Tuesday, March 16, 2010

This Week: A photo an hour (EFIT)

Morning!

Yesterday was an official EFIT-day (a photo an hour). I participated this week (again). It seems like I have been a very good "efit:er" lately.




Anyway...
Come along and check out what REALLY happened here yesterday...



Around 7:00...
I am picking up the morning paper by the curb. I am quite irritated due to the switch to Daylight Saving Time. It is DARK at 7:00 now *sigh*. I think it is highly annoying to switch the time back and forth twice a year. What good does it make??



Around 8:00...
Peter's driving Karolina to school today. I am making myself look somewhat good...


Around 9:00...
I am heading out on the roads, on my way to the Swedish breakfast club. I'm on my way to pick up Lotta.



Around 10:00...
The breakfast club's in session. No, I am not eating this bagel (sadly enough). I brought my yogurt and fruit while the rest of the gals are having good old bagels and bread...



Around 11:00...
Parts of the club;
Sara, Monica and Lotta.


Around 12:00...
Still at "the club".
We are still drinking coffee, tea and we're still chatting. The broads are eating these delish cookies. Not me...
Fika is nice, always. "Fika" means to drink coffee/tea and to relax for a bit. A perfect word! On Facebook there is a group called "Make 'to FIKA' a verb in other languages than Swedish". Of course I am a member of that group... Show me a Swede who does not like FIKA!!



Around 12:40...
I am driving home on this lovely Monday in March!




Around 13:30...
I am having my lunch, a soup and an orange
.


Around 14:30...
I am checking out my blog, reading comments (thanks) and reading blogs. Always nice...


Around 15:30...
Sometimes you have to do the dishes...




Around 16:30...
I am taking a walk. Look at my Hydrangeas!! Spring IS coming!



Around 17:30...
I am making a puttanesca (no, I have made better dishes, I promise you. I was quite disappointed).


Around 18:30...
I am reading an email sent from the cluster board. We're getting a warning about a suspicius individual who's been spotted by two women in my part of Reston. We're getting warned about taking morning walks by ourselves on the paths here in Reston. It pisses me off, how can ONE man put terror in all the women on this side of Reston? WHY can't we just walk, and feel SAFE when we want to, and when we feel like it. WOULD a woman put this kind of terror on? NO. Am I going out for my power walks now? Yes, hell yes! But I am not going to walk into the woods. I am going to walk in residential areas.
I really hope they will catch this individual REAL soon. Leave the women alone. Let us walk in peace. In the woods. WHERE EVER WE WANT TO WALK! ALWAYS!! Power to US.




Around 19:30...
Karolina is doing her algebra homework, I am reading my book club book. Both Karolina and I think it is QUITE boring...


Around 20:30...
Karolina and I are watching som high quality TV,-) , 20/20 Inside the Bachelor: Behind the scenes. You just HAVE to keep up with your POP-culture. I am telling ya...



Around 21:30...
Evening snack.


Around 22:30...
IN bed, yes I am going to fill out a cross-word puzzle before I go to sleep...
GOOD night!!

Have a good Tuesday!!

33 comments:

anna of sweden said...

Åh, vad jag gillar EFIT-inläggen. Himla kul att få hänga med under en dag.

Hoppas att du får en bra tisdag. Nu ska det ju bli varmare. Skööönt!

Huggies!

Annika said...

Anna:
KUL att du tycker det! Jag gillar också att kolla in efit. hoppa på nästa ggn, vettja!!
Ja, det ska bli nästan sommarvarmt i slutet av denna vecka...
NAJSIGT!!
Huggies!!

Desiree said...

Godmorgon Annika, alltid kul med EFIT. TYcker att det varit en hel del sådana på sistone och det är bara kul och positivt som sagt. Jag ska försöka hänga på igen snart. Ser ut om en skön dag. Nog är våren på G hos er också ser man. Shit vad sur man blir på att det är en galning som sätter stopp för att kvinnor tryggt ska kunna gå/motionera ute på gångvägarna osv. Var försiktig men visst vill man inte sitta inne och häcka i väntan på att den här killen åker fast.
Era Svennefrullar ser så himla mysiga ut! Vilken underbar tradition att alltid starta veckan med något sådant. Köper du med dig en massa korsord då du är i Sverige för detta är på svenska ser jag eller kör du också ibland med korsord på engelska?
Ha det gott och hoppas att vädret blivit bättre nu. Håller så med dig om att it sucks att det är becksvart på morogonen igen! Gillar det INTE!

Miss Marie said...

Älskar fika! Engelsmannen gillar det också, så han har anammat det. Att helt enkelt säga "a coffee and something to eat" stämmer ju inte, för fika är ju mer än så! Kanske "to fika" blir ett svengelskt ord liksom smorgasbord, ombudsman och gravad lax! ;)

Gillar dina EFIT!

Annika said...

Desiree:
NU tror jag att det dröjer med efit, tycker jag såg att nästa dag var den 8 april.
DÅ kan du hoppa på.
Det är bra att du gillar dem. Jag har så mkt fotoytrymme på bloggen att det lika gärna kan utnyttjas :-) Till max.
Ja, fan vad förbannad man blir. Den här mannen hade tvp kvinnor råkat ut för i lördags, han hann inte göra ngt, men han skrämde dem så till den milda grad att de bägge rusat i sinne till närmaste hus och där ringt polisen. Tvi vale. jag blir så j-a förbannad...
men, det ska inte stoppa mig.
Det får han inte, men jag tänker undvika skogsvägar.
Förbannade skit...
NU är vädret fint, och bättre ska det BLI!!
Härligt!!!

Jag fick en BUNT veckotidningar av Lotta med en massa olästa korsord i...Så det är dem jag löser nu efterhand. Rätt skön sysselsättning.
KRAM!!

Marie:

Visst borde "to fika" bli ett verb även på engelska, och andra språk.
för det är så mkt mer än bara kaffe och bulle. Svårförklarat.
KUL att din hubby gillar det. Min hubby gillar varken kaffe eller te, buhu...

Saltistjejen said...

Vad kul att se men som vanligt glömmer jag bort EFIT jämnt!!! Jaja det är skoj att andras! :-)
Låter illa med den där mannen. Samtidigt tycker jag ibland att just amerikaner skärrar upp sig lite väl lätt? Särskilt kvinnor?? Hm, jag skulle ockås bli förbannad och jag skulle fortsätta med min promenader. MEN kanske vara lie mer uppmärksam bara,
Hoppas det inte händer ngt utan lugnar ner sig igen.
Vädret är udnerbart idag och bättre ska det ju bli! Härligt!
Jag ska maila dig ang ett ev DC besök senare. Bättre att ta det via mail
än via bloggen.
Stor KRAM!!!

Annika said...

Saltis:
THAT pisses me OFF.
OCH ja, jag tror också på ngt sätt att amrisar kan överdriva detta. Men samtidigt gör det mig så förbannad att jag inte ska kunna gå där jag VILL. jag har aldrig varit rädd i Reston aldrig, och jag har gått i skogen o på ödsliga ställen. FAAN.
Nej, detta ska inte stoppa mig.
Ja, det var det om det. Iallafall för stunden :-)
EFIT är kul, men nu dröjer det ett tag till nästa ggn.
KUL, vi tar det där över mailen ja, med ert besök. lättast så!!!
KRAMAR!!!

Petchie75 said...

Jaaaa, jag tycker också det är kul att läsa dina EFIT-inlägg!!
Och jag undrar precis som Saltis om folk skärrar upp sig lätt i den här delen av världen? Jag var med om något liknande några månader efter vi flyttat hit. Jag hade varit på Walgreens och handlat mjölk en eftermiddag, kom gående på trottoaren på vår gata (du vet hur kort vår gata är och hur öppen den är, inget konstigt alls med den), gick förbi en kille som satt på en mur och när jag kom fram till vår byggnad stod "the building manager" (kvinna) och sa till mig att jag var HELT GALEN!!!! Va??? Såg du inte killen på muren, sa hon. Eh, jo, men han bara satt där. Jag fick nästan en utskällning i hur oförsiktig jag var etc etc. Va?? Jag tror att hon menade att jag skulle ha sett honom när jag började gå nerför gatan och därför ha valt den andra trottoaren, men hon fick mig att både känna mig jättedum (och osäker) för att jag inte FATTAT och förbannad, ska jag inte kunna vara ute och gå mitt på dagen i ett tättbebyggt område där bilar och folk rör sig hela tiden?
Iaf, jag fortsätter att gå UT och gå förbi män som sitter på murar, så det så!
Lång utläggning men jag blev så irriterad på attityden - att om en kille sitter på en mur så är han direkt en rånare, blottare eller något annat hemskt! Men visst, samtidigt så ska man ju vara "om sig och kring sig" och ha koll så att man inte tar onödiga risker. Jag tror dock att det är en ond cirkel i länder som USA och PR där folk inte går så mycket, vilket innebär att 1) folk som går är konstiga och misstänksamma eftersom de ofta är de som inte har råd att köra bil 2) det blir osäkert att gå för att så få är ute och går, folktomma gator = ingen som ser om något händer 3) folk blir rädda och föredrar att ta bilen för det är säkrare
KRAM!

Petchie75 said...

Tillägg: Jag förstår att mannen i Reston är annorlunda än killen på muren hos mig, och jag hoppas att han blir fast snart så att ni kan känna er säkra i området igen.

Katarina said...

Jättekul att läsa dina EFIT inläggen, oj, vad saker man hinner med på en dag!

Jag blir sugen på apelsiner nu! Tack vare dina bilder!

Annika said...

Petra H:
Ja, jag hör vad du säger...OCH i mångt och mkt låter denna historia som just nu spökar här lite som en URBAN legend, du vet...
Det var två kvinnor( vid olika tilfällen under morgonen) som var ute och gick i regnet i lördagsmorse (det PISSREGNADE). Bägge var ute och vallade sina hundar.
Detta utsplar sig på en av de mer ödsliga stigarna där vi bor (jag går aldrig där,det är för långt fr mig). de hade mött en stor man, som tittat märkligt på dem. de hade butt ngn artigetsfras, och sen hade den ena kvinnan vänt om eftersom hn fick märkliga vibbar, och då hade mannen vänt om också och börjat följa henne. han hade tagir upp nggr ur fickan och då hade hon sett att han hade latexhandskar på sig, och då hade hon börjat springa och han hade visst sprunit efter. Hon hade rusat upp till närmsta hus och där ringt polisen.
Den andra kvinnan var också ute med hunden, ingen latexhandske såg hon, men däremot dåliga vibbar och förföljelse. Kvinnorna visste inte om varandra förrän detta skett. Jag har alla email på datorn från deras grannskap. Vet att polisen är inkopplad, men precis som både du och Saltis tror så kan detta vara överdrivet. jag tycker själv det luktar lite vandringssägen över det hela. men, vem vet??? Har googlat det också, och inte sett ngt på vare sig Fairfax co police dept eller på lokaltidningens hemsidor...
Det luktar lite skumt sas...
Nåja, jag tänker inte låta mig skrämmas in i ngt hörn.
jag tänker gå ut, men ja, jag undviker skogen ett tag framöver. Som jag sa till Saltis har jag aldrig varit rädd här förr. Tänker inte börja nu heller.
ja, det som hände dig på din lilla gatstump är ju bara så larvigt...Förstår att du reggade på det.
Här är det dock massor med kvinns o annat löst folk som är ute på morgonprommisar på parkvägarna. Men det är ju faaaaan om ngt sådant här nu ska skrämma bort oss. Nej, så sjutton eller...
Speciellt den här veckan då vädret ska bli GULD.
Lovade K att stanna hemma idag, så jag gick inte ut. men imorrn så...
Ja, jag tycker också att amrisar lätt överdriver mkt, absolut. DETTA kan vara en sådan sak...
KRAM!!!!

Annika said...

Katarina:
BRA att du tycker det!!
Apelsiner---gott---
NU länkar jag upp dig!!!
Kram!!

bettankax said...

Å Annika alltid roligt att följa din dag! Jag är så HIMLA imponerad att du har sån diciplin när det gäller din kost.(ajamen hur svårt är det att fika utan något till??) Men så har du också fått lön för mödan och är snyggare än snygg...man vaknar ju tyvärr inte bara en morgon och är smal och fin.
KRAMAR!

bettankax said...

Otäckt att inte kunna känna sig trygg när man går ut. Man blir så jäkla förbannad när idioter ska begränsa ens liv..(hängde inte med på förra kommentaren)

Annika said...

Bettankax:
GUD vad kul att du gillar efit, nu dröjer det till 8 april tills nästa ggn.
Ja, det är motivation och inget annat som driver mig.
Ja, jag har fått lön för mödan, och det är underbart. minus 11 kilo nu. Lite till, sen slutar jag, jag lovar...och då kommer det svåraste; att få jämnvikt. Fuskar ju som du vet. Utna fusket skulle det inte gå så bra som det gjort. Tack o lov för lördagar o numera fredagkvällar.
KRAMAR.
Ps, tycker nog att du ser nog så smal o snygg ut. Så det så!!!

Annika said...

Bettan, igen:
Blir så j-a förbannad. Skulle en kvinna ngnsin sätta skräck i folk? Nej. Alltid män. Blir så jävla trött.
Tänker inte låta det stoppa mig...
Kram igen!!

Ida i QC said...

ÅH, den där boken tyckte jag också var så himla seg och tråkig! Fy fasen, den tog aldrig slut. Jag bytte bort den på en bokbytarkväll häromveckan - bytt är bytt!

Älskar EFIT!!
KRAM

Anne-Lie said...

Tror att det är en hortensia som spirar hos dig - längtar! Min står nergrävd i växthuset men runt växthuset är det nog en meter snö!

Keith said...

Yes, as I have discovered myself sometimes you have to do the dishes. :) Fun to see how your day was. If I took pictures of mine you'd see me at my desk hour after hour. That wouldn't be so exciting to see, I think.

Marianne said...

Å vad roligt att följa med dig på din dag! Jag MÅSTE komma ihåg nästa. Nu har jag i alla fall bokmärkt EFIT-sidan. Hm, ska lägga in en påminnelse i telefonen, kan jag KANSKE komma ihåg det då?

Visst är det mysigt att lösa korsord! Du vet väl att du kan printa alla korsord i SvD. Det är gratis. De blir lite små, men du är ju ung fortfarande så du ser nog utan glasögon. Och man vänjer sig.

Jag hade aldrig klarat Karolinas matte, det ser jag på långt håll. Hon är duktig hon!

Kramar!

Elisabeth said...

Konstiga människor finns det då gott om. I höstas/vintras var det en 15-/16-åring (haha, bra minne jag har ;)) som gick runt i vissa stadsdelar i Göteborg, ringde på hos folk för att sedan attackera dem. Korsord är alltid roligt, men de får inte vara FÖR svåra, för då ger jag bara upp.

Micke said...

Tittar in på din dag på andra sidan "pölen" :)
Ja, tänk att det ska dröja så till nästa EFIT-dag... ;)

Själv hemkommen från Egypten och det blev bara så då. :)

Annika Estassy said...

Aha! Du löser svenska korsord! ;)

HeLena said...

Låter som en härlig dag! Fika är alltid som du säger, trevligt! Att träffas för frukost är jättekul och underskattat tycker jag! Kul med EFIT... har tänkt göra det men glömt... ja, ja...
kram kram!!

Kerstin said...

Jag gillar verkligen dina efit-bilder. Så kul att följa med under en av dina dagar. Jag kan sälla mig till gruppen som älskar FIKA. Kakor, bullar, tårtor.....åh, så gott.
Den där mannen får vi hoppas att dom kan hämta in. Vad olustigt att ha det så där, och det som är riktigt irriterande är att det ska begränsa kvinnors liv. Vansinne.
Hopps att de tar honom och att du inte träffar på honom.
Ha en fin onsdag.

Suzesan said...

Jag måste lägga till det jag missade att läsa ....SÅ äckligt med den där mannen. Uhuuu. Men var försiktig tills du vet säkert för tänk om det ÄR en galning.


Var rädd om dig och gå inte ensam på skumma ställen.

Kram
/Susanne

Annika said...

Ida:
Fattar inte hur boken kan vara en betseller. Inser att jag kommer att ha noll att säga på bokklubbsmötet i morgon...
Astrist.
Och du, jag har the JR edition, that about says it all (vägrade köpa den i hardback).
Kram!!!


Anne-Lie:
Helt rätt, det är en hortensia. Jag har flera stycken i min trädgård. Min älsklingsblomma!!
Snart får dina komma fram också!!
Lovar!


Keith:
Yes, sometimes you just have to do them...boring as it is. But, it is een more boring to empty out the washer...
So, no efit for you, huh?

Annika said...

Marianne:
JAG ska påminna dig om nästa ggn...den 8 april, men jag pushar på lite en dag innan :-)
EFIT är kul!!
Japp, det är mysigt med korsord, men de får inte var för svåra, och inte för lätta heller, för den delen...
Nej, glasögon har jag inte ännu, så jag kan nog se även små korsord.
Karolinas matte är rena rama grekiskan. Jag skulle aldrig klara av den. Algebra, yeah right...
Kram!!

Elisabeth:
Jag blir så förbannand, rent utsagt, över att vissa ska få sprida skräck i helt område. Tvi!!
Precis som e hos er som ringde på och attackerade folk. FAN!!!
Ja, korsord är kul, men de måste vara lagom. de får inte var för svåra eller för lätta.

Micke:
KUL att du tittade in!!!
Ja, nu var det låååång väntan till nästa ggn. KUL detta!!
Mysigt med Egypten!!! Najs att åka dit den här tiden på året!

Annika said...

Annika:
Ja, jag gör det, då jag har svenska tidningar. Kul tycker jag.


Helena:
Vist är fika alltid så mysigt. Och vilket bra ord det är. Alla vet ju precis vad det handlar om. Gillar!!
Det är verkligen urmysigt detta med frulle, tror vi hr hållit på sen 2000.
Nästa ggn kan du hänga på efit, den 8 april!!
Kram!!!


Suz:
HAHA, ja nu är det nya tider. Snön är glömd, och vi börjar yra om vår lite varstans. KUL!!
Nej, glasögon har jag inte...
Ännu.
Va? ¨så du kan inte lösa korsord fast du har glasögon? ;-))))
Hihi!
Gillar du soduko då. DET gör inte jag...USCH, skulle inte ens kunna lösa ett barn-soduko.
Jadu, det är fasktikst inget vidare det där om den där mannen som synts i krokarna här. Inte alls. Jag blir så förbannad. Usch!
Och vilka drabbas? Jo, vi tjejer som går våra prommisar. Tvi vale.
Kramar!!!

Annika said...

Kerstin:
KUL att du gillade dagen!
ja, fika älskar jag också!!! OCH kaffebröd, men jag äter det sällan numera.
Men åååå vad gott det är!!
Mums!
Jadu, nu får man nog vara lite försiktig. Och jag blir så arg, för man blir så kringskuren, och alltid är det vi kvinnor som drabbas av spna idioter. Jag blir så förbannad.
Kram!!

Jonna said...

Ähm... så vad exakt är det du gör i en förort utanför washington? jag hittade hit från EFIT, blev nyfiken, och bokklubb låter ju härligt... men jobbar du? hur kommer det sig att du flyttat dit o.s.v.?

Anna, Fair and True said...

Är det flesta svenska mammor du känner genom klubben eller annorstädes också hemmafruar?

Annika said...

Jonna:
Välkommen hit.
Har varit här sen 93, var au-pair, träffade min man och på den vägen blev det...
Har inte jobbat utanför hemmet sedan min dotter föddes.
Är således hemma. Men lever knappast ngt liv a la amerikansk hollywoodhemmafru.
Bokklubb är kul.
Välkommen tillbaka!!

Anna:
ja, alla i princip. det finns ngra undantag, men de flesta är hemma.