Världens vackraste röst?

Morning my Pretties!

Igår satt jag och surfade runt på iTunes för att ladda ner lite ner julmusik till min iPod. Och, som alltid blir jag så förbannad på Apple som bara begränsar iTunes utbud till ett enda land, USA i mitt fall. Jag vill ju ladda ner svensk julmusik också! Visserligen har jag massor med CD-skivor med julmusik, men ibland vill man ha något nytt, eller hur?

Ja, jag lämnade såsmånimgom iTunes och tog mig ut på youtube. Där fastnade jag i gammal julmusik som: När ljusen skall tändas därhemma, Hej mitt vinterland, När det lider mot jul och andra godbitar som jag tycker mycket om.
Helt plötsligt kom jag att tänka på en sång vi sjöng med min kör då jag gick i skolan, Panis Angelicus. Den sjöngs av den flicka som hade högst sopran (aldrig jag). Och den var så vacker att vi alla fick gåshud då den sjöngs. Kören stöder ju solisten, och vi stödde och njöööt och rös.
Hittade så denna på youtube och KAPITULERADE totalt.
Kan detta vara världens vackraste röst?
Kan det bli vackrare än så här?
Nej, jag tror inte det. Sopranen heter Chloe Agnew och ingår i gruppen Celtic Woman. Namnet är helt nytt för mig. Ja, gott folk, detta fick mig på PLATT fall! LYSSNA!! Jag ryser och det går kalla kårar av välbehag utefter ryggraden.
Needless to say så laddade jag ner hela Chloes skiva direkt från amerikanska iTunes, och jag LYSSNAR och LYSSNAR och driver Peter från vettet.Nej, vi är inte helt överens vad gäller julmusikens vara eller icke vara.
Är detta typiskt manligt/ kvinnligt? Hur funkar det hos er?Hade en hantis här igår också. Han fixade en läckande kran, samt läxade upp mig angående avfallskvarnen, ”NO TEA bags in there, no NOTHING, pretend you don’t have one”. OOOOH-KAY!
Han fixade problemet, berömde mina julsaker, slog sig ner och skulle skriva fakturan. Då säger han att han vill besöka Europa någon gång.
SEN frågar han MIG om jag har några europeiska singelväninnor att presentera för honom...
”Yes, women that are just like you”.
”Hehe, OH NO...NO. Nej, jag har bara gifta väninnor. Jag känner inga euro-singlar, jo en kille, men honom vill du väl inte ha?”
Nej, det ville han ju inte.
Han tog TID på sig, tittade och undrade över mina saker.
Jag skrattade bort allt, men ville bara att han skulle GÅ!!
Nu är frågan vad jag ska säga då firman ringer för sin uppföljning? Då ska man betygsge hantisen på en skala 1-10. Jag vill ju inte att han ska råka illa ut, men samtidigt var det ju lite obehagligt allt från uppläxning över en (fullt fungerande) avfallskvarn till frågan om euro-singlar. Samtidigt var det kanske så oskyldigt det kan vara också.


Anyway, signing OUT!! Ska iväg och julhandla lite smått och gott idag. NAJS...SO NAJS! Möter nog upp Lotta för en kaffe för hon ska till samma shoppingmall. Nämligen.

Have a good one!
Lyssna på Celtic Woman då de sjunger Adolphe Adams Julsång! Så sanslöst VACKERT!!

Comments

Tankevågor said…
Jag skulle nog också tyckt att det var lite obehagligt med en sån hantverkare...men det kanske bara var hans sätt och helt oskyldigt. Men ändå, ganska oproffsigt förhållningssätt till sin kund eller hur?

Jättevacker julmusik du bjuder på idag! Måste kolla in mer av dem på You Tube jag med.

Här hemma är det nog jag som står för att det ska lyssnas på julmusik....A har för det mesta en CD-bok i öronen om han ska koppla av.

Ha en bra dag!

KRAM!!
Annika said…
L-girl:
Ja, visst var det väl det?
han skred nog lite över gränsen där.
SOM han tittade både på mig och på mina saker.Och det där med avfallskvarnen gillade jag icke. det var inte den han skulle fixa, inte.

Samma hos er med julmusiken. Tror att det är kvinnligt/manligt i kvadrat.

KRAM!!
Miss Marie said…
Här hemma är det jag som sätter på julmusiken, men Engelsmannen gillar det också! :)

Och angående I-tunes... aaaahhhh! Jag blir tokarg ibland! Alltså, om nu skivbolagen vill moverka illegal nedladdning borde de ju göra låtarna tillgängliga på ALLA i-tunes. Nu när vi lever i en så global värld så upptäcker man ju musik på ett annat sätt, vill gå in på I-tunes o ladda hem... o upptäcker att svensk I-tunes inte har den artisten/låten! Så j***a irriterande! Skärpning, I-tunes!

Läskigt med hantverkaren. Jag tycker inte man ska bortse från sina känslor, han har ingen rätt att få dig att känna dig mindre och obekväm! Kanske det var "oskyldigt" från hans sida, men det är hur du uppfattar det som räknas! Kanske hans chef behöver få reda på hur hans underhuggare beter sig? Skulle iaf jag vilja som chef!
Annika said…
Kommentera hans förhållningssätt, helt klart! Dålig stil.

Jag tycker inte du är skyldig att vara "snäll" och det där var oprofessionellt gjort. Men om du verkligen vill vara rättvis så kan du ju säga att han fick jobbet gjort bra men att han betedde sig relativt oprofessionellt. Kolla att du har rätt att vara anonym.
Sporty Spice said…
Du kan ändra land på iTunes, jag har Sveige så jag kan ladda hem svensk musik. På den finns såklart även all internationell musik också. En win-win.

Märklig hantverkare. Kanske oskyldigt men ändå ohehagligt.
Annika said…
Marie:
Jaha, så två som gillar musiken, men en som initierar.
Jo, peter gillar det väl med, men han tycker det blir för mkt...

iTues är puckat, så PUCKAT!!!
ÖPPNA världen!
Alla betalar med kort numera. FATTAR inte vari problemet ligger? man kan ju besöka iTunes i andra länder. VARFÖR kan man det om man inte kan köpa?
Helskumt.

ja, lite läskigt faktiskt...
Värst var nog det där med avfallskvarnen. DEN är det ju inget fel på, och ända var det pekpinnar och OM inte OM...
Ja, ngt bör jag nog säga då de ringer.

Annika:
ja, du har rätt.
Visst.
OCH som han tittade, och som han snackade både om avfallskvarnar o toaletter etc. DET var en kran han skulle fixa, inget annat.
Ja, jag vill absolut vara anonym annars kan jag inte säga ngt. fegt, men sant.
Annika said…
Sporty:
Kan man?
HUR gör man då???
DET skulle jag vilja göra. kan man gå fram och tillbaks? tror inte Peter vill binda upp sig på svenska iTunes direkt.
men coolt.

Ja, underlig hantis. jag visste inte hur jag skulle känna, men jag ville bara att han skulle GÅ!
alegni said…
jag förstår om du vill vara anonym när du ger feedback om rörgubben, det skulle jag också vilja. jag tycker absolut du ska säga något, för det där lät inte särskilt professionellt. visst ska man vara vänlig och trevlig i ett serviceyrke, men det finns ju gränser...
samma med julsångerna här. jag får inte börja spela julmusik före lillajul ;) nu lyssnar jag på julradio.se så ofta jag kan. det gör familjens yngsting också :)
jodå, julfesterna, men också vårfesterna, är ganska viktiga här. länge sen man fått vara med om en sådan eftersom grabsen är så pass stora nu. i år ser jag dock fram emot gymnasietreornas julfestprogram som vi föräldrar ska få gå och se på generalrepet kvällen innan själva julfesten. ska bli kul!
ha en givande shoppingtur.
kram!

ps. tack för komplimangen. den värmer :)
Victoria said…
Så länge jag inte spelar Lars vegas Trios julplatta så har Johan inga invändningar, så den CD:n får jag spela i bilen! ;o)
Saltistjejen said…
Lite svårt att bedömma det där med din hantis och situationen. Det låter rätt oskyldigt i mina öron (eller ska man säga ögon när man ju LÄST om det???). Vissa personer är ju bara mer pratiga än andra. Och uppläxningen beror ju på ifal den var riktigt obehaglig eller bara lite pekfingerhyttning à la "yrkesman vill visa sin kompetens och ge råd". Som sagt svårt att avgöra när man inte var där. Det mesta handlar alltid om vilken känsla man får tycker jag. två olika personer kan ju säga samma saker men då den ena gör det känns det bara helt naturligt och t o m trevligt som lite "mellanprat" men när den andre gör det tycker man det känns obehagligt.
Du måste nog själv avgöra.
Men som sagt, jag kanske inte är rätt person att ge råd i sådana här saker för jag tycker oftast att folk är rätt trevliga så länge de verkligen inte är agressiva eller otrevliga på något vis.
Här är skitväder idag! Regnet vräker ner och vinden piskar! BLÄ!!
Mitt fönster på jobbet läcker dessutom in så alla mina papper var blöta när jag kom i morse! Inre skoj! Ibland är amerikansk bygggstandard inte riktigt som svensk....
KRAM!!!!
anna of sweden said…
Sitter och njuter av din julmusik när jag skriver det här. Ohhh så vackert.

Usch, svårt det där med hantverkaren. Påminner om när jag tog mitt körkort och inspektören sa att han kunde tänka sig att följa med mig hem till Swiden om Herr Make (av någon anledning) inte vill flytta med hem. Herre Gud! Vad gör man i en sådan utsatt situation. Sitter och småler och önskar sig långt bort ...

www.annasweden.blogspot.com/2008/12/i-did-it.html

Ha en härlig regnig onsdag.

Huggies!
Anonymous said…
Åh, vad vackert! Har aldrig hört henne förut, varken som solist eller grupp.
Jag spelar faktiskt sällan julmusik här hemma. Kan det bero på att jag sista veckorna i skolan tränar o åter tränar på dessa sånger med klassen? Vet inte.
Din hantverkare var väldigt oseriös! Visst, han kanske bara ville vara trevlig o var kanske verkligen intresserad av ditt julpynt o dina vänner men ändå???
Nja, ett halvdant betyg skulle jag nog sätta.
Kram från Anette!
(Vad händer egentligen med våra mejl??!!??)
Marianne said…
Jag tror jag håller mest med Saltis. Det är jättesvårt och jag brukar också alltid tycka folk är trevliga så länge de inte går över några gränser. Men det är ju olika var de där gränserna går. Och som Saltis säger så blir det olika beroende på vem som säger en sak, om det blir sliskigt eller skämtsamt kamratligt. Hade en chef som kunde säga de mest sliskiga saker och det blev bara smågulligt, sen kom en ny på avdelningen bredvid och han ville bli lika omtyckt som den första så han lade sig till med samma stil och det blev bara så man ville kräkas och fly. Svårt som sagt och du måste gå på din egen känsla för hur du upplevde det. Du kanske kan linda in det och säga att han inte gjorde några fel men kanske blev aningen för personlig, men att det säkert inte var illa ment?

Så vacker sång! Har aldrig hört talas om henne förut. Nu ska jag lyssna på det andra klippet.

Kram!
JaCal said…
Ååååh! Så vackert! Har genast agerat härmapa och köpt skivan på iTunes! Älskar ju som du stora röster! Blir galen med detta LARV med iTunes och Amazon - det GÅR ju komma runt det om man trixark, fixar och bökar - men varför kan man inte bara få spendera sina pengar! Gaah!

Hantverkaren - hm... jag tycker det är viktigt att det kommer fram - dina vibbar är obehagliga och om han ska åka hem till folk måste man ha rätt attityd. Hade han jobbat i affär/kundreception etc där hans chefer sett/hört hade det ju aldrig accepterats. Tycker helt klart du ska feedbacka och inte ha ett dugg dåligt samvete för det. Det kan ju bara komma honom till godo också - han kan ju vara högst omedveten om att hans "small talk" uppfattas som obehagligt.
Anne said…
Här är en till som genast efter denna kommentar är avslutad och skriven, loggar in på itunes och köper skivan. Vilken röst och vilken stämning! Det var en fröjd att även SE klippen från yotube, så fina milöjer. Hade varit nice att se en sådan konsert på ett sådant ställe - live.

Hmmm, vilken intressant (eller vad jag ska säga) upplevelse med hantisen. Jag säger nog som jag såg flera sagt, att du får gå på din känsla. Hur det kändes, vibbarna. Kändes det inte rätt utan obehagligt, ja då ska han inte få gott betyg. Som Saltis (tror jag det var) skrev så handlar det inte alltid om vad som sägs och vad pratatet handlar om utan mer vad man får för känsla.
Elisabeth said…
Knepig hantverkare det där. Gissningsvis menade han inte att vara knepig, utan det lät nog bara så. Sådana konstiga kommentarer har jag aldrig varit med om, som tur är. Fast när jag flyttade från min första lägenhet att det var den minsta flytt de haft någonsin. Haha. :D Det var naturligtvis bara roligt, och säkert sant också.

Verkligen vacker röst (eller röster snarare) det där! Får nog se efter om det kan finnas på Spotify!
Suzesan said…
Det är bara du som vet om HAN hantverkaren...gick över gränsen. Många karlar skämtar så där och ger komplimanger.

Men om man känner sig besvärad av det då skall man absolut klaga. Det hade jag gjort. OM jag känt mig besvärad. Om nån gör så där så får man markera om man inte gillar det. Om man skojar med så där ltie då är man på sått och vis med i skojet. men som sagt han tar betalt och skall bara göra sitt jobb. OM du "lägger tepåsar" där så är det ju han som får betalt för det. Haha eller hur. Men asså det var nog en komplimang att han ville att du skulle välja fruntimmer åt honom. Han gillade väl dig och tänkte då har du bra omdöme så han slipper leta själv och då du skulle rekommendera nån bra. Hahaha. Jag får alltid alltid en massa kommentarer från hanverkare och guu' vet allt och man blir såååååå trött men ibland skrattar man. För det är ju mänskligt att flirta lite. Men om nån går över gränsen då säger jag ifrån på direkten. Var tvungen att göra det med fastighetsskötaren i somras. Pang. Jag blev arg men det sa jag och han är klumpig och tänkte sig nog inte för. Vi är inte osams nu.

Hon sjunger som en ängel Chloe Agnew och jag vet inte var The Celtic Woman får sina röster ifrån. När jag hörde den med Cloe så kom tårarna. SÅ VACKERT.

Ett tag så hade jag snöat in på dem. Lyssnade på allt som jag hittade på YT och nu blir det nog en skiva. Irland och musik = magiskt. De är som klingande klockor. Typ änglaspel;)

Adams Julsång sååååå vacker den är. Finns bara den på jul för mig. Hur kan man som dem sjunga in i benmärgen.

kram
/Susanne
Suzesan said…
Ursäkta min stavning men du får gissa dig till orden*asg*

Kram
/Susanne
Desiree said…
Märklig hantverkare helt klart. Jag vet inte heller vad jag skulle göra då det gäller att ge honom ett omdömme. Du får gå på vad som känns rätt för dig. Den där garbage disposeln är helt värdelösa. Jag fattar inte varför man har dem om man nu inte kan köra typ något alls i dem? Jag slutade använda våran i huset efter att vi fått stopp i den två gånger. Nu tar jag ur alla smårester och slänger i soptunnan. Jag vågar inte köra något i dessa längre. Dessto härligare och vackrare med julsång. Ha en bra dag.

Kram
Humlan said…
Det är bara du som kan säga hur du uppfattade hantverkaren. Kändes det obehagligt så var det obehagligt och det kan du tala om!

Underbart vacker julsång!
Kram!
HeLena said…
Du löser nog betygssättningen fint! men jag förstår att det kändes konstigt. Läbbigt med människor som är distanslösa, tycker jag...

Mycket vacker sång! Jag håller med dig! "Panis" är så rolig att sjunga, visst?? Men så hög sopran har jag inte varit på länge...
Kramen!!
Annika said…
Ingela:
Ja, märklig typ det där.
Viaat, jag tycker också att man ska vara vänlig, men det var nog sättet han tittade på som värst.
jaja, ngt ska jag säga, men det måste vara anonymt.
Julmusik hemma hos dig alltså. Alltid kul.
Spelar inte Radio vega mkt bra julmusik också? Jag hoppas det.
Jo, nog kan ni era fester i svenskfinland, det är då säkert!
Och du, jag är djupt impad över ditt hem.
Stor kram!!


Victoria:
HAHA, jasså Lars Vegas kommer inte in :-)
Tur att vi har bilarna ;-)

Saltis.
Ja, det är inte lätt för ngn av er att bedömma det där. Inte för mig heller, egentligen. Visst får man väl flörta med mig. DET tål jag nog, men...
Som jag sa ovan, det värsta var nog sättet han tittade på.
jagvill itne överreagera och verka hysterisk heller.
Nej, amerikansk standard på husen kan icke mäta sig med de svenska. DET är då iallafall ETT som är säkert :-)
kallt och klart hör idAG, torsdag.
Kram!!
Annika said…
Anna:
Visst är musiken FIN!!!
Underbar!

Ja, jag minns ditt inlägg, Anna. Det påminde ju lite om det det hela.
Usch, jag vet inte...
man vill inte verka hysterisk, men bara VI vet ju hur det kändes.
ick...
Snart ringer de nog och ska ha sitt betyg också. Brukar alltid ge dem en tia, men det kan jag inte göra denna ggn.

Kram!

Anette:
jag har återskickart mitt mail till dig. FATTAR NOLL!!
Jo, nog var han oproffsig på sitt sätt med pekpinnar och annat...
Gillade inte det.
Vist är celtic Woman underbara!! Vilka röster!
Jo, det är klart att du har mkt julmusik på skolan nu.
Mern denna tiden på året kan det inte bli för mycket. Tycker jag. :-)
Kram!!

Marianne:
Jo, sådär är det nog. det är så personligt det där.
det kan upplevas olika från person till person.
Som jag sa, visst kan man flirta med mig, men det var nog tittandet och pekpinnarna jag tyckte var jobbigast...
Vi får se vad jag säger då de ringer, men ngt toppbetyg blir det inte.
Ja, visst är julsångerna så vackra med dessa kvinnor. Vilka röster!!!
Kramar!
Annika said…
Jacal:
OOO vad GLAD jag blir över att du OCKSÅ laddade hem hennes skiva! SÅ ljuvligt underbar!!
Stora röster är så mäktiga, och man blir liksom så tagen av dem.

Fjantet med itunes mfl fattar jag noll av. Precis som du säger, låt oss spendera våra pengar!! Damn it. Så less på det där!

hantisen komemr icke att få en tia, nej...
De lär väl ringa idag, och jag hoppas att jag kan ge lite konstruktiv och ANONYM feedback. Måtte det aldrig komma fram till hon m att det var JAG.

Anne:
VAD ROLIGT!!!
Jamen visst är de fantastiska!
Vilka röster!
FATTAR inte att jag missat dem, ch de har ju varit på TV här och allt flera ggr.
Vad kul att du också köpt skivan!
Så sant om hantisen, så sant. Gränserna är hårfina mellan trevlig och flirtig och överskridande.
Ngt toppbetyg blir det inte. och jag gillade inte pekpinnarna...
Kram!

Elisabeth:
Jo, han var lite knepig, hmmm...Killarna från dn där firman är alla extremt trevliga, men detta är första ggn ngn gett mig obehagliga vibbar, så jag måste ju på ngt sätt få det sagt.
Så du hade minsta flytten :-)
Det blir nog mer den dag du flyttar ut ;-)
Så brukar det vara.
Och visst är rösterna så sanslöst vackra! fattar det inte!
alegni said…
radio vega?!?
jag lyssnar inte på pensionärskanalen annat än när jag själv är med i något program ;)
radio x3m är min kanal, den riktar sig till 15-30-åringar :)
Annika said…
Suz.
Du har så rätt i det du säger, bara jag kan bedömma det där.
Och visst är det väl trevligt då hantisarna är trevliga.
Det är ju inget kul att ha hantisar hemma, och man vill att de ska gå och göra jobbet attans snabbt.
Denna var så annorlunda. Alla från firman är trevliga, och jag har alltid gett tior. men denna ggn kan jag inte göra det.
det går inte, och jag avskydde verkligen att han gav mig pekpinnar o sånt.
Usch!
men visst tål jag att man flirtar med mig. Absolut.
Och ja, man får väl ta det som ngn slags komplimang, I guess.
men toppbetyg blir det inte.
Celtic Woman är ju underbara. Precis, som änglaspel!
Hur kan man få sån röst!!
Wow!!
Hey, girl...När jag skriver kommentarer är det fort och fel, alltid...Tycker sällan det händer för dig :-)
Kram!!!

Desiree:
ja, vi får se vad jag ger för betyg, men ngn tia blir det inte...
Japp, han sa till mig att jag skulle glömma att jag hade en, inget ska köras där...
inte ens kaffesump...
jag drar ju ner rubbet där, potatisskal, äggskal, paprikakärnor och jag har inte haft problem. ÄN.
Du ska se att det blir så nu så att han måste tillbaks...
gulp....
Kramar!!!

Humlan:
SANT!
det är bara jag.
Ngn tia i betyget blir det ICKE!!
Visst är musiken helt underbar!
Kram!

Helena:
Ja, ngt betyg måste han ju få! Och jag får linda in det på ngt sätt...
Panis Angelicus är så vacker, och visst var den rolig atyt sjunga.
men jag gissar att sådör kan man bara sjunbga när man är mkt UNG. VCi kan ju glömma det. Den ska ju sjungas av en ung röst också. helst en sådan där pojksopran...
Kramar!
Celtic Woman måste ha världens vackraste röster, och Chloe den vackraste!!
leopardia said…
Är det någon särskilt svensk julmusik du söker? Jag har ju massor och kan maila eller bränna en skiva, om du vill...

Den där hantverkaren - hallå, jag är singel!!! ;)
Det lät ganska oskyldigt och lite gulligt men jag var ju inte där så om du kände obehag ska du såklart säga det.

Jag har tur, min Peter gillar julmusik fast kanske inte lika cheesy musik som jag :)