Thursday, June 24, 2010

This is my now...

Du vaknar i sängen i ditt svala rum i ditt svala hus. Du tittar ut och tänker att det är en vacker sommardag idag.
Du drar på dig dina träningskläder och gör det redo för din PW/sprint.
Du hämtar sedan tidningen på trädgårsgången och---BANG---hettan och fukten står som en VÄGG därute. Värmen står stilla fastän klockan bara är sju på morgonen. Du kollar termometern, 26 grader. Klockan sju!!
And the temperature is still raising!!
Luftfuktigheten också…
PÅ radion hör du att det är en ”code orange day”. Det betyder att det är farligt hett och farligt fuktigt och att luftkvaliteten är dålig.
Hjärtsjuka och äldre uppmanas att hålla sig inomhus. Code Red är det sämsta det kan bli, och vissa dagar under året är röda dagar.
På radion varnas du för att det blir hett i bilen på nolltid. LÄMNA ingen i en bil, inte ens om fönsterna är öppna.
Varenda år händer det att någon dör i en bil pga värmen. Oftast bebbar och småbarn som lämnats ensamma medan föräldern uträttat något ärende. Babyn, eller det lilla barnet, dör av värmeslag. Detsamma händer husdjur.
Det går inte att lämna någon ensam i en parkerad bil under heta sommardagar. Inte ens en liten stund.

Vi går hastigt mot värmerekord här i DC. Det har aldrig förr varit så varmt i juni månad som det är nu. Otroligt.
Märkligt år iår. I vintas slogs det köld och snörekord. I slutet av mars var det varmare än någonsin, och nu tänker juni också sätta något slags rekord.
Det är pustigt, to say the least.



OCH denna bild togs klockan 18 igår...Japp, varmt...
Lägg på fukten och det blir---SUPERHETT!!!


Aja, jag kämpar på med förberedelser inför hemresan. Igår blev det diverese shopping i Tysons, och idag blir det lite till i Reston Town Center, sen är jag nog klar. Skönt!
Faktum är att jag tänker ta en PW i hettan, ja med vattenflarran som sällskap, förstås.

Ingrid och jag for iväg och kollade in en farmer’s market här i Reston igår.
SÅ trevligt med bondens marknad. Allt är odlat i närheten, och allt är så gott.
Köpte de godaste persikorna någonsin...
OCH menoniterna från Pennsylvania sålde de godaste SVARTA hallon jag ätit! MUMS!!!
Jösses så gott!!

Note to all in the US: KÖP svarta hallon!!!


Köpte även ost och lite annat smått och gott jag tänker bjuda på imorrn då jag har bjudit över vänner och familj på en sommar-happy-hour...


Svarta hallon, people...SÅ gott!!! Smakar mer som vildhallon än vanliga trägårdshallon...
















All right. Här är det hett alltså...
SÅ HETT!! Sa jag det?

25 comments:

Mie said...

Åh hjälp! Nej jag är INTE avundsjuk på er... Hoppas du får det alldeles lagom varmt när du är hemma i Sverige! Just nu är det perfekt Mie-väder; soliga fina men inte tokvarma dagar och svala sov-vänliga nätter.

Annika said...

Mie:
Låter så himla bra att det där Mie väder hemmavid. det är nog Annika väder det med...
Att sova i värme är för j-gt. Det är nog bland det värsta som finns.
NU hoppas jag att ert väder ska hålla i sig...
Mie, har du låst din blogg? Försökte komma in där, men det går inte...
KRAMAR!!

Musikanta said...

Jag börjar pusta redan vid 25 grader plus...Blir helt matt när det är mer. Som väl är, är det inte många dar det är så varmt häruppe.

Jättehärliga bilder du har tagit! Som vanligt förstås.

Hon där i bahytten till vänster vid ståndet, är det en menonit? Hon verkar ha lite ålderdomlig klädsel, :-)

Varm kram/Ingrid

bettankax said...

Makalösa bilder från marknaden. Ser underbart gott ut!! Men herredumilde vad hett ni har det. Imponerad av att du PW:ar och shoppar i värmen. KRAMAR!!

Nilla said...

Vilka fina bilder du visar! Men oj vilken värme och fuktighet ni verkar ha... Ta det lugnt! Rekordår i både värme och köld? Vi har det också varmt idag, lagom varmt. 23 grader här nu, mitt på dagen. Ha det bra.

Anna, Fair and True said...

Räcker gott och väl med våra 23 här i Sthlm! I alla fall i jämförelse med er hetta!

Ja, känns som klimatet är lite upp och ner...

Humlan said...

Du kommer säkert att fysa först, men njuta sedan, av den typiska nordiska sommaren som vi har här och i Ö-botten. Just nu tycker jag det är perfekt, en svalkande vind och värmande sol...

Men det syns inte hur hett det är på bilderna från marknaden! Det ser bara härligt och gott ut med alla grönsaker och allt hemlagat och dom där hallonen skulle jag gärna smaka någongång!

Kramar!

Desiree said...

Vilka underbara bilder från farmers market. Jag älskar sådana. Det var ett tag sedan vi var på våran här. Känner att det är dags för ett besök snart. Ja pust värmen är bara too much just nu i kombination med fukten. Det går inte vara ute.
Verkar som detta är ett riktigt extrem år för Virginia med värsta vinterstormarna först och sedan denna rekordhetta. Ja snart får du iallfall svalare och skönare i Sverige. Låter nice med happy hour. Björnbären såg bara sååå goda ut. Ha en bra dag i hettan.
KRam!

alegni said...

på den marknaden skulle jag vilja gå! fast inte i den hettan, kanske... kom hit, vännen, här är det betydligt svalare. jo förresten, du är ju på väg snart -KUL!!
en svalkande midsommarkram från
ingela!

Annika said...

Musikanta:
jag vet, det är jobbigt med tung värme. Riktigt jobbigt.
Vår räddning här heter AC o det är ett måste i varje hus och hem under sommaren.
Utan den skulle vi försmäkta.
TACK! Vad kul att du gillade bilderna.
Visst är det menoniter på bilden! Absolut.
De ser ut just så.
GODA hallon!!
Mmmm...
tack, har bara en liten hh imorrn. Firar inte midsommar. Den helgen funkar inte riktigt hör, tycker jag. Men många Svennar i US firar den.
KRAM!!!


Bettankax:
Ja, idag ska det nog slås ngt slags rekordi hetta, tror jag. Men det ska bli våldsamma åskväder i em.
Jag kom precis hem från min PW.
Tidigt på morgonen funkar det.
OCh i alla affärer finns AC.
Kram!!

Nilla:
HOPPAS att den värmen håller i sig. lÅTER perfekt i mina öron!!
Håller tummarna.
jag vet, här är det väl hett. ja, detta är ett rekordens år.
Kram!!

Annika said...

Anna FT:
MÅTTE ert fina väder hålla i sig!!!
HOPPAS det!!
Håller tummarna!!

Humlan:
Jag kommer att njuta av Stockholmssomaren om den är 23 grader!!
AHHHH!!
Underbart!!
Ska bli härligt att komma hem!
TACK, ja det var en fin marknad. Synd att man inte kan förmedla värmen genom bild.
Kram!!

Desiree:
OCH ikväll ska du vara med i P1. Ska lyssna imorrn, you bet YA!!
Ja, det är hett.
Kom precis in från min PW. Svetten lackar!!!
Farmers markets är fina!! De har så fina varor.
Det är inte björnbär (trodde jag också att det var). det är svarta hallon. Lite annorlunda, men så goda!!
Kram och lycka till ikväll. SÅ KUL!!!!

Annika said...

Ingela:
Pratade just med min mamma i Närpes. Fint väder har ni. Låter BRA!!
Ja, jag är på ingång..
Om mindre än två veckor är jag där!!
HA en superfin midsommar!!
Kram!!

Marianne said...

Fy sjutton vilken värme! Ja du har det värre än jag, för jag har inte din luftfuktighet. Visserligen är det hett när det är 44, men man dränks åtminstone inte samtidigt. Och nu har ju vår värmebölja äntligen mattats av, så det är riktigt skönt.

Att folk bara kan komma på tanken att lämna ett barn i en bil? Fattar inte det, även om temperaturen är lagom kan ju någon komma och sno både bil och barn! Barnet kan känna sig ensam och rädd, bli sjuk, vad som helst. Fattar inte!

Vilka inläggningar menmnoiniinotierna (hahaha, jag minns inte vad de heter) gör! Det är sånt man ska köppa, slår vad om att det är tusen gånger godare än det man köper i affären.

Men du svarta hallon? Är du säker på att det inte är björnbär? I så fall kanske det är en korsning med björnbär? Finns björnbär i US?

Ska du fira midsommar?

KRAM!

Elisabeth said...

Fy vilken hetta! Alla svenskar som virrar om tropisk hetta så snart temperaturen går över 25 grader borde läsa inlägg som detta. ;) Vädret har verkligen varit udda i år. Här har det mest bara varit kallare än normalt, men ett tag i maj var det 28 grader i Norrland. Helt galet.

Grönsakerna/bären i glasburkarna ser sååå goda ut. Jag gillar verkligen sådant!

Saltistjejen said...

Ja himmel vilken värme! Vi har inte riktigt lika varmt eller lika fuktigt som ni, men det räcker helt klart och blir över... ;-)
Bondens marknad är super! Vi har dock bara en pytteliten i närheten av oss och ibland säljer de mer "skräp" där än frukt och grönsaker. Typ som en loppis... Den stora finns på Union Square men det är ofta lite för långt att ta sig deit med E. Särksilt när det är såhär varmt!
Skönt att du handlat det mesta nu. och kasnke kommer du tycka det är riktigt skönt att komma till Norden med ngt svalare temperaturer! :-)
och att man ens kan TRO att man kan lämna barn eller husdjur i bilen när det är såhär varmt övergår mitt förstånd!!!!!!!!! Man skulle ju inte gärna lämna hunden eller ungen i ugnen va?!?
Kraaam!

Anne said...

Svarta hallon ska jag testa! Nu blir jag sugen då du skriver de var goda. Har sett dem men varit för konservativ att prova och bara köpt de vanliga. Men ska helt klart prova nu. Skönt du verkar börja få kontroll över och vara klar med Sverigeförberedelserna. Puh, hettan lamslår DC alltså, värmerekord för juni på löpande band. Det är läskigt det där med hur heta bilar blir och så tragiskt att det varje år ska behöva ske dödsfall pga någon vuxen (som borde veta bättre) lämnar småbarn eller husdjur i bilen.
Märkligt annars, detta väder. Jag slås av kontrasterna, jag slås av hur rekorden verkar vara melodin detta år. Men på olika sätt, från ställe till ställe. Som du skrev, ni hade er megavinter med rekord, nu rekord för hetta i juni. Vi å andra sidan hade värmerekord för hela vintern och hade vår redan i slutet av januari. Sen slutade det, sen blev "riktiga" våren rekordkall och nu juni har rekord satts på löpande band som kallast, regnigast och "konstigast" (säger de som varit med här ett tag). NU denna vecka har det dock varit superväder, helt lagom så kanske det svängt på riktigt nu. Sommaren är ju fortsatt så långt, september är ju här (och hos dig, vet jag) en ren sommarmånad (ofast varmare här än vad juni är). Det känns som att allting "ska tas igen", er rekordkalla och snöiga vinter tas nu igen av rekordhetta i juni. Vår rekordvarma vinter togs igen med rekordkall och regnig vår och försommar....
Hur som helst, ha en riktigt fin torsdag och hoppas din happy hour blir lyckad. Smart koncept förresten, att hålla lite happy hour hemma. KRAM!

Evas blogg said...

Men jisses så varmt ni har det! Och här har det varit den kallaste juni på många år. Ännu inte en natt över tio grader. Idag har det varit en varm dag, den första för året. Men regn väntas i morgon, midsommarafton. Vilka underbara bilder du bjuder på. Tror jag har frågat förut: Hur får du till så stora bilder?

anna of sweden said...

Vilka härliga bilder.
Och vad härligt det är att sitta i SWIDEN och läsa om värmerekorden! :D

Huggies!

anna of sweden said...

Vilka härliga bilder.
Och vad härligt det är att sitta i SWIDEN och läsa om värmerekorden! :D

Huggies!

Anonymous said...

Åh,vad härligt det såg ut på bilderna från marknaden. Man kunde nästan känna alla dofter o smaker!
Fukten låter däremot inte så kul. Hoppas att vår fantastiska "icke-fuktiga" värme håller sej kvar när ni kommer hit.
Kramar från Anette

Humlan said...

Ja, jag tror att du kommer att njuta (fast jag såg något om att nästa vecka ska bli varmare...), men egentligen spelar det väl inte så stor roll, du är hemma och jag kan tänka mig att du njuter av att bara vara här.

Det är nog tur att bilderna inte förmedlar hettan, jag vet inte om jag hade klarat den... ;-)

Kram!

Charlie sa ... said...

Gula hallon har jag testat men svarta blir mitt nästa mål. Älskar hallon och farmers markets. Jag blir glad och superinspererad! Bilderna var SÅ härliga.

Hett är det i CT med. Den var som en ångbastu idag. I bilen är det som ett kylskåp. När man kliver ut är det som att gå rakt in i en värmevägg.

Nu har jag letat sommarblommor. Det var fullt ös vid lilla sjön. Eldfugor, grodor och annat ljud som jag inte kunde urskilja. Månen lyste så fint. Fick lite svensk middommarkvällskänsla, nästan lite "Emil och Alfred" när dem simmar i sjön tillsammans över det hela. Men när jag klev in i kylskåpsbilen var jag snabbt tillbaka i US.

Kramar!

Tankevågor said...

Åh vilken mysig marknad och SVARTA hallon, vad fina!! Gula har jag ätit men aldrig svarta. Tänkte när du började skriva precis som någon skrev här ovan att hon har nog fått tag i björnbär men det SYNS ju på bilden att det är hallon. :-)
Tänk om det gick att få tag i såna plantor här.
Ute på ön har vi vildhallon som växer och det är det godaste som finns. Så otroligt mycket smak i dem.

Nu är det midsommar och du vet ju att vi har samma tankar du och jag kring den helgen....här firar vi lugnt och njuter av ljusa nätter och fullmånen över ön. :-)

Hör gärna av dig om du får tid när du kommer hem. Är hemma i stan nästa vecka...

KRAMAR i massor!

Hannele på Hisingen said...

Mycket godis på bilderna, glad midsommar!

Annika said...

Hej alla!
Gör något jag annars starkt ogillar...JAG svarar er i klump. Inte min grej att göra det, men det är en tillfällighet.
Packar och grejjar så här på avresedagen.

Svarta hallon är just svarta hallon. Inte björnbär, som heter black berries här. Björnbär är ganska vanligt här.
men svarta hallon var en nyhet. Mmmm....

Kram till alla, och så fort jag kommer hem svarar jag er alla en och en i kommande inlägg.