Monday, March 07, 2011

Det bara regnade och regnade...

Igår söndag var det regn hela dagen.
Nej, det kändes inte deppigt. Det kändes vårligt. Liksom ett löfte om vad som komma skall. Snart är vi omringade av tidiga vårblommor. Fåglarna kvittrar så högt varenda morgon nu när jag vaknar. Det är inte längre kolsvart då jag kör Karolina till skolan. DET är ljust.
Väldigt väldigt skönt.

En ny vecka börjar idag. Helgen var en sann återhämtarhelg då inte mycket hände, men även sådana helger är sköna ibland. Den här helgen var välbehövlig till max för sjuklingen som nu verkligen börjar bli sig lik igen. SÅ skönt.
Jag ska ge mig ut på en PW om en liten stund. Temperaturen denna vecka kommer att ligga runt 9-12 grader. Det ska man inte klaga på. Varmare än så vill jag inte ha det i början av mars iallafall. Problemet här är att våren kan explodera och bli till sommar på nolltid. VILL inte ha det så. Nu hoppas jag att det ska gå långsamt.

Karolina hade sin dramaklass igår. Under tiden for Peter och jag till Tysons Corner. Sjukt mycket folk i ”mallen” var det. Galet. Jag är glad att jag kan åka dit under veckorna. Vilken skillnad det är. Jag hastade in till GAP och köpte en skjorta och en kofta. Peter blev tre skjortor rikare på Banana. När vi besökt de tre affärerna var det en lättnad att åka därifrån.
GAP har så bra deals. Jag fick en kupong som berättigar mig till 40% rabatt varje onsdag i mars. SCHYSST! Sen fick jag en kupong värd 25 dollar som jag kan använda i slutet av mars. Gotta love the deals, right?

Och det bara regnade och regnade. Hela söndagen...På kvällen knackade det på dörren. Där stod Karolinas bästa kompis Y och hennes mamma i regnet. De hade med sig dessa cupcakes som de köpt i Georgetown. SÅ himla gulligt!! De hade stått i kö utanför bageriet och sen bestämt sig för att köpa ett gäng till oss också. Jag gillar inte cupcakes i vanliga fall, men dessa...
JAG som inte brukar äta sötasker förutom på lördagar kunde inte motstå. Det var bland det godaste jag ätit!! NU fattar jag vad Georgetown Cupcakes hajpen handlar om!! MUMS!!!


Georgetown Cupcakes har en egen reality show på TLC. Jag har aldrig sett den. Det kanske är bäst att börja nu?

Ha en fin måndag!

36 comments:

Anonymous said...

Visst är det underbart med sådana överraskningar från vänner?! Man blir så glad!

Annika said...

Brysselkakan:
VERKLIGEN!!
Snacka om surprise i den regniga söndagskvällen! När de därtill var så goda också!
:)

Miss Marie said...

Härliga vänner! :) Håller med om att cupcakes inte alltid är så goda, jag tycker de kan bli alldeles för sliskigt söta. 9-12 grader låter för övrigt alldeles perfekt, det tar jag gärna också! :)

anna of sweden said...

Vilka gulliga vänner som direktlevererar cupcakes!
Skönt att ni mår bättre nu!

Huggies!

Tina said...

Personligen tycker jag att det är just LJUSET som gör skillnaden. Inte temperaturen så mycket.

Söta cupcakes!

Malin said...

Trevlig överraskning med cupcakes!
Skönt med en återhämtningshelg.
Visst är det en fördel att kunna åka och shoppa på vardagar!
Kram

Annika said...

Marie:
Visst var de gulliga!
Jag gillar inte heller cupcakes, men de här var såå goda!!
Idag var det kallt på min runda, inte mer än nollan och så blåsigt. Men det går bra det med.

Anna:
Ja, verkligen så snälla!!
NU är det nog friskt i familjen igen (ta i trä).
Huggies!!


Tina:
Ljuset ja, visst gör det mkt. men det är mkt mer kännbart med ljuset hemma, även om det talar sitt tydliga språk här också!
Tack, och goda cupcakes också, mmm...

Annika said...

Malin:
Ja, vi blev verkligen överraskade!!
NU mår vi nog bra igen. TACK och lov att jag kan handla under veckorna. Helgerna är som en mardröm på mallen.
Kram!!

Charlie sa ... said...

Säger som Anna, gullitgt med direktleverans! Unexpected säkert.

Jag är inte heller någon cup cake freak, men jag tycker om att titta på cup cakes och blir glad av det. Här i NYC finns Magnolia Bakery och Billy's Bakery som har smarriga bakvert. Magnolia var med i "Sex and the City" så lite extra hype där...kan vara köer ut på gatan speciellt i Greenwich Village.

Nu börjar solen titta fram lite...
Kram!

✿Ewa said...

Villken omtanke! Och så goda de ser ut. :) Smarr!!

Kramar!

Annika said...

Lotta:
Totalt oväntat!!
OCH så oväntat att de var så goda.
jag ahr ju varit på Magnolia Bakery flera ggr, men dessa slår MB. OCH varenda ggn jag är i G-town slås jag av kön utanför Gtown cupccakes. NU börjar jag fatta varför...
Soligt, men kallt idag...
Frös ordentligt på min PW.
Kram!!

Ewa:
Visst var det gulligt!!
OCh goda var de!
Kram!!

Annika said...

Jag tittar på DC Cupcakes ibland på TLC - lite tramsigt, men det ser verkligen gott ut! Och ibland behöver man något gulligt och hjärndött när man sätter sig framför TV:n.

Annika said...

Annika:
Ja, TLC har ju en hel del såna program, tihi!
Ja, det var gott. Varenda ggn jag är i Georgetown slås jag av hur lååång kö det är till det stället. Nu fattar jag lite mer varför. Cupcakes'en är så goda.

Äventyret framtiden said...

Få se om jag också lyckas få ihop ett eget recept på cupcakes till sommaren;). Trendbakverk blir alltid efterfrågade.
Mycket trevligt med sådana överraskningar.

Kramar!

Annika said...

Karin:
Ja, det blir säkert etter godare än G-town cupcakes!!
Absolut ska du testa. den här icingen de hade var så god!! Den smakade inte lika mkt cream cheese som de alltid gör. Desstutom inte så sjukt söt är det gör ont.
Ja, det ar en sådan trevlig överraskning.
KRAM!!!

Desiree said...

Skönt med en lugn helg. Det behövde ni dessutom så att ni fick chansen att krya på er och vila upp er. Det gjorde nog inget alls att det regnade för då får man chansen att mysa inomhus speciellt om man ändå ska vila upp sig.
Cupcakesen var hur söta som helst. Jag är inte heller ett stort fan av cupcakes men dessa var ju bedårande söta så jag förstår att du inte kunde motstå dem och om de dessutom var lika goda som de ser ut så måste man ju faktiskt få göra lite undantag från sina regler och njuta lite av livet ibland. Man kan ju inte heller tacka nej om ens vänner stått i kö i regnet och sedan kommer med dessa godsaker. Hoppas att solen får skina lite mer på dig denna veckan. Låter helt ljuvligt underbart med ca 10 grader. Här är jag tacksam om det håller sig på plussidan alls.
Kram!

Annika said...

Desiree:
Precis, det gjorde inget att det regnade småspik igår. det var skönt iaf.
Ja, dessa cupcakes ja. Jag är inget fan av dem i vanliga fall, men dessa var så goda!!
Jag är så glad att jag åt för själva muffinsen var så pinfärskt mjuk och iceingen var bara sååå himla god. Precis, man kan itne säga nej när ngn annan köpt. Klart man äter.
Idag var det en kall PW, men det blir varmare ju längre dagen lider.
KRAM!!!!

Anonymous said...

Visst är det härligt med vårregn! Vi hade vårt första i fredags men då är frågan om det verkligen var ett vårregn (men det låter bättre än vinterregn!)
Vilka gulliga cupcakes!
Som du vet är ju E väldigt mkt för att baka o då gärna cupcakes. Hon är dock lite besviken på att de aldrig blir sådär fina :-) :-)
Goa' vänner är värt mkt!
Kramar från Anette!

Humlan said...

Det var väl perfekt att det var regnigt just denna helg när ni ändå behövde ta det lugnt. Vårregn känns dessutom som att det behövs och det sätter fart på naturen.
Så omtänksamt och gulligt att komma förbi med cupcakesen!

Visst vill man helst ha en lång vår som långsamt utvecklas så att man hinner njuta av allt som händer i naturen. Jag älskar ljuset, ljuden och dofterna som hör ihop med våren.

Kram!

Peter said...

Om du kollar in avsnittet som sändes i fredags så kommer du att se vårt hus! De filmade barnens (och hustruns) Halloween-utsmyckning i trädgården och det blev cirka tre fyra sekunder i showen...

Saltistjejen said...

Vad härligt!!
Och cupcakesen såg jättegoda ut!!! Jag är inte heller ngn stor fan av just cupcakes men vissa kan vara goda. Om de inte är alltför söta. Jag gillar lite syrlig frosting. :-)
KRAM!

Elisabeth said...

Jag vill inte heller att våren ska explodera sådär som den även har en tendens att göra här ibland (fast en månad senare ;D). Där jag bodde i Tyskland var våren mycket lugnare. Allt blommade längre och den kom liksom smygande utan att det märktes så mycket. HELT i min smak.

Vad trevligt med överrasknings-cupcakes. Verkligen gulligt av dem att köpa även till er!

Anonymous said...

Så skönt att få lite vårljus! Nu är det ljust på morgonen när jag går hemifrån & fortfarande ljust när jag kommer hem - dagen blir så mycket längre då.=)

Klart man måste äta cupcakes trots att det är söndag när de i princip ramlar i handen på en.;-)

Suzesan said...

Såna cupcakes har de nu börjat med i stan. PÅ ett ställe vad jag vet och de är små. Gulliga. Har inte smakat men är de inte VÄLDIGT söta.

Kram
/Susanne

Magdalena and Co in US said...

Vilka fina cupcakes, önskar man kunde baka sådana. Duktig du att ta en PW. Har du bra ställen att gå på där du bor? Saknar det ordentligt här.Dessutom är jag lite rädd att fara ut och rekognosera. Här är ju "dåliga" kvarter riktigt dåliga, och jag är lite rädd att hamna på ett sådant ställe, när jag inte alls känner till omgivningarna.
Vad roligt att du fick en sån bra kupong :)
Kram

Marianne said...

Men stackars Peter! Både halsfluss och bronkit kan inte vara roligt. Är han bättre nu? Hoppas det i alla fall!

De där cupcakesen ser riktigt goda ut. Det börjar ju komma här också, men jag har inte ätit några. Man kanske skulle försöka baka det själv. Men det får bli när jag har mitt kök : )

Jag gillar också att få erbjudanden och rabattkuponger. Brukar få en 75:- varje månad från Ica, för jag har så klart kort där. sen får man en massa annan rabatt där också, GILLAR!

KRAM!

Katarina said...

Åh, vad roligt med sådana vänner. De ser verkligen smarriga ut, men jag måste få fråga, smakar de olika eller ser de bara olika ut?

Anne-Marie said...

Verkligen trevligt med överraskningspresenter. Jag antar att jag ätit cupcakes men kan inte påminna mig vad jag egentligen tyckte. Troligen var de söta - som de flesta amerikanska bakverk är. De du fick ser goda ut - var de riktigt söta? Kram!

HeLena said...

Här kvittrar fåglarna också på tidigt på morgnarna, det är så härligt.
Cupcakes bakade dom på Svts Go'kväll i lördags som jag av en slump såg. Jag tittade inte på hela men dom såg goda ut...

http://svtplay.se/t/102930/gokvall

Roligt med så goda vänner som överraskar så! Händer aldrig mig härute numera...;) bor man på vischan får man väl skylla sig själv..

Kramar!

Annika said...

Anette:
Ja, det dår vårregnet passade oss bra. Det var skönt att ha det att skylla på.
Cupcakes är verkligen en het trend nu. Förstår att E tycker om att baka dem. Säkert är det goda. De flesta cupcakes man köper är ju så söta.
KRAM!!

Humlan:
Ja, vårregn är inte dumma. Det känns liksom hur naturen törstar efter dem.
Det var perfekt för oss också att ha just det vädret.
Jättegulligt av dem att komma förbi med cupcakes.
Jag hoppas innerligt att våren tar lite tid på sig. VILL det. Det behöver inte gå för fort nu.
Kram!!

Peter:
Nejmen vad coolt!!! DET vill jag se!! Vad roligt! Kollade faktiskt om det fanns på comcast on demand, det gjorde det inte. Ska kolla in Zulu idag. Ska förresten in till Gtown imorrn onsdag är det sagt!

Annika said...

Saltis:
Inte heller jag är ngn fan av cupcakes. Verkligen inte. För söta, som du säger.
Men dessa var förvånande goda. Jag tycker också det är godare om det itne är för sött.
Kram!!

Elisabeth:
Jag avskyr verkligen när det exploderar och det blir sommar på nolltid. Vill inte ha det så. Hoppas man slipper det iår.
Och ni med.
Ja, vi blev så överraskade över de fina cupcake'sen.

Penny:
Ja, ljuset är ju så härligt. OCH ännu mer kännbart hos er. Härligt!
Jo,sant, när en cupcake formligen ramlar ner i gapet på en måste man ju äta :-)

Annika said...

Suz:
JO, oftast är cupcakes väääldigt söta. och det var väl dessa också, men goda.
Men, som sagt, jag är ingen större fan av de bakverken.
Kram!

Magdalena:
Ja, de kan verkligen göra cupcakes i det här landet, fina sådana.
Ja, jag bor på ett ställe där det finns massor med parkvägar. Så dem utnyttjar jag massor. Bor i en sk planned community.
Inga farliga områden i Reston, men man vet ju aldrig ändå, förstås...
Jag förstår att du saknar såna ställen. Finns det ngn större park du kan gå i, eller ngn state park?
KRAM!!

Marianne:
Jo,Peter är sgs återställd nu.
Så skönt!!
Men det tog lite tid.
Cupcakes är nog hett över hela klotet just nu verkar det som. De kan vara väldigt söta, men just de här var goda.
Bra att de har lite schysst rabattsystem hemma också.
Kram!!

Annika said...

Katta:
Ja, vi blev så överraskade! De smakade olika, jordgubb, choklad och red velvet.
Kram!

A-M:
Ja, vi blev så glada. Sant, cupcakes är oftast sååå söta. Men dessa var rikigt, riktigt goda!! Jag förstår hajpen omkring g-town cupcakes för de var riktigt goda.
Kram!!

Helena:
Visst är det härligt med våren och fåglarna.
Ja, vi blev så glada när de kom med cupcakes. Jättekul!!
Ja, de är verkligen INNE med de bakverken nu. Heta överallt.
Synd att de oftast inte är lika goda som hajpen.
KRAM!!!

Musikanta said...

Det är nog väldigt klokt av dig att inte äta sötsaker mer än på lördagarna med sådana cupcakes som du visar på bilden.
Kul att du tog foto på dem innan de försvann, haha!
Kramar från Ingrid

Lia said...

oavsett om man inte har tänkt sig att äta sötsaker; när vänner kommer med en så söt liten gåva så MÅSTE man väl få smaka!? =), de såg supersmarriga ut! Vad jag annars fastnade vid på dina bilder är alla FINA HUS som ligger vid vattnet! Det ensamma, som man ser på andra sidan sjön (?) ser vackert ut! Annika, förlåt att jag är en sååå tråkig bloggvän som just nu inte hinner med =(, jag läser allt och hoppas att snart få in takten igen. Men de senaste veckorna har det varit jobb 10-12 timmar om dagen!! jag är INTE van vid detta och saknar att vara hemma även om jag älskar det nya jobbet! Man kan inte få allt =) Kramis, Lia

Annika said...

Musikanta:
HAHA, ja det är nog. Äter inga söstsaker alls under veckorna. Men vem kunde motstå dessa?
Ja, bra att jag plåtade. Nu är de ett minne blott.
KRAM!!!

Lia:
YOU bet!!
OCh pinsfärska var de, och så goooda.
Ja, tack, Lia...området jag bor i är så trvligt.
Ja, de där husen vid vattnet är så fina. Där skulle man bo!
KÄRA du, känn ingen stress för att DU inte kommenterar!!
JAG vet att du har det fullt upp! Du jobbar mer än heltid och du behöver aldrig ngnsin känna att du måste kommentera. JAG LOVAR!!!
Stora kramar!!!