Tuesday, August 31, 2010

This Week: Not so much...

Only one more week of summer vacation remains. One more week of sleeping in, pool activities, late night TV and friends.
Karolina better enjoy this week for all it is worth.

I have started up my routines again, and that feels good. I am back on my power walks/runs and it feels good to be back in the saddle again.
It is nice being out during the early morning, even though it gets hot quickly.


I am sitting here working on a photo book on My Publisher. It is always pleasant working with their soft ware. And, the final product always comes out awesome!

Yesterday I went back to Costco as well. Jeez, it is good shopping there (everything in bulk) but it is HELL carrying everything into your house again after the fact.
It is a work-out in itself. Karolina came along and helped me carry everything inside. She talked me into buying muffins. No I won’t eat them, though. You buy six muffins, and you get six free, so right now we have a load of muffins in the house. Good ones, at that. Costco has a very good bakery.
I told Karolina to bring a bunch to her friends by the pool today.
I also bought meat, salmon and sausage + a lot of produce.

Produce, people, is good right now. Right now you are able to find the best tasting white peaches, nectarines and regular peaches along with plums and apricots. It tastes so incredible good. I think the produce always taste good in this country. It must be due to the fact that so much of it is local. It hasn’t been traveling half way around the world before it reaches you.
So, your veggies and your fruit taste as good as can be right now. I am trying to stay away from the white peaches. They are way too, way too good!!
And, it is now official---I have ditched the kitchen table for the office. This is where I hang out these days, and it is so much more comfy.


21 comments:

Taina said...

En hel vecka kvar låter ju skönt. För Karolina alltså. Själv skulle jag ha blivit tokig av att ha dem hemma fortfarande. Nu får vi ju se om de stänger skolorna för att det är för varmt? Hahahaha!

Tänk vad mycket mer frukt och grönsaker jag köper här mot tidigare och det finns ju så många odlare så det är bara att välja och vraka. Mums vad gott.

Ha en skön tisdag nu och vad skönt att du har kommit in i träningen igen. Nu väntar jag bara på den första rapporten INIFRÅN ett gym! Hahahahaha!!!

KRAMAR

Annika said...

Taina:
Japp, en vecka kvar av lovet. Idag ska hon barnvakta halva dagen så jag ska strax väcka henne...
VARMT är det minsann, jag längtar efter hösten nu.
Ha, visst är frukt och grönt GOTT här! Otroligt!!!
HAHA, gymmet var det ju...den som lever får se...
Kram!!

anna of sweden said...

Hm. Vita persikor har jag inte smakat. Bäst att jag gör det! :)

Är så ledsen att jag inte kan komma på bloggträffen. Hoppas att det blir en ny träff i vår!!!


Huggies.

Sporty Spice said...

Kul att se var du sitter! Jag skulle oxå vilja ha ett svängt skrivbord, sittställningen blir så mycket mer ergonomisk då. Helst av allt vill jag ha ett höj- och sänkbart skrivbord oxå men det får bli senare ...

Annika said...

Anna:
JA, prova!! Godaste goda. Jag kan inte sluta äta dem!
SÅÅ synd att du inte kan komma. Men jag fattar, hösten är en verkligt uppbokad tid. Vi ska tro att det blir en träff till ngn ggn senare i vår. Kanske när vintern släppt greppet.
Huggies!!

Petra Sporty:
Japp, där sitter jag. Men idag är jag tillbaks på kökstolen igen eftersom maken jobbar hemifrån, hmppff... ;-)
Kommer precis tillbaks från pw/run...genomsvettig!!
härligt!!

Desiree said...

Åh Annika vad jag saknar Costco! Åh jag saknar deras fräscha grejer till bra pris i jättepack. Här är allt dyrt och litet. Jag saknar Costcos spenat. Sounds like you have a full load of muffins at home :-)
Ha ha du och jag är verkligen lika. Att handla är helt ok men att just bära in allt, bläää. Ja visst är det ett pass i sig att släpa in allt och en hel del från costco får man också ta och packa om i lite mindre bitar/frysa ect vilket också tar tid. Skönt att du fick hjälp av Karolina denna gången.
Ja Karolina får njuta av sin sista sommarlovs vecka. Jag antar att det kommer bli kul att komma tillbaka till skolan och träffa alla kompisar också.
Jag gillar ditt nya office, ser vackert och bekvämt ut med riktig skrivbordsstol.
KRam!

Annika said...

Desiree:
Jag förstår att du saknar Costco. Jösses vad man kan fynda där. NU har vi muffins. Du vet, ta två betala för en...Karolina fick ta med till barnen hon barnvaktar idag. Jag äter ju inte av dem, men de är ju GODA!!!!
Att släpa in grejerna är däremot HELL!!! Och sen att stuva undan, dela i mindre bitar (köttfärsen), frysa in...etc...
PUST!!
Men jag gillar att trava omkring därinne.
Mitt nya kontor klagar jag inte på, men idag sitter Peter där. Jobbar hemifrån...
KRAMAR!!!

Camilla said...

Det låter ju helt livsfarligt att ha så många muffins som ligger hemma och skräpar:)
Det skulle jag nog inte kunna stå emot, tyvärr.

Kram

Saltistjejen said...

Så nu är du i kontoret!!! Haha! Det känns som om det borde var mer bekvämt MEN jag är en köksperson själv och hänger helst i kök, om det går. HÄR går det ju inte, men om man HAR ett kök älskar jag att vara i just köket av ngn konstig anledning...
Stor kram i hettan nu!

Miss Marie said...

Åh, vad jag saknar riktiga mataffärer! Och nu menar jag svenska, anar att de amerikanska är ännu bättre, men de svenska är så mcyket bättre än de tyska! Här finns inget i storpack utan man får köpa små saker av allting... irriterande! Och visst har du rätt, lokala frukter och grönt smakar alltid bäst!

Anne said...

Jag såg nyss på mailen att det kommit ett mail från MyPublisher med nåt sista dagen för 45% rabatt på fotoböcker. Du har kanske redan sett det? Om inte så är det ett hett tips!!!
Det som är så bra är att de med jämna mellanrum har sina rabatter, man kan sitta och vänta in ett sånt tillfälle bara...
Costcos muffins är bara så goda. Vet precis vilka sixpack du menar, de brukar ju vara blandade olika saker också så man får olika sorter.
Köpte så god fläskfilé på Costco förra helgen, storpack som vanligt. Gjorde en "svans" i helgen och den var extra god (inte min tillgagning då utan det var köttet som var så fint, men nästan inget vitt att skära bort heller).
Som sagt, Costco är super och det kan man upprepa i det oändliga. Men skitjobbigt bära in allt, helt klart. Vi har dessutom inte så mycket förvaring så får lägga en del grejer i ytterklädsgarderoben (på golvet), vore super om man hade ett sånt där stort skafferi med dörr och allt som jag minns Desiree hade i huset i Alabama.
KRAM!

Elisabeth said...

Haha, för mig låter det där muffinserbjudandet som en dröm. :D Men nektariner och persikor är också gott! Sedan måste jag bara konstatera att jag å min sida (till skillnad från Marie här ovan) föredrar tyska mataffärer framför svenska alla gånger. Så mycket bättre, på i princip alla sätt. (Förutom att de så gott som alltid är stängda på söndagar.)

Keith said...

The office does look like a comfy place to do your blogging and surfing! It'll be nice to see the next photo book you're working on.

Marianne said...

FIN skrivbordshörna! Men visst är det skönt att sitta ordentligt och kunna sprida ut papper och sånt utan att behöva plocka bort allt så fort man ska äta.

Vita persikor har jag nog aldrig sett. Men varför måste du hålla dig borta från dem? Det är ju frukt och frukt är ju nyttigt. Det är väl inte så kaloririkt?

Kramar!

Anne-Marie said...

Vita nektariner och persikor är mina favoriter. De är verkligen goda. Costcos muffins är förrädiskt goda. Och stora! :) Nej, jag håller mig undan dessa muffins som gör att man lätt lägger på sig extra vikt. Skulle gärna ha ett fint kontor - ditt ser mysigt ut. Kram!

Petchie75 said...

Åh, vad jag saknar Costco!! För att inte tala om hissen från garaget direkt in i köket - perfekt när man varit på Costco. Nu bor vi på fjärde våningen utan hiss och det är INTE kul att släpa upp mat, tvätt (tvättomat-tvättning som gäller) och allt vi hade med oss från Spanien ;-)
Det ser väldigt skönt ut att ha ett riktigt skrivbord och skrivbordsstol, varför bytte du just nu?
Kram!

Annika said...

Camilla:
OCH goda därtill, ska du veta. Men jag kan stå emot. Fast inte på fredagseftermiddagar och lördagar. Glöm det!!
:-)
Kram!

Saltis:
DET brukade jag också tycka, tro mig!!! Men nu har jag vant mig vid den sköna stolen, och det sköna skrivbordet, fniss...
Men annars håller jag med dig till 100%
Kramar!!

Marie:
Du och Elisabeth diffar i ert tyckande idag :-) Om tyska mataffärer.
Costco är ett storcash där allt säljs i "bulk". Storpack. Fint ställe, så fräscht. Men som sagt jobbigt att släpa in allt och packa undan allt.
OCH ja, lokalproducerat är klart bäst.

Annika said...

Anne:
NU är min beställning till MP inskickad. OCH erbjudandet var köp två böcker, betala för en!! Sagt och gjort...nu är två böcker på väg hem till mig :-) Min syster ska få den andra.
Älskar MP, men har alltid problem att logga in där då jag ska beställa så jag har tre olika mailadresser med dem. Lite irriterande, to say the least. Men det är en skitsak.
MP är BÄST!!!
OCH ja, de har alltid fina erbjudanden! Det är bara att låta boken vänta tills ngt lockande trillar in i mailen. Snart är det dags att göra kalendrar där. DET ska bli kul!
Costco ja...
Ja, de där muffinsen är TO DIE FOR!! Det är deras bagels också!! Men jag försöker vara syster duktig och inte äta ngt av det, och det går bra...fast på fredag em då skiter jag i det :-)
Japp, Costco har nog det i särklass bästa köttet!! Av alla butiker, så jag förstår att du var nöjd med sin file!! Deras kött är suveränt, liksom deras frukt. Köpte laxkotletter med krabbfyllning, och j-ar vad gott det var. KÖP dem nästa ggn, Anne.
Visst, det är verkligen ett helsike att släpa in allt i huset d man handlat där, och sen att få undan allt. PUST!!!
KRAM!!

Elisabeth:
OCH de muffinsarna går inte av för hackor heller, kan jag säga!!
Grymma!!
OCh persikorna och nektarinerna och allt annat...ÅÅÅÅÅÅ...så gott!!
Måste nog ta och trava in en matbutik i Tyskland ngn dag. Den enda tyska affär jag varit i är Llidl och jag antar att man inte ksa räkna in den.
Men jag kan tro att de har bröd som är underbart, och korv som smakar mumma etc, etc...

Keith:
Super nice hanging here. The book is printing right now at MP. You'll see it next time around!!

Annika said...

Marianne:
Ja, här trivs jag bra!!
Så skönt att kunna sitta lite bekvämare också.
Vita persikor är helt underbart goda, men söta...
Visst, det är frukt och nyttigt som bara den, men jag försöker begränsa mig till tre persikor om dagen. Inte lätt för de är så himla goda.
Äpplen o dyl brukar jag äta av tills jag storknar och det funkar skitbra för vikten :-)
Kram!!!

A-M:
Visst är vita persikor och nektariner så BÄST!!
Älskar dem så!!
Och Costcos muffins ÄR förrädiska!! Jag avstår ifrån dem. Karolina får mumsa på dem och bjuda kompisar på dem.
Kram!

Petra H:
Onekligen annorlunda för er nu i Belgien. Inte kul att släpa up allt för trapporna i huset.
Ja, i San Juan var de ultimat för er på en massa sätt. Den där varuhissen var ju som en dröm!!!
Vi flyttade gästrummet till källaren i maj, och då blev det kontor i gamla gästrummet. Det är därför jag nu flyttat hit, men det tog ett tag innan jag vande mig. Nu tycker jag det är suvve!!!
Kram!!!

Anna, Fair and True said...

Men persikor och nektariner är ju nyttigt, varför avstå?! Iofs socker men ändå, bättre än muffinsen i alla fall :)

Annika said...

Anna FT:
Men söta så det förslår. Försöker begränsa till tre om dagen. Fast ja, visst innehåller de en massa nyttigheter, you bet.