Thursday, March 18, 2010

Just nu, i punktform...

Godmorgon allihopa!

Det är ny-fredag och som alltid är det lika härligt. Ja, lika ILLA som jag tycker om söndageftermiddag och kväll lika mycket TYCKER JAG OM torsdagar!
Idag tänkte jag köra mitt inlägg i punktform. Tycker att de inläggen blir så koncisa. SO here it goes:

• Vädret!
Just nu är vädret det underbaraste underbara! Det är alldeles blå dagar, klara dagar med temperatur på runt 18-22 grader. Imorrn, fredag ska det bli över 20 grader. Tänk om man kan sitta på decket och äta middag imorrnkväll? DET vore ju MUMMA!!! Älskar denna tid. Dessutom är denna tidiga vår skön på ett annat sätt, värmen är TORR och det finns INGA insekter. ÄNNU. Lovely!!!

• Förbannad!
Just nu är jag mest förbannad på ”latexmannen” som förpestar vårt liv i södra Reston. Folk är nervösa, och jag med. Jag kan inte låta bli att dras in i oron jag också. Dessutom börjar folk prata om att ”latexmannen” kanske är den våldtäktsman som härjat på östkusten under tretton år, och som hela tiden gäckar polisen. Jag blir förbannad och less på ett en enda man ska kunna sätta skräck i en hel förort. Vill att man ska kunna gripa honom och ge kvinnorna tillbaka sin frihet. Jag brukar inte ta mina promenader just där han skådats. Platsen där det hela utspelade sig är en av de mest ödsliga i den här delen av Reston. Men, jag brukar vilja gå i skogen. Ska jag inte få göra det nu för att någon galen man i 35 årsåldern finns därute och skrämmer kvinnor? Usch, jag vill bara skrika av ilska!

• Nytt favoritprogram!
Nej, det är inte Hollywoodfruar (folks, det programmet gör mig fysiskt illamående, jag kan inte se det . men, jag känner mig lite utanför eftersom det är en stor snackis på de bloggar jag läser just nu).
Nej, det programmet jag gillar OCH älskar är TV4:as ”Familjen Annorlunda”. SÅ roligt att se dessa storfamiljers vardag: en familj i Älvdalen, en i Märsta och en i Uppsala. Mitt eget liv känns genast väldigt lugnt och organiserat då jag jämför mig med dessa familjer och alla dess barn.
Jag gillar familjerna, stor kärlek och respekt där. OCH, dessutom är det kul att se svenska storfamiljer, och inte bara Jon and Kate + 8 eller the Duggars 19 kids and counting.
OM ni inte har sett det redan rekommenderar jag verkligen ”Familjen Annorlunda”.

• Trista böcker!
Om ni läser en bok som är så tråkig att klockorna stannar, tvingar ni er då att läsa ut den iallafall, no matter what? Ikväll har vi bokklubbsmöte och jag kan för mitt liv inte ta mig igenom ”Three cups of tea”. Det är förmodligen MIG (och Ingrid) det är fel på för boken ÄR en bestseller. Jag får helt enkelt läsa ”the cheat notes” på nätet så att jag inte bli helt utanför ikväll. Eller, what the HEY, jag kan ju bara gå dit och dricka vin, works for me...

• Påsken!
Sen jag flyttade till USA har jag mer eller mindre slutat att fira påsk? Varför, undrar ni? JO, därför att påsken här är så löjligt KORT. Den är bara en enda dag, och det är påskdagen. Det finns inga extradagar alls som är lediga runt påsken. Tror detta har gjort att jag helt förlorat lusten att fira. Mina svenska vänner håller inte med mig. De pyntar till påsk, fixar påskbord och gläder sig. Jag? Jag fixar noll. FATTAR det inte, för affärerna är fyllda av det SÖTASTE, gulligaste och finaste PYNT ni kan tänka er. Jag var ute med Lotta igår, och hon köpte så fina skaer från både World Market och TJMAXX. Jag, Miss PYNT, varför kan inte JAG också pynta upp och göra fint? Don’t know. Det tar bara emot. Varför bry sig om en enda dag? känner jag. Fånigt av mig, jag vet...
Vad jag däremot ÄLSKAR JUST NU är påskliljor!! Köper nya hela tiden så att jag ständigt har en bukett på köksbordet!

• Våren!
Ja, jag gläder mig SÅ!!!

• Celtic Woman!

Åh, vilken fin och underbar konsert vi var på igår!
Celtic Woman måste vara en av världens klockrenaste grupper. SÅ vackra!! SÅ vackra röster! Så fina scenkläder! Vilka musiker! Vilket arrangemang! Ja, både Monica och jag var djupt imponerade!
Nu vill vi se dem igen!!

33 comments:

anna of sweden said...

Usch, vad otäckt med den där latexmannen (vilken benämning!). Och visst blir man arg. Över att någon galning ska göra så att folk inte vågar vistas ute.

Hoppas de får tag i honom.

Huggies. Soliga sådana! :D

Annika said...

Anna:
jag blir läbbigt pissed OFF, kan jag säga.
vad ger honom rätten?
Den kvinna som blivit jagad av honom hade sett till sin FASA att han haft latexhandskar på sig.
Vidriga äckel.
Sådana kan verkligen förstöra för oss tjejer. Och för ALLA.
Hoppas att de hittar honom. han var alltså ute i lördagsmorse på en ganska ödslig del av reston, det ösregnade och dessa två kvinor var vid två olika tillfällen ute med sina hundar. Bägge hade sett honom, och den första hade sett latexhandskarna. Den andra hade inte sett hans händer.
Otäckt som fasiken.
Ja, samma huggies från mig...vädret nu är verkligen NAJS!!!

Camilla said...

Vilken typ, den där latexmannen. Hoppas han snubblar på en gren och bryter båda benen så att det är lätt att få tag i honom.

Böcker som är trista slutar jag att läsa. Varför slösa tid på dem? Jag brukar ge dem sisådär 50 sidor innan jag ger upp. De kan ju bli bättre:)
Njut av vinet istället för att fundera på boken.

Kram

Annika said...

Camilla:
Vilket as va...
Blir så förbannad. Hjälper ju inte heller att veta att han väger ca 200 pounds och mäter 6 feet...
KUL som fan...
Nej, boken skiter jag i, tror jag. Ägnar mig åt annat idag istället.
Och dricker ett par glas vin ikväll.
kram!!!!

Bloggblad said...

Våldtäkt borde straffas med offentlig kastrering medelst två tegelstenar.

Annika said...

Bloggblad:
Ja, jag håller med. FULLT UT!!!

malou said...

Det är ingen lag på att du måste läsa en bok som du inte gillar! Jag har en hög med böcker som "alla" gillar och jag inte klarar att läsa...

Sporty Spice said...

Visst är vädret uuunderbart nu. Vi har inte fullt lika varmt men idag, fredag och i helgen ska det bli uppåt 15-20. Skönt! Hua, läbbigt med latexmannen, hade faktiskt inte hört talas om honom. Se till att ha sällskap på dina pw:s. Ta hand om dig och Happy Thursday!

Anonymous said...

Ha! I just read your blog through translator and I'm SO SO happy to see that you're having a hard time with Three Cups of Tea! I fall asleep every time I pick it up! I was ALSO thinking of reading the cliff notes! How funny! I was feeling so bad all week and now you've made me feel better! Thank you!
We will eat and drink wine a forget about the book! No worries!

Annika said...

Malou:
Helt sant!
Tänker inte läsa den heller, har typ ingen tid för det nu heller.
Nej, att det är en bestseller spelar ingen roll.
Kram!

Petra A:
Vädret är bara BÄST!!!
Japp, från imorrn ska det bli riktigt varmt.
Latexmannen är ny, och det ryktas att han ev kan vara den sk östkusts-vådtäktsmannen som gäckat polisen i 13 år, han har våldtagit från Dc området upp till New England o ingen får fatt honom. Så j-a vidrigt, läste om honom i the post häromdagen. Vidriga tingest!!
Tack, Petra, lovar att vara uppmärksam...

Annika said...

Sara:
HAHA, me TOOO!!!
God, that's great!
Let's just bag that book. The most boring book I've read in....forever...
Let's just have wine tonight :-)
Ingrid told me sha has a hard time w it tot. Don¨t know what Susanna thinks...

Anette said...

Läskigt med latexmannen... fy sjutton! Hoppas han åker fast. Häromdagen var det en tonårstjej i Bristow som höll på att bli abducted av en man när hon skulle gå till skolbussen tidigt på morgonen, hon lyckades komma undan. Man känner sig inte säker nånstans, tyvärr... Och det gör mig också arg!

Jag kom heller inte igenom Three Cups of Tea, jag kom knappt igenom första kapitlet. Så jag lade ner den! Har inte tålamod med tråkiga böcker, när det finns så många bra man kan läsa istället.

Vad roligt att du och Monica var på Celtic Woman konserten!!! Tycker också de är fantastiska. Vilka röster...

Ha en fin dag! Ska bli 70 grader F idag!! Nice!!

alegni said...

gissa hurdant väder vi har här nu? rätt, det SNÖAR! det är så infernaliskt skönt, må du tro. not. jag blev så sur så jag åkte till hemtex för att köpa något trevligt till hemmet i vårfärger. för att trotsa liksom... ;)
maken har kollat väderleksrapporten ett par veckor framöver, och på långfredag lär det bli lite vårligare temperaturer äntligen. om man nu orkar med detta tills dess, suck.
men kul att våren åtminstone nått er (positivt tänkande) :))
kram

Annika said...

Anette:
SÅ läskigt.
och man blir så j-a förbannad. Ska en enda man få sätta skräck i en halv förort?
HATAR!!!
Och det som hände hos er är ju så fruktansvärt hemskt också. Lämna alla tjejer ifred, for crying out loud. J-a galna män!
HAHA, här har vi en till som inte gilla boken. Maken till trist skrivet har jag väl aldrig varit med om...
Blä.
Ja, underbar konsert igår.
Kram!!

Ingela.
Snö i Ostrobotnia...
why doesn't that surprise me ? ;-)
Ni får ju vår typ i slutet av april, era stackare.
Jaja, ljuset återkommer ju iallafall.
OCH hemma kan du pynta upp ordentligt, och njuta av våren inomhus.
Håll ut, den kommer till er också.
Här är det verklig vår...men inga krokusar o så har jag sett ännu.
Kram!!

Anonymous said...

God morgon Annika! Ja vädret är det absolut bästa just nu! Det är bara att njuta järnet! Jag måste tyvärr hålla med om att boken är seg. Jag vet att jag rekommenderade den och en kollega till mig kunde inte sluta prisa den till skyarna. Men vi har ju iallafall vinet att glädjas åt i kväll, eller hur? Vi ses...

SB

Annika said...

Susanna:
Ja, inte kunde du veta att boken var ett sömnpiller. Det är ju en bestseller så what do we know? Men sömnig så till den milda grad. tror detta är den första bok jag inte mäktat med i klubben. Men ett glas vin eller två ikväll blir trevligt.
Vi ses ikväll :-)

Miss Marie said...

Vi har också sol! Länge leve våren! :)

Usch, vad läskigt med latexmannen! Blir så arg på alla j*vla äckliga män som är sjuka i huvudet och förstör för oss kvinnor! Jag blir så arg att vi har blivit uppfostrad att vara rädda och vara misstänksamma och att vi måste fortsätta uppfostra våra barn till att vara likadana. Jag tycker det är hemskt. Borde inte alla kunna vara trygga överallt? Usch.

Celtic Women är ju underbara! You raise me up ger mig tårar i ögonen!

Suzesan said...

Åhhh lyllos dig som fått höra Celtic Woman for real IRL. DE är magiska och sjunger som ett sånt änglaspel.

Åhh jag blir också arg nu på den där I-D-I-O-T-E-N som förstör för er och era promenader...det där äcklet till gubbe(kunde inte skriva karl om den där latexgubben)

Jag håller med om allt som är sagt tidigare om vad han är för en jävel. Mest med det om han kan fastna i nån rot och snubbla och bryta av båda benen så det gör ont..fötterna med och kanske handlederna när han tar emot i fallet hehehemuhahaha. Räcker det så!! Sen tar de honom. Som på amerikansk film när de står på dem och trycker upp händerna på ryggen!..Ja ungefär det är vad jag tycker lixom. Tog kanske i lite där. Ehh!

Vad jag skrattade åt när du beskrev HUR TRÅKIG boken är..."så klockorna stannar" hahahaha!

Guu vad jag längtar till 20grader. men idag är det nog nära hälften.Skönt. Hade solen orkat igenom diset hade DET VARIT VARMT!

Kram
/Susanne

Saltistjejen said...

J vädret nu är såååå underbart! man blir glad ända in i själen! :-) Som om livsandarna vaknat till liv igen! Men fy vad frustrerande och otäckt med den där våldtäktsmannen!!!! FAN vad ARG jag blir när jag hör/läser sådant. Som efter att jag flyttade från Umeå och den sk "Hagamannen" härjade där. jag ahde ju fortfarande många vänner där då och en del av dem var singeltjejer som var ute mycket på kvällarna och de var ärligt talat rädda. Tänk att en enda person ska kunna få styra och ställa med andra människors liv! På ett så negativt vis! Usch!!!! Hoppas de hittar honom och ärligt talat kastrerar honom!!!!!!! Jag kanske låter hård men kag tycker att om man inte kan kontrollera sina drifter har man banne mig försatt sin rätt att styra över sina egna balls....!!!!!!!!
Härlig konsert! Har aldrig hört dem förr men det var riktigt riktigt vackert!
Njut nu av vädret!
KRAAM!

Cecilia/svengland said...

Å vad jag älskar båda dem sångerna - får alltid en liten tår i ögat när jag hör dem! :-)

olgakatt said...

Här är en till som inte orkade hela Three cups of tea som jag fick i julklapp... Litet för mycket helgonförklaring av karln för min smak.

Elisabeth said...

Ingen mening att läsa ut böcker baraföratt, tycker inte jag heller. Om man inte måste läsa dem alltså, då är det ju bara att bita i det sura äpplet och läsa vidare. Påsken har jag alltid gillat! Den är så ljus (och då syftar jag inte på det kristna budskapet i den) och härligt vårlig. Men så är det en betydligt längre helg i Sverige också. Dock inte lika lång som i Norge. Där är skärtorsdagen också helgdag!! Då åker norrmännen till Strömstad (i Bohuslän precis vid norska gränsen) och festar. Inte alltid så uppskattat av invånarna i Strömstad, har jag förstått.

Desiree said...

Heeej Annika, vad kul med konserten och att du har lagt ut lite smakprov på bloggen. Att gå och lyssna på livemusik är alltid så nice. Något man borde göra oftare.
Hoppas att de får fast latexmannen snart så att ni i Reston kan få känna er lugna och trygga och vistas utomhus och njuta av våren. Jepp så nice väder just nu! Love it big time! Helt perfekt, inte för varmt och inte för kallt och inga insekter. Vad gäller boken du inte tar dig igenom så tror jag att man faktiskt inte måste gilla alla böcker även om de är stora bästsäljare. Jag skulle lägga ifrån mig denna och köra vidare på nästa istället. Det finns så många bra böcker att det är bättre att koncentera sig på dem. Ha en finfin torsdag. Jag gillar verkligen torsdagar. Får samma känsla där som dig.

Kram vännen.

Anonymous said...

Jag har följt Familjen Annorlunda och vet inte riktigt om jag beundrar eller förfasas över dessa familjer ;-). Mitt tålamod skulle inte klara av så många barn... Men det är kul att följa dem, tyvärr visades sista avsnittet i måndags :-(.

Latexmannen fick mej att tänka på Hagamannen som härjade här i Umeå för några år sen. Riktigt sjuk typ som våldtog och misshandlade kvinnor svårt. En fick visst sitt öra nästan avslitet. Och hemma hade han fru och små barn, hus och ett helt vanligt jobb...

Nä, en bok som jag tycker är riktigt dålig den slutar jag läsa! Finns alldeles för många bra böcker som väntar på att bli lästa så jag har inte tid med dåliga böcker.

Vi gör inte heller nån stor sak av påsken. Vi pyntar med lite påskpynt som tjejerna gjort i skolan/på dagis, tjejerna får påskägg med godis i och så klär de ut sej till påskkärringar och går runt i området och önskar folk Glad Påsk och får mera godis :-).

Petchie75 said...

Usch ja, hoppas verkligen att de får tag på den här otäcka latexmannen! Och hoppas att det inte är någon "hoax" och att de inte skrämt upp folk i onödan!
Jag har inte sett en sekund av Hollywoodfruarna eller vad det nu heter och tror inte att jag har missat något. Familjen Annorlunda låter mer intressant, och förhoppningsvis är det familjer som ändå är mer normala än Jon & Kate och The Duggers (otäckt med det 19:e barnet som väl föddes urtidigt, jag vet inte vad som hände med henne till slut?).
Det blir nog inget påskfirande hos oss heller i år, vet inte om vi åker in till OSJ och ser processionen, det hör ju till för Os påskfirande iaf!
KRAM!

Humlan said...

Vilket väder ni har! Visst låter det härligt att kunna sitta ute, men jag måste säga att jag njuter stort av vårt vårväder; takdroppet och att solen värmer. (Fast just nu pratar nyheterna om alla halkolyckor i Sthlm, det är fortfarande mycket isgator.)

Instämmer helt med dig om latexmannen; vad ger honom rätten? Just det att vi kvinnor inte kan röra oss fritt utan att behöva vara rädda...

Underbar musik! Det måste verkligen ha varit en underbar konsert!

Kramar!

Anna, Fair and True said...

Har inte sett så mycket av nya Hollywoodfruar för det lilla jag såg äcklade mig! De hade någon slags audition för servitörer för någon fest och killar fick typ visa hur de kunde öppna champagneflaskor "sexigt" och sedan ta av sig tröjorna för att visa sina bara överkroppar. Och "tanterna" oade och aade. Fick mig att tänka på tanter som åker till Gambia... Hon Maria var ju inte med på detta, hon verkar genuint snäll (även om hon inte har många hjärnceller) men de andra två??

Anna, Fair and True said...

Tycker förresten också Familjen Annorlunda är intressant!

Annika said...

Marie:
Ja, man lackar verkligen på sånt där skit.
Vad ger en enda man rätten till att sätta skräck i oss kvinnor?
Tvi vale, alltså.
Idag tex kommer vädret att bli tipp-topp strålande. Ska vi då inte kunna gå ut och njuta av det på parkvägar?
Förbannade skit.
OCH vi kommer att ara misstänksamma mot varenda (svart) man vi möter.

Suz:
Ja det var riktigt härligt att se Celtic Woman.
Och fö håller jag med dig om allt du skriver om latexmannen. Den jäveln.
Såg polisrapporten online igår. Skit också.
Nu ska vi bara hålla andan då???
Sketna män som sätter skräck i kvinnorna.
HATA!! HATA!!
Jag ska ta mig en liten kamerapromenad idag iallafall. Men knappast en full blown PW.
Kram!!!

Saltis:
Visst vaknar livsandarna.
man blir så ärligt himla GLAD av detta!!!
Idag ska det bli uppemot 25 grader.
Men, jag kan ju inte precis gå i skogen pga den där satans j-vln som förpestar våren för oss nu.
Nej, du överdriver inte. DU har helt rätt, det är bara att skära ballarna av de som våldtar. Absolut.
Usch och fy vad sådana män förstört för kvinnor.
Ja, Celtic Woman är underbara!!!
Kramar opch njut av dagen!!!

Cecilia:
SÅ underbara är de!! Fantastiska tjejer!!!

Annika said...

Olgakatt:
AHA, inte du heller. Det var i sanning ett sömnpiller till bok.
Ja, lite väl mkt helgonförklaring, håller med.

Elisabeth:
Haha, jag kan tänka mig att norrbaggarna kan förpesta för strömstadsborna då de kommer ner och firar sin tidiga påsk. Trevligt för dem dock att de har ännu mer ledigt...
Jo, jag gillar också det där vårliga med påsken, plus att helgen därhemma är low key. Min syster jämför det med usas thanksgiving, och det kan nog stämma. Mer lågmält, man äter och umgås + att det är en lång helg.
Här tror jag att det är avsaknaden av helgdagar som gör att jag tappar lusten. Det är synd, för butikerna bågnar av det gulligaste pynt!!!

Desiree:
Ja, nu är det fett nice ute...
OCH vi ska verkligen hoppas att de griper den där latexmannen snart. HATAR att han förstör för hela södra reston.
Usch.
Boken sket vi i igår. Ingen gillade den.
Vi satt och snackade istället och drack vin, mysigare.
Nej, man behöver inte slösa bort livet på trista böcker.
Och ja, torsdagar är underbara dagar. Älskar dem!
Kram!!

Annika said...

Annika:
Familjen Annorlunda var en fantastisk serie!
SÅ trist att den är skut. Hoppas att tv4 kommer fortsätta att följa familjerna.
Jag både beundrar och förfasar mig :-)
Skulle aldrig orka, helt ärligt.
Nä, böcker som inte är bra är det bara att glömma, tycker jag. Vi hade en trevlig snackkväll om annat istället. Mysigt.
Påsken hade jag nog gärna firat om den varit lite längre. Känns så onödigt då den är alltför kort.
Hagamannen minns man ju, ja. Vilket svin. Så våldsam och vidrig...Märkligt då att inse att det var en helt vanlig småbarnspappa. Tvi vale.

Petra H:
Ja, f-n alltså...
latexmannen menar jag. Ska han nu sätta skräck i oss under en längre tid?
HATAR sånt här.
Ingrid känner en av de kvinnorna som utsattes i lördags. Tydligen hade det varit rikigt otrevligt och riktigt läskiga vibbar.
Han har ännu inte gjort ngt fysiskt.
Men jag har läst polisrapporten, den ligger på nätet.
Hollywoodfruar får mig, ärligt, att vmå dåligt.
KAN inte se det. Det går inte. de är familjerna Annorlundas raka motsatser.
De är absolut mer normala än J&K och the Duggars. The Duggars kan man ju verkligen diskutera...suck. ja, JK också, men den är ju nedlagd (skööönt).
KOLLA på FA, tror du skulle gilla det mycket. Jag sörjer att det är slut nu, men allt ligger på tv4Anytime.
Nä, påsken går osett förbi hos mig. Påskmiddag hos Peters fldrar brukar det bli.
KRAMAR!!!

Humlan:
jag tycker också att våren ska skynda långsamt, men det är typiskt vårt område att det blir så här. Sen kan det bli 8 grader under en längre tid. Vissa år har vi inte dragit igån AC:n förrän i maj.
Ja, denne man som förpestar tillvaron för oss gör mig så förbannad.
USCH!!
Vad ger honom rätten till det?
HATAR!!
Ja, att se Celtic Woman var en upplevlse...
Kram!!

Annika said...

Anna:
DU och jag ränker lika här, det äcklade mig också så till den milda grad att jag inte kunde fortsätta att titta på det.
USCH och fy!
Maria M är snäll ja, men korkad. Tror dock inte hon har ett ont ben i kroppen.
Hollywoodfruar är ett program som jag förmodligen inte kommer att se. nej tack.
Hellre då Familjen Annorlunda. Älskade det programmet.
Hoppas innerligt att det kommer tillbaka!!!

Marianne said...

Men fy vad jobbigt Annika, med den där Latexmannen! Var nu riktigt försiktig, ta med Ingrid på skogspromenaderna, och låna gärna någons stora vakthund att ta med er. Det får INTE hända dig någonting! Och Karolina! Ni får vaka lite extra över henne nu.

Jag tycker man kastar såna där tråkböcker i soporna. Eller ger bort dem till någon annan. Jag tvingade mig med Anna Karenina, men jag har fortfarande en 3-400 sidor kvar ... Har gett upp.

Läser Maj-Gull Axelsson nu, hon är så bra!

Jag tittar inte heller på de där fruarna. Jag blev illamående när de började klämma på killarna som gjorde "audition" för att servera på Barbieparty ... Fy så förnedrande! Mest för dem själva, för det visar bara vad de har innanför pannbenet!

Men TV4 tittar jag inte heller på, jag blir förbannad när man ska betala extra för att se en reklamkanal! Reklamen är ju till för att det ska bli gratis! Bra att du påminde mig, jag tänker nämligen skriva till dem och säga vad jag tycker. Haha, klimakteriekärringen talar : D

KRAMAR!