Wednesday, October 13, 2010

En helt vanlig onsdag, då'rå...

Morning!

Tjockt mörker vilar när jag kliver ur sänghalmen klockan 6. Karolina och Peter sover ett tag till. Jag är först ur sängen, fixar lunch till Karolina, ser till att hon är färdig att komma iväg då vi lämnar hemmet klockan 6:50 vareviga skoldag. Skolan börjar klockan 7:20, men vi måste åka vid 6:50 för att slippa hamna i den enorma bilkön som uppstår vid "Kiss and Ride" vareviga morgon.

Karolina har inte rätt att åka skolbuss heller. Vi bor för nära skolan för det. Hon går hem från skolan varje eftermiddag. Hur lång tid det tar att knata? Kanske 12 minuter.
Men för mig är det omänskligt att hon ska promenera på morgonen. Det är ju inte ens ljust, och hon är så trött.
Så jag kör henne. Med nöje.

Satt och funderade över dagens inlägg. Tänkte att det ibland skulle vara skönt att ha en spökskrivare som skulle ta vid medan ideerna tryter.
Tänk att logga in på bloggen och se att man skrivit något roligt, intressant, fyndigt och smart utan att man egentligen skrivit det. Det skulle vara spökskrivarens roll, men det skulle vara mina egna ord. Jaja, ni fattar...

Idag ska jag till tandis, ingen big deal. Jag är inte det minsta rädd för tandläkaren.*
Karolina skriver PSAT idag. SAT’s skriver alla elever som är juniorer eller seniorer på high school som ska söka in på college. Det kan liknas vid högskoleprovet. Även eleverna i de lägre klasserna får ta provet, och för det facila priset av 17 dollar kan vi föräldrar få ta del av hur våra telningar ligger till. Karolina slutar redan klockan 11 idag, direkt efter provet, då tänker jag ta med henne till Tysons Corner så kan vi äta lunch där samt titta på ÄNNU fler Halloweenrejjer i Tysons eminenta Halloweenbutik. Men jag ska ligga lågt med köpandet nu för iår. Lovar, ja jag lovar! På heder och samvete...(ähummm).

Vag gäller pyntandet återstår det lite utomhus. Jag ska fixa en kyrkogård därute på trädgårdsplätten, komplett med gravstenar och en liten likkista. MOHOHAHAHA!!
Pictures to follow. Promise!!!

All rightie then...Nu tandis, sen Tysons!

* Läkare däremot gives me the SHIVERS!! Hualigen…

27 comments:

anna of sweden said...

En spökskrivare skulle jag också vilja ha. Så himla praktiskt.

Här skrivs det också prov på high school idag. Men ingen tidigare hemgång. Tyvärr.

Lycka till hos tandläkaren idag!

Huggies!

Annika said...

Anna Swe:
VISST skulle det vara skönt att ha en spökskrivare ibland som skulle tänka i ens egna banor och skriva som om det vore vi :-)
Härligt ;-)
Så ni skriver också PSAT idag...Kanske gör hela riket det idag?
Tandis will be just fine...
Huggies!!

Taina said...

Ingen skola för Bella idag. Magsjuk. Bläää. Hoppas vi andra slipper bara.

Jaha, tandis idag. Spännande ? Bara check up eller?

Nä lite mer Halloweenprylar ska du väl ha. Själv köpte jag en lurvig spindel igår. Och en tvålhållare med pumpor på. Suck.

Kramar!

Äventyret framtiden said...

Ideérna tryter säkert för var och en med jämna mellanrum. Jag har många gånger bestämt mig för att slänga in handduken vad gäller bloggandet, men just då har det ändå poppat upp någonting. Kanske vi lägger ribban för högt för oss själva?
Tänker osökt på ett par i vår kommun som dekorerade sin gårdsplan med en kistliknande "prydnad" med blommor på locket när jag läser om din egen lilla halloweengravgård. Gissa om det blev livat? Tidningen gjorde reportage. Säkert är det mera vanligt i era trakter; här kan man inte sticka ut helt obemärkt:D
I och för sig så var det inte Halloweentider..haha...

Kramar!

Annika said...

Taina:namen usch da...
Magsjuka ar min skrack, alltid...
Bara check-up hos tandis.
Skriver pa Karolinas dator eftersom min fick folja med Peter p[ en check up till IT-killen pa jobbet.
INTE VAN VID "english US setting" pa tangentbordet...IIIHH!!!!
Na, Taina...jag ska lugna mig med Halloween for iar nu vad galler grejjer...
KRAM!!

Karin:
Ibland gor de ju det. Men jag har inga som helst planer pa att lagga ner butiken. NO WAY!!
Men en spokskrivare hade varit bra ibland :-)
Hmmm..kan tro att det blev livat hos er, speciellt om det inte var Halloweentider...
Har ar allt OK den har tiden pa aret.
KRAM!!

alegni said...

ännu mer halloweenprylar? ni satsar verkligen på att skrämma skiten ur folk i år ;)
hur blev det med knädoktorn? har du redan besökt honom/henne?
en spökskrivare ska väl inte vara så svår att få tag på i dessa halloweentider ;)
kram!

Miss Marie said...

Förstår att du inte vill att Karolina ska gå så tidigt på morgonen. I mörker är det ju lite läskigt, även om det är fler barn ute. Antar att det är mer ok att skjutsa eleverna i USA än i Sverige!

O spökskrivare... jag håller med! Konstigt att man ändå känner en sån "press" att blogga även fast man inte har ideer... Men jag uppskattar att du skriver även fast ideerna tryter ibland! :)

olgakatt said...

Låter som om jag skulle platsa som Halloweenpynt i ditt hus - om du nu vill rysa på riktigt...

Malin said...

Att börja klockan 7:20 är ju jättetidigt! Jag förstår att du kör henne, det hade jag också gjort, jag skulle inte själv vilja promenera kl 7 på morgonen! Vi åker hemifrån vid 7:20, men vi har ganska långt till skolan, ca 25 min med bil. Men de fördriver tiden med läxläsning, film eller sova, så att det går bra.
Min stora son Robert (han är i grade 10) skriver också prov idag, alla på hans skola gör det från år 9 så att de ska bli vana och ha koll på vilka områden det behövs jobbas hårdare med.
Ja, spökskrivare hade varit något, det hade jag behövt nu. jag tappar lite skrivenergi och inspiration när jag är hemma med Adam som är sjuk nu...han börjar vara på gränsen att kunna gå till skolan nu och det är full fart här hemma. Puh! ;)
Kram

Suzesan said...

Hahah buuhuuu och mata Söt...nej men den är ju dööö så den behöver ju ingen MAT!


Kram
/Susanne

Annika i tandisens väntrum via iPhone! said...

Ingela : du har så rätt. Tänker skrämma vettet ur folk iår! Nädå jag ska lugna mig nu. Har inte best tid hos ortopeden. Men ska göra det innan jul!
Kram!

Marie:
absolut! Hon måste få skjuts. Tycker det är grymt annars. Spökskrivare hade varit otroligt skönt ibland. Men även om inspirationen tryter ibland kommer den alltid tillbaks. Kram

Olgakatt: du skulle nog bota min skräck! Haha! Du kan få bli min livmedikus:)

Annika still at the dentist said...

Malin: o milde himmel vilken väg du har att köra ! Bra om de kan göra läxor i bilen. Hämtar du varje em oxå? Nej det är omänsklig att låta ngn gå t skolan vid 7 då det är kallt o mörkt. Glöm det!
Spökskivare så... Ja ibland har man rena rama hjärnsläppet!
Kram!

Suz:
söt ja... Han bor på trappan!! O där skräms han! Kram

Annika in waiting said...

Malin igen!! Verkar som hela riket skriver psat o sat idag! Ska bli spännande att få resultatet!

Brysselkakan said...

Min son skriver oxå PSAT idag fast i Bryssel och slipper inte skolan efter det, nä, dubbelpass i både matte och fysik...

En spökskrivare! Det vore något det!

Elisabeth said...

Inte mer än rätt att de får sluta tidigare efter det provet! Jag minns när vi hade haft nationellt prov i Fysik B (vad vi lärt oss under två år) i fem timmar eller något liknande; då bestämde skolledningen först att vi INTE skulle få ledigt efter provet, men som tur var fick våra lärare skolledningen på andra tankar.

Vad ingår i PSAT-/SAT-provet? Är det alla ämnen eller bara vissa?

Jag är inte heller rädd för tandläkaren! Inte det minsta faktiskt. (Haha, jag gillar att du svarade på kommentarer i väntrummet. :D Bra att använda väntetiden till något roligt!)

HeLena said...

Skönt med vanliga onsdagar! Jag gillar inte tandis å blir mest förbannad hos doktorn... Hoppas du slipper laga nåt!
Jag har för det mesta inte så svårt att hitta något att blogga om, däremot har jag inte så mycket tid som jag önskar och att skriva tar ju tid... Men visst skulle det vara praktiskt med en spökskrivare som skrev ner det som jag tänker, liksom... (vårt hat-favvo-ord, liksom... kommer du ihåg??) Snart kommer Sara eller hur??
KRAMAR I MASSOR!!

Saltistjejen said...

Hoppas det gick bra hos tandläkaren!
Och du man MÅSTE ju inte blogga varje dag.... ;-) Fast jag tycker det är roligt att läsa inlägg även när bloggaren skriver om mer "inget-särskilt-vardag".
Stor kram!!

Humlan said...

Åh, jag skulle också behöva en spökskrivare! Jag uppdaterar ju nästan aldrig min blogg och gör jag det så blir det mest en bild och lite bla bla...

Jag förstår att Karolina uppskattar att få skjuts så tidigt på morgonen och jag förstår dig som kör henne, det ÄR tidigt och är det dessutom mörkt och kallt...

Hoppas ni fick en bra lunch och kanske trevlig shopping!
Kram!

Desiree said...

Ja det är verkligen tidiga morgnar för Karolina. Jag förstår att hon är trött. Det blir ju långa dagar också. Hoppas att det gick bra hos käfftis idag och att du och Karolina fick en lyckad halloween shopping. Du MÅSTE ta många fina bilder på din kyrkogård, låter hur kuslig som helst. Helt perfekt!

KRam!

Annika said...

Brysselkakan:har en kansla av att alla amerikanska skolor skriver det idag.
Men sen ar val det STORA avgorande SAT provet en lordag i april tror jag, men da ar det bara jr och sr som skriver.
Antar att det ar samma hos er!
Sa skont med ledig em for min dotter idag.

Elisabeth>
DET tycker jag med!!
Inte mer an ratt.
DET avgorande stora provet skrivs en lordag i april, men da skriver bara jr och sr, med emfass pa jr. Det ar bla pa det resultat de soker till uni sen. STORT. 1600 ar maxpoang.
De skriver i alla amnen, efter vad jag forstatt. Det finns pre-sat klasser JR-kiddsen kan ta i HS. Det behovs nog.
Tandis var lugnt, som vanligt. Inga hal + att jag alskar nar tandhyg.river och sliter med tandkottet...

Helena>
HAHA, jag MED!! Jag blir naastan alltid sur eller forannad p[ dr...
Nastan alltid.
Vi ar lika dar.
Hos tandis gick det finfint. Har inte haft hal p[ flera ar. HAHA, minns du forr i varlden vad hal vi alltid hade...?
Jag skriver ju varje dag, och det kan ibland vara lite svart att komma pa amnen, aven om jag har en massa pa lut i min dagbok o pa min iphone dar jag skriver upp ideer.
Liksom, hahaha!! JA, med sprakpliser till moster o mor fick man standigt hora sant...SAG inte LIKSOM, anvand inte ALLTSA sa mkt...Fniss.
Men vi larde oss, Helena!
Visst gjorde vi? Sara m fam kommer den 23, SAAAA kul!!!
KRAM!!!

Saltis>
Det kanns som om jag maste prestera varje dag, faktiskt kanns det sa. Och jag vill ju ocksa, men ibland kan det vara lite kampigt...
Tandis gick bra. Nemas problemas.
KRAMAR!!

Annika said...

Humlan:
Ja, vi skulle nog behova spokskrivare lite till mans ibland, tror jag...

Sant, jag skulle inte dromma om att inte skjutsa K. Det maste bli sa dessa fyra ar.
det ar omanskligt att slappa ivag henne genom skogen (prom.vag) sa tidigt.

Vi hade en fin dag i Tysons...
Kram!!

Desiree>
Ja, det ar omanskligt tidigt, tycker jag. HOn kommer att fa skjuts dessa fyra ar. Eller vanta, om tva ar har hon ju KORKORT!! SCARY!!!
Allt gick bra hos tandis.
OCH det var sa bra i Tysons.
KRAM!!

Camilla said...

Ärligt talat Annika så tror jag inte att du kommer ut ur den där Halloween butiken utan något;)

Kram

Marianne said...

Du pyntar på och jag pyntar av : ) Julpynta vill jag i alla fall, i år vill jag ha en RIKTIG julgran!

Skriver juniorerna SAT som övning inför det riktigta provet, eller räknas den poängen sedan? Jag är övertygad om att Karolina kommer att klara det hela med glans!

Lycka till hos tandläkaren! Jag var hos min när jag var i Stockholm, klarade mig med att laga en trasig amalgamfyllning, så nu är jag av med den.

Haha, ja jag vet hur det är när man önskar sig en spökskrivare ibland. Fast du behöver ingen, du skriver alltid intressant och bra!

KRAM!

Annika said...

Camilla>
MEN DET GJORDE JAG!!!!
HAHA!!
KRAM!!!

Marianne:
SA kul det ar att se dig har pa bloggen igen!!
YOU have been missed!!
JO< nu pyntas det och barnslas pa ordentligt, ska du veta, hahaha!! LOVING IT!!!!
det ar pre/SAT de tar. Det riktiga SAT provet tas en lordag i arpil och tar ungefar hela dageen. Det provet tar bara 11 och 12 klassare och det ar bla genom det de soker till uni.
K sa att det var svart, sa vi far se...
SOM tur ar betyder provets utgang NOLL for henne.
JAAA!!!!! I ar far du ha RIKTIG gran!! Och fira en akta svennejul!! Inte dumt.
KRAM!!!

Livet enligt Jenny said...

Inside the actors studio heter det och leds av James Lipton. Han har tagit dessa frågor från sin mentor Bernad Pivot...
Åh jag skulle också vilja ha en spökskrivare! kanske att man skulle kunna komma på bra saker att skriva om men jag hinner ju aldrig tänka på det innan det är dags att klämma in bloggandet på 5 minuter..
Kramen

Annika said...

Jenny:
Ja, det en nyhet för mig att den listan kommer från Inside the actors studio. Men det är ju ett bra program. Verkligen!
Nu kommer den listan där att få ny mening.
Visst hade det varit skönt med en spökskrivare ibland. Själv skriver jag alltid inläggen dagen innan.
Kram!!

Anna, Fair and True said...

På tal om spökskrivare så finns det blog post generators på nätet, ska prova en av dem tror jag! :)