Wednesday, July 07, 2010

Summer work

Nu kanske jag ska ge ett livstecken ifån mig. Befinner oss nu i sommarparadiset. Vädret är oklanderligt. Myggen är rent vidriga. Det är en grym myggsommar iår. Och om det inte är mygg så är det bromsar. But hey, who is complaining? Men odjuren tillhör absolut sommarens minus.
Idag arbetar vi på Stenö. Stenö som är min mormors,mammas och mosters barndomshem. Vi har klippt gräs, räfsat och rensat. Nu ska jag hoppa i bastun och löga mig. Svettigt som tusan..

Vattnet vid skäristugan vid Sundet är inte varmare än 16 grader. Nej, jag har inte badat.

Tack för alla underbara kommentarer. Jag läser dem alla, förstås! Men eftersom jag skriver via min iPhone kan jag tyvärr inte svara på dem just nu. Men det ska jag se till att råda bot på då jag går till bibblan i Närpes framöver...

Working at the family farm Stenö today. Hard work, but it feels good. This year is a damn mean mosquioto year! It is sick in that regard! And, the mosquitos far north are huge!!!! I have never seen mosquitos like these in the US.
But guys,all is good!!!
Now I am going to take a bath in the sauna here on the farm...


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:673,Närpes,Finland

19 comments:

Suzesan said...

ÄNTLIGEN är ni framme vid nästa mål. Njut nu. Lupiner är så vackra. Sommar och så i Norden så att säga även om de säkerligen finns på andra ställen i världen.

YES jag var väl först. Kul att följa dina semesteräventyr.

Kram
/Susanne

Saltistjejen said...

å 16-gradigt vatten låter som paradiset!!! Haha här är sååååå hett! Jag skulle gladeligen kasta mig i en 16-gradig sjö! :-)
Fast mygg och broms är jag gärna utan.
kramar!!

Desiree said...

Så kul att du fortsätter att blogga via iPhonen. Det är alltid lika kul att höra hur du har det. Bilden med lupinerna ser vacker ut. Det är förresten C´s favoritblomma. Aj inte kul med vare sig mygg eller bromsar. Myggen brukar älska mig och jag blir alltid rejält myggbiten. HOppas att det funkar ändå med myggspraj och lite spiraler och sådant. Låter dock som ni har det underbart iallfall.
Stor kram!

Anonymous said...

Myggen är faktiskt olidligt många och j-----a i år!! Låter som ni har en trevlig dag. Och så ska du få bada bastu... :) Jag har inte heller simmat än!
Går inte att blogga från min telefon, kan bara läsa o skriva kommentarer :(( Ska koppla upp datorn via modemet nån kväll.

Meddela din tel.nr!
Kram, StrandMamman

Keith said...

What?! I thought you weren't going to bathe yourself while you are over there ;-) The mosquitos sound nasty! I don't think they are that bad here either. Glad everything is good!

olgakatt said...

Fy för mygg! Vi har knott efter kl 22 så då drar man sig helst inomhus. 16° är min gräns men jag badar då!
Njut!

Elisabeth said...

Ljudet av attackerande myggor måste vara något av det mest irriterande ljud som finns. 16 grader låter väl uppfriskande. ;) Fint med lupiner! Här har de redan blommat över, även om de blommade ovanligt sent i år. Normalt är de som finast i början/mitten på juni.

Marianne said...

Men visst är det härligt att hugga i på det där sättet någon gång då och då! Synd bara att mygg och broms ska lägga sig i och komma och störa.

Jag antar att ni lät de vackra lupinerna stå? En del tycker ju inte om dem och hugger ner dem.

Fortsätt njuta!
KRAMAR!

HeLena said...

Vi hade massor med mygg runt midsommar och strax efter... i och med värmen är de färre, skööööönt!!
Må så gott!!
Kramar!!

Anonymous said...

Tänk att myggjävlarna glömmer jag bort varje gång. Men så snart man landat i norr så attackerar dom!! MORR!
Fy så trist att de förstör en annars så helt underbar nordisk sommar.
Hoppas att ni har några timmars andrum under dagen då de ligger och sover.

Härligt med bastu. Drick en iskall öl för kontrastens skull. :)

KRAM!

Anne said...

Underbart med ny rapport så snabbt! Mygg och bromsar är otyg. Fästingar likaså. Men det är sånt man får ta när man är i paradiset :)
KRAMAR!!!

Millan said...

harliga dagar for er! Men fy.. mygg .. jag blir alltid helt sonderbiten i Sverige pa somrarna. Jag avskyr dem! Men som sagt..det far det ju vara vart nar man ar i sitt paradis :-) Kram

Livet enligt Jenny said...

16 grader i vattnet nja då tror jag inte att jag heller hade badat. Men basta låter härligt och att vara på landet är ju inte dumt det heller även om man får stå ut med mygg och broms. Hoppas du snart kommer åt en dator så du kan svara oss. Titta gärna förbi på min blogg, jag behöver lite feedback på mitt senaste inlägg... Kramen

Petchie75 said...

Åh, vad härligt det låter men FY för myggen!! Det kan ju verkligen förstöra en sommar om det är för mycket mygg. Som tur är har vi inte mycket mygg i Skåne, men däremot hade vi en getinginvasion för två år sedan och det var verkligen jobbigt. Det gick ju knappt att äta ute, rädd att man skulle svälja en geting, usch!
Jag hade definitivt badat i 16-gradigt vatten ÄVEN om jag inte badade i havet vid midsommar ;-)
Kram!

Sporty Spice said...

Brrr ... 16g grader. Haha, jag som är badkrukornas badkruka hade inte ens stoppat i tårna. Vi har rekordvarma 73F i Long Island Sound nu, men jag tycker att det är liiite för kallt.

Fin bild på fina blommor. De heter väl rallarros. Har inte sett sånna här men på landet vid Höga Kusten växer de ju överallt. Så fina!

Anna, Fair and True said...

Såklart du kan kommentera från iPhonen om du går in genom webbläsaren. Men du har ju semester och annat för dig så jag förstår om du inte prioriterar det :)

Lena said...

Ha det nu så bra, hoppas myggen försvinner med värmen. Jag åker till kusten för att slippa just mygg och flugor.

tinajo said...

Vad härligt du har (trots myggdjäklarna)! Trevlig sommar på dig, själv ska jag till släkten i norrbotten om någon vecka, vilket innebär att myggdjäklarna kommer anfalla även mig..! :-)

Annika said...

Myggen var grymma!! GRYMMA!!!
Men det gicvk ju ändå-
Dettainlägg var skrivet mitt i värmeböljan. Underart.
Jag hoppas att ni alla har haft en toppensemster!!!
Kram!!