysst. OCH JA!! SNYGG som bara den!! Tänk om man fick se henne i verkligheten, man skulle nog baxna.

Ja, vad skulle vi göra utan de där handlarana? Vet inte. Hoppas att de aldrig ngnsin försvinner. Undrar om du kommer att gilla att läsa via paddan, den är ju lite tung. men det kanske är en vanesak?
KRAMAR!!!

Karin:
Ja, ta in lite kvistar. Det är ju vackert så här på vårvintern.
Peter ja, nu har ha ju börjat medicinera o är säkert lite bättre redan idag.
HOPPAS jag slipper!!!
KRAM!!

anna of sweden said...

Ska bli kul att höra vad du tycker om Idol-tjejerna. Själva slog vi över till Top Model igår för det kändes så trist på Idol.

Men jag håller med dig. Både JLO och Taylor är bra. Men det behövs någon som är lite tuffare. Jag saknar Simon.

Och Sheen ... Sorligt.

Huggies!

Annika said...

Anna:
Nej, de höll inte. Killarna var så mkt bättre.
Visst skulle det behövas en sanningsägare på Idol. Randy får ta den biten nu.
Visst är det sorgligt med Sheen. Ska ha ngnsin kunna tycka upp sig?
Huggies!!

Erica Pettersson said...

Jag gillar ordet 'nyfredag'! Man får liksom fredagskänsla redan på torsdagen, vilket gör att helgen känns längre :D

Vad tråkigt med bokhandeln som stänger. Själv tycker jag inte om att läsa böcker digitalt, utan jag vill ha den där trevliga, speciella känslan av att läsa en riktig bok.

Angående Charlie Sheen, så tycker jag det är så synd att han är som han är, eftersom just 2½ men är min absoluta FAVORITserie! Tidigare har det alltid varit 'Vänner' för min del, men sedan jag upptäckte 2½ men gick den genast upp på min 1:a plats :D
Har säsong 1-6 på datorn, och har riktigt nött dem de senaste veckorna ;)
Hoppas verkligen att det löser sig till slut...

Åh, körsbärsträd!
Det är en av mina största drömmar inom naturfoto att fotografera -körsbärsträd/blommor!
En vacker dag, när jag har råd med en USA-resa, blir det mest troligt en sväng förbi Washington på våren för att fota dessa :D
Behöver visserligen bara åka till Stockholm, men det skulle i och för sig vara en större upplevelse att åka till ett annat land ;)

Tänkte även meddela att mitt Show and Tell-bidrag kanske kommer upp någon dag sent. För ett par dagar sedan gick min dator inte att starta, och det visade sig att den interna hårddisken pajat! (Som tur är hade jag alla bilder och sådant jag gjort sparat på externa hårddiskar). Så min lillebror ska hjälpa mig ikväll eller imorgon att byta hårddisk och omformatera datorn. Och jag har inget Photoshop förrän den är fixad.
Tänkte bara meddela detta :)

Hoppas du får en bra torsdag!
MVH /Erica

Taina said...

Hahahaha, läste min kommentar och där står Jonas mitt i allt. Jag skulle skriva om att han är på tjänsteresa och då blir det mycket att rodda själv här hemma...

Annika said...

Erica:
HIHI, tack..jag nyfredag passar det bra att kalla torsdagen.
Mysig dag.
ja, det är trist med bokhandeln som slår igen.
OCH så trist med Sheen.
Han gräver verkligen sin egen grav med sitt leverna av alkohol o droger. Det är beklämmade att se honom.
Ja, 2½ men är den i särklass populäraste sit-com i detta land. Trist att Sheen kör den i botten.
Vad tråkigt och tungt med din dator. Måtte det fixa sig!!!
KRAM!!

Taina:
DET blir det efterspm du blir gräsis ett tag. ;)

alegni said...

voi hel**te. jag skrev precis en relativt lång kommentar som försvann när jag sände iväg den.
morr!

Miss Marie said...

Jag gillar Casey Abrams! Så härlig o speciell! Sen gillar jag Scotty också... :) Engelsk tv sänder American Idol några dagar senare, så ikväll får vi njuta av killarna! Jag gillar ocksp JLo och Steven! Så bra!

Jessica said...

Hej Annika!

Jag måste bara skriva att din blogg är så trevlig och rolig att läsa.

Jag har själv bott i USA(CA) när jag studerade och jag saknar det varje dag,så att kika in hos dig och få läsa om "the american way" är så underbart.

Tråkigt att höra att Borders lägger ned, ett ställe som vi brukade träffas på och studera....ja eller kanske mest läsa härliga modetidningar samt att en och annan latte slank ned..;)

Ha det bra!

/Jessica

Annika said...

Ingela:
USCH vad jag hatar det där. Det har hänt mig också!!
Skriv gärna igen, för nu blir jag nyfiken.
KRAM!!

Marie:
ja, jag har förstått att ni kan se AI. Roligt!!
Ja, killarna ÄR skitduktiga!!
Jacob är jag nog mest förtjust i, än så länge.
Visst, jag gillar också de nya domarna. SÅ sympatiska!!

Jessica:
VARMT välkommen till min blogg och jag tackar och bockar över ditt fina beröm!
Roligt om jag kan stilla dina amerikaträngtan.
Borders ja, de var mkt pga av att folk använde det som bibbla och cafe som den har gått under nu. GULP. Befarar att BN kommer att gå samma öde till mötes. Jag är ju också en av dem som sitterdär och läser och dricker kaffe. Men jag köper mkt där också.
MEN Borders hakade aldrig på läsplattetrenden, och det är förmodligen det som verkligen sänkt dem i dessa dagar.
trist är det iaf.
Tack Jessica, och varmt välkommen tillbaka!!!

alegni said...

äh, det var förstås inget viktigt... jag skrev bara att jag skulle läsa in mig på allt jag missat under min bloggkoma. lusten att både skriva och läsa försvann som om den blivit nerspolad i toalettstolen, men nu försöker jag provsmaka lite på det hela igen. det har hänt massor i blogglandia under tiden, men jag tänker inte kolla tillbaka någon annanstans än här, för här finns det alltid inlägg sprängfyllda med information!
2 1/2 men är en av mina favoritserier, så jag hoppas verkligen att herr sheen rycker upp sig. jake har precis vuxit till sig och börjat ge svar på tal i de avsnitt som visas här hos oss nu. så kul!
har sett ett par avsnitt av american idol. nog finns det talanger alltid! och jo, de nya domarna är riktigt trevliga.
fin torsdag! nu blir det middagsdags här. indian curry på menyn i dag.
stor kram!

Saltistjejen said...

Hoppas Peter kryar på sig snart!!!!!! Verkligen. Halsfluss är ett elända. Bra att han fick ab dock! Nu får vi hoppas att du klarar dig undan! Men om du börjar känna av halsen så vet du iallafall att det trloigen är just halsflussen och att ab hjälper. Oftast är det ju annars virus och då hjälper ju ingen ab utan man måste låta kroppen sköta det hela själv, vilket kan ta längre tid. Jag dras fortfarande med min jädrans hosta, men det är bättre nu. Fast den verkar seg.... Blä!
Så sorgligt med så många av essa talangfulla stjärnor som totalt dekar ner sig. Både skådisar och musiker/sångare. Vet inte vad det är med kändisvärlden men det känns som att de flesta (inte alla) men majoriteten åker dit på droger....? M såg eller hörde ngn intervju med Sheen och han sa att det lät som om mannen var bipolar eller liknande, och nu inne i en "manisk" fas. Kanske kan det vara sådana saker också who knows.? Ibland kan ju frekvent drogmissbruk faktiskt ORSAKA psykiska sjukdomar eftersom hjärnan tar stryk. Vi får se hur det hela utvecklar sig. Men tragiskt är det oavsett vem som drabbas.
Många många Kramar!!!!!
Och tack igen för att du alltid skriver så gulliga och uppmuntrande kommentarer hos mig! :-)

Desiree said...

Stackars Peter, det där låter inget vidare. Hoppas han får chansen att vila och krya på sig nu några dagar. Det kan han behöva. Men det är bra att han fick lite medicin som hjälp på traven.
Jag hoppas innerligt att inte alla bokhandlar slår igen. Fast att Boarders slår igen gör mig inget. Jag tycker inte alls att de var lika mysiga som Barns and Noble. Jag gillar att bläddra i böcker och det hoppas jag kommer att finnas kvar. Jag tycker även om att faktiskt läsa riktiga böcker. Det är en speciell känsla.
Skönt med fredag imorgon. Ja alla fina körbärstträd som snart står i blom. Jag är så innerligt glad och lycklig att vi kommer få möta våren i södern även detta året. Det känns fantastiskt.
Kraaam!

Suzesan said...

Det är så synd om stjärnorna när de inte klarar av att hålla sig från sprit och droger. Från att ha varit så hyllad och sen bli så nersolkad. Charlie Sheen förr så snygg.

WOW vilka idoler så bra röster och jag ba' ääälskar JLo. Som sångerska och skådis och människa. Bra då kanske jag kan böraj titta igen på american Idol när det kommer hit. IGEN

Tänk att det bara är en knapp månad tills körsbärsblommorna visar sin prakt.

Kram
/Susanne

Anne-Marie said...

Vad roligt att du "återvänt" till AI! Visst är de nya domarna fantastiskt bra. Jag tycker de har så mycket charm och karisma - både Steven och JLO. Killarna var otroligt duktiga. Jag tyckte att tjejerna var rätt duktiga också med vissa undantag. Jag tror att en av mina favoriter hos tjejerna är den 15-åriga asiatiska tjejen (minns inte hennes namn just nu). Hon var fantastiskt bra och vilken röst trots att hon är så ung. Men stackars Peter. Inte roligt med halsfluss men med antibiotika borde han känna sig bättre rätt snart. Hoppas att du klarar dig. KRAM!

Elisabeth said...

SOM jag längtar tills körsbärsträden blommar! Här dröjer det i och för sig en månad längre än hos dig (eller något kortare om våren är varm - våren 2009 blommade körsbärsträden redan kring 20 april, tidigt för att vara Göteborg), men underbart är det ändå. Dessutom är körsbärsträd och körsbärsblommor så tacksamma att fotografera... Körsbärsblommor mot blå himmel, å så underbart. Ser fram emot dina foton från alla körsbärsträden!

HeLena said...

Trist med Sheen! Min familj gillar "Men"! Jag tittar ju aldrig som du vet.
Bra sångare alla tre som du lagt upp, blir kul att höra vem som vinner...

Tänkte just idag att jag skulle ta in någon kvist och "göra" vår:D och jag såg Vide i affären. Så himla härligt!
Imorgon är det fredag:D skönt!
Kramar!!

Humlan said...

Vilka röster de har, era AI-deltagare! Förstår att ni gärna tittar/lyssnar på dem!
Stackars Peter! Halsfluss är inte roligt, hoppas nu att medicinen hjälper snabbt!

Jag skulle gärna se körsbärsblomningen hos er! Men i år ska jag iaf försöka komma ner till Kungsträdgården och se den blomning som finns där.
Kram!

Charlie sa ... said...

Eländes elände med halsfluss. Gör så himla ont oftast! Lite antibiotika på det så ska det nog bli bättre snart. Hoppas du slipper!

Ja, var det något annat än Charlie Sheen på TV igår och fd svärmodern?

Nu försvinner Borders - Olle W skrev bra om det i sitt senaste nyhetsbrev. Det är så trevligt att läsa tidningar och dricka kaffe i en skön fåtölj i bokaffärerna här.

Jag som alltid drömt om att se körbärsblommorna i DC...det är på min bucketlist!

kram

Anonymous said...

Ja, det är verkligen sorgligt med C.S.Både tjejerna o jag älskar
"2 1/2 Men".Tänk vad framgång kan föra med sej...
Fnissar över ditt dåliga samvete för Peter. Hände mej för en massa år sedan när min pappa hade klivit på en nål. Han ojjade sej o gnällde så en sommar när jag var hemma. Mamma o jag tyckte inte ett dugg synd om honom. Min ständiga replik till honom var "Tänk när mamma trampade på en rostig spik o fick blodförgiftning. Jättesjuk var hon men inte gnällde hon hälften så mkt som du gör. Skärp dej!"
Några gnälliga dagar senare vaknade han med 40 graders feber o en fruktansvärd värk i ena benet. Ilfart till sjukhuset där det blev akutoperation. En bit av nålen hade gått av o börjat vandra i kroppen!!
Gissa om jag hade dåligt samvete o gissa om jag fick äta upp det oxå!!
Kramar från Anette!!

Millan said...

Usch det later inte kul med en sjuk make dar hemma. Hoppas verkligen han ar battre idag! Och att ni andra klarar er saklart.
Jag var hemma med kass rygg i tisdags och kollade da pa 'dagstv' for forsta gangen pa flera ar. Charlie Sheen var verkligen samtalsamnet nummer ett! Och jag sag nagra inslag med honom dar han verkligen verkar fullstandigt galen. Sa ledsamt!

Borders ja... som jag saknar den vi hade har vid jobbet. Jag alskade verkligen den affaren men den slog igen portarna for over ett ar sedan och eftersom lokalen fortfarande star tom sa paminns man om den varje gang man gar forbi. Trist!

Kram och ha en trevlig helg!!

Annika said...

Ingela:
SÅ irriterande är kommentarer bara försvinner.
KUL att du är tillbaka efter ditt uppehåll, och TACK för fint beröm. SÅ glad jag blir.
Hoppas di blogglust kommit tillbaka nu.
Ja Sheen ja, nog är det sorgligt det som han går igenom just nu. Hemskt att se och höra honom. HOPPAS att ha ntar sig i krage´n. Jag vill det.
Jo i Idol finns det enorma talanger detta år. Större ä på länge!
KRAM!!

Saltis:
Japp, fluss för maken. Men jag är fortf helt OK. Hoppas et fortsätter så för jag brukar åka på flusser, tvi vale.
Hosta kan vara så enormt segt att bli av med, jag vet. Jobbigt för dig.
Ja, det är nog droger som ställer till det för mpnga kändisar, inkl Sheen.
Ja, visst tror man att han skulle kunna vara bipolar. Det var g som sa det också av de som intervjuade honom. Han lever verkligen i en egen värld.
OCH som du säger, visst kan det vara drogerna som helt förstört hans hjärna.
Hemskt.
Saltis, jag hejar alltid på DIG, det vet DU!!
Kramar i massor!!

Desiree:
Japp, sjuk blev han. Han mår nog lite bättre nu, som tur är. Men ingen rast och ro egentligen. Han jobbar hemifråpn och han jobbar lika intensivt som vanligt.
Barnes and Noble verkar sitta säkert just nu iaf, så den blir nog kvar ett tag till. Borders är ett minne blott, snart.
Jag förstår att du gläder dig så över att få möta våren i södern iår!!
Jag är så glad för di skull!!!
KRAMAR!!!

Annika said...

Suz:
VISST är det sorgligt.
Sheen har väl alltid varit lite av en bad boy, men nu är det verkligen illa. Plågsamt att se dessa intervjuer med honom.
Ja, kolla Idol sen!! SÅ BRA sångare iår!
JLO är så sympatisk!
Ja, snart är det verkligen vår!!
KRAMAR!!

A-M:
Ja, det har varit jättekul att hänga med Idol sen de kom till Hollywood!
Måste säga att det är en praktsäsong. VILKA sångare!!
OCh ja, JLO och ST är sååå bra!
Pete är nog lite bättre idag, som tur är.
KRAM!!!

Elisabeth:
Här sa de igår på TV att de tror att de kommer att blomma runt 29 mars!!!
Ska bli helt underbart!
Ja, att plåta körsbärsblommor är så otroligt tacksamt!
Jag längtar så!!

Annika said...

Helena:
Så trist med Sheen ja, riktigt tråkigt.
JA, ta in våre, Helena!! DET funkar ju alltid!!
Ska köpa lite nya tunlpaner idag. Ska bli härligt!!
KRAM!!!

Humlan:
Ja, denna säsong har Idol toppsångare!! OTROLIGA!!!
Körsbärsträden i Kungsan är ju så fina. Det är klart du ska gå dit och plåta då!!
Underbart.
KRAM!!

Lotta:
Ja nu är det Sheen som är the man of the hour, men av en tråkig och sorglig orsak.

Peter är nog bättre nu, tror jag. TACK och LOV!!!

Jag såg det dom Olle W skrev. Gillar hans nyhetsbrev så mkt!!!

KOM till DC!! Underbart just då blommorna blommar!!
KRAMAR!!!!

Annika said...

Anette:
Ja, det är skittrist med Sheen. Han är verkligen i en annan värld just nu. Så hemskt.
Jag fnissar över din pappa, gud så hemskt. OCH där fick ni!
man känner sig bra dum, visst. BRA att det gick fit för honom. Men visst är man snabb att döma.
Peter mår bättre nu är han äter av, som tur är!!
KRAMAR!!

Millan:
Nu mpr nog Peter bättre, och det bör han göra efter snart två dyg med ab. Inte kul att ha en sjuk man :-)
Ja, Sheen ja...han är verkligen en het potatis nu. OCh totalt bortkopplad från dena värld, så hemskt.
Förstår att du sörjer er Borders. SÅ tråkigt med den kedjan.
KRAM!!!