Monday, June 21, 2010

Het helg!

Som jag skrev i mitt inlägg nedan så var helgen som gått otroligt HET!
Det visste vi då vi for, men det stoppade oss inte. Såklart.
Dock, Peter och jag blev väldigt betänksamma då vi stod och köade för biljetter utanför Busch Gardens (icke den officiella siten, men...) medan svetten fullkomligt lackade, och vi hade inte ens börjat vår dag!
I "Irland". Busch Gardens Europe är uppdelat i: Tyskland, Irland, England, Frankrike, New France (Kanada) och Italien.
Busch Gardens (officiell site) är också känt för sina många berg-o-dalbanor. Peter älskar slika ting, men damerna han hade med sig vägrar att att befatta sig med sådana vidunder. GLÖM det!!
Jag är för övrigt världens tristaste sällskap för den som vill roa sig kungligt på tivoli. Jag tycker nästan att allting är för läskigt, och står hellre på marken och passar väskor.


Hettan dallrade över oss, fukten regerade.
Flickorna sprang från attraktion till attraktion.
Peter och jag hängde med. Töserna gillar det som snurrar. Jag? Jag blir bara åksjuk, men Katapulten i Tyskland gillar även jag...Vi åt lunch i Italien. Sen hittade flickorna sin favoritattraktion, Da Vincis Cradle (vikingaskeppet) som de åkte om och om och om igen...Mitt på dagen var hettan fruktansvärd och det var bara en enda attraktion som gällde, och det var the roman rapids. En "white water ride" där man blir garanterat BLÖT!
Denna attraktion sökte vi fyra upp, och ja...VISST blev man sjöblöt, men roligt var det!! OCH svalkande!!
Men inte så kul då man blev totalt genomblöt från topp till tå. Det var inte skönt att ha jeansshorts på sig, kan jag berätta. SOM tur är var vi förberedda och vi hade med extrakläder...
Jag har tyvärr ingen bild av the rapids eftersom jag inte kunde ta med kameran på denna tur, men vi åkte den två gånger på raken.

Bilder har jag däremot av när Karolina och Maya åkte the flum ride...

Efter detta ville flickorna gå omkring lite ensamma på tivolit, så Peter och jag tog linbanan till "Irland" där vi tog ett par öl på puben...
Peter kunde inte riktigt få detta med berg-o-dalbanor ur skallen, och mest och helst vill han åka den han gillar allra bäst, Apollo's Chariot. Det gjorde han också...Men kön var lång, och vi andra fick vänta på honom länge.
Annars var det hyfsade köer denna dag, och det är vi tacksamma för.Förbjuden bild...MAN får ju inte ta bilder av bilder, HELLER...FY, Annika, FY!! Men det gjorde jag ändå efter att Peter åkt. Peter är längst till höger. In case you don't know...

Vi for sedan till hotellet, åt middag och simmade i poolen...
Inte jag, dock. Jag fastnade framför ett visst knugabröllop via min iPhone. Så kan det gå...

Jag berättar lite mer om vattenparken, Water Country USA, imorgon...


Men i bilen, där det var bastuhett, hade Mayas deodorant exploderat i värmen, min avsminkningskräm hade gjort detsamma, och en colaburk i baksätet hade intagit en FARLIGT rund form (klumpigt av oss att glömma den där). Jag är glad att vi kom till bilen just DÅ!!

24 comments:

Elisabeth said...

Åå, flumride!! Det är ungefär det enda jag åker på Liseberg. ;D Jag blir också åksjuk av sådant som snurrar, och för den delen även av berg- och dalbanor och liknande, fast värst är sådant som snurrar. Fy vilken hette ni hade alltså. Tur att ni hann komma till bilen innan även colaburken exploderat!

Saltistjejen said...

MEN vad VARMT!!! kan deo explodera av värme!!! OJOJOJ!!!
haha ni verkar annars haft det superbra ju! Trots värmen. Och berg-o-dal-ban gillar jag! Fast inte saker som snurrar. Blir så lätt åksjuk av sådant. Inklusive Vikingaskeppet. Kostnigt. Det blev jag aldrig när jag var "ung"!!!! Hur kommer det sig????
Jag får också nostalgi av flumride!!! :-)
Kramar!

Anonymous said...

OJ, vilka grejer! Där hade min familj gillat att vara.
Jag är som du o passar väskor. Från att i min ungdom älskat allt som går fort o högt klarar jag nästan ingenting längre.
På tal om karuseller åkte E idag till Grönan själv med en kompis för första ggn.De hade haft superkul - naturligtvis. Dock fick jag hem en lätt illamående tjej som avböjde middag :-)
Kramar från Anette!!

Anne said...

Jag riktigt kan känna hettan och fukten via dina bilder. Du skrev köerna överlag inte var helt omänskliga, kanske det heta vädret gjorde så att en del folk höll sig borta pga det. Men ni verkar ha haft superkul ändå, tjejerna verkar ha roat sig för kung och fosterland och det är vad som räknas en helg som denna födelsedagshelg.
Jag är ju annars precis som du, precis en kopia. Också en sån där tråkig typ som inte vill åka utan står och passar väskor, som du skrev... Men Katapulten, är det alltså den som syns direkt under din bildtext där du nämner att Katapulten kan du åka. Den ser helt mardrömsläskig ut. Huuu....
KRAM

Äventyret framtiden said...

Fantastiskt roligt att få vara med på ett hörn, jag har njutit fastän det har varit hett:D. Jättekul!
Tack!

Kram
Karin
som också grät när Victoria gifte sig. Det gick inte att låta bli..

Annika said...

Elisabeth:
Ja, de är ju rätt kul de där stockarna. Minns då de fanns på grönan också!
Ja, jag är sjukt feg på tivoli. Inget roligt sällskap alls för den som vill ha lite raj-raj :-)
Hett var det så det räckte och blev över...

Saltis:
ja, mayas roll-on exploderade över hennes kläder i ryggsäcken. Stackars maya, men det gick bra ändå. Det var i grevens stund vi kom ut till bilen. Colan hade nog kunnat explodera vilekn minut som helst.
Sjukt hett.
jag med, det lilla jag åkte i lördags gjorde att jag kände mig åksjuk. Jag har aldrig varit ngn tivoliälskare, men det blir bara värre och värre med åren med fegheten.
Kram!!

Anette:
VAD kul att Emma var på grönan själv!! Vad modigt, tycker jag :-)
Och ja, jag kan fatta att hon åkte allt tills hon nästan inte kunde tänka.
Jag är som du, astrist. Men det gör inte så mkt att passa väskor etc...Tycker det är kul att kolla in folk etc.
Kram!!

Annika said...

Anne:
Förvånansvärt snabbt gick det på många attraktioner.
men på flumen fick de vänta, och sen Peter på berg-o-dal i slutet av dagen.
GLAD att vi slapp trängas. HATAR verkligen sånt, och speciellt om det är varmt.
HETT, hett, hett!!
HAHA, du är som jag, lika feg...jag kan bara inte tvinga mig upp i grejjer som jag vet kommer att skrämma livet ur mig.
KRAMAR!!!

Pettas:
KUL att du hängde på!!!
Ja, nog var det hett, alltid.
Men vi hade roligt iaf.
Vore synd att säga att jag grät på bröllopet, men lite fukt i ögonvrån kom det allt. Fint var det, men nu är jag glad att det är ÖVER!!!
Kram!!!

Humlan said...

Vilken hetta! Tur att inte colaburken också exploderade, det hade inte varit kul att torka bort från hela bilen.

Den parken skulle väl inte vara riktigt för mig, men det skulle ändå vara roligt att se. Fast jag vet inte om jag skulle ha klarat den hettan... Här är det svalt men vackert, fast det sägs att det ska bli varmare och det är nog tur för dig för du är väl tillvand vid värme när du kommer.
Kram!

Suzesan said...

VIlken tur med CocaColan det hade ju inte varit så kul att få det utsmetat överallt. Min son har tappat en sån på mitt passagerarsäte. Har ännu inte fått bort hela fläcken måste hitta nåt superbra medel.

Förr var jag freaken i alla värstinggrejor åkattraktioner på Liseberg och överallt. Men nu. Näee. Mycket jag gärna hoppar över. Men vissa åker jag gärna.

Men så mysigt att kunna gå/åka mellan länderna så där.

Låter som ni hade trevligt trots värmen.


Visstet inte att deoflaskor kunde explodera. Stackars tös.
Kram
/Susanne

Desiree said...

Kul att få se alla bilder från Bush gardens. Jag visst inte vad det var för ställe, att det var en nöjespark. Verkar likna Epcot Center lite i Disney World som också har en massa olika världsdelar och städer. Ni fick en härlig dag märks även om hettan inte gjorde det lätt. Skönt att kunna åka lite floom ride och svalka av sig genom att bli blöt. Det är det bästa :-)
Flickorna ser ut att ha haft en riktig toppendag. Läskigt med colaburken som nästan höll på att explodera då är det verkligen bra hett. En bragd nästintill att klara att gå runt i en nöjespark en hel dag i den hetta ni hade. Verkar som ni fick den där riktiga hettan som vi hade förra helgen här. Det har naturligtvis inte varit svalt här på något sätt men det var värre förra helgen. Vi hade egentligen tänkt åka och plocka periskor i helgen men jag ångrade mig. Tyckte att det var för varmt. Hoppas du har fått vila upp dig nu. Ja tänk att du snart snart reser till Sverige och Finland. Där får du iallfall det svalare men jag hoppas att du får fint väder där i sommar.
Kram!

anna of sweden said...

Ja, fy för. Jag förstår att det var hett att gå där. Tur att det fanns avsvalkning. Och du, vilket vackert ställe!

Själv älskar jag berg-och-dalbanor. Men inte snurra-runt-åksaker. Fast det har inte med åldern att göra. Jag har aldrig gillat snurr. Känns viktigt att påpeka det. ;)

Huggies!

Fröken Anki said...

Bush Gardens verkar vara ett riktigt toppenställe. Sååå många roliga berg- och dalbanor det verkar finnas. Vill dit, vill dit...

Härligt att ni hade så bra väder också, även om det var väldigt varmt. Men då är det bra med vattenpark. En riktigt bra födelsedagshelg för Karolina alltså!

Och vilken tur att inte cola-burken exploderat. Visste inte att det kunde bli så av så mycket värme. Jösses! Det gäller att komma ihåg sånt där.

kram

Katarina said...

Roligt att få era bilder, ser ju trevligt och roligt ut!

Vilken tur med coca cola burken!

alegni said...

jag hade nog dött om någon tvingat mig på något av dessa vidunder, i synnerhet i det vädret! det enda stället jag kan tänka mig att jag skulle trivas i är nog den där puben du skrev om ;) ;)
men ni ser ut att ha haft kul!
tur att colaburken inte hann explodera! vilket jobb det hade varit att städa upp allt efteråt...
KRAM

Annika said...

Humlan:
DET är nog TUR om vädret därhemma blir lite varmare tills jag kommer :-)
Jo, jag är tillvand, även om följande dagar ska bli superheta och fuktiga!!
Brännheta. Bäst att ta det lugnt då.
BG är en superfin park att bara vara i. Men för den som vill ha halsbrytande berg-o-dal är den fantastisk!
Colan, ja...
Vi kom verkligen i grevens tid.
Kram!!

Suz:
Om Colan exploderat hade det varit ILLA!!
TUR för oss att vi kom då den var spm fetast och just skulle till att gå upp i limningen.
Ja, jag är grymt feg på tivoli. DU hade nog haft kul där, Suz!
Jag är säker på det.
Kram!!

Desiree:
ja, det är en superfin nöjespark!! Visst, det är Epcot känsla över den.
SÅ vacker och så ren dessutom, men det tycker jag att de allra flesta nöjesparker är i detta land!
NU ska den verkliga brännhettan komma, Desiree...I tre dagar framåt...ICK!!!
Bävar...
Ja, jag undrar just hur varmt det bli i en bil där luften står stilla o solen gassar ner hela dagen?
Det händer ju nästan varje år att ngn inte tänker på att ta med bebisar då de gör ngt ärende, och bebben dör av värmeslag. SÅ vidrigt hemskt...
Kramar!!

Annika said...

Anna:
HAHA, så du har aldrig gillat snurr. Det är alltså inget som kommit med åldern?
Jag blir bara fegare och tråkigare. men på vattenparkerna åker jag nästan allt.
BG är superfin!! SKULLE absolut rekommendera en resa dit för er i höst. Innan Halloween är den som bäst, så utsmyckad och läcker..
Huggies!

Anki:
Som jag skrev till Anna ovan så rekommenderar jag verkligen ett besök i BG!!!
SÅ fin park!! Och för en som gillar berg-o-dal är den ett eldorado!
Om ni åker dit kan ni lätt kombinera det med att se gamla Colonial Williamsburg och Jamestown. Intressant.
jag vet, det där med colan var verkligen på gränsen, och inte tänkte vi på det innan.
Kram!!!

Katta:
Mkt trevlig park, om än het och allt det där. men det visste vi ju.
Kram!!

Annika said...

Ingela.
HAHA, ja jag är likadan!!
JAG åker inte berg-o-dal, inte...
OCH dessa är GRYMMA!!!
Finns inte en enda en som jag skulle vilja gå upp i!
Puben var bra, och det finns lite såna utspridda över området!
KRAMAR!!!

Anna, Fair and True said...

Så Busch Gardens är som ett mini-Disney alltså, eller jag menar den del av Disney som har olika kontinenter och delar (har glömt parkens namn). I vår familj är det jag som gillar berg-och-dalbanor och Peter som blir yr efter Nyckelpigan på Grönan. Bra för framtiden: han passar barn så får mamma ha roligt!

Annika said...

Anna FT:
Ja, det påminner lite om Epcot. VÄLDIGT fin park!!
Supertrevlig på alla de sätt. Det finns Busch Gardens i Tampa också, men jag tror den är specialiserad på djungeln eller ngt sånt.
Ombytta roller hos er. det är bra, då får DU åka och peter passa väskor!! OCH barn :-)

Marianne said...

Ojoj, det måste ha varit HETT i bilen! Något sånt har jag aldrig varit med om. Vågar inte tänka på hur hett det var i en parkerad bil här i går ...

Vilket otroligt fint tivoli!!! Har aldrig sett någonting liknande. Det är ju verkligen vackert uppbyggt och så mycket grönska.

Haha, jag har sagt det förut, och jag säger det igen: Du och jag skulle ha rätt roligt på tivoli där vi står och passar väskor! : D Det är inte mycket jag vill åka!

KRAM!

HeLena said...

Härliga bilder!!
Ser verkligen jättekul och jättevarmt ut!

kramisar

Annika said...

Marianne:
Det blir verkligen livsfarligt hett i bilarna, och varje år verkar det hända att ngn dör i en varm bil. barn oftast, som lämnats av fldrarna en stund då de gjort ngt ärende. det blir ju hett på nolltid i en bil.
Skitläskigt.
Tivolin här i US är grymt fina! Men Busch Gardens är EXTREMT fint, tror de vunnit flera priser just för att det är så välgjort och fint o att det hålls efter så BRA!!
Ja, Marianne...vi skulle ha kul där. stå och pasa väskor, ta ett glas vin etc...
HIHI!!
Kram!!

Helena:
Det var kul och SKITVARMT!!!
Kram!!!

Marianne said...

Hur KAN föräldrar ens tänka på att lämna ett barn ensamt i bilen? Även om vädret är okej skulle jag ALDRIG göra det! Jag begriper inte ...

Kram!

Annika said...

Marianne:
Otroligt, otroligt...
Jag vet, och det händer ngn ggn varje sommar ngnstans i detta land. Bilen hettas ju upp på nolltid.
Kram!!