Monday, January 24, 2011

Kyliga dagar

Som jag skrev igår har vi det kyligt nu, och inte mig emot. OM vi bara fick lite snö på detta skulle det vara "perfa", men se snön undviker oss i DC som pesten denna vinter. Vi befinner oss i ständiga snöluckor medan andra stater blir ned och insnöade, ack ja...

Du vet iallafall att det ÄR kallt när...

* ...ingen golfar på golfbanan TROTS att det är söndag och soligt.

* ...när köksskåpet med tekopparna är ISKALLT då du öppnar det.

* ...då kylan strömmar in genom lister och eluttag. OKEY, det låter värre än det är. Det går ingen större nöd på oss. Mest kännbart är det då det blåser, och det har varit en väldigt vindstilla, kylig helg. Tack för det, vädergudarna. Hård blåst är det värsta jag vet när kvicksilvret faller..

* ...då Karolinas kompis INTE får gå till Starbucks för sin mamma pga kylan (-4 då de skulle gå). Veklingar!! Istället tog vi tre en tur ditupp, och det var bara SKÖNT!!

* ...när solen strålar från en molnfri himmel. Visst, Washington kan bli kyligt som på kalfjället men solen skiner nästan alltid.

Men idag är det måndag. Jag ska strax bege mig ut på en skön PW runt sjön, ipoden är laddad.

Vi har ingen svennefrulle längre om måndagarna. Vi har flyttat den till torsdagarna istället, works JUST as well.

OCH, så ska jag ju berätta att Karolina fick en liten roll i "Den röda nejlikan". Idag efter skolan börjar repetitionerna. Det betyder att Karolina går i skolan från klockan 7:20-17:30. Jodå, sen läxor på det


26 comments:

Anonymous said...

Oj! Det blir långa dagar för dottern men antar att hon vill detta!

alegni said...

gratulera karolina så mycket till rollen hon fick! fast attans, så långa skoldagar hon får... och oj, så hon liknar dig på bilden! när hennes hår inte syns är ni ju som två bär!
några plusgrader här idag och jag hoppas snötäcket sjunker ihop lite. imorgon utlovas det minusgrader igen, suck.
stor kram

Desiree said...

Superhärliga bilder. Jag har inte så mycket emot vinter och kyla om det bara får vara vackert och soligt. Det är just de soliga dagarna jag saknar mest. Jag tycker ni gjorde helt rätt som tog er en egen promenad upp till Starbucks då Karolinas kompis inte fick. Minus fyra är ju ingen kyla.
Stort grattis till Karolina som fick rollen men oj det låter tufft med dessa långa dagar. Det är tur att man har en helt annan energi då man är i hennes ålder. Jag tror inte att jag hade orkat.
Ha en fin måndag och en bra PW.
KRam!

Anonymous said...

Så roligt att se bilder från ett fruset Washington!=)

Tänk om svenska skolan skulle införa samma skoltider som råder i USA - vilket ramaskri det skulle bli! Svenska elever presterar sämre & sämre för varje mätning som utförs, en av teorierna är att de har det för bra. Man lider av välfärdssjukan, man har inget att sträva efter & jobba för då de får allt serverat. Intressant det där...

Annika said...

Brysselkakan:
Tror inte det blir såna långa dagar varje dag. Antar att vi får rep-schemat idag. Men visst är det tufft, och sen gick hon vidare med sitt projelkt i the science fair också.
Hårda bud för kidsen i skolan, men K är taggad.

Ingela:
Tack, det ska jag göra. Hon är glad, och bästa teater-vännen fick en roll också, så det är dubbel glädje.
KUL att du tycker vi liknar, det gör vi nog.
-15 här just nu!! Jag var ute i det lugna, soliga vädret och det var underbart!!!
Trist med plus i jan, borde förbjudas :-)
KRAM!!

Desiree:
Exakt, och nu är det iskallt här, -15 idag på morgonen, men ack och o så skönt. Precis, solen strålar ju nästan varje daag, så soltimmar får man.
Nej, -4 är verkligen ingen kyla. OJ vad jag tycker kompisens mamma är fånig, ska du veta.
Ja, man ska nog vara ung för att orka det K gör nu...Men hon är taggad!!
Kram!!

Annika said...

Penny:
Jadu vet...svenska grundskolan är jag glad att jag slipper för Ks del, verkligen.
FATTAR inte vad som är fel där, och varför man inte kan ta efter Finland som återigen har världens bästa skolor.
Jag tror kiddsen hemma skulle må j.gt bra av betyg i ordning och uppförande, samt att de borde ha mer läxor. Att inte ge ungarna läxor är ju bara att göra dem en björntjänst. Jag ser ju vilken pli det är på ungarna här, på alla plan. Sällan och aldrig träffar du på rötägg. Men, det är återigen beroende på var du bor i landet. jag bor ju i en ytterst högpresternade kommun, och det märks (på gott och ont).
Kramar!!

Miss Marie said...

Kul för Karolina! Grattis, grattis! Antar att hon tycker det är värt det, men jäklar vilka långa dagar det blir för henne...

Så kompisen får inte gå till Starbucks vid -4? Vad tror mamman ska hända? Att de ska frysa fast på vägen dit? På med mössa o långkalsonger så går det bra! :)

Fröken Anki said...

Först grattis till Karolina! Kul, men långa dagar. Men vad gör man inte för konsten;)

Härliga vinterbilder. Vi har också haft kallt i helgen men tog en härlig promenad i lördags när det bara var runt -5, -6 C ute. Solen sken ju så skönt mesta delen av promenaden så det var lugnt. Här vet man att det är kallt när man inte vill gå ner i hallen vid ytterdörren (klinker på golvet utan golvvärme!) eller när ytterkläderna i garderoben där känns som att de hängt ute på vädring. Amerikanska hus!

Idag är det delay pga temperaturen. Va? Sa jag när kollegan ringde igår och meddelade. Har aldrig varit med om den anledningen förut. Haha, det är vid såna temperaturer som barnen i Sverige får vara inne på rasten! Men det är -21C ute, vilket är kallast hittills.

Ha en fortsatt fin måndag!
Kram

Malin said...

Härliga vintriga bilder, trots avsaknaden av snö!
Tänk vilken energi de har i den åldern som orkar så mycket!
Jag gillar mina barns skola här, alla har respekt för lärarna. Respekt på ett positivt sätt för att de gillar sina lärare som är jätteschyssta. Ingen klagar trots en del läxor och prov. I Sverige var det ett himla liv hela tiden om för mycket läxor och prov (trots att det inte var en bråkdel av vad de har här) och ingen arbetsro i klassrummen.
Kram

Annika said...

Marie:
TACK!!
Ja, nu börjar det repas ordenligt. Premiär i slutet av april.
det är tuffa dagar, men schemat kan ingalunda blir så här varje dag.
Don't get me started. Bedrövlig morsa va?? VAD sur jag blir, -4...pfft...
SÅ vekt...

Anki:
HAHA, kyl-delay har jag aldrig hört om förr..JA jösses, det är ju faktiskt dåligt. Iväg md kiddsen till plugget...
ja, klinkers måste det vara iskallt att ha när et är så här kallt...
Idag var det -14 då jag var ute och gick...snacka kallt för att vara här, men sååå skönt eftersom det var vindstilla.
TACK, ja det blir en del långa dagar för K nu framöver, men det ska nog gå bra.
KRAM!!!

Malin:
Jo, det är vintrigt fast vi inte har ngn snö ALLS. KALLT är det minsann!!
Skolan här kan jag inte klaga på. Just respekten för lärare o äldre är påtaglig. Jag har aldrig sett "jobbiga ungar på stan" här...
Svenska grundskolan har det gått åt pipsvängen med. Så sorgligt.
Kram!!

Saltistjejen said...

Visst är det härligt väder nu! Jag älskar det!!! Kyla och sol är så mysigt så länge det inte är för blåsigt. Igår var vi ute en sväng på em men det blåste aldeles förkräckligt så det var kallt trots att termometern endast visade ett par minus. Som er ungefär tror jag med ca 4 minus eller så. I vilket vall var vi bara ute en stund för jag ville inte E skulle bli för kall. Kanske var vi ute en kvart eller så på lekplatsen. Men det är skönt att vara ute LITE iallafall! Även omd et känns lite jobbigt att påklädningen av henne tar typ längre tid än vad man serdan är ute hahaha! ;-)
Idag ahr vi också ca minus 14 och det är så härligt. Ville inte als gå in på jobbet i morse utan gå en långpromenad. Men det får vänta.
Vad kul att K fick en roll!!! Och långa dagar blir det men jag gissar att hon tycker det är kul att repa så det kasnke itne känns så långt ändå. Och du er uppfostringsmetod är ju ändå rena veklingmetoden jmfrt m vissa andra "nämnda" så kom igen när du sitter och skriker till K en hel natt och säger att hon inte ens får gå på toa förrän hon kan heeeela pjäsen utantill... På ryska...! ;-) Eller nå´t....
Stor kram nu och hoppas veckan blir bra!

Taina said...

Stort grattis till Karolina och hennes roll! Vad spännande. Dagarna kommer nog inte att kännas så långa då det är bara roligt att öva till en roll!

Kallt är bara förnamnet. Vi hade minus 20 imorse! Och så har vi snö :D

KRAM

Annika said...

Saltis:
jag är galet kär i kylan!! Tycker det är underbart!
Skulle vilja ha det så här till i mars nu.
Ni har ju snö också lyllosar...
JO, jag fattar att det är jobbigt att klä på E o sen blir hn säkert kall på nolltid, den lilla.
HAHA, ja vore jag tigermamman skulle det vara ett hvete härhemma. Ingen rast, ingen ro. BARA plugga och inte göra ngt annat...
Nej, så sjukt.
KRAMAR!!

Taina:
TACK!!
Jag tgror också att det kommer att gå bra för K, hon vill ju så gärna detta.
KALLT är det. Jag älskar det!
men ni har ju både kallt o snö New England och det är jag avis på.
KRAM!!
Tror det går bra för K. Hon gillar detta, men visst blir det mkt.

bettankax said...

Dina bilder Annika, dina bilder! Dom är så fina. Underbart foto på Karolina. Grattis till rollen. Men vilka långa dagar...
Här är det dimma, ingen sol och mörkt som bara den.
KRAMAR!!

Humlan said...

Visst är det härligt med soliga, kalla och vindstilla vinterdagar, men jag förstår att du vill ha lite snö över vinterlandskapet också! Eftersom ni ju brukar ha vintrar hos er så låter det ju konstigt att Karolinas kompis inte får ta en promenad i några minusgrader, det var ju inte risk för snöstorm eller liknande.
Att ha köksskåpet som temperaturindikator låter ju lite roligt, men jag misstänker att du får för-värma tekoppen innan du har te in den dessa dagar.

Ett stort grattis till Karolina! Roligt att hon fick en roll, men OJ så långa dagar det blir!

Hoppas du haft en bra måndag!
KRAM!

Lia said...

GRATTIS till rollen!! Hälsa att det är ju jättecoolt att hon får spela och repetera! Men väldigt länga dagar, huu =(
Vad är det för trams, ingen promenad när det är -4grader!? Herregud, och USA ska vara en stormakt...fylld med veklingar då eller!? =)), Sagt med pilemarisk röst såklart =))KRAMAR

Elisabeth said...

Roligt att Karolina fick rollen! Visst blir det långa dagar, men det är ju roligt också. Jag vet att jag skrivit om hur det var när jag hade häst, då fanns inte tid till mycket annat än skolan och stallet, men det gjorde mig INGENTING, för det gav så mycket och var roligt.

Det är helt otroligt med den här kompisen som inte får vara ute när det råkar vara lite kallt! Okej om det varit -15, men samma resonemang vid -4 är fånigt. Fast, å andra sidan börjar vissa i Sverige prata om att det är tropisk värme och risk för hälsan när det råkar vara +25 på sommaren. Och det är också fånigt och totalt överdrivet.

Sofia said...

Svar: Tack så jätte mycket! Det var super bra i new York! Verkligen en upplevelse att få fira sin 21 årsdag i New York.
Det skulle vara jätte kul att träffas för frukost på strabucks på onsdag klockan 9. :) Men då säger vi att vi ses på onsdag då? :)

Själv är jag lycklig så länge det inte är någon snö här i DC. ;)

Kram

Marianne said...

GRATTIS Karolina!

Vilka häftiga istappar, den formen har jag nog aldrig sett, jag har bara sett vanliga.

Här i Älmhult har vi fått nytt vitt på marken, och det var tur det för det började bli så där gråsvartsmutsigt.

Hann inte ut i dag, men i morgon ska jag gå på gympa, så då kommer jag ut och får röra på mig. Skönt med PW varje morgon, ska försöka sätta igång med det när det blir barmark här.

KRAM!

ullrika said...

Så roligt att hon fått en roll! Men oj... det blir långa dagar...

Å så kan jag inte låta bli att undra vad lite frisk kylig luft kan göra för skada på en tonåring? Är det nåt amerikanskt jag inte förstår, eller bara vanlig mesighet? ;)

mammaxtre said...

Vilka fina bilder. I Amerika verkar det vara extra känsliga när det gäller snö och kyla tycker jag att det verkar som :-)

Ha det toppen

Anne-Marie said...

Har läst att östra halvan av USA har enormt kallt just nu. Såg precis en video på Yahoos hemsida som visade en bil som parkerats på en gata i New York och blivit helt "inbakad" i is pga en brusten vattenledning. Man fick använda hammare och liknande för att få bort isen! Och här var det runt +14 förra veckan. Upp och ner är det. Vilka fina bilder - som vanligt. Grattis till K för hennes roll. :) KRAM!

Annika said...

Bettankax:
TACK!!
TACK snälla!!
Vet du, igår kom K hem 18:30!! Jag tyckte såååå synd om henne, sen läste hon läxor till 21...
KRAM!!!

Humlan:
Ja, jag älskar kyliga vinterdagar!! Är galen i de, me vet du idag ska det bli 10 plus!
Fattar noll.
Tycker det är så tråkigt.
Ja, suck...Karolinas kompis mamma är verkligen en vekling. detta har ju hänt förr. USCH!!
HAHA, ja skåpet med tekoppar och lite annat ligger mot en yttervägg och det är iskallt, en bra indiaktor:)
KRAM!!

Lia:
Tackar å dotterns vägnar. Igår kom hon hem 18:30, och det tycker jag är för sent, men tydligen blir det ännu senare sedan...suck...
HAHA, ja vad kan man säga? Tycker nog folk i allmänhet är ganska rädda för elementen här...
Men Ks kompis mamma är från Florida om det nu har ngn betydlse...fjantigt ÄR DET!!
KRAMAR!!

Annika said...

Elisabeth:
TACK!!
Nej, hon gnäller inte alls. Men jag tyckte det var lite väl när hon kom hem igår vid 18:30, slängde i sig middagen och gjorde läxor till 21 :-(, men så länge det är OK för henne är det väl OK för mig.
Visst är det fånigt med Ks kompis...USCH!! Blir mest förbannad. Det var -4 och vindstilla och soligt. Ingen is att halka på på vägarna, ingenting...
FJÖSMORSA!!

Sofia:
KUL!!
Vi ses imorrn. Ska bli kul att höra mer om NYC!!
Kram!!

Marianne:
TACK!!
Ja, hon är glad, men det är mastigt för henne.
ROLIGT att ni fått lite mer vitt på marken, så ska det ju vara i jan. Riktig vinter!!!
Ja, de där istapparna vid sjön
är fina!
Så glad att jag kommit igen med mina PWs igen, här är det dessutom total barmark, hmppff....
KRAMAR!!

Annika said...

Ullisen:
Ja, jättekul!! Igår kom hon hem 18:30!! DET är sent.
Jag tror, rent allmänt, att amerikaner i mitt område (ska inte dra in norra USA och the mid-west här) är rädda för elementen.
Jättelarvigt!!!

Mammaxtre:
VÄLKOMMEN till min blogg!!
TACK!!
Jo, iaf är det så här i the mid-atlantic states, det tycker jag. Folk är i allmänhet skraja för elementen, och sen är vissa iaf klädda i shorts...jadu, underligt va!!
Ha det så bra, och varmt välkommen tillbaka!!!

A-M:
Ja, det har varit kallt, minsann!!
Idag ska det dock bli tio plus, för att sen åter bli kallt...
JA! JÖSSES jag såg de där bilarna i NYC på TV, det var ingen lek vilken isbark...
Vädret är verkligen upp och ner...
Här också, liksom hos dig.
KRAM!!!

Bejla said...

Vilka härliga foton! Och att inte kunna/få gå ut på promenad i -4 C, ja det låter ju så klart helt som utopi i mina öron. ;-)
Kul att Karolina fick rollen! Hoppas att det går bra med de långa dagarna bara.