Wednesday, August 25, 2010

Längtar du efter hösten?

Hur är det med er?
Är ni redo för hösten? Eller vill ni att sommaren ska fortgå ett tag till?
Tekniskt sett är det väl sommar augusti ut, men jag märker att jag redan känner mig mer än redo för kyliga temperaturer och rusk. Eller, mest ser jag fram emot höga, klara höstdagar.
Jag är också mer än redo att lägga undan alla sommarkläder.
Jag tillhör dem som tycker att höst och vinterkläder är de roligaste, och snyggaste kläderna.
People, I cannot WAIT tills det är dags att dra på sig tjocka strumpbyxor, koftor, kjolar och boots igen.

Fast, det är bara att inse att sommarvärmen här kommer att räcka ett långt stycke in i oktober. Vanligtvis brukar jag börja använda höstkläder i samma veva som vi sätter på värmen i huset. Det brukar alltid äga rum i mitten av oktober.

ÄN råder fuktiga och heta dagar (länge till).
ÄN är poolerna öppna (fram till Labor Day Monday).
ÄN är det sommarlov (fram till 7 september).

Hösten är den klart mysigaste årstiden här i the mid-Atlantic states. Oftast bjuder den på klara, fina dagar. Träden sprakar i alla fina höstfärger. Det finns gott om aktiviteter att bita tag i varje helg. En av dem är att plocka äpplen, och det är så extremt mysigt att åka till en äppelgård och bara plocka.

Höstkläder ja. Jag brukar köpa lite nytt innan säsongen har satt igång, och när jag var uppe i Reston Town Center första dagen efter att vi kommit hem kunde jag inte låta bli att dra min trötta lekamen till Anthro, min favvisaffär. OCH, som ni vet är jag erkänd koftoman. Dessa två fick hänga med mig hem.

Idag ska Karolina och jag dra till Tysons och kolla in skolkläder och annat.

Men åååå vad jag längtar efter att få tända Glades Apple och Cinnamon ljus. Det är liksom början till hösten när man ”får” göra det...

Ärligt talat är jag MÄTT på sommaren. Mätt på värme.

Kan berätta att hösten inofficiellt "börjar" här efter Labor Day, som äger rum den 6 september, men höst på riktigt är det inte förrän höstdagjämningen senare i september. Så räknar man här.

HA en fin onsdag!

41 comments:

Evas blogg said...

Här är det redan höst. Regnigt och grått, plus nio grader. Jag har flyttat in till stan igen men kan inte riktigt förlika mig med att sommaren redan är slut. Den är så kort här hos oss. Snygga koftor du köpt! Och jag håller med dig, jag gillar höst- och vinterkläder mest. Jag är också en koftmänniska.

Elisabeth said...

Ibland känner jag mig väldigt ensam om att inte älska hösten. För ja, för mig hade sommaren gärna fått fortsätta länge till. Hösten gör mig bara nedstämd. Jag HATAR mörkret, färgerna påminner mig bara om alltings förgänglighet, alla blommor dör...

I Sverige finns det dessutom YTTERST SÄLLAN någon värme att längta bort från. Däremot kan jag helt och hållet förstå att du är trött på fukten och hettan hos dig. Men för egen del, här, i Sverige - nej, jag kan bara inte gilla hösten. Visst finns det positiva saker med den (äpplen t.ex.), men för mig är de inte många. Värst är dock mörkret och tanken på att det kommer en tid när det knappt är ljust alls. Jag mår dåligt bara jag tänker på det. Usch och fy.

Men som sagt, jag förstår att det är annorlunda hos dig! När jag bodde i Österrike hade jag (som jag säkert skrivit ett otal gånger förut ;)) inga problem med hösten, just för att den var varmare, soligare och ljusare än i Sverige.

Annika said...

Eva:
Jag känner vemodet, och jag FÖRSTÅR!!
Sommaren är ju löjligt kort hemma.
Förstår att du vill ha kvar den ett tag till, faktiskt. Speciellt eftersom du bor lite längre norrut.
Men, jag hoppas att ni får en varm och fin höst.
Verkligen!
Höst och vinterkläder är verkligen fina!!!
Kram med hopp om en FIN och SOLIG höst!!

Elisabeth:
Pratade med min frisör igår. Hon sa att hon INTE vill ha höst alls. För hösten leder till vintern som hon hatar. Tror att det säkert är likadant för dig.
Jag vet ju att du inte är ngn vinterälskare alls.
När jag bodde hemma älskade jag inte alls hösten som jag gör numera. Precis som du är inne på då du berättar om Österrike är ju hösten annorlunda här än hemmavid.
Just värmen och de ofta vackra, vackra dagarna gör att hösten här är lätt att älska.
Elisabeth, jag håller tummarna för en FIN höst för er därhemma. Klara, fina dagar. Britsommar och annat som gör att den inte blir lika mörk.

Miss Marie said...

I hear you! Hösten får gärna komma närsomhelst, men så länge är det sandaler o klänning som gäller...

Riktigt snygga koftor det där, snyggo!

Annika said...

Marie:
Japp, det tycker du med alltså...
Härligt ska det bli.
TACK, kul att du gillade koftorna. DE kommer att användas mkt sen!!

alegni said...

om jag längtar efter hösten? hell no! det skulle gärna få vara evig sommar om du frågar mig. måste vara övergångsåldern eller något, förr förut har jag inte kunnat tåla värmen... ;)
snygga koftor! de kommer att se jättefina ut på dig, du som lyckats så bra med din viktnedgång, i motsats till vissa andra då... suck.
kram!!

Annika said...

Ingela:
OOOO NOO! Aldrig ett klimat med evig sommar för mig.
Men jag förstår er hemmavid, verkligen!
TACK, ja det ska bli kul att använda de koftorna!
KRAM!!

Äventyret framtiden said...

Hösten är fin med alla mogna frukter, med en brasa i kakelugnen, en varm pläd runt sig och en bra bok att läsa. Den lyxen ger jag inte mig själv på sommaren, men när höststormarna gnyr så känns det toppenfint. På hösten kommer jag lättare till ro.

Kram!

SweFlo said...

Det är helt klart det jag saknar med att bo i Florida, inga direkt distinkta årstider alls... I år ska vi för andr aåret i rad åka upp i bergen (Smokies) och ha höst. Ska bli härligt!

Kul att du förknippar Glades kanel och äppelljus me dhösten; jag tar ALLTID fram dem lagom till Haloween, och sedan får de vara med fram till efter jul, med undantag lite då och då för grandoftande ljus vid jul också. Kör ofta med plug in, ljus och doftspray på toan, hela köret. Doften har jag använt sedan 1999, och den är bara så starlt förknippad med Holidays för mig!

Victoria said...

Håller med SweFlo, det är trist utan årstider som vi har det här i FL, så jag längtar hett efter vintern så vi kan få det lite svalare någon gång... ;o)
Kanel- och äppelljus is da shit!! Jag älskar dem!!

Annika said...

Karin:
Jag håller absolut med. det är ngt hemtrevligt och mysigt med hösten.
Ser fram emot den massor.
Just din beskrivning älskar jag.
Kram!

Sweflo:
JAG förstår det, Sweflo. Verkligen!!
Men NAJS med Smokies!! DET kommer att bli härligt.
JAPP, Glade Apple Cinnamon är höst för mig!!
Ska nog börja bränna det ljuset så fort det är lite kyligare. AHhhh...bästa doftljuset!!
KUL att du också tycker det!!

Annika said...

Victoria:
Återigen så förstår jag er så väl!!
Nackdelen med Florida.
OCH så förstår jag dig, att du vill ha svalare väder!
JA, de ljusen är verkligen DA SHIT!!:-)

kalaslotta said...

Haha...du och jag är SÅ lika när det gäller vissa saker.

Jag ÄLSKAR hösten mycket pga kläderna...boots och sjalar...

Sen är jag också koftoman, har alldeles för många...

Sen är vi lika stora Antro-fan.

Hur går det med vår lilla bloggträff? Ska höra med eastcoastmom.

Tjingeling

Annika said...

KalasLotta:
HIHI, ja det är en härlig tid vi gr till mötes. Här i östra US är ju hösten guld!!
Höst och vinterkläder är mina favvikläder, BOOTS!! Say no more!
Koftor har jag så jag kan sälja, och dras till dem hela tiden!

Bloggträffen blir säkert av, men kanske först i nov? Jag får ju kärt sverigebesäk i okt.

kRAM!!

Desiree said...

Ja du Annika, jag ska tänka på dig när jag tänder mina ljus här och sätter på mig mina höstkläder. Jag skulle nog kunna tänka mig sommar hela september ut med tanke på att det inte alls är det där heta och fuktiga vädret här. Jag tycker redan det känns väl höstlikt. Det är bara 15 grader här och det känns kallt må du tro efter att ha kommit från 35 grader. Men helst skulle jag vilja ha något mellanting mellan 15 och 35. Det är däremot skönt att slippa fukten och klibbet. Visst är hösten mysig och jag ser också fram emot att få sätta på mig fina höstkläder. Men jag hoppas på att det blir många soliga dagar men det kommer nog inte alls att bli lika mycket sol som det är i USA under hösten. Det kommer jag att sakna massvis den fina hösten och våren som råder i södern. Men krispiga fina höstdagar med sol är ju helt underbart!
Snygga koftor du köpt på Antroplogie.Gillar speciellt den turkosa grå/blå. Jättefina!

Humlan said...

Inte kan jag påstå att jag längtar efter hösten, jag njuter av de dagar vi har nu. I dag kurar jag i regnet med en kopp te, annars är det skönt att gå ut på dagarna när en tunn kofta räcker för att inte frysa. Dina fina koftor skulle säkert komma till användning här!
Men jag kommer också att njuta av hösten när den kommer med kall, hög luft och underbara färger, fast de dagarna får gärna vänta en månad eller så!

Jag har läst ikapp några dagar och det är ju skönt att du kommit ut ur din bubbla och landat igen. Skönt också att få ordning på trädgården, det lät som ett ordentligt slit, hoppas nu att den återhämtar sig och ger dig en fin höstblomning!
Kram!

Lia said...

Nja, mätt på värme är jag då inte (med tanke på att Bergen varit väldigt kallt och ganska regnit hela sommaren) men JA, jag längtar efter hösten! Du vet ju det Annika: du och jag gillar ju riktiga kläder, sådana som kan läggas lager på lager, kappor, snygga stövlar mm. =). Och, hösten 2010 kommer att bli en jäkligt bra höst, det känner jag på mig! En blogghöst ska det bli =)

KRAM

Saltistjejen said...

Hösten är ju din årstid Annika!
Själv har jag ingen längtan vare sig tiller från hösten just nu. Tycker att sommaren iår gick väääldigt fort. Ja hela året.... Men det är som det brukar antar jag.
Jag ÄLSKAR hösten här, men det kanske mest är för att det inte alls är som hösten i Sverige. Här är hösten fortfarande varm och skön. Men UTAN hettan och fukten som gäller under sommaren. Och färgerna är så mycket vackrare här än i Sverige tycker jag. Troligen p g a att träden i Sverige är annorlunda än här. Mycket lönnar och andra träslag emd RÖDA löv gör att det känns otroligt färgrikt. Hemma i Stockholm är det mest björk och asp tror jag och de får ju mest gula löv.
Äppelplockning skulle jag vilja göra iår. Tror att Lill-Skruttan nu uppnåt en bra ålder för det. Förra året var hon för liten men iår tror jag hon kan tycka det är skoj.
Kramar från ett gråväderregnigt NYC!

Taina said...

JAAAAAAAAAAAAAAAA det gör jag! Tänk att få pylsa på sig igen. Önskar jag kunde kalla mig för något så som koftoman eller kavajoman eller dylikt men jag är med kläder som jag är med inredning, man tager vad man haver, typ. Jag är ju redan gift! Hahahahaha!

Koftorna är riktigt snygga, speciellt den gröna även om jag själv sällan klär mig i grönt. Men den där var mer åt turkosa eller hur?

Sitter här på min sedvanliga "svenska fikarast" med en grå nyinköpt kofta så lite koftoman är jag kanske...

KRAMAR!!

Marianne said...

Ja här är en till som längtar efter hösten. Jag är så trött på den här värmen nu som gör att det bara inte är skönt att vara ute. Vill också ta på mig mina boots och känna mig påklädd igen. Å andra sidan antar jag att jag borde njuta medan jag kan, sedan kommer jag väl att frysa ihjäl när vi väl bor där hemma igen : D

Fina koftor! Jag längar också efter att kunna använda koftor. Det är bara precis så det går på vintern här.

KRAM!

Anonymous said...

om man som jag bor i england så har vi höst hela året om, i dag ös regn och 15c. hoppas att bi ska få en "indian summer".
Vickan, Winchester, England

Anne said...

Här har du en till sann höstälskare som faktiskt nu börjat känna en längtan efter hösten. Redo för nya kläder, ljusen, färgerna, allting. Jag vet sen tidigare att du och jag tänker helt lika här, vi verkar också båda börja känna oss redo rätt samtidigt också. Vi ska få svenskt besök i september, som ju är en sommarmånad men kan vara lite mer opålitlig ändå, då hoppas jag dock det ska vara riktigt fint sensommarväder för gästerna skull. Men personligen så kunde oktober få komma nu... Det är nog det nordiska vemodet i generna som gör att jag älskar hösten, det är inget deprimernade alls med hösten. Däremot är jag ingen vinterälskare vilket jag vet att du är.
Superfina koftor, gillar färg och form. Den till höger, är det ett set? Det ser ut som det randiga linnet (?) under sitter ihop.
Jag ska förresten maila dig lite senare....
KRAM

Inger said...

Kan inte säga att jag längtar efter hösten precis eftersom det för min del innebär så mycket arbete och intensiv nystart på jobbet. Skulle så gärna ha fortsatt sol och värme och framförallt ljusa kvällar. Vår svenska sommar är alldeles för kort. Ändå skönt att vi haft så härlig sommar i år.
Visst, härligt att tända ljus på kvällarna och komma i ro som det ju oftare blir under hösten.
Blev lite nyfiken på ljusen du skrev om. Ska snart till US
och det vore kul att köpa,
Koftorna var kanonsnygga!!!
Förresten, var i DC en höst för några år sedan och jag har aldrig sett så vackra höstfärger någon gång, magiskt!

Må gott!

HeLena said...

Sitter här i nyinköpt kofta:) dina är verkligen snygga!! Här regnar det som bara f*n och 14 grader varmt... kunde varit kallare förstås... men, MEN på ett sätt vill jag ha höst men inte detta evinnerliga regnande... gillar inte kall fuktig luft! JAG FÖREDRAR SOMMAREN!! ALLTID!! Mår bäst då det är soligt, 27 grader varmt och svalorna flygger högt högt!! Men varje årstid har sin tjusning förstås. Men jag känner mig inte färdig med sommaren ännu, inte alls! Well well... Jag vänjer mig..
Dock gillar jag också att klä mig i mysiga höstkläder.. och alla ljusen, myyyyyyyyysigt!!
Bamsiga kramar!!
ps. vem/vilka kommer i oktober?? ds..

Camilla said...

För min del får sommaren gärna vara lite längre. Vi har oväder med hård vind som virvlar runt och gör att jag har fått ont i mitt ena öra. Regnar gör det också ibland. Rena höstrusket med andra ord.
Inte mycket att göra åt. Men jag håller tummarna för att liite värme ska återkomma innan hösten tar över helt.

Kram

Suzesan said...

Åneeeej jag längtar INTE till hösten alls. Men det vet du säkert redan att jag inte är nån höstmänniska. Bara ordet ger mig ångest. Fortfarande sommarkläder som gäller. Även undantagsdagar som igår och idag i stormen. STORM.

Men förstår hur du menar och SNYGGA kläder du har köpt. Dösnyggt.

Kram
/Susanne

Petchie75 said...

Jag älskar också hösten och längtar så efter min första riktiga höst sedan 2007!! Speciellt efter 2 veckor i Spanien med 35 grader... I Bryssel är det redan höststämning, just nu regnar det och är kallt efter en relativt varm dag. Det enda jag är lite orolig för är hur kall vår nuvarande bostad kommer att vara med bara tre små el-element :-( Men höstkläder, muggar med varmt te och mys under filtar ser jag verkligen framemot!! Jag har också tänkt kolla igenom min höstgarderob nu i veckan och se vad som behövs kompletteras...
Stor kram!

Lena said...

Regn,regn och regn, riktiga höstregn har vi. Jag gillar hösten, men utan regnet och visst är det mysigt att få tända ljus och ha på sig andra kläder. Koftor är bästa plagget. Jag tror inte att man kan ha för många. Fina koftor du köpt. Mina är mer strikta och tråkiga och svarta :)

Anne-Marie said...

Faktiskt längtar jag också efter hösten, trots att sommaren kom sent i år till oss. Det har varit väldigt hett på sista tiden och det börjar bli tjatigt tycker jag när temperaturen kryper uppemot +35. Och mina myror har fortfarande inte gett med sig. Hoppas bara att de avtar när det börjar bli svalare.
Kram!

tinajo said...

Jag älskar koftor, ribbstickade strumpor osv - så ja, nu när den bästa sommaren är över så ser jag fram emot att få mysa omkring i sådant. Alla säsonger har sin tjusning men till sist känner man att man är "färdig" med dem och vill att det går vidare - som nu. :-)

bettankax said...

Jättefina koftor! Kan jag komma förbi och låna den gröna nån dag???
KRAMAR!

Annika said...

Desiree:
GÖR du det eftersom ni får höst mkt tidigare än vi :-)
Men, jag förstår ju att du kommer att sakna klimatet i Bama. Det gillade du ju verkligen, förutom de heta somrarna.
Ja, jag önskar er en fin höst med många fina dagar med sol och klar luft.
Tack, ja Antrhro har mkt snyggt. Den rurkosblå är min favvis också.
Kram!!


Humlan:
Nej, jag förstår att du tycker att det är lite tidigt med höst ännu.
Därför hoppas jag att hösten hos er ska bli lång och mild med mkt sol.
Gillar också att gå ut med bara en kofta som ytterplagg.
TACK, kul att du gillade Antrhrokoftorna.
Ja, det är så skönt att ha landat nu, äntligen!! Livet är tillbaks i normala, sköna gängor igen.
Kram!!

Lia:
Ska du ta upp bloggen igen? VAD KUL!!
HIHI!!!
Jättekul ju!
Ja, Bergen är väl kanske inte känt för sol och värmen ;-), så jag förstår att du vill ha mer av den varan.
OCH ja, jag vet att vi delar kärleken till höst och vinterkläder, aaahhhh!!
KRAMAR!!!

Annika said...

Saltis:
Sant, jag gillar hösten med alla roliga helger som kröns i julen. Min tid.
Ja, visst gick sommaren fort. Alltid är det så. Tyvärr.
Samtidigt känns den lång när jag ser tillbaka på den. Märkligt.
Ja, hösten härär extremt vacket, förmodligen just för att det finns så gott om lövträd.
Härligt är det.
Vädret är oftast det bästa tänkbara.
Ja, äpplen ska ni absolut plocka. SÅ mysigt.
Kram!!

Taina:
JA, visst ska det bli härligt!
Älskar att sätta på mig en massa lager på lager.
HAHA, du är rolig du och så skönt att du blev gift ;-))))
HAHA!!
Koftor is da shit. Bästa plagget. Precis, den där koftan kallar jag turkos.
Kram!!

Marianne:
Förstår så väl att du längtar!!
Verkligen.
Din värme skulle ta knäcken på mig också.
Men, snart är ni hemma. Tror du kommer att njuta av kylan :-) OCH då kan du använda koftor också. Härligt!!
KRAM!!

Petra Stegman-Axlund said...

Vi hade "höst" i en-två dagar men nu är det hett och fuktigt igen. Jag liksom du går här och nyper i höstkoftor och kängor men icke. De får vänta. Höstkläder är det bästa som finns. En härlig stickad tröja, mörk jeanskjol med strumpbyxor, kängor, halsduk. Ah, härligt! Och så alla höstlöv här i New England på det. Och promenader med frisk luft, ett rivande hav och gapande tomma stränder. My cup of tea!

Annika said...

Vickan,
Välkommen hit!
HAHA, ja det är väl lite så i England, gissar jag. Höst året om..
;-)
ja, jag önskar er verkligen en fin indiansommar!
Välkommen tillbaka!!

Anne:
Jag vet att du och jag är väldigt lika här. Vi tänker likadant.
Jag längtar efter att tända ljus och fixa och dona inför hösten.
Men, jag fattar så vad du menar med vädret då era gäster kommer. Man vill ju ha det bästa möjliga väder för dem! Det vill jag också då vi får besök i mitten av okt. För deras skull.
Tror också att det är diott nordiska kynne som vill ha höst, så är det för mig också.
TACK, ja koftan till höger är ett set. Hoppas att jag kommer att använda den. Det är den koftan jag är lite tveksam till...
Kramar!!!

Inger:
Förstår att det kan kännas pressande då du har en intensiv tid på jobbet. Håller tummarna att allt ska gå bra.
Ja, sommaren iår var ju helt otrolig!!! SÅ fin!
Men visst är en för kort hemmavid.
det jag gillar med hösten är att man varvar ner lite. Just det här med tända ljus och mys tilltalar mig.
Ljusen är gjorda av Glade, och du köper dem på vilken mataffär som helst. Doften är apple/cinnamon. Anthro har också världens bästa doftljus, men i en annan prisklass. Gladeljusen är billiga, och skitbra!!!
Ja, hösten i DC är underbar!
Vart ska du resa nu när du ska till USA?
Kram!

Annika said...

Helena:
AHA, du har på en mysig kofta nu. NAJS.
Nej, men jag fattar vad ni alla menar därhemma. Somamren är ju så kort, och så intensiv på alla sätt och vis.
Visst hade den kunnat vara längre. OCH rå kyla är vidrig. Det blir en sådan kyla här också när det väl blir kallt.
Fuktig luft, precis som hos er.
Myset är det bästa med hösten.
Det är Sara med familj som kommer hit. Det ska bli så roligt!!!
Kram!!

Camilla:
DET håller jag också tummarna för. Varm och fin höst.
Det är lite tidigt med rytande höststormar i augusti.
Absolut!
Kramar!

Suz:
DU är verkligen sommarflickan med stort S!!!
Du får trotsa hösten så länge det går, och förhoppningsvis ska du kunna trotsa den ett tag till.
TACK, vad kul att du gillade mina koftor.
KRAMAR!!

Annika said...

Petra:
OOOO, jag fattar att DU om ngn ser fram emot det hela!!
Du måste glädja dig, helt enkelt!!!
Du kommer att njuta när alla andra suckar :-)
Förstår att du har en hel del som du måste komplettera.
Vilket roligt besvär!
Kram!!

Lena:
Inte så kul om det ständigt regnar, men jag önskar er en fin solig och mild höst.
Koftor är det bästa plagget. Jag tror inte heller man kan ha får många av den varan :-)

A-M:
Ja, jag har förstått att ni har rekordhett. INTE kul.
Ja, hösten är ju så vacker så jag kan tro at nästan alla vi som bor i US längtar efter den.
Myror är ett h-vete, jag vet. Hoppas de förtsvinner snart.
Kram!!

Annika said...

Tinajo:
VISST är det så. ALLA säsonger har sin tjusning. SÅ är det verkligen!!
Älskar också koftor och tjocka strumpbyxor. Härligt.
Kram!!

Bettankax:
Please do come!!
:-)
Bara kom!
KOM!!

Petra A-S:
ME TOO!!
Det är så det ska vara på hösten...ÅÅÅ vad jag längtar. Men precis som vi så har väl ni ca 1½ m¨nad sommar kvar.
Ska bli skönt då den viker hädan.
:-)
Hästkläder är de bästa kläderna!!
Alltid!

Anna, Fair and True said...

Du kan gå byta med mig för här är det ordentligt höstrusk idag med regn och endast max 18 grader. Brrr!

Jag gillar höst men skulle hellre ha en varmare höst som ni brukar ha. Förra året hade vi iofs en väldigt fin höst med varm september och ordentlig höst först i oktober.

Annika said...

Anna FT:
Ja, vi byter...
Ärligt, vi gör det!
Nejmen, jag fattar att det är tungt om hösten ska börja för er redan, såklart.

Ja, vår höst är perfekt, men den kunde börja i slutet av sept istället för i mitten av okt.

Inger said...

Annika!
Resan, om några veckor, går till Kentucky och Indiana i första hand. Ser ut som jag inte kommer att kunna följa med pga jobbet. Däremot inriktar vi oss på att resa i början på november, då till NC, TN, IN och ev släktbesök i Chicago.
Däremot ska jag se till att få hem ljusen du skrivit om redan nu. Älksar ljus med goda dofter och så skickar jag samtidigt en tanke till Reston medan jag njuter
i höstmörkret. Även om jag gillar sommaren mest så ser jag till att ordna det mysigt och ljus är definitivt en stämningshöjare.

Kram!