Monday, December 07, 2009

Helgen!

Godmorgon Bästa Läsare!

Ännu en helg har flugit sin kos i snabb takt.
OCH, jag har insett att det endast är 11 dagar tills vi styr kosan mot Stockholm. Jag fattar inte vart tiden tar vägen, och jag inser att jag har en hel del att göra innan Sverigeresan.
Men, det jag har att göra är kärt besvär så det ska nog gå bra!

Fast nu tar vi "first things first": helgen som varit.

Peter och jag hade ju vår årliga julfest i lördags, och då vi vaknade var det regnigt och KALLT ute. Vid 8:30 började regnet övergå i snö, och sen SNÖADE det vantar HELA dagen. Ja, det fullkomligt vräkte ner!




Vid 8:30 började det snöa, och efter några timmar såg det ut så här!!








Eftersom vi skulle ha fest på kvällen kunde vi inte sätta oss ner och njuta av det vackra snöfallet utan vi städade, fixade och lagade mat istället. Men, snöfall är så vackert och så mysigt och så vilsamt öven om man har häcken full med annat.

Tyvärr är det väl dock inte så vilsamt i trafiken och inför kvällen fick vi fem återbud från folk som inte ville ge sig ut i snön och isen. Men, de andra kom! De trotsade snön och vi fick en jättetrevlig kväll!





Jag hade gjort en hel del god mat som; räkmackesnittar, köttbullsmackesnittar, snittar med fikonmarmelad och manchegoost. Jag fixade endivebåtar med laxmousse, vi hade skinkrullar, pepparkakor med lingoncream cheese mm mm.
Och, naturligtvis gjorde jag min egen glögg!
Så god!












Wendell, Magnus och Sara K.

Sara S och Susanna har så här kul!




Sara S och Susanna har mycket att prata om.
Monica, Lotta och Jonathan.




Keith, Marty, Ingrid och Richard.



Mina grannar och jag...
Marty, Yours Truly, Sara och Ingrid.







Och alla samlas i köket, husets hjärta!

Igår söndag var vi lite trötta i håret. Dagen blev lugn.
Karolina var på en farvällunch för en kompis som ska flytta tillbaks till Australien efter 7 år i USA. Familjen flyttar efter jul, och Karolina kommer att sakna sin kompis.
Peter och jag kollade in Nook (läsplattan) på Barnes and Noble, och den verkar mycket lovande! Jag kan ärligt säga att det står mellan Kindle och Nook. Sony är ute ur bilden, tyvärr.
Framåt eftermiddagen tog jag en prommis på golfbanan i snön!
När det snöat tillhör golfbanan folket som bor runtom den. Då förvandlas backarna till pulkbackar!
Och golfvägarna blir promenadvägar. Inte dumt, inte dumt alls.


Igårmorse då jag slog upp mina blå var det så här vackert utanför mina fönster...






På golfbanan vid 16:15 igår eftermiddag...











Då det snöar tillhör golfbanan mig, och alla andra som då kan njuta av den utan att riskera att få en golfboll i skallen!


Idag är det svennefrulle hos Monica, så jag ska strax bege mig!

Ha en fin måndag!

33 comments:

Sporty Spice said...

Åh, härligt med snö. Vi hade ösregn hela lördagen och sedan superfint med strålande sol och bara några få plusgrader på söndagen. Underbart! Det såg ut som en lyckad fest. Den där vita toppen med brodyr (eller vad det nu är) du har på dig ser supersnygg ut. DU ser supersnygg ut!

Hmmm. Intressant med Nook, den måste jag kolla in. Jag strök också Sony från listan, gillade den inte alls.

Annika said...

Sporty:
Det VRÄKTE ner snö!! I massor och mängd. Helt galet, men fint. Folk vågade sig inte ut.
Men ngra modiga själar kom och hade det trevligt med oss.
TACK snälla Petra!!! Den blusen kommer från Anthropologie, och tack för dina snälla ord. Vet du, jag har endast 2 pounds kvar att gå ner! TVÅ pounds!! Prisa gud ;-)
nej, men jag har kämpat under den här hösten med vikten och nu syns det, och nu är det så roligt med kläder och rubbet igen!
SÅ TACK!!!
Sony håller icke måttet, det sa tom damen på B&N igår. Kindle kunde hon inte dissa, trots att hon jobbade för B&N :-)

bettankax said...

Bilderna förmedlar god stämning och trevlig fest, KUL! Härligt när det blir lyckat. Även jag noterade den superfina blusen du har på dig.
Jojo den där affären hade jag gillat!
GRATTIS till viktminskningen. Starkt jobbat. Tänk om man kunde vakna varje morgon och väga precis så mycket som man vill...och ändå mumsa lussekatter och choklad.
Kram

alegni said...

jaha, så man ska tydligen åka till d.c. om man vill se snö. fast det vill jag ju i och för sig inte ;)
hur länge brukar snön stanna hos er?
ni ser ut att ha haft en trevlig fest. hade gärna varit med på ett hörn om jag bara kunde teleportera mig dit. jag är inte så mycket för det här med flygplan, förstår du...
inte nu längre.
hoppas ni fick en god och närande frulle idag ;) ;)
kraaam

Anonymous said...

The party was so fun! Thanks for hosting! The pics are all cute except for the ones with me in them. WW here I come! Thanks again for a very fun evening!

Marianne said...

Så vackert med all snö! Men vad trist att ni fick återbud bara för lite snö. Men så är det ju i US, när det snöar så snöar det ordentligt och då stannar folk gärna hemma. Ni fick en trevlig kväll i alla fall, och det var det viktigaste.

Så tråkigt för Karolina att hennes kompis flyttar! När man är 13 och har känt varandra i 7 år är det ju som hela livet ...

Och Stockholm så snart som 11 dagar! KUL! Då är du bissi nu, det förstår jag.

Hoppas du har det kul på frullen!

KRAM!

Miss Marie said...

Vad härligt med snö! Och mysigt att den faktiskt låg kvar dagen efter så ni fick chans att njuta av det lite också!

Middag såg verkligen lyckad ut, kul att så många kom trots vädret! Jättesnygg blus du har!

Desiree said...

Vilka vackra vinterbilder! Wow det märks att du bor på lite nordligare bredgrader för ni fick ju mycket mycket mer snö. Det kom lite grann här men inte speciellt mycket och det varade inte länge alls. Här ute hos oss märkte man knappt att det hade snöat. Vad vackert och stämningfullt till erat julkalas. Det var ju helt perfekt med lite snö. Vilket mysig julkalas med massor av toppengod mat.
Oj är det bara 11 dagar kvar tills dess att ni åker till Sverige. SHit ja tiden flyger verkligen sin kos. Ha en bra månda här ska jag fortsätta packa ihop köket nu.

Kram

Saltistjejen said...

Vad underbart juligt ni har hemma hos er nu! Julfesten verkar otroligt lyckad och ja det bara pyser ut julstämning!!!! Mmmmm!!!!
En liten fråga ang läsplattan?
Varför ingen sony? Jag är nyfiken eftersom jag själv tänker börja kolla runt och jämföra lite i slutet av året men inte har haft tid tilld etta än.
Själv har jag förståtta tt en kindle är helt bunden till Amazon och därför går den bort för min del. jag vill ju ha en läsplatta som är öppen för det "allmänna" epub-formatet så att jag t ex kan låna böcker från biblioteken också. vad jag förstått går detta inte emd kindle. Dessutom känns det lite konstigt att köpa från en onlineaffär OM ngt skulle hända med den. Vart vänder man sig då med ev problem? Eller har Amazon ngn form av bra kundsupport för läsplattor???? vet ni som har lite bättre koll på läget? Kanske ska även dertas nyare modell att stödja andra epubformat och iten enabrt Amazons eget??? Isåfall är ju kindle eventuellt ett alternativ.
Hm, sådant här är nästan en hel vetenskap i sig och ibland orakr jag inte leta info men i detta fall känner jag att jag msåte. Vill inte köpa ngnt dyrt för att det sedan inte ska fungera på sätt jag önskar.
Sorry för alla frågor.
Stor kram från en som är på bättringsvägen!

Annika said...

Bettankax:
Det är bra om bilderna förmedlar hur roligt vi hade!
För det hade vi!
ALLA var på toppenhumör, och kanske vädret hjälpte till?
TACK, jag är supernöjd med min vikt, men vill gå ner mer. Blusen tycker jag så mkt om så jag är glad om du också gör det. Anthro är en farlig affär :-)
Kram!

Ingela:
Japp, snö här!
Nej, den ligger aldrig länge, tyvärr. Vi får snö ngra ggr per vinter, men den smälter fort. Fast än ligger den kvar och det får man väl vara tacksam över.
Jag vet, jag gillar inte heller att flyga men har inget val :-(
Kram!

Sara:
THANK YOU!!
It was great! Both Peter and I were super pleased with the party!
I am so glad so many showed up despite the weather!
I am so GLAD you had fun!

Annika said...

Marianne:
Ja, det var en fin kväll!
Visst, om det snöar mkt här vågar sig inte folk ut. Och jag förstår dem! jag är likadan själv!

Ja, Karolina kommer nog att sakna Samantha, tror jag. Alltid trist när folk drar sin kos.

elva dagar kvar innan hemresa. FATTAR noll!!!
Har en del att göra innan dess.

Frullen var trevlig.
KRAM!!

Marie:
Ja, det blev en väldigt trevlig kväll. Folk kom trots snöfallet. Jag är glad över det.
TACK, glad att du gillar blusen, från Anthro!!

Desiree:
Det vräkte, fullkomligt VRÄKTE ner snö här i nästan 12 timmar. Vackert som bara den, men du vet hur folk freakar i trafiken!
Ja, det passade perfekt att ha julfest en snöig kväll!
OCH folk lät sig väl smaka!!
Elva dagar kvar tills hemrssan är svårt att förstå. Usch, jag tycker tiden går lite för fort.
LYCKA till med all packing av allt!!!
Kram!!!

Anne said...

Men du, vilka helt underbara bilder att drägla framför och bara njuta av. Så här veckorna innan jul också, vad vackert det är. Så stillsamt vackert.
Trist med återbuden men ni verkar ha varit rätt mycket folk ändå.
Maten du gjort och räknar upp, hur gott låter inte det. Mums, mums vad det låter gott och helt rätt käk för en julfest ju. Du har så mysigt, varmt, ombonat och familjeärt hos dig. Jag förstår verkligen att gästerna trivdes, det ser så mysigt och juligt ut. Jag instämmer i Petras kommentar angående dina kläder, tycker också den vita med röda inslag var otroligt fin.
Bara 11 dagar kvar tills ni åker!!! Ja, det är ju inte långt kvar till julen nu. Men när du säger det sådär, 11 dagar. Då låter det som ingenting.
Förresten, hur har ni gjort med svinisvaccinet? Vi har inte vaccinerat oss, har inte ens kollat upp det desto mer för har förstått det som att tillgången varit/är rätt begränsad. Känner faktiskt ingen här (som inte är i riskgrupperna) som vaccinerat sig överhuvudtaget. För egen del blir det nog inget förän i vinter, då kanske svinisen är föbi också... Emellanåt känner man sig lite stressad, "alla" därhemma verkar ju ha vaccinerats, här är det tvärtom tycker jag.
Jaja, det var ett sidospår.
Hoppas du får en riktigt bra vecka! Kram

Annika said...

Saltis:
Det var så trevligt allting ALLT!! Och visst hjälpte snön till, men alla var på toppenhumör då de kom!
Alltid roligt!
Ja, just det...
Inte lätt i läsplattornas värld.
Men, Sony har tex inte lika mkt böcker som tex Amazon, och Amazon har inte lika många som B&N.
Sony laddar ner långsammare och har sämre wifi. Sämre batteritid.
Kindle har ju Amazon och de har garanti även om de inte har ngn butik, per se.
Men, just nu verkar Nook vinna för oss.
Kindle kommer att vara öppet för mer än bara Amazon i framtiden, så det ska nog gå det med.
Om du kollar sony ser du att de böcker du kan låna gratis är ganska så trista, iallafall inget som jag vill läsa.
NOOK ska man kunna låna böcker emellan varandra också, vilket är bra!
Det är en snårskog, Saltis. Och det är bäst att du kollar nätet. Men vi har iallafall helt lagt bort tankarna på Sony just pga batteritid, wifi och de böcker som finns att tillgå. men frågar du ngn annan kanske de tycker helt annorlunda. helt klart är iallafall att det är bäst att vänta på Kindles nästa generation som släpps efter jul.
Men, som sagt, NOOK finns det ALL anledning att hålla ögonen på. Och jag tror att den kommer att vinna för Peter. TROR det i dagsläget.
Skönt att du känner dig bättre!
Kram!!

Anne:
TACK, vad gullig du är!!
Ja, jag har det ganska mysigt härhemma, if I may say so myslelg :-)
Och jag tycker det är kul att ordna fester. NU var alla på så gott humör när de kom! Stämningen var liksom bra från början, och dfå går det inte fel.
Jag spetsade glöggen ordentligt med vodka också, to tell you the truth ;-)
TACK Anne, kul att du gillade blusen.
Elva dagar är läskigt lite...hjälp!! OCH jag har inte ens julkorten tagna ännu!! SHIT!!
Svinissprutan tänker jag INTE ta, har bestämt mig nu.
hela svinsien går på sparlåga o det värsta verkar vara över (ta i träm nu blir man väl sjuk lagom tills man ska hem...).
men nej, vi struntar i det.
Jag är inte rädd för den heller.
Kramar!!

veronika said...

Vilka härliga bilder! Eran julfest såg verkligen urmysig ut!!

Annika said...

Veronika:
TACK! ja, den var faktiskt väldigt trevlig! jag är så glad för det!

Livet enligt Jenny said...

Vad trevligt ni verkade ha det i lördags! Synd på de som ringde återbud..
UNDERBART! SNÖ!! Så som du har väntat på kyligare grader måste ju vara överlycklig!
Själv hoppas jag att snö och minusgrader kan vänta tills jag har fått bytt till vinterdäck för det var inget roligt att dansa omkring förra veckan när det slog till.
Underbara bilder du har tagit. Blir verkligen sugen på att ta en tur och komma å hälsa på och ta en orommis med dig... :)

Kramen

Elisabeth said...

Roligt att ni fick snö! Behåll den gäääärna. ;) Det låter som en trevlig julfest det där, synd att inte alla kunde komma, men desto bättre att andra kunde komma.

Anonymous said...

Haha, ni har mer snö än oss...

Anonymous said...

Ingen snö här, bara ett tunt puderlager på ytan, och nästan bara plusgrader...

StrandMamman

Malde said...

Här har vi ingen snö än :-(

Härliga festbilder, och visst hamnar man i köket :-)

Hur länge blir du i Sverige denna gång? Jag skickar mail!

Kram!

Anna, Fair and True said...

Vad härligt med snö! Ligger den kvar? Det såg ut att vara jättemysigt hemma hos er i helgen, pyntat och julmys!

anna of sweden said...

Så mysigt att få vara med på julfesten så här lite vid sidan av!

Nu vet jag tre bra saker med snön (det tar sig).

1) Man får julstämning. (Funkar bara innan jul.)
2) Barnen blir lyckliga.
3) Det blir så otroligt vackra bilder.

Huggies från Philly!

Suzesan said...

Åhh vad härligt med snöööö. Jag vill ha en vit jul men det kan jag se mig i stjärnorna efter så att säga.

Låter som en härlig middag med allt du beskriver och SÅ SNYGG DU ÄR PÅ BILDEN. Tjusigt och så smal du är och vad är det du har på dig. En kjol eller byxa?? Det ser snyggt ut. Gillade den skärningen i midjan. Dekorativt.

Åh så tråkigt för K att hennes vän ska flytta. Så lång med. men det är ju kanske en anledninga för K att åka till Australien senare när hon blir äldre. Fjorton kanske haha.



Kram
/Susanne

Anne-Marie said...

Nu måste du väl trivas Annika. :) Snö och kallt väder. Vilka härliga och fina bilder! Här är det också kallt så det förslår, i morse var det runt minus 15. Burr. Det verkar som om du är en riktigt "festfixare". Kul med alla bilder från er fest. Kram!

Annika said...

Jenny:
Nej, problemet här med snön är ju att ingen har vinterdäck, så det blir att dansa omkring och det är inte kul. Jag förstår att de inte tordes åka ut med bilen.
Nu idag är snön på väg mot att smälta bort och det är sådär smutsigt och fult ute, du vet.
Hoppas att du hinner få på dina vinterdäck innan snön kommer, men det får du nog.
Ja, visst, kom över och ta en prommis med mig :-)
Kram!

Elisabeth:
Åh, nu håller snön på att töa bort. Det är så där fult ute nu, bläääuuk. Gillar det inte.
Ja, jag är glad att många kom om än inte alla.

Annika:
Jo, men nu töar den bort fortare än kvickt!

Annika said...

Strandmamman:
Samma här, pretty much. Men det är ju för märkligt attt ni i Österbotten INTE har snö.
Usch!
Kram!

Malde:
Nej, men det är bäst att det kommer tills JAG kommer hem :-)
Förra ggn såg jag inte en snögnutta. JO, i mars, men inte då jag var hemma julen 06.
Är hemma lite drygt två veckor. Tiden blir knapp, så knapp. Vi ska se vad vi kan göra. Vore ju roligt att ses.
Kram!

Anna FT:
Som alltid så töar den bort snabbt. DET är så tråkigt. Nu är det fult och blaskigt ute.
Men, ja tack, i lördags var det så vackert och god stämning både inne och ute.

Annika said...

Anna Swe:
Ja, det var roligt att du fick se lite från festen.
OCH visst finns det massor med positivt att säga om snön!! HAHA! Jag älskar den lika mkt som kiddsen.
Precis, den ger julstämning, den lyser upp, kiddsen älskar den och man tar otroligt fina bilder :-)
Se där, det TAR sig för dig :-)
Huggies grande!

Suz:
Jag vill också ha snö i sverige, men inser att det nog icke blir så...suck!!
VILL HA!!

TACK SUZ!!! Vad roligt och vad glad jag BLIR!!
Det är en kjol, och den är draperad sådär.
Vem vet? jag kanske visar mig i total helfigur en vacker dag ;-)

Ja, det är trist med Sam och hennes flyttande. TÄNK om K åker till Australien och träffar en australiensare....NEEEEEEJ!!!!

Kram!!!

A-M:
Jo, jag äör glad!! Men nu töar det bort i en hast...tyärr! Önskar att det kunde få ligga kvar och se vackert ut, men icke...
Jo, jag är ganska van att ordna fester och så. Det är roligt!
Kram!!

Anette said...

Vad mysigt ni hade det på festen och maten lät ju gudomligt god!!
Jag är verkligen ledsen att vi inte kom, det hade varit så roligt!
Men visst var det fint med snön, och att den ligger kvar! Fast det ska väl bli lite regn idag, så då blir det väl slask för hela slanten!
Håller med Suz att dina kläder var jättefina!!!

Annika said...

Anette:
OCH jag förstår så väl att du inte vågade dig ut från Manassas. DET skulle inte jag heller ha gjort. Då mina gäster for hem kunde de alla vittna om att det var SÅÅÅÅ halt. Otäckt.
men det var kul allting.
TACK, vad roligt att du gillade mina kläder!!!

Musikanta said...

Ni verkade vara så många ändå att det kanske inte gjorde så mycket att alla inte kom :-)De som kom hade i alla fall kul, det ser jag på alla foton.

Här har vi fortfarande inte sett en snögnutta. Det regnar i stället varje dag en skvätt. MM har fått på däcken i alla fall, så nu kan snön komma.

Vackra bilder du har tagit!
Kramar!

Annika said...

Musikanta:
Nej, det är sant. det underlättade i mångt o mkt att alla inte kom. Visst. Samtidigt var det ju lite trist.
Men KUL hade vi!
ÅÅÅÅ vad jag önskar att ni ska få snö i sverige!!
Jag önskar det verkligen. Regn och grått och mörker ÄR ingen hit!
TACK, vad roligt att du gillade bilderna.
Kram!

Saltistjejen said...

Aha! tack för svaret!
usch jag tycke sådant här är så svårt.
M sa att Nook kommer stöda epubformatet även om B&N inte kommer ha detta utan sitt eget.
Varför kan man itne abra ha ETT STANDARDFOMAT kan man ju fråga sig???? nejhejåd. Alla ska ha olika. bara för att krångla till det. Känns lite som det gjorde med PC och Mac förr när den ena inte kunde läsa disketter etc om det inte var formaterad på visst vis... Grrr!
Jaja, jag ska läsa på mer senare.
Det enda jag vet är att Sonys fungerar bra att låna på svenska bibliotek med och detta är ju en av de stora anledningarna till att jag skulle vilja ha en läsplatta. Att jag då skulle få tillgång till svenska böcker via biblioteket! Alltså inte vara tvungen att köpa alla böcker. Men detta är såklart inget Peter behöver, haha! :-)
Nooken såg dock fin ut. kollade lite filmer på olika sighter igår där de demonstrerar den. Den stora kritiken den fått är dock att den är långsammare än både Kindle och Sonys. Men som sagt, det är en djungel....
Tack för ditt svar ändå!
kram!!!

ullrika said...

men oj! snö! har inte sett på flera år känns det som...

ligger efter i läsningen hos dig men hinner inte läsa fler inlägg nu, återkommer när sömnen gjort nytta :)

tjo!