Monday, June 14, 2010

Söndagsprommis

Helgen har varit dallrande, dallrande HET och tungt fuktig.
Det är som det ska vara i juni alltså. Jag prisar min AC, jag prisar mina fläktar...HECK, jag prisar även min ismaskin (det trodde ni inte jag skulle säga, va? ;-) ).
Peter och jag försöker ta oss ut på en långprommis/joggintur både lördagar och söndagar. Idag och igår blev det "bara" PWs eftersom det var så hett. Peter är inte heller helt återställd från den förkylning han drog på sig förra helgen.

Ni som hängt med min blogg ett tag vet att jag inte GILLAR söndagar. Det är någor blått och trist över den veckodagen. Det gäller att alltid göra det bästa av en söndag.

Nej, häng med nu!!






Vi tar en annan golfbanerutt idag, inte den vanliga. Trots hetta och fukt är det många som är ute och spelar. Som ni ser gassar inte solen ner, och det är tur det, för det hade nästan varit ohållbart...

Den här dammen har ni sett förr. Jag har plåtat den flera gånger från den södra stranden. Promenadvägen slingrar sig runt golfbana och bostadsområden.



ÅÅÅÅ, här är en annan präktig hortensia...Inte min, dock...




Den här gatan kör jag ofta på. Flera gånger om dagen ibland....



Massor med golfare ute.

Den här radhusträdgården är "right up my alley". Jag skulle önska att den vore min! Den är helt och hållet i min stil. Helt underbar...



Vanlig amerikansk villa, en sk colonial, och en vanlig amerikansk postlåda.


Vi stannar till vid poolen där Karolina badar med sina kompisar. Ja, det ÄR den perfekta pooldagen.
På väg hem igen...





På eftermiddagen åker vi iväg i ett par ärenden. Vi passar på att äta middag medan vi ändå är ute. Här en fontän med lekande barn. DE har så roligt!! Och jag blir också sugen!!!





Min förrätt, en sådan god räkcocktail, mmmm....


Hemma igen, på decket. Det är 32 grader varmt, men det känns som 37 med fukten...



Då blir Annika äkta amris, och fyller halva glaset med is, och halva med vitaminvatten...Ja, jag sa ju att jag är glad över min ismaskin;-) Iallafall ibland, iallafall någon dag per år. Bara den inte vore så stor...Fast, jo, jag skulle nog kunna byta bort den. Lätt asså, så det så...

Ha en fin måndag. Här fortsätter fukten och hettan att ligga över oss. Såklart. Jag ska bege mig ut på min PW/sprint nu. Ingen svennefrulle idag. Denna vecka kör vi den på onsdag istället.




26 comments:

Anonymous said...

När jag beställer läskeblask på restaurang så gör jag som George i Seinfeld, jag beställer den utan is. Annars gäller det att inte vara törstig, för man får ett glas med is och tre droppar dricka som trängs mellan isen.

Annika said...

Matilda:
Aha, så George gjorde så...
DET hade jag glömt. Heta och superfuktiga dagar vill jag gärna ha mkt is i glaset om jag är ute. Annars inte..
Lika mkt is i drickan down under som här alltså?

bettankax said...

Termometern på 32 grader(pust), då ser vitaminISvattnet gott ut!
Älskar som vanligt att få följa med på promenad. Tack för det!!
Fint hus o mysig trädgård...detta som kommer nu låter faktiskt inte klokt! Häromdagen funderade jag över amerikanska postlådor??!(kanske jag nån gång berättar i vilket sammanhang,hahahaha;))och jag funderade på om jag skulle be dig ta ett foto på er låda?? Fatta hur det kan bli!! I detta inlägg ser jag två stycken!! Tacktack!! KRAMAR!!

bettankax said...

PS: hälsa Karolina att grönt e skönt!! Coolt nagellack!! Denna gamla, har turkosa tånaglar:)

Annika said...

Bettankax:
Nämen gjorde du!!?? KOMISKT att jag visade en sådan idag av alla dagar då!!
SÅ ser de ut!! JUST så!!
HAHAHA!!!
KUL att du gillade prommisen!! Den var het, men ändå skön. NU ska jag ut på PW...
Turkost är snyggt!! OCH du är snugg så kör du med turkosa naglar!!
KRAMAR!!

Marianne said...

Ni har så grönt och fint omkring er! Nog för att jag har många vackra blommor i området, men så lummigt är det inte.

De där fontänerna är perfekta, de skulle finnas överallt för lekande barn.

Hihi, så är vi äkta amrisar både du och jag. Fast du är äktare än jag : D

KRAM!

alegni said...

jag gör som matilda, jag ids verkligen inte betala för isen...
ujuj, ni har värme så det räcker och blir över hos er. själv tog jag på mig en sommarklänning imorse, men efter att jag varit ute och hängt tvätt, tog jag en fleecejacka ovanpå den. senare fick jag byta klänningen mot mjukisbyxor, en t-tröja och fleecen! sommar och sol, jo, jag tackar jag...
kram

Miss Marie said...

Vilka härliga bilder! Älskar speciellt den på hortensian, så vackert!

Så du har börjat jogga på din pw? Jag är impad! Bra gjort, Annika!

Desiree said...

Jadu nog har det varit hett här alla gånger. Det är så att man smäller av eller snarare smälter bort. Det går inte vara utomhus knappt. Ha ha jag tänkte faktiskt tanken att jag för första gången längtar efter en ismaskin och iskuber igår. Håller med dig angående söndagar som alltid känns lite "off". Man får göra det bästa av dem och jag tycker att ni gjorde ett bra jobb. Verkar som Karolina satsade helt rätt denna dagen som höll sig i poolen. Ser väldigt grönt och lummig ut iallfall. Usch jag hoppas att den här hettan kommer att ge med sig något för det går som sagt inte att vara ute nu. Det hade lika gärna kunnat ösregna. Ha en bra måndag.
Kram!

Annika said...

Marianne:
TACK!
JO, det är lummigt och grönt om blomstrande.
I den här delen av landet ser det ut så här.
ja, de där fontänerna är så BRA!! OCh fullt med ungar. Det finns en sådan i Reston TC också.
Man har själv lust att slänga sig in där.
HAHA, isen är välkommen dessa dagar, ska jag säga!!
Fniss!!
KRAM!!


Ingela:
en av de bra grejjerna med USA är det alltid är free-refills på läsk, alltid!! Alltid. Du betalar bara för en dricka och sen ´kan du dricka hejdlöst :-) Så det spelar ingen ekomisk roll att det är mkt is i glaset :-)
men fy vilkem rutten sommar ni har...Gillar det inte...
Fram med lite värme NU!!
KRAM!!

Marie:
TACK!
Jo, jag har börjat sprinta/jogga lite nu under PWs. Skönt. Nu är jag hemkommen och genomsvettig...pust...skönt!!
Hortensiorna här är ljuvliga!
Kram!

Annika said...

Desiree:
Ja, under helgen har det känts brutalt ett par ggr. Tusan vilken hetta och fukt.
HAHA, du saknade ismaskinen. ja nu är det skönt att ha den! Det ska jag säga, hahaha!! Kom precis hem frå¨n min PW och fyllde hela glaset med isvatten och sen tog jag lite is och citron i, gott!!
Karolina gick till poolen två ggr i går. Hon satsae helt rätt.
KRAMAR!!

Saltistjejen said...

Haha jag tycke du skulle hoppat in i fontänen du med! :-)
Vi har också haft fuktigt. Så även idag. Men vi har ahft en del regn också. Igår em regnade det hela tiden. och idag hänger regnet i luften. Själv skulle jag vilja att den där omtalade åskan verkligen kom så att luften rensades lite nu är det såååå muggy! BLÄÄÄÄ!
Hoppas Peter snart är bra från sin förkylning. Jobbigt när de segar på sådär.
Stor kram!!!

Annika said...

Saltis:
Här har det varit tryckande sen i fredags, och inget har brutit ut. Inte regn, inte åska...inget...
Men jag vill också ha en urladdning. Som du skrev på bloggen hotas det ju om åska varje dag, men inget kommer.
Bring it on, bara, bring it on...
Peters förkylning äro seeeg...inte kul.
KRAM!!

anna of sweden said...

Ser man bara på bilderna så ser det ju alldeles underbart härligt ut. Men när man VET så ser man liksom fukten ... :)

Fast Karolina verkade ju ha det skönt. Vad mysigt att ni har pool på så nära håll. Kan hon ta sig dit själv eller måste ni skjutsa?

Och barnen i fontänten. Oj, vad härligt!

Huggies!

Anne said...

Visst har du också större sommargarderob än vinter? Det har jag i alla fall, tycker det känns som man vill byta hela tiden. Nu har vi inte fukt på västkusten men det blir svettigt ändå, sommartid går det ju helt klart åt mycket mer kläder pga lätt känner sig ofräsch. Dessutom så ser ju alla vad man har på sig, vintertid kan man alltid gömma vad man har under jackan när man drar iväg och handlar t.ex. men sommartid när man blottar sig mer känns det ju helt klart viktigare mer fler ombyten och även snyggare kläder. Nu menar jag inte att jag drar iväg med en pyjamas under jackan vintertid, men man kan ju klä sig mer slarvigt då tycker jag. Babbel babbel.
Kul följa med på er söndag! Ni har verkligen fina promenadstråk, skogskänsla runt där ni bor. Måndagskramar!

Petchie75 said...

Oh, jag kan riktigt föreställa mig värmen och fukten - saknar ICKE! ;-) Vi hade värsta slappesöndagen igår (trots att vi tvättade 4 maskiner tvätt - har tvättmaskin i källaren och tvättar bara en gång i veckan) men kom ut på en liten kvällspromenad till slut. Det var alldeles lagom väder, så där så att en jeansjacka satt perfekt. Jag njuter fortfarande löjligt mycket över att ha jacka på mig :D (men till midsommar i Skåne får det gärna vara liiite varmare!)
KRAM!

Elisabeth said...

Det syns på bilderna att det är fuktigt! Ja, inbillar jag mig i alla fall. Ta och skicka lite värme hit förresten, så att ni får det lite svalare och vi det lite varmare. ;) (Men just nu skiner solen lite i alla fall. Helt sensationellt!!!)

Humlan said...

Det är fantastiskt grönt och vackert hos er, men fuktig hetta låter jobbigt! Håller vårt väder i sig så kommer du att frysa när du kommer hit, men grönt och vackert har vi det här också.

KRAM!

HeLena said...

Fina bilder! Räkcocktailen ser mums ut! jag är inte heller så mycket för is... det går bra ändå. Men om man vill ha finns det ju jättebra påsar att fylla med isbitar. Men ibland, som sagt är det gott och bra!
KRAM

Malde said...

På ett sätt är jag glad att jag inte bor nära dig. Men det beror endast på den fuktiga värmen!

Jag har lagt ut receptet på Thaisoppan i bloggen, mest för dig :-)

Kramar!!

Charlie sa ... said...

Gillar inte heller söndagar!! Eller rättare sagt dem brukar bli bra trots allt men jag har en komplicerad relation till veckans sista dag.

Fina bilder du tagit och gillar också radhuset med fina trädgården. Lyx med räkcoctail! Det blev en fin söndag ser det ut som ;) Kram!

Anonymous said...

Ja, de vräker i is här också. Men som tur är kan man säga att man bara vill ha ett par isbitar, utan att de blir sura.

Annika said...

Anna:
Fukten luras...
Det ser nog fint ut, men fukten är TUNG. OCH du vet vad jag talar om, hihi :-)
Poolen ligger inom gångavstånd, så tjejerna kan lätt gå dit ensamma. Men så fort det börjar åska, gissa vem som slänger sig i bilen för att hämta då? JO; jag!! HIHI!!

Huggies!!



Anne:
Jag har en stor garderob. Period :-).
Men jag har massor, massor med sommarkläder. Massor med t-shirts och tunna blusar och de byter man ju rätt friskt.
har inte så gott om kjolar och braller, trots allt. Klänningar skulle jag vilja ha fler av. Tycker det är det perfekta sommarplagget, men det är j-gt svårt att hitta BRA klänningar. Införskaffade två nyligen, en från Old Navy och en från target så priset var BRA!!
Fast min vintergarderob är min favvisgarderob.
ÄLSKAR höst och vinterkläder!!!
Kramar!!

Petra H:
Nej, jag förstår att du inte saknar fukten!!
NOT one bit.
Den är tung, och den var nog värre hos er än här hos oss.
Härligt med jeansjacka och den sortens väder. FATTAR att du njuter. FULLT ut!!
Kram!!!

Annika said...

Elisabeth:
JAG blir orolig över den sommar som råder därhemma...
GULPERS!!!
Måtte det bli bättre med väder och vind!
Skickar med nöje över både fukt och värme...

Humlan:
TVI, jag blir inte glad då jag läser över rådande väder.
OCH det blir svårt att packa. Det blir att packa med sig jeans, jackor samt lite sommarkläder, för man VET ju aldrig...
KRAM!!!!


Helena:
TACK!
Just nu är det BRA med ismaskin!!
Men den är så stor i frysen att hälften vore nog.
Jag gillar starkt de där ispåsarna som finns. Om vi inte hade maskin skulle jag köpa såna.
Kram!!

Annika said...

Malde:
Nej, fuktig värme är ingen höjdare...det kan vara 20 grader men kännas som 30 etc...
och sådenna blöta filt, sas...NO!
Ah, kul med soppan. Ska kolla!!
Kram!!

Charlie:
JAG med, väldigt komplicerad. Tycker inte om den dagen..Tycker tom bättre om måndagar. SJUKT!!
Ja, den där radhusträdgården var min grej!! SÅ fin!!
Och cocktailen var god!
Kram!!

Matilda:
Det är bra!! Samma sak här, man kan be om att få det utan is. Eller lite is.

Musikanta said...

Nu har jag läst om er fina källare och vet var du sitter och bloggar ibland. Jag har varit med på er promenad och beundrat alla vackra blommor. Läst ditt inlägg om tidsresan och håller verkligen med dig om att jag helst vill leva i nutiden om jag var tvungen att välja.

Önskar också att vi kunde få över lite av er värme hit till den kyliga norden! Men över 30 grader vill jag inte ha - då orkar jag inte göra någonting. Tur att ni har AC inne i alla fall!
Kram!