Wednesday, March 16, 2011

Hur hittar en del hit?

Godmorgon!

Onsdag igen. Även kallad the hump day, om det uttrycket kan man tycka mycket. Det är tacksamt att vränga runt de orden i skallen, hehe...
Jag tänker iallafall sticka upp till mitt stamlokus, Barnes and Noble, och äta frukost idag (serverad av Starbucks). Det är alltid mysigt de dagar jag gör det. OCH hade jag inte HATAT ordet VARDAGSLYX så mycket så hade jag kanske kallat det just det, men nu kallar jag det bara frulle på BN! Vackert så.

Ibland roar jag mig med att kolla in vilka google-sökningar som kommer till bloggen. Det är rätt kul att se hur somliga har hittat mig, förmodligen för att aldrig mer komma tillbaka, men ändå.
Vissa sökningar är så lustiga...

Här här de som kom in igår...
Ska även försöka svara på dessa google sökningar också. Just for the heck of it, liksom…


• Kan man få huvudvärk av martini?
Eh, ja, kära du, det kan man. Du får det garanterat om du sveper mer än tre...Du vet hur det gamla talesättet går: En martini i varje ben, det räcker. Redan vid tredje martinin är man ganska så berusad. Det är lätt att få huvudvärk om du dricker för mycket alkohol, det gäller inte bara martinis. Man kan få svår huvudvärk av de söta Martini Banco och Martini Rosso också (om det nu är dem du menar). Själv får jag sällan baksmälla, eller huvudvärk, av alkohol. Men då det har hänt är det vidrigt. Drick med måtta, people...


Två räcker. Lovar...


• Diet Snapple på Ica?
Ja, det kan man fråga sig? Snapple finns ju hemma, det vet jag. Den är god. Säkert finns Diet snapple på Ica. Jag gillar också Diet Snapple, så kära Google- sökare, jag hoppas att DU hittar det du letar efter. Här i US finns Diet Snapple överallt. Yes, me likey!• Strepsils mot torrhosta.
Ja, ibland undrar jag hur sökningarna hamnar här? Hur de slingrar sig genom cyberns virrvarriga universum. Strepsils ja, det var BRA halstabletter det minns jag. Röda, om jag inte har fel. Eller numera är de nog vita. Starka saker. Kära du, nästan alla halstabletter lindrar torrhosta något. Känns bra och lenande för halsen. När jag var liten kunde jag ibland längta så efter godis att jag åt strepsils som godis (galet). Ibland tog jag Bafucin också. Ja, käre tid vilket svälfött barn på socker ;-)


Såhär såg de inte ut på "min tid". På "min tid" var strepsils röda, inslagna i staniolpapper. Starka. De såldes i en grå plåtask. Jordgubbssmak kunde vi bara drömma om.

• Kuttrar det i skorstenen?
Jo, kära du, jag förstår ju HUR DU hittat hit. Det var ju inte länge sedan vi hade en ekorre, kurre-korre, i skorstenen här i mitt hus. Den KUTTRADE inte, men den raspade och rev i spjället. Däremot kuttrar det i väggen på östra sidan, där vid marken, bor skogsduvor och de kutt-kutt-kuttrar ibland mycket. Så är livet i förorten...


Den här kuttrar i väggen...


• Ont i huvudet av parfymer.
Skriver jag någon slags huvudvärksblogg, undrar jag i mitt stilla sinne? Kära du, det är klart att man kan få ont i huvudet av parfymer om man är känslig. Det är inte jag. Mer parfym och dofter åt folket, säger jag. En gång i min gröna ungdom överdoserade jag nog på parfymen Poison. Den är tung, söt och en riktigt kvällsdoft. Jag hade den dagtid, på jobbet. En arbetskamrat kunde inte jobba med mig eftersom hon fick huvudvärk av min parfym. Jag slutade använda den, men började med någon annan istället. Förmodligen Paris av YSL (nej, jag skojar, den var ju också SÖT och TUNG) .Poison blev helgparfym. Förmodligen alldeles för tung för en tjej runt 20. But did we care? NO! Numera använder jag bara parfym vid festliga tillfällen. Aldrig annars.
• Värma upp vita fingrar.
Kära du, jag förstår att vi bägge två lider av Rauynauds Syndrom. Visst är det jobbigt? Jag avskyr också när fingrarna, och tårna, vitnar.
För mig hjälper inte te, som man kanske skulle kunna tro. Jag brukar dricka en caffe latte och det hjälper mycket effektivt. Bättre än något annat. Jag kan inte själv förklara varför, men så är det.
Nej, sluttramsat nu. Men Google-sökningar ÄR roliga, och intressanta.
Nu drar jag min kos till Barnes and Noble...

Tiddelo!!

Alla bilder, utom bilden på Cosmopolitan Martini, kommer från webben.

31 comments:

anna of sweden said...

Haha! Vilket roligt inlägg. Ja, ibland undrar man verkligen ...

Ha en mysig frukost. Hade jag bott lite närmare hade jag sällskapat dig!

Huggies!

Sara said...

Sis, vilka roliga sökningar, jag visste inte ens att du kunde koppla sökningar till bloggen. Ja det verkar onekligen som om du skulle skriva en del om sjukdomar men har väl att göra med att både K & P precis varit sjuka? Klart martinibilden var din egen, he he....
Lika underbart väder idag igen, strålande solsken och plusgrader, snön smälter snabbt, nu är det bara att njuta av våren. P&K, älskar!!

Annika said...

Anna:
KUL att du gillade det hela!
ja, det är märkligt hur folk hittar hit...
Men roligt också.
Ja, Anna, det hade varit så roligt om DU KOM!! men vi ses snart på Amtrak ;-)
Stora `HUGGIES!!

Sara:
HAHA, jo det kan jag. Jag akn se hur folk hittat hit via min sitemeter, det är lit kul.
Ja, förmodligen är det just det att det just varit sjulstuga här som gjort att jag fått just de sökningarna. Tycker martini undran är en roligaste.
OCH ja, klart att martinibilden är min ;-)
Härligt, njut av vårvintern och snösmältningen!
Här är det regn, men imorrn och fredag blir det över 20 grader!!
Kramar och älskar!!!!

Charlie sa ... said...

Statistik och analys, inte så dumt! Jag hade ett inlägg om Agneta Eckemyr som tydligen varit av intresse.

Så gott med frulle på B&N! Säger som Anna, hade gärna anslutit. Det ösregnar här och jag har precis fixat håret. Well, well...nu ryker sista spåren av vinter iallafall.

Kramar!

bettankax said...

Här är pengar att tjäna;) "Annikas (hus)-kur(s)-blogg, hjälp och stöd i vardag&fest". Kul inlägg:)
Den som ändå hade ett B&N i närheten. Låter så himla mysigt.
KRAMAR!!

Desiree said...

Ja det här var ett himla kul inlägg. Gud vilka konstiga saker folk söker på och undrar över. En hel del av dessa är ju självklart som tex att man kan få huvudvärk av Martinis. Låter som en fin start på dagen med frulle på Barns and Noble. Vad brukar du beställa till frullen? Det här med frulle på B&N ska jag nog ta och prova/härma dig lite då jag är i USA nu snart.
Kram!

Annika said...

Lotta:
ja, det är rätt kul det där, måste jag säga. Mkt är så långsökt, och så undrar man VAR på googlesidorna man ligger. Ibland måste det vara mkt långt bak.
Jadu, Lotta...tänk om du hade kunnat vara med mig denna regniga dag...
DET hade varitt ngt!
KRAM!!

Bettankax:
TACK!!
OCh du har en poäng ;-)
Fniss!!
Ja BN är inte dumt det...speciellt inte en regnig morgon!!
KRAMAR!!!

Desiree:
TACK!! Vad roligt att du tyckte det!
Jadu, sökningarna är verkligen otroliga ibland. Ja, det är väl klart man kan få huvudvärk av martini. Hehe!!
BN idag, munms. Jag är tråkig, beställer en skinny venti vanilla latte och äter en banan till. JAG hade önskat att jag kunde ta en crumble cake eller en muffin, men nej...
Absolut ska du frulla på BN då du kommer hit!!
KRAMAR!!!

Humlan said...

Visst är det roligt att se hur folk har kommit till bloggen. Min ligger ju i dvala just nu, men jag vet att många kommer till mig genom blomsökningar, men ibland blir det även hos mig högst oväntade sökningar. (Jag har ibland sökt info om blommor och fått min egen blogg som sökresultat... känns lite kul!)

När jag har hostat färdigt (torrhosta, har du något botemedel? ;-) ) så ska jag äta frukost ute någonstans, det var alldeles för länge sedan och det är en trevlig start på dagen. Fast jag har ju tyvärr inget B&N att gå till.
Ha en bra dag!
Kram!

Millan said...

:-) bra, nu fick sokarna bade svar pa sina googlesokningar och dessutom hittade de hit till din blogg! Undrar om inte mitt forsta besok ocksa berodde pa en googlesokning...

Jag har ocksa last igenom alla inlagg jag missat i veckan. Later verkligen som en suveran fodelsedagshelg. Vilken present!! Jag har ju ocksa en canon eos och alskar den!! Fast min borjar bli lite gammal och rostig nu ;-). Om du tycker om att ta portrattfoton som de pa Karolina sa rekommenderar jag ett portrattobjektiv. Jag har ett och det blir otroliga fina foton!! Det objektivet ar inte sa otroligt dyrt heller tror jag.

Ja du, det dar med sommartid ar tramsigt tycker jag. Det ar tal om att ta bort det har nu och jag hoppas att det blir sa!

Harliga fina foton pa er tidiga var. Snart ar den har ordentligt!!

Stor kram

Annika said...

Humlan:
Ja, det är verkligen riktigt kul att kolla sökningar. Jag har också hittat min blogg då jag sökt. OCH andra bloggkompisars bloggar. DET är kul!
Kan tro att många söker på blommor som kommer till dig.
Just torrhosta är ngt så vidrigt. Ja, vad hjälper mot den egentligen? Hosttabletter lindrar lite, men inte hjäölper de, och inte heller hostmedicin. Hoppas att du känner dig bättre snart.
Kram!!!

Millan:
HAHA, ja det fick de, fniss...
Ibland skulle man vilja komma ihpg hur gamla bloggkompisar hittar varandra, som vi!! Det är verkligen KUL!!
TACK, ja jag hade en toppenhelg som gick helt i 45 tecken.
Jag är så glad över min kamera. TACK för tipset om porträttobjektiv. DET skulle vara kul att ha.
Idag ska kameran få följa md till BN. Undrar om jag vågar plåta? Det är ju så PINIGT att plåta inne i affärer!!
Sommartid borde skrotas rakt av...
KRAM!!!

Miss Marie said...

Haha! Huvudvärksblogg kanske är det nya? Har du tur kanske du kan bli sponsrad av alvedon... ;)

Hoppas frukosten smakar bra!

Annika said...

Marie:
HAHA, kanske det...eller Advil kanske, fniss...
NU ska jag snart ge mig av. Sugen på tidningar, sugen på latte...

Malin said...

Visst är det lustigt när man ser vilka konstiga sökningar som kan skicka folk till ens blogg. Jag har skrattat många gånger när jag sett vad folk sökt på och sedan hamnat hos mig, det har nog inte blivit svar på vad de tänkt sig när de googlade :)
Kram

Annika said...

Malin:
VISST är det!
Komsikt.
OCH hur långt bak har de icke letat på google...
man får sig ett gott skratt.
Stora kramar!!

Saltistjejen said...

Hahahaaa! Å vad roligt Annika! Särskilt dina fina svar! :-D
men varför hatar du ordet vardagslyx undrar jag??? Själv har jag nog knappast hört det tror jag, men tycte det lät rätt bra som beskrivning på att ha det lite "lyxigare" i sin vardag.
Och DU Bafucin åt även jag ngn gång som godis hahahhaa!!!
Stor kram och hoppas du har en fin frulle!

Anne said...

Hihi, vilka lustiga sökningar. Mycket på huvudvärkstemat. Så lustigt. Ibland kan man ju själv söka på olika grejer och av en slump råka hamna på en blogg som inte alls egentligen handlar om det man sökte efter.
Det där med konstiga saker man tog till och åt som godis , det känner jag så igen. Sockersvältfödda barn som du skrev ;)Nu när jag börjar tänka efter och nostalgiskt minnas tillbaka, vad lite sött det egentligen fanns i hemmen på säg 80-talet. Jag tror inte ens vi hade juice hemma till vardags, det som fanns i butiken var väl typ en sort att välja på också (apelsin). Det var vanlig saft man spädde ut med vatten och det var mer festdryck. Mina föräldrar har inte varit extrema på nåt sätt, har en godisgris til mor t.ex. men på nåt sätt var det mindre socker i hemmen på den tiden. speciellt det dolda sockret, såna produkter.
Jaja, nu fick du mig att förlora mig i svunna tider...
Visst är det pinigt fota i butiker, jag är alltid nervös dra fram kameran då. Kramar!

Äventyret framtiden said...

Ja det här var litet annorlunda och roligt att läsa:D. Själv har jag inte ens tänkt på hur folk hittar till min blogg.
Låter sköönt med frukosten!

Kram!

Elisabeth said...

Haha, komiska sökträffar, men ännu roligare med sina svar till/på dem! På tal om det där med parfymer fick vi egentligen inte använda sådana i omklädningsrummet efter idrotten på högstadiet. Var det någon som brydde sig? Nej, knappast... Inte ens skötsamma jag lät parfymen stryka på foten.

Anonymous said...

Haha, det var ett roligt inlägg! :-D

Anonymous said...

Det här var kul att läsa. Nu måste jag spana på mina sökningar också.

Kram!

Millan said...

:-) jag var tvungen att kolla efter nar jag faktiskt hittade hit och hur. For jag kommer ihag att det var den har tiden pa aret av nagon anledning. Jag hittade i alla fall min forsta kommentar - den 29e Mars 2007!!! Sa hela fyra ar har jag last har :-).
Jag hittade hit genom Idas blogg verkar det som.

Kram!!

Annika said...

Saltis:
Fniss...KUL att du gillade det hela, inklusive svaren ;-)
Vardagslyx är såå uttjatat att jag lessnat på det rejält. Allt är liksom vardagslyx; en fika,en bukett blommor, en god bok etc.
Ordet blir urvattnat och nu kan jag inte använda det, och blir irriterad när jag ser det i skrift, eller hör det, hehe..
DU med!! Bafucin!!
VI var svältfödda på den tiden ;-)
Kram!!

Anne:
Visst var de roliga de där sökningarna, hihi!
De flesta som komme rgenom en googlesökning kommer ju aldrig mer tillbaka.
Ja, visst var det så. Vi hade aldrig godis hemma, aldrig läsk, aldrig chips. På lördagar fick vi godis, och sen hade vi det lite extra mysigt vid kvällsfikat på fre och lö.
Tror nog vi fick kaffebröd varje kväll vid fikat. Ibland fick jag sådant godissug att det fick bli bafucin och strepsils, fniss..
Juice hade vi aldrig hemma.
I efterhand tycker jag detta är bra. Min mamma bakade desutom allt bröd, både mat och kaffebröd.
KRAMAR!!!

Karin:
KUL att du tycker det!!
Ja, du får kolla helt enkelt på din statistik, där står det. Lite roligt.
KRAM!!

Annika said...

Elisabeth:
Roligt att du gillade det hela. Googlesökningar är intressanta.
Jag tyckte att det passade bra med lite svar.
Ja, det där med parfymer ja. Jag förstår att ni alla tjejer sprutade på er efter gympan trots förbud. Det är verkligen vid en viss åler man är tokig i parfymer.
Jag är glad att du också busade och var emot reglerna :-)

Annika:
TACK, vad kul att du tyckte det!!
Kram!

Maisoui:
Roligt att du gillade det hela. Tack!! Ja, spana på vilka sökningar du har.
Kram!!

Annika said...

Millan:
MEN vad KUL att du kollade UPP det hela!!
Vilken id!! GILLAR!!
AHA, genom Ida! OCH hur hittade jag Ida?
Lustigt hur det går till i cybern. Men man hittar ju varandra genom kommentarer. Länge leve bloggandet!!
Underbara medium!!
KRAM!!!

Millan said...

Ja visst ar det haftigt! :-) kram

Annika said...

Millan:
Ja, verkligen!!
KUL detta. Det är bara ngra fåtal jag på rak arm vet hur jag hittat. De flesta av mina bloggvänner hag jag ingen aning om hur "vi träffades".
KRAM!!

Magdalena and Co in US said...

Eftersom jag haft ett långt uppehåll i mitt bloggande och haft den låst en period så är det inte många som hittat mig igen, så jag tror inte jag har några sådan roliga sökningar. Fast det var kul att läsa om dina. Lustigt, jag har också det syndromet och vi är nästan jämngamla. Hej hopp

Annika said...

Magdalena:
DET är inget kul syndrom, men man lär sig tackla det.
Vad hjälper dig bäst? Latte är typ enda medicinen för mig.
JA; det är kul att ha hittat dig!!
KRAM!!

Magdalena and Co in US said...

Jag tror inte jag hittat nåt som funkar. Brukar mest konstatera att det är dags igen när det händer. Mina fötter är värst drabbade och jag försöker få igång dom med varmt vatten, eller ljummet och öka, eftersom varmt gör ont. Tappar du känseln också?

Annika said...

Magdalena:
Ja, jag gör det. DET är extremt otäckt om man kör bil.
Jag drabbas oftast under vår och höst, men även under vintern ibland.
Inget kul, och inget att göra åt. Det ser så otäckt ut också, som om fingrar och tår skulle vara döda.
Jag har hört att såna som vi inte ska har ringar på oss, men...
Jag har det ändå. SÅ svårt drabbad tycker jag inte att jag är.

Anna, Fair and True said...

Haha, vilket roligt inlägg! Roliga frågor och roliga "svar"! Kuttrar det i skorstenen, vad är det för fråga liksom!