Wednesday, January 20, 2010

Nostalgi-Annika: Låt oss snacka lite 80-tal...

Hej på er alla!

Hmmm... om mina power walks är BRA för huvudet kan man ju diskutera? Sure, man tänker OK under dem, men frågan är om det är någon kvalitet på funderingarna ;-)?
Eftersom jag har min iPhone påkopplad hela tiden så är det en evig ström av musik, eller podcastade radioprogram, som åker rätt in i hjärnan.

Igår var det visst den här gamla låten som SATTE sig i hjärnbarken och ställde till det. När jag hörde den började jag tänka tillbaka på 80-talet. Årtiondet då jag var tonåring och i mina tidiga 20 år!
Och just den HÄR låten ÄLSKADE jag, och den dansade vi till på OTALIGA discotek runt om i Stockholm...Så låtar går som strömmar, och tankar föder nya tankar...

80-talet:
Jag med glammig stil mestadels. Kläderna köptes med förkärlek på Katusblomman, Paris Stop (har för mig att jag tyckte just DEN affären var så chic, hahaha), A touch of class (minns ni Den affären DÅ??). Den låg på Kungsgatan och jag gillade ALLT därinne (förmodligen namnet också). Jag handlade också en massa på Flash, och en del på Champagne i dåvarande PK-huset.
Jag var lika intresserad av mode DÅ som jag är idag (eller nej, jag var mer intressarad DÅ än vad jag är idag då jag hittat min stil). Efter löning drog tjejgänget in till stan för att köpa kläder och skor. ALLTID. Varje månad! Det var som en klocka. Lördagen efter lön fanns vi i stan!
Och sen for vi glada i hågen hem till Bromma, Vällingby och Hässelby med våra plastkassar.
HA! Kommer ni ihåg att PLASTKASSAR var status?
Det var liksom COOLT att komma med en påse från DON och DONNA eller RIZZO eller någon annan butik. Det är ju egentligen FÖR lustigt då man tänker på det...
Märkeskassarna fick ibland agera skolväskor för oss gymasietjejer under början till mitten av 80-talet.

Jeansen, eller byxorna, var snäva som ormskinn. Eller så var det pösiga braxer som drogs åt hårt i midjan med ett skärp. Och på den tiden var det bara att grabba ett par inne i butiken. ALLT satt som SMÄCK!
Över de smala brallerna bars stora skjortor, gärna med ett skärp hängande över midjan. Skodon=PUMPS, hela tiden! Ja, och helst i någon klatchig 80-tals färg som KORNBLÅTT eller CERISE!
Och klackarna var INTE låga. Nej, det var 10 centimeters klackar, och så fort vi köpt dem tog vi dem till skomakaren som tog bort plastklacken och satte på en stålklack.
Jodå, det hördes när man kom på gatorna och i tunnelbanan, klicketi-klack-klicketi-klack.
Om vi tog en promenad under helgen var det INTE gympadojjorna som åkte på, utan pumpsen hängde med då också. Ut i naturen. Vaddå, var det konstigt, eller? När jag cyklade var det pumpsen som gällde. ALLTID dessa pumps!

Jeansjackorna var fulla av glitter och en del strass, åtminstone en som jag hade och som jag så stolt över.
Diadem gällde ibland och det satt där det satt bakom en upptuperad lugg. De klämde och sved bakom öronen och de gav mig med tiden både yrsel och eksem, men HEY, det var ett billigt pris att betala!
OM man ville vara fin fick man lida PIN! Det gällde för både knopp och fossingar.Ca 1987...Jag har fler bilder, såklart...men frågan är om jag törs lägga ut dem??

Parfymer var HETT för oss. Så fort en ny parfym kommit på marknaden var det någon i tjejgänget som höll koll på detta. Vi visste egentligen allt som fanns att veta om 80-talets parfymer. Det var då jag upptäckte White Linen, som faktiskt fortfarande är den parfym jag använder. Men, det har runnit många parfymer under broarna, be sure of it. Parfymer jag minns att vi ÄLSKADE var:
YSL PARIS (tung blomdoft)
Posion (TUNG, damig, som vi tjejer sprutade på oss IN absurdum)
Jardins de bagatelle by Guerlain (SOM jag älskade DEN)
Femme (men vad tänkte vi??? VI var 20 år, inte 50)
Private Collection (som jag aldrig kunde ha, den luktade ILLA på mig, men så gott på min kompis)
Jag har aldrig rökt, men på 80-talet ville vi ju vara så coola så vi köpte YSL och Cartier cigg som fick ligga framme vid baren där vi satt och drack drinken White Lady. Osäkert drog jag något munblåss och försökte se elegant ut...
TUR att man inte kan se sig själv så här efteråt...stöööön!!!
Ja jösses vad en enda LÅT kan få mig att minnas. Helt plötsligt var jag bara hemma. Jag var totalt förlorad i mina tankar under min PW (tur att ingen bil körde över mig, eller nåt...)
Förflyttad på nolltid från Stockholms 80-tal till vardagslivet i Reston i början av 2010-talet.

SÅ kan det gå!

Ha en bra onsdag...

45 comments:

Victoria said...

Åh, vilka minnen! Det där med parfymer och smink är ett kapitel för sig... ;o)

Annika said...

Victoria:
Visst är det!
Kommer du ihåg den kornblå mascaran som alla hade...OMG!!
Ha, det kan bli ett eget inlägg bara om smink, hehe!!
Kram!

Erica Pettersson said...

Vad roligt att minnas tillbaka sådär :)
Jag gillar också att vara väldigt nostalgisk ibland, även om det för mig gäller 90-talet. Däremot så har jag alltid önskat att jag hade varit i tonåren under 80-talet! Har alltid tyckt att det verkade vara så roligt under just det årtiondet, så det är synd att jag knappt minns något därifrån.

MVH /Erica

Camilla said...

Vilken härlig nostalgiåterblick! Jag kommmer ihåg allt det där. 80-talet var skönt. Jag har nog fastnat lite där, åtminstone vad det gäller färgerna. Fullkomligt ÄLSKAR starka färger. Babyblått och ljusrosa är inget för mig, blir ju helt genomskinlig tycker jag.
Och musiken sen, det är ju ett kapitel för sig. Den var ju verkligen superbra. Och så fort det spelas nån 80-talslåt ute blir ju dansgolvet fullt, fortfarande. Helt otroligt.
Tack för att jag fick en nostalgikick Annika. Nu ska jag sätta på en massa 80-talsmusik hela dagen.

Kram

Desiree said...

Kul läsning. Du har verkligen många minnen på ett helt annat sätt än vad jag har. Jag måste vara mer glömsk helt enkelt. Men jo kornblått och cerise känner jag så väl igen. Även den där blåmascaran man skulle ha fast den har börjat komma tillbaka lite. Jättekul att få se bilder på hur du såg ut då. Du får så gärna lägga ut fler bilder om du själv känner att det känns ok. Ha ha skrattar gott åt de där stooora glasögonen som man hade då som hon som sitter brevid dig har på sig. Alla såg ju ut som Bill Gates. Det är kul att minnas tillbaka. Ha en bra onsdag för nu har jag fått en bra start på min onsdag efter detta blogginlägg.

Kram

Petchie75 said...

Ha ha, vilket roligt inlägg! Och jag älskar också den låter med Wham, så bra!!
Det är roligt att läsa om dina upplevelser under 80-talet, det var väldigt mycket mer glamouröst än mitt tidiga 90-tal ;-) Då var det grunge som gällde!
Kanske därför som jag inte kan gå i högklackade skor, men du kan!?
Kram!

Annika said...

Erica:
Nostalgi är kul, och jag har lätt att hamna tillbaka i tiden, på gott och ont.
Musik kan verkligen få mig att minnas, liksom dofter och viss mat. Mer om det i nästa nostalgiinlägg.
På 90-talet blev jag "stor", mkt hände då, jag gifte mig, fick barn mm.
Du var liten på 80-taler och har helt andra minnen :-)
Kram!

Camilla:
Jag vet vad du menat. Läste ngnstans att man fastnar i den musik och den stil som var poppos då man var ung. Tror på det. Musiken på 80-talet var KUNG!! Ja, jag gillar 70-tals musik också, men just 80-talet var så mkt rolit och fest och så...
Härliga minnen!!
Färgerna ja...knallblått, chockrosa, orange..
YESS boxx...
OCH ja, och AMEN, går man ut numera och det komemr en 80-talslåt som fylls ju golvet på nolltid. Åtminstone om de är folk där i vår ålder...
:-)
Varsågod, Camilla, glad att dfu gillade inlägget.
KRAM!!

Desiree:
Du är ju lite yngre än jag så vi skyller på det ;-)
ALLA hade blå mascara och rosda läppstift...NAJS ;-)
Jag såg att det blåa är på väg tillbaks nu. Kan vara snyggt faktiskt.
Minns att mascarorna fanns i turkpst och grönt också...
ja, i nästa nostalgiinlägg kan det hända att jag lägger ut fler bilder.
Bill Gates ja, alla hade spna glajjer...skön stil, och så RÄTT då!!
Glad att jag sparkade igång din onsdag bra.
Härä r det märkligt väder, slask som är ishalt på parkvägarna. Läskigt att gå idag på min PW, och väldiugt mulet...
Stora kramar!!

Annika said...

Petra H:
KUL att du gillade det här.
VISST är den låten bara så BRA, och den håller ÄN idag! BRA text och GM sjunger den så otroligt bra. Såg både GM och Wham på det glada 80-talet. SÅ bra konserter!!!
Just det, för dig var det 90-tal...då hade jag hunnit till US...
Grungen hittade aldrig mig.
Och ja, jag kan gå i högklackat ;-)
Kram!!

bettankax said...

Härligt inlägg och så roligt att minnas. Även jag,(trots min ålder;)) hade blå mascara till en vissa kläder och grön till andra. Kajal och ögonskugga ton i ton. Läckert!!
Glömmer aldrig en gång när min Far synade mig noga och sa, "om det var meningen att vi skulle ha knallblå ögonfransar, tror du inte vi hade haft det från födelsen??":)KRAMAR

Annika said...

Bettankax:
HAHA, härlig pappakommentar där...
Fniss.
ja, ajg tror ALLA hade blå eller grön mascara på det gyllene 80-talet.
KUL att du gillade inlägget.
Kram!

bettankax said...

..glömde ju skriva att jag ser Karolina i dig, om sisådär några år. Jättesöta är ni!

bettankax said...

snacka om möte i rymden, häftigt!

Anonymous said...

Annika,
Affären Touch of Class på Kungsgatan minns jag väl. Gillade den skarpt. Jag hade en annan favorit affär nere runt Biblioteksgatan men kan inte för mitt liv minnas vad den hette...
Ha, ha vilket roligt foto - snygga skrev!

SB

anna of sweden said...

Åh, Annika, jag bara älskar dina nostalgiinlägg!!!
Mera sådant. Och fler bilder! Jodå, du vågar! ;)

Suzesan said...

NOSTALGI!!!Haha så skönt inlägg ja så klart blå mascara och allt stämmer. Poison fixar jag inte för jag tog den på mig en gång när jag gick ner för att sova på båten hade den på handleden och sov med armen nära näsan. Jag spydde när jag vaknade:)Haha ni var sammalikadana partypinglor som jag och mina vänner. Jag tog in alla intryck nästan dofter i att läsa det du skrev. COOL BILD. Så snygg du är på bilden. MERA såna bilder. Kul. Klart du vågar. Asså man sov ju nästan med pumpsen..,.ha cerice ja me det har jag haft och vita blå och mest svarta. Taxklackar som man snabbt förstörde klacken så stålet kom fram klickklack när man gick. Man hördes när man gick. Vi hade kullersten överallt i Varberg och ja kullersten +pumps är inte bra. Ja men så var det plastkassar som skolväskor. Visst. Helt rätt. Sjuttio och åttiotal var sköna tider.

Kram
/Susanne

Suzesan said...

Haha glömde okey jag går igång på inlägget. Åttiotal utan Wham är inget åttiotal:)

Sen så är det kul att du har med så mycket för det skiljer ju ändå några år på mig och dig. För jag är ju hundra år äldre:)kram
/Susanne

Malde said...

Själv feströkte jag Dunhill, använde Chanel No 5, men bytte till Chanel No 19 på 70-talet. 1989 bytte jag igen till White Linen då jag fick problem att klara av vissa dofter under graviditeten... 1980 blev jag kär, 1981 flyttade vi ihop, 1984 gifte vi oss och byggde hus, januari 1990 blev jag mamma.

Tack för nostalgi-trippen :-)


Kram!

Anna, Fair and True said...

Kul! Blev du inspirerad av detta? http://www.dn.se/blogg/sminkbloggen/2010/01/20/eight-hour-cream-nostalgitripp-till-80-talet-5578

Mitt decennium var nog mer 90-talet men jag minns nog inte så där mycket! Eller, börjar man lista kanske man gör det :)

Elisabeth said...

Det är alltid lika roligt med dina nostalgiinlägg. Och jag håller med andra; fler bilder!

Plastkassar från vissa affärer var populära även när jag var i den åldern (eller något yngre, det var nog mer högstadiet). Framförallt då kassar från affärer som fanns i Stockholm men inte i närmaste staden. Diadem förresten, det hade jag (och nästan alla andra där jag bodde) i början på 90-talet. Min pappa var tvungen att sätta diademen på något så att de tänjdes ut, annars klämde de precis sådär som du beskriver. :D

Anette said...

Åh, härliga 80-tal! Vilken bra bild på dig och dina kompisar, ser ut som ett modereportage från Veckorevyn 1987!!
Touch of Class minns till och med jag, som besökte Stockholm nån gång om året i slutet på åttiotalet. Och Champagne också! Det var ju bara så coolt för en lantis som jag att åka och shoppa i Stockholm!
Och alla färger! Och att allt var så baggy! Vilken nostalgi...
Tänk om man kunde resa tillbaka i tiden bara för en dag... vad kul det skulle vara!

Saltistjejen said...

Oj vilken nostalgi!!!!
Och vilket underbart foto på dig och dina vänner!
Härligt!!!
Själv var jag ju lite yngre under 80-talet så för min del var det inte lika mycket "uteliv" direkt... haha! Jag började ju första klass 1980!!! Och gick ut nian -89. Så hela min grundskoletid var under 80-talet!!! Så för egen del var 80-talet kasnke främst mina tidiga tonår. Typ man frågade chans på första killen etc... Men jag minns ändå 80-talet som ngt coolt och modet ja, det var somd et var. Då ville man ha pasteller, sedan neon... Axelvaddar och STORA rosetter i håret a la Madonna tidigt 80. hahaha!
Kul tillbakablick!
Kram!

veronika said...

Glad och fin bild på dig och dina vänninor!!!

Oh, jag minns allt...en del av klädaffärerna var också mina favoriter. Men kommer inte ihåg namnet på den affär som jag gillade mest, hmm. Nu har du fått mig att fundera, ett kort namn var det. Säkert var du där och shoppade också!

Men några pumps ute i naturen hade jag inte, var också en hästtjej och naturtjej så då åkte gympaskorna på.:) Blå mascara gillade jag inte..har alltid varit lite tvärtom..:) Men oh vad jag älskade och shoppade skor på den tiden. Bodde även ett tag i Milano på 80 talet , oh vilken dröm det var att få shoppa loss där!!
Det var så kul att gå ut på den tiden, på discon, efterfester, klubbar mm , kände mig sällan orolig, inte ens då man gick hem sent på natten.

Anne said...

Jag älskar också dina nostalginlägg, och att du minns så bra. Imponerande! Verkligen. Alla detaljer, stämningar, allting minns du så tydligt.
Förresten, ditt modeintresse har ju bestått som jag förstått och som du ofta skriver om. Men hur är det med parfymer idag, hänger du med mycket där på nya parfymer, byter ofta och grejar?
Kram!

Musikanta said...

Jag vet ingenting som kan uppväcka sådana minnen som musik, i synnerhet den som man dansade "sista dansen" till...

Det ska möjligtvis vara mat, haha. Det vore väl ett bra fredagstema. "Mitt bästa matminne" eller "Mitt bästa musikminne".

Det var verkligen ett härligt inlägg du fick till genom denna enda låt!
Många kramar/M

Maria Hulth said...

Å, Annika! Du var ju min idol på åttiotalet. Så satans snygg och cool. Du hade en massa pojkvänner som jag minns att jag och mina systrar punpade dig på information om. Ganska så intima frågor faktiskt :) Minns du det?

Jag berättade för en annan barndomskompis att jag hade fått kontakt med dig igen och hon sa att; Annika vet jag ju vem det är! Det var hon som var så snygg och cool som alla var kära i!

FLER BILDER vill jag se. (Jag har nog några stycken på dig också...)

Annika said...

Bettankax:
TACK, ja vi är nog mer lika idag än vad vi brukade vara. Hon var pappas flicka till utseendet i så många år.
KRAM!!

Susanna:
ja, där handlade säkert hela bunten i vår ålder :-)
Man hittade alltid ngt där.
Japp, kolla in snyggingarna på trappan. Komiskt att alal sitter där och skrevar, hahahahahaha!!!

JAG minns också en affär på Biblioteksgatan som jag OFTA var i...men vad hette den???

Anna.
TACK, vad kul. Ja, 80-talet var KUL. Ska se om jag törs lägga ut flera bilder...hehe...
Fler nostalgiinlägg blir det iallafall. FOR SURE.
Måste ju tala lite om MATEN, restautranger och ställen ;-)
Kram!!

Annika said...

Suz:
HIHI, kul att inlägget gillades idag :-)
JA, blå mascara ja..men GUD, alla hade det, eller grön!! ELLER LILA!!!
Poison var en TUNG parfym, och den gick man med till vardags.
Förstår om du itne står ut emd den efter det som hände dig.
WHAM det var GREJJER det!!! GUD vad vi älsakde dem...och det var innan vi visste att GM var homo...Men det gick rykten redan då. NUMERA tycker jag att GM är underbart bra också!!!
Kram!!!

Malde:
OCH tack för din summeringa av ditt 80-tal. man kan ju lugnt säga att det hände en del för er!!
Kram!

Anna:
jag såg hennes blogg efter att jag skrivit min. Eight hour creme är inget jag förknippar med 80-talet. DET är 00 tal för mig...ÄLSKAR den!!
Jpdå, jag tror du minns mkt om du börjar fundera! Vem vet, det kanske blir ett inlägg?

Annika said...

Elisabeth:
KUL att du gilalde det hela.
Vi får väl se om det blir fler Annika på 80-talet bilder!! Inet omöjligt.
DE där diademen var ganska vidriga...jag fick rena eksem bakom öronen och huvudvärk och yrsel...
hjälp så dumt.
Smart pappa du hade som fixade problemet.

Anette:
THOSE were the days...
KUL att du handlade på de affärerna då du var i sto. Förmodligen fanns ju inte dagens utbud då...
Men ja, modet...
Fy, tänk om man kunde ta ett snabbtåg tillaks till den tiden. vet itne om jag skulle vilja...
Eller jo---kanske ?!

saltis:
nej, då var du väldigt mkt yngre än jag :-) Numera är inte ålderskillnaden så stor, egendomligt nog ;-)
Förstår ju att vi inte delar samma minnen.
jag förstår att ni 70-talsbruttor hade en hel del kul att leka med och "se upp till" då :-)
Kram!!

Veronika:
DU var nog sundare än jag...fattar inte det där med pumpsen idag, faktiskt. Men, men...
Undrar vilken affär det är du tänker på. OM du kommer ihåg så hojta till.
Jag brukade vara försiktig då jag åkte hem på nätterna...skrajsen redan då :-)
Kram!

Annika said...

Anne:
TACK, vad roligt o sporrande inför nästa inlägg som redan ligger på jäsning i huvudet :-)
Ja, jag vet inte varför jag minns så bra, jag bara gör det. Enkla saker, som en sång, kan sätta igång tankarna och sen minns jag mer och mer. ROLIGAST är att sitta med gamla kompisar och minnas, från den tiden. det var länge sen jag gjorde ngt sånt.
Ja, kläder ÄR kul!!
Verkligen. Intresset går nog aldrig ur.
parfym använder jag aldrig numera nästan. MEN om jag gör det så blir det white linen...
Kram!!

Musikanta:
TACK ska du ha!!
Mat tänker jag skriva om snart. MAT man åt under det gyllene 80-talet. det blir kul!!!
Musik och dofter brukar annars trigga minnet hos mig.
KRAM!!

Maria H:
Men GUUUD!!!
JAG RODNAR!!!
Verkligen! JAG GÖR DET!!!
Jamen visst minns jag hur nyfikna ni tjejer var!! Det var nog lite kul för mig också, tror jag :-)
Ja, jag minns att ni dissade en av pojkvännerna rejält. Men ni hade rätt också. DET är då SÄKERT!!!
Tycker inte själv att jag hade så mpånga pojkvänner, fakitkst inte...
men där ser man vad olika det kan tolkas.
OM jag hade ngn idol så var det nog er mamma. Henne beundrade jag och tyckte hon var SNYGG o ASCOOL!!
Verkligen!!!
OO vad kul det ska bli att ses i sommar, känner jag.
TACK för din kommentar och välkommen hit, Maria!!!
HAHA, fler bilder kan nog komma...
Vet du, just nu fick jag upp en minnesbild i skallen av dig med din pappas snusdosa...HAHAHA!!!
KRAM!!!

Anonymous said...

Vilka partypinglor!! Gillar framförallt M:s glasögon, som jag f.ö. hade snarlika :-)
Dessa älskade pumps!Syntet i alla dess färger, mina favvisar var vita (urk!).Det lät så häftigt när man gick med stålklackarna i tunnelbanan!
Trots att modet, sminket o frisyrerna var gräsliga var ju ändå musiken underbar. Tänk alla låtar man dansade o lyssnade till o som man fortfarande kan sjunga med i!!!
Kramar från Anette!

Jenny said...

Oj vilken promenad jag fick down memory lane :-)... Fast du glömde ju Date-parfymerna, duschtvålen från Jane Helen, "pyjamasbyxorna" - de där i trikå som man likson "knöt" ihop längst med så att benen blev helt raka, och axelvaddarna för jössenamn ;-)! Hojhoj, tänk att man vågade visa sig på stan, fast det gjorde man ju mer än gärna. Vilket roligt inlägg! Kram!!

Annika said...

Anette:
VISSt var det en rolig tid!!
SÅ himla kul var det i månt o mkt. Får flashbacks från Starbovägen där vi brukade sitta och "värma" hemma hos dig :)
KUL...
Oftast var dte ju roligast innan man gick ut.
Ja, alla hade glajjer som såg ut som Ms på den tiden...
OCH alla hade pumps...Otroligt!!! Fick en flashback av dig i rtandiga pumps...mocka...
Stor kram!!

Jenny:
KUL att du gillade inlägget!
JA, axelvaddar!! EN CLASSIC!!!
Pyjamasbrallerna hade aldrig jag, tyckte det var så fult att jag inte kunde förmå mig...hey, smart va?
Men axelvaddar hade jag ju...
Visst vågade man visa sig i stada!! Alal bruttor såg ju likadana ut...
OCH killarna i kavajer i pastell och uppvikta ärmar...
Kramar!!!

Miss Marie said...

Å maj godd! Jag är ganska glad att jag är född -83 så jag slapp en del av 80-talets mode! Fast jag har några modeskelett i garderoben också... :D

Annika said...

Marie:
DU får ta och berätta lite om 90-talet. Känner mig lite "ogreppig" om det decenniet, måste jag säga...
Modeskelett i garderoben låter kul. VISA!!! :)

HeLena said...

How I love that song!! Han är väl så jätte bra! Gud, så han kan sjunga!!! Synd att han inte kommer tillbaka....

Snygg bild!! Verkligen snygga pinglor!! Hahahaha jeans! Annika minns du att det fanns en tid då du inte gillade jeans? Du dizzade min outfit av jeans, collagetröja och kavaj rätt hårt vid ett tillfälle.. hahahaha vi var inte alltid så snälla mot varann. Tur att vi har blivit äldre och lite klokare va? Kul inlägg!! Alla minnen är inte så roliga dock...
Varm kram!

Annika said...

Helena:
Nä, men de trista minnena lämanr vi därhän.

JA; jag minns den där ggn då jag dissade dina jeans...
GUD så fräckt...
Usch, man kan skämmas över mkt man sagt i sina dagar.
Vet du, jag har nästan aldrig jeans numera...Tycker inte jag hittar ngt skönt par, typ..
men jag vet ett märke som jag ska testa som jag hört mkt bra om. Tycker iallafall NUMERA att jeans är skitsnyggt!! SO you GO!!!

GM ja!! NOG kan han sjunga! OCh på senare år är han ju KUNG!! Vilken sångare.

Stora kramar!!

annebelle said...

Vilket härligt inlägg! Jag riktigt känner doften av Paris, min favorit när det begav sig.

Annika said...

Annabelle:
Välkommen till min blogg!
Paris ska jag nog sniffa på igen. Den var fin, och är det säkert än.
Välkommen tillbaka!

Emmama said...

Årets bästa beslut hittills var ju att visa den bilden, så snyggt! :) Kul med minnena om parfymerna också! :) Ha en skön dag! Kram!

Annika said...

Emma:
Hihi!! Tycker du det...
Vem vet, fler bilder kan tänkas komma upp!!???
Parfymer ja...Jodå, där fanns en del att hämta.
Ha en fin dag du med!
Kram,!!!

alegni said...

o ljuva 80-tal, dig vill inte ha tillbaka, åtminstone inte ditt mode ;)
jisses, vad mycekt man hann med som lös och ledig på 80-talet, men som sagt, den tiden vill jag ändå inte ha tillbaka. allt har sin tid!
kram

Annika said...

Ingela.
Nej, jag vill inte helelr ha det tillbaka, men kul var det då.
Modet kan man diskutera, hehehe!!
japp, då var man verkligen lös och ledig.
Men visst är det ändå bäst NU.
Kram!!

Fröken Anki said...

UNderbart inlägg!
Vilken härlig bild också. Är det en Jane Hellen-reklam månntro. Ni ser så coola ut. Vad säger Karolina om den förresten?

Ja tänk vad låtar kan väcka minnen. Fantastiskt, och härligt.

kram

Nilla said...

Vilket härligt foto på dig och dina vänner! :-) Nostalgi...

Annika said...

Anki:
KUL at du gillade det här.
HAHA, bilden, snacka om att posera...
Karolina tycker nog det är en aning pinigt ;-)
Kram!

Nilla:
Tack, hihi :-)
Nostalgi är underbart kul!!