Thursday, February 03, 2011

Vi kör torsdagen i punktform

Torsdag är torsdag. Det är alltså NYFREDAG!!! En skön veckodag! Det har jag alltid tyckt.
På tordagar brukar jag ibland skriva i punktform om lite ditt och datt, så ock idag. Rent RANDOM alltså, utan någon som helst röd tråd.

• Februari. Ferbruari är vintermånaden nummer ett i the mid-Atlantic states. Den brukar vara kallast och även snöigast. Vår? Nej, men det är det absolut inte. Våren kommer inte förrän i andra häften av mars. Jag minns flera stora snöstormar som slagit till i mars månad. We are so not out of the woods. OCH inte för att jag vill slippa vintern än heller. Jag är förmodligen en av de FÅ som inte längtar efter våren. Näpp, så det så...

• Men jösses vad apelsinerna är goda NU! De är så goda att jag med lätthet skulle kunna trycka i mig tio på raken. Vilken underbar frukt det är. Jag vill bara ha mer och mer av den. Jag tillhör dem som INTE tycker speciellt mycket om apelsinjuice. Kan så lätt säga nej till sådan. Tycker mest den är för söt, och för vämjelig. Men den äkta varan, den riktiga apelsinen, är som en dröm när den är som bäst!

• NU ska jag tipsa alla utlandsvennar om ett toppenprogram som går att se via SVT Play. Det programmet är ”Bibliotekstjuven”. Det är en serie på endast tre avsnitt, och handligen är baserad på en sann historia. Riktigt BRA! Och riktigt rafflande emellanåt. Jag betade av den på två dagar.
• Mammutstorm? Nä, inte här inte trots att alla stater öster om Rocky Mountains skulle drabbas. Vi slapp undan mammuten (vilket NAMN då!!!). men det gjorde man inte precis i Chicago. Note to self: flyg aldrig via Chicago på vintern. Stor fara för att man blir insnöad där.

• I gårdagens ”brainiac” lista skrev jag att den senaste filmen jag sett var Hair. Japp, det stämmer. Vi hyrde den via Netflix nyligen. Karolina har fått ett sådant intresse för MUSIKALER och hon vill numera se de allra flesta. Hon ville börja med Hair, och gärna för mig. När Hair kom ut var jag 13 år, och jag föll pladask för den filmen!! ÄLSKADE den!! Såg den flera gånger på bio, köpte dubbel-lp:n som vi, i princip, lyssnade sönder. Musiken i HAIR är ju så BRA!! Men, jag hade glömt bort vilken hyllning till droger filmen är. Både Peter och jag sneglade på varandra flera gånger. Karolina tyckte filmen var så OLD och hon använder ordet FAIL flera gånger. Fail är ett inneord bland kiddsen då de ska beskriva något som är töntigt. Men, musiken gillade hon och hon förkunnade att hon vill se HAIR på Broadway nästa gång vi är i NYC. Javisst, gärna för mig. Jag får börja digga musikaler nu, nästa film i Netflix-kön är ”The Phantom of the opera”. När jag berättade för Karolina att The Pahtom of the Opera är en ny musikal, från 80-talet sa hon, DU skämtar va? NY!!???? NY!!???? KALLAR du 80-talet NYTT? HAHAHA. Om den är gjord då är den ju GAMMAL, MAMMA.
SÅ talar endast en person som är född i andra halvan av nittiotalet och senare.
Hur jag gillade filmen denna gång? Jo, jättemycket! Den berörde mig mer nu än den gjorde då jag var tonåring. Allting. Hela budskapet. Den äger!!

• Har precis läst ut en bok som heter ”How not to look old”. Hur mycket var nytt under solen i den boken då? INTE mycket. Har man bara lite vanligt bondförnuft hajjar man det mesta som sägs i boken redan innan man läst första meningen; Använd inte för rött/mörkt läppstift, it will make you look like an OLD LADY, använd inte svart nagellack, eller för mörka färger, that will make you look like an OL (förkortning av Old Lady)! Använd inte Mommy-jeans (jeans som är för korta, för högt skurna och för ”bleka” och som har ”njurfickor”)---tack för tipset, som om jag inte visste det redan!! Använd aldrig, never---EVER---EVER hudfärgade strumbyxor!! Det är såååå OL. OCH totalt ute. Istället ska man visst använda spray on hose, alltså en spray man sprutar på sina bara ben som ska jämna ut huden och göra den perfekt. Men suck, jag tänker visst fortsätta att använda tunna, beiga strumbyxor om ajg behöver det.
Grått hår åldrar dig tio år---ännu en gång, tack för varningen. Den ideala kjollängden för en 35+ kvinna är till mitten av knäna. Använd INTE för korta kjolar----pfft, det skiter jag i. Jag använder korta kjolar hela vintern med täckande strumbyxor. Killer boots är iallafall Young and Hip, eller YH. OCH sådana äger jag flera par. OM man hittar ett par jeans man gillar ska man köpa flera stycken, och en skräddare ska lägga upp/ner dem så att man kan ha ett par jeans till högklackade, och ett par jeans till lågklackade. All rightyyy then... Man ska heller—never, ever---ha jeans och gympdojjor.
Smycken ska man också ta det lugnt med för att inte se ut som OL. OCH UGG stövlar ska ingen över 19 äga. Där blev det ytterligare en knäpp på näsan för mig...
Rules, rules, rules...GUD vad tröttsamt. Men, ändå läser jag med intresse, fast med en stor rynka mellan ögonbrynen. Time for botox, för då slipper man/KAN MAN INTE läsa med rynkad panna.
O, förresten, visste ni att man är ”low maintenance” om man inte tar botox. OCH att alla ser yngre ut med ljust hår. Alla borde färga håret ”two to three shades lighter”. All right. Sheeesh...…Lite väl VA!
OCH, till sist; använd inte ärmlöst om du har tjocka överarmar. Tackar ödmjukast för tipset...
And that was all I have to say about that...

32 comments:

Taina said...

Hahahaha, vilken bok. Hur kom du på att läsa DEN? Det var inte så mycket nytt i den men vad är detta med strumpbyxor?

Musikaler är det bästa jag vet och bara älskar Hair!!! Ska nog ta och titta på den jag med.

Hoppas du får en bra NYFREDAG:

KRAMAR!!!

Annika said...

Taina:
Jadu, det var ett spontanköp då jg var på Borders nyligen. Bläddrade i den och tog den på vägen till kassan. Inte mkt nytt under solen. Precis, strumpbyxor är totalt banlysta, de tunna hudfärgade. I don't give a ripp :-)
Förssovit mig lite här idag...pust.
Kram!!

Annika said...

FÖRSOVIT ska det stå...SUCK....

Anonymous said...

Vad är det för s..t du läser Annika!?! Varför???Men det är klrat, det måste kännas skönt att få veta hur man ska se ut :-)Då är man väldigt fel då eftersom ljust hår på mej var länge länge sedan....
En ska till - Vem avgör om man har tjocka överarmar???
Kramar från Anette!

olgakatt said...

Man får nästan krupp(sic!) av de tips du räknar upp!Måste vara skrivna av en 20-åring som tror att hon aldrig åldras.

Annika said...

Anette:
Jadu, vad var det jag läste?? HAHA!!
Galet!
Just det, att vara ljushårig föryngrar och att vara mörkhårig tvärtom, enligt the author alltså :-)
Inget egettänkande här inte...
Komisk bok...
Kram!!

Olgakatt:
Skriven av kvinnan på bokens omslag, en kvinna runt 50 som varit skönhetsredaktrör på Glamour samt lite annat. "Roliga" råd, och så
mkt "nytt under solen"---nooot!!
:-)

Elisabeth said...

Bibliotekstjuven var absolut bra! Trots att jag visste hur det skulle sluta var det nästan spännande ibland. Den där boken verkar å andra sidan INTE vara mycket att hänga i julgranen. Alls.

Apelsinjuice dricker jag förresten knappt alls. Måste späda ut den med vatten i så fall, annars blir den alldeles för skarp för min smak. Men jag är ju å andra sidan den som helst dricker vatten till allt. ;)

alegni said...

ojoj, nu vågar jag ju inte gå ut ur huset längre efter att du listade alla dessa saker ur boken. och jag som älskar mina uggs...
det där med fail har anammats av ungdomen här också, och det är mycket som tycks vara det i dessa dagar. världen har blivit så liten och alla nya uttryck sprids så lätt numera via alla sociala medier.
ha en trevlig torsdag! kram!

Annika said...

Elisabeth:
VISST var den BRA!! Och vet du, det här var ngt jag helt glömt bort. ATT det verkligen fanns en tjuv på kB. Otroligt.
Boken...hahaha!!
Nej, apelsinjuice blir lite vämjeligt. Tycker inte om det. Som tur är :-)

Ingela:
HAHA, så KOMISK bok. Det finns massor med exempel jag skulle kunna dra ifrån den. Ett annat var att man som 35 plussare aldrig får ha annat än svarta, gråa och bruna täckande strumbyxor. Där gick jag fetbort igen efersom jag har både röda och lila...
Uggs har jag också :-) Tänker inte sluta med den, precis...
Jaha,fail har spritt sig över världen...Så där blir det...
Kram!!

anna of sweden said...

Haha. Vilken bok! Knäpp på näsan på mig flera gånger! Men vad är killer boots ..? Det har jag missat och det talar så klart om att jag är en OL! :D

Big huggies!

Annika said...

Anna Swe:
HAHA, jag tänker på killer boots som högklackade, smala, slimmade stövlar. men jag kanske har fel och bara skriker ut att jag är en OL nu...
Boken var verkligen komisk och LITE jobbig att läsa.
Huggies!!

Anonymous said...

Bibliotekstjuven var riktigt bra tycker jag! Ganska tragiskt!Tänkte faktiskt tipsa dig om den! Haha! Fortfarande sjukskriven...den här hostan är envis!!!
Kramizar, Lisa

Annika said...

Lisa:
Toppenprogram!! Jag fick tipset av min moster och sen fastnade jag!!
Hosta är sååå jobbigt. Krya på dig!!
Kram!!

Tina said...

Åh, jag gillar uttrycket Nyfredag! Ha en trevlig helg då, för det börjar väl nu?

Annika said...

Tina:
KUL att du gör det!! Vi kan helt börja köra det NU, tycker jag :-)
Ja, vi tjuvstartar helgen nu, så trevlig helg!!!

Anonymous said...

Hur kan jag ha missat Bibliotekstjuven??? Vi har ju ändå svensk tv här i Bryssel... har alla delarna redan gått på Tv, kan inte se det på Svt... för i så fall får det bli Play!

Annika said...

Brysselkakan:
TA det på Play. Så värt att ses!!!
Ja, allt har redan vistats på svt.

Saltistjejen said...

Hahahaa! trots hosta så skrattar jag åt ditt inlägg Annika! Både åt att vi faktistk ÄR gamla!!! Då med tanke på Karolinas respons på Hair och Phantom....!! :-D
Sedan åt din bok!
My GOD!
Jag gör jättemånga av de där "felen". TUR då attt man klarar sig på grund av att man ju är så snygg moahahahahaha!!!! ;-)
eans och gympaskor är min dagliga outfit! Dessutom har jag för tillfälllet LJUSA gympaskor!
Jajajaaaaaa Whatever...
KRAM!

eastcoastmom said...

Februari är verkligen vintermånaden här i New England, vi flyttade hit sista veckan i januari 2004 och den februari var otroligt snöig och svinkall!

Chicago på vintern har Maken många dåliga erfarenheter av... alltså av inställda flyg och förseningar. Han skulle dit idag, men det blev såklart flyttat nu för megastormen.

Tror jag ska börja skriva i punktform på torsdagar också, bra idé!

Hälsningar från CT

bettankax said...

Kul läsning men boken verkar inte så kul. Eller jo, det är kanske humor??;)
Skrattar gott åt Karolinas kommentar om 80-tals gammalt:)
Även jag tyckte mycket om "Bibliotekstjuven". Kanonbra!!
Apelsinerna är fantastiskt goda:) Men här en till som ALDRIG köper apelsinjuice. Däremot pressar jag två apelsiner/dag nu när man riktigt kan frossa i att både äta och dricka.
KRAMAR!!

Musikanta said...

I Fantomen finns min absoluta favoritmelodi när det gäller musikaler, nämligen All I ask of you. När jag lyssnar på Spotify på Barbra Streisands inspelning av den låten gråter jag alltid...

Haha, kul att läsa om OL'n. Vissa saker håller jag med om - kommer att färga håret så länge det går! Har heller aldrig haft mörkrött läppstift eller svarta naglar, så det tänker jag inte börja med. Men jag skulle ALDRIG våga spruta in gift i ansiktet eller låta någon skära i mig bara för att jag skulle se yngre ut.

Det är ju så mycket annat som förändrar kroppen med åren, man kan egentligen aldrig dölja sin ålder. Händerna t.ex., rösten och kroppshållningen förändras ju. Då är det bättre att träna och försöka hålla kroppen i form, tror jag. Och lite lagom med smink för att känna sig fräschare...
Kramar från "the OL" Ingrid

Anna-Maria said...

SVT Play är verkligen en guldgruva! Man kan få sig en "dos Sverige" från utlandet, vilket kan vara behövligt ibland! :)
Kram

anna of sweden said...

Aha! I see. Trodde att det var någon ny modell som jag missat! :D

Nä, vi är inte OL någon av oss. Och om vi är det så är vi bara lite i så fall. ;)

Sporty Spice said...

Urk, sånna där böcker förstår jag mig inte på. VEM är de skriva för? Och varför skulle man vilja se så himla ung ut då? Det är så mycket anti-age att jag blir illamående. Jag är 41 och vill inte se en enda dag yngre ut. Sen vet du min syn på botox - det är många som "missbrukar" och det är såklart inte bra. Men är det så att en kvinna mår dåligt av någonting som lätt kan fixas (allt ifrån någon djup bekymmersrynka till hängande bröst efter ammat massa barn) tycker jag att det är upp till var och en att få bestämma. Och det behöver inte göras för att man inte vill se yngre ut - kanske vill man inte se äldre ut. Och jag tycker att man ska få göra det utan att någon annan ska tycka och ha åsikter.

Jag såg del 1 av Bibliotekstjuven. Mkt bra skådisar men jag stog inte ut med hur jävla korkad han var. Gömma räkningar för sin fru. Försöka sälja mammans släktklenod för att köpa cigarrer. Nej, jag pallade inte att titta. Haha, det blev väl som för dig när du tittar på HB Slott. =)

Anne-Marie said...

Men, säger jag bara om denna bok. Låter inte det hela väldigt amerikanskt? Jag måste vara helt insnöad (och troligen se ut som 100 ;)) eftersom jag inte känner till egentligen något av dessa tips. Och varför måste man ha en skräddare som syr upp och lägger ner byxor? Jag har alltid gjort det själv. Håller helt med dig om apelsinjuice. Kan inte riktigt dricka juicen men apelsiner är goda. KRAM!

Livet enligt Jenny said...

ÄLSKAR att du har döpt om torsdag till NYFREDAG och detta skall jag anamma med en gång!! :) Om du vill ha bra boktips så titta in hos mig i helgen då skall jag slänga ut ett par böcker som jag kan rekommendera.
Kramen

Camilla said...

Herregud, vilken bok! Haha. Kan man annat än skratta och även förfasas?

Kram

Petchie75 said...

Oh, jag trodde att jag var den enda som inte är förtjust i apelsinjuice!! Tar helst någon annan juice om det finns...
Ha ha, jag tycker också att det är ok med hudfärgade strumpbyxor - om man hittar rätt "hudfärg", inte alltid så lätt. Och det där med gympaskor och jeans - ok om det är fula vita gympadojjor à la varje amerikansk turist i Europa men annars?
Ja, det där med grått hår är såå svårt. Min mor är snart 61 och slutade färga sitt hår för kanske 10 år sedan, alla som TRÄFFAR henne tycker att hon ser så ung ut!! Men t.ex min svägerska och svärmor, som inte träffat henne, tycker att hon ser sååå gammal ut på foton eftersom de bara ser hennes hårfärg! Jag vet inte hur jag kommer att göra när jag är i hennes ålder, men jag tycker redan att det är jobbigt att hinna gå och få håret färgat var 4:e vecka (speciellt när man jobbar och jag kan tänka mig att det är ännu svårare om man dessutom har barn!).
Kram!!

Annika said...

Saltis:
Ja, vad kan man anat göra? Vi är ju gamla. HAHA!
Karolias reaktioner var bara för mkt...FAIL!!! OLD!!! HAHA!!
Och ja, den där boken ska ma nog ta med en stor nypa salt. EN STOR!! OCH dessutom var så mkt hon sa rent gjuta grejjer, som vem som helst skulle kunna klura ut.
Jaja, den var underhållande iaf. Har jag lärt mig ngt nytt? Knappast.
Exakt, whatever!!!
KRAM!!

Eastcoastmom:
DEN klart vintrigaste månaden. Ja, 2004 var en svår vinter.
Chicago ska man nog undvika alt man ka under vintern.
Inte kul där om man bli insnöad.
Punktskrivande är ett bra sätt om man har lite av varje att ta upp. Jag gillar det. Go for it!
Kram!

Bettankax:
Boken var rätt jobbig, men lite kul också om man såg den från den humoristiksa sidan, men mest jobbig...
Ja, visst var bibl-tjuven bra!!
OCH apelsinjuice kan jag verkligen vara utan, kul att du också kan det.
Ja, visst...Karolinas kommentarer...too much :-)
Kram!!!

Annika said...

Musikanta:
Den ska jag ta och leta upp med Barbra. Kan inte låtarna så bra från Fantomen. Bara de största.
Jag vet, den där boken får man ta med en stor nypa salt. Visst har hon rätt på många OL punkter, men det visste man ju redan. Jag brukade jämt har mörkt läppstift förr, men det slutade jag med för länge sen, just för att jag tyckte att det åldrade.
Botox skulle jag aldrig ta heller, nej aldrig...
Och visst kan man aldrig frångå ålderstecken på hals, händer etc.
men med lite smink, snyggt hår och lite träning på det står man sig bra.
Kram!!

Anna_Maria:
VISST är det en gåva med svensk TV!!!
Älskar att vi har tillgång till det i utlandet!!
Kram!

Anna Swe:
Ja, nu vet du :-)
Äsch, vi är så OL som vi vill, eller inte vill :-)
Huggies!!

Annika said...

Petra:
Jadu, den boken är skriven för oss 35 plussare :-)
Så att vi inte ska bli ngra OL, eller sådana som tror att vi är tonåringar eller 20 åringar...
HAHA.
Inte mkt nytt under solen i den boken. Man är iaf sedd som low maintenance om man inte tar botox.
Bibl-tjuven var prövande på många sätt efterm han var så osympatiskt på så många plan, men jag tyckte det var en hell of a liten serie. ja, skådisarna mkt BRA!!
Ja, du kanske blev lika förb som jag när jag ser slottet :-)

A-M:
Ja, en väldigt jobbig bok, men jag tror utseendefixering är ngt hela västvärlden dras med. Ja, vi är nog alla mer eller mindre OL, och då får vi vara det...
Nej, OJ kan jag så lätt vara utan, men apelsinerna är så goda nu!!!
KRAMAR!!

Jenny:
KUL att du gillar mitt uttryck nyfredag!! HAHA, jag gillar det också.
Boltips, soundds like a plan. jag tittar in!!
Kram!!

Annika said...

Camilla:
Jag vet, komisk och hemsk på samma gång!!
Kram!!

Petra H:
Nej, du är inte ensam!! HIHI, OJ kan man så lätt bara säga ett stort NEJ till!
Tranbärsjuice och grapefruktjuice är mkt godare...
Boken ja, den får man ta med en stor nypa salt.
Jag kommer inte att sluta med tunna strumbyxor och köpa sån där spray-on, noooo way.
Vita gympadojjor är så fult att man vill gråta...men visst kan man ha andra till jeans, det tycker jag med.
I boken finns ett kapitel om silverfoxes, alltså gråhåriga. Där tipsade hon om hur man bäst ser ut om man vill sluta färga.
Min granne "went silverfox" vid 47, och jag måste säga att det ser jättefint ut. Hon har superkort hår och ser ut som lite som Jamie Lee Curtis.
Så jag tycker et kan vara väldigt klädsamt om det görs rätt. OCH det har din mamma lyckats med också!!
KUL, och vilken befrielse att slippa färga!!!
Ja, Petra, du får väl se vad du gör om tio år eller så. Men jag fattar att det är jobbigt och trist att färga så ofta.
KRAMAR!!!!