Tuesday, July 13, 2010

The heat is on...

Jösses så länge sen det var jag bloggade. Man kan lugnt säga att jag befinner mig mitt i den stora bloggkoman.
Idag har det varit värmerekord här i sydösterbotten. Trettio grader! Pust och stön. Men det vore synd att klaga då man befinner sig vid havet. I vattnet är det nästan 21 grader. Dagarna går sin gilla gång med ömsom arbete och ömsom lättja. Min syster och hennes familj är här. Jag är tacksam för fläkten i mitt sovrum...
Nu är klockan 23:45 och vi har badat kvällsdopp. Min mamma spelar vändåtta med sina dotterdöttrar. Det är snart dags att gå och knyta sig efter denna rekordvarma dag...
Myggen fortsätter att vara en PAIN...
Ha det så gott i värmen until next time!

The heat is on in scandinavia! Heat record of almost 90 degrees f today! I am not complaining since we are here by the sea. We are busy working on different projects,


but we are taking it easy as well. A little bit of both!
It is almost midnight now, and we have been out for a midnight swim...

All right, I'll update again. Soon!!

- Posted using BlogPress from
my iPhone

18 comments:

Saltistjejen said...

Ni verkar ha det underbart! Men varmt! Haha här är det svalare temperaturer idag. Endast 27 grader! MEN det är så fuktigt att det nästan känns som om det regnar fast det inte gör det. Tidigare idag var det dock en vägg av regn utanför fönstret men nu har det klarnat upp lite. Fast fukten är kvar. Envis.
Stor kram!!

Keith said...

Phew, that is hot for Scandinavia! Good that you'll take a midnight swim to cool off.

Anne said...

Härligt Annika! Du har det gott hör jag. Inte klokt vilken värme som parkerat sig över Skandinavien. Det känns som man läser som värmerekord titt som tätt hos er just nu. Skönt nu är vid havet och underbart med 21C i vattnet, badvänligt även för badkrukor. Eländigt med myggen, önskar jag hade nån super husmorskur att tipsa om men tyvärr. Fortsätt njuta av sommaren!!! KRAMAR

Erica Pettersson said...

Helt förståeligt att man låter bloggen vila under sommaren. Då vill man utnyttja dagarna till fullo :D Det låter som att ni har det riktigt trevligt!
Härlig solnedgångsbild förresten :)
Och jag håller med om att det är oerhört varmt just nu. Jag tillbringade senaste helgen hos min syster i Västerås, och det var runt 30 grader varmt alla dagarna. Plus att det var helt vindstilla, så det var hett som i en bakugn i hela staden (det är ju en inlandsstad, och fläktar därmed inte från något hav). Så det var riktigt skönt att komma hem till kuststaden Piteå igen (värmemässigt) :D

Hoppas att du har en fortsatt trevlig sommar!
MVH /Erica

Katarina said...

Annika, ha de gott i värmen! fina kvällsbilder och mysigt med ett kvällsdopp!

Man kan ju tycka att myggen borde vara utslagna i denna värme.. som tur är, jag har det mygg fritt och njuter av att äta måltiderna utomhus.

Ha de gott!

Äventyret framtiden said...

Jag trodde att det var du som tog värmen med dig till Skandinavien och tror det fortfarande, förstod att det är svalare over there nu.
Fortsätt njuta av din semester; Annika, men fixa gärna litet regn på nätterna om du kan:D

Kram!

Elisabeth said...

21 grader i vattnet, det låter skönt! Här har vi inte haft samma värmebölja som resten av Sverige. Visst, någon/några dagar har det varit runt 30 grader, men det är LÅNGT ifrån att några värmerekord slås. För tillfället (07:15 på morgonen förvisso) är det 16,5 grader. Inte mycket till värme...

Mygg borde förbjudas! ;) Eller de borde i alla fall sluta vara så irriterande!

Helena said...

Najsigt!!
Vändåtta har jag inte spelat på hur länge som helst... kommer inte ihåg knappt..
Må så gott!!
Kram kram

StrandMamman said...

Ja men visst NJUUUUTER vi!!!! Underbart! förutom myggorna då alltså...

Vi ses snart! Kan du sända din tfn-nr.
Kram!

Millan said...

Snalla snalla snalla.. spara lite sol och varme at oss da vi kommer hem till brollopet. Har ar riktigt trakigt sommarvader just nu!
Det later som om ni har det underbart!! Fortsatt sa..
Kram

Desiree said...

Kul att höra att du har det bra. Jag hatar också mygg. Men toppen att du har en fläkt. Det behövs i sommarhettan och där man inte har AC när det är så här varmt. Vilken underbar sommarvistelse du ändå fått sedan du kom till skandinavien. Ha det fortsatt skönt och njut av de långa fina ljusa kvällarna.
Kram!

Bloggblad said...

Det är rätt sunt att ta lite paus då och då och bara LEVA, men jag förstår dig, ibland blir man bloggnödig!

Lotta said...

Åh, så härligt det ser ut! Och jag tror att många av oss har bloggkoma just nu. Vi får ta igen det till hösten!
Kram Lotta

Marianne said...

Så HÄRLIGT ni har det! Vändåtta, så roligt, det var evigheter sedan jag spelade det. Kommer faktiskt inte ens ihåg hur man gör. Karolina får visa mig någon gång. : )

Fortsätt NJUTA!
KRAMAR!

ullrika said...

värmen har lagt sig här hos oss nu, å mygg har vi turligt ganska ont om! däremot en himla massa blåst, vilket är synd för den värme vi har kvar vindar ju bort till kvällen varendaste dag... :( men, sommaren är inte över än!

krams!

Miss Marie said...

Härligt! Antar att ni har det lite kallare nu, precis som längre söderöver i Sverige! Vi får hoppsa solen kommer fram snart igen!

Anonymous said...

Låter som om du har det riktigt skönt! Vi är många som känner av bloggkoman nu :-)

Ha det så bra!
Kram!

Annika said...

Tack för alla kommentarer!!
<snart ska jag börja på riktigt igen, men inte ännu...
Kram!!!