Wednesday, January 27, 2010

En liten utmaning som jag svarar på här...

Godmorgon!

Nyligen stod att läsa på en av mina favoritbloggar att bloggerskan ska gifta sig till sommaren.
Jättekul!
Grattis Millan!
Millan undrade om hennes läsare skulle kunna tänka sig att berätta om sina egna bröllop. OCH ja, visst kan jag det!

Peter och jag träffades ju för 20 år sen iår (meh, shit...hur sjukt låter inte det på en skala. Icke desto mindre sant) då jag var au-pair i Rosslyn i Arlington.
Jag visste ganska omgående att detta var mannen i mitt liv.
You know, you just KNOW!!
Vi förlovade oss i mars 1992 och i och med att man förlovar sig här i USA så leder det till giftermål.

Jag bokade Bromma Kyrka i Stockholm till den 3 juli 1993 omgående.
Men, innan dess hade vi en lite prekär sak att ta han om här i USA, mitt green card. Det visade sig att det lättaste DÅ PÅ DEN TIDEN (allt ändrade sig efter 9/11) var att gifta sig här i USA först och sen gifta sig i Sverige igen. Så skedde.
Den 18 december 1992 stod ví framför en "justice of the peace" på Fairfax Museum i Old Fairfax och blev Husband and Wife på borgeligt sätt. Jag fick mitt Green Card, ja det var lättare då, och jag kunde börja jobba i USA och Peter och jag slapp leva frånskilda.
När vi gifte oss i Fairfax var jag mer nervös än jag var den 3 juli. Ja, jag skakade, tror jag...
Det var stort!!!Sedan samma sommar var det dags att gifta sig på riktigt i Bromma Kyrka i Stockholm.
Jag for hem från USA redan i april för att kunna planera så mycket som möjligt på hemmaplan innan den stora dagen.
Vår vigsel ägde rum klockan 14, och innan dess hade jag fått mitt hår uppsatt, samt blivit sminkad, av en riktigt gammal god vän som arbetade som perukmakare och maskör och hon kunde sin sak! Det var så speciellt att dela den stunden med en så god kompis!
Klänningen hade jag hyrt, och det är än idag INGET jag ångrar att jag gjorde. Vad ska man med en brudklänning till? Det är knappast så att Karolina skulle vilja ärva den en dag eftersom även brudklänningar styrs hårt av modet.När jag ser på klänningen idag på dessa bilder slås jag av att INGEN idag skulle bära en sådan klänning. Idag är det mer stilrent på brudfronten. Fast, jag kan i och för sig tycka att det blir lite för baraxlat och att det är så få som KLÄR i det baraxlade, trots allt. Men då, 1993 var denna klänning SÅÅÅ fin! Och så rätt med rosett på stjärten och allt ;-)

Peter och jag for till fotografen INNAN vi gick uppför altargången.
Min pappa ledde mig inte till prästen, utan Peter och jag trasslade oss upp själva.
Jag hade min syster Sara som brudtärna (då iklädd en HOT Laura Ashely) och vår goda vän Keith var bestman.
Min bloggande kompis Helena sjöng "Only Love" i kyrkan och hennes make K spelade ett vackert stycke på tvärföljt. SÅ uppskattat och vackert!

Efteråt hade vi bröllopsmiddagen på Ängby Slott i Bromma. SÅÅÅ lyckad och ROLIG kväll!
GOD mat (tillagad av kocken på Hässelby Slott, Iris, och därtill god vän till mina föräldrar), underbara tal, och så fin sång av min pappa (han hade skrivit ny text till en gammal melodi som handlade om mig och mitt liv) som han sedan sjöng under middagen...
Ja, inte ett öga var torrt.
Sen var det dans, både pardans och disco! Vi festade på långt in på nattkröken. Peter och jag tog sedan en taxi in till dåvarande Royal Viking Hotell i Stockholm. Några dagar senare styrdes kosan mot USA igen, och mitt nya liv där.
Bröllopsresan gick till Barbados, och sen hade vi en bröllopsfest TILL här i USA för Peters släkt och vänner.
Peters föräldrar och systrar for till Sverige för att vara med på bröllopet, men ingen annan (förutom Keith) kom dit.
Så, man kan verkligen säga att Peter och jag blev ordentligt gifta.
I sommar firar vi 17 år!
Tänk vad tiden går.

Jag fattar ingenting och sticker istället till Barnes and Noble denna kyliga morgon.Tar med datorn!

Ha en fin onsdag!!!

52 comments:

Sporty Spice said...

Hihihi, vilken klänning! Som du säger, helt rätt och supoerhot då men skulle aldrig funka idag. Jag köpte ju min klänning men den lär ju hänga i sitt fodral och aldrig med se dagsljus. Men här i USA verkar grejen att hyra brudklänning helt otänkbart. Tuxido däremot hyr männen. SÅ DUMT! För en tux kommer ju kunna användas om och om igen. Men en brudklänning? Jag hade en ganska stilren, baraxlad klänning med med rejält släp. Supernöjd med den och tror/hoppas att jag inte kommer att rynka på näsan åt bilderna om 20 år. Den känns ganska enkel och tidlös. Men om 20 år är det kanske bakelsepuff som gäller igen och man kan inte fatta hur jag kunde välja en sådan klänning. =)

Anna, Fair and True said...

Vad kul att läsa om ditt bröllop och se bilder! Jag skulle nog inte välja din klänning, nej. Däremot tyckte jag den du hade på den borgerliga vigseln var jättefin!

Matildas fikarum said...

Jag tycker din klänning från den borgerliga vigseln är toppensnygg! Så enkel, och så fin.

Petchie75 said...

Jättekul att läsa om ert bröllop!! Och ha ha, nej, NU skulle nog ingen vilja ha din brudklänning, men vem vet - det modet kanske blir coolt igen en gång i tiden!???
Grattis till 20-års jubiléet i år! Jag hoppas ju fortfarande på ett "riktigt" bröllop själv... Kanske 2011? Vi är nog många på den här sidan Atlanten som haft sådana där "snabbis"-bröllop, jag känner flera stycken bara här i PR. Visa/green card-bröllop behöver ju inte vara som i filmen Green Card utan av kärlek. I början tyckte jag ju att det var hemskt att vi tvingades gifta oss för att jag skulle få visum, men tja, man kan ju också se det som att det var väldigt romantiskt för att vi ville vara tillsammans...
KRAM!

Petchie75 said...

PS Jag håller med Matilda, den första brudklänningen var snygg (hade kanske kunnat vara lite mer figursydd och inga vita nylonstrumpor). Tänk som modet förändras...

Annika said...

Sporty:
HAHA, jag VET!!!
Den är otänkbar i dagens läge.
Jag tycker DU passade i din ärmlösa så BRA, men det är så många som inte gör det. Jag brukar kolla på TLCs Say yes to the dress, och alla ska ju ha ärmlöst.
Så brudklänningsmodet styrs HÅRT av modet,och det är ju inte så konstigt.
Men en klänning fr 93 skulle slängas på sopbacken idag.
ja, du gifte dig här ,och jag har aldrig sett brudkläningsuthyrning här. MEN ja, killarna hyr ju sin TUX. SÅ himla orättvist, egentligen...
Hihi! Hom du ska se om 20 år det nog så att man garvara åt dagens klänningar även om de är MKT enkla och stilrena idag. DÅ var det bling-bling, rosetter och spets in absurdum!!

Anna:
TACK! Vet du att den klänningen har jag kvar!! Den hänger i min garderob. En Liz Claiborne som jag var bra stolt över då jag köpte den (dyr var den för mig då också), men den har jag kvar. OCH jag har inte använt den sedan den dagen. Ska nog ta och kolla in den och prova den, just for the fun of it...
men vita strumpbyxor hade jag...hehehehehe!!!
nej, den riktiga brudklänningen skulle ingen vilja ha idag. DET kan jag sätta en stor slant på.

Matilda:
JA, och den klänningen finns kvar i garderoben! Den hänger där den hänger. OCH jag var stolt över den då jag köpte den...Liz Claiborne...

Annika said...

Petra H.
Nej GUUD, ingen brud idag skulle ta i den klänninge med tång. TÄNK om de kommit fram med en sådan på Kleinfields i NYC!! Brudarna hade dött!
när jag såg den föll jag som en fura!! men det var 92 när jag hyrde den, ett helt år i förväg, i princip, hehehe!!
Japp, det är många av oss som gjort det snabbt för green card:ets skull. Vi var så illa tvungna.
OCh faktum är att det blev jättefint, men jag var så nervös att jg trodde jag skulel svimma. Det var ju bara vi + Peters fldrar och domaren där...
När vi intervjuvades för mitt Green card hade vi precis sett filmen med samma namn. VI hade pluggar in absurdum, och hade med rubbet. Sen var intervjun faktiskt lätt och jag fick Green card samma dag. Så lätt är det ju itne längre...
Helt annat idag...
JA, vi får väl se om du och O slår på stort! Vore ju superkul för er familj, men å andra sidan kanske ni nöjer er som det är...
Men det är KUL att gifta sig på riktigt.

TACK, ja den klänningen finns kvar. Jag var grymt stolt då jag köpte den, den var ju dyyyr för mig på den tiden. Liz Claiborne...Nä, jag ska nog prova den klänningen snart.

OCH JA!! HUR kunde jag ta på spökvita strumpor??? MY GOD!! men så var det då---hihi!!

Kramar!!!

Jenny said...

Åh vad nostalgisk jag blev av at läsa, även om vi ju inte gifte oss förän 2001, så vi är ju lite nya i gamet jämfört med andra ;-). Men så ROLIGT det var att gifta sig, jag skulle göra om det i morgondag om jag kunde (med samma brudgum då givetvis!)!! Jag tycker definitivt att det här med att "Renew your vows", som de gör här tex efter 10, 20 år eller vad det kan vara verkar helt rätt! Kanske inte att ikläda sig full brudutstyrsel igen, men definitvt ha en liten cermoni och en STOR fest! Jag tror att man skulle njuta än mer idag av det, och kunna slappna av mer. Fram för mer bröllop :-)!! Kram!

Humlan said...

Ja, nog är du ordentligt gift alltid! Och dessutom har ni ju haft bröllopsfester för "alla". Det var roligt att se bilderna och precis som dom andra så tycker jag om den första klänningen, som du ju faktiskt äger. Dessutom hade du min favoritfrisyr; diadem/hårband bakom tuperad "valk". (Jag använder ofta band i håret än i dag för att slippa ha det i ansiktet, men skippar tuperandet! ;-) )

Grattis till era 20 år!
Kramar!

Annika said...

Jenny:
OH vad kul att du gillade inlägget idag!
Ja, det är snart 17 år sen och börjar kännas avlägset. Lustigt ändå att man minns allt så bra...jag liksom minns hela dagen, och var inte sådär hemskt nervös eller ngt sånt heller.
DET var roligt att gifta sig. Att förnya äktenskapslöftena är lite gulligt, faktiskt.
Tror du att ni kommer att göra det?
NU var det skitlänge sen jag var på bröllop. Alla har hunnit gifta sig. Nu väntar vi på våra barns bröllop, men jag hoppas det dröjer sådär den 15 år eller mer...
Kram!!

Annika said...

Humlan:
TACK!! KOLLA in brudbuketten också...där finns prärieklocka som jag blandar ihop med karpaterklocka...
Ja, vad kul...den där Liz Calirborne klänningen ska jag kanske damma av. Den är 18 år i år!! MY GOD!!
Japp, 20 år sen vi träffades och i sommar firar vi 17 år som gifta. Time DOES fly!!
OCH nog blev vi ordentligt gifta...
ja håret var valkat och skrivlockat och så tuperat...
Ja, hårband tycker jag också är skönt, men diadem knäcker mig. Får huvudvärk av så många av dem.
kram!!

malou said...

du var fin!

Kerstin said...

Åh vad kul att få se bilder från "era" bröllop. Så fina ni var. Ni är er rätt lika än idag.
Du har rätt, ingen skulle gifta sig i en sån klänning idag, men tänk vad fin den var då. Det är samtidigt roligt att modet på brudklänningar skiftar så mycket, det skulle ju vara lite trist om alla såg ungefär likadana ut år efter år.
Tack för att du delar med dig. :)
Ha en fin dag.

Desiree said...

Åh vad himla kul att få höra om eran bröllopsdag och få se alla dessa bilder! Det är så himla kul att du har massor med bilder från förr i tiden att kunna visa upp på din dator. Har du scannat in dessa bilder för att få dem tillgängliga elektroniskt? Vilken underbar bröllopsdag ni fick! Du ser sååå fin ut. Fast det var nog klokt att hyra klänningen istället för att köpa den. Precis som du säger är det ju ett helt annat mode nu så troligtvis skulle inte K vilja ha samma klänning den dagen hon gifter sig. Jag förstår att du var MER nervös då ni gifte er formellt inför greencardet. Jättekul att få se och höra som sagt om just eran bröllopsdag. Ha en fin kylig onsdag.

Kram!

bettankax said...

Ni är så fina så fina! Rena rama prinsessbröllopet. Jag säger bara, aldrig aldrig kan jag visa mitt bröllopsfoto. Har aldrig, varken förr eller senare, sett ut på det viset...synd!! Värst av allt är att det tronar en virkad krona på huvudet, say no more!
Din korta klänning supersnygg! På nåt vis gillar jag det där med vita strumpor. Hade det själv ofta om jag minns rätt.
Dina inlägg..ååå vad jag tycker om dem. KRAMAR

Anonymous said...

Hej Annika,
Fina bröllopsbilder! Undrar om Laura Ashley finns kvar? Det var där som jag köpte min budklänning för 298 dollar. Inga "alternations" behövdes. Jodå, nu snöar det minsann i Stockholm. Ganska mysigt...

SB

Elisabeth said...

Roligt att läsa om bröllopet och se bilder!

Vad ställde de förresten för frågor vid Green Card-intervjun? Om du minns alltså. Även om det inte är samma frågor som ställs idag vore det intressant att veta vad ni fick svara på.

Annika said...

Malou:
TACK ska du ha!! vad gullig du är!!

Kerstin:
Ja, those were the days...
OCH ja, klänningen var riktigt, riktigt fin då på den tiden.
Modet är ju hårt på brudklänningar liksom allt annat.
Vad som funkade då funkar inte idag. jag skulle inte ha velat ha min mammas brudklänning fr 60-talet heller.
Jättekul att ni vill se. Detta är bara kul att dela med sig av.
Kram!!

Desiree:
Tack Desiree!!
Ja, vissa har jag scannat in, och andra har jag helt enkelt tagit kort på. Just nu vill min HP jetpscanner inte samarbeta med mig...
SÅ vissa av dessa bilder har jag helt enkelt fotograferat. Det funkar ju det med..
TACK!
Ja, nog var jag fin för att vara brud anno 93, det tycker jag med ;-)))
OCH för att inte tala om hur fin jag kände mig. Men, det gör nog alla brudar. Det är väl den dagen man är vackrast i sitt liv, eller nåt...
Ja shit vad nervös jag var då vi gifte oss borgerligt...jag minns hur jag skakade.
jag var så mkt mer avspänd då det häne på riktigt.
Men green card fick jag utan minsta mankemang fastän vi var nervösa inför det också, larvigt nog...
KRAMAR i massor!!

Annika said...

Bettankax:
Men TACK!!
vad gulligt!
ja, det var en stor dag, minsann. Och jag var så lycklig.
ÅÅÅ vad jag skulle vilja se bilder av dfig som brud. Virkad brukdkrona har jag sett, stärkt i sockerlösning. var väl rätt poppis på 70-talet va?
Lögg ut på FB!! VILL se!!!
Tack, den vita Liz Claiborne hänger med, fast den hänger i garderoben. men tack vare er alla ska jag faktiskt ta mig en titt på den då jag kommer hem...
Vita spöksstrumbyxor var rätt då, för snart 18 sen...
Hihi!!
TACK för att du gillar mina inlägg!! TACK för det!!
KRAMAR!!!

Susanna.
Shit vad myysigt. Om du bara visste vad jag är avis!!
jag sitter på B&N i Reston, solen strålar in och det är 2 grader varmt. Ingen snö.
NJUT!!
men Sus, kom inte din klänning från Jessica McClintock??? Den finns kvar. Laura Ashley finns nog också.
NJUT av vintern. Hälsa ML!! Krama henne från mig!!

Elisabeth:
KUL att du gillar bilderna...

Ja, du...vi blev först intervjuvade som par, var vi träffasts, om Peter varit i sve, hiur länge vi varit ihop, om han skulle kunna försörja mig om jag inte fick jobb etc. Vi fick visa telefonräkningar, gemensam hyra mfl saker. Sen togs vi in i varfsitt rum och intervjun fortsatte. Då frågade de mig saker om Peters familj,om Peter...
Honom frågade de om min familj och min uppväxt.
Det hela var läskigt, men ändå ganska odramatiskt. Direkt efterår fick jag stämpeln i mitt pass, mitt temporära green card, ngn månad senare fick jag plastkortet. Det var fritt fram att lämna USA omgående. Numera tror jag att man som nygift inte får lämna landet på 2 år. Men jag kan ha fel. Jag vet dock att det blivit så otroligt mkt hårdare allting, pga 9/11.

anna of sweden said...

Men åh, vilken underbart inlägg, Annika. Tack för att du visade. Tänk, vi har varit gifta nästan lika länge. Vi gifte oss också 1993. Den 17 juli. Fast bara en gång. ;)

Annika said...

Anna:
Ja, jag har en känsla av att du och jag har ganska många gemensamma nämnare...
Kan inte du också visa? Please...
hade du en bakelse på dig också.
Kramen!!

anna of sweden said...

Haha. Upptäckte just att vi varit inne och kommenterat hos varandra samtidigt.

Du är välkommen på PS-lektioner anytime!

I vilket fall så borde vi ju ses någon gång. Är det knixigt för dig att komma till New York? Tänk en liten bloggträff där i vår.

anna of sweden said...

Nej, inte så mycket bakelse. Ganska stilren. Men slöja. Det hade jag nog inte haft idag.

Vet inte om jag skulle våga visa. Läskigt ju.

Miss Marie said...

Åh, vad härligt! Jag ÄLSKAR att läsa om bröllop och se bröllopsbilder. Det är verkligen min kopp te. Jag tyckr ni var jättefina! Som du säger, klänningen skulle du kanske inte älja idag, men jag kan tänka mig att det var många småtjejer (och stora tjejer!) som önskade att dom var du i en prinsessklänning! :)

Saltistjejen said...

Vad roligt att läsa! och vad kul att se bilderna!!!!
jag filar lite på mitt inläg om bröllop också men har inte kommit så långt än... :-)
Haha, din klänning SER verkligen ut att vara just en 90-talsbrudklänning! :-) Kan se att den var otroligt läcker då men att den skulle vara totalt ute nu. haha! Håller med om att jag man inte vill lägga hur mycket pengar som helst på en klännig som bara komme användas en enda gång i livet! Varför göra det liksom? Jag köpte ju min här i USA, och det var banne mig inte det lättaste för här är ju folk galet hysteriska när det kommer till brudklänningar och bröllop!!!! och jag ville ju bara ha en enkel sak! Som inte skulle kosta multum. Men sedan hittade jag ju en bride´s MAID dress som var enkel nog för mig och till ett överkommligt pris. Och ja, den var baraxlad...... ;-)
Tror jag betalade 300 dollar för den och fick då lite hjälp av min mamma också. Så det var ju i stort sett lika "billigt" som att hyra. men nu ligger den fortfarnde i en plastpåse helt hopknölad sedan jag tog den av mig.... Ooops! Har tänkt att jag kasnke borde hänga upp den och kemtvätta, men det känns som låg prio. Jag ska ju inte ha den igen. Ever. Visst kasnke hade man kunnat sälja den, men jag vet inte.... Känns som för mycket besvär.
Tack igen för att du delade med dig av din och Peters stora dag! Eller dagAR ska jag väl säga.
KRAMAR från ett soligt NYC!

alegni said...

roligt att du delar med dig! vårt bröllop var en enkel tillställning. till kyrkan kom ca 30 pers, men efteråt bjöd mamma på bröllopsmiddag på ett hotell i min hemstad och i den middagen deltog hela sex personer - brudparet, mina föräldrar, gubbens mamma och son. efteråt kaffe och bröllopstårta, sång och annat skoj hos mina föräldrar med några fler gäster på plats. på kvällen ut på hotell med en del vänner, och bröllopsnatten i hotellets bröllopssvit. och nästan det häftigaste av allt - morgonfrukost tillsammans med stans fotbollslag följande morgon!!
:D
imorgon har maken och jag varit ihop i 20 år, och senare i år kommer flera 20-årsjubiléer (förlovning + bröllop). vilket år det kommer att bli :)
ha det gott från ett blåsigt och kallt finland! kram

Annika said...

Anna:
NOG ska vi ses!
Jadu, NYC är alltid lite knixigare. men nog går det!
har ingen resa inbokad till NYC nu. Till philly skulle jag ta mig mkt lättare.
VI skase till att ses iallafall!
DET skulle vara så himla kul!!
Taina, Anki och du står högt på listan, ska jag säga!!
Stor kram.
JO vissa din klänning och hur du såg ut. JAG skulle inte heller ha slöja om jag gifte mig idag. Inte en chans!

Marie.
TACK Marie!
Ja, jag vet att du älskar bröllop! OCH jag tycker också det är SÅÅÅ roligt. Hoppas att många bloggare svarar på Millans upprop!
Klänninge skulle aldrig funka anno-2010, men då var den SÅ rätt.

Saltis.
KUL att du också filar. jag hoppas att mpnga svarar på millans upprop för det är ju KUL!
NOG är klänningen en 90-tals design alltid. SÅ rätt då och så fel IDAG.
men modet är ju sådant.
jag är än idag så glad att jag hyrde min och inte köpte...SÅ glad. K skulle ju inte vilja ha den, det ver jag. jag skulle inte velat ha min mammas från 64 heller...
Ja, jag minns att du skrivit att du hade en tärnklänning. HÄR är ju brudindustrin gigantisk och överhettad o brudklänngar såååå dyra...
men idag är ju klänningarna enkla och stilrena. Det tycker jag nog. Inget prål direkt längre.
DU gjorde så rätt som köpte den du köpte. BRA PRIS!!!
Tjaa, vad ska man med en gammal brudklänning till?
Ser fram emot ditt inlägg.
Stora kramar!!

Annika said...

Ingela:
Ja, det var då det!
Skulle gärna se bilder av dig också!
Ganska skönt att ha en liten tillställning kan jag tro. KUL med hela fotbollslaget dagen efter!!
Grattis till 20 år!! NU får ni fira ordentligt!
kram!!!

Taina said...

Åh Annika så vackert och fint!! Vad roligt att ni fick flera tillfällen att ha fest!

Jag hade tänkt ha bröllop som tema någongång i framtiden i Show & Tell. Men nu är denna utmaning ute och det blev ju hur lyckat som helst med ditt inlägg!

Klänningarn på 90-talet VAR annorlunda. En av mina bästa vänner hade också den här typen av klänning och då tyckte vi det var URSNYGGT!!! Det VAR ju det. Modet förändras.

Men jag har en annan kompis som använde sin brudklänning TVÅ gånger. Med två olika män!!! Hahahha! Hon sa till mig att klänningen syddes åt henne och den ska hon minsann använda tills den ser ut som ett spindelnät! Det du Annika!

Tack för att du delade med dig av ditt fina bröllop!!!

STOR KRAM!!!

Annika said...

Taina:
DU får hoppa på den här utmaningen!!
DET är roligt!
OCH vi vill se!

TACK för att du gillade detta. det var riktigt KUL att skriva om det, ska du veta.

Ja, då det bagav sig var denna klänning en DRÖM!!!
Det var den!
jag hade flera kompisar som gifte sig på 90-talet, och allas klänningar såg i princip ut som denna.

Nu är det annorlunda som sig bör.

Aha, det var ju kul att din kompis satsade på re-cykling av brudklänningen.

kram!!!

Anna, Fair and True said...

Nja, de vita strumpbyxorna var kanske inte någon hit.. :) Men du kan ta klänningen och färga den till en mer användbar färg så du kan använda den igen. Min mammas bröllopsklänning från 1974 är väldigt enkel, går till knäna. Jag hade tänkt att ha på mig den på studenten men jag är lite bredare än hon var så den passade inte kring axlarna tyvärr.

veronika said...

Jätte fina bilder Annika!! Så kul att se och vad Peter är sig lik! Ja, du också såklart. Vet du, jag gifte mig också 93!! Men hade ingen gräddbakelse till brudklänning, valde en gräddvit lite mer stilren. Som jag har kvar än idag. Vi gifte oss i Seglora kyrka på skansen i April!!
Tycker att du var jätte fin i din klänning! Tycker än idag att min Bröllopsdag var en sådan otroligt lyckad dag! Jag var så lycklig!!

Tack för tipset av programmet halv åtta hemma hos mig, nu är jag fast!

Annika said...

Anna:
nej spökstrumprna fattar jag inet att jag ville ha. Jag minns att jag tyckte illa om vita strumpbyxor redan då, så jag fattar inte att jag tog dem.
Nä, jag ska nog inte ändra den klänningen. Den får vara som den är. Jag ska iallafall prova den igen och se vad jag tycker idag :-)
Annars är det kul att göra om gamla kläder. När jag tog studenten skulle det vara gamla balklänningar från 50-talet, lite roligt. Alla letade second hand.

Veronika.
O vad kul att du tyckte om inlägget. Jag blir så glad av att höra det.
Jo, nog var det en dag att MINNAS då man gifte sig. jag minns ÄN idag känslan av att ha på sig den där klänningen, att stryka över satinen...ja jösses.

Seglora kyrka!! COOLT!!!
Jäteläckert.
skulle gärna se din bröllopsbild också!

Ja, visst är ½8 så BRA!!! ÄLSKAR DET!!!

veronika said...

Kommer bild per mejl.:)

Annika said...

HIHI, kul!!!

Anne said...

Vilket jättekul inlägg Annika, även om jag inte behöver inspiration eller står att gifta mig så är det verkligen roligt att läsa om andras bröllop och hur det en gång gick till...
Jag håller helt med dig om att köp av brudklänning är helt onödigt! Jag hade väldigt gärna velat hyra, jagade runt hela Stockholm i jakten på hyrklänning men 2004 då det begav sig så fanns det i princip ingenting att hyra. Jag tror trenden svängt, att kunderna numera vill ha sin egen klänning. Jag vet inte vad det beror på, att hyrutbudet i princip öär obefintligt i Stockholm idag. Men synd är det i alla fall för jag hade gärna hyrt.
Förresten, vad du som yngre liknar på Karolina på bilderna. Eller hon som liknar på dig kanske jag ska säga.
Vad fint ert bröllop låter, Only love... Underbart bra val!
Vi fotade oss också före bröllopet, före ceremonin och det tycker jag är jättebra och att rekommendera till andra. Att ta det i den ordningen.

Jag tycker klänningen var fin, vacker. Som sagt inget mode idag och ingenting som skulle funka idag men DÅ var det verkligen helt rätt. Det går ju verkligen mode i brudklänningar (som allt annat).
Bröllopsklänningarna på 70-talet verkar ha varit väldigt enkla och raka. Min mamma hade en då som nog hade funkat rätt bra idag, tror jag. Inte för att jag velat ha den....
KRAM

Marianne said...

ÅÅÅÅ, ska Millan gifta sig! SÅ roligt, Å vad jag blir glad! Jag kan ju inte komma in till henne för hon har Wordpress : (

Så fina bröllop ni hade! Och du jag tycker faktiskt att din klänning hade varit gångbar än i dag. Fast vad vet jag, jag kanske är omodern. Jag vet i alla fall att jag hade mycket väl kunnat ha den om jag hade gift mig i dag.

Du är så vacker! Och Peter är så stilig!

Och visst är det så, man bara VET när det är rätt. Man behöver inte fråga sig och krångla längre, man bara vet.

Jag köpte min klänning, men jag köpte den i Bulgarien och hela stassen gick bara på 1300 SEK, så det var ju som hittat. Annars hade jag nog också hyrt, eller tagit en klänning som jag hade kunnat ha igen. Jag gav min klänning till svärdottern sedan när de skulle gifta sig! Alltså, hon frågade efter den, jag prackade den inte på henne! : D

KRAMAR!

Suzesan said...

Så vackert inlägg och när jag läst igenom kommentarerna så när jag kom till sista (Marianne) så tänkte jag att jag VÅGAR skriva.Hihi.

Absolut att jag skulle kunna ha en sån klänning som du hade på ditt kyrkbröllop. Den är så fin. Väldigt fin. Fint att ha slöjan så där. Jag tycker det är fint med långt släp. Tänk så coolt att gifta sig två gånger som ni:)


Jag har aldrig varit gift så jag har nåt att se fram emot. VERKLIGEN. Om jag gifter mig(villket jag hoppas) så skall jag se ut som en gräddbakelse:)Eller nåt sånt. Tyll och spets.

Jag med faktiskt. (Jag har varit förlovad...!)Men DEt ger ingaen vacker klänning.

Guu' så fint inlägg. Nästan som att gå på bröllop och så vacker du var som brud. (nu med)OCh Pter var ju stilig.

Kram
/Susanne

L said...

Stort brollop bilder! Ja, jag de forsta jag laste pa svenska, sa jag oversatta den. Jag larg mig genom Rosetta Stone, sa for nu ar det lattare att lasa an att skriva. Det ar dar jag lart kramar och pussar! Min nya favorit ord ar smutsig! Jag alskar det - och kommer att anvanda det for smutsiga pa engelska!

Anne-Marie said...

Vad kul att se bilder från ert bröllop. Och vad ni ser söta ut tillsammans. :) Det stämmer nog att den typen brudklänning kanske inte är vad brudar idag vill ha men den är fin ändå tycker jag. Ja du, mycket har ändrats sedan ni gifte er med tanke på grönt kort osv. Jag gifte mig i jeans när Michael och jag gifte oss. Inte särskilt romantiskt. Men så gick det ju så fort i Reno att jag knappt fattade att vi var gifta. Kram!

Tankevågor said...

Vad roligt att få se den här bilderna! Ni är så otroligt fina Annika! :-)
Kul att du faktiskt har kvar den där klänningen som du hade på den borgerliga vigseln...jättefin!! Den andra är ju som sagt lite gräddbakelse över ...men det skulle ju vara så då. Sagoprinsessa ser du ut som .

Tror jag har berättat om det förut men min brudklänning är gjord av Gunilla Pontén och den har jag också kvar faktiskt. Vi gifte ju oss i skandinaviska sjömanskyrkan i soliga Pireus utanför Aten så då blev det en kort klänning i bomull men med vackert broderat tyg och romantiska spetsar....klänningen har faktiskt gått att använda med lite andra tuffa detaljer på sommarfester som tex midsommar. :-)
Nu är den omsorgsfullt nedpackad och sparad. :-)

I natt har det vräkt ner snö här och det är så otroligt vackert i stan.

KRAAAAAM!!

Anonymous said...

Men herregud Annika, du har så rätt - min klänning kom ju från Jessica McClintock. Tack för att du kommer ihåg bättre än mig. Vad pinsamt!

SB

Annika said...

Anne:
Är det så alltså? Att man inte hyr klänning längre hemmavid?
Så dumt, kan jag tycka. För det är ju så smart.
KUL att du tycker att K liknar mig på bilderna. DET kan ju inet jag se. men s¨är det säkert.
OCH tack för att du gillae klänningen. Ja, den var SÅ rätt då det begav sig. Det var så klänningarna skulle se ut. Idag skulle inte en människa klä sig så.
Enekelt och stilrent.
Ja, 70-tals klänningarna var väl ofta enkla och raka och det skulle nog anses som lite cool retro att ha en sån klänning idag.
Men jo, oftast är det ju ngn detalj som förstör det hela och gör att det ända blir "fel".
Kram!!

Marianne:
Ja, hon ska gifta sig! Roligt.
Men vad trist att du inte kommer in på Wordpress. HUR kan det komma sig?
Frustrerande till max.

Vad gullig du är som säger så om klänningen. TACK! Ja, då var den iallafall så RÄTT den kunde vara.

DU fick iallafall tag på ett kap. Den klänningen jag hyrde 93 kostade då 4000 att hyra. Det kan man tycka är rätt mkt, faktiskt. Så du fick ett kap!
OCH vad kul att din svärdotter ville ha den sen!
Snacka OM BRA!!
Nej, jag tror inte hellr du prackade på henne klänningen ;-)))))))

Och tack för dina snälla ord.
Kram!

Suz:
DU ska alltid våga skriva här! Alltid!
TACK ska du ha som gillade klänningen. NOG var det en bakelse alltid.
OM jag hade haft den i min ägo hade jag gett den till dig om du skulle gifta dig.
Ja, gift två ggr är jag allt :-)
Så nog är jag gift.
TACK för dina, som alltid, snälla ord.
Kram!!!

Annika said...

Linda:
Rosetta Stone är nog bra.
Och sen har du ju Google Translate som kan hjälpa dig också.
Precis, kram och puss är bra ord att kunna ;-)
Smutsig, hahaha...
Ja, det kanske är ett lite kul ord...
Smutstvätt, smutsiga skor, smutsigt golv.
Lycka till med svenskan! OCh fortsätt läsa här!

A-M:
ja, du fick då en snabbvigsel i jeans. I Reno. Lite coolt det också, tycker jag.
TACK för att du gillade klänningen., Nej, ingen skulle välja den idag.
OCH JA; vad mkt som är ändrat nu vad gäller invandring och gröna kort. Det som var relativt enkelt då är komplicerat till max idag.
Du får ju ständigt frågor om immigration och annat på din blogg. Fattar inte hur du vet allt...
jag är glad att jag inte får såna frågor här för jag kan knappt svara på ngt alls som har med det att göra.
KRAM!!

L-girl:
O, vad du måste ha pasat bra i Gunilla ponten!
Du är som gjord för hennes kläder!
Så det valet var precis rätt!!!
Klockrent.

TACK för att du gillade både bilder och klänning. ja, på den tiden var det ju så att ju prinsessigare desto bättre. Jag ville inte ha det på annat sätt :-)
Brudklänningar styrs ju starkt av modet.

NJUT av snön!! NJUT!!

Kram!!

Susanna:
Hihi, helt OK...
Laura Ashely---Jessica McClintock...who can keep track?
Minns att jag köpte tärnklänningen till Saras brällop på Jessica Mc. OCH den är i sanning ingen höjdare i dagsläget...ICKY!! Den hänger också i min garderob...
NJUT av vintern!!!

Linda said...

Jag tror att jag skulle kunna locka fram en virkad krona ur gömmorna......... :)
Ni är så fina!!!
KRAM

Millan said...

Ah Annika TACK TACK TACK!!! Jatte roligt att du skrev om ert fina brollop har pa bloggen. Sa otroligt roligt att lasa och se foton fran era (!!!) brollop. Ni blev verkligen ordentligt gifta :-).

Jag tycker ni ser sa kara och lyckliga och valdigt unga ut!! Festen pa slottet later suveran!

Det ar sa roligt for klanningen som du har pa dig pa det amerikanska brollopet ar jatte lik de som finns i affarerna nu! Jag kollar en del pa monsoon.co.uk eftersom jag vill ha en enklare klanning och inte lagga ner en formogenhet pa den (och att hyra klanning har kostar i det narmaste lika mycket som att kopa och i Karlsrona ar utbudet pyttelitet) och dar finns flera klanningar i precis det stuket. Vi var pa brollop nar jag var hoggravid med Sofia och den bruden hade pa sig en snarlik klanning. Sa det ar verkligen en modegrej som kommer och gar och faktum ar att de lite storre klanningarna verkar vara pa ingang igen de ocksa!!

Vad ar du mest nojd med fran eran dag?? Forutoma tt ni blev gifta da menar jag ;-). Men ar det nagot som du kommer ihag med sarskild varme och kanner att det bara blev sa dar helt perfekt?!

Jag ar SA exalterad over vart brollop nu. Jag och Ben ska ut och ata middag i morgon for forsta gangen pa ett halvar (!!) sa vi ska ta en rejal brollopsdiskussion da tror jag :-).

Stor kram och TACK igen for att du delar med dig!!

Fröken Anki said...

Alldeles underbara bilder! Ni var såå fina. Men du har så rätt i att bröllopsmodet ändras fort. Jag hyrde också klänning och ångrar det inte. Vad ska jag med den till? Den finns ju på alla korten.

Bröllopsfester är nog de allra bästa festerna tror jag. Jag skulle kunna göra om det bara för festen :)

Tack för att vi fick en glimt av ditt album!

kram

Annika said...

Lindalotta:
GÖR det!
OM hon godkänner det, förstås :-))))
Tack för att du tyckte vi var fina...
KRAM!!

Millan:
Vassego!!
Detta var bara roligt, roligt, roligt att skriva om!!
Och kul att börja leta bland kort man aldrig tittar på numera.
AHA, så du menar att min Liz Claiborne har blivit HOT igen...
OM du bott näremare hade du fått låna den!
hihi!
Ska ta fram den och titta på den...Undrar om den gulnat. Det har den nog.
OM det är ngt jag är särsklit nöjd med? OJ, vad svårt...jag tror jag var njd med allt. Ska tänka på saken och återkomma...
KRAM!!!

Anki:
TACK!!
Vad glad hag blir!!
Jo, var nog så fint och rätt då det begav sig.
Att hyra klänning är så smart tycke jag. VAD ska man med den till sen? INTE mkt. Här i US baxnar man över priserna på brudklänningar, tusentals dollar för en enda dag. VILKEN BUSINESS!!!
Sjukt.
men ja, brällop är nog det roligaste man kan gå på. hÅLLER MED!!
Kram!!

ullrika said...

oj va kul att läsa om ert bröllop! och att få se foton!

själv är jag bara gift en gång (eller nja, det är ju du också men du har iaf haft två bröllop ;) och hujeda mig sicket jobb det var. inför alltså. som kontrollfreak var varendaste detalj luppstuderad. men, när dagen väl kom var vi lugna filbunkar både jag och Tias och vi fick en alldeles underbar dag! solig och varm och kärlek som fan!! - om jag får uttrycka mig så...?

massa krams!

ps. det finns en länk till lite bröllopsfoton i mina nosar om du är nyfiken...!

Malde said...

Jahaja, min klänning var sydd för mig, och enbart mig. Jag valde ett blågrönt tyg med mjukt vackert fall och struktur i tyget. Modellen var med pingvinärm, och rynkband i ovansidan av ärmen så ärmlängden gick att reglera. Vidd och fall i kjolen, och ett markerat liv. Färgen valde jag för att slippa se ut som en gräddtårta, och för att jag ville kunna använda den vid senare tillfällen också. Har jag gjort det? Icke... Den har bara hängt i garderoben. Katterna har klättrat i den, och den resår som fanns i midjan har torkat ihop för länge sedan. I år blir det 26 år sedan vi gifte oss. Idag när jag tittar på bilderna så ser jag vilka hiskeligt stora glasögon jag har på mig. Men det var ju modernt då, precis som pingvinärmarna, inget jag skulle sätta på mig igen! Men det tyget och den färgen skulle jag välja igen! Absolut!

Kram!

Annika said...

Ullisen:
VAD roligt att du gillade denna läsning.
JAPP, ordentligt gift är jag ett par ggr med samma man.
Det är alltid kul att läsa om bröllop och se bilder så jag ska ta mig en titt på din länk!
Ja, nog kan man bli bridezilla för mindre än att gifta sig...visa mig den tjej som inte förvandlas till bridezilla av ngt slag.
KRAM!!!

Malde:
Nej, jag kan tro att du inte använt din klänning. Jag har ju varit brudtärna ett par-tre ggr och aldrig, aldrig har jag satt på mig de klänningaran igen....
Och de är inte vita.
Exakt, det går ju mode i allt. Så det är inte märkligt att vi tycker att våra brudklänningar från 90-talet är hopplöst förlegna...
hihi!!
Kram!!!

Anonymous said...

Så har jag äntligen lyckats att kombinera både att ha tid och ha tillgång till Internet, så i dag är det uppdatering som gäller.
Vad kul att få följa med på ditt (dina :-) ) brölopp! Det är ju klurigt det där med att samla familjen och vännerna när de är så spridda, men med många kalas så går det ju. ;-)
Ser förresten att du fortfarande länkar till min gamla blogg. När/om du får tid och lust får du gärna uppdatera. âven om den är delvist låst så är alla välkomna och nästan alla får lösenord. ;-)