Tuesday, January 25, 2011

This Week: What do YOU think?

Morning, morning, people!!

A birthday is coming up. It is right around the corner, and the age old question is; what does one wish for?
Since it is a semi-big birthday, one can ask ones hubby for something that is a tad bit bigger than a box of chocolate.
Hubby and I have been talking about an iPad…

BUT ...

I would like to know…and be honest, you all! How good is an iPad? What do you use it for? Is it more like a gadget than something you actually USE?
What do you use it for?
When do you use it?
Do you read books on it? Magazines? Do you download the apps for Nook and Kindle to it?
You see, I quite don’t understand the iPad. I already own an iPhone, and I already own a kick-ass superfast laptop (my beloved Vaio), I also own a lousy netbook (that is one of the worst gadgets I have ever had).
WHY do I need an iPad?
I am not sure I am ready to start reading books via the iPad. Peter loves his NOOK, but I still want to read an old fashioned book.

If I have an iPhone (soon to be upgraded to the newest model), do I REALLY need an iPad? Can you download pictures to it? Does it have a port for that (like my Vaio)?
Like most computers? Is it fast?
Do you guys bring it to Europe when you are going home? If you compare it to a laptop do you think it is better? OR, even more important; do you bring BOTH the iPad and the laptop, or just one of them?
Can you ever get used to the keyboard? Oh, I know you can get a separate key board, but still…
Simply put, why is an iPad kick ass??? What do you LOVE about your iPad? Do YOU really think it is needed?
Be honest! I am so not convinced.

COLD days in the DC-area!! COLD and lovely!! Yesterday when I took my PW it was ten degrees F (-14 C). It was so calm and the sun was rising, oh how beautiful and cold it was.
I want more days like this.
Loving it.

Oh, and when I was out yesterday I saw two dudes in shorts and flip-flops, and one woman in high heels, peep toes. Get a damn GRIP, people. How stupid are you! Check the weather, FEEL it…Is it bitter cold? Well, yea, go right back inside and put on PANTS and socks and boots…
PET PEEVE!!!

36 comments:

Miss Marie said...

Hmm, iPad känns mer som en trendgrej än något som man "måste" ha. Har du redan en iPhone o en laptop du gillar så skulle jag nöja mig med det, men det är jag det! :) Jag skulle ju hellre styra maken mot juvelbutiken än dataaffären... ;) Tiffany's har en hel del fina saker! :D

olgakatt said...

Jag fick en padda i julklapp och älskar den.
Tar den med mig runt huset för att ha till hands.
Jag lånar böcker på biblioteket, jag har laddat hem massor med gratisböcker från iBooks, epub och Bluefire reader (det programmet behövs för att låna på svenskt bibliotek).Det går fantastiskt bra att läsa böcker på paddan! Jag kan komma på mig med att försöka vända blad som i en bok.
Jag har en stor iMac så för mig är det praktiskt att ha paddan som bärbar dator hemma. Jag kan titta på SVT Play liggande i soffan om jag har lust (mycket bra upplösning på skärmen även om den inte är så stor, fast mycket större än iPhonen), jag kan kolla e-post och bloggar. Och, jo, tangentbordet funkar bra - det stavar bättre än iPhonen eftersom det är större och fingrarna inte blir för stora i förhållande.
Med vårt wi-fi är den snabb.
Det går att ladda upp bilder fast jag har inte gjort det - känner inget behov fn. Ska man göra det direkt behövs nån adapter, det finns ingen usb-port, annars gör man det från datorn, vad jag kan förstå.
Jag har inte tagit hem appar för Kindle och Nook, i alla fall inte ännu.
Det lär finnas massor med spel för iPad men jag är ingen spelare så jag kan inte recensera sådana. Med undantag för ett gratisspel som kom med när jag fick den, Chrystal Port, ett uppmärksamhetsspel, ganska kul. Svägerskan och jag hade en rolig stund en kväll.
Men mest är det böckerna som gör att jag älskar min padda! Och kan du skaffa ett svenskt lånekort så finns det många nyutkomna böcker på svenska att låna.
År du inte mycket nällad redan nu så vänta tills nästa version som lär få kamera och face time. Face Time är ju en fantastisk funktion!I alla fall så länge operatörerna inte lyckas ta extra betalt, nu är det, liksom skype, gratis när båda har wi-fi. Dvs man har ju betalt för sitt bredband och nätverk.

Taina said...

Hahahaha sitter har med min iPad nar jag laser ditt inlagg. Jag haller fortfarande pa att lara mig den men visst har jag laddat ner bade nyhetskanaler sa som tidningar. Man far ju testa gratis vissa innnan du koper dem. Har ocksa laddat ner musik och spel. Testar lite bocker ocksa. Jag har inga svarigheter med tangentbordet. Det flyter pa bra.

Vad galler klader sa skrev jag om det i mitt "Hua" inlagg och ramen i tenniskjol och utan strumpbyxor!

Kramar

Annika said...

Marie:
jag vet, jag är supersplittrad då jag inte vet vad jag egentligen ska ha den till?
HAHA, ja vi har en Tiffanys i närheten, kanske ska jag dra med honom dit istället.
:-)

Olgakatt:
DU änvänder verkligen din, hör jag. DET är bra!
GILLAR verkligen de där apparna där man kan låna från svenska bibblor. DET är lockande. Visst kan man läsa svenska tidningar också? Jag menar månads och veckotidningar.
Kanske bäst att vänta på nästa version ja...Det är nog sant.
OCH så måste jag komma över det där att läsa böcker på traditionellt sätt...

Taina:
YOU do, do you ;-)
Känner mig sjukt splittrad. Är den som en laptop? Skulle du kuna ge upp din lkaptop för en padda?
Jaja, galet hur folk klär sig i kylan...
Blir förbannad!!
HAHAHA!
KRAM!!!

Musikanta said...

Har väldigt svårt att läsa böcker på nätet - älskar att bläddra i en vanlig bok, läsa tillbaka ibland när man varit okoncentrerad etc. Har man en Laptop kan man ju ta med sig den när man går runt i huset. Men I-paden är avgjort behändigare än en sådan förstås.

Just nu har jag tillräckliga bekymmer med att lära mig hur min mobiltfn och min I-pod funkar och även min systemkamera, så jag har inget behov av ännu en ny apparat. Så jag tänker också vänta tills nästa modell :-) !
Många kramar från Ingrid

eastcoastmom said...

Maken fick en iPad via jobbet i jul och det bästa med den är att den är såpass liten, det är så enkelt att ha med den i sängen, på soffan, ta med på resa (det finns ju trådlösa nätverk överallt). På resa skulle jag ta med endast iPad, du kan ju kolla email också.

Nu är jag Mac-freak sen över 20 år tillbaka, så jag är frälst sen stenåldern...

Livet enligt Jenny said...

Härligt att kunna önska sig en lite lyxigare present! Jag röstar dock nej på i-Pad. det är ju en stor i-Phone och det har de ju redan en så... Plus att du har en dator... nä att du inte tar och önskar dig ett par riktigt snygga (=svindyra) skor (jag vet ju att du precis som jag älskar skor... :) ). Ett par Prada eller liknande... Mmmmmm... :D
Kramen

Annika said...

Musikanta:
Jag antar att man lätt vänjer sig vid att läsa böcker på en nätplatta som Ipaden eller Nooken. Tror man snabbt kommer in det . men jag är lite som du, vet inte om jag vill...
Nog för att jag tror det är lika lätt att gå tillbaks som i en vanlig bok, men ändå...
Ja, jag känner lite som du--ännu en pryl.
Jag sak tänka vidare, en systemkamera står nämligen också på önskelistan :-)
Min laptop släpar jag runt huset dagligdags, haha!!
KRAMAR!!

Eastcoastmom:
Jo, det är sant, men en laptop är ju också lätt att släpa egentligen, iaf runt huset.
USCH vad svårt detta är, kan ju se fördelarna också, som att ta med den då man gör olika ärenden etc...
Precis, om somrarna och jularna skulle jag nog bara ta med ipaden...isf.
Är ingen Mac-tjej, så det känns inte så frälsande för mig :-)

Annika said...

Jenny:
Exakt, min dator är så bra, laptoppen. Vet inte om det skulle bli så att paddan bara skulle ligga där, mer eller mindre...
USCH, too many gadgets...
Skulle jag skaffa en skulle det helt vara för att ta med på resor + det där otroligt lockande faktum att man kan låna böcker hemifrån. DET är ingen dum ide...
Prada, hehe!! Fniss...
Kanske det kanske.
Kram!!

Sporty Spice said...

Jag stod i valet och kvalet mellan en iPad och en NOOK Color och den senare vann. För man måste ju fråga sig vad man ska ha den till. Jag har liksom du en iPhone (alla dina apps måste du köpa om, de gär inte att föra över från telefonen till iPaden) och en laptop. NOOK Color är MYCKET lättare - en iPad är på tok för tung at ligga i sängen och läsa med. Sen är NOOK´s skärm av "papperkvalitet" så du kan sitta ute i gassande sol och ändå läsa. Det kan du inte med en iPad. Och på din NOOK Color kan du surfa på internet, läsa e-mail, läsa worddokument och pdf:er och den är kompatibel med svenska och amerikanska bibliotek (vilket Kindle inte är). En iPad går ju loss på $700 (det där frånpriset är lite lur för det ingår inte allt du vill ha i det). En NOOK Color kostar $250.

Skaffar du en NOOK kan vi bli friends och då kan man gratislåna böcker av varandra! =)

anna of sweden said...

Hallå där. Skulle inte du önska en ny kamera!? ;) DET är mycket bättre, tycker jag! :D

Huggies!

alegni said...

jag var så här nära (visar med tummen och pekfingret) att köpa mig en ipad strax efter jul, men kom slutligen fram till att jag verkligen inte behöver den. jag har min stationära dator, en bärbar och så min lilla netbook, som jag faktiskt gillar, och dessutom är jag ju hemma för det mesta och datorn i mitt arbetsrum står alltid på.
visst skulle jag vilja ha en ipad som leksak, men i dagens läge är det nog en litet för dyr leksak plus att jag kanske skulle ångra mig sedan när nästa generation kommer. så... tills vidare klarar jag mig utan en.
KRAM

SAM said...

Jag tycker mycket om min iPad och anvander den var dag. Laptopen sitter ju normalt vid vart skrivbord sa laptopen ar lite mer portabel. Fast jag skulle ju vanta tills den nya modellen kommer ut med inbyggd videokamra sa du kan Skypa med iPadded. Har ar mina top anvandings onrade:


Tidningar och bocker till mig - det finns massor med Svenska tidingar redan, du kan lasa om nagra pa min blogg. Jag tror att om man har ett bibloteks kort sa kann man lana Svenska bocker ocksa. Jag laset int emycket bocker men nook och kindel apps gar latt att anvanda.

Digital picture frame - man laddar upp bilder pa samma satt som till iphonen - sa du mate connecta till laptopen.

Lagar jag mat fran recept pa natet sa tar jag den till koket sa slipper jag skriva ut receptet.

Vi laddar den i sovrummer och det ar dar den ofta ar sa om det ar nagot jag vill kolla sent pa kvallen tar vi fram den (jag kollar mailen nastan varje kvall innan jag gar och lagger mig).


Bocker och spel till 2 aringen.

Jag tycker den ar lika snabb som datorn.

Perfect for att titta pa film pa flyget - det var darfor vi kopte den.

So I think it is kick ass and you will probably not have a problem with a keyboard. The only thing I don't like about mine is that it does not have a Swrdish keyboard like the phone does. But maybe it does not that it has launched in Sweden as well. Wow, this got long. Maybe I need to turn it in to a post on my blog.

Annika said...

Sporty:
Svårt detta.
peter har ju en NOOK som han verkligen älskar och hans ska nu uppgradera till Nook Color. SKA testa hans då!
GILLAR absolut det faktum att Nooken är billigare än en padda, odh det kan inte hjälpas att det känns som överkurs då man redan har en iphone...

Anna Swe:
JO!!
Det skulle jag :-)
HIHI!! Det kommer lite annat tech emellan och jag känner mig---velig!!
Huggies!!

Ingela:
I hear you, I DO!
Det känns lite som tårta på tårta...
DET är vad jag tycker. Om man redan har fungerande grejjer så...
Suck.
För mkt prylar i världen!!
Kram!!

Annika said...

SAM:
Ja, om jag ska ha en förstår jag nu, genom dig och Olgakatt, att jag bör vänta tills nästa modell släpps. Jag skulle mest gilla att slippa ta med den här 19½ inch Vaion på mina resor. detskulle kännas bra med en liten behändig pryl då...
Jag brukar ha den hör laptopen i köket då jag gör mat, men janb förstås förstå att det är lättare med en mindre modell.
Ja ett svenskt lånekort krävs till ipaden, men det är nog inte svårfixat.
Tack för tycket!!!

Kalas Lotta said...

Min padda är ett KOMPLEMENT till laptop och telefon. Den kan aldrig ersätta en laptop men eftersom den är smidigare så kan man lätt ta med den på resor (korta som långa). Den är snabbare än en laptop, bättre skärm med högre upplösning än en Iphone.

Varje gång jag står på min eliptical tittar jag på missade avsnitt av ABC-serier, SVTplay eller hyrda/nedladdade filmer. Den ligger brevid sängen och är min "vakna"medicin varje morgon då jag kollar mail/fb innan dagen drar igång.

Bilderna laddar jag ner i min laptop och sen när jag synkar min Ipad så kommer de till den oxå. Har några program där man kan fippla till korten och göra personliga e-vykort.

Spel - kidsen älskar den och har laddat ner ganska många.

Det finns hur många Apps som helst och du kan garanterat hitta flera som du kommer gilla och använda.

Men för mig är den ett komplement och ett perfekt resesällskap när jag åker tåg till NYC, tränar och vaknar.

Tycker dock att du ska vänta lite...de ryktas om en ny version snart...

Det enda jag kan gnälla på är att den inte kan läsa flash vilket kan skapa vissa irritationsmoment men det löser de snart. Det är ju bara mjukvara.

Tjingeling!

Kalas Lotta said...

glömde säga att batteritiden är makalös...man kan se massa film innan den säger ifrån. Det är stor skillnad mot både Iphone och Laptops.

Annika said...

Lotta:
Absolut ska jag vänta!!! Jag har förstått det tack vare er, kära läsare!!
Vi får se, vet inte ens OM jag behöver ngn. Men just på resor vore det optimalt, att slippa släpa med mion stora laptop.
Men, det är på den här laptopen jag gör allt från att skriva till att se svensk TV, och jag älskar den. Den har så bra upplösning och är så snabb att jag har svårt att ens se hur en padda ska kunna tävla med den.
Tack för tycket! OCh ja, jag ska absolut vänta på nästa modell!!
Kram!

Annika said...

Lotta igen..
Ja, jösses, det är VERKLIGEN en av de grejjerna som tilltalar mig med en Padda. Love that fact!!

Saltistjejen said...

Vi har ju bara en i huset och det är M´s. men han ÄLSKAR den!! Ojojoj! Nu har han ju visserligen fått konkurrens av E också så de får "take turns" hahahaaa! :-)
Men som sagt det finns massor av användningsområden OM man VILL! M har laddat ner ngn specialapp för bloggar som gör att han kan läsa dem på ett annat vis. Det ser himla snyggt och bra ut men jag har ingen koll vad det var för app. Han har även numera en prenumeration på DN´s iPadversion och tycker det känns mycket roligare och känns mer som "tidning" än nätversionen.
Sedan är den ju otroligt bra om man ska resa även om det bara är kortare turer för den är ju betydligt smidigare än en laptop. ja, om man inte jämför med en MacBook Air då.. ;-)
M har läst ngn bok på den också men mest läser han tidningar och vetenskapliga artiklar (i jobbet) på den.
På frågan om man BEHÖVER in iPad kan jag bara svar nej det gör man inte! Man BEHÖVER den inte. Lika lite som man egentligen BEHÖVER mer än en dator i huset. MEN det är lätt att man skapar sig ett behov och HAR man den så finns det tusen och en saker som kan göra livet trevligare, enklare, roligare med den. Som med så många andra tekniska prylar. men det är ju egentligen väldigt få saker vi EGENTLIGEN behöver....?! ;-)
Ja det är svårt att beskriva, men om du känner några runt omkring dig med en iPad kan du ju kanske be att få testa den lite?
Den är iallafall SJUKT SNABB och därför en väldigt bra surfplatta.
Kramar!!!!

Desiree said...

Ooooh yes jag vet vem det kommande födelsedagsbarnet är :-)
Jag tycker det var väldigt interessant att du tog upp detta med ipad. Jag har själv undrar mycket av de saker som du tagit upp här. Jag tycker personligen att ipad inte är något för mig. Jag har en bra dator både på jobbet och hemma. Jag har en smartphone som jag kan läsa och surfa på om jag känner för det på vägen till och från jobbet. Visst skulle det vara lättare att läsa saker på en ipad för den är ju större men samtidigt så är det ytterligare en pryl som kostar pengar,som ska laddas och som ska släpas med. Nej tack för min del klarar jag mig väldans bra utan en ipad och känner att jag hellre lägger de pengarna på något annat. Men jag ska ta och läsa vad de andra svarat dig här. Jättebra att få in flera åsikter på det här sättet så att du kan väga för och nackdelar innan du slår till. Jag funderade ju länge på att skaffa en notebook som du gjort men då jag läste att du inte var speciellt nöjd så hoppade jag över och jag inser nu att det hade faktiskt varit helt onödigt för mig med en notebook.
Kram!

Annika said...

Saltis:
Ja, jag minns att M var glad i sin!!
OCh de "take turns", han och Ella :-)
Gulligt.
Ja, jo..det finns nog många fördelar, men jag ska verkligen stöta och blöta det här. Jag vill inte bara att den ska bli liggande.
Gillar att den är sjukt snabb!
GILLAR det där med batteritiden!
OCh sen det där med tidningar.
Har förstått, tack vare kära bloggläsare, att jag bör vänta på nästa version. Så till denna fdlsedagen blir det väl inget av med paddan.
Det som tilltalar mig är att den skulle kunna vara "stand in laptop" på resor.
Sant, hur många av våra tech-prylar behöver vi egentligen...
Och nu går tankarna till en systemkamera...
Gosh, all this want, want, want...
Visst är man lite skadad..
KRAM!!!

Annika said...

Desiree:
Ja, jag vet...
Och jag hör.
Nu vet jag iaf, tack vare gulliga läsare, att man inte ska skaffa en padda nu och istället vänta tills nästa version kommer ut.
Jag har ju en fungerande dator, en toppendator, och en iPhone...
Varnar dig för en netbook, verklgien. Mitt sämsta köp!!!
KRAM!!!!

Elisabeth said...

Bra att alla redan sagt så mycket, för jag vet ingenting om denna iPad! Men så har jag också (helt medvetet valt) en gammal TV och en mobiltelefon som man varken kan ansluta till internet eller fotografera med. ;) Systemkamera tycker jag i alla fall låter som en MYCKET roligare present.

Helt otroligt med personerna i flip-flops!

✿Ewa said...

Just för läsandet av böcker så är den bra kan jag tänka. Jag har ingen Ipad men en annan variant för just bokläsning (kommer just nu inte ihåg vad den heter). Det är väldigt smidigt och inte alls så jobbigt för ögonen att läsa som en det kan vara om man sitter för länge vid datorn. Att bläddra framåt och bakåt är också enkelt. Men som någon annan här nog har skrivit så har du en super bra dator och en Iphone...då behöver du nog inte en sak till.

Nej, ett litet paket med något fint i eller något annat mysigt är nog bättre och du frågar mig. :)

HeLena said...

Kan inte svara på din fråga... Jag använder min stationära dator...

Varför klär man sig inte när det är kallt?? Galet!

kramar!

Marianne said...

Jag hade först tänkt skriva att jag får återkomma i morgon när jag är piggare, så att jag orkar skriva allt bra som finns med Paddan, men det behöver jag inte. Det räcker med att jag säger att jag håller med alla positiva förälskade människor som redan har skrivit allt bra.

Jag borde dock ha väntat så att jag fick en svensk med svenskt tangentbord - alltså borde du köpa din i Sverige så att du kan skriva både svenska och engelska. Jag KAN skriva åäö, men det är lite pilligare än om man har svenskt tangentbord.

Och så borde du låna en och testa innan du köper eftersom du är osäker.

KRAM!

Charlie sa ... said...

Ha ha Annika! Jag ska skicka dig länken till den intervju kvällsnyheterna gjorde samma dag iPad släpptes i våras, så får du höra vad jag tyckte då

Keith said...

As you know I love my iPhone! ;-) I don't see a reason to get an iPad....yeah, the past couple of days were cool. But today was comparably warm.

Millan said...

:-) hahaha, jag sag ett avsnitt av Modern Family igar dar Phil onskar sig just en Ipad i fodelsedagspresent och darfor borjade jag och Ben diskutera meningen med dem. Ben som ar ett stort fan av allt Apple gor skulle valdigt garna vilja ha en, men jag fragar mig lite som du varfor i hela friden man ska behova en om man redan har en laptop och en Iphone...
Bens kommentar var att vill man ha med sig nagot som har en storre skarm an Iphonen (for aven om de ar kanon sa ar det ju inte idealt att lasa stora artiklar pa den) men som man inte vill behova boota upp och sa vidare utan vill ha tillganglig pa en gang sa ar ju Ipaden perfekt. Dessutom ar den val lite smidigare an att slapa runt pa en dator man ska ivag nagonstans.

men... jag vet inte... Lite coola ar dom helt klart .. men jag vet inte! Fast a andra sidan, nar man fyller ar sa far man ju faktiskt onska sig precis vad som helst!!

Kram

Cecilia/svengland said...

Jag har också min födelsedag snart, närmare bestämt imorron! iPad vet jag inget om men jag har önskat mig en Amazon Kindle och jag har en stark aning om att det är just en sån jag kommer att få! :-)

Katarina said...

Det var intressant att ta del av! Jag har ingen padd,, och har funderat på vad som skulle vara så bra med den.. Jag har försöker att inte skaffa mig en massa tekniska prylar för jag inser att sedan kan man inte leva utan dem.. Men att läsa böcker när man reser är ju utmärkt,, jag får nog ta mig en funderare.. hittills är den laptopen och iphone som gäller,,

Kram

Annika said...

Elisabeth:
Ja, en systemkamera är nog roligare, faktiskt. Vi får se vad det blir såsmåningom. Måste väl bestämma mig snart!
Power till dig iaf som kör low-key, gillar det.

Ewa:
Nej, åtminstone tänker jag inte skaffa en padda nu, det får vänta isf, nästa version.
Peter har ju en läsplatta som han älskar. Ja, faktum är att alla jg känner som har en sådan har vant sig vid dem snabbt, precis som du.
Så, ja, ngt annat får det bli då jag fyller!
KRAM!!

Helena:
Jag vet, folk är verkligen KNÄPPA här då de kommer till vädret. Ma blir rätt förbannad faktiskt :-)
KRAM!!

Annika said...

Marianne.
Vad jag kan förstå av alla som har kommenterat så ni är alla som har en padda supernöjda...
DET är bra! Bra betyg!
Men, jag kommer itne att önska mig en sådan denna ggn. OCH ska jag ha en så får det bli nästa version, som jag blivit tipsad om.
Kommer säkert inte att köpa den i sverige. Trodde det var enkelt att zappa mellan tangetborden, det är det ju med iPhonen iaf.
TACK för tycket, Marianne!!
KRAM!!!

Charlie:
JAG VET!! OCH jag kan inte för mitt liv ladda ner det klippet. DET suger!!!
VILL så gärna se det!!!
KRAMAR!!!!

Keith:
Yes, you are a little too much in love with your iphone ;-)
Sometimes it needs a rest :-D.
I have decided not to get an Ipad this time around.

Annika said...

Millan:
Att döma av alla kommentare ovan är de som har en padda supernöjda, och det är verkligen ett BRA betyg!!
Men, jag har bestämt mig för att vänta. Först och främst på nästa version, och även då får vi se hur det blir.
Har bara en känsla av att det blir tårta på tårta med alla grejjer man har...
Men, jag vet och förstår att den har massor med fördelar, och att bara ha med den på en resa vore ju GULD!!!!
Ska fundera vidare, men just nu blir det ingen iaf.
Jag ska tänka ut ngt annat, hihi!!
KRAM!!!

Cecilia:
GRATTIS!!! Vad KUL!!
Antar att du är en Kindle rikare nu!!
Kram!!

Katta:
Ja, du funderar i mina banor. Men jag förstår ju att alla som har en padda verkligen TYCKER om den, och der är ju ett superbetyg!!
Vi får se. Just på resor verkar de toppen!!!
KRAM!!!

Anna, Fair and True said...

För mig är det mer bara en pryl som man vill ha. I övrigt är det ju bara en stor iPhone (som man inte kan ringa med). Fast det är ganska kul att läsa modetidningar på den inklusive "click to buy".