Saturday, February 26, 2011

Semlor...


I torsdags hade Lotta bakat semlor åt oss som är med i Svennegruppen. SÅ gott! Jag som aldrig äter sötsaker under veckan grät nästan av lycka när jag kände smaken av grädden, mandelmassan och kardemumman i bullen.
Semlor, ett av världens godaste bakverk!
Semlor, ständigt på saknarlistan!
Semlor, numera ett bakverk som jag äter en enda gång på hela året (om jag inte är i Sverige, och det är jag sällan efter jul, numera).

29 comments:

tinajo said...

Haha, ja det är tur vi alla är olika - för mig är semlor bland det absolut värsta jag vet! Maken köper hem och jag ryser bara av åsynen, men med god vilja kan jag peta i mig ett litet lock med grädde... :-D

Ha en trevlig helg! :-)

Annika said...

Tina;
HAHA, hade önskat att jag tyckt som DU!!!
Vad skönt att tycka så i US där inga semlor finnes.
Kaloribomber är det ju. Kanske lika bra att du inte gillar ;-)
Ha en fin helg!!

Elisabeth said...

Så sant som det var sagt; semlor är ett av världens godaste bakverk. Och det ska vara MYCKET mandelmassa, det är det bästa på semlan.

Anonymous said...

Ha ha ha Annika! Här sitter jag just nu och fikar på NK med en kopp te och världens godaste semla!! :-) och så kollar jag bloggar i Ajfånen och får syn på ditt inlägg! Jättegott! Kram från Lisbeth på Tankevågor

Annika said...

Elisabeth:
Japp, det är ju det. Bland det bästa man kan stoppa i sig. Det bara måste vara massor med mandelmassa och massor med grädde. Mandelmassan ÄR det bästa på hela semlan.

Lisbeth:
GOTT!!
Hoppas du njuter fullt ut. De konditoribakade är ju ännu godare. MUMS!!!
NJUUUT!
Kram!!

Anonymous said...

wow så fina! hembakade semlor är så gott. Jag har unnat mig 1 i år, tycker att det är gott, men kan ändå inte äta för många...inte som med lussebullar, hahaha. Kram Lia

Anonymous said...

Själv kommer jag just från ett svensk ägt fik i Bryssel och gissa vad de hade? Semlor! Så nu har jag oxå ätit en. Underbart god, mums!

bettankax said...

Vilka proffsiga semlor. Dom ser verkligen jättegoda ut. Jag gillar semlor men tar bort en del vispgrädde(det gör jag på prinsesstårta också).
Ha en fortsatt bra helg.
KRAMAR!!

olgakatt said...

Jag brukar trösta mig med att wienerbröd har ännu fler kalorier än fastlagsbullar! Och bullarna är MYCKET godare! Helst ska dom vara hembakade, urgröpta och mandelmassan blandad med inkråm och grädde och sen behövs ingen extra grädde. Mmmmm...

Monika said...

Vilka fina semlor!!! Till och med jag - som tillhör dem som inte går igång alls på semlor - blev sugen :-)

Äventyret framtiden said...

För min del blir det ungefär en gång vartannat år som jag äter en fastlagsbulle, som vi kallar dem på Åland.
Goda, javisst:)

kram!

Magdalena and Co in US said...

Det ser ju för gott ut! Hade semmelängtan för någon vecka sedan. Den avlöstes sedan av skogaholmslima med herrgårdsost eller leverpastej. Måste erkänna att jag är lite avis över dessa bakverk. Kram

malou said...

Man ska äta semlorna med sked tillsammans med varm mjölk! Annars blir det ju bara en "vanlig" bulle!

Charlie sa ... said...

Men! Oj! Vill ha! Såå gott.

Grädde, kardemumma, mandelmassa, hembakat, världsklass <3

Desiree said...

Åh gud så goda de ser ut. Nu förstår jag vad du menade att dessa var to die for. Hembakade semlor, det kan ju inte bli bättre eller lyxigare.
Jag blir helt semel sugen då jag ser dessa nu.
Kram!

Saltistjejen said...

ÅÅÅ! Jag ÄLSKAR semlor!!!
Hahahaha! När jag bodde i Sverige kunde jag äta minst 2-3 i veckan när det var säsong....!!! :-)
Utan att ens få dåligt samvete....!
För jag tyckte säsongen var så kort. ;-)
KRAAAM!

Emmama said...

Åh jag tycker också det är jättegott! Hoppas de finns kvar när jag kommer till Sverige 17e mars, annars får jag be mamma eller mormor att baka tror jag... :)

Kram!

Anne-Marie said...

Jag hör nog till skaran som kan leva utan semlor. De är goda men absolut inget jag saknar. Då ligger Kalles Kaviar mycket högre på "saknar-barometern". Tror aldrig att jag ätit hembakta semlor men kan tänka mig att de är mycket godare än de man köper i affären. Vad bra att du kunde stilla dina ""semla-saknad". En dum fråga kanske men vad är den röda/rosa grejen på toppen av semlorna? Har faktiskt aldrig sett det. KRAMAR!

Katarina said...

Mmmm, så gott! Jag ska prova baka i veckan, ska bli spännande och se om jag finner alla grejerna..

Åh, vad sugen jag blir!

Kram

Katarina said...

Mmmm, så gott! Jag ska prova baka i veckan, ska bli spännande och se om jag finner alla grejerna..

Åh, vad sugen jag blir!

Kram

Annika said...

Lia, visst var de fina!!
ÄLSKAR semlor. För mig är det nog tur att det bara blir en om året eftersom jag kan äta otaliga...
KRAM!!

Brysselkakan:
VAD härligt med ett svensk fik!!!
UNDERBART!!
KAN tro att semlan var god!!

Bettankax:
JA, hon är så duktig på att baka, Lotta!!!
Jag vill ha mkt grädde :-)
Nyttigare för dig som tar bort en hel del av den.
KRAM!!!

Annika said...

Olgakatt:
DET fins alltför många kaloribomber här i världen. Den ena godare än den andra...Mmmm...
Mkt grädde vill ja ha.
Tur att jag bara äter en enda varje år :-)

Monika:
UNDERBART god. Jag fick skärpa mig för att inte inhalera min.
KRAM!!!

Karin:
Jajamen, hos er är det inte semlor utan fastlagsbullar, ja. Semlor är ju små matbröd i svenskfinland, och kanske äve på Åland...hihi!!!
KRAM!!

Annika said...

Magdalena:
Längta efter vissa saker kan gå som strömmar, hihi!!
Skogaholmslimpa tror jga dock aldrig att jag saknat.
Det fins så mkt gott att börja längta efter. Semlor är en av dem.
KRAM!!

Malou:
nejdu, den hetväggen får du behålla, hehe...Håller inte med.
:)


Lotta:
DET var så gott att jag nästan grät :-)
MUMS!!
KRAM!!!

Annika said...

Desiree:
JA, nu vet du vad jag talade om höromdagen. SÅ goda!!
DET var som en bit av himmelen!!
KRAM!!

Saltis:
VETDU!! JAG var precis som DU!!! De åren jag brukade åka hem efter jul, då K var liten. Då kunde jag lätt vräka i mig 3-4 i veckan. Jämföra etc.
NU blev jag sjukt sugen igen...
PUST!!
Världens godaste!!!
KRAM!!!

Emma:
Visst är de goda!!!
TROR absolut att de finns kvar då du ska hem. De ska väl finas kvar fram till påsk!!
Lovely. NJUT!!!
Kram!!

Annika said...

A-M:
Skönt att du inte känner semmelsaknad.
Det underlättar ju i detta landet.
Kalles är gott, men jag köper det sällan (det finns på IKEA).
Jajust det, den lilla röda marsipantriangeln är tydligen sådant de kör med i Hälsingland. Lotta är därifrån. Jag har heller aldrig sett det förr.
KRAM!!!

Katta:
JA, prova!!!
HOPPAS du hittar alla ingredienser!!
KRAM!!!

Suzesan said...

Hihi måste ju vara lycka för dig. Semlor. -Fastlagsbullar-.

Min son älskar såna. Han kan äta hur många som helst. Han kunde sniffa sig till om jag köpt hem till honom;)

Numera slarvar de så med dessa så det är få som bra. Men det finns två bagerier i stan som gör dem så som de ska vara. Så som jag vill ha dem. Gammeldagsgjorda.

Kram
/Susanne

Annika said...

Suz.
Ja, numera blir det en gg om året!
MUMS!!
Ja, jag tycker nog det är bland det godaste man kan äta, mums!!!
Skulle gärna smaka mig igeom sverige,,hihi!!
KRAM!!!

Anna, Fair and True said...

Mums! Tänkte försöka baka egna i år, vi får se...

Annika said...

Anna:
GÖR det!! SÅ goda!!!