Sunday, March 28, 2010

Gråsöndag

Söndag och så grått ute.
Jag hade ju tänkt ta en kamerapromenad idag och fotografera våren. DET går väl knappast nu? Vi få se. Om det inte börjar regna kan det nog bli fina foton ändå.
Våren kommer med stormsteg nu!
Man ser försiktigt blommande körsbärsträd. Forsytian är så gul och strålande, i rabatterna blommar både påskliljor och pingstliljor. Jag vill PLÅTA!!
Earth hour igår...
Kan berätta om att vi var ganska ensamma med att uppmärksamma den. Det fanns kanske någon granne som deltog. Men jag vet inte, de kan lika gärna ha varit borta. Grannarna vägg i brydde sig inte. De kolla basketmatchen i March Madness (college basket) och skrek sig hesa så det hördes ända in till oss.
Men vi uppmärksammade det hela. Vi stängde av filmen vi såg (New Moon), tände ljus och gick ut och tittade.
Timmen gick ju fort, och snart kunde vi återuppta filmen igen.

New Moon alltså, den andra filmen i Twilight sagan. Ja, jo...Jag måste nog erkänna att det är lite fascinerande filmer, trots allt. SÅ vackra! Och jag tycker även att skådisarna är så bra, och att de passar som hand i handske för sina roller.
Jag har inte läst böckerna (och kommer inte att läsa dem), men filmerna ser jag gärna!
Snygga, vackra och klart spännande!
Ha en fin och skön söndag!

16 comments:

Desiree said...

Hej Annika, här är det grått idag också. Jag vaknade av att regnet smattrade mot fönstret. Jag är glad att jag tog tillvara på gårdagen och var ute så mycket som möjligt då det var riktigt skönt och vackert vårväder.
Vad vackert med alla levande ljus. Men det vet du ju sedan innan att jag är en sucker för levande ljus. Ah så stämningsfullt. Jag skippade earth hour just igår får ta det en annan dag istället.
Kul att du kollade in New Moon. Jag kollade på den förra helgen och jag tyckte om den. Även om detta är mer tonårsfilmer så tycker jag att de är bra. Hade man varit fjortis hade man ju varit dööökär i Edward Cullen vid det här laget. Visst känner man dragningskraften i dessa filmer. Jag tyckte den slutade lite abrupt men spännande. Ser fram emot nästa del. Tror den kommer i maj någon gång. Däremot kollade jag på en film igår som jag inte kan rekomendera. Kollade på Time Travelers Wife. Den skulle ju var en fin romantisk film men jag tyckte mest att den var fåning och att storyn var upphackad och rätt dålig berättad på något sätt. Nej gillade den inte. Stängde av efter halva och kollade på The Dutchess istället som var betydligt bättre. Ha en fin söndag även om det är lite gråmulet. Nu har det slutat regna här iallfall även om det fortsätter att vara grått.

Kraaam.

Erica Pettersson said...

Åh, vad härligt det låter med så mycket vårtecken! Jag vill också :D
Här vräkte snön ner igår, och det snöar fortfarande. Det är i princip lika mycket snö som i januari... Så jag blir lite avundsjuk på alla som får se vårtecken redan nu :)

Vad mysigt ni verkar ha haft det under Earth hour! Tända ljus när det är mörkt är så mysigt! Hade själv tänkt vara med, men så glömde jag bort tiden, och vips var klockan nästan tolv... Mitt armbandsur är trasigt för tillfället, och jag tänkte inte på att gå in i köket och kolla på klockan. Får nog skaffa en väggklocka här i vardagsrummet också ;)

Twilight-filmerna har jag inte sett, utan håller på just nu att läsa första boken. Jag brukar alltid vilja läsa böckerna innan jag ser filmerna, för att jag älskar att bygga upp mina egna bilder först. Men sedan ska jag också se filmerna. Min lillasyster har sett båda två, och hon älskar dem! Och hon är tvärtom mot mig; hon sparar böckerna tills hon sett filmerna :D

Hoppas att du får en bra fortsatt söndag!
MVH /Erica

Fritt ur hjärtat said...

Måste vara härligt med känslan av att våran kommer raskt. Här skönjer jag krocus och gläds åt att snöhögarna krymper.
Vi släckte också igår och hos oss syntes det. Jag blev så glad, måga av grannarna var med, kul att stå i fönstren att titta.
Sedan hade vi så trevligt i ljusskenet att ingen kom på att tända igen:-)

Bloggblad said...

Här har det kommit vintergäck i grannens trädgård. Inget hos oss än.

Men jag gillar såna här ljuvligt grå dagar när inget händer. Tog en ljuvlig promenad på nästan enbart barmark och njöt av dimman. Vila för själen.

Anonymous said...

Me in love i både filmerna och böckerna. Jag erkänner villigt att jag har läst böckerna fler än en gång. Ja ja och sett filmerna fler än en gång. Det händer massor mer i böckerna än i filmen och det är verkligen värt att läsa dem men akta dig man kan bli beroende.

vilka härliga ljus bilder.

kramen

//linda-mari

Elisabeth said...

Hoppas det blev bättre väder! Våren är i och för sig alltid vacker, men blommande körsbärsträd är roligast att fotografera mot en blå himmel, för det blir bara så fint. Här har påskliljorna inte börjat blomma än, men påskliljebladen har kommit upp och krokusen blommar.

Musikanta said...

Måste gå ut i trädgården och kolla om det finns några rababerknoppar under snön. Nu har i alla fall snön smält bort på plattorna till husets entré så eventuella gäster slipper gå in genom groventrén...

Jag glömde också bort Earth Hour. säger som Desirée, får ta igen det en annan dag...
Kramar!!!

Livet enligt Jenny said...

Grått... Ja här pissar regnet ner och det känns sådär kul att ta sig ur sängen och bort från det varma goa täcket. Här släckte vi också ner på earthhour och eftersom jag jobbat 6 dagar denna veckan passade jag på att ha det som ursäkt för att helt enkelt gå och lägga mig. Urskönt!
Ha en toppendag! Kramen

Saltistjejen said...

Vi glömde totalt bort Earth Hour. Sorry jorden!!!
Men det är svårt med sådana saker när man har småbarn. Jag tror detta var mitt i Lil-Skruttans kvällsrutiner och då är det ju dels läsning som gäller. och det gör sig inte så bra med stearinljus i sängen....
Jaja, så kan det vara.
Hoppas det var några som mindes den här iallafalll. kanske var Empire State Builiding släckt??
Grått har det verkligen varit idag. Hoppas på bättre väder till veckan. Vi får Sverigebesök och det vore ju skoj för dem om det inte regnar alltför mycket.
Kramar!!

Humlan said...

Jag är dyngförkyld, så det blir inga promenader för mig i dag, men annars är det härligt att gå ut och se vad som hänt, vilka vårtecken man hittar. Jag njuter stort av våren nu, kanske för att februari var så jobbig för mig. Men i dag är jag inne och snyter mig, men här går ju våren så långsamt att jag nog inte missar den ändå! ;-)

Vackert med alla ljusen! Jag tittade ut genom fönstret under timmen (kom faktiskt inte ihåg den förrän den nästan var över), men det var så dimmigt i stan så jag såg inte om det lös i fönstren eller inte.
Får önska dig en bra måndag, eftersom jag är lite sen...
Kram!

Annika said...

Desiree:
Ja, här är det pissväder idag, måndag. Samam sak imorrn...
pust...
Ah, jag tycker nog att twilight sagan är ganska fin!!
SÅ vackar filmer, spännande!!
Och ja för guds skull; om man vore yngre hade man ju fallit som en fura för Edward Cullen...jösses vilken goding...MY gosh.
Inget fel påJacob heller, men Edward is my guy!!!
KUL att du också tycker det.
Jag läste boken the time travelers wife och ÄLSKADE den, men filmen gick inte hela vägen fram, tycker jag.

KRAM!!


Erica:
Nej, vad deppigt med all snö hos er. Inge höjdare alls.
Förstår om du verkligen är LESS nu!
Lätt att glömma earth hour. Det var det mpnga som gjorde här också, minsann.
jag ahr ingen lust att ge mig in i Twilight böckerna, men jag VET ju att de har följare i alla åldrar. Så visst!!!
Filmerna är iallafall oerhört vackra!!
Kram!!

Simone:
MER ruter hos er än här...Här var det nog ingen som släckte, vad jag kunde se...
TRIST!!!
Men våren är härlig.
idag vräker det ner regn...men det ska ju vara så också.
Kram!!

Annika said...

Bloggblad:
Det kommer, det kommer!
Ni har barmark nu.
Egentligen gillar jag också gråa dagar. Inte alls så dumt...

Linda-marie:
Ja böckerna har minsann sina följare över klotet. Just kvinnor uppemot 55 verkar stengilla böckerna...
jag tycker filmerna är så vackra! Och jg gillar spänningen och det omöjliga.
Härligt. vackert.
det är bara att gratulera stephenie meyers till henens enorma guldgruva...
Kram!!

Elisabeth:
På fredag ska vi in till DC, då ska det bli 27 grader varmt!! ja, du läste rätt!!
Idag är det väl tio!!
För körsbärsträd gör sig allra bäst mot den blåaste himmel som tänkas kan..
Härligt att allt är på g hos er också!!

Annika said...

Musikanta:
Härligt at våren är på ingång hos er också. About time!!!
Ja, ni får ta earth hour en annan ggn.
Kram!!

Jenny:
Samma gråa hos er okså altså.
Jaja, bara det inte är snö, hehe!!!
Låter som en ba earth hour hos er. Speciellt för dig.
kram!!

Saltis:
PISSVÄDER idag måndag. men i slutet av veckan ser det strålande ut...Även hos er. jag har NYC, Sthlm och reston poå min Iphone där jag ständigt kollar vädret. Looking good, Saltis!!!!
PÅ fredag närmare 27 grader!! Lite mindre hos er, 23!
NAJS!!
Vet inte om de släckte ner Empire state???
Vet du?
Kramar!!!!

Annika said...

Humlan:
nej, vad trst med förkylning, Hoppas att du snarast mår bättre!!!
Visst är det härligt med all vårtecken nu!!
Älskar det!!!
Jag undrar just hur många som egentligen deltig under jordens timme ;-)
Kram!!

Petchie75 said...

Vi kom hem från Costco kl 21 och hade bara en lampa tänd, för det var verkligen nödvändigt att fortsätta med förberedandet inför flytten, och när jag tittade ut såg jag bara lampor tända i alla lägenheterna runt omkring... Jag vet att mina föräldrar släckte ner i sommarstugan och de sa att det var beckmörkt överallt. Svenskarna är nog bättre på sånt än på den här sidan...
Kram

Anna, Fair and True said...

Mysigt ni hade det!