Tuesday, April 13, 2010

This Week: Random, so random...

Morning Glories!!

* It is that time of the year again, springtime.
It is the time of the year when you realize that summer is, indeed, not far away.
It is that time of the year when you realize that there are only a few weekends that are free until it is time to board THAT plane to Scandinavia again.
And, yes, it is the time of the year when it’s time to book the tickets to Europe. I think we will have to book them quite soon. We don’t have a date when we have to be in Scandinavia, and that is nice. It’ll make it easier with the tickets.
But, my plan is to be away around 7 weeks, as usual.
In 7, or 8 weeks, I will have time in both Stockholm and in Närpes (the summer house place, you know) Finland.
I better decide soon, because I have to book the ferry tickets to Finland as well. Or, usually my mom takes care of that, thanks mom!
* Karolina is super busy in school right now. They are rehearsing the musical “High School Musical” almost every day now after school. She rarely gets out before 17:00, and she starts at 8:00 every morning. Yesterday, she was in school between 8-19:00. Eleven HOURS in school, I think that is a BIT much.
And then, once she got home, she had to take care of homework as well. Rough, rough…
She will also have to spend Saturday in school for rehearsals.
The show must go on.
I cannot wait for things to calm down a bit in that regard. We can exhale on April, 25, it is over by then. Good.

* The pollen count now is huge. It is the time of the year (yet again) where everything is buried underneath a layer of thick yellowish-green pollen.
You get hay fever just looking at it. A sneeze attack is a must every day.
But, strangely my allergies have improved grande over the years. I am so happy about that. I don’t need to take any medications at all.
Yippey!
I am happy because I am not a huge fan of taking any kind of meds. I usually try to tough things out, if I can.
But, yes, I do sneeze, but it is not so bad.

* Everything is so beautiful outside now. I am in awe during my power walks. All the colors, all the flowers and all the light green trees.
The Azaleas have started to bloom now as well. To me it seems early.

* Oh, and what do you think about the bike that I want for Mother’s Day? YES, I did find the Swedish bike KRONAN here in the US. Peter’s comment;
DO you REALLY want to look like the old lady from “the wizard of OZ”????
My thought:
Yes it is cool. It is just the bike I WANT!!!Oh well, I better go out and take more pictures. Then I’ll post them here on the blog! As always.

Have a very good Tuesday!

29 comments:

Desiree said...

Oj blev jag först här idag. Jag tycker cykeln är snygg. En fin klassiker och inget annat. Den blir toppen. VIsst inte ens att de sålde Kronan här.
Jepp snart är det sommar innan man vet ordet av det. Så skönt att du har hela sommaren i Sverige och Finland att se fram emot. Det laddar verkligen batterierna. För oss blir det semester in the US i år istället. Men just nu kan vi inte plannera så mycket alls. C har ännu inte fått några papper att skriva på till nya jobbet i Stockholm och då är det svårt att gå vidare i planneringen. Men det ordnar sig. Aha så ni har fått den stooora pollen chocken nu. Här har den värsta pollen molenen lagt sig nu.
Ha en toppen dag.

Hannele på Hisingen said...

Fina fortskaffningsmedel, jag får nästan resfeber bara jag tittar..

anna of sweden said...

Go for Kronan!

Var hittade du den? En sådan vill jag också ha! :)

Kyliga huggies!

anna of sweden said...

Ahhh ... nu klickade jag på länken. :)

olgakatt said...

Klart att du ska ha en RIKTIG cykel! Den ser bekväm och rejäl ut, ta den!

Mia Waller said...

Vilken fin cyckel =) Jag kommer ihag mina somrar pa Oland dar vi antingen cycklade eller promenerade till allt.
Jag koppte en Raligh har som jag anvander nar jag tycker att det for langt att promenera! Stephen sager att det ar en tant cyckel men det bryr jag mig inte om =)Kanske att du kan cyckla over till mig nar du har koppt din cyckel!

Annika said...

Desiree:
Visst är den snygg!
Bryr mig inte om Peters kommentar *fnys*.
Ja, det är klart ni är i US iår eftersom det blir hemflytt. Själkv måste jag allvarligt börja kolla biljetter nu.
Poolen har vi så det räcket och blir över. ICK! mest ek, men även mullberry, syckamore och tall...
Kram!!


Hannele:
HIHI!!
Ja, jag med :-)


Anna:
Ja, det blir fint med en tantis här :-)
Just det du hittade länken. COOLT!!!
Huggies!!

Annika said...

Olgakatt:
ja, och den lär jag kunna ha för resten av mitt liv. God kvalitet!
Den får det nog bli. Köper till en cykelkorg också...

Mia:
Välkommen hit!
Ja, det är en finfin cykel. jag brur mig inte om ngt sportåk, utan det här blir perfa!
Ja, haha...vem vet? Om det finns OK cyelvägar kanske jag kan cykla ut till Bristol. Inte på 66:an då :-)))
Vi ska vara stolta över våra tantcyklar!

Fröken Anki said...

Cykeln ar supercool!
Snygg i vitt ocksa. Fanns det med korgar till ocksa?

Oj vilka langa dagar for Karolina. Men det ar ju for en begransad tid sa det gar val an. Hon har ju kul i alla fall och det blir minnen for livet.

Ha en finfin dag, och kanske det snart star en cykel pa uppfarten som du kan variera dina PW:s med?!

kram

Taina said...

Jisses vilken fin cykel!!! Nu måste jag putsa upp min, för den är döskitig och cykelkorgen är vrängd. Undrar om den blev det i vintras när jag körde in bilen lite väl långt i garaget???

Men vad kul för Karolina att vara med i musikalen då! Även om det nu blir långa dagar och läxor på det. Men jag antar att hon tycker det är kul. Vad gör hon för roll?

Nu är det väl dags att boka biljetterna och se till att du är i Suomiland samtidigt som jag ;)

Kram på dig!

veronika said...

Självklart skad et vara en Kronan cykel du ska ha! Jätte fin!

Marianne said...

Ja det där är en riktig cykel, det! En sån vill jag också ha sedan.

Och tänk, snart kommer min lilla att hålla på med repetitioner för fulla muggar hon också. Fast mest sång, förstås. I fjärde klass är det nog mest körsång, tror jag. Fast det dröjer ju ända till hösten innan hon börjar. Hur ska vi kunna vänta på det???

Skönt att allergierna har gett med sig. Jag har aldrig haft problem med det, inte mer än att man nyser lite om det blir för mycket pollen, men det kan man väl knappast kalla allergi.

KUL att du har börjat planera hemresan. Runt 18 augusti kommer jag att vara i Stockholm, definitivt, för då börjar terminen. Är du där då, eller har du redan åkt? Men när man är i Sverige är det enkelt att ta sig till Stockholm, så i år ska vi väl få ihop det!!!!

KRAM!

Anne said...

Hihi, kul kommentar av Peter där, om cykeln. Jag förstår precis vad han menar. Men som den sanna nordbo jag är tycker jag ju cykeln är supercool. Där hemma är den ju ingen tantcykel heller, utan snarare coolt retro så alla åldrar drar fram på en sån. Jag tycker den är skitsnygg! En cykelkorg till och den vore en tiopoängare!
Ja, tänk vad fort det går nu. Jag tycker alltid tiden börja rusa fram ungefär den här tiden på året, vips så är det full sommar. Det skulle gärna få gå lite långsammare just nu.
Puh, vilket schema tonåringen har. Men hon verkar ha energi som bara den och tycker det är kul. Då orkar man hur mycket som helst. Men skönt det lugnar ner sig lite i slutet av april. Och inte så länge kvar heller tills det blir sommarlov!
Förresten, tror du att du kommer få Karolina med dig många somrar till? Jag kan tänka mig att ju mer tonåring hon blir desto fler veckor vill hon spendera somrarna här, med sina kompisar här osv. Eller kanske inte?
Ha det gott, kram!
ps jag ÄLSKAR Halv åtta hos mig!!! Du anar inte hur klistrad jag är, jag kan inte sluta titta. Ser avsnitt efter avsnitt, har ju en del i deras arkiv. LOVE IT!!!! Jag är så glad jag slog till, allting funkar perfekt tekniskt och kvalitetsmässigt också, precis som du sa. ds

Keith said...

Suddenly I have the music from Wizard of Oz stuck in my head. Thanks a lot Peter! If you want the bike, go for it! All the warm weather has got you thinking about your beloved Scadinavia. Summer will soon be here!

Anonymous said...

Jag har också en sån modell på min cykel - mommocykel kallar jag den :-). Min är dock svart och inget kvalitetsmärke. När jag köper en ny blir det i alla fall en mommocykel igen, de är ju så praktiska och bekväma!

Härligt att Sverige/Finlandsresan närmar sej. Det blir nog Finland för oss också i sommar, men inget datum bestämt än. Min semester börjar 12 juli, så efter det nån gång.

Elisabeth said...

En sådan cykel vill jag ha! När du skriver om Karolinas schema tänker jag på hur det var då jag var 15 och hade häst (inte egen, bara lånad, men med ansvar som om hon hade varit min egen). Först var jag i skolan till oftast 15:30, sedan åkte jag hem, åt något snabbt, och cyklade till stallet (5 km enkel väg, INTE på en cykel av den modell som finns i inlägget dock :D) och kom hem igen vid runt 19. Men det var bara roligt, i alla fall för det mesta. Dock var jag i och med detta tvungen att använda en hel del av helgerna till att plugga, men det gjorde ingenting så länge jag fick ägna mig åt den där hästen. :D

Kan tänka mig att det är vackert hos dig nu. Azaleor är underbara!!! I Slottskogen här i Göteborg finns Azaleadalen, med massvis med azaleor. Dit ska jag vallfärda när de blommar. ;)

Elisabeth said...

Skönt förresten att din allergi blivit bättre! Det kan inte vara roligt att få den vackra våren delvis förstörd av allergi.

SoCal Helene said...

Kul att du tittade in hos mig, inte alls lika duktig på att blogga som dig, oh well!! Skulle inte ha nåt alls emot att ha en Kronan, who cares if they call you for an old lady ;0)
Blir lite avis när jag hör att du ska vara hemma i nästan 2 månader, har inte varit hemma på två år inte blir det i år heller, snyft!
Ha det gott å de!!
Helene

Katarina said...

Härlig klassisk cykel! Jag misstänker att den är från Kronans eller Skepshult..

När Kronnas cykel hade sin produktion i min gamla stad, så köpte jag faktiskt en, men den versionen var skitdålig, den rostade på kuppen, redan efter några månader..

Men den sorten gick på export av tillverkningen, till Kina.. Det var som en IKE cykel, man skulle själv skruva ihop delarna!

Härligt med Skandinavien i sikte, jag ska också tillbringa sommaren i Sverige, däremot är resdatumen ej klara än

Lotta said...

Jättecool cykel , tycker jag!
Hihi! Tack vare din fina blogg har jag kunnat uppdatera mina kollegor, som reste till stor geografkonferens i Washington igår, om det härliga vädret over there!

tinajo said...

Jag gillar absolut den cykeln - en riktig klassiker! :-)

Tankevågor said...

Så festligt Annika....jag satt i bilen på Norr Mälarstrands parkering i går och läste det här inlägget i min iPhone och när jag tittade upp så cyklade en tjej förbi på en Kronan! :-)

Klart du ska ha en sån! De är jättefina. En cykelkorg ska du ha också så blir det helt perfekt!

Kram från ett soligt Stockholm.

Annika said...

Anki:
Ja, jag tycker cykeln blir bra...
Tror nog att det blir den.
Japp, man kan köpa till cykelkorg för trettio dollar. Så en sådan blir det gjutet.
Karolina klagar inte, det
r mest jag som tycker det är lååånga dagar.
Japp, snart kan man börja cykla också...
Det blir mysigt.
Kram!!


Taina:
Japp, nu får du putsa på din cykel och hojja ut och göra en massa kul.
stackars hojjen, den har blivit påbackad av dig i vinter :-)
Karolina spelar Kelsi Nielsen i HSM.
Hon har kul.
Absolut, måste boka biljetterna hem nu.
Vi kommer att vara i Finland samtidigt.
Kram!!

Veronika:
Visst är den fin. En sån blir det!!
Kram!

Annika said...

Marianne:
Ja, visst är det en cool cykel.
Det blir väl den, skulle jag tro.
Roligt, roligt med din lilla som kom in på den fina musikskolan!!
Och du kommer att kunna vara med vid så måna uppvisningar också.
Grattis än en ggn till det!
Antagligen hr jag redan dragit tillbaks hit redan då du kommer till Sverige, typiskt. SÅ typiskt.
Kram!

Anne:
Haha, ja visst fattar man vad Peter menar, hihi!!
Jag kommer att skaffa en cykelkorg, den kostar 30 dollar och den ska absolut införskaffas.
Sen är det bara att plinga och köra, hihi!!
Karolina har långa dagar nu. men hon klagar inte. Det är mest jag som tycker det är långt för henne, men, men...
Som tur är har hon kusiner i sverige som är i samm ålder som hon älskar!! Och jag tror att de kommer att dra hem henne varenda sommar. DET är bra :-)
Men, det är klart, man vet aldrig.
GUD vad roligt att du gillar tv4 eftersom jag ordat så för den kanalen. jättekul.
Ja, ½ 8 är en fröjd att se, en ren fröjd.
Kram!!!

Keith:
I know, Peter's idea...
HAHA...
But I think it'll be just that bike.
Yes, almost summer, time to scram :-)

Annika said...

Annika:
Mommocykel var ett BRA namn!!
Det är ju en sån.
Visst är de fina, och smarta. De kallas comfort bikes här.
Men, jag vill inte ha ngn sportcykel, faktiskt.
KUL att ni också ska dra en repa till Finland. Blir det astrista RG YKSI då igen?
Kram!

Elisabeth:
Absolut, du har rätt. Så länge manm brinner för ngt känns ju inte dagaran trista och långa. Så är det. Precis som du kände för stallet känner karolina för teatern, så det är bara roligt.
Och, hon hinner med det hon ska otroligt nog.
Ja, idag ska min kamera få fälja med på PW, det är så vackert ljus ute. Ni måste få se :-)

Ja, underbart med allergin, jag fattar ingenting...mwen ärså glad!!

Socal Helen:
KUL att du kollar in hos mig. Jag kommer att fortsätta kolla in hos dig också.
visst är det en fin hoj. Klart mysig.
Ja, jag åker hem sådär länge varje sommar. Hoppas du snart kan pka också.
Kram!

Annika said...

Katarina:
det är en Kronan på bilden.
Men nu blir jag nervig när du skriver sådär.
Usch, tänk om det är samma hojjar som går på export till USA. Visserligen kommer den monterad, men...
NU fick jag ngt att tänka på, irk!!
Kram!

Lotta:
Cool hoj, visst.ÅÅÅ vad kul med kollegorna som kom hit och du kunde tala om hur vädret var..
Kram!!

Tinajo;
KUL att du tycker det. en sann klassiker!!

Londongirl:
LUSTIGT och kul det däer med din iphone och att du såg en Kronan.
Ja, det är coola de hojjarna!!
OCH vanliga
KRAAAAAM!!!

Petchie75 said...

Jattefin cykel!! En sadan vill jag ocksa ha! Jag ar sa sugen pa en ny cykel, den jag har ar livsfarlig - styret skakar och jag hatar handbroms! Jag onskar mig en "tantcykel" och gummistovlar, ha ha, vad sager det om mig??
Jag ar som tur var forskonad fran pollenallergi men snart ar det nog dags for O / han har ju sluppit det nu 2 varar i rad i PR...
KRAM!

Anna, Fair and True said...

Jag kommenterade precis om cyklar på ditti tidigare inlägg men nu ser jag att du kanske köpt denna??

Vad bra att ni ändå inte måste köpa biljetterna hem ett år i förväg eller nåt! Skönt att vara lite flexibel.

Anna, Fair and True said...

Blev det någon cykel?! Får läsa vidare så kanske jag får reda på det :)