Monday, March 15, 2010

Just another Monday...

Godmorgon!

Så var det åter ny vecka.
Ännu en måndag.

Vilken otroligt skön helg det har varit. Den har gått i födelsedagstecken ända sen i fredags.
Vädret har varit grått och regnigt, men som jag skrev igår så störs jag inte av regn. Speciellt inte eftersom man här alltid vet att EFTER regn kommer verkligen SOL. Den här veckan ska vädret bli strålande med temperaturer på uppemot 20 grader.
Härligt.

Washington är ju känt för sina blommande körsbärsträd på våren, och enligt expterna ska träden stå i sin allra vackraste blom i början av april. Om ni någonsin planerar att åka till DC så är körsbärstiden den allra vackraste. Då är hela stan som en enda stor körbärsdal.
Ja, ni ska få bildbevis då den tiden kommer. Då kommer min kamera att gå varm.

I lördags såg vi filmen ”Up in the Air” på dvd, och vi gillade den. Lite annorlunda, men bra. George Clooney är alltid bra. Han är en av mina stora favvisar i Hollywood.

Så en trevlig, regnig och lugn helg är nu till ända.
Jag hoppas att er helg har varit lika bra som min.

Ni i Sverige, och säkert också i svenskfinland, har ju troligast kollat in mellon. Det var jättekul för mig att vara hemma under mellon i fjol. Rikigt roligt att se festivalen och dras in i all hype som råder i Sverige under mellofestivaltider. Men, när man sitter långt ifrån Sveriges gränser så är det inte samma sak. Jag har inte lyssnat på en enda låt, men det hinns väl med det också. Om inte annat så är det bara att vänta tills i sommar då vi kommer hem. DÅ får vi höra dem alla. Garanterat!! För jag vet inte om jag ids kolla in mellon såhär i efterhand, eller ens leta upp låtarna. Sorry bout that... But, their time WILL come, even for ME ;-)

Ha en fin måndag!

25 comments:

Cecilia, Kär-Smycken! said...

Härligt med värme!

Sköt om dig och ha en tokhärlig dag!

anna of sweden said...

Tänk om man skulle pricka in körsbärsblomningen i år ...

Huggies från ett precis lika blött Philly.

Annika said...

Cecilia.
Välkommen hit!
HA en tokhärlig dag idag du med :-)

Anna:
Ja, tänk om ni kunde pricka in körsbärsblommorna iår. VAD kul det vore!!
Huggies, man o man vilken regnig heög det varit. Men det blir bättre!! Med start imorrn, YESS!!!

Marianne said...

Vi såg omröstningen på mellon, men om jag har förstått saken rätt var det inte mycket att lyssna på i år. Låtarna alltså. Fast hon som vann blir nog en stor sångerska, det tror jag. Är inte direkt något fan av mellon, och nu med alla delfinaler med delfinaler i delfinalerna ... Det blir bara segt tycker jag.

Önskar så att jag kunde åka till DC i april!

Kramar!!!

Annika said...

Marianne:
DET var jättekul att se mellon i fjol då jag var hemma. man levde sig med, och det var KUL att känna hypen runt den. Jättekul.
Inte så kul då man inte är i Sverige.
halva nöjet är ju just att alla ser den!
Vet inget om tjejen som vann, mer än att hon var med i Idol, och där har ju många kommit fram.
Ja, om du ska till DC ska det vara i april, eller på hösten.
Kram!!

Anonymous said...

Jag såg finalen, men deltävlingarna har jag hoppat över. Det märks att många har tröttnat på hela cirkusen och jag har fått en känsla av att det mest är kvällstidningarna som försöker få en hype, men samtidigt så var det ju många som röstade, så visst finns det engagemang fortfarande (och det kanske är en åldersgrej... jag är för gammal! :-)). Så jag tycker inte att du har missat så mycket. Men hon som vann har en härlig röst (även om låten var sådär) så det ska bli roligt att se vad det blir av henne framöver.

Håller med om att regnväder inte är så dumt, bara man vet att det inte varar hur länge som helst. Här har termometern krupit under noll igen, men solen värmer och jag gillar denna tid när man kan glädjas åt vårens framsteg och alla små vårtecken.
Ha en fin måndag du också!
Kramar!
/Humlan

Musikanta said...

För en gångs skull vann hon som jag röstade på. Sångerskan påminner lite om Edit Piaf i sin framtoning, även om hon inte har hennes röstresurser.

Jag röstade mest för att hon hade en så bra röst - låten kan jag inte för mitt liv komma ihåg. Synd att du inte såg mellovärdinnans utstyrsel på finalen. Hon hade en "muskort" likadan axelbandslös klänning med vid tyllkjol på sig i någon obestämbar beige nyans, som Mirren och hennes kompisar hade när hon var fem år och dansade balett. Fruktansvärt fult, i synnerhet som CM är en aning hjulbent - trots i övrigt vackra ben...

Varför måste de spöka ut den stackars tjejen på det sättet? Herrarna som pratade, var givetvis sobert och elegant klädda...
Kramar!!!

Miss Marie said...

Åh, hoppas på att få se körsbärsblomsbilder snart! :) Härligt... Mysigt med paket från Sverige förresten, var ett tag sedan jag fick det! :)

Up in the air är en dvd-film, såg den på bio o blev lite besviken! Men kan tänka mig att se den igen på DVD. OCh Clooney är ju alltid Clooney...

Erica Pettersson said...

Vad härligt det låter med sådana temperaturer! Och jag som tycker vi har varmt just nu när vi har runt nollgradigt ;)

Åh, körsbärsträd! Det är en av mina drömmar att få fota någon gång, men tyvärr har vi inga sådana träd här uppe. Det ser så fint ut med rosa hav av blommor, och jag tror att jag och min kamera skulle trivas som fisken i vattnet :D

Angående Melodifestivalen, så har jag knappt sett något av den heller, trots att jag bor här. Tycker det var ovanligt mycket dåliga låtar i år. Personligen tycker jag det har blivit alldeles för mycket med alla deltävlingar... Tyckte det var bättre förut, då det bara var en final.

Hoppas att du får en riktigt bra dag!
MVH /Erica

Desiree said...

Annika vi har lyckats igen! Vi har kollat på samma film på samma kväll utan att veta om det. Vi kollade också in Up in the Air i lördags och jag gillade verkligen den. Ha ha så lustigt att detta hänt igen.
Ah körsbärsträden de är ju sååå fina. Ser fram emot lite bilder.
Melodifestivalen känns avlägsen när man bor här känner jag. Det är inget jag bryr mig så mycket om här men skulle jag vara i Sverige så antar jag att jag hade kollat in det hela. Ha en bra start på veckan. Här är det också lite kallt och mulet idag.
KRam

Saltistjejen said...

Å Annika, vi vill ju återse DC igen! OCH som vi pratade löst om när vi såg er här i NYC så vore det såååå kul om man kunde komma när körsbärsträden blonnar. Men det är ju SNART!!!! Hm, kasnke kan vi höras lite via mail och se OM det skulle gå att få in. Men vi får besök här i början av april så för vår del skulle det nog passa bättre i mitten av april eller så? fast då kasnke blommorna redan är över? Då är de ju oftast som vackrast här i NYC och vi ligger ju efter er.
Kramar!!

Petchie75 said...

Jag bryr mig INTE DET MINSTA på melodifestivalen!! Och jag förstår inte hur folk orkar bry sig när det nuförtiden är utdraget till max med alla deltävlingar. SKÖNT tycker jag nu när de svenska tidningarna kanske kan skriva om något annat än just melodifestivalen (och Let's Dance), eller så kanske jag ska sluta läsa Aftonbladet, ha ha!!
Vad kul att det blev födelsedagsfirande i dagarna tre. Vi har också haft en mysig helg, förhoppningsvis lyckas jag föra över våra foton till datorn så det kan bli ett litet inlägg under veckan...
MÅNDAGSKRAM!

Camilla said...

Stort grattis i efterskott!

Jag tycker att mellon måste göras om nu, för många tävingar helt enkelt. Jag tappar intresset då. Men det var rätt hyfsade låtar i finalen i år.

Ska nog kolla in den där filmen någon dag. GC är ju mysig:)

Kram

Elisabeth said...

Melodifestival-låtarna lär onekligen spelas på radion ja! Fast de flesta låtar var inte mycket att hänga i julgranen direkt. Roligt är det dock ändå, men det visste du ju redan att jag tycker. :D Och jag gillar verkligen deltävlingarna! Dessutom skrattar jag lite i min tysthet när det skrivs om att "svenska folket" tröttnat på alla deltävlingar. Jomenvisst, det är därför flera miljoner tittar varje gång. ;D

Elisabeth said...

Körsbärsblommor förresten! Det är sannerligen något av det vackraste som finns.

Lena said...

Mellanakterna var som vanligt bättre än tävlingen, men jag tycker nog attdet var bättre än förra året.

20 grader! Här är det just nu minus elva... Men frampå dagen är det numera några plusgrader och sol. Underbart!

Hoppas du får en fin vecka.

Katarina said...

Njut av värmen, verkar som vintern blev lie väl tuff i år på många håll.

Ha ven härlig vecka och hoppas du f¨r många fikabreak utomhus!

Millan said...

Later som en jatte harligt helg. Vilka foton pa godis och mat nedan... jag som inte atit frukost annu blir sa sugen!! Maste ga och gora frulle...

Det borjar kannas varligt hos er ocksa alltsa? Har ar det fortfarande kallt men solen skiner och har sa gjort hela helgen. Ovanligt... och harligt. I och for sig sa ar Mars en favoritmanad for mig i England just for att det oftast ar sa soligt. Men sedan brukar det tyvarr ga utfor med vadret..
Nog om det..

Kram och ha en bra dag!

Annika said...

Humlan:
Ja, det verkar som om festivalen kansek tappat greppet lite, men som du säger så röstar ju folk.
Det var superkul att vara hemma i fjol och följa det hela på plats. Det är lätt att dras med i hypen!
Nejdå. regn stör inte mig, för det finns ju en ände på det.
Idag ska det bli font, och sen i slutet på veckan ÖVER 20 grader!!
Underbart.
Kram!!


Musikanta:
Jag ska ta mig en "lyssnare" på mellovinnaren. blir nyfiken på rösten som alla talar om. Blir nyfiken på det du skriver om värdinnan också...
Jag har läst en del bloggar där CMs ben nämns, oftast inte så positiva ordalag...
Kram!!


Marie:
Ja, så underbart med sverigepaket. Härligt!!
Nej, det är inte ofta man får såna godingar, det är sant.

Körsbärsblommorna bör blomma i slutet av mars/början av april. DET blir härligt och då kommer min blogg att svämma över att vårbilder.
:-)

Annika said...

Erica:
DU skulle älska att vara här under körsbärsträdsblomningen. ÅÅÅ vad du skulle gilla det!!
Kom över, vettja :-)
Ja, det verkar var två läger ang mellon; ni som tycker det ska vara en final, och de som gillar alla deltävlingar. Antar att det är otroligt bra för de artister som vill fram, men kanske tröttsamt i loppet med så många tävlingar.
Kram!!

Desiree:
Great minds think alike ;-)
Vad ofta vi har gjort detta: att se dsamma film etc.
Lite KUL!
Ja, filmen var bra!!
Har era körsbärsträd börjar blomma ännu???
Det är ju s¨otroligt tacksamt att plåta de träden!
Mellon känns saå avlägsen, och det blir inget kul att titta då man sitter här. halva nöjet är ju att veta att ALLA tittar.
Ja, idag ska det nog bli bättring med vädret.
KRAM!!


Saltis:
Vd roligt!! NI ska komma hit!! DET tycker jag.
I mitten av april är nog körsbärsträdens saga över för detta år, tyvärr. men ni kan komma ändå!!
Vore ju superkul!!
Vi hörs om det över mailen!!
Kram!!

Annika said...

Petra H:
nej, då man sitter utanför landets gränser förlorar det sin hype, big time. Men jag var hemma i fjol och drogs in i det hela och det var ju så roligt att följa det hela på plats.
Let's dance är det verkligt trist att läsa om, gäääääsp!!!
ÅÅ; hoppas att din dator skärper sig PRONTO!!!
Vill läsa inlägg, ju!!
KRAM!!

Camilla:
TACKAR!!
Ja, det är utdraget. men landet verkar vara uppdelat i två läger, de som vill ha det som det är nu, och de som vill korta ner spektaklet.
Å, har din älskning åkt nù? Ska kolla in din blogg.
kram!!

Elisabeth:
DU är min lucka till mellon. jag läser inte kvällstidningarna, din blogg räcker för det bästa infon!!
SÅ glad att du skrivot om mellon.
Ja, jag lär höra låtarna i sommar. Min systerdotter kommer att se till det, och min syster.
Men ja, folk röstar ju som tokiga, så nog måste intresset, trots allt, bestå!

Annika said...

Lena:
Ja, jag kan tro det. Elisabeth skrev om ngt schalger-medley som jag ör supernyfiken på. Ska kolla YT.
Ja, sann vår här nu. Inte dumt alls.
Den kommer till er också!!

Katarina:
Ja, det har i SANNING varit en tuff vinter i våra mått mätt också...
Härligt, men nu ska det bli härligt med vår!
Kram!!

Millan:
HIHI, jag vet hur det känns att vara hungrig och kolla in bloggar :-)
Ja, nu har vi vår, härligt! Njuter verkligen av det, och härligare blir det när forsytia o annat börjar blomma, aaahhh...
Njut av er mars också...
KRAMAR!!

Evas blogg said...

Jag såg inte heller mellon men har hört att rätt låt vann :)

alegni said...

åh, det låter underbart med 20 grader varmt! blommande körsbärsträd är faktiskt något av det vackraste som finns. vi har fyra träd på vår bakgård and i just love them! tog faktiskt in körsbärskvistar på söndag och väntar nu på att de ska börja blomma :)
vi såg up in the air på bio för någon vecka sedan. i lördags var vi återigen på bio, då såg vi i love you philip morris. helt okej film den också.
kul med efit, tror inte jag själv skulle komma ihåg att fota varje timme :)
stor kram!

Annika said...

Eva:
Och jag har hört att fel låt vann, hehe!!
Vi får se hur det går!

Ingela:
Ja, visst är körsbärsträd underbara. Snart är deras tid här. Vi har så gott om dem!! Undderbart vackert.
Kul att du också har ngra att glädjas åt.
Roligt med bio också, alltid.
efit är kul, vore roligt om du hängde på nästa ggn!!
Kramar!!!