Wednesday, April 14, 2010

Bara sååå tröttsamt...

Ja, ibland asså så blir man ju bara så trött!!

Igår läste jag en krönika i Washington Post om ett apotek i närheten av mig, en drugstore, som tvingats slå igen efter att ha haft öppet i knappt två år.
Drugstoren fanns här i en närbelägen förort. Jag har aldrig varit där (på DET apoteket alltså), och skulle inte ha velat gå dit heller. Jag är bara SÅ glad att skiten NU är nedlagd.
Varför?
Jo, det var en pro-life drug store där man inte sålde några som helst p-medel, inga dagen-efter piller, ciggs, alkohol, veckotidningar och absolut inget smink.
Då, för KNAPPA två år sen invigdes apoteket av en katolsk präst som stänkte vigvatten på dess trappa.
Jag blir trött bara jag tänker på det.
Jo, men jag vet ju att dessa drugstores existerar i detta (ibland) egendomliga land. Men, faktum är att jag trodde att vi i liberala norra Virginia var befriade från den sorten (NU är vi det).
Alltså, stället BAR sig inte. DE hade inga kunder. Det var bara att slå igen den affären.
Undar om prällen kom tillbaks och gav drugstoren den sista smörjelsen också?
Stället skulle vara ett ställe där man, som sann kristen, skulle kunna handla med rent samvete, där man inte skulle behöva beblanda sig med ogudaktiga varor som kondomer och nagellack. KOM detta ihåg!
Go figure att de andra apoteken med detta budkap i detta land är koncentrerade i södern, och delar av the midwest.
Det finns inte många av dem heller, men att de ens finns är ju bara för märkligt. OCH, visste ni att apotekarna där kan neka att berätta för kvinnor som kommer in var det finns vanliga apotek, om de skulle behöva dem? Det kan de, tydligen.
OCH, det har hänt att apotekare lagt beslag på recept på p-piller som kvinnor kommit in med. Nej, det hände inte i butiken här i NoVA, men det har hänt på andra platser i US.
Ofta ligger dessa apotek på landet, och där har man kanske inte så många andra ställen att välja på?
Jag är så glad att detta ställe fick ta sitt pick och pack och dra dit pepparn växer från NoVA. Usch!!
Så, kan det gå när man smäller upp ett sådant ställe på en plats där det inte finns rätt klientel.

Det andra jag läste om i The Post igår var om en liten håla i Mississippi, ja the DEEP SOUTH alltså. En värld som är främmande även för amerikaner från andra ställen i landet.
Bibelbältet när det är som värst, så att säga.
Det var prom-tider på en high school där nere. The PROM IS HUGE!! Över hela USA!
OCH, på en liten ort kan det ofta vara en av årets höjdpunkter.
I denna skola fanns en lesbisk tjej, och hon ville ta med sin flickvän till skolbalen. Hon nekades, rakt av. DET var så opassande att det inte var sant. HUR kunde hon ens tänka tanken ut?
Den lille orten fick skolväsendet emot sig, folk arbetade för den stackars tjejen. Till slut var det promkväll. Den unga tjejen och flickvännen gick till stället där THE prom ägde rum, bara för att inse att det var ”the loser prom”, där fanns lärare, vaktmästare och en del förståndshandikappade elever (som väl inte heller fick gå då).
BAKOM ryggen på denna tjej hade en föräldragrupp full av queen bees ordnat en skolbal, of the real kind, i hemlighet, på andra sidan stan. DÄR fanns skolans alla ”normala” barn.
Kan ni fatta!!??
Visst är det overkligt.
Nej, man kan inte säga; ONLY IN AMRIKATT, för det stämmer inte. Det är FEL. Men man kan säga; only in the deepest and most back-country amerikatt.
Det sägs nu att TV-serien Glee fått nys om detta, och tänker använda det. Den serien handlar ju om kidds på high school som inte direkt är poppis, men som lyckas iallafall i sin Glee-club.
Men detta var inte Glee, det var verklighet.

Fan, vad jag ändå är glad att bo just HÄR i DC-området, även om det faktiskt innebär att vi har HAFT en freaky drugstore som visserligen fick ta sitt pick och pack och dra, men ändå...

Djupa andetag...
Power walk nu...

Ha en fin dag!!

28 comments:

Taina said...

Andas iiiiiiiiiiiiin, andas uuuuuuuuuuuuut! Hahahahaha, undrar vilken sida DU vaknade upp på denna ljuvliga morgon då? Hahahaha! Ja visst kan man bli knäpp på vissa saker och jag tror faktiskt snoffsiga Simsbury också skulle kunna förbjuda både homos och andra "icke normala" att gå på proms för "normala". Denna lilla förortsidyll kan ibland vara lite väl konservativ. Men drugstore med allehanda saker har vi, så alla kåta och gravida kan gotta sig bland kondomer och dagen efter piller! Det DU!

Njut av din PW!

Kramar

Erica Pettersson said...

Otroligt...! Det låter nästan som någon typ av "sektaffär", där ingenting är tillåtet... :P
Svårt att förstå att sådant kan försekomma idag, 2010...

Och det där med balen var ju helt sjukt! Man förstår inte hur de ens kan komma på en sådan tanke, att ordna en "speciell" bal dit de skickar alla som "avviker från normen"... Tänk vilken smäll deras självkänsla ska få av det!
Känns i alla fall skönt att tänka på att det verkligen inte händer överallt, men fruktansvärt att det ens ska hända någonstans..!

Hoppas att resten av din dag blir bra i alla fall :D
MVH /Erica

Sporty Spice said...

Men du skämtar?! Jag har aldrig ens hört talas om sådana Drugstores. Man är väl lyckligt ovetande här uppe i Nordamerika. Den där lesbiska tjejen såg jag på Ellen för några veckor sedan - hon lär säkert bli bjuden tillbaka nu. Vilka jävla inskränkta, taskiga, äckelföräldrar som ordnade en hemlig prom. Hur fan är folk funtade?! Det LUSTIGA är ju att detta sker i bibelbältet, och nu är jag så lite religös man kan bli, men det är ju precis MOTSATSEN till vad Jesus sa (eller sägs ha sagt). Jag har alltid sagt det: folk som säger att de är så himla religösa är ofta den sämsta sortens människor. Vad förvånade de ska bli när de dör och hamnar i helvetet. Mohahahahaha!!! =)

Annika said...

ja, visst är det skit!

I måndags på universitetet när man kom ut mitt på det centrala området så kunde man se skyltar som varnade "graphic pictures" - jaha, undrade man lite förstrött, vad har dom nu hittat på? Sen såg jag gigantiska bilder - jag menar tre meter höga - av blodiga inälvor och armar och ben av ofödda bebisar - och skyltar som sa "abortion kills!" "When does life start?" Någon av dom riktiga extremgrupperna mot abort hade fått tillstånd att sätta upp den skiten på offentlig plats. Jag nästan kräktes - och än värre hade det väl varit om jag faktiskt hade gått igenom en abort. Sen hade dom en affisch där man kunde "rösta" för eller emot abort, och ett ställe där man kunde få "counseling" om man hade gått igenom det. Idag är dom tack och lov borta.

Det finns en facebook-grupp till stöd för Constance förresten - "let Constance take her girlfriend to prom."

Annika said...

och nej, det är inte bara sydstaterna utan the Midwest och härute så finns det också gott om den mentaliteten. Fast här i Colorado är det en väldigt blandad kompott med ekonomiskt konservativa, kristet konservativa, liberala och hippies!

Förresten, en relativt bra dokumentär om den kristna rörelsen och hur den blandar religion och politik är "Jesus Camp."

Desiree said...

Ja du det finns så mycket som man blir helt upprörd över eller bara spärrar upp ögonen och tror inte att det är sant här nere. Det värst är väl dock dubbelmoralen som ofta går hand i hand med de största fanatikerna. Hörde talas om en kvinna som ägde en strippklubb av våra grannar och varje söndag i kyrkan så storgrät hon för att hon syndade men sedan på måndagen så återgick hon till sin stripp business och allt var bra och hon levde gott på pengarna. Sjukt!Alla prolife som inte har några skrupler mot att skjuta läkare som utför aborter. Bra iallfall att folk uppe hos er är så vettiga att de inte stödjer det där apoteket och att det var tvunget att lägga ner. Här hade det säkert överlevt.

Suzesan said...

Meeen vilken tur de slog igen. Vilet pissapotek.

Jag fnissar åt de andra kommentarerna och håller med "Sporty Spice". Bra sagt. Och håller med om att -Vad förvånade de ska bli när de hamnar i helvetet-. I ELDEN!!!!SURPRISE;)

De som behandlar religion på det viset är inga goda människor de tar sig friheter. Så bra gjort av den lesbiska flickan att få så myckewt gehör att våga gå sin linje. Modigt.

Kram
/Susanne

Camilla said...

Ibland kan man verkligen undra om vi alla lever i samma tidsålder, för en del verkar ha fastnat 50-100 år bakåt i tiden. Tur att det där apoteket fick slå igen, för i ett modernt samhälle ingår valfrihet anser jag iallafall.
Och det där med att den lesbiska tjejen inte fick ta med sig sin flickvän på Prom Night är ju ren diskreminering! Undrar hur de föräldrarna är funtade som påtvingar sina barn sina egna virriga värderingar.
Men som sagt i vissa delar av den moderna världen verkar tiden ha stått stilla.
Intressanta ämnen Annika som leder till mycket diskussion:)

Kram

Annika said...

Taina;
NU har jag kommit in. Imorrn blir det en liten gullig fotoblogg istället med vårbilder, men idag var jag bara tvungen att ösa.
Var på gott humör vid uppvaknandet, hihi!!
Menar du att det skulle hända hoser också det där med lesbgiska tjejen. jag undrar fan det???
Tycker det luktar bibelbälte och dubbelmoral lång väg.
Jo¨rå, såna drugstores är ju som det ska vara. GLAD att den här drugstoren är ett minne blott nu. helt fel plats att etablera sig på.
Kram!!

Erica:
Dubbelmoralen i ett nötskal.
Lite jobbigt...
DET kan ma nsäga.
Tjejen som ville ta med sinflickvän låter som ett ensa stort skämt. TÄNK att ordan en hemlig bal.
GALET!!
Sp sjukt att det finns inte.
Kram!!

Petra:
Japp, det finns såna apotek. Tror det hette ngt på Mercy...minns inte och jag har langat ut tidningen till pappersinsamlingen, men det var paula dvoraks krönika så du kan säkert googla den på Washington post.
SJUKT så in i h-vete.
OCH jag är helt på din linje; det kristna budskapet är ju att alla ska vara välkomna. Tycker att de högerkristna i detta land motbevisar det gpång på gång på gång...
Usch vad jag HATAR det.
Jaha, så tjejen har varit hos ellen. BRA!!!
Ska kolla in det där på FB.
Tack Petra!
Ja, jag är j-gt glad att jag bor där jag bor i detta land...

Annika said...

Annika;
TACK, för att du talade om att det finns på FB...

OCh sen, tvi vale för det som häneutanför ditt college. Man mår ju rent utsagt riktigt dåligt av sånt.
Riktigt hemskt att sådana gruppet ska få tillstånd till sånt.
Det borde de inte, land of the free till trots.

Nej, förmodligen kanske fenomenet är utspritt över delar av landet, usch. men troligast är att det är mer uppblandat på andra ställen, som hos dig. OCH värst i bibelbältet.
Usch, jag vill också kräkas.

Desiree:
ja, visst är det så.
Man spärrar upp ögonen och tappar hakan!
Så sanslöst j-a sjukt.
OCH dubbelmoralens MECKA!!!
Jag hatar verkligen den här förbannade dubbelmoralen som vilar somen slökjaav olika tjocklek över hela landet.
Strippan du skriver om är ju ett sant exempel.
OCH, ja detta med abortmotståndare soms skjuter abortläkare är ju så sjukt att man bara vill skrika.
Kram!!


Suz:
Vilket PISS va, och det ´skrämmande att det ens funnits här.
Ja, jag håller också med Petra. Det är just så EMOT det kristna budskapet att det finns inte...
Visst är det så.
Den lesbiska har nogfått en heldel upprättelsenu. Visste inte att hon varit hos Ellen, så glad för det.
KRAM!!!

Annika said...

Camilla:
visst undrar man...
Otroligt märkligt på alla sätt.
Det är somomde sitter fast i en tidsfälla.
Mår dåligt.
Det här landet har verkligen sina underliga irrvägar och snårskogar. Som tur är är det ju itne så överallt. DÅ hade man jublivit tokig och inte kunnat bo kvar.
KRAM!!

Saltistjejen said...

Ja du Annika, Fy FAN säger jag bara! Blir så förbannad när jag hör om sådant att jag knappt vet vad jag ska göra!!!! men det handlar som du säger inte bara om !USA eller amerikaner" utan om fördomar var de än visar sina fula nyllen". OCH man ska inte glömma att det även i Europa finns rätt många länder med liknande fördomar mot t ex homosexuella eller mot p-medel t ex. Jag har en kollega som är djupt troende katolik från ett europeiskt land och hon har sagt en hel del i mitt tycke "konstiga" eller rent av hemska saker. Som hon faktiskt tror och tycker. Skrämmande!
Stacars tjejen i Mississippi! Hoppas hon SNART kan flytta därifrån! Tycker på ngt vis att folk på sådana ställen borde inse att de bara gör sig själva en björntjänst genom att hålla på dessa ohumanistiska värden. Att allt "förnuftigt folk" faktiskt kommer dra därifrån till "civiliserade" trakter och bara lämna "skäpet kvar". Men de ser det nog inte så.... Tyvärr.
Stor kram!

tinajo said...

GAH - hade ju blivit vansinnig av sådant! Så HIMLA bra att de fick slå igen!

Elisabeth said...

Helt otroligt! Pro-life-rörelsen och deras metoder och åsikter visste jag om, men att det finns speciella apotek hade jag ingen aning om. Jag fattar verkligen inte. Okej att det finns personer som är mot p-medel etc, men varför ska de tvinga ANDRA att göra likadant? Bra att de stängt!

Den andra historien mår jag verkligen bara dåligt av. Jag förstår inte att människor kan vara så fruktansvärt elaka.

Anne said...

Det är helt otroligt alltså, jag hade inte hört om tjejen i Mississippi men oj vad berörd jag blev. Illa berörd, fy fan alltså... Vad som är så lustigt är alltid hur de mest dömande, inskränkta, hatande människorna är religiösa och aktivt troende och i kyrkan. Inte undra på att man själv blir så anti den världen.
Haha, ja där ser man. Den där drugstoren fick slå igen pga för lite kunder. DET är ju det bästa betyget.
Ha en riktigt fin dag!

Miss Marie said...

Förstår att du blir arg. Hur tänker man här? Ett apotek utan kondomer o andra ogudliga saker?! Som du säger, only in Amerikat! (Hoppas jag iallafall!!!) Det med den lesbiska tjejen är ju verkligen hemskt! Fatta vilket mod den tjejen har som vågar "komma ut" i en sån skola o sen ändå fortsätter att tryckas ned! Usch och fy!

Malde said...

Förstår fullständigt att du behövde ösa ur dig. Det hade jag också behövt göra...
Jag fattar inte hur de tänker!!! Galet är det i alla fall.

Kramar

Petchie75 said...

Det ar helt sjuuuukt och sa himla skrammande, bada fallen!!! The land of the free, just det ja!?
Vi har precis bestamt oss for var vi ska bo provisoriskt (moblerad lgh) fran och med maj / det blir i narheten av min favoritpark sa nu ska det borjas powerwalkas igen!!
KRAM!

Marianne said...

Fasiken, jag har inte hunnit läsa en enda blogg i dag, men EN blogg SKA jag i alla fall läsa innan jag går och lägger mig och det är DIN! Så det så!

Fy sjutton så inskränkta folk kan vara. Deep South och Saudi - inte så stor skillnad, kanske? Tänk så mycket lättare det hade blivit för alla om alla fick vara som de är! Fattar inte vad de är rädda för? Tror de att homosexualitet smittar, eller? Och även om det hade gjort det, vad är det som är så himla farligt? Det är ju fortfarande kärlek!

Och så de där Pro Life ... Ja jösses amalia. Människofientligare idioter, finns det? Nu med apotekens privatisering i Sverige öppnar man ju faktiskt för Livets ord och andra knäppskallar också!

Nä, bäst jag går och lägger mig och läser om andra knäppskallar som Donna Tartt skriver om : D

KRAM!

SoCal Helene said...

hade inte en aning om att det fanns drugstores like that, antar att jag lever i mörker! Skönt att den är väck nu i alla fall.
Härligt att tjejerna stod på sig och gick även om dom inte var välkomna.....
Helene

Bloggblad said...

När jag läser detta i skuggan av alla pedofilskandaler som uppdagats inom det katolska prästerskapets celibat, så tar jag mig för pannan!

Anne-Marie said...

Jag blir också så trött av denna mentalitet som finns här i USA. Tror aldrig att jag kommer att anpassa mig - vill inte anpassa mig till hur många tycker och tänker här. Det är något som jag tror många svenskar som vill flytta till USA inte är medvetna om. Denna inskränkta syn på olika slags människor. Bra att drug store affären fick slå igen. Kram!

Katarina said...

Annika, om drugstoren varit i Södern, men icke det. För runt omkring vårt förra hem i Georgia, där var det många knepiga saker som hände. Jag menar dubbelmoralen!

Här på filippinerna är det mycket dubbelmoral, man går hem från kyrkan på söndag och sminka sig, sätter på sig linnen med axelband.

Prästen har just predikat om synden, kyrkan tar avstånd av myndigheternas försök att få folk att använda kondom. Man menar att kondomen kan ju spricka, så det är onödigt att köpa dem!

Bra att drugstoren stängs! Jag blir också mentalt trätt men också besviken av denna mentalitet. Den var nog svårare att bemästra under vår tid i USA än här på Filippinerna, faktiskt!

Annika said...

Saltis:
Visst är det överjävligt?
Man blir verkligen förbannad på att saker som dessa finns och att de äger rum i vår tid.
Så j-a back-country så det finns inte.
Precis, man ska absolut ha i åtanke att dessa åsikter även finns på andra håll i världen. Det är därfö jag inte kan kalla det för ett amerikanskt fenomen. det vore fel.
Se baa på stora delar av den katolska kyrkan, tvi!
japp, just i den djupaste södern finns det ju erkligen hålor. Jag tror att många drar därifrån så fort de kan.
Kram!!

Tinajo:
VISST är det läskigt.
Kram!

Elisabeth:
pro-life rörelsen är en märklig värld där dubbelmoralen lever och frodas väldeliga.
Usch.
Dessa apotek minns jag att jag läste omför ngra år sen, men jag trodde aldrig att det fanns ett sådant här uppe. Men, så bar det sig inte heller.
Ja, tjejen i Miss är som en otroligt dålig historia, men den är så sann som den bara kan vara. För j-gt.

Annika said...

Anne:
Nej, visst är det fan otroligt. Trodde inte det varsant då jag läste om det.
SÅ går det alltså till på vissa ställen.
NOG är det elakt så det förslår. TUR att hon fått upprättelse, men det är HON. Tänk på alla som inte får det.
Tusan alltså.
Visst, det är den ameriaksnak högerkristna svängen som gjort mig så otroligt anti, precis som för dig. Det är sant.
Kram!!

Marie:
Jag vill inte kalla det only in amerikatt, men vi kan säga only in the damn vback-country south eller midwest. TVI!
Ja, fatta modet hos tjejen. Hon har fått upprättelse nu, men att komma ut i den lilla hålan måste varit som att ha gått igenom skärselden.

Malde:
SÅ sjukt.
Man vill bara skrika.
Man kan liksom inte fatta att man bor i samma land, om än långt borta.
Kram!

Annika said...

Petra H:
Jadu, såna här ggr kan man verkligen höja på ögonbrynen åt land of the free...
SJUKT så in i h-vete.
Man blir så förbannad.
OO, kul med lgh!!
Låter BRA!!
PWs here you come!!

Marianne:
GULLIS, du är så söt!!
Ja, visst är det skrämmande detta.
jag skulle inte kunna bo i södern. Det skulle inte gå. Beundrar Desiree som stått ut, men hon har ju varit i en stad, och det är skillnad.
I en håla är det så annrlunda.
Ja, varför fick hon inte gå? Förmodligen ogudaktigt att vara lesbisk, och så störande.
Fatta att de ordnat en hemlig bal. Så sjukt att man inte tror att det är sant.
Ja, det här med apoteket är ju sjukt så det förslår också, och de har tydligen skrämt bort tjejer, och tagit deras recept. Allt i guds namn, så nog fan luktar det lite saudi alltid.
Blir rabiat.
Hoppas att boken var bra och att du sov gott.
Kram!!

Helene:
Jag läste om det för ngra år sen att det fanns drugstores som motsade sig vissa prylar.
Men, jag kunde aldrig tro att det fanns en sådan HÄR!!
Såglad att den fick slå igen.

Annika said...

Bloggblad:
Ja, visst.
Visst gör man det.

A-M:
JAG MED!!!
OCH jag kommer aldrig att anpassa mig, aldrig.
Jag tror att många svennar tror att det är som i sverige, men det är det ju inte.
Fast, det gäller att välja rätt plats att bo på. Undvika the back country för där är det ju värst, värst, värst.
Kram!


Katarina:
De flesta av den handfull drugstores av denna sort
finns just i södern och i the midwest, men detta var i DC! Nu är denväck, tack och lov.

Jag skulle inte kunna bo isödern. Nej inte.
Har varit i GA och fick faktiskt en och annan kulturchock där. Så jag förstår dig.
Men visst, dubbelmoralen frodas nog på alla ställen där folkär väldigt religiösa, precis som hos er.
men jag tror återigen att man inbillar sig att USA ska vara som sverige och därför blir manmer chockerad här än vad dublivit på filippinerna.
Kram!!

Anna, Fair and True said...

Nä, vad trist, båda historierna! :( Fast jag skrattade åt "sista smörjelsen" :)